ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Η Εφημερίδα “ΕΣΤΙΑ” ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ.
Friday
24/07/2020
01:08 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ Εφ. ΕΣΤΙΑ
0

 

 

ΕΣΤΙΑ, 23 Ιουλίου 2020

 

 

 

Στην αποδοχή του συνόλου της τουρκικής ατζέντας προς συζήτηση στον απευθείας διμερή διάλογο με την Άγκυρα προχώρησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, για πρώτη φορά από ελληνική κυβέρνηση, όπως προκύπτει από το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Εστία» την Πέμπτη.

 

Ειδικότερα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η πρόσφατη διήμερη κρίση στο Αιγαίο, με την έξοδο του τουρκικού στόλου, συνδέεται με τον «εφ’ όλης της ύλης διάλογο μεταξύ Ελλάδος – Τουρκίας ο οποίος συνεφωνήθη μυστικώς στο Βερολίνο μεταξύ των δύο κυβερνήσεων αμέσως μετά τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος».

Στην παραπάνω συνάντηση συμμετείχε από ελληνικής πλευράς η διπλωματική σύμβουλος του Κ. Μητσοτάκη, Ελένη Σουρανή, ενώ από τουρκικής, ο εξ απορρήτων του Ερντογάν, Ιμπραήμ Κολίν.

Το δημοσίευμα υποστηρίζει, ότι η έξοδος του τουρκικού στόλου στόχευε στο να αποστείλει μήνυμα, τόσο προς την Ελλάδα, όσο και προς τη διεθνή κοινότητα, για το ποιος έχει το «πάνω χέρι» σε αυτόν τον διάλογο.

Αυτό τεκμαίρεται άλλωστε και από το ίδιο το περιεχόμενο της συμφωνίας του Βερολίνου, με την οποία, σύμφωνα με την «Εστία», ξεκινά απευθείας διμερής διάλογος Ελλάδας – Τουρκίας, «για όλα τα εκκρεμή θέματα».

Ποια είναι αυτά;

Σύμφωνα με τον Καλίν, ο οποίος έσπευσε να προχωρήσει σε συνέντευξη Τύπου, αμέσως μετά την αποκάλυψη της ίδιας της συνάντησης και της συμφωνίας από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, θα συζητηθούν:

Η αποστρατικοποίηση των νησιών

Ο διαμοιρασμός των φυσικών πόρων

«Αμφισβητούμενα» νησιά

Γκρίζες ζώνες

Μουφτείες Θράκης

Τέμενος Αθηνών κ.ά.

Όπως τονίζει η εφημερίδα, η Ελλάδα δεν επιβεβαίωσε, ούτε διέψευσε τους όρους της συζήτησης, ενώ δεν απάντησε στην Τουρκία ούτε το γνωστό, «έχουμε μόνο μία διαφορά» (σσ δηλαδή την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας).

Συμφωνήθηκε επίσης «αποχή από εκατέρωθεν ενέργειες που προκαλούν ένταση» που για την Ελλάδα σημαίνει να μην κάνει έρευνες υδρογονανθράκων εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, η αναστολή του δικαιώματος επέκτασης των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια κλπ.

 

Πρωτοσέλιδο, εδώ.

 

Πηγή: mikrometoxos.gr

*****************************************************************************

Μελλοντικά, θα προστίθενται εδώ σχετικά ενδιαφέροντα δημοσιεύματα της Εφημερίδας “ΕΣΤΙΑ”

ΕΣΤΙΑ: Η Γερμανία Πιέζει Την Ελλάδα Για Την Αποστρατικοποίηση Των Νησιών

 

 

 

 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.