ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.
ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.
Σχόλιο G-M-R: Η G-M-R σέβεται την τεκμηρίωση του συναγωνιστή Ε.Α. αλλά κατά τη γνώμη μας αντί διαλόγου με τους ενόχους εσχάτης προδοσίας πρέπει να δούμε την ενεργοποίηση του άρθρου 120Σ (εδώ πρόταση), οπότε και να σκεφτούμε να εφαρμόσουμε την συναγωνιστική πρόταση, ή απλά να θεωρήσουμε άκυρη όποια μνημονιακή σχετική διεργασία/ συμφωνία;
Ευάγ. Αθανασιάδης , 20 Ιαν. 2019
Άρθρο γνώμης του Ευάγγ. Αθανασιάδη*
Τις επόμενες ημέρες έρχεται στη βουλή, πρώτα στην Επιτροπή και μετά στην Ολομέλεια, η Συμφωνία των Πρεσπών (στο εξής ΣτΠ) προς κύρωση.
Η ΣτΠ, κατά την γνώμη πολλών, δεν έχει ευνοϊκή προοπτική και εξέλιξη για τα Εθνικά συμφέροντα, δεν οδηγεί πουθενά και μόνο προβλήματα θα δημιουργήσει στο μέλλον.
Οι Σκοπιανοί και σε προηγούμενες διπλωματικές συναλλαγές επέδειξαν αστάθεια και καταστρατήγησαν τα συμφωνηθέντα. Επανειλημμένα φάνηκαν αφερέγγυοι. Τίποτα δε μας εγγυάται , λοιπόν, ότι και η τύχη της ΣτΠ, δεν θα έχει ανάλογη εξέλιξη στο μέλλον. Ήδη από τις πρώτες τοποθετήσεις του Ζάεφ το υποτιθέμενο πνεύμα της Συμφωνίας έχει τρωθεί βάναυσα.
(σσ: το άρθρο αυτό θα ακολουθούσε ένα άλλο που θα αναφερόταν στην εκτίμηση για την τύχη της συμφωνίας. Η επικαιρότητα ανέτρεψε την σειρά ανάρτησης, με συνέπειες στη δομή και στο μέγεθος του κειμένου).
Σχόλιο G-M-R: Αναρτούμε το άρθρο “Δημοκρατική Δικτατορία;”, που μας έστειλε ο κος Ευάγγελος Αθανασιάδης.
Για την G-M-R είναι καθαρό, όπως και ΕΕ-ΔΝΤ-ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ παραδέχονται, πως η Ελλάδα είναι Κατεχόμενη από τις Δυνάμεις της Χρεοκρατίας χώρα.
Επομένως, κάθε συζήτηση για Δημοκρατία=Κράτος του Δήμου (χωρίς “περικοκλάδες”) οφείλει κατά τη γνώμη μας να γίνεται στα πλαίσια ενός “δημοκρατικά οργανωμένου αντιστασιακού-απελευθερωτικού μετώπου”. Το σχόλιο-διευκρίνηση της θέσης μας, αποτελεί ευγενική υπενθύμιση και προς τον κο Ε.Αθανασιάδη και προς όλους τους συγγραφείς που τις θέσεις τους αναρτά η G-M-R, σχετικά με την προς όλους αποσταλείσα ευχετήρια για τα Χριστούγεννα κάρτα (εδώ).
Ευάγγ. Αθανασιάδη , 19 Δεκ. 2018
Δημοκρατική Δικτατορία ;
Άρθρο Γνώμης του Ευάγγ. Αθανασιάδη*
Ας δούμε λίγο την ιστορία και την πραγματικότητα σήμερα.
Ο Χίτλερ εκλέχθηκε δημοκρατικά.
«Σήμερα» η Ελλάδα κάνει δημοψήφισμα, βγάλαμε ΟΧΙ και η Κυβέρνηση εφήρμοσε ΝΑΙ .
Αγγλία. Γίνεται δημοψήφισμα. Ποια άλλη ομότερη απεικόνιση της απόφασης του Λαού και η Βουλή συζητάει τι θα κάνει.
Στην Ελλάδα γίνονται ογκοδέστατα συλλαλητήρια από 80000 έως 500000 στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα από 200000 έως 1000000.
Η Κυβέρνηση συνεχίζει τη πολιτική της
Δημοψήφισμα στα Σκόπια για τη συνθήκη των Πρεσπών που κατά κοινή ομολογία το 70% του κόσμου απείχε σε ένδειξη διαμαρτυρίας και διαφωνίας.
του Ευάγγελου Αθανασιάδη, 28-1-2018
Άρθρο γνώμης του Ευάγ. Αθανασιάδη (*)
Είναι καιρός που ο λεγόμενος Δυτικός Πολιτισμός μέσω των κοινωνικών δικτύων ανέδειξε μια νέα «μορφή τύπου ανθρώπων», τους αποκαλούμενους normies, που διαμορφώνουν άποψη μόνο από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χωρίς να χρησιμοποιούν καμία άλλη πηγή γνώσης και πληροφόρησης.
Η λέξη normie είναι παράγωγο του normal (φυσιολογικό) και σημαίνει «το σωστό» ή αν θέλετε «ο κανόνας».
Το πρότυπό το διαμορφώνει ο «ινστρούχτορας»(1), που μέσω των κοινωνικών δικτύων καθορίζει τι είναι δημοφιλές (σωστό) και οι normies το αποδέχονται ως σωστό, χωρίς να το εξετάσουν και χωρίς να λειτουργήσει η κρίση τους, χωρίς να το ελέγξουν.
Στη καθημερινότητα οι normies χαρακτηρίζονται σαν απόλυτα πειθήνια όργανα, σαν άτομα απύθμενης ηλιθιότητας, με σοβαρή έλλειψη γνώσεων ακόμη και για τα πιο βασικά θέματα και έννοιες.
Αποβλακωμένοι, αποκοιμισμένοι και τους συναντάς σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας. Δεν ανησυχούν για το τι συμβαίνει γύρω τους εκτός και αν υπάρχει κάτι δημοφιλές ή το έχει ανακοινώσει το πρότυπό τους (ινστρούχτορας). Δεν χρειάζεται να τους ελέγξεις ή να τους ψάξεις. Μπες στα κοινωνικά δίκτυα και παρακολούθησε τις αναρτήσεις και τα σχόλια τους.
Δύο παραδείγματα. Ένα του παρελθόντος και ένα του σήμερα.
1. Στο παρελθόν: Το πρότυπο που επαγγέλλεται δημοσιογράφος, υπερπροέβαλε τις ιδιότητες του χυμού των φύλων της ελιάς, γνωστής και σαν φραπελιάς, με «εμπεριστατωμένα στοιχεία».
Τα αποτελέσματα δύο: Το ένα ήταν ότι γέμισαν τα νοσοκομεία από κρούσματα δηλητηρίασης και το άλλο αποτέλεσμα, ότι πέτυχε η δοκιμή. Ένα μεγάλο μέρος της Ελληνικής Κοινωνίας μετατράπηκε σε … Normies.
2. Στο σήμερα τώρα: Ακούμε από πρότυπα (ινστρούχτορες), με το επάγγελμα του πολιτικού.
«Είναι έγκλημα όταν όλος ο κόσμος τους αποκαλεί Μακεδονία …. εμείς θα τους λέμε Φούφουτους;» Δλδ το είπαν όλοι, είναι normie. Και αφού είναι «κανόνας» όλοι οι normies θα το ακολουθήσουν, δεν εξετάζουν τι είναι ορθό, τι είναι λογικό, τι είναι πρέπον. Άλλωστε οι δοκιμές πέτυχαν. Το αποτέλεσμα … στο μέλλον το εγγύς ή το μεμακρυσμένο.
Άρθρο Γνώμης του Ευάγγελου Αθανασιάδη (*), 23/01/18
που μας έστειλε στο email μας και ευγενικά αναρτούμε.
Το συλλαλητήριο της 21 Ιανουάριου 2018, έγινε. Ολοκληρώθηκε.
Αλλά μήπως, την 21 Ιανουαρίου ξεκίνησε και Τώρα αρχίζει;
Ας κάνουμε μια πρώτη αποτίμηση των γεγονότων και των αποτελεσμάτων.
Ήταν οπωσδήποτε μία συγκέντρωση εντυπωσιακού όγκου και πυκνότητας. Οποιοδήποτε κόμμα μπορούσε να μαζέψει τόσο κόσμο, με κατάλληλη οργάνωση και διάταξη στον χώρο, θα κάλυπτε την μισή Θεσσαλονίκη, θα την προσδιόριζε στα 2 με 2,5 εκατομμύρια και θα απαιτούσε εκλογές.
Κόσμος από το Μέγαρο Μουσικής έως το Λιμάνι (μία απόσταση 5Km). Ο κόσμος κάλυπτε το πεζοδρόμιο και τον δρόμο. Μία έκταση μεγαλύτερη από 200.000 m2. Στα περισσότερα σημεία δεν μπορούσες να περπατήσεις. Κατά τις πιο επιεικείς εκτιμήσεις πάνω από 550.000 άτομα έως 800.000 ή και εκατομμύριο.