ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Η Λιθουανία απέκλεισε το ρωσικό Καλίνιγκραντ – Απειλές από Μόσχα
Tuesday
21/06/2022
14:50 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Ε.Ε. Ουκρανικό
0

Σχόλιο GMR: Ή θα δεχθείτε την Νατοϊκή περικύκλωση (με ότι αυτή συνεπάγεται, το καταλαβαίνουν απαξάπαντες…), ή θα βάλουμε όλες τις γειτονικές σας χώρες να σας πλαγιοκοπήσουν ως καθυποτάξουν, είναι η Νατοϊκή λογική και στρατηγική απέναντι στην Ρωσία, με την συνδρομή της υπό αμερικανική ηγεσία πλέον Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Φανταστείτε να επιχειρούσε η Ρωσία να εγκαταστήσει έναν ρωσικοκινεζικό αμυντικό οργανισμό, στην Κούβα! 

_.

 

 

 

 

 

SLpress-Σύνταξη, 20 Ιουνίου 2022

 

 

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Ένταση στις σχέσεις Ρωσίας – Λιθουανίας, με την Μόσχα να είναι έντονα ενοχλημένη και να απειλεί να απαντήσει στην απόφαση της Κυβέρνησης της Λιθουανίας να  απαγορεύσει τη διέλευση κάποιων προϊόντων προς τον ρωσικό θύλακα Καλίνινγκραντ. Η Ρωσία αργά το βράδυ  χαρακτήρισε “casus belli”, δηλαδή αιτία κήρυξης πολέμου. την συνέχιση του αποκλεισμού του θύλακα του Καλίνιγκραντ από την Λιθουανία σε τελεσίγραφο που επέδωσε στον επιτετραμμένο της χώρας στην Μόσχα, δίνοντας προθεσμία μερικών ημερών για άρση του αποκλεισμού που έχει επιβληθεί πριν από ένα μήνα περίπου.

Ο ρωσικός θύλακας βρίσκεται μεταξύ της Πολωνίας και της Λιθουανίας –χώρες μέλη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ– και λαμβάνει προμήθειες από τη Ρωσία μέσω μιας σιδηροδρομικής σύνδεσης που περνά από τη Λιθουανία, αλλά και αγωγούς που διέρχονται από αυτή τη χώρα. Οι αρχές της Λιθουανίας απαγόρευσαν τη διέλευση προϊόντων στα οποία έχουν επιβληθεί κυρώσεις από την ΕΕ, μέσω του εδάφους της από το οποίο διέρχεται και η μοναδική σιδηροδρομική σύνδεση μεταξύ της Ρωσίας και του Καλίνινγκραντ στη Βαλτική.

Μεταξύ των απαγορευμένων προϊόντων είναι ο άνθρακας, μέταλλα, υλικά οικοδομών και προϊόντα προηγμένης τεχνολογίας. Ο κυβερνήτης του Καλίνινγκραντ εκτίμησε ότι η απαγόρευση ενδέχεται να επηρεάσει έως και τα μισά προϊόντα που μεταφέρονται με τραίνο στον θύλακα. «Αυτή η απόφαση είναι πραγματικά πρωτόγνωρη. Αποτελεί παραβίαση των πάντων», τόνισε ο Ντμίτρι Πεσκόφ εκπρόσωπος του Κρεμλίνου. «Τη θεωρούμε παράνομη. Η κατάσταση είναι περισσότερο από σοβαρή (…) χρειαζόμαστε μια σοβαρή, σε βάθος ανάλυση για να εξετάσουμε την απάντησή μας», πρόσθεσε.

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.