ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Καρότο χωρίς μαστίγιο για την Τουρκία στο μενού της Συνόδου Κορυφής
Thursday
01/10/2020
15:54 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΑΟΖ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΚΥΠΡΟΣ Κώστ. Βενιζέλος
0

Σχόλιο GMR: Κύριε Βενιζέλο, σεβαστά τα άρθρα σας αν τα δούμε ένα προς ένα. Στο σύνολο τους όμως, αυτή η αρθρογραφία (και όχι μόνον η δική σας) μοιάζει ωσάν “να κρατάμε το φανάρι” παρακολουθώντας μπρος τα μάτια μας, την εξέλιξη του εγκληματος.

Διαφορετικά να το πούμε, μοιάζει με κριτική στήριξη της (ενώπιον του φαναριού) πράξης.

._

 

 

 

 

Κώσ. Βενιζέλος, 1 Οκτωβρίου 2020

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Δύσκολες αναμένονται οι συζητήσεις στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, όπου σήμερα θα συζητηθούν οι ευρωτουρκικές σχέσεις. Η τάση στην ΕΕ, τόσο της γερμανικής προεδρίας όσο και της Κομισιόν, είναι να μην υπάρξουν αποφάσεις, οι οποίες νατινάζουν τις γέφυρες συνεννόησης με την κατοχική Τουρκία. Τούτο σημαίνει πως η Λευκωσία θα βρεθεί σε ασφυκτικό κλοιό, καθώς η μέχρι τώρα γραμμή ήταν η επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία.

 

Η Κύπρος βρίσκεται υπό πίεση για μια ακόμη φορά, επειδή προσπαθεί διά της ΕΕ να αντιμετωπίσει τη τουρκική επιθετικότητα. Δέχεται εκ των έσω πυρά (σε Αθήνα και Λευκωσία) αλλά και από Ευρωπαίους εταίρους επειδή επιχειρεί, αξιοποιώντας το ευρωπαϊκό πεδίο, να αποτρέψει τα επεκτατικά σχέδια της κατοχικής Τουρκίας. Αν και ο πρόεδρος Αναστασιάδης, σε δηλώσεις του πριν την αναχώρησή του, φάνηκε να διαφοροποιείται, γνωρίζοντας προφανώς τι θα αντιμετωπίσει στις Βρυξέλλες.

Ερωτηθείς αν θα ζητήσουμε κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας για να δώσουμε και τη συγκατάθεση μας για κυρώσεις για τη Λευκορωσία, ο Κύπριος πρόεδρος είπε ότι «δεν είναι αυτοσκοπός οι κυρώσεις. Αυτοσκοπός είναι να υλοποιηθεί επιτέλους η επικράτηση αυτού που οι υποχρεώσεις της Τουρκίας, ως υποψήφιας προς ένταξη χώρας, να ανταποκρίνονται προς τις αρχές και αξίες της ΕΕ».



Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο, εδώ

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.