ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Tuesday
23/10/2018
09:06 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Τράπεζες Βασ. Βιλιάρδος
0

 

Σχόλιο G-M-R:    Η G-M-R έχει πολλές φορές διατυπώσει την άποψη πως ο κος Βιλιάρδος τεκμηριώνει την μνημονιακή πολιτική ως έγκλημα, αλλά ταυτόχρονα την δικαιολογεί ως την μοναδική επιλογή ΜΑΣ έναντι ακόμα μεγαλύτερων δεινών.

Αυτό είναι το ΜΙΚΡΟ κτύπημα που δέχονται οι πολίτες και η πατρίδα από την “αντιμνημονιακή” (*) πλευρά.

Διότι το ΜΕΓΑΛΟ κτύπημα, είναι η ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ, είτε εγωκεντρική , είτε αυτοαναφορική, είτε (το χειρότερο) επίμονα ΑΝΤΙ-συνεργειακή, συμπεριφορά των ορθώς ομιλούντων (από οικονομικοτεχνική και από δικαιϊκή/δικονομική άποψη) αντιμνημονιακών οικονομολόγων και νομικών.

Για τους εν καιρώ ΚΑΤΟΧΗΣ πολιτευόμενους, επιστήμονες και μη, έχουμε επανειλημμένα εκφραστεί.

(*) τα εισαγωγικά εν προκειμένω αφορούν την επαμφοτερίζουσα, ως “κακό το ευρώ ΑΛΛΑ, αναγκαίο κακό” μόνιμη επωδό του κατά το ήμισυ αντιμνημονιακού κου Βιλιάρδου και των θεωρητικολογούντων με τήρηση “εύλογης απόστασης από τη φωτιά”.

 

 

 

Βασ. Βιλιάρδος , 20 Οκτ. 2018

Δεν έχουμε δυστυχώς καταλάβει ακόμη πως η Ελλάδα είναι αθεράπευτα χρεοκοπημένη – με μη βιώσιμο δημόσιο χρέος, ούτε ιδιωτικό, με μη βιώσιμες τράπεζες, με μη βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα, με μη βιώσιμο πολιτικό σύστημα και με ελάχιστες κερδοφόρες επιχειρήσεις που όμως εγκαταλείπουν η μία μετά την άλλη την ελληνική επικράτεια.

 

Ανάλυση

Το δημόσιο χρέος μίας χώρας, όπου της Ελλάδας σήμερα είναι 360 δις € έναντι ΑΕΠ της τάξης των 180 δις €, άρα στο 200%, μειώνεται είτε μέσω του πληθωρισμού, είτε με τη βοήθεια της ανάπτυξης ως ποσοστό επί του ΑΕΠ, είτε με την ονομαστική διαγραφή του. Σε μία χώρα τώρα της Ευρωζώνης, στην οποία εφαρμόζονται μνημόνια που αποκλείουν την ανάπτυξη, πόσο μάλλον όταν είναι για οκτώ χρόνια βυθισμένη στην ύφεση(αφού το δημόσιο απαγορεύεται ουσιαστικά να επενδύσει, ο εγχώριος ιδιωτικός τομέας είναι αδύνατον όταν οι αποταμιεύσεις είναι αρνητικές, ενώ οι ξένοι δεν τοποθετούν τα χρήματα τους σε μία οικονομία που μειώνεται η ζήτηση και είναι χρεοκοπημένο το δημόσιο, τα νοικοκυριά, οι τράπεζες κλπ.), ενώ δεν μπορεί να εκδώσει χρήματα αυξάνοντας τον πληθωρισμό, μη διαθέτοντας δικό της νόμισμα και δική της κεντρική τράπεζα, ο μοναδικός τρόπος είναι η διαγραφή μέρους του χρέους – το οποίο, αφού στην πραγματικότητα είναι σε ξένο νόμισμα, δεν πρέπει να υπερβαίνει το 60% του ΑΕΠ της (άρα τα 110 δις € στην περίπτωση της Ελλάδας, οπότε θα απαιτούταν διαγραφή της τάξης των 250 δις €). Εάν λοιπόν δεν διαγραφεί χρέος της είναι καταδικασμένη – όπως άλλωστε τεκμηριώνεται από το γεγονός ότι, το χρέος συνεχίζει την ανοδική του πορεία, ενώ οι επενδύσεις την καθοδική.

Περαιτέρω υπενθυμίζουμε πως αυτό που ελάχιστοι άνθρωποι κατανοούν είναι το ότι, η έξοδος από μία οικονομική κρίση είναι εντελώς αδύνατη μέσω της πολιτικής λιτότητας– κάτι που έχει αποδεχθεί από την ιστορία πολλές φορές στο παρελθόν. Ειδικότερα,η πρώτη φορά που υιοθετήθηκε η συγκεκριμένη πολιτική ευρέως στις Δημοκρατίες, ήταν η δεκαετία του 1930– μετά το χρηματιστηριακό κραχ του 1929, όπου οι μεγάλες βιομηχανικές χώρες, όπως οι Η.Π.Α., η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιαπωνία, αποφάσισαν να περιορίσουν τους κρατικούς προϋπολογισμούς τους, μειώνοντας κυρίως τις δημόσιες δαπάνες.

(more…)

Ο έλεγχος των μαζών
Sunday
30/09/2018
21:09 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Βασ. Βιλιάρδος
0

 

ΣΧΟΛΙΟ G-M-R: “…να ζητάς από έναν λαό…”, ή να είσαι το πρωτοπόρο μέρος, σώμα εκ του σώματος, αίμα εκ του αίματος, ενός λαού;Βασ. Βιλιάρδος, 27  Σεπ. 2018

Δεν χειραγωγείται το συνειδητό των ανθρώπων με τη βοήθεια της λογικής τους, αλλά οι επιθυμίες και οι μη συνειδητοί φόβοι δια μέσου των συναισθημάτων τους – με έναν τρόπο που είναι σχεδόν αδύνατον να αμυνθούν οι περισσότεροι, ειδικά οι λιγότερο μορφωμένοι.

——————————————————-

«Ο επικοινωνιακός βομβαρδισμός μέσω των ΜΜΕ και των καταστροφικών συνθημάτων που προωθούνται, έχει στόχο την «αποτέφρωση» της ανακλαστικής σκέψης(=πληροφόρηση, επεξεργασία των πληροφοριών, σύνθεση) – αμέσως μετά στην αντικατάσταση της από μία διαδοχική σειρά εικόνων εκτός του χώρου και του χρόνου. Σε μία χρονική και τοπική απόσταση δηλαδή που δεν είναι δυνατόν να ελεγχθούν οι εικόνες και οι πληροφορίες ως προς την αλήθεια τους, από αυτούς που δέχονται την επίθεση.

Στα πλαίσια αυτά κάθε ημέρα, 24 ώρες το 24ωρο, ένας αόρατος στρατός τοποθετεί ως στόχο τον εσωτερικό κόσμο των θυμάτων του – χωρίς να χρησιμοποιεί αεροπλάνα ή υποβρύχια, αλλά μόνο εικόνες και μηνύματα (σλόγκαν) «στοχευόμενα» χειραγωγημένων πληροφοριών. Οι ψυχολογικοί πολεμιστές δεν θέλουν ασφαλώς να σκέφτονται και να αναλύουν οι άνθρωποι τις «πληροφορίες» που τους δίνουν – αλλά να τις καταναλώνουν «ωμές», χωρίς να τις συνδέουν (συνδυάζουν) μεταξύ τους» (πηγή).

Ανάλυση

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι ελέγχου των μαζών – της εξαπάτησης τους καλύτερα με στόχο την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων. Έχοντας αναφερθεί διεξοδικά στις δέκα βασικές μεθόδους των ελίτ (ανάλυση), τονίσαμε πρόσφατα το ρόλο των χειραγωγούμενων δημοσκοπήσεων, μέσω των οποίων ήδη «δολοφονήθηκαν» τα μικρά κόμματα της ελληνικής Βουλής – όταν τα στελέχη και οι βουλευτές τους «διαπίστωσαν» την κατάρρευση των εκλογικών ποσοστών τους, οπότε τον κίνδυνο απώλειας της «καρέκλας» τους, με αποτέλεσμα να τα εγκαταλείπουν μαζικά.

(more…)

Η γενοκτονία του ελληνικού Έθνους
Tuesday
28/08/2018
01:12 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Βασ. Βιλιάρδος
0

 

ΣΧΟΛΙΟ G-M-R:    Βιλιαρδιακές ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ.

Ο κος Βιλιάρδος περιγράφει αρκούντως καταγγελτικά (“πέρα βρέχει” για την ηγεσία του Αρείου Πάγου) το Μνημονιακό ΕΓΚΛΗΜΑ.

Εν τούτοις, αυτός ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ καημός του κου Βιλιάρδου για τη δημιουργία ελκυστικών συνθηκών για ξένους επενδυτές, δείχνει μακροοικονομικές λύσεις με νεοφιλελεύθερη μικροοικονομική οπτική (…στην “καλύτερη” περίπτωση, άντε να δούμε κι εμείς οι οικονομολόγοι καμμιά καλή εταιρία για πελάτη…).

 

 

Βασ. Βιλιάρδος, 22 Αυγ. 2018

 

 

 

Το τραγικό ανέκδοτο της ημέρας της δήθεν απελευθέρωσης από τα μνημόνια, το οποίο δικαιούται το πρώτο βραβείο κομματικής προπαγάνδας, είναι η ανάρτηση της κυβέρνησης – σύμφωνα με την οποία το δημόσιο χρέος μειώθηκε με τη συμφωνία του Ιουνίου κατά 50 δις €!

Γράφει ο Βασίλης Βιλιάρδος

«Συντελείται η γενοκτονία του ελληνικού Έθνους. Δεν έχουν κλέψει οι δανειστές μόνο το οικονομικό μέλλον των Ελλήνων αλλά, επίσης, την εθνική τους κυριαρχία – αφού η Ελλάδα ευρίσκεται πλέον υπό την κατοχή της ΕΕ και του ΔΝΤ. Ο ελληνικός λαός προδόθηκε από τον Τσίπρα, αν και είχε την επιλογή να επαναστατήσει και να χρησιμοποιήσει τη βία για να ανατρέψει την κυβέρνηση που τον παρέδωσε στους διεθνείς τραπεζίτες. Αντί αυτού, οι Έλληνες δέχτηκαν τη δική τους καταστροφή και δεν έκαναν τίποτα. Ουσιαστικά, ο ελληνικός πληθυσμός διέπραξε μαζική αυτοκτονία” (P.C. Roberts με παρεμβάσεις, πηγή).

Επικαιρότητα

Το τραγικό ανέκδοτο της ημέρας της δήθεν απελευθέρωσης από τα μνημόνια, όταν στην πραγματικότητα αυτό που τελείωσε είναι οι δανειακές συμβάσεις, δεν είναι άλλο από την ανάρτηση της κυβέρνησης στο FB (γράφημα) – σύμφωνα με την οποία το δημόσιο χρέος μειώθηκε με τη συμφωνία του Ιουνίου κατά 50 δις €! Πρόκειται για μία πρωτοφανή διαστρέβλωση της πραγματικότητας, η οποία δικαιούται το πρώτο βραβείο κομματικής προπαγάνδας – αφού το γεγονός ότι επιμηκύνθηκαν 96 δις € χρέους (έπρεπε να πληρωθούν μετά το 2022 και φυσικά ήταν αδύνατο, οπότε η επιμήκυνση θεωρείται νομοτελειακή), για να εξοφληθούν μετά το 2032 μαζί με τους συσσωρευμένους τόκους από τα παιδιά μας, δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι μειώθηκαν. Αντίθετα, αυξήθηκαν πάνω από 12 δις € σύμφωνα με τους πλέον μετριοπαθείς υπολογισμούς – οπότε πρόκειται πράγματι για ένα από τα πολλά γνωστά ψέματα της κυβέρνησης.

(more…)

Η κάλπικη διάσωση της Ιρλανδίας
Monday
13/08/2018
00:20 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Βασ. Βιλιάρδος
0

 

ΣΧΟΛΙΟ G-M-R:     Ο κος Βιλιαρδος εξηγεί άριστα το πως γίνεται το ΈΓΚΛΗΜΑ. Πάντα όμως τα κάνει θάλασσα στο τι πρέπει να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε τόσο άμεσα όσο και μεσοπρόθεσμα το έγκλημα. Για να είμαστε ακριβείς, δεν τα κάνει απλά “θάλασσα”. Συνηθίζει να επιμένει σε προτάσεις σωτηρίας, που όχι μόνο αγνοούν κάθε δικαιϊκή-δικονομική ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ παράμετρο σχετικά με το Μνημονιακό έγκλημα, αλλά και προτείνει ως λύση κατά της οικονομικής και πολιτικής Κατοχής, μέσα στα πλαίσια των μνημονιακών δεσμεύσεων. Να μην ξεχνάμε και προηγούμενες, ίσως και επόμενες, δηλώσεις του κου Β.Β. στον ΣΚΑΪ, πώς δεν πρέπει να βγούμε από την ευρωζώνη.

Στο άρθρο εδώ ( https://analyst.gr/2018/08/12/oi-deka-pliges-tis-elladas/ ) διαβάζουμε, “Οι αρχαίοι τιμωρούσαν κιόλας τους παραβάτες”. Ενώ στο παρόν άρθρο ο κ. Βιλιάρδος προτείνει “τώρα έτσι πως τα κάνανε οι διεφθαρμενοι”, να βρούμε έξυπνες λύσεις. 

Τι άλλο να πει κανείς όταν ενώ βλέπει το πρόβλημα, παρακάτω δίνει “τη λύση”, μιας και (κατά τη γνώμη του)έχουμε “εγκλωβιστεί”  στο ευρώ.  Και που η προτεινόμενη λύση είναι: Βασικό στοιχείο είναι να αντιμετωπιστούν ως «boutique» υψηλής ποιότητας και υπηρεσιών ορισμένοι κλάδοι, όπως ο πρωτογενής τομέας και ο τουρισμός – αφού η Ελλάδα αδικείται όταν επιλέγει τη μαζική παραγωγή/υπηρεσίες, έχοντας πλεονεκτήματα που δεν διαθέτει καμία άλλη χώρα.”

Βασ. Βιλιάρδος, 8-8-2018

 

«Στην Ιρλανδία αυτή την στιγμή υπάρχουν 2.500 παιδιά άστεγα – ενώ το να μείνει κανείς άστεγος στη συγκεκριμένη χώρα είναι ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε έναν άνθρωπο, επειδή όχι μόνο βρέχει συνέχεια, αλλά και κάνει πολύ κρύο (άλλο να είσαι άστεγος στην Ιταλία ή στην Ελλάδα και άλλο στην Ιρλανδία). Κανένας πολιτικός δεν φαίνεται να είναι σε θέση να λύσει αυτό το πρόβλημα, κρίνοντας από το ότι παραμένει άλυτο διαχρονικά – ενώ ο συνολικός αριθμός των αστέγων, ενηλίκων και ανηλίκων, ευρίσκεται σε συνεχή άνοδο από το 2013.

Από την άλλη πλευρά, στην Ιρλανδία που πέτυχε δήθεν το θαύμα της εξόδου από την κρίση, η αστυνομία είναι βυθισμένη στη διαφθορά, μαζί με τους δικηγόρους και τους δικαστές – ενώ οι πολιτικοί κατέχουν τα σκήπτρα τόσο στη διαπλοκή, όσο και στη διαφθορά. Μόλις πρόσφατα δόθηκε η άδεια από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, σε μία δημοσιογράφο και σε ορισμένους άλλους, να δημοσιεύουν επίσημα στα κοινωνικά μέσα μαζικής δικτύωσης (twitter, face book κλπ) τα βρώμικα σκάνδαλα των προαναφερθέντων, έτσι ώστε οι Πολίτες να αντιδράσουν – κάτι που όμως δεν το πιστεύω, αφού η διαφθορά στην Ιρλανδία είναι πάρα πολύ καλά δικτυωμένη. Πόσο μάλλον αφού εάν προβούν σε αποκαλύψεις θα χάσουν τις δουλειές τους, θα τους απειλήσουν κοκ.

Λόγω του διαδικτύου πάντως, οι μισοί Πολίτες έχουν πεισθεί πια πως δεν αξίζει να ασχολούνται με το διεφθαρμένο σύστημα, αφού δεν αλλάζει – ενώ οι άλλοι μισοί είναι το διαφθαρμένο σύστημα. Κανένας δεν πιστεύει στη δήθεν ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, στη δήθεν δίκαιη εκκλησία, στη δήθεν ικανότητα και σοφία της άρχουσας τάξης. Γιατί λοιπόν ένας φυσιολογικός άνθρωπος να αναμετρηθεί με τη βρωμιά, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι θα είναι άνιση η μάχη και θα τη χάσει;

Αντίθετα, οι ελίτ της Ελλάδας έχουν να χάσουν πολλά ακόμη, πολύ περισσότερα από τους φτωχούς Έλληνες, παρά το ότι πιστεύουν πως θα έχουν μερίδιο στη λεηλασία της χώρας – ειδικά όσον αφορά τους Γερμανούς που δεν αφήνουν ούτε ψίχουλο στο πιάτο αυτών που κατακτούν, ενώ ταυτόχρονα μισούν την εθνική μειοδοσία και τους προδότες όσο τίποτα άλλο. Ο μεγάλος κίνδυνος πάντως για την Ελλάδα δεν είναι οι ξένοι, οι οποίοι απλά εκμεταλλεύονται καταστάσεις με γνώμονα το δικό τους συμφέρον, αλλά οι ίδιοι οι Έλληνες – ιδίως η άπατρις εγχώρια κομματική και οικονομική ελίτ, η οποία ενδιαφέρεται μόνο για τα δικά της ιδιοτελή συμφέροντα και τίποτα άλλο, παρά τα μεγάλα λόγια των πολιτικών που σχεδόν ποτέ δεν συνοδεύονται από αντίστοιχες πράξεις (Μαρίνα Α., με παρεμβάσεις).

.

Άποψη

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, όποιο Έθνος νομίζει πως ο καπιταλισμός λειτουργεί δίκαια, με ηθικούς παίχτες και κανόνες, κάνει μεγάλο λάθος – ενώ, εάν οι Πολίτες του έχουν τη συνήθεια να κατηγορούν μονότονα τον εαυτό τους, αναλαμβάνοντας ευθύνες που δεν τους αναλογούν ή χρέη που δεν μπορούν να πληρώσουν, επειδή έχουν πεισθεί πως ο οφειλέτης έχει μόνο την ευθύνη και όχι εξίσου ο δανειστής, τότε είναι καταδικασμένοι. Εκτός αυτού, υπενθυμίζουμε τα τα εξής:

«Η πολιτική δεν υπάρχει για να λέει αλήθειες. Η πολιτική υπάρχει για να εκμεταλλεύεται τους ευκολόπιστους, όπως κάποιες θρησκείες. Αν εσύ είσαι ενήλικος, δεν έχεις καταλάβει ούτε αυτό και ασχολείσαι με την πολιτική, είσαι επικίνδυνος για την ανθρωπότητα”.

(more…)

Το κόστος της άλωσης της Ελλάδας
Wednesday
14/03/2018
02:38 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Βασ. Βιλιάρδος
0

 

Του Βασ. Βιλιάρδου, 12-32018

 

 

Είναι αδύνατον να υπολογίσει κανείς το κόστος της απώλειας της εθνικής μας κυριαρχίας, των μελλοντικών προοπτικών της χώρας ή της δολοφονίας της τελευταίας ελπίδας των Ελλήνων – ούτε φυσικά της μεταφοράς της δημόσιας περιουσίας στο Υπερταμείο για τα επόμενα 99 χρόνια ή των κινδύνων για την εδαφική μας ακεραιότητα.

«Αναρωτιέμαι αν έχουμε ή δεν έχουμε Σύνταγμα. Εάν έχουμε, τότε τι νόημα έχουν όλα όσα γίνονται εναντίον του Συντάγματος; Αν πάλι δεν έχουμε, τότε τι μας χρειάζονται η Βουλή και η Γερουσία που για αυτά ξοδεύονται τόσα χρήματα από τα λιγοστά που έχουμε; Οι τρεις προστάτιδες δυνάμεις μας προμηθεύουν καινούργιο Βασιλιά (=καθαιρούν ή διορίζουν τον εκάστοτε πρωθυπουργό σήμερα). Βασικά όμως δεν έχει σχεδόν τίποτα αλλάξει. Η ίδια κακοδαιμονία και η ίδια καταπιεστική ξενοκρατία. Δεν είναι τα πρόσωπα αυτά που φταίνε, αλλά οι Θεσμοί» (Κ. Κανάρης).

.

Επικαιρότητα

Όπως συμπεραίνεται από τα παραπάνω, η ελληνική ιστορία επαναλαμβάνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, από τότε που οι ξένες δυνάμεις μας βοήθησαν να απελευθερωθούμε από τους Τούρκους για να μας μετατρέψουν σε δική τους αποικία – υπενθυμίζοντας τη δεκαετία του 1890, κατά την οποία τεθήκαμε ξανά υπό έναν Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο, όπως συμβαίνει σήμερα (άρθρο).

Τα ερωτήματα άλλωστε που έθεσε ο Κ. Κανάρης ισχύουν ακόμη, ενώ κανένας δεν βλέπει για ποιό λόγο πληρώνουμε τους βουλευτές και τα κόμματα – αφού απλά υπογράφουν τα μνημόνια έτσι όπως τους υπαγορεύονται από τη Γερμανία, εφαρμόζοντας τα στη συνέχεια με πλήρη αδιαφορία για τους ιθαγενείς.

(more…)

Ο σκοτεινός ρόλος των τραπεζών
Sunday
25/02/2018
11:23 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Τράπεζες Βασ. Βιλιάρδος
0

 

του Βασ. Βιλιάρδου, 21-2-2018

Οι περισσότεροι από αυτούς που, καλώς ή κακώς, υποστηρίζουν την επιστροφή της χώρας μας στη δραχμή, δεν αναφέρουν πως δεν επρόκειτο ποτέ για ένα εθνικό νόμισμα – αφού εκδιδόταν από μία κεντρική τράπεζα που δεν ανήκε και δεν ανήκει στην Ελλάδα (ανάλυση). Εκτός αυτού, όταν το 90% των χρημάτων που κυκλοφορούν εκδίδεται από τις ιδιωτικές εμπορικές τράπεζες, οι οποίες έχουν πλέον αφελληνισθεί, η χώρα θα παρέμενε όμηρος των ξένων ακόμη και με ένα δικό της νόμισμα – οπότε θα ήταν δώρο άδωρο.

Σε κάθε περίπτωση, για να είχε κάποιο νόημα η επιστροφή της χώρας μας στο εθνικό της νόμισμα, θα έπρεπε να εξασφαλιζόταν προηγουμένως η κρατικοποίηση της κεντρικής τράπεζας – κάτι που ασφαλώς δεν θα ήταν καθόλου εύκολο.

Το γεγονός αυτό φαίνεται από τη στάση του κατά τη γνώμη μας εξαιρετικά ανεπαρκή διοικητή της, ο οποίος είναι σε θέση να κάνει ότι θέλει, χωρίς φόβο να καταδικαστεί και χωρίς να διακινδυνεύει τη θέση του – αρκεί να υποκλίνεται στους βασικούς μετόχους της, αδιαφορώντας εντελώς για την πατρίδα του. Εάν πάντως μία επιχείρηση πρέπει να ανήκει 100% στο δημόσιο, τότε αυτή δεν είναι άλλη από την κεντρική του τράπεζα – ενώ εθνικό νόμισμα χωρίς εθνικό εκδότη δεν ωφελεί ιδιαίτερα.

(more…)

Η διπλωματία της παγίδας του χρέους
Sunday
25/02/2018
10:58 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Βασ. Βιλιάρδος
0

 

του Βασ. Βιλιάρδου, 22-2-2018

Αμέσως μετά την απόφαση του προέδρου Trump να αναστείλει την οικονομική βοήθεια προς το Πακιστάν ύψους 1,32 δις $, παρά τον κίνδυνο των θρησκευτικών εξτρεμιστών, η Κίνα δήλωσε την υποστήριξη της προς τη χώρα – προφανώς με στόχο να προωθηθεί ο δρόμος του μεταξιού (BRI) στην ευρύτερη περιοχή της Ευρασίας, όπου το Πακιστάν θεωρείται σημαντικό σημείο εισόδου.

Αν και ο πρόεδρος της Κίνας τώρα δήλωσε επίσημα πως ο στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος είναι η δημιουργία υποδομών ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη, καθώς επίσης η κατασκευή μίας πλατφόρμας που θα διευκολύνει τις εμπορικές ροές, την οικονομική συνεργασία και τις κοινωνικές ανταλλαγές, το εγχείρημα θεωρείται πως έχει μία πολύ σκοτεινή πλευρά: ότι λειτουργεί επί πλέον ως βασικό όχημα για την άσκηση της διπλωματίας της παγίδας του χρέους της Κίνας, η οποία με τη μέθοδο αυτή έχει καταλάβει στην Ασία ήδη τη Σρι Λάνκα.

Ειδικότερα, η φόρμουλα που χρησιμοποιεί η Κίνα είναι η εξής: προσφέρει μεγάλα δάνεια σε χώρες που έχουν δεσμευθεί απέναντι της, με όρους δυσανάλογα ευνοϊκούς για την ίδια – συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης της σε επικερδείς εθνικούς πόρους των κρατών αυτών (πετρέλαιο κλπ.) ή/και ανοίγματος των αγορών τους για φθηνά κινεζικά προϊόντα.

(more…)

Η άλωση της Ευρώπης
Wednesday
14/02/2018
09:49 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Βασ. Βιλιάρδος
0

 

Σχόλιο G-M-R:       Ο Βασίλης Βιλιάρδος αναλύει διεξοδικά τα εγκληματικά αδιέξοδα της ευρωζωνικής και χρεοκρατικής Κατοχής.

Η συμπερασματική-καταληκτική πρόταση του Βασίλη Βιλιάρδου στο νέο του άρθρο δεν μας εκπλήσσει (το κάνει και μέσω του SKAI ). Αδύνατον να βγούμε από το ευρώ, αδύνατον να καταγγείλουμε ως επαχθές και απεχθές το χρέος.

ΟΜΩΣ:

Για τη σχετική έκθεση του ΟΗΕ (εδώ) Περί λογιστικού ελέγχου του χρέους με ταυτόχρονη λογοδοσία των υπαιτίων (όλων των υπαιτίων φυσικών προσώπων και οργανισμών εντός και εκτός Ελλάδος και την ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ διεκδίκηση αποζημιώσεων για την επί δέκα χρόνια μείωση του ΑΕΠ κατά 35 περίπου δις ανά έτος), ο σίγουρα μη ανόητος και μη αδρανών  (εδώ , όσον αφορά την ανοησία και αδράνεια των Ελλήνων πολιτών) αλλά και καλός οικονομικός αναλυτής, κος Ν. Βιλιάρδος, δεν είδε και δεν άκουσε τίποτα;

ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ.

 

Του Βασ. Βιλιάρδου, 10-2-2018

Η αμετανόητη πρωσική κυβέρνηση ευρίσκεται πια πολύ κοντά στη δημιουργία ενός τέταρτου Ράιχ, με οικονομικά όπλα αυτή τη φορά – εφαρμόζοντας την πολιτική του μερκαντιλισμού από το ξεκίνημα της Ευρωζώνης, με πρώτα μεγάλα θύματα τα κράτη του ευρωπαϊκού Νότου.

«Είναι ολοφάνερο πως η ευρωπαϊκή κρίση χρέους προκλήθηκε από τη Γερμανία, με την έννοια πως ο μεγάλος ασθενής, όπως αναμφίβολα ήταν η χώρα πριν το 2005, θεραπεύθηκε πίνοντας το αίμα των εταίρων του – οι οποίοι ουσιαστικά πλήρωσαν σαν ανόητοι το υπέρογκο κόστος της ένωσης των δύο Γερμανιών.

Δεν έφτανε δηλαδή η διαγραφή του 50% των χρεών της Γερμανίας το 1953 από τους υπολοίπους παρά το ότι αιματοκύλισε τον πλανήτη δύο φορές, ούτε η βοήθεια των Η.Π.Α. να επαναπατρισθούν τα κλεμμένα των ναζί, ούτε η άρνηση της να εξοφλήσει τις πολεμικές επανορθώσεις ως όφειλε μετά την ένωση της – αφού κατάφερε επί πλέον με ύπουλο τρόπο να πληρώσουν όλοι οι εταίροι της το κόστος της ένωσης της«.

Ανάλυση

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ (πηγή), η συνολική αξία των ελληνικών εισαγωγών το 2017 ανήλθε στο ποσόν των 50,258 δις € έναντι 44,187 δις € το 2016 – έχοντας αυξηθεί κατά 13,7%. Το ίδιο έτος η συνολική αξία των εξαγωγών ήταν 28,832 δις € έναντι 25,463 δις € το 2016, έχοντας αυξηθεί κατά 13,3% (χωρίς τα πετρελαιοειδή 7,1%). Ως εκ τούτου, το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου το 2017 εκτινάχθηκε στα 21,426 δις € από 18,723 δις € το 2016, παρουσιάζοντας ποσοστιαία αύξηση ύψους 14,4% – γεγονός που σημαίνει ότι, το 2017 εισάγαμε εμπορεύματα αξίας 21,4 δις € περισσότερα από όσα εξάγαμε, ή σχεδόν 3 δις € πιο πολλά από το 2016 (οπότε η αποψίλωση του παραγωγικού μας ιστού συνεχίσθηκε).

(more…)

Ο πλανήτης και η αποικία χρέους
Tuesday
23/01/2018
22:27 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Βασ. Βιλιάρδος
0

 

ΣΧΟΛΙΟ G-M-R:      Πολιτικοί και δημοσιολογούντες μέσω ίντερνετ κυρίως, ρίχνουν φταίξιμο στους πολίτες (όπως εδώ ο κος Β. Βιλλιάρδος), για “καναπέ”, για αδιαφορία για τα κοινά (ιδιαίτερα πως δεν τρέχουν να τους ψηφίζουν), για ραγιαδισμό, κλπ, κλπ.

Βέβαια τέτοιες απόψεις ακούγονται και σε καφενεία, σε χώρους εργασίας (στα διαλείμματα), μέσα σε οικογένειες.

Έχουν αναρωτηθεί όλοι όσοι καταλογίζουν το παραπάνω φταίξιμο, πώς είναι αρκετοί προκειμένου να συνεργαστούν ως μια ανατρεπτική των πραγμάτων ομάδα κρούσης;

Και ακόμα παραπέρα, έχουν αναρωτηθεί, πόσες εκκλήσεις για συνεργασίες, θεματικές η ευρύτερες απέρριψαν (ακόμα και μεταξύ τους), πόσες καλημέρες ψελλίζουν αφ’υψηλού (“δεν ξέρουμε εμείς που είμαστε χρόνια στο κουρμπέτι ξέρεις εσύ;” ή “το θέμα είναι πολιτικό”), πόσες φορές ΔΕΝ καταδέχτηκαν και ΔΕΝ καταδέχονται κάθε μέρα, να απαντήσουν σε “απλούς”πολίτες, πριν τις μομφές περί συλλογικής απραξίας- αδιαφορίας των λαϊκών στρωμάτων;

Δεχόμαστε την απάντησή σας, την κριτική σας, την συνεργασία σας. Όλα ΔΗΜΟΣΙΩΣ.

 

 

 

Του Βασίλη Βιλιάρδου, 20-1-2018

Ανάλυση

Μετά από μία βαθιά, συστημική κρίση, χρειάζονται περίπου 8-10 χρόνια έως ότου η οικονομία ανακάμψει – κάτι που συνέβη επίσης σήμερα, όπου δέκα χρόνια μετά την κρίση του 2008 η παγκόσμια οικονομία ομαλοποιείται. Έτσι εισερχόμαστε σε μία φάση, κατά την οποία η παραγωγικότητα και οι επενδύσεις θα αυξάνονται πάνω από το μέσον όρο. Το γεγονός αυτό φαίνεται από τις προβλέψεις του ΔΝΤ, το οποίο για πρώτη φορά τον Οκτώβρη τις αναθεώρησε προς τα πάνω – ενώ προηγουμένως τις είχε διορθώσει προς τα κάτω για 27 συνεχείς φορές. Σίγουροι πως θα συμβεί κάτι τέτοιο όμως θα είμαστε μόνο εάν αυξηθούν οι παγκόσμιες επενδύσεις – μία τάση που ήδη παρατηρείται, αρκεί βέβαια να συνεχιστεί στο μέλλον.

Συνεχίζοντας, οι χρηματοπιστωτικές κρίσεις αφήνουν χαρακτηριστικά ίχνη στα οικονομικά δεδομένα, ενώ η τελευταία ταιριάζει απόλυτα με τη συνολική ιστορική εικόνα: ως συνήθως δηλαδή οι αιτίες έχουν σχέση με την αγορά ακινήτων, στην οποία δημιουργούνται φούσκες που προκαλούν σημαντικά προβλήματα στο τραπεζικό σύστημα – με αποτέλεσμα να απαιτείται ένα μεγάλο και επίπονο χρονικό διάστημα για να εξυγιανθεί.

Εν τούτοις, αυτή τη φορά η εικόνα διαφοροποιήθηκε από την κρίση χρέους της Ευρώπης – η οποία προσέθεσε μία επί πλέον διάσταση στην παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση. Τα πολύ σοβαρά προβλήματα, στα οποία βυθίστηκαν ορισμένες χώρες της Ευρωζώνης είναι αξιοσημείωτα, σχεδόν μοναδικά στην ιστορία. Για παράδειγμα, η ελληνική κρίση ανήκει στις χειρότερες των τελευταίων 100 ετών – ενώ μπορεί να συγκριθεί μόνο με τη Μεγάλη Ύφεση της δεκαετίας του 1930 (αν και η σύγκριση είναι ελλιπής, αφού τότε το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων ήταν πολύ χαμηλότερο). Μεγάλα προβλήματα αντιμετώπισαν επί πλέον η Ιταλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία – χώρες που θυμίζουν ένα ηφαίστειο που έχει μεν εκραγεί στο παρελθόν χωρίς να καταστρέψει τα πάντα, αλλά συνεχίζει να είναι ενεργό.

(more…)

Συλλογική παράκρουση
Monday
15/01/2018
22:26 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Βασ. Βιλιάρδος
0

 

ΣΧΟΛΙΟ G-M-R:     Κύριε Βιλιάρδο, μήπως και για την αλληλοϋπονόμευση των αντιμνημονιακών σχημάτων και την περιφρόνησή τους (έως πολεμική αντιμετώπιση προς περιθωριοποίηση παντός ΜΗ ΟΠΑΔΟΥ) προς κάθε μη οπαδική (τους) αντιστασιακή ενέργεια, φταίει πάλι, ο ΚΑΝΑΠΕΣ;     ΔΙΕΡΩΤΗΘΗΚΑΤΕ ΜΗΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΘΕΟΠΟΙΗΣΗΣ (ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ – ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΕΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΩ) ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟΥ;     Παρακαλούμε στείλτε μας την γνώμη σας.

 

Του Βασίλη Βιλιάρδου , 14 Ιανουαρίου 2018

Είναι αδύνατον να παραμένει κανείς αισιόδοξος, όσον αφορά το μέλλον της Ελλάδας, προβλέποντας πως ο κατήφορος μόλις ξεκίνησε – ότι βρισκόμαστε ακόμη στις πρώτες σκηνές της τραγωδίας, το τέλος της οποίας θα μπορούσε να είναι πιο οδυνηρό ακόμη και από το χειρότερο εφιάλτη μας.

.

«Σε καμία χώρα στην παγκόσμια ιστορία δεν έχει κοστίσει μία κρίση πάνω από 1 τρις € ή το 500% του ΑΕΠ της (=πτώση των τιμών των περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου άνω των 250 δις €, της ιδιωτικής περιουσίας πάνω από 600 δις €, της χρηματιστηριακής αξίας των επιχειρήσεων άνω των 150 δις €, του ΑΕΠ της κατά 60 δις €, των εισοδημάτων κοκ.), με την ταυτόχρονη άνοδο του δημοσίου χρέους της και του κόκκινου ιδιωτικού, καθώς επίσης με την πλήρη εξαθλίωση του πληθυσμού της – γεγονότα που θα οδηγήσουν στην υφαρπαγή των πάντων και την Ελλάδα κυριολεκτικά στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας, ενδεχομένως στην εξαφάνιση της ως Έθνος από το χάρτη».

.

Ανάλυση

Στην Ελλάδα βιώνουμε κυριολεκτικά μία κατάσταση που μοιάζει με αυτόν που πέφτοντας από το 10ο όροφο ενός κτιρίου και περνώντας τον 3ο σκέφτεται «Καλά έως εδώ». Ειδικότερα, έχουμε αποκτήσει πρωτογενή πλεονάσματα (=προ τόκων), αλλά μόνο με τη βοήθεια των υπερβολικών φόρων – γεγονός που καταστρέφει όλες τις μελλοντικές προοπτικές της οικονομίας μας, ενώ εξαιτίας τους δεν επενδύει κανείς, όταν την ίδια στιγμή εγκαταλείπουν τη χώρα τόσο οι εγχώριες επιχειρήσεις όσο και οι ξένες.

Αναρωτιόμαστε δε πώς η Κύπρος κατάφερε να ξεφύγει από την κρίση (σε κάποιο βαθμό βέβαια, επειδή παραμένει το πρόβλημα των κόκκινων δανείων), παρά το ότι γνωρίζουμε πολύ καλά πού ακριβώς στηρίχθηκε: στο πρόγραμμα χορήγησης ιθαγένειας και άδειας παραμονής σε υπηκόους τρίτων χωρών που επενδύουν, στη γρήγορη και φθηνή ίδρυση εταιρειών, στο σταθερό φορολογικό συντελεστή 12,5%, στο ελάχιστο αφορολόγητο εισόδημα ύψους 19.500 €

Παρακαλούμε συνεχίστε την ανάγνωση εδώ….

12