ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Η άλωση της Ευρώπης
Wednesday
14/02/2018
09:49 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Βασ. Βιλιάρδος
0

 

Σχόλιο G-M-R:       Ο Βασίλης Βιλιάρδος αναλύει διεξοδικά τα εγκληματικά αδιέξοδα της ευρωζωνικής και χρεοκρατικής Κατοχής.

Η συμπερασματική-καταληκτική πρόταση του Βασίλη Βιλιάρδου στο νέο του άρθρο δεν μας εκπλήσσει (το κάνει και μέσω του SKAI ). Αδύνατον να βγούμε από το ευρώ, αδύνατον να καταγγείλουμε ως επαχθές και απεχθές το χρέος.

ΟΜΩΣ:

Για τη σχετική έκθεση του ΟΗΕ (εδώ) Περί λογιστικού ελέγχου του χρέους με ταυτόχρονη λογοδοσία των υπαιτίων (όλων των υπαιτίων φυσικών προσώπων και οργανισμών εντός και εκτός Ελλάδος και την ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ διεκδίκηση αποζημιώσεων για την επί δέκα χρόνια μείωση του ΑΕΠ κατά 35 περίπου δις ανά έτος), ο σίγουρα μη ανόητος και μη αδρανών  (εδώ , όσον αφορά την ανοησία και αδράνεια των Ελλήνων πολιτών) αλλά και καλός οικονομικός αναλυτής, κος Ν. Βιλιάρδος, δεν είδε και δεν άκουσε τίποτα;

ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ.

 

Του Βασ. Βιλιάρδου, 10-2-2018

Η αμετανόητη πρωσική κυβέρνηση ευρίσκεται πια πολύ κοντά στη δημιουργία ενός τέταρτου Ράιχ, με οικονομικά όπλα αυτή τη φορά – εφαρμόζοντας την πολιτική του μερκαντιλισμού από το ξεκίνημα της Ευρωζώνης, με πρώτα μεγάλα θύματα τα κράτη του ευρωπαϊκού Νότου.

«Είναι ολοφάνερο πως η ευρωπαϊκή κρίση χρέους προκλήθηκε από τη Γερμανία, με την έννοια πως ο μεγάλος ασθενής, όπως αναμφίβολα ήταν η χώρα πριν το 2005, θεραπεύθηκε πίνοντας το αίμα των εταίρων του – οι οποίοι ουσιαστικά πλήρωσαν σαν ανόητοι το υπέρογκο κόστος της ένωσης των δύο Γερμανιών.

Δεν έφτανε δηλαδή η διαγραφή του 50% των χρεών της Γερμανίας το 1953 από τους υπολοίπους παρά το ότι αιματοκύλισε τον πλανήτη δύο φορές, ούτε η βοήθεια των Η.Π.Α. να επαναπατρισθούν τα κλεμμένα των ναζί, ούτε η άρνηση της να εξοφλήσει τις πολεμικές επανορθώσεις ως όφειλε μετά την ένωση της – αφού κατάφερε επί πλέον με ύπουλο τρόπο να πληρώσουν όλοι οι εταίροι της το κόστος της ένωσης της«.

Ανάλυση

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ (πηγή), η συνολική αξία των ελληνικών εισαγωγών το 2017 ανήλθε στο ποσόν των 50,258 δις € έναντι 44,187 δις € το 2016 – έχοντας αυξηθεί κατά 13,7%. Το ίδιο έτος η συνολική αξία των εξαγωγών ήταν 28,832 δις € έναντι 25,463 δις € το 2016, έχοντας αυξηθεί κατά 13,3% (χωρίς τα πετρελαιοειδή 7,1%). Ως εκ τούτου, το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου το 2017 εκτινάχθηκε στα 21,426 δις € από 18,723 δις € το 2016, παρουσιάζοντας ποσοστιαία αύξηση ύψους 14,4% – γεγονός που σημαίνει ότι, το 2017 εισάγαμε εμπορεύματα αξίας 21,4 δις € περισσότερα από όσα εξάγαμε, ή σχεδόν 3 δις € πιο πολλά από το 2016 (οπότε η αποψίλωση του παραγωγικού μας ιστού συνεχίσθηκε).

(more…)

Ο πλανήτης και η αποικία χρέους
Tuesday
23/01/2018
22:27 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Βασ. Βιλιάρδος
0

 

ΣΧΟΛΙΟ G-M-R:      Πολιτικοί και δημοσιολογούντες μέσω ίντερνετ κυρίως, ρίχνουν φταίξιμο στους πολίτες (όπως εδώ ο κος Β. Βιλλιάρδος), για “καναπέ”, για αδιαφορία για τα κοινά (ιδιαίτερα πως δεν τρέχουν να τους ψηφίζουν), για ραγιαδισμό, κλπ, κλπ.

Βέβαια τέτοιες απόψεις ακούγονται και σε καφενεία, σε χώρους εργασίας (στα διαλείμματα), μέσα σε οικογένειες.

Έχουν αναρωτηθεί όλοι όσοι καταλογίζουν το παραπάνω φταίξιμο, πώς είναι αρκετοί προκειμένου να συνεργαστούν ως μια ανατρεπτική των πραγμάτων ομάδα κρούσης;

Και ακόμα παραπέρα, έχουν αναρωτηθεί, πόσες εκκλήσεις για συνεργασίες, θεματικές η ευρύτερες απέρριψαν (ακόμα και μεταξύ τους), πόσες καλημέρες ψελλίζουν αφ’υψηλού (“δεν ξέρουμε εμείς που είμαστε χρόνια στο κουρμπέτι ξέρεις εσύ;” ή “το θέμα είναι πολιτικό”), πόσες φορές ΔΕΝ καταδέχτηκαν και ΔΕΝ καταδέχονται κάθε μέρα, να απαντήσουν σε “απλούς”πολίτες, πριν τις μομφές περί συλλογικής απραξίας- αδιαφορίας των λαϊκών στρωμάτων;

Δεχόμαστε την απάντησή σας, την κριτική σας, την συνεργασία σας. Όλα ΔΗΜΟΣΙΩΣ.

 

 

 

Του Βασίλη Βιλιάρδου, 20-1-2018

Ανάλυση

Μετά από μία βαθιά, συστημική κρίση, χρειάζονται περίπου 8-10 χρόνια έως ότου η οικονομία ανακάμψει – κάτι που συνέβη επίσης σήμερα, όπου δέκα χρόνια μετά την κρίση του 2008 η παγκόσμια οικονομία ομαλοποιείται. Έτσι εισερχόμαστε σε μία φάση, κατά την οποία η παραγωγικότητα και οι επενδύσεις θα αυξάνονται πάνω από το μέσον όρο. Το γεγονός αυτό φαίνεται από τις προβλέψεις του ΔΝΤ, το οποίο για πρώτη φορά τον Οκτώβρη τις αναθεώρησε προς τα πάνω – ενώ προηγουμένως τις είχε διορθώσει προς τα κάτω για 27 συνεχείς φορές. Σίγουροι πως θα συμβεί κάτι τέτοιο όμως θα είμαστε μόνο εάν αυξηθούν οι παγκόσμιες επενδύσεις – μία τάση που ήδη παρατηρείται, αρκεί βέβαια να συνεχιστεί στο μέλλον.

Συνεχίζοντας, οι χρηματοπιστωτικές κρίσεις αφήνουν χαρακτηριστικά ίχνη στα οικονομικά δεδομένα, ενώ η τελευταία ταιριάζει απόλυτα με τη συνολική ιστορική εικόνα: ως συνήθως δηλαδή οι αιτίες έχουν σχέση με την αγορά ακινήτων, στην οποία δημιουργούνται φούσκες που προκαλούν σημαντικά προβλήματα στο τραπεζικό σύστημα – με αποτέλεσμα να απαιτείται ένα μεγάλο και επίπονο χρονικό διάστημα για να εξυγιανθεί.

Εν τούτοις, αυτή τη φορά η εικόνα διαφοροποιήθηκε από την κρίση χρέους της Ευρώπης – η οποία προσέθεσε μία επί πλέον διάσταση στην παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση. Τα πολύ σοβαρά προβλήματα, στα οποία βυθίστηκαν ορισμένες χώρες της Ευρωζώνης είναι αξιοσημείωτα, σχεδόν μοναδικά στην ιστορία. Για παράδειγμα, η ελληνική κρίση ανήκει στις χειρότερες των τελευταίων 100 ετών – ενώ μπορεί να συγκριθεί μόνο με τη Μεγάλη Ύφεση της δεκαετίας του 1930 (αν και η σύγκριση είναι ελλιπής, αφού τότε το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων ήταν πολύ χαμηλότερο). Μεγάλα προβλήματα αντιμετώπισαν επί πλέον η Ιταλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία – χώρες που θυμίζουν ένα ηφαίστειο που έχει μεν εκραγεί στο παρελθόν χωρίς να καταστρέψει τα πάντα, αλλά συνεχίζει να είναι ενεργό.

(more…)

Συλλογική παράκρουση
Monday
15/01/2018
22:26 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Βασ. Βιλιάρδος
0

 

ΣΧΟΛΙΟ G-M-R:     Κύριε Βιλιάρδο, μήπως και για την αλληλοϋπονόμευση των αντιμνημονιακών σχημάτων και την περιφρόνησή τους (έως πολεμική αντιμετώπιση προς περιθωριοποίηση παντός ΜΗ ΟΠΑΔΟΥ) προς κάθε μη οπαδική (τους) αντιστασιακή ενέργεια, φταίει πάλι, ο ΚΑΝΑΠΕΣ;     ΔΙΕΡΩΤΗΘΗΚΑΤΕ ΜΗΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΘΕΟΠΟΙΗΣΗΣ (ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ – ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΕΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΩ) ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟΥ;     Παρακαλούμε στείλτε μας την γνώμη σας.

 

Του Βασίλη Βιλιάρδου , 14 Ιανουαρίου 2018

Είναι αδύνατον να παραμένει κανείς αισιόδοξος, όσον αφορά το μέλλον της Ελλάδας, προβλέποντας πως ο κατήφορος μόλις ξεκίνησε – ότι βρισκόμαστε ακόμη στις πρώτες σκηνές της τραγωδίας, το τέλος της οποίας θα μπορούσε να είναι πιο οδυνηρό ακόμη και από το χειρότερο εφιάλτη μας.

.

«Σε καμία χώρα στην παγκόσμια ιστορία δεν έχει κοστίσει μία κρίση πάνω από 1 τρις € ή το 500% του ΑΕΠ της (=πτώση των τιμών των περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου άνω των 250 δις €, της ιδιωτικής περιουσίας πάνω από 600 δις €, της χρηματιστηριακής αξίας των επιχειρήσεων άνω των 150 δις €, του ΑΕΠ της κατά 60 δις €, των εισοδημάτων κοκ.), με την ταυτόχρονη άνοδο του δημοσίου χρέους της και του κόκκινου ιδιωτικού, καθώς επίσης με την πλήρη εξαθλίωση του πληθυσμού της – γεγονότα που θα οδηγήσουν στην υφαρπαγή των πάντων και την Ελλάδα κυριολεκτικά στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας, ενδεχομένως στην εξαφάνιση της ως Έθνος από το χάρτη».

.

Ανάλυση

Στην Ελλάδα βιώνουμε κυριολεκτικά μία κατάσταση που μοιάζει με αυτόν που πέφτοντας από το 10ο όροφο ενός κτιρίου και περνώντας τον 3ο σκέφτεται «Καλά έως εδώ». Ειδικότερα, έχουμε αποκτήσει πρωτογενή πλεονάσματα (=προ τόκων), αλλά μόνο με τη βοήθεια των υπερβολικών φόρων – γεγονός που καταστρέφει όλες τις μελλοντικές προοπτικές της οικονομίας μας, ενώ εξαιτίας τους δεν επενδύει κανείς, όταν την ίδια στιγμή εγκαταλείπουν τη χώρα τόσο οι εγχώριες επιχειρήσεις όσο και οι ξένες.

Αναρωτιόμαστε δε πώς η Κύπρος κατάφερε να ξεφύγει από την κρίση (σε κάποιο βαθμό βέβαια, επειδή παραμένει το πρόβλημα των κόκκινων δανείων), παρά το ότι γνωρίζουμε πολύ καλά πού ακριβώς στηρίχθηκε: στο πρόγραμμα χορήγησης ιθαγένειας και άδειας παραμονής σε υπηκόους τρίτων χωρών που επενδύουν, στη γρήγορη και φθηνή ίδρυση εταιρειών, στο σταθερό φορολογικό συντελεστή 12,5%, στο ελάχιστο αφορολόγητο εισόδημα ύψους 19.500 €

Παρακαλούμε συνεχίστε την ανάγνωση εδώ….

Η αποκάλυψη της τραπεζικής απάτης
Sunday
23/03/2014
22:10 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Βασ. Βιλιάρδος
0
Βασίλης Βιλιάρδος, 23-3-2014

Δεν πληρώνω πια τόκους, εκτός εάν μου αποδείξουν πως μου έχουν δανείσει νόμιμα, πραγματικά χρήματα και όχι αέρα – ενώ, όπως γνωρίζω, οι τράπεζες δεν έχουν κόστος αναχρηματοδότησης των δανείων, οπότε δεν δικαιούνται τόκους.

Για πρώτη φορά ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, η Τράπεζα της Αγγλίας, αποδέχεται δημόσια τη δημιουργία του χρήματος από το πουθενά – ενώ μέλει να αποδειχθεί εάν είχε δίκιο ο Ford όταν είπε πως, όταν οι άνθρωποι μάθουν το μυστικό, την επόμενη ημέρα το πρωί θα ξεσπάσει επανάσταση“.

για λόγους πλήρους διατήρησης των στοιχείων, links
κλπ. καθώς επικυρώνουν το περιεχόμενο του άρθρου, παρακαλούμε διαβάστε την συνέχεια εδώ.