ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

ΠΟΝΤΟΣ “Σταύρωση Και Μνήμη” / Ηρώδειο (19/5/2019) Αυτήν την εκπομπή να μην την χάσει όποιος αγαπάει την Ιστορία της Ελλάδας και του Ελληνισμού του Πόντου (Βίντεο)
Saturday
17/08/2019
11:47 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΠΟΝΤΟΣ
0

 

Πόντος/ Σταύρωση και Μνήμη, 19 Μαΐου 2019

 

 

«Πόντος – Σταύρωση και Μνήμη» – Μεγάλη εκδήλωση τιμής και μνήμης στο Ηρώδειο

ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ΑΦΙΕΡΩΜΑ

«Πόντος – Σταύρωση και Μνήμη»

Μεγάλη εκδήλωση τιμής και μνήμης στο Ηρώδειο

Τη μεγάλη εκδήλωση τιμής και μνήμης με τίτλο «Πόντος – Σταύρωση και Μνήμη», που πραγματοποιήθηκε στο Ηρώδειο την Κυριακή 19 Μαΐου 2019, με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Στην εκδήλωση, που διοργάνωσε η Εύξεινος Λέσχη Αθηνών, συμμετείχαν οι εξής καλλιτέχνες: Γιώργος Νταλάρας, Κωνσταντίνος και Ματθαίος Τσαχουρίδης, Μελίνα Ασλανίδου, Έλενα Κελεσίδου, Χάικ Γιαζιτζιάν, Sarina Cross, Πέλα Νικολαΐδου, Ελένη Ουζουνίδου, Χρήστος Καλιοντζίδης.

Επίσης, συμμετείχαν Χορωδία και Ορχήστρα παραδοσιακών οργάνων, καθώς και η Πρότυπη Καλλιτεχνική Ομάδα Χορού «Έκνευσις».
Η ηθοποιός Ελένη Ουζουνίδου ερμήνευσε ένα απόσπασμα από τον «Κοινό Λόγο» της Έλλης Παπαδημητρίου, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου.
Αφηγητής: Ιεροκλής Μιχαηλίδης.
Παρουσίαση: Πόπη Τσαπανίδου.
Διοργάνωση: Εύξεινος Λέσχη Αθηνών, υπό την αιγίδα της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

 

Σκηνοθεσία: Σοφία Σπυράτου.
Video art: Νίκος Σούλης.
Μουσική επιμέλεια: Κωνσταντίνος και Ματθαίος Τσαχουρίδης.
Σχεδιασμός φωτισμών: Γιώργος Τέλλος, Lighting Art.
Σχεδιασμός ήχου: Μιχάλης Αλεξάκης.
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρίτα Βλασσοπούλου.
Διδασκαλία χορευτικού συγκροτήματος: Κωνσταντίνος Νικολαΐδης.
Διάρκεια: 160΄

ΠΟΝΤΟΣ “Σταυρωση Και Μνημη” / Ηρωδειο (19/5/2019)

Δείτε παρακάτω την μεγάλη εκδήλωση τιμής και μνήμης από ΕΡΤ2 μέσω καναλιού Leka82007.

Εμείς από το The Secret Real Truth σας ευχόμαστε καλή προβολή και πολλές ευχές για αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου!

 

Πηγή: thesecretrealtruth.blogspot

 

 

10 χρόνια που συγκλόνισαν τη χώρα
Wednesday
26/06/2019
15:03 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Βαγγ. Βλασσόπουλου ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
0

 

 

Βαγγέλη Βλασσόπουλου, 23 Ιουνίου 2019

 

 

Αριθμητικά στοιχεία της ελληνικής οικονομίας
Μελέτη για την επιζητούμενη αύξηση των γεννήσεων, για τον τομέα Οικονομίας του Ε.ΠΑ.Μ

 

ΕΙΣΑΓΩΓΗ


Μια δεκαετία που συγκλόνισε τη χώρα και άλλαξε κάθε πτυχή της κοινωνικής και οικονομικής ζωής των Ελλήνων. Ίσως κανείς δεν περίμενε ούτε φανταζόταν τη διάρκεια και το μέγεθος αυτής της πρωτοφανούς πολιτικής και δημοκρατικής παρακμής, κανείς δεν περίμενε ότι μια χώρα, σαν τη δικιά μας, θα υπέκυπτε, σε σημείο ισοπέδωσης και θα ανεχόταν την υποτίμηση κάθε αξίας και κάθε έννοιας ελευθερίας, μπροστά στον φόβο που δημιούργησαν ανύπαρκτα και ανυπόστατα διλήμματα. Κάνεις δεν μπορούσε να περιμένει την άνευ προηγουμένου, για ένα σύγχρονο κράτος, συνταγματική εκτροπή.

Στο όνομα της «ευρωπαϊκής ενότητας», στο όνομα της «διάσωσης των τραπεζών»,της σταθερότητας, της ασφάλειας, της ομαλότητας, της προστασίας και κάθε άλλης ανυπόστατης και κούφιας επιχειρηματολογίας, ενός καθόλα ξεπεσμένου και παρηκμασμένου πολιτικού κατεστημένου, οδήγησαν έναν λαό στο έσχατο σημείο απαξίωσης. Ξαφνικά ξυπνήσαμε και ήμασταν δούλοι! Τα δικαιώματά μας μετατράπηκαν σε αφαίμαξη και οι υποχρεώσεις απέναντι στον εαυτό μας και στην πατρίδα μας, κατάθλιψη. Η σταθερότητα έγινε αστάθεια, η ασφάλεια έγινε ανασφάλεια, η ομαλότητα ανωμαλία, οι «προστάτες» προαγωγοί και οι τράπεζες μετατράπηκαν από «οίκοι ανοχής»  σε «χρεοκοπημένα χαμαιτυπεία».

 

(more…)

Κίνδυνος να μείνουμε οι μισοί μέχρι το 2068
Tuesday
01/01/2019
21:55 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ Τασούλα Καραϊσκάκη
0

Σχόλιο G-M-R:   Μα, οι κυβερνώντες ενδιαφέρονται δι’ εαυτούς και κόμματα αυτών. Αυτό θα συνεχίζεται, όσο οι από κάτω τους αναθέτουμε τις τύχες μας και δεν ξεσηκωνόμαστε (όσο με διάφορες δικαιολογίες δεν συν-αντιστεκόμαστε).

 

Τασούλα Καραϊσκάκη, 31 Δεκ. 2018


 

Η Ελλάδα γερνάει με ραγδαίους ρυθμούς. Μέσα σε μία επταετία ο πληθυσμός της μειώθηκε κατά 360.000, μέσα στην επόμενη 12ετία θα μειωθεί κατά 770.000 και αν οι γεννήσεις κυμανθούν στα σημερινά άκρως χαμηλά επίπεδα, σε 35-50 χρόνια θα έχει μείνει ακριβώς ο μισός! Οι ηλικιωμένοι αυξάνονται, τα παιδιά μειώνονται, οι νέοι μεταναστεύουν, το εργατικό δυναμικό περιορίζεται, με τρομακτικές συνέπειες στην οικονομία και στο ασφαλιστικό σύστημα. Εντούτοις, η τελευταία επίσημη συζήτηση, πριν από εκείνη του 2018 στη Βουλή, για το σοβαρότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα και διογκώνεται τις τελευταίες δεκαετίες έγινε πριν από περίπου 30 χρόνια. Τα πυροσβεστικά μέτρα –κυρίως επιδόματα σε πολύτεκνους και στη συνέχεια τρίτεκνους– δεν απέδωσαν. Το παιχνίδι χάνεται όταν οι κυβερνήσεις το μόνο που κάνουν είναι απλώς να ενδίδουν στις πιέσεις της εκλογικής πελατείας.

Στοιχεία που παρουσίασαν ερευνητές του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών σε ημερίδες και διεθνή συνέδρια, αλλά και στην Επιτροπή Δημογραφικού και Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής προ μηνών, αποκαλύπτουν όλες τις διαστάσεις του προβλήματος που απαιτεί τη λήψη άμεσων μέτρων, με τη δημιουργία ισχυρού διακομματικού οργάνου και παρέμβαση από το υψηλότερο επίπεδο. Δημογραφική πολιτική στην Ελλάδα δεν υφίσταται. Το 2005, ύστερα από πρόταση του ΕΚΚΕ, ιδρύθηκε στο υπουργείο Υγείας το Ινστιτούτο Δημογραφικής Πολιτικής. Δεν λειτούργησε ποτέ και το 2016 οι αρμοδιότητές του απλά μεταφέρθηκαν στο ΕΚΚΕ.

(more…)