ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Ποιο είναι το διακύβευμα αυτής της εκλογικής μάχης;
Sunday
30/06/2019
11:11 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Δημ. Καζάκης ΕΚΛΟΓΕΣ
0

Σχόλιο GMR : Επειδή που και που πρέπει να υπενθυμίζονται μερικές πραγματικότητες, επισημαίνουμε τούτα, σχετικά με το αντιφατικότερο, επόμενα και αναλόγως επικίνδυνο, αντιμνημονιακό πολιτευόμενο φαινόμενο:

Από το συνημμένο άρθρο (εδώ) του ίδιου συγγραφέα, προκύπτει η ομολογία ενοχής για την επιδίωξη εκλογικής συμμετοχής μέσω μιας μεγαλύτερης συμμαχίας-χουντοσύναξης (ξενοδοχείο Stanley, SigklisiPatriotikwnKommatwn εδώ για λεπτομέρειες), υπό την υψηλή εποπτεία γνωστής από πλείστες αποκαλυπτικές (καθόλου κολακευτικές, το λιγότερο) δημοσιεύσεις και επίδοξης “νέας Μπουμπουλίνας” (εδώ), κατά τον αρθρογράφο υπόδειγμα πατριωτισμού σε σχέση με τον (λαθιάρη [από το κάνω λάθη] ή …αντιπατριώτη όπως θέλετε πάρτε το) Μίκη Θεοδωράκη, (βλέπετε εδώ ).

Φυσικά, αυτή η εξέλιξη του φαινομένου, από το “Τι είναι και τι θέλει το ΕΠΑΜ” σε  μανιώδη και με κάθε αθέμιτο μέσο υποστήριξη του “τι κι α είναι Κατοχή” αντιπροσωπευτικού κοινοβουλευτισμού, μας κάνει να επιλέγουμε τις σωστές τοποθετήσεις και να πετάμε στο καλάθι των αχρήστων τις επιζήμιες.

 

Δημ. Καζάκης , 29 Ιουλίου 2016

 

H συνεργασία του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου με το Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας αποτελεί την αφετηρία για την δημιουργία ενός ισχυρού πόλου πατριωτικών, δημοκρατικών και αντιμνημονιακών δυνάμεων με στόχο την ανατροπή της μνημονιακής κατοχής της Ελλάδας, την αποκατάσταση του δημοκρατικού πολιτεύματος, αλλά και την ευημερία του εργαζόμενου λαού σ’ αυτή τη χώρα.

Η συνεργασία δεν στηρίζεται σε διαχωρισμούς αριστεράς και δεξιάς, αλλά θεμελιώνεται στο κοινό πατριωτικό και δημοκρατικό καθήκον όλων μας μπροστά στο καθεστώς δουλοπαροικίας του χρέους που για πρώτη φορά με τόσο ξεδιάντροπο και προκλητικό τρόπο εγκαθιδρύθηκε σε μια χώρα της υφηλίου. Οι δυνάμεις που συμμετέχουν ήδη, αλλά κι όσοι θα συμμετάσχουν στο μέλλον διατηρούν πλήρως την οργανωτική και πολιτική τους αυτοτέλεια, αλλά συνεργάζονται από κοινού για τον κοινό σκοπό.

(more…)

Προφανώς μας περνάνε για ηλίθιους!
Sunday
26/05/2019
12:51 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Δημ. Καζάκης
0

 

 

Δημ. Καζάκη, 25 Μαΐου 2019

 

 

«Η Αγκελα Μέρκελ μου πρότεινε προσωρινό Grexit,» δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός κ. Σαμαράς ξεχειλίζοντας από ιερή αγανάκτηση. «Όχι Μέρκελ, κόφτο, δεν πρόκειται να θέσω εγώ σε κίνδυνο τις αγορές, δεν θέλω ούτε να το συζητήσω,» φαίνεται να απάντησε ο ήρωας πρώην πρωθυπουργός.

Τιμή και δόξα στον ήρωα!

Όλα αυτά τα εκμυστηρεύτηκε ο κ. Σαμαράς στην 5η εκπομπή της πιο πρόστυχης απολογητικής των μνημονίων που κατασκευάστηκε ποτέ με το επίχρισμα της «δημοσιογραφικής έρευνας» από τους πρυτάνεις της διατεταγμένης δημοσιογραφίας κ. Προτοσάλτε και κ. Τέλλογλου. Κι αμέσως η «είδηση» άρχισε να κυκλοφορεί, ώστε να δείξει σ’ όλους εμάς τους αχάριστους τι τράβηξαν οι σώφρονες ηγέτες μας για να μας βάλουν στα μνημόνια ώστε να μας σώσουν!

Για σκεφτείτε να είχαμε βγει – έστω και «προσωρινά» από την ευρωζώνη – και να είχαμε γλυτώσει το 2ο και 3ο μνημόνιο;

Για σκεφτείτε που θα ήταν σήμερα η χώρα μας και εμείς οι ίδιοι χωρίς να χρωστάμε σε τράπεζες και εφορία. Χωρίς την ανεργία στο ζενίθ και τα μεροκάματα στο ναδίρ.

Για σκεφτείτε που θα είμαστε χωρίς μια νομιμοφανή εγκληματική οργάνωση σαν την ΑΑΔΕ να κάνει κουμάντο στα δημοσιονομικά του ελληνικού κράτους. Για σκεφτείτε που θα είχαμε καταντήσει χωρίς το Υπερταμείο να δημεύει υπέρ των δανειστών το σύνολο της δημόσιας περιουσίας της Ελλάδας μαζί με τους αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία.

Και φανταστείτε που θα είχαμε καταλήξει αν δεν είχαν οδηγηθεί στην αυτοκτονία χιλιάδες συμπολίτες μας, στο θάνατο λόγω έλλειψης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης πολλές δεκάδες χιλιάδες συνανθρώπων μας, στην αναγκαστική μετανάστευση εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριωτών μας των πιο παραγωγικών ηλικιών, αλλά και στην ιστορική πτώση των γεννήσεων στον τόπο μας ώστε ο γηγενής πληθυσμός της Ελλάδας να απειλείται από τη μεγαλύτερη γενοκτονία σε βάρος του από την εποχή του πόλεμου και της ναζιστικής κατοχής.

(more…)

Όταν οι Ευρωπαίοι «ανησυχούν» για την Ελλάδα έρχονται πολύ χειρότερα.
Friday
24/05/2019
21:26 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Δημ. Καζάκης
0

Σχόλιο GMR :     Αναρτούμε (πάντα) την τεκμηρίωση της μνημονιακής πολιτικής ως σφετερισμό λαϊκής κυριαρχίας-εσχάτη προδοσία.

Δεν μας είναι (από αρχές 2012…και ο νοών νοείτω) ακατανόητο το να συνοδεύεται αυτή η τεκμηρίωση με αντιμνημονιακές προτάσεις που εναποθέτουν την απαλλαγή από τα μνημόνια στην Κατοχική Βουλή, αγνοώντας (στις δημοσιεύσεις) και αρνούμενες (σε κάθε πρόταση-δράση) συν-ενεργοποίηση του άρθρου 120Σ.

Ο αντι-προσωπευτικός “τι κι αν είναι Κατοχικός” κοινοβουλευτισμός (…μας, ημών των ακόμα και αντιμνημονιακών πολιτευομένων πατρικίων), προέχει της σωτηρίας Πατρίδας και Πληβείων.

 

 

Δημ. Καζάκης, 24 Μαΐου 2019

 

 

Στις 16 Μαΐου συνεδρίασε το ECOFIN, δηλαδή το Συμβούλιο των Υπουργών Οικονομικών του Eurogroup (των χωρών της ευρωζώνης), το οποίο ασχολήθηκε και με το ζήτημα της Ελλάδας. Το Συμβούλιο αυτό συνεδρίασε – όπως συνηθίζουν όλα τα όργανα της Ευρωζώνης, ιδίως όταν παίρνουν αποφάσεις για τους λαούς της Ευρώπης – κεκλεισμένων των θυρών σε μια ακόμη επίδειξη μυστικής διπλωματίας και παρασκηνίου, που μπροστά της ωχριούν οι πιο σκοτεινές εποχές της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Το ECOFIN αποφάσισε – ερήμην βέβαια των Ευρωπαίων, αλλά και πρωτίστως των Ελλήνων πολιτών – να εξεταστεί η πορεία της Ελλάδας στην τακτική Σύνοδο του Eurogroup στις 13 Ιουνίου 2019. Στη Σύνοδο αυτή θα εξεταστεί ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός της Ελλάδας για μια ακόμη φορά ώστε να ληφθούν πρόσθετα μέτρα περικοπών έως το τέλος του 2019.

Γιατί «ανησυχεί» ο εκπρόσωπος των δανειστών;

Το κύριο όμως ζήτημα που απασχολεί το Ευρωκαρτέλ είναι το κατά πόσο η Ελλάδα μπορεί να αντιμετωπίσει τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό χωρίς προσφυγή εκ νέου στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας για πρόσθετο δανεισμό. Ο Κλάους Ρέγκλινγκ, Γενικός Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού, ο οποίος συμμετέχει στις Συνόδους του Ecofin-Eurogroup με την ιδιότητα του άτυπου υπερυπουργού οικονομικών της ευρωζώνης, δήλωσε ότι «ανησυχεί» για την Ελλάδα.

(more…)

Από τις μειώσεις ΦΠΑ του Σαμαρά σ’ αυτές του Τσίπρα.
Monday
13/05/2019
00:48 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Δημ. Καζάκης
0

Σχόλιο G-M-R : Από την μία μας την πέφτει η Κατοχή. Από την άλλη μας την πέφτει (για τα καλά και αλίμονό μας…) η αντιμνημονιακή, ταυτόχρονα περιφρονητική έως απειλητική έναντι μη οπαδών-ψηφοφόρων, κομματική, πολιτική και ΕΠΙ παντός επιστητού ΕΙΔΗΜΟΣΥΝΗ, που θέλει μόνο οπαδούς – ψηφοφόρους και “κανονικότητα”, τι κι αν ΑΥΤΗ είναι κατοχική.

Όσο για τις εδώ πρόσφατες (εκ των πολλών) προτάσεις (και δράσεις και στάση ζωής), αυτές συνεχίζουν να αναζητούν συνέργειες για Δημοκρατικό Αντιμνημονιακό Αντιστασιακό-Απελευθερωτικό Μέτωπο.

Τελείως ενδεικτικά, επισυνάπτουμε:

... .Χάρη και στην αδιαφορία των πολιτών, …

…έτσι κι ο σημερινός Έλληνας δεν μπορεί να αντιληφθεί τι τον συμφέρει. Γιατί αρνείται βλακωδώς να αντιληφθεί το αυτονόητο. Το γεγονός δηλαδή ότι αν πάρει την πατρίδα στα χέρια του με όρους εθνικής ανεξαρτησίας και δημοκρατίας, θα πάψει να εκπορνεύεται αυτός και τα παιδιά του στους ημέτερους μιας απάνθρωπης εξουσίας εντός και εκτός Ελλάδας. …

 

 

 

Δημ. Καζάκης, 9 Μαίου 2019

 

«Το πιο σημαντικό, όμως, είναι αυτό που σας ανακοινώνω σήμερα: Ότι μειώνεται αμέσως ο ΦΠΑ στην Εστίαση. Από 1η Αυγούστου! Για πρώτη φορά, όχι απλά αποτρέπουμε κάποια δυσάρεστα, αλλά επιβάλουμε θετικές αλλαγές,» δήλωσε ευθαρσώς ο Πρωθυπουργός.

Και συνέχισε, «είναι μήνες τώρα, που πήρα επάνω μου αυτή την πρώτη μεγάλη μείωση φόρων στην Ελλάδα. Δεν ήταν εύκολο. Αλλά είπα στην Τρόικα ότι με τη μείωση από το 23 στο 13% θα αυξηθεί ο τζίρος, θα αυξηθούν αντί να μειωθούν τα έσοδα του κράτους και θα περιοριστεί και η φοροδιαφυγή. Δεν το πιστεύουν ακόμα. Λέω την αλήθεια. Δέχθηκαν, όμως, να δοκιμάσουν για πρώτη φορά μείωση φορολογίας. Το είχα υποσχεθεί πριν ένα χρόνο. Και σήμερα το πραγματοποιεί αυτή η Κυβέρνηση.»

Ακόμη ένα μνημονιακό deja vu.

Τάδε έφη όχι ο Τσίπρας προχθές, αλλά ο Σαμαράς ως πρωθυπουργός της χώρας, στις 17 Ιουλίου 2013. Φεύγαμε και τότε από τα μνημόνια. Είχε ήδη ολοκληρωθεί το PSI και μας ορκίζονταν ότι μετά την «πρωτοφανή» περικοπή της ονομαστικής αξίας του δημοσίου χρέους πάνω από 50%, αλλά και το μορατόριουμ δεκαετίας για τα δάνεια του ευρωπαϊκού μηχανισμού, το χρέος γινόταν βιώσιμο κι επομένως δεν θα χρειαστούν άλλα μνημόνια. Έρχονταν και τότε καλύτερες ημέρες για το λαό!

(more…)

Ποιο είναι το διακύβευμα σήμερα για την Ελλάδα;
Friday
19/04/2019
12:50 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Δημ. Καζάκης
0

Σχόλιο G-M-R : Η G-M-R ΚΑΙ “τα ακούει όλα αυτά” ΚΑΙ τα δημοσιεύει, ΚΑΙ εργάζεται, με τριπλοσυνδυασμένο και επιζητώντας συνέργειες, αγωνιστικό/δικαιϊκό/πολιτικό (πολιτικών ΑΡΧΩΝ) τρόπο. Δυστυχώς, ΑΠΑΞΑΠΑΝΤΕΣ οι (“περισσότερο η λιγότερο”) αντιμνημονιακοί πολιτευόμενοι, δεν δέχονται συνέργειες, δέχονται μόνο επωφελείς εκλογικές συμφωνίες και οπαδούς-ψηφοφόρους. Ενδεικτικά της στάσης μας, οι δυο τελευταίες μας κινήσεις (για τις οποίες διαθέτουμε κατάλληλο υποστηρικτικό υπόβαθρο) εδώ και εδώ.

 

 

 

Δημ. Καζάκης, 14 Απρ. 2019

 

Και τώρα τι; «Πράξαμε το πατριωτικό μας καθήκον απέναντι σε απειλές και εκβιασμούς,» δήλωσε στις 8 Φεβρουαρίου στη Βουλή ο κ. Τσίπρας όσον αφορά την κύρωση του πρωτοκόλλου ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Προφανώς πατριώτης είναι εκείνος που αγνοεί τις «απειλές και τους εκβιασμούς» όταν προέρχονται από τα κάτω, από τους αδύναμους, δηλαδή από την μεγάλη πλειοψηφία του λαού. Μόνο και μόνο για να υπηρετήσει τους δυνατούς, δηλαδή να υλοποιήσει εντολές άνωθεν και κυρίως έξωθεν.

Ο πατριώτης, του πατριώτη, ω πατριώτη!

Πατριώτης είναι επίσης εκείνος που νοιάζεται μονάχα για το όνομα της Μακεδονίας και αδιαφορεί για το γεγονός ότι η πατρίδα στο σύνολό της βρίσκεται υπό κατοχή. Κι ο λαός προδομένος για μια ακόμη φορά παρακολουθεί την ενορχηστρωμένη επιχείρηση διχασμού του σε αριστερούς απάτριδες και δεξιούς δήθεν πατριώτες!

Άλλωστε μετά την προσχεδιασμένη ήττα των μαζικών διαδηλώσεων ενάντια στην συμφωνία των Πρεσπών, περάσαμε σε μια νέα φάση. Όσοι ήξεραν να ωρύονται μόνο για την Μακεδονία του Μεγάλου Αλεξάνδρου και της υστερικής τους φαντασίωσης, ξεχνώντας πολύ βολικά το γεγονός ότι η πατρίδα βρίσκεται επίσημα υπό κατοχή από εκείνους ακριβώς που μεθόδευσαν την συμφωνία των Πρεσπών, τώρα συνωστίζονται στο ταμείο για να πληρωθούν τοις μετρητοίς με ψηφαλάκια!

(more…)

Δ. Καζάκης & Γ. Σαχίνης: Σε Μονόδρομο Κατάρρευσης το Ευρωπαϊκό Οικοδόμημα
Wednesday
10/04/2019
10:23 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Δημ. Καζάκης
0

Σχόλιο G-M-R : Αναρτούμε το ηχητικό, ως θέματα που θέλουν και επιστημονική συνεργασία και δημοκρατικά οργανωμένο κοινωνικοπολιτικό μέτωπο. Ειδικά στο σημείο από 24′ με την αναφορά στην Συμφωνία Πρεσπών και συνθήκη Βουκουρεστίου. Όμως, όπως προκύπτει και από τις πολιτικές στοχεύσεις, στο τέλος της πολύ ενδιαφέρουσας συνέντευξης, τέτοιο πολιτικοκοινωνικό μέτωπο, υπονομεύεται από τον διαρκή και ερήμην των πολιτών, προεκλογικό διαγκωνισμό.

 

 

 

Πόσο κοστίζει η εξαγορά ενός κοινοβουλίου;
Tuesday
05/02/2019
21:04 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Δημ. Καζάκης Δημοκρατία
0

 

 

Δημήτρη Καζάκη,   4 Φεβ. 2019

 

 

 

Τεράστια επιτυχία!

 

H ελληνική κυβέρνηση προχώρησε σε μια έκδοση 5ετούς ομολόγου της χώρας μας, 5 έτους διαρκείας, για 2,5 δισ. ευρώ, με κουπόνι 3,45% και με εμφανιζόμενη υπερκάλυψη πάνω από 5 φορές!

Αυτό όμως που δεν μας λένε είναι το πόσο τεράστια επιτυχία συνιστά στις μεθόδους εξαγοράς του πολιτικού προσωπικού η έκδοση ομολόγων από την κυβέρνηση. Και μάλιστα υπό καθεστώς πλήρους αδιαφάνειας και ασυδοσίας.

Κι αυτή η έκδοση, η επικαλούμενη «έξοδος στις αγορές», έγινε – όπως όλα δείχνουν – πρωτίστως για το «φοδράρισμα» της τσέπης του κυβερνώντος κόμματος και των ημετέρων του. Ανταμοιβή ίσως για το γεγονός ότι υπό καθεστώς «παλατιανού πραξικοπήματος» αλά Ιουλιανών 1965, μια κυβέρνηση μειοψηφίας και αποστατών «χάρισε στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ μια νίκη με τη λήξη της διένεξης για το όνομα στα Βαλκάνια,» όπως αναφέρει διθυραμβικά το γνωστό πρακτορείο κερδοσκοπικών συμφερόντων Bloomberg (25/1/2019).

Τι άλλο εκτός από εξαγορά πολιτικού προσωπικού μπορεί να συνιστά αυτή η «έξοδος στις αγορές». Ιδίως όταν ο κ. Ντράγκι δήλωσε μόλις προχθές ότι «η ΕΚΤ θα εντάξει τα ελληνικά κρατικά ομόλογα στην ποσοτική χαλάρωση όταν γίνουν επιλέξιμα. Αυτήν την στιγμή δεν πληρούν τα κριτήρια», (28.01.2019).

(more…)

Με ψήφο συνταγματικής εκτροπής και χουντικές μεθοδεύσεις οδεύουμε προς εθνικό ακρωτηριασμό.
Sunday
03/02/2019
20:43 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Δημ. Καζάκης
0

 

 

 

 

Δημήτρης Καζάκης , 24 Ιαν. 2019

 

 

Με νέα συνταγματική εκτροπή ο Τσίπρας επιχειρεί να κατοχυρώσει το ρόλο του ως κυβέρνηση μειοψηφίας στην υπηρεσία ξένων συμφερόντων. Την ίδια ώρα υιοθετούνται μεθοδεύσεις χούντας για να υπουργοποιηθεί ο εν ενεργεία Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Αποστολάκης. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά η δοτή πλέον κυβέρνηση δεν διστάζει να προκαλέσει διεθνή εμπλοκή με τη Ρωσία.    

Ας τα πάρουμε με τη σειρά. Η επιλογή του φερόμενου ως πρωθυπουργού κ. Τσίπρα για να προκαλέσει ο ίδιος ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνησή του αποτελεί παραβίαση του Συντάγματος. Κι ο λόγος είναι απλός. Ο κ. Τσίπρας δεν ορίστηκε πρωθυπουργός διότι το κόμμα του κατείχε την πλειοψηφία των εδρών στη Βουλή. Ο κ. Τσίπρας πήρε την εντολή σχηματισμού συμμαχικής κυβέρνησης. Κι αυτό έγινε με την κυβερνητική συμφωνία Τσίπρα-Καμμένου, δηλαδή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.    

Καταπάτηση της δεδηλωμένης    

Η κυβερνητική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πήρε την εντολή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να καταφύγει στη Βουλή και να επιβεβαιώσει το ότι έχει την δεδηλωμένη. Η δεδηλωμένη – κατά το Σύνταγμα – είναι η βεβαίωση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πριν από τον διορισμό της κυβέρνησης – και επομένως πριν από την ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης – ότι υπάρχει η καταρχήν βούληση κομμάτων με ικανή πλειοψηφία στη Βουλή για την υποστήριξη συγκεκριμένου κυβερνητικού σχήματος.    

Από την στιγμή που το κόμμα του κ. Καμμένου αποχώρησε από την κυβέρνηση, η εντολή με βάση την οποία σχηματίστηκε και πήρε την δεδηλωμένη το συγκεκριμένο κυβερνητικό σχήμα, κατέπεσε. Έπαψε να ισχύει. Κι επομένως ο κ. Τσίπρας όφειλε – αν ήθελε να τηρήσει το Σύνταγμα – να απευθυνθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είτε για να λάβει εκ νέου εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, είτε για να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές.  

  (more…)

Τι κρύβεται πίσω από την φάρσα κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών;
Sunday
27/01/2019
13:55 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Δημ. Καζάκης ΣΚΟΠΙΑΝΟ
0

 

Σχόλιο G-M-R:   Εξαιρετικά χρήσιμος ο συνδυασμός με τις διατυπώσεις του συνταγματολόγου κου Χ.Σγουρίτσα. Και βεβαίως είναι επιτακτική ανάγκη η ανατροπή του καθεστώτος κατοχής. Όμως αυτό, όχι μονο ΔΕΝ γίνεται με την παροχή επίφασης διαρκούς προεκλογικής νομιμότητας, αλλά υπονομεύει κάθε πρόταση και ΕΜΠΡΑΚΤΗ προσπάθεια (ΕΔΩ χαρακτηριστικά) απελευθερωτικής ΣΥΝΕΡΓΕΙΑΣ .

 

 

 

 

 

Δημ. Καζάκης , 23 Ιαν. 2019


 

 

 

 

Η ιστορία επαναλαμβάνεται πρώτα ως τραγωδία και ύστερα ως φάρσα. Αυτές τις ημέρες ζούμε την φάρσα της καθώς μια κυβέρνηση κοινοβουλευτικής μειοψηφίας με δεκανίκι την αποστασία, προχώρησε σε «παλατιανό πραξικόπημα» ανάλογο συνταγματικά μ’ εκείνο του Ιουλίου 1965 πειθαρχώντας στις εντολές της Μέρκελ και γενικά του ξένου παράγοντα.

Όταν τον Ιούλιο του 1965 επιχειρήθηκε κάτι ανάλογο, τότε ο λαός μας ξέσπασε σε διαδηλώσεις, που κράτησαν μήνες και όμοιες της σε μαζικότητα και παλμό είχε να δει η χώρα από την εποχή της απελευθέρωσης. Υπήρχαν βέβαια και πολιτικές δυνάμεις τότε που κατήγγειλαν το παλατιανό πραξικόπημα ως θεσμική-συνταγματική εκτροπή απαιτώντας δημοκρατία, όπως ήταν η ηγεσία της Ένωσης Κέντρου υπό τον Γεώργιο Παπανδρέου και η ΕΔΑ. Μαζί τους και το μεγαλύτερο μέρος του νομικού κόσμου της χώρας, της διανόησης και της επιστήμης.

Δείτε – για την ιστορία – πώς ένας συντηρητικός κατά τ’ άλλα συνταγματολόγος της εποχής, ο Χ. Σγουρίτσας, καταδικάζει τις κυβερνήσεις μειοψηφίας και αποστασίας ως παραβίαση της θεμελιώδους αρχής της λαϊκής κυριαρχίας:

(more…)

Το σκάνδαλο Novartis και η εσχάτη προδοσία…
Wednesday
09/01/2019
01:49 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Δημ. Καζάκης
0

Σχόλιο G-M-R:    Η Εισαγγελία Πρωτοδικών δεν ενημερώνει το ΕΠΑΜ για την πορεία της μήνυσης; Ως διαβάζουμε στην ανάρτηση;

Με ένα κτύπημα με τον αριθμό κατάθεσης της μήνυσης, στην ειδική ιστοσελίδα για δικηγόρους, φαίνεται αμέσως η πορεία της μήνυσης (και εδώ). Επίσης στο γκισέ πληροφοριών στο ισόγειο του κτιρίου 16, με επίδειξη ταυτότητας ενός εκ των μηνυτών δίδεται (όπως ακριβώς εκ της ειδικής ιστοσελίδας), που ακριβώς βρίσκεται η μήνυση (αλλά και κάθε μήνυση του μηνυτή). Δηλαδή, δίδεται όνομα Εισαγγελέα στον οποίο ευρίσκεται ο φάκελος της μήνυσης προς εξέταση, αν έχει ξεκινήσει προκαταρκτική εξέταση και με ποιον αριθμό φακέλου, αν διενεργείται προανάκριση και με ποιον αριθμό δικογραφίας, αν τέθηκε στο αρχείο από τον Εισαγγελέα, η με βούλευμα.

Θλιβερή η εξέλιξη, αλλά προδιαγεγραμμένη… . Κακό ξεκίνημα, αμαρτία δια της εξομολογήσεως συγχωρητέα.

Βέβαια πρέπει να επισημάνουμε, πώς στην εξομολόγηση πρέπει να περιληφθούν πολλές αμαρτίες (*) πέραν της αποκαλυφθείσας περί του ψευδούς βιογραφικού, όπως η μετά βδελυγμίας άρνηση μαζικής κατάθεσης μηνύσεων εσχάτης προδοσίας (από όταν αυτές κόστιζαν 3,60 ευρώ) που μπορούσαν να κατατεθούν μαζικά τουλάχιστον από τα μέλη του Ε.ΠΑ.Μ.από το 2011, όπως τότε προτάθηκε σε συνεδρίαση του τοπικού πυρήνα Ε.ΠΑ.Μ. στο Δημαρχείο Κηφισιάς.

(*)   εκ των οποίων ουσιαστικότερη η ταχύτατη μετατροπή του Ε.ΠΑ.Μ. σε κόμμα, με καταπάτηση του “τι είναι και τι θέλει το ΕΠΑΜ” (εδώ) [“Από την στιγμή που θα ψηφιστεί το νέο Σύνταγμα, η Συντακτική Συνέλευση θα διαλυθεί και θα προκηρυχθούν νέες εκλογές για την διακυβέρνηση της χώρας με βάση τους νέους συνταγματικούς κανόνες. Με την διαδικασία εκλογής αυτής της νέας συνταγματικής διακυβέρνησης, το έργο του ΕΠΑΜ θα έχει ολοκληρωθεί και το ίδιο το μέτωπο, τουλάχιστον με την μορφή και τα προτάγματα που είχε έως τότε, θα περάσει οριστικά στην ιστορία.“]  και με πολιτικάντικες αλλά αποκαλυπτικές των προθέσεων δικαιολογίες, περί αυξημένης νομικής προστασίας από αυτήν που δικαιούνται οι ΜΗ ΔΙΑΘΕΤΟΝΤΕΣ ΚΟΜΜΑ (αυτοί είναι καλοί μόνο για ψηφοφόροι). Από αυτή την τελευταία αμαρτία, αντιλαμβανόμαστε γιατί ο κος Δημ. Καζάκης και το νομικό του επιτελείο αρνήθηκαν επίμονα να καταγγείλουν παντοιοτρόπως, τον μη κοινοβουλευτικό και δικονομικό παραμερισμό του άρθρου 86Σ, τουλάχιστον για τις περιπτώσεις της “επ’ ευκαιρία του καθήκοντος” και όχι “εν τη εκτελέσει του καθήκοντος” παράκαμψη της ισχύουσας νομοθεσίας (βλέπετε δικογραφίες εσχάτης προδοσίας που ο Άρειος Πάγος κακώς διαβίβασε στη Βουλή όπου και θάφτηκαν, με συντεταγμένη σιωπή ΟΛΩΝ των αντιμνημονιακών πολιτευομένων).

Μια από τις πολλές προτάσεις που συνάντησαν ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΠΑΝΤΑΧΟΘΕΝ (διότι υπερισχύει κομματικός και εγωκεντρικός διαγκωνισμός), μπορείτε να δείτε εδώ.

 

Δημ. Καζάκης , 6 Ιαν. 2019

 

 

Η υπόθεση Novartis εξελίσσεται από ένα ακόμη σκάνδαλο διασπάθισης δημοσίου χρήματος, όπως εμφανίστηκε αρχικά, σε σκάνδαλο ολκής που αφορά στην ίδια τη λειτουργία του πολιτεύματος στην Ελλάδα. Μπροστά στα μάτια ακόμη και του πιο ανυποψίαστου αποδεικνύεται πόσο ανοχύρωτος είναι ο πολίτης και το πολίτευμα της χώρας έναντι της εξουσίας, του κυβερνώντος πολιτικού προσωπικού και των διαπλεκόμενων συμφερόντων.

Όσοι συνδέουν το σκάνδαλο Novartis με πράξεις εσχάτης προδοσίας κατά του πολιτεύματος έχουν δίκιο. Πρώτα και κύρια λόγω του αδιαφανούς χειρισμού της όλης υπόθεσης από δικαστικούς λειτουργούς με «κουκουλοφόρους» μάρτυρες και άλλα παρόμοια που μας γυρίζουν σε εποχές όχι απλής εκτροπής, αλλά ανοιχτής χούντας, εποχές Κόλλια. Μπορεί ο κ. Μανιαδάκης πρώην «μάρτυρας υπό προστασία» και νυν κατηγορούμενος να συνιστά ένα εξέχων δείγμα της σύμφυσης του πανεπιστημίου, του κράτους και της πολιτικής με τους «πρωταθλητές» της ελεύθερης αγοράς – όπως αποκαλούσε το έσχατο σκαλοπάτι της διαπλοκής ο θεωρητικός του είδους, κ. Σημίτης – αλλά η καταγγελία του εναντίον των δικαστικών λειτουργών συγκλονίζει ακόμη και τους πιο υποψιασμένους για την κατάντια της δικαιοσύνης. 

(more…)

123..