ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Ποιο είναι το διακύβευμα σήμερα για την Ελλάδα;
Friday
19/04/2019
12:50 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Δημ. Καζάκης
0

Σχόλιο G-M-R : Η G-M-R ΚΑΙ “τα ακούει όλα αυτά” ΚΑΙ τα δημοσιεύει, ΚΑΙ εργάζεται, με τριπλοσυνδυασμένο και επιζητώντας συνέργειες, αγωνιστικό/δικαιϊκό/πολιτικό (πολιτικών ΑΡΧΩΝ) τρόπο. Δυστυχώς, ΑΠΑΞΑΠΑΝΤΕΣ οι (“περισσότερο η λιγότερο”) αντιμνημονιακοί πολιτευόμενοι, δεν δέχονται συνέργειες, δέχονται μόνο επωφελείς εκλογικές συμφωνίες και οπαδούς-ψηφοφόρους. Ενδεικτικά της στάσης μας, οι δυο τελευταίες μας κινήσεις (για τις οποίες διαθέτουμε κατάλληλο υποστηρικτικό υπόβαθρο) εδώ και εδώ.

 

 

 

Δημ. Καζάκης, 14 Απρ. 2019

 

Και τώρα τι; «Πράξαμε το πατριωτικό μας καθήκον απέναντι σε απειλές και εκβιασμούς,» δήλωσε στις 8 Φεβρουαρίου στη Βουλή ο κ. Τσίπρας όσον αφορά την κύρωση του πρωτοκόλλου ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Προφανώς πατριώτης είναι εκείνος που αγνοεί τις «απειλές και τους εκβιασμούς» όταν προέρχονται από τα κάτω, από τους αδύναμους, δηλαδή από την μεγάλη πλειοψηφία του λαού. Μόνο και μόνο για να υπηρετήσει τους δυνατούς, δηλαδή να υλοποιήσει εντολές άνωθεν και κυρίως έξωθεν.

Ο πατριώτης, του πατριώτη, ω πατριώτη!

Πατριώτης είναι επίσης εκείνος που νοιάζεται μονάχα για το όνομα της Μακεδονίας και αδιαφορεί για το γεγονός ότι η πατρίδα στο σύνολό της βρίσκεται υπό κατοχή. Κι ο λαός προδομένος για μια ακόμη φορά παρακολουθεί την ενορχηστρωμένη επιχείρηση διχασμού του σε αριστερούς απάτριδες και δεξιούς δήθεν πατριώτες!

Άλλωστε μετά την προσχεδιασμένη ήττα των μαζικών διαδηλώσεων ενάντια στην συμφωνία των Πρεσπών, περάσαμε σε μια νέα φάση. Όσοι ήξεραν να ωρύονται μόνο για την Μακεδονία του Μεγάλου Αλεξάνδρου και της υστερικής τους φαντασίωσης, ξεχνώντας πολύ βολικά το γεγονός ότι η πατρίδα βρίσκεται επίσημα υπό κατοχή από εκείνους ακριβώς που μεθόδευσαν την συμφωνία των Πρεσπών, τώρα συνωστίζονται στο ταμείο για να πληρωθούν τοις μετρητοίς με ψηφαλάκια!

(more…)

Δ. Καζάκης & Γ. Σαχίνης: Σε Μονόδρομο Κατάρρευσης το Ευρωπαϊκό Οικοδόμημα
Wednesday
10/04/2019
10:23 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Δημ. Καζάκης
0

Σχόλιο G-M-R : Αναρτούμε το ηχητικό, ως θέματα που θέλουν και επιστημονική συνεργασία και δημοκρατικά οργανωμένο κοινωνικοπολιτικό μέτωπο. Ειδικά στο σημείο από 24′ με την αναφορά στην Συμφωνία Πρεσπών και συνθήκη Βουκουρεστίου. Όμως, όπως προκύπτει και από τις πολιτικές στοχεύσεις, στο τέλος της πολύ ενδιαφέρουσας συνέντευξης, τέτοιο πολιτικοκοινωνικό μέτωπο, υπονομεύεται από τον διαρκή και ερήμην των πολιτών, προεκλογικό διαγκωνισμό.

 

 

 

Πόσο κοστίζει η εξαγορά ενός κοινοβουλίου;
Tuesday
05/02/2019
21:04 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Δημ. Καζάκης Δημοκρατία
0

 

 

Δημήτρη Καζάκη,   4 Φεβ. 2019

 

 

 

Τεράστια επιτυχία!

 

H ελληνική κυβέρνηση προχώρησε σε μια έκδοση 5ετούς ομολόγου της χώρας μας, 5 έτους διαρκείας, για 2,5 δισ. ευρώ, με κουπόνι 3,45% και με εμφανιζόμενη υπερκάλυψη πάνω από 5 φορές!

Αυτό όμως που δεν μας λένε είναι το πόσο τεράστια επιτυχία συνιστά στις μεθόδους εξαγοράς του πολιτικού προσωπικού η έκδοση ομολόγων από την κυβέρνηση. Και μάλιστα υπό καθεστώς πλήρους αδιαφάνειας και ασυδοσίας.

Κι αυτή η έκδοση, η επικαλούμενη «έξοδος στις αγορές», έγινε – όπως όλα δείχνουν – πρωτίστως για το «φοδράρισμα» της τσέπης του κυβερνώντος κόμματος και των ημετέρων του. Ανταμοιβή ίσως για το γεγονός ότι υπό καθεστώς «παλατιανού πραξικοπήματος» αλά Ιουλιανών 1965, μια κυβέρνηση μειοψηφίας και αποστατών «χάρισε στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ μια νίκη με τη λήξη της διένεξης για το όνομα στα Βαλκάνια,» όπως αναφέρει διθυραμβικά το γνωστό πρακτορείο κερδοσκοπικών συμφερόντων Bloomberg (25/1/2019).

Τι άλλο εκτός από εξαγορά πολιτικού προσωπικού μπορεί να συνιστά αυτή η «έξοδος στις αγορές». Ιδίως όταν ο κ. Ντράγκι δήλωσε μόλις προχθές ότι «η ΕΚΤ θα εντάξει τα ελληνικά κρατικά ομόλογα στην ποσοτική χαλάρωση όταν γίνουν επιλέξιμα. Αυτήν την στιγμή δεν πληρούν τα κριτήρια», (28.01.2019).

(more…)

Με ψήφο συνταγματικής εκτροπής και χουντικές μεθοδεύσεις οδεύουμε προς εθνικό ακρωτηριασμό.
Sunday
03/02/2019
20:43 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Δημ. Καζάκης
0

 

 

 

 

Δημήτρης Καζάκης , 24 Ιαν. 2019

 

 

Με νέα συνταγματική εκτροπή ο Τσίπρας επιχειρεί να κατοχυρώσει το ρόλο του ως κυβέρνηση μειοψηφίας στην υπηρεσία ξένων συμφερόντων. Την ίδια ώρα υιοθετούνται μεθοδεύσεις χούντας για να υπουργοποιηθεί ο εν ενεργεία Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Αποστολάκης. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά η δοτή πλέον κυβέρνηση δεν διστάζει να προκαλέσει διεθνή εμπλοκή με τη Ρωσία.    

Ας τα πάρουμε με τη σειρά. Η επιλογή του φερόμενου ως πρωθυπουργού κ. Τσίπρα για να προκαλέσει ο ίδιος ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνησή του αποτελεί παραβίαση του Συντάγματος. Κι ο λόγος είναι απλός. Ο κ. Τσίπρας δεν ορίστηκε πρωθυπουργός διότι το κόμμα του κατείχε την πλειοψηφία των εδρών στη Βουλή. Ο κ. Τσίπρας πήρε την εντολή σχηματισμού συμμαχικής κυβέρνησης. Κι αυτό έγινε με την κυβερνητική συμφωνία Τσίπρα-Καμμένου, δηλαδή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.    

Καταπάτηση της δεδηλωμένης    

Η κυβερνητική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πήρε την εντολή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να καταφύγει στη Βουλή και να επιβεβαιώσει το ότι έχει την δεδηλωμένη. Η δεδηλωμένη – κατά το Σύνταγμα – είναι η βεβαίωση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πριν από τον διορισμό της κυβέρνησης – και επομένως πριν από την ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης – ότι υπάρχει η καταρχήν βούληση κομμάτων με ικανή πλειοψηφία στη Βουλή για την υποστήριξη συγκεκριμένου κυβερνητικού σχήματος.    

Από την στιγμή που το κόμμα του κ. Καμμένου αποχώρησε από την κυβέρνηση, η εντολή με βάση την οποία σχηματίστηκε και πήρε την δεδηλωμένη το συγκεκριμένο κυβερνητικό σχήμα, κατέπεσε. Έπαψε να ισχύει. Κι επομένως ο κ. Τσίπρας όφειλε – αν ήθελε να τηρήσει το Σύνταγμα – να απευθυνθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είτε για να λάβει εκ νέου εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, είτε για να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές.  

  (more…)

Τι κρύβεται πίσω από την φάρσα κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών;
Sunday
27/01/2019
13:55 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Δημ. Καζάκης ΣΚΟΠΙΑΝΟ
0

 

Σχόλιο G-M-R:   Εξαιρετικά χρήσιμος ο συνδυασμός με τις διατυπώσεις του συνταγματολόγου κου Χ.Σγουρίτσα. Και βεβαίως είναι επιτακτική ανάγκη η ανατροπή του καθεστώτος κατοχής. Όμως αυτό, όχι μονο ΔΕΝ γίνεται με την παροχή επίφασης διαρκούς προεκλογικής νομιμότητας, αλλά υπονομεύει κάθε πρόταση και ΕΜΠΡΑΚΤΗ προσπάθεια (ΕΔΩ χαρακτηριστικά) απελευθερωτικής ΣΥΝΕΡΓΕΙΑΣ .

 

 

 

 

 

Δημ. Καζάκης , 23 Ιαν. 2019


 

 

 

 

Η ιστορία επαναλαμβάνεται πρώτα ως τραγωδία και ύστερα ως φάρσα. Αυτές τις ημέρες ζούμε την φάρσα της καθώς μια κυβέρνηση κοινοβουλευτικής μειοψηφίας με δεκανίκι την αποστασία, προχώρησε σε «παλατιανό πραξικόπημα» ανάλογο συνταγματικά μ’ εκείνο του Ιουλίου 1965 πειθαρχώντας στις εντολές της Μέρκελ και γενικά του ξένου παράγοντα.

Όταν τον Ιούλιο του 1965 επιχειρήθηκε κάτι ανάλογο, τότε ο λαός μας ξέσπασε σε διαδηλώσεις, που κράτησαν μήνες και όμοιες της σε μαζικότητα και παλμό είχε να δει η χώρα από την εποχή της απελευθέρωσης. Υπήρχαν βέβαια και πολιτικές δυνάμεις τότε που κατήγγειλαν το παλατιανό πραξικόπημα ως θεσμική-συνταγματική εκτροπή απαιτώντας δημοκρατία, όπως ήταν η ηγεσία της Ένωσης Κέντρου υπό τον Γεώργιο Παπανδρέου και η ΕΔΑ. Μαζί τους και το μεγαλύτερο μέρος του νομικού κόσμου της χώρας, της διανόησης και της επιστήμης.

Δείτε – για την ιστορία – πώς ένας συντηρητικός κατά τ’ άλλα συνταγματολόγος της εποχής, ο Χ. Σγουρίτσας, καταδικάζει τις κυβερνήσεις μειοψηφίας και αποστασίας ως παραβίαση της θεμελιώδους αρχής της λαϊκής κυριαρχίας:

(more…)

Το σκάνδαλο Novartis και η εσχάτη προδοσία…
Wednesday
09/01/2019
01:49 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Δημ. Καζάκης
0

Σχόλιο G-M-R:    Η Εισαγγελία Πρωτοδικών δεν ενημερώνει το ΕΠΑΜ για την πορεία της μήνυσης; Ως διαβάζουμε στην ανάρτηση;

Με ένα κτύπημα με τον αριθμό κατάθεσης της μήνυσης, στην ειδική ιστοσελίδα για δικηγόρους, φαίνεται αμέσως η πορεία της μήνυσης (και εδώ). Επίσης στο γκισέ πληροφοριών στο ισόγειο του κτιρίου 16, με επίδειξη ταυτότητας ενός εκ των μηνυτών δίδεται (όπως ακριβώς εκ της ειδικής ιστοσελίδας), που ακριβώς βρίσκεται η μήνυση (αλλά και κάθε μήνυση του μηνυτή). Δηλαδή, δίδεται όνομα Εισαγγελέα στον οποίο ευρίσκεται ο φάκελος της μήνυσης προς εξέταση, αν έχει ξεκινήσει προκαταρκτική εξέταση και με ποιον αριθμό φακέλου, αν διενεργείται προανάκριση και με ποιον αριθμό δικογραφίας, αν τέθηκε στο αρχείο από τον Εισαγγελέα, η με βούλευμα.

Θλιβερή η εξέλιξη, αλλά προδιαγεγραμμένη… . Κακό ξεκίνημα, αμαρτία δια της εξομολογήσεως συγχωρητέα.

Βέβαια πρέπει να επισημάνουμε, πώς στην εξομολόγηση πρέπει να περιληφθούν πολλές αμαρτίες (*) πέραν της αποκαλυφθείσας περί του ψευδούς βιογραφικού, όπως η μετά βδελυγμίας άρνηση μαζικής κατάθεσης μηνύσεων εσχάτης προδοσίας (από όταν αυτές κόστιζαν 3,60 ευρώ) που μπορούσαν να κατατεθούν μαζικά τουλάχιστον από τα μέλη του Ε.ΠΑ.Μ.από το 2011, όπως τότε προτάθηκε σε συνεδρίαση του τοπικού πυρήνα Ε.ΠΑ.Μ. στο Δημαρχείο Κηφισιάς.

(*)   εκ των οποίων ουσιαστικότερη η ταχύτατη μετατροπή του Ε.ΠΑ.Μ. σε κόμμα, με καταπάτηση του “τι είναι και τι θέλει το ΕΠΑΜ” (εδώ) [“Από την στιγμή που θα ψηφιστεί το νέο Σύνταγμα, η Συντακτική Συνέλευση θα διαλυθεί και θα προκηρυχθούν νέες εκλογές για την διακυβέρνηση της χώρας με βάση τους νέους συνταγματικούς κανόνες. Με την διαδικασία εκλογής αυτής της νέας συνταγματικής διακυβέρνησης, το έργο του ΕΠΑΜ θα έχει ολοκληρωθεί και το ίδιο το μέτωπο, τουλάχιστον με την μορφή και τα προτάγματα που είχε έως τότε, θα περάσει οριστικά στην ιστορία.“]  και με πολιτικάντικες αλλά αποκαλυπτικές των προθέσεων δικαιολογίες, περί αυξημένης νομικής προστασίας από αυτήν που δικαιούνται οι ΜΗ ΔΙΑΘΕΤΟΝΤΕΣ ΚΟΜΜΑ (αυτοί είναι καλοί μόνο για ψηφοφόροι). Από αυτή την τελευταία αμαρτία, αντιλαμβανόμαστε γιατί ο κος Δημ. Καζάκης και το νομικό του επιτελείο αρνήθηκαν επίμονα να καταγγείλουν παντοιοτρόπως, τον μη κοινοβουλευτικό και δικονομικό παραμερισμό του άρθρου 86Σ, τουλάχιστον για τις περιπτώσεις της “επ’ ευκαιρία του καθήκοντος” και όχι “εν τη εκτελέσει του καθήκοντος” παράκαμψη της ισχύουσας νομοθεσίας (βλέπετε δικογραφίες εσχάτης προδοσίας που ο Άρειος Πάγος κακώς διαβίβασε στη Βουλή όπου και θάφτηκαν, με συντεταγμένη σιωπή ΟΛΩΝ των αντιμνημονιακών πολιτευομένων).

Μια από τις πολλές προτάσεις που συνάντησαν ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΠΑΝΤΑΧΟΘΕΝ (διότι υπερισχύει κομματικός και εγωκεντρικός διαγκωνισμός), μπορείτε να δείτε εδώ.

 

Δημ. Καζάκης , 6 Ιαν. 2019

 

 

Η υπόθεση Novartis εξελίσσεται από ένα ακόμη σκάνδαλο διασπάθισης δημοσίου χρήματος, όπως εμφανίστηκε αρχικά, σε σκάνδαλο ολκής που αφορά στην ίδια τη λειτουργία του πολιτεύματος στην Ελλάδα. Μπροστά στα μάτια ακόμη και του πιο ανυποψίαστου αποδεικνύεται πόσο ανοχύρωτος είναι ο πολίτης και το πολίτευμα της χώρας έναντι της εξουσίας, του κυβερνώντος πολιτικού προσωπικού και των διαπλεκόμενων συμφερόντων.

Όσοι συνδέουν το σκάνδαλο Novartis με πράξεις εσχάτης προδοσίας κατά του πολιτεύματος έχουν δίκιο. Πρώτα και κύρια λόγω του αδιαφανούς χειρισμού της όλης υπόθεσης από δικαστικούς λειτουργούς με «κουκουλοφόρους» μάρτυρες και άλλα παρόμοια που μας γυρίζουν σε εποχές όχι απλής εκτροπής, αλλά ανοιχτής χούντας, εποχές Κόλλια. Μπορεί ο κ. Μανιαδάκης πρώην «μάρτυρας υπό προστασία» και νυν κατηγορούμενος να συνιστά ένα εξέχων δείγμα της σύμφυσης του πανεπιστημίου, του κράτους και της πολιτικής με τους «πρωταθλητές» της ελεύθερης αγοράς – όπως αποκαλούσε το έσχατο σκαλοπάτι της διαπλοκής ο θεωρητικός του είδους, κ. Σημίτης – αλλά η καταγγελία του εναντίον των δικαστικών λειτουργών συγκλονίζει ακόμη και τους πιο υποψιασμένους για την κατάντια της δικαιοσύνης. 

(more…)

Η Πρωτοφανής Γενοκτονία του Ελληνικού Λαού
Thursday
20/12/2018
18:43 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Δημ. Καζάκης
0

 

Δημ. Καζάκη(*) , 20 Δεκ. 2018


 

Κοντά 36.000 χάθηκαν από τον πληθυσμό της Ελλάδας μόνο το 2017 λόγω της διαφοράς ανάμεσα στην εκτίναξη των θανάτων και της νέας ακόμη μεγαλύτερης πτώσης των γεννήσεων. Δηλαδή, μέσα στο 2017 χάθηκε μια μέση πόλη της Ελλάδας, π.χ. σαν την Τρίπολη.
Ούτε στον πόλεμο δεν είχαμε τέτοιου ύψους απώλειες. Κατά την διάρκεια του πολέμου εναντίον της Ιταλικής και κατόπιν της Γερμανικής επίθεσης το 1940-41, οι απώλειες της ελληνικής πλευράς κινήθηκαν κοντά στις 14.000.
Ο πίνακας που παραθέτουμε από την ΕΛΣΤΑΤ είναι χαρακτηριστικός της δημογραφικής κατάρρευσης στην οποία επίτηδες οδηγήθηκε η χώρα με την επιβολή της νέας κατοχής υπέρ των δανειστών. Από το 2011 και κατόπιν παρατηρούμε μια διαρκή φυσική μείωση του πληθυσμού. Το αποτέλεσμα είναι συγκλονιστικό. Την περίοδο 2011-2017 ο πληθυσμός της Ελλάδας μειώθηκε κατά 151.420 άτομα. Πρωτοφανές.

(more…)

Πότε επιτέλους θα δούμε την αλήθεια κατάματα;
Friday
31/08/2018
14:11 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Δημ. Καζάκης
0

 

ΣΧΟΛΙΟ G-M-R:     Για όλα αυτά, είχαμε ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ (“Τι είναι και τι θέλει το Ε.ΠΑ.Μ.”, εδώ).

Όμως η συμφωνία αναθεωρήθηκε πριν καλά καλά χρονίσει… .

Εμείς, συνεχίσαμε, στο πνεύμα ΚΑΙ ΣΤΟ γράμμα αυτής της ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ-ΕΠΙΛΟΓΗΣ. Είμαστε ακόμα εδώ (G-M-R). Όχι ως πρόσωπα της G-M-R. Είμαστε…,…, όλοι ΕΣΕΙΣ. Οι συγγραφείς, οι φιλικές ιστοσελίδες, οι σχετικές ιστοσελίδες. Και αναμένουμε ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΗ-ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ.

 

 

 

 

 

του Δημ. Καζάκη , 30 Αυγ. 2018

 

 

Καθώς προετοιμάζονται όλοι για τις επετειακές πλέον εκδηλώσεις της ΔΕΘ, όπου ο κ. Τσίπρας ετοιμάζεται να εξαγγείλει εκ νέου το αλήστου μνήμης περιβόητο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης του 2014, το οποίο είχε τόσες πιθανότητες εφαρμογής από τότε που εκπονήθηκε, όσες έχει ένα έντομο της συνομοταξίας των αρθροπόδων να παίξει στο πιάνο Μπαχ. Κι απ’ έξω οι γνωστοί διαμαρτυρόμενοι, που εκτονώνονται κάθε χρόνο με διαδηλώσεις μόνο και μόνο για να μην γίνει απολύτως τίποτε.

Αν και είμαστε σίγουροι ότι δεν θα λείψουν και φέτος οι επετειακές από τα πριν προετοιμασμένες αναμετρήσεις των δυνάμεων καταστολής με τους γνωστούς μας κατ’ επάγγελμα επαναστάτες. Όλα για τις κάμερες και το φιλοθεάμων κοινό.

Καθώς λοιπόν προετοιμάζεται το όλο σκηνικό, καλό είναι να θυμόμαστε τα εξής πολύ απλά και αδιαμφισβήτητα. Η κυβέρνηση έχει δεσμεύσει τη χώρα να παράξει έως το 2022 36 δις ευρώ επιπλέον ΑΕΠ, ώστε να μπορέσουν να αρπάξουν οι Ευρωπαίοι δανειστές 42 δις ευρώ από τα προβλεπόμενα πρωτογενή πλεονάσματα του κράτους.

(more…)

Αν η Ελλάδα αποκτήσει το δικό της εθνικό νόμισμα, μπορεί να υποστεί ανάλογο νομισματικό πόλεμο μ’ αυτόν της Τουρκίας;
Thursday
30/08/2018
19:57 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Δημ. Καζάκης
0

 

ΣΧΟΛΙΟ G-M-R: Η ιστοσελίδα μας υπερασπίζεται πάνω απ’ όλα το να υπάρχει ΣΤΕΡΕΗ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΗΘΙΚΗ ΒΑΣΗ (Εμπράκτως, υπέρ Δικαιοσύνης – Ανιδιοτέλειας- Δημοκρατίας – Αλληλεγγύης [αρχικά Δ.Α.Δ.Α.]).

Αναρτούμε και διαβιβάζουμε το παρακάτω κείμενο, στους συγγραφείς των οποίων η ιστοσελίδα μας αναρτά δημοσιεύσεις. Σημειώνουμε, πως για την G-M-R, η κάθε ειδική η γενική, τοποθέτηση, αντι-τοποθέτηση, υποστηρικτική τοποθέτηση, βοηθά την στέρεη αντιμνημονιακή ηθική βάση, εφ’ όσον, αυτή η κάθε φορά τοποθέτηση/ κριτική τοποθέτηση, γίνονται ΕΠΙ του ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ.

 

 

 

 

του Δημ. Καζάκη , 28 Αυγ. 2018

 

 

Πρόκειται για ένα εύλογο ερώτημα, το οποίο ενισχύεται από τις υστερικές κραυγές του ιερατείου της «ελεύθερης αγοράς». Να τι θα πάθουμε αν πάμε στη δραχμή! Θα γίνουμε Βενεζουέλα! Θα την πάθουμε όπως η Τουρκία!

Βέβαια, το γεγονός ότι η Βενεζουέλα, π.χ., δεν έχει εθνικοποιήσει το νόμισμά της και επιτρέπει ακόμη σε 2-3 οικογένειες να ελέγχουν το τραπεζικό σύστημα της χώρας, αλλά και τη νομισματική κυκλοφορία – όχι μόνο στο εσωτερικό, αλλά και με το εξωτερικό – δεν σημαίνει τίποτε απολύτως για το εν λόγω ιερατείο. Ούτε το γεγονός ότι η Βενεζουέλα, όπως και η Τουρκία έχουν εξαρτήσει την οικονομία τους από τις συναλλαγματικές ροές του εξωτερικού. Η μεν Βενεζουέλα επιμένοντας να διατηρείται ως «μονοκαλλιέργεια» με την πώληση αργού πετρελαίου στη διεθνή αγορά, η δε Τουρκία μέσω της προσέλκυσης κερδοσκοπικού κεφαλαίου από το εξωτερικό.

Όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα για το ιερατείο, το οποίο εκλαμβάνει την παγκοσμιοποίηση των αγορών κεφαλαίου, αλλά και την εξάρτηση των οικονομιών από δαύτες, με όρους παπικής, ή πουριτανικής Θείας Αποκάλυψης. Με τους ίδιους αιματοβαμμένους όρους που η επίσημη θρησκοληψία του μεσαίωνα έβλεπε στην καθεστηκυία τάξη πραγμάτων το Λόγο του Κυρίου.

(more…)

Σε αναμονή του διαγγέλματος Τσίπρα για την έξοδο από τα μνημόνια…
Wednesday
22/08/2018
19:42 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Δημ. Καζάκης
1

 

Δημ. Καζάκη, 21 Αυγ. 2018

 

 

Σε αναμονή του διαγγέλματος Τσίπρα για την έξοδο από τα μνημόνια…

Γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελάει, πατέρα, γιατί λάμπει ο ήλιος έτσι, γιατί φέγγει έτσι η μέρα; Γιατί σαν αυτή, παιδί μου, την ημέρα τη χρυσή που τη χαίρεσαι και συ, στέρεψε το μαύρο δάκρυ κλείσανε πολλές πληγές, αψηλώσανε τα στάχυα κι ένα γύρω όλα τα βράχια εγινήκαν ανθοβούνια και χρυσοπηγές.

Κάπως έτσι παρουσίαζε την δικτατορία Μεταξά ο ύμνος της 4ης Αυγούστου. Κι όταν η εφημερίδα Ελευθερία στις 5 Αυγούστου 1945 δημοσίευε ένα αφιέρωμα στην επιβολή του καθεστώτος Μεταξά είχε τίτλους που απηχούσαν την αλήθεια: «Αυτή ήταν η μισητή δικτατορία της 4ης Αυγούστου» και «πώς ένας ελεύθερος λαός εδουλώθη από έναν ανάξιον, επίορκον βασιλέα». Tο αφιέρωμα στη μαύρη επέτειο συνέχιζε: «Σαν σήμερα ο Γεώργιος, που ήλθε στην Ελλάδα με ένα πλαστό δημοψήφισμα, καταπατούσε τον όρκον του και πρόδιδε την Ελλάδα σε μια συμμορία ασημοτήτων.»

(more…)

123..