ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Το φιάσκο της συνεργασίας του Γιώργου Τράγκα με το ΕΠΑΜ
Saturday
12/06/2021
20:24 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Γιώρ. Τράγκας Δημ. Καζάκης Ε.ΠΑ.Μ. ΛΑ.Ε.
0

Σχόλιο GMR: Αγαπητέ Αρη Δημητρίου, όταν η ΛΑ.Ε. αποφασίσει να σταματήσει τις τυχοδιωκτικές αλλαξοκολλεγιές, όπως αυτές με τις συχνές εμφανίσεις του αγαπητού Παναγιώτη στο ιντερνετικό ράδιο του επαμ (με την δήθεν δικαιολογία “πάμε όπου μπορούμε να μιλήσουμε γιατί τα ΜΜΕ μας έχουν αποκλεισμένους”) βλέπετε σχετικά https://greek-market-research.com/article/to-epam-me-strofi-180moiron-anakoinose-synergasia-me-to-komma-tragka/ από τον σύνδεσμο https://greek-market-research.com/clink/oi-timoroi-ton-ilithion-epelaynoyn/ και οταν επιτέλους αποφασίσει να τιμήσει την μοναδική σοβαρή δέσμευσή της https://greek-market-research.com/article/i-laiki-enotita-kai-i-diagrafi-toy-chreoys-i-nomiki-tekmiriosi/ , καταδεχόμενη να συζητήσει(*) και με απλούς θνητούς (δηλαδή μη πολιτευόμενους όπως ο Καζάκης, με τον οποίον συναγελαζόταν μέχρι χθες και τώρα του τα ρίχνει διότι τον έχασε από πιθανό εκλογικό σύμμαχο, τι απώλεια κι αυτή) , τότε θα μπορεί (θα έχει τι ηθικό ανάστημα) η ΛΑ.Ε. να κάνει κριτική και στις αλλαξοκολλεγιες Τράγκα-Καζάκη.

(*) Να και θέμα συζήτησης αγαπητοί Αρη Δημητρίου, Παναγιώτη, Δημήτρη, Γιάννη (τα υπόλοιπα επίθετα δεν χρειάζονται γνωριζόμαστε άριστα): https://greek-market-research.com/clink/d-a-d-a-dimosias-antidebtocracy-pragmatognomosynis/

_.

 

 

 

 

 

 

Αρης Δημητρίου, 6 Ιουνίου 2021

 

 

 

 

Σε φιάσκο κατέληξε η δια τυμπάνων και ιαχών εξαγγελθείσα «συνεργασία» του «Κινήματος Ελεύθερων Ανθρώπων» του Γιώργου Τράγκα με το ΕΠΑΜ και μαζί της έπεσαν στο κενό οι αόριστοι αλλά πομπωδώς εξαγγελθέντες μεγαλεπήβολοι στόχοι της.

Δεν πρόλαβε μάλιστα να εκπνεύσει το εγχείρημα και ως συνήθως άρχισαν οι δημόσιες αλληλοκατηγορίες, οι αλληλοδιαβολές και οι καυστικοί χαρακτηρισμοί, ενώ, όπως μαθαίνω, όσα εκστομίζονται παρασκηνιακά εκατέρωθεν για τις πρακτικές του ενός έναντι του άλλου και για τις «πραγματικές» και όχι τις φαινομενικές αιτίες του πρόωρου διαζυγίου, ξεπερνούν κάθε όριο.

Έτσι, με σύντομη δήλωσή του το «Κίνημα των Ελεύθερων Ανθρώπων» απευθύνει βαρύτατες καταγγελίες στο ΕΠΑΜ ότι για «ασήμαντες τριβές και πολιτικούς εγωϊσμούς» υπονόμευσε τη συνεργασία και ότι με αυτές τις πρακτικές το ΕΠΑΜ « στηρίζει τη διαιώνιση των μνημονιακών κυβερνήσεων και της οικονομικής κατοχής της πατρίδας μας». Για να καταλήξει, πάντα η δήλωση του «Κινήματος Ελεύθερων Ανθρώπων», ότι αυτές τις «διαφοροποιήσεις ή τριβές τελικά πληρώνει η πλειοψηφία των Ελλήνων δημοκρατών και πατριωτών»!

Από την άλλη το ΕΠΑΜ σε απάντησή του κατηγορεί το ΚΕΛΑΝ του Γ.Τράγκα ότι του έστειλε «τελεσίγραφο αυτοδιάλυσης και ένταξης στο κόμμα του» και του πρότεινε ως βάση προς τούτο «μια διακήρυξη παρόμοια με τις διακηρύξεις φιλομνημονιακών και εθελόδουλων δυνάμεων του ελληνικού κοινοβουλίου».

Όλα τούτα τα είχα περίπου προβλέψει ότι θα συνέβαιναν αν και όχι τόσο γρήγορα και όχι σε τέτοιου μεγέθους αλληλοκατηγορίες. Γι’ αυτό εν κατακλείδι έγραφα σε σχόλιό μου με το οποίο ασκούσα κριτική στη φούσκα της συνεργασίας: «καλά ξεμπερδέματα στις νέες περιπέτειες που μπλέξατε».

Αν γράφω αυτές τις γραμμές δεν είναι για να καυτηριάσω απλώς μεθόδους, πρακτικές και αντιλήψεις που οδήγησαν σε μια αδιέξοδη συνεργασία και σε ένα κωμικό ναυάγιο, από το οποίο όσοι όσες είχαν τη διάθεση να το παρακολουθήσουν βγάζουν αυτονόητα συμπεράσματα και για το ΚΕΛΑΝ και για το ΕΠΑΜ.

Τα γράφω κυρίως διότι το μόλις τριών παραγράφων σχόλιό μου που έγραψα στις 4/3/21 στην Iskra υπό το τίτλο : « Το ΕΠΑΜ με στροφή 180ο ανακοίνωσε συνεργασία με το κόμμα Τράγκα», αντί να προβληματίσει τότε την ηγεσία του ΕΠΑΜ, έγινε με μεγάλη ευκολία αφορμή για να δεχτώ προσωπικά μια ανοίκεια και αθλιέστατη επίθεση από τις επώνυμες κορυφές αυτού του σχηματισμού, κακό συνήθειο τους άλλωστε απέναντι σε όσους τους ασκούν κριτική όσο πολιτισμένη και αν είναι, επίθεση με χαρακτηρισμούς ανάξιους προς επανάληψη.

Στη συνέχεια παραθέτω για όσους θέλουν να ασχοληθούν λίγο περισσότερο, ολόκληρο το προαναφερθέν σχόλιό μου και την απάντησή μου στο λιβελλογράφημα που δέχτηκα από την ηγεσία του ΕΠΑΜ.

Τα συμπεράσματα και οι περαιτέρω κρίσεις και σχόλια δικά σας.

Άρης Δημητρίου

Στη συνέχεια παραθέτουμε τα δυο κείμενα που έχω γράψει για την συνεργασία Γ.Τράγκα και ΕΠΑΜ ασκώντας κριτική στο χαρακτήρα της συνεργασίας και τις επιθέσεις που δέχθηκα για τις επικρίσεις μου.

Άρης Δημητρίου

Το ΕΠΑΜ με στροφή 180μοιρών ανακοίνωσε συνεργασία με το κόμμα Τράγκα

Άρης Δημητρίου 4/3/2021

Η εξαγγελθείσα Συνεργασία του ΕΠΑΜ με το κόμμα των «Ελευθέρων Δημοκρατών» του Γ.Τράγκα προετοιμάζετο εδώ και καιρό στο παρασκήνιο και δεν εξέπληξε όσους παρακολουθούσαν από κοντά τις εξελίξεις, με τους τελευταίους να λένε στην iskra ότι η εξαγγελία για ευνόητους λόγους δεν αφορά τόσο συνεργασία αλλά στην πράξη προσχώρηση του ΕΠΑΜ στο ιδιόμορφο, ρευστό και ετερόκλητο σχήμα Τράγκα, το οποίο πολλοί κατατάσσουν στον πέραν της ΝΔ χώρο.

Όσοι διαβάσουν την ανακοίνωση του ΕΠΑΜ, η οποία ακολουθεί στην συνέχεια, θα αντιληφθούν ότι το τελευταίο πραγματοποιεί, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το κόμμα Τράγκα, μια μεγάλη στροφή και υπαναχωρεί από όλες, σχεδόν, τις συγκεκριμένες εθνικές, πατριωτικές, κοινωνικές, αντιιμπεριαλιστικές και δημοκρατικές θέσεις του για την αποδέσμευση της χώρας από το ευρώ, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, για το ρόλο της μεγαλοαστικής ολιγαρχίας στη χώρα μας, τον βρώμικο ρόλο της Γερμανίας και των ΗΠΑ κλπ, για να τις υποκαταστήσει με το γενικόλογο τρίπτυχο εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία και κοινωνική δικαιοσύνη, στο οποίο αναφέρονται όλα σχεδόν τα κόμματα, ανεξαρτήτως της πολιτικής που ακολουθούν στην πράξη.

Πολιτικοί κύκλοι τόνιζαν στην iskra ότι η συνεργασία αυτή από την πλευρά του Γιώργου Τράγκα έχει ως επιδίωξη να διευρύνει την πολιτική και κοινωνική του απεύθυνση, πράγμα όμως που είναι πολύ αμφίβολο αν θα επιτευχθεί, ενώ πολλοί κάνουν λόγο για ένα θνησιγενές εγχείρημα που γρήγορα θα πέσει άδοξα στο κενό.

Άρης Δημητρίου

ΕΠΑΜ: Λιβελλογράφημα αντί απάντησης

Άρης Δημητρίου 10/3/2021

Σχολίασα επικριτικά στις 4/3 από τις σελίδες της Iskra και υπό τον τίτλο Το ΕΠΑΜ με στροφή 180 μοιρών ανακοίνωσε συνεργασία με το κόμμα Τράγκα “ την ανακοίνωση του ΕΠΑΜ με την οποία το τελευταίο δήλωνε ότι ανταποκρίνεται θετικά στην πρόταση για συνεργασία με το υπό διαμόρφωση κόμμα του Γ. Τράγκα .

Ανέμενα φυσικά μία αντίδραση και μία απάντηση , στο μόλις τριών παραγράφων σχόλιο μου , απάντηση στοιχειωδώς τεκμηριωμένη και με επιχειρήματα .

Αντί μιας τέτοιας απάντησης , άσχετα αν συνέχιζα να διαφωνώ με δαύτην , διάβασα ένα μακρόσυρτο και υβριστικό λιβελλογράφημα στην ιστοσελίδα του ΕΠΑΜ υπογεγραμμένο , δυστυχώς , από τον Δημ. Καζάκη , το οποίο λυπούμαι να πώ ότι θεωρώ ανάξιο σχολιασμού .

Τα αναγραφόμενα , μάλιστα , στο κείμενο του Δ. Καζάκη περί επιτομής του γκεμπελισμού“ και περί ασφαλίτικης έμπνευσης“ για το συγκεκριμένο δημοσίευμά μου , παραπέμπουν σε σκοτεινούς πολιτικούς χρόνους και το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να κλείνουν τις πόρτες ενός αναγκαίου διαλόγου και μιας ενδεχόμενης ουσιαστικής και γόνιμης αντιπαράθεσης , έστω και αν για ορισμένους αυτή μπορεί να περιέχει και κάποιες υπερβολές .

Μιας και ο Δ.Καζάκης αναφέρθηκε στο ΕΑΜ , θέλω να τονίσω καταλήγοντας ότι πράγματι και το έχω αναφέρει πολλές φορές , ο τόπος χρειάζεται επειγόντως ένα νέο σύγχρονο και φωτισμένο ΕΑΜ χωρίς, όμως, Τσιριμώκους και χωρίς Βάρκιζες . ΄Ένα νέο ΕΑΜ που δεν θα καταργήσει φυσικά τα ιδεολογικοπολιτικά σύνορα αλλά θα μπορέσει να ενώσει πέρα και πάνω απ΄ αυτά όλο τον ανιδιοτελή πατριωτικό και δημοκρατικό κόσμο κάτω απ΄ τις σημαίες της Εθνικής , της Οικονομικής και Κοινωνικής απελευθέρωσης με πολύ συγκεκριμένους στόχους που θα αμφισβητούν το ολιγαρχικό καθεστώς , το αναξιοκρατικό , πελατειακό , διαπλεκόμενο και αντιπαραγωγικό κράτος , τον ευρωατλαντισμό και τις στρατηγικές της υποτέλειας στην Γερμανοαμερικανοκρατία και του κατευνασμού .

Ιδιαίτερα δύσκολο, όμως, αυτό το νέο ΕΑΜ να έχει ως ηγέτη τον Γιώργο Τράγκα και αν δεν πέφτουμε τόσο έξω , μάλλον είναι και το τελευταίο πράγμα που θα μπορούσε να επιθυμεί και ο ίδιος .

Καλά ξεμπερδέματα φίλοι και σύντροφοι του ΕΠΑΜ στις νέες περιπέτειες.

Άρης Δημητρίου

Υ.Γ: Α ! Και συγχαρητήρια για την Ιδρυτική Διακήρυξη που κατέθεσε χθες στον Άρειο Πάγο ο Γιώργος Τράγκας, Διακήρυξη κενόλογο μνημείο γενικολογίας και αοριστίας, η οποία δεν περιλαμβάνει καμία δέσμευση και για τίποτα, ενώ καμαρώσαμε στις κάμερες, δίπλα στον αρχηγό, και τον κ. Ν.Νικολόπουλο, ο οποίος συνεχίζει να “αυτουπερηφανεύεται” για το “κατόρθωμα” του να “προλάβει” να ψηφίσει μνημόνιο!

 

 

 

Πηγή: iskra.gr

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.