ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Ένα κατ’ εξοχήν Δημοκρατικό Αίτημα
Saturday
11/11/2017
15:25 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Οθων Κουμαρέλλας
0

 

του Όθωνα Κουμαρέλλα,       10/11/2017

Το 2011-2012 το μεγάλο κίνημα των πλατειών ενάντια στο μνημόνιο έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ και δευτερευόντως τους ΑΝΕΛ να καρπούνται τη λαϊκή συσπείρωση και τις ελπίδες του κόσμου για προοδευτική αλλαγή. Πολλά μικρά σχήματα που είχαν δημιουργηθεί τότε, ή προϋπήρχαν, ανεξάρτητα από την ορθότητα, ή μη, των θέσεών τους, απέτυχαν να εμπνεύσουν και να συσπειρώσουν ευρύτερες κοινωνικές δυνάμεις, με συνέπεια να βρεθούν γρήγορα στο περιθώριο.

Το 2015 με τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση, ήλθε η απόλυτη διάψευση των ελπίδων και των προσδοκιών που είχαν δημιουργηθεί. Μετά το πραξικόπημα της 5ης Ιουλίου όπου το μεγαλειώδες «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα, μετατράπηκε εν μια νυκτί σε «ΝΑΙ» από σύσσωμο το πολιτικό σύστημα, οδήγησε στην πλήρη απογοήτευση, την παραίτηση που εκφράστηκε με την μεγάλη αποχή στις μετέπειτα εκλογές, αλλά και στον εγκλωβισμό ευρύτερων μαζών στη λογική του «μη χείρον».

Πολλοί, τότε, θέλησαν να «εκμεταλλευτούν» και να εκφράσουν την κοινωνική δυναμική που είχε εκδηλωθεί με το δημοψήφισμα, αλλά σύντομα απέδειξαν την ολοκληρωτική τους ανεπάρκεια και την αδυναμία να το πράξουν. Έτσι, είτε παλαιότερα σχήματα από το χώρο της εξωκοινωβουλευτικής αριστεράς, είτε από τον λεγόμενο πατριωτικό – δημοκρατικό χώρο, είτε προερχόμενα από την διάσπαση του απολύτως «μνημονιακού» πλέον ΣΥΡΙΖΑ, βρέθηκαν αμέσως μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, ουσιαστικά στο περιθώριο, ανεξάρτητα τον βαθμό αντίληψης που έχουν γι’ αυτό, τα ίδια αυτά σχήματα και οι άνθρωποι που τα εκφράζουν, ή εκφράζονται μέσα από αυτά.

Το πολιτικό σύστημα, στηριγμένο στο δίπολο δεξιάς-αριστεράς, μετά τους έντονους τριγμούς μια 5ετίας, απέδειξε την ικανότητά του να αναγεννάται στηριγμένο κυρίως στις αδυναμίες και την πολιτική ανεπάρκεια των αντιπάλων του, και φυσικά, στην πλήρη υποστήριξη των ξένων πατρώνων του και της εγχώριας άρχουσας ελίτ.

(more…)

Σκέψεις με αφορμή τη συζήτηση που άνοιξε για το εθνικό νόμισμα (μέρος Α’)
Monday
06/03/2017
22:10 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Οθων Κουμαρέλλας
0

images

του Όθωνα Κουμαρέλλα* , 6 Μαρ. 2017

Το «μνημονιακό» «φιλοευρωπαϊκό» μαύρο μέτωπο -παρά τις αποπροσανατολιστικές «κλο-τσοπατινάδες» μεταξύ των διαφόρων τμημάτων του και των αντίστοιχων κομμάτων που το εκ-φράζουν και το εκπροσωπούν στο κοινοβούλιο και την κοινωνία- παραμένει αρραγές και με ενιαία γραμμή. Μια γραμμή απολύτως συνεπή στην καταστροφολογική προσέγγιση οποιασδή-ποτε άλλης λύσης με προοπτική απελευθέ-ρωσης από τα δεσμά της κατοχής. Για το μαύρο μέτωπο και τους ευρωλάγνους τα πράγματα είναι απλά και δρομολογημένα. Απαγορεύεται το οτιδήποτε διαφορετικό!

Από την αντίπερα όχθη των δυνάμεων που προτείνουν μια διαφορετική λύση με αιχμή την έξοδο από την ευρωένωση και την καθιέρωση εθνικού νομίσματος, η εικόνα είναι αυτή του κατακερματισμού των απόψεων και των θέσεων. Και αυτό συμβαίνει παρά τις συστηματικές εκκλήσεις από όλες σχεδόν τις πλευρές, για την αναγκαιότητα δημιουργίας ενός μεγάλου μετώπου που θα συμπεριλαμβάνει όλες τις προοδευτικές, «αντιμνημονιακές» και πατριωτικές – δημοκρατικές δυνάμεις.

Το γεγονός αυτό, του κατακερματισμού και της πανσπερμίας των απόψεων και ενώ καλούνται…
να αποδεικνύουν το αυτονόητο απέναντι στην ακατάσχετη καταστροφολογία, οδηγεί τελικά στην κατά κράτος επικράτηση του μαύρου μετώπου, αφού προκαλείται σύγχυση και εν τέλει μεγάλη απογοήτευση στην πλειοψηφία της πένουσας κοινωνίας. Μιας κοινωνίας όπου μέσα σε αυτό το θολό τοπίο δεν μπορεί να διακρίνει σημάδια ελπίδας και προοπτικής, έξω από τους καταστροφικούς μονοδρόμους, που το καθεστώς κατοχής και οι εκφραστές του επιβάλλουν.

(more…)

Η απελευθέρωση της χώρας από χρέος και ευρώ σε 15 βήματα -Ένας συνοπτικός οδηγός
Monday
06/02/2017
16:42 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Οθων Κουμαρέλλας
0

buybuyxtikio

 

του Όθωνα Κουμαρέλλα*

6.Φεβ.2017

Η συζήτηση γύρω από τη μετάβαση στο εθνικό νόμισμα, μπροστά στα αδιέξοδα που δημιούργησε το καθεστώς κατοχής φουντώνει. Πολλοί έρχονται να συμμερισθούν την αναγκαιότητα της μετάβασης σε εθνικό νόμισμα, αλλά ομιλούν χωρίς να έχουν ολοκληρωμένη αντίληψη γι’ αυτό, με συνέπεια η σύγχυση και η παραπληροφόρηση να επικρατούν.

Πρέπει να τονιστεί, ότι ολόκληρη η διαδικασία είναι ενιαία και αδιαίρετη. Δεν μπορεί να γίνουν κάποια από τα παρακάτω βήματα και άλλα να παραμεληθούν. Διότι τότε, τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουμε θα είναι μεγάλα και απρόβλεπτα.

Εννοείται, ότι το εγχείρημα πρέπει να το αναλάβει εξ αρχής και να το διεκπεραιώσει μια νέα δημοκρατική και πατριωτική κυβέρνηση, τα στελέχη της οποίας οφείλουν, να πιστεύουν ακράδαντα στο εγχείρημα και να γνωρίζουν στη λεπτομέρειά του κάθε του τεχνική πτυχή.

Έτσι το σημερινό πολιτικό προσωπικό και όλα τα άλλα στελέχη που με ψεύτικη επιστημονικοφάνεια υπηρέτησαν και υπηρετούν το κατοχικό καθεστώς, ούτε θέλουν, ούτε γνωρίζουν το πως, ούτε μπορούν. Συνεπώς, είναι αδύνατο να περιμένουμε απ’ αυτούς το οτιδήποτε κι εναπόκειται σε δυνάμεις όπως το ΕΠΑΜ, που διαθέτουν τη βούληση, τη γνώση και την εμπειρία να το αναλάβουν, και στον κόσμο να υποστηρίξει αυτή την επιλογή.

(more…)

Εθνική Ανεξαρτησία, ή χρεοκοπία εντός ευρωένωσης και συνέχιση της κατοχής;
Monday
21/11/2016
01:47 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Οθων Κουμαρέλλας
0

261

του Όθωνα Κουμαρέλλα, 19 Νοε. 2016

(μέρος δεύτερο) (εδώ το πρώτο μέρος)

Στη συνέχεια της προσπάθειας του «analyst.gr» να μας ενημερώσει για το δέον γενέσθαι στη χώρα μας, επανήλθε με νεότερο άρθρο όπου συγκρίνοντας τα ασύγκριτα μας πληροφορεί για το πόσο «κοντά» είναι η Αμερική κάνοντας μια αναδρομή της προεδρίας Ομπάμα και των αποτυχιών της, προσπαθώντας να ερμηνεύσει την πρόσφατη ψήφο των Αμερικανών υπέρ του κ. Τράμπ, για να καταλήξει στα καθ΄ ημάς.

Η εκδοχή της ΤΙΝΑ (There Is Not Alternative)

Τα οποία «καθ’ ημάς» δεν είναι τίποτε άλλο από το γεγονός, ότι κατά τον αρθρογράφο «οι Έλληνες δεν επέλεξαν την αριστερή πολιτική, αφού θεωρούν πως είναι αδύνατον να υιοθετηθεί από μία και μοναδική χώρα στον πλανήτη» και ότι η εμπέδωση του καθεστώτος κατοχής αποτελεί απλά μια «οικτρή αποτυχία» του Τσίπρα να τηρήσει τις υποσχέσεις του, κατ΄ αναλογία με τον Ομπάμα.

Είδατε τι ωραία μας τα σερβίρει η προπαγάνδα; Αφού εκεί που απέτυχε ο Ομπάμα, πως θα ήταν δυνατόν να πετύχει ο κ. Τσίπρας; Ο κατά τα άλλα συγκρινόμενος με τον κ. Ομπάμα εξ ίσου (ή και…

περισσότερο) νέος, άφθαρτος και συμπαθής ελληνόφωνος πρωθυπουργός. Μάλιστα το ότι οι Έλληνες στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 δεν επέλεξαν «αριστερή» πολιτική, αποδεικνύεται από τον «εξοβελισμό» της αριστερής πλατφόρμας από τη Βουλή στις δεύτερες εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 μετά την ψήφιση του 3ου μνημονίου! Νάτη πάλι αυτή η έμμεση ενοχοποίηση των Ελλήνων πολιτών για τις επιλογές τους… -Μα αφού οι Έλληνες δια της ψήφου τους δεν επέλεξαν «αριστερή» πολιτική, τι να σου κάνει ο… άνθρωπος; Η εκδοχή της ΤΙΝΑ, δηλαδή ότι τα πάντα είναι μονόδρομος και δεν υπάρχει εναλλακτική, ως συνειδητή επιλογή του ελληνικού λαού

Ενοχοποίηση, αλλά και αποενοχοποίηση συνάμα, αφού τα πάντα αποτελούν μονόδρομο, πως είναι δυνατό να υιοθετηθεί μια διαφορετική πολιτική από μια και μοναδική χώρα στον πλανήτη; Βεβαίως για να γίνει πειστικό το επιχείρημα τίθεται και το κατάλληλο «αριστερό» πρόσημο στην πολιτική που εκφεύγει της ΤΙΝΑ (δεν υπάρχει εναλλακτική).

Και ακολουθεί το γνωστό «ξεκάρφωμα»: «το πολίτευμα που προσελκύει τους περισσότερους Έλληνες είναι επίσης ο δημοκρατικός σοσιαλισμός -η ελεύθερη, μικτή οικονομία δηλαδή, με κοινωνικό πρόσωπο». Δεν έχουμε παρά να συμφωνήσουμε, αλλά είναι αυτό που επέλεξε από ιδεολογική συμπάθεια ο ελληνικός λαός στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015; Ή μήπως ήταν μια απέλπιδα προσπάθειά του για ριζικές αλλαγές και απαλλαγή του από το κατοχικό καθεστώς; Και ήταν μια επιλογή που του παρουσιάζονταν -κάτω από τις συνθήκες που είχαν διαμορφωθεί τότε- ως η μόνη δυνατή για να ξεφύγει από τη μέγγενη της κατοχής. Μια προσπάθεια και μια επιλογή που προδόθηκε μέσα από την υφαρπαγή της ψήφου του!

Αθώος λοιπόν ο κ. Τσίπρας, επειδή απλά δεν μπόρεσε κι απέτυχε, ως κάτι που συνέβη νομοτελειακά, ειδάλλως γιατί αυτή η σύγκριση με τις αποτυχίες του πάντα… συμπαθούς Ομπάμα;

Τι νόημα έχει άραγε αυτή η μακροσκελής εισαγωγή με τις συγκρίσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας, μεταξύ Ομπάμα και Τσίπρα για να καταλήξουμε τελικά στο απόλυτα κοινότυπο και πανθομολογούμενο, δηλαδή την ανάγκη αλλαγής, που αν δεχθούμε ως ισχύοντα τα συμπεράσματα αυτή της μακροσκελούς εισαγωγής, απέχει μακράν από το να είναι εφικτή;

Ανάγκη αλλαγής

Ας δούμε όμως, ποια θα πρέπει να είναι αυτή η αλλαγή κατά τον αρθρογράφο.

(more…)

Ευρώ ή δραχμή;
Friday
21/10/2016
22:33 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Οθων Κουμαρέλλας
0
%ce%b5%cf%85%cf%81%cf%8e-%ce%b4%cf%81%ce%b1%cf%87%ce%bc%ce%ae-1
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 21 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 2016
του Όθωνα Κουμαρέλλα*

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να παρατηρήσουμε, είναι ότι η συζήτηση περί εθνικού νομίσματος εξακολουθεί, προσώρας, να γίνεται με έναν εντελώς παραπειστικό τρόπο. Δηλαδή, κατά πόσο είναι εφικτή μια πορεία ανάκαμψης της χώρας μέσω της επιστροφής στη παλιά δραχμή, με το επιχείρημα της δυνατότητας υποτίμησης του νομίσματος και με αυτόν τον τρόπο ανάκτησης της περιβόητης «ανταγωνιστικότητας» της οικονομίας της χώρας.

Ο τρόπος όμως που παρουσιάζεται το θέμα, δίνει την ευκαιρία στους υπερασπιστές του ευρώ, να αντιτείνουν και μάλιστα με αρκετά πειστικό τρόπο, για τους μη ειδικούς και μη γνωρίζοντες, ότι με το εξωτερικό χρέος της χώρας σε τόσο υψηλά επίπεδα και με την οριστική απομάκρυνση της χώρας από τις αγορές, η υποτίμηση θα είναι τόσο μεγάλη και ο πληθωρισμός καλπάζων, έτσι που η επιστροφή στη «δραχμή» θα αποδειχθεί μια καταστροφική περιπέτεια.

Στην πραγματικότητα τίποτε από αυτά δεν μπορεί να συμβεί, αν η μετάβαση σε Εθνικό νόμισμα γίνει με επιλογή μας και με βάση ολοκληρωμένο σχέδιο. Αλλά οι «αστικοί» μύθοι καλά κρατούν ελέω διατεταγμένης δημοσιογραφίας και πληρωμένης καθηγητικής αυθεντίας.

Συνεχίστε την ανάγνωση ΕΔΩ.

81η ΔΕΘ – Κ. Μητσοτάκης: άσχετος, βλάκας, ή και τα δύο;
Tuesday
20/09/2016
18:59 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Οθων Κουμαρέλλας
0

koylideu

του Όθωνα Κουμαρέλλα*

 

Σε ένα καλοστημένο σκηνικό ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη, μίλησε για «συμφωνία» αλήθειας με το λαό και πίστη στην ελεύθερη οικονομία της αγοράς, η οποία είναι και η μόνη που θα μας σώσει από τη σημερινή λαίλαπα. Μια λαίλαπα που τη χρεώνει αποκλει-στικά στους σημερινούς δήθεν αριστερούς, αποσιωπώντας τη σε επίπεδο εσχάτης προδοσίας, τόσο της παράταξης που τώρα ηγείται, όσο και του ιδίου, μειοδοτική πολιτική, που έφερε τη χώρα μας σε αυτή την εξευτελιστική και υπό ξένη επιτροπεία κατάσταση διάλυσης.

(more…)

Οι δέκα λόγοι που καθιστούν το χρέος παράνομο και καταχρηστικό
Tuesday
09/08/2016
10:19 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Οθων Κουμαρέλλας
0

Από τον κώδικα του Χαμουραμπί μέχρι και το αγγλικό δίκαιο το ελληνικό δημόσιο χρέος είναι παράνομο και καταχρηστικό και οφείλουμε να το διαγράψουμε*

του Όθωνα Κουμαρέλλα

Σήμερα και μετά την πρόσφατη δημοσιοποίηση της έκθεσης του Ανεξάρτητου Γραφείου Αξιολόγησης (Independent Evaluation Office -I.O.E.) του ΔΝΤ, είναι χρήσιμο, να «φρεσκάρουμε» λίγο τη μνήμη μας, και να καταθέσουμε ξανά, τη δική μας καθαρή θέση για άρνηση αναγνώρισης του χρέους και τη μονομερή από την πλευρά μας οριστική παύση αποπληρωμής του, όπως κατά καιρούς έχει αυτή εκφραστεί και αιτιολογηθεί πλήρως στα επίσημα κείμενα του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου, με ταυτόχρονη διεκδίκηση πλήρους αποζη-μίωσης για τα δεινά που υπέστη η χώρα και ο ελληνικός λαός από το 2010 και μετά με την εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών.

(more…)