ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Η υποτέλεια στην κυβέρνηση, η λεηλασία στην εξουσία
Sunday
26/08/2018
02:22 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος "Στάθης"
0

 

του “Στάθη”, 13 Ιουν. 2018

 

Το παιδί για τα θελήματα. Των Δυνατών. Αυτό απεδείχθη ότι (ήταν) είναι και θα είναι ο Τσίπρας. Ο άνθρωπος που μπόρεσε να φέρει εις πέρας τόση βρώμικη δουλειά, όσην ουδείς άλλος θα μπορούσε να διεκπεραιώσει.

Τώρα, ελαφρά τη καρδιά και ως άλλος «ελαφρόμυαλος Ουίλσον», ο Τσίπρας πάει να υπογράψει μια συμφωνία που μπορεί να αποδειχθεί το φυτίλι ενός πιθανού διαμελισμού. Επίσης χάρις στις προσπάθειες του Τσίπρα τα Μνημόνια δεν θα χρειάζονται πια αρίθμηση, τέταρτο ή πέμπτο, αλλά θα αποτελούν μέχρι νεωτέρας το Σύνταγμα του Προτεκτοράτου. Ο Κolotumpas οδήγησε την Ελλάδα στην αιχμαλωσία και τον λαό στη δουλεία, πανηγυρίζοντας

και νικώντας. Δεν υπάρχει ευφημισμός, σόφισμα, εξυπνακισμός και ψέμα (με το καντάρι) που να μην επιστρατεύθηκε από τον Τσίπρα, για να εγκαθιδρυθούν στην πολιτική σκηνή της χώρας και

να κατισχύσουν ο παραλογισμός και ο αμοραλισμός.

(more…)

Δήθεν αυταπάτες, κάργα παραισθήσεις
Wednesday
27/06/2018
03:13 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος "Στάθης"
0

 

του“Στάθη”, 26-6-2018

 

 

Η επιμήκυνση του χρέους μακραίνει το σκοινί απ’ το οποίο θα μας κρεμάσουν έλεγε ο Τσίπρας έχει σημασία τι έλεγε; Δεν ξέρω, αλλά αν δεν έχει σημασία τι λέμε, τότε τι έχει σημασία;

Δεν καταλαβαίνει ο Τσίπρας ότι τα αιματοβαμμένα (όπως ο ίδιος επίσης τα ονόμαζε) πλεονάσματα καταδικάζουν το μεγαλύτερο μέρος του λαού στην οικονομική φρίκη; Αν δεν το καταλαβαίνει αυτό, τι παίρνει για να μην το καταλαβαίνει; φιέστες στο Ζάππειο;

Ακούς τον βοθρώδη Καμμένο να ταυτίζει το δίδυμο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με τον Ζέρβα και τον Άρη κι αναρωτιέσαι αν η γελοιότης του ανθρώπου υπερέχει απ’ τη γελοιότητα των «αριστερών» που τον χειροκροτούσαν ή αν, εν τέλει, η κάθοδος στον Άδη είναι μια εκδρομή νεκρών μυαλών που φοράνε μακιγιαρισμένες μουτσούνες και ακριβά αξεσουάρ νεοπλουτισμού.

(more…)

Απ’ τις μπαρούφες στις καρπαζιές
Sunday
17/06/2018
02:31 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος "Στάθης"
0

του “Στάθη”, 16-6-2018

 

Σαββατοκύριακο, η Ελλάδα χουζουρεύει στα ακρογιάλια της και το μέλλον της κακοποιείται σε έναν καφενέ, όπως η καθαίρεση του Συντάγματος από τα Μνημόνια έχει κάνει το κοινοβούλιο.

Χρήσιμοι Χρυσαυγίτες δίνουν το πρόσχημα για να συκοφαντηθούν τα συλλαλητήρια ή να εμφανίζονται ως πατριώτες, εθνικιστές όπως ο κυρ-Καμμένος. Τενεκέδες της ελαφρόμυαλης Αριστεράς, το νυν δουλικό των νεοφιλελεύθερων, που εκόπτοντο έως προσφάτως υπέρ της Μακεδονίας (σκέτο), τώρα υπερηφανεύονται για μια λύση που αξιοποιεί το προηγούμενο Καραμανλή (ενώ στην πραγματικότητα το ανατρέπει εις όσα αφορούν το έθνος και τη γλώσσα).

(more…)

Η προδοσία έχει όνομα, λέγεται προδοσία
Sunday
13/05/2018
23:56 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος "Στάθης"
0

 

του “Στάθη”, 11/5/2018

Ό,τι απέμεινε απ’ τη ΔΕΗ πωλείται. Κι ό,τι απομείνει θα πωληθεί. Γιατί;

Τον καιρό αυτόν υπάρχει ανησυχία με την επιθετικότητα της Τουρκίας – καταβάλλονται προσπάθειες να ενισχυθεί η άμυνα, λόγου χάριν με την αναβάθμιση των F-16. Αλήθεια η ΔΕΗ δεν έχει σχέση με την άμυνα της χώρας;

Δεν χρειάζεται κανείς να είναι Μαρξιστής ή Κεϋνσιανιστής για να καταλαβαίνει (ή νεοφιλελεύθερος για να κάνει ότι δεν καταλαβαίνει) πως τα μακροοικονομικά μεγέθη είναι στρατηγικής σημασίας για την αμυντική ισχύ μιας χώρας.

Η παγίδα που στήνει ο νεοφιλελευθερισμός είναι η χειραγώγηση του δημόσιου λόγου γύρω απ’ τα δικά του προτάγματα – κατ’ εξοχήν βλακώδη. Για παράδειγμα η κατάτμηση του πελατολογίου της ΔΕΗ σε πολλές μικρές εταιρείες – ύαινες σε ποια αρχή ή κανόνα της πολιτικής οικονομίας αντιστοιχεί; Κοπίασαν αυτές οι εταιρείες για να αποκτήσουν αυτούς τους πελάτες ή τους δόθηκαν λάφυρο; Γιατί;Λόγω του

(more…)

Ο ήρωας και ο Κατρούγκαλος
Sunday
15/04/2018
14:32 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος "Στάθης"
0

 

Του “Στάθη” , 14/4/2018

 

 

 

Και αίφνης ο κ. Μακρόν δήλωσε πεισμένος ότι ο κ. Άσσαντ χρησιμοποίησε χημικά όπλα! Πώςαυτός ο Πιπίνος ο Μικρός διαπίστωσε κάτι τέτοιο, μόνον ο Λουί ντε Φινές θα μπορούσε να μας το πει, αν ζούσε (και ως εκ τούτου πλάκωνε τον petite Μακρόν τον Βραχύ στις σφαλιάρες).

Ζούμε σε έναν κόσμο που κάθε άλλο ζώον στον πλανήτη μάς έχει σιχαθεί.

Όπως σιχάθηκαν οι ύαινες τον κ. Τόνυ Μπλαιρ. Ο ερίφης αυτός είχε κατηγορήσει τον (τύραννο και πρώην σύμμαχό του) Σαντάμ Χουσεΐν για χρήση χημικών όπλων.

Αφού ο πόλεμος έγινε, αφού κόσμος και κοσμάκης σκοτώθηκε ή εκτοπίσθηκε (ακόμα σκοτώνεται και εκτοπίζεται), βγήκε ο κ. Τόνυ Μπλαιρ στις οθόνες μας και σαν κλαμένο τσόλι έκανε την αυτοκριτική του: ουαί ουάου και όχι! – όχι, ο Σαντάμ δεν είχε χημικά, ο όφις με ηπάτησε.

(more…)

Το «σύνδρομο της Στοκχόλμης» σε εθνικές διαστάσεις
Tuesday
20/03/2018
03:16 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος "Στάθης"
0

 

Σχόλιο G-M-R:

ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ G-M-R:

Μπορούμε, συναγωνιστή Στάθη και συναγωνιστές πολίτες “επώνυμοι” και “ανώνυμοι”, αν απαλλαγούμε από την απομονωτική από τον Λαό και τη Δημοκρατία θαλπωρή, της καπιταλιστικής πολιτικής αντι-προσώπευσης και θελήσουμε (ως ισότιμοι πλέον πολίτες-αγωνιστές) να γνωριστούμε λίγο καλύτερα (από πλευράς μας “εδώ” Προτάσεις Απελευθερωτικής Συνέργειας), πράγμα εύκολο και αποτελεσματικό με τη βοήθεια του διαδικτύου (κάθε ιστοσελίδα να αφιερώσει στήλη ΣΥΝ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ).

Η G-M-R προβάλλει, αναδεικνύει, υποστηρίζει, χωρίς να “υποψιάζεται” για τον άλλο συν-αγωνιστή. Χωρίς να βλέπει αντ-αγωνιστές.

Τόσο απλά.

 

 

 

του Στάθη, 17-32018

 

Όταν γίνεται μια πολιτική συζήτηση, μεταξύ φίλων, σε μια παρέα, σε ένα καφενείο, στην τηλεόραση, στο κοινοβούλιο, υπάρχουν συμφωνίες, διαφωνίες, βγαίνει άκρη, δεν βγαίνει άκρη, υπερισχύει η λογική, πρυτανεύει το παράλογο, κάποιοι πείθονται κάποιοι όχι, άλλοτε κατισχύει η αλήθεια διά της αποδείξεώς της κι άλλοτε πρυτανεύει η αλήθεια του καθενός – έτσι

είναι οι συζητήσεις, οι αντιπαραθέσεις, ακόμα και οι πολεμικές. Όταν όμως σε όλα αυτά υπεισέλθει η οπαδική λογική ή ο παράγων οπαδός, η μπάλα χάνεται τελείως, και η συζήτηση ή η αντιπαράθεση καθίστανται άνευ αντικειμένου.

Ίσως μόνον ο θρησκευτικός φανατισμός μπορεί να συναγωνισθεί τον ποδοσφαιρικό φανατισμό (ο οποίος πρώτα απ’ όλα σκοτώνει αυτό που υπερασπίζεται). Στην υπόθεση Ιβάν Σαββίδη ο παράγων οπαδισμός υπό τη δορά της ιδιότητας του φιλάθλου έχει παρεισφρήσει στα δρώμενα απονεκρώνοντας κάθε προβληματισμό – ήταν αναπόφευκτο.

(more…)

Ο Τσίπρας (ως ευκαιρία)
Friday
09/03/2018
17:30 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος "Στάθης"
0

 

του “Στάθη”, 9-3-2018

Ο Τσίπρας εμφανίσθηκε ως η τελευταία ίσως ευκαιρία για την Ελλάδα. Και πούλησε τη χώρα σε τιμή ευκαιρίας. Συνεχίζοντας τον δρόμο των προκατόχων του. Και

δίνοντας στους διαδόχους του το καλύτερο άλλοθι για να συνεχίσουν το ξεπούλημα – ο Τσίπρας έχει ήδη υπογράψει μνημονιακά μέτρα και για το 2019, το 2020 και το 2022. Για τις πιο

μακροχρόνιες δεσμεύσεις του Τσίπρα επί την Ελλάδα και υπέρ των δανειστών (για δεκαετίες) δεν θα πω, διότι θα βάλουν τα γέλια οι θεοί! Μόνον μωροί, αμφότεροι μωροί Τσίπρας και Τρόικα, σχεδιάζουν σε τέτοιο βάθος χρόνου – πλην όμως

και η μωρία μια ευκαιρία είναι, για τα κύμβαλα να αλαλάζουν και για τους νταήδες να τα πατάνε κάτω εν χορδαίς και οργάνω! Μ’ άλλα λόγια βαράνε οι νταήδες τα νταούλια και κάνουν κωλοτούμπες τα ποντίκια που εβρυχήθηκαν επί ματαίω.

Ο Colotumbas ή Kolotumbas, αν προτιμάτε, υπήρξε η χρυσή ευκαιρία για να ολοκληρώσει η Τρόικα τη λεηλασία της Ελλάδας, για να διασυρθεί διεθνώς η Αριστερά, να νεκραναστηθεί το ΠΑΣΟΚ και να ελπίζει σε παλινόρθωση η Δεξιά.

(more…)

Η Ελλάδα πρέπει να ανακτήσει την επικράτειά της
Wednesday
07/03/2018
16:14 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος "Στάθης"
0

Σχόλιο G-M-R: Τα πολεμοφόδια, τα πολεμοφόδια κατά, των δημαγωγών, των μαριονετών, των ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ, σύντροφε Στάθη και λοιποί συναγωνιστές, να τα ονοματίσουμε, να τα αξιολογήσουμε, να τα αξιοποιήσουμε, να οργανωθούμε με αυτά:
–  Είναι οι
ΠΟΛΛΕΣ, σκέψεις, αναλύσεις, τεκμηριώσεις, προτάσεις, καταγγελίες, επιθέσεις, κατά της Κυβέρνησης .

–  Είναι ΟΜΩΣ ΚΑΙ οι σκέψεις, οι αναλύσεις, οι τεκμηριώσεις, οι προτάσεις, οι καταγγελίες, οι επιθέσεις, κατά ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ( Γ. Κασιμάτης, Α. Δημητρόπουλος, JUSTICEFORGREECE, ΟΛΓΑ-ΤΑΝΥΑ ΓΕΡΙΤΣΙΔΟΥ, G-M-R, κλπ) .
–  Είναι (
ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ!) οι επιθέσεις ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ (αγωνιστικές, δικονομικές, επιστημονικές ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ).
–  Είναι οι χωρίς ιδιοτέλεια παρά με κίνδυνο μόνο αντιστεκόμενοι (συνήθως μη αρεστοί στους υποστηρικτές του Αντιπροσωπευτικού Κοινοβουλευτισμού).
–  Είναι οι
προσπάθειες για αντιστασιακές-απελευθερωτικές-αλληλέγγυες (ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΡΙΠΛΟΣΥΝΔΥΑΣΜΕΝΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ/ΔΙΚΑΙΪΚΑ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ) ΣΥΝΕΡΓΕΙΕΣ (από πλευράς μας ΕΔΩ http://greek-market-research.com/articles_cat/protasi-apeleftherwtikis-synergeias/, ΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΔΩ ).

Δεν χτυπάμε σύντροφε Στάθη και λοιποί σύντροφοι τους δημαγωγούς, τις μαριονέτες, τους ενόχους εσχάτης προδοσίας, προσφέροντας επίφαση, δημοκρατικής (και διαρκώς προεκλογικής), λειτουργίας.

Αναμένουμε αλληλέγγυες ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.

 

 

του “Στάθη”, 6-32018

Είναι μεγάλη κουβέντα να πει κανείς ότι η Ελλάδα αργοπεθαίνει; Είναι απλώς παρήγορο, και τίποτα περισσότερο, να πει κανείς ότι η χώρα αυτή πέπρωται να ζήσει και θα ζήσει; Τα νερά αυτά είναι βαθειά και ο δημόσιος βίος στην πατρίδα μας πνίγεται στα ρηχά.

Οι συναντήσεις, οι ομιλίες και όλα τα συμπαρομαρτούντα που έγιναν στους Δελφούς, είναι ο καθρέφτης που μέσα του μπορούμε να δούμε το σκέλεθρο της παρακμής μας. Πραγματικά και όντως καμιάν «πηγή λαλέουσα» δεν είδαμε εκεί, παρά μόνον

ένα γκαλά δημοσίων σχέσεων, κοινοτοπιών, στερεοτύπων, κενολογιών, ακκισμών, ντιλς, λόμπινγκ από ανθρώπους που γέμιζαν τα κουστούμια τους. Το είναι και το φαίνεσθαι μιας παραζαλισμένης χώρας, σε καθεστώς εντολής, χωρίς στόχους και στρατηγική, που το πολιτικό της προσωπικό παίζει τον ίδιο ρόλο εδώ και δεκαετίες – τον ρόλο ενός νομάρχη της εποχής του Μεσοπολέμου, που διευθετεί μικρολεπτομέρειες και μανιπουλάρει μικροκαβγάδες διαγκωνιζόμενος με το συνάφι του για την εύνοια των αφεντικών. Κυριλέ μεγαλοστομίες και ψαγμένες ρηχότητες – το μάξιμουμ των επιδόσεων των συναθροισθέντων.

Οι μόνοι που είχαν ουσιαστικό λόγο στους Δελφούς ήταν οι Επικυρίαρχοι – ο κ. Ρέγκλινγκ ή ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στην Τρόικα, κ. Ντέκλαν Κοστέλο για να μας πουν (αφού έχουν καταληστεύσει τη χώρα) ότι θα χρειαστούμε Εποπτεία για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων (καθώς αποκαλούν τη λεηλασία – περί αυτών όμως κιχ η ΕΡΤ). Λαλίστατος και ο Αμερικανός πρέσβης, όστις έτσι όπως πάει σε λίγο θα μας λέει και τα άστρα! (Πάντως για την ώρα, Δελφοί σου λέει, Πυθία σου λέει, ας δώσω κι εγώ αμφίσημους χρησμούς) – άντε με το καλό και σεισμολόγος.

(more…)

«Αλυτρωτισμός»
Monday
05/03/2018
23:12 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος "Στάθης"
0

Του “Στάθη”,   5-32018

Προσπαθούμε να λύσουμε ένα πρόβλημα χρησιμοποιώντας λάθος ορολογία! (Η λάθος προσέγγιση είναι συνήθως για τις κυβερνήσεις μας κάτι το αυτονόητο. Η λάθος ορολογία όμως;).

Ομιλούμε για «αλυτρωτισμό» της FYROM. Τι ακριβώς προτίθεται να λυτρώσει αυτή η διττή κατά τις εθνότητες χώρα; Τους 3.000 έως 6.000 ψηφοφόρους του Ουράνιου Τόξου στα πέριξ των Λιμνών;

Διότι, παρά τη βιαιότητα (τη βλακώδη βιαιότητα) με την οποία αντιμετώπισε σε συγκεκριμένες ιστορικές περιόδους το ελληνικό κράτος τους «ντόπιους», καθώς αυτοαποκαλούνται οι (και) σλαβόφωνοι, η συντριπτική πλειονότητα των εκεί αδελφών μας είναι, αισθάνονται και δηλώνουν Έλληνες.

Συνεπώς η στρατηγική των Σκοπίων δεν έχει να κάνει με κανενός είδους «αλυτρωτισμό», αλλά με καθαρό, πεντακάθαρο επεκτατισμό. Θα αναρωτηθεί αμέσως κανείς: τι είδους επεκτατισμό μπορεί να υποστηρίξει ένα τόσο μικρό κράτος; Το ίδιο, κανέναν! Αλλά όσοι υποστηρίζουν αυτό το κράτος θα μπορούσαν να το χρησιμοποιήσουν – ή μήπως στις σκακιέρες δεν πέφτει ο ίππος από το πιόνι;

(more…)

Χώρα άχαρη κι αχάριστη
Saturday
10/02/2018
20:07 GMT+2
Προτάσεις Απελευθερωτικής Συνέργειας "Στάθης"
0

 

Σχόλιο G-M-R: Η GMR το καταλαβαίνει ως έμμεση αλλά σαφή πρόταση να κατέβει η Αριστερά από τον “θρόνο” της και να γίνει ένα με τον Λαό!

Του “Στάθη”, 10-2-2018

 

Οι αγανακτισμένοι μάς μύριζαν, οι συλλαλητήριοι μάς ξίνισαν, ας μείνουμε μόνοι μας εμείς με μας που μας αρέσουμε. Τουτέστιν:

«Για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε». (Εθνικός ύμνος του ατομικισμού και της αυταρέσκειας).

– Μα τι λες; «Εμείς αδερφέ μου τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο» κι όχι για να τον χωρίζουμε, μάλιστα με στημένες πολώσεις καθώς αυτή η κυβέρνηση προσπαθεί και θα προσπαθεί όσον έχει (τη δοτή από τον κάθε Μοσκοβισί) εξουσία.

Έλεγε ο Τσίπρας: «θα τους τελειώσουμε ή θα μας τελειώσουν». Μια τέτοια λογική απαιτεί οπαδούς, συνεπάγεται διχαστικό (εν προκειμένω εμφυλιοπολεμικό) λόγο. Μάλιστα στον βωμό ενός άδειου πουκάμισου – διότι «ποιους θα τελειώσει ο Τσίπρας ή θα τον τελειώσουν»; τους άλλους μνημονιακούς;

Για τους αριστερούς, τους κομμουνιστές, όλους τους αγωνιστές λαϊκής κοπής, οι συγκεντρώσεις, τα συλλαλητήρια ήταν μια οιονεί Εκκλησία του Δήμου μέσα στην οποία θα μπορούσε να γίνει ζύμωση, να διακινηθούν ιδέες, να καλλιεργηθούν σχέσεις, να αποκρυσταλλωθούν αποτελέσματα. Σήμερα,

πολλοί από μας (και ως κόμματα και ως ομάδες και ως πρόσωπα) αντιμετωπίζουμε κάθε λαϊκή σύναξη που δεν ελέγχουμε υπό το κράτος του δόγματος «όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι εναντίον μας». Και έτσι για κάθε δυσπραγία δική μας εξυμνούμε τη δυσανεξία μας για τα χαρακτηριστικά των άλλων.

(more…)

12