ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Η Ελλάδα ζει ένα πραξικόπημα γελοιότητας
Friday
08/02/2019
04:38 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος "Στάθης"
0

 

 

 

Σχόλιο G-M-R : Νομίζουμε, αγαπητέ Στάθη και σεβαστοί επιστήμονες, πώς έχουμε πέσει στη λούμπα του “εφικτού” (*). Και δεν μιλάμε για το “εφικτό”, των Μνημονίων, της Συμφωνίας των Πρεσπών, της Μειοδοτικής Επίσκεψης Τσίπρα σε Ερντογάν. Μιλάμε για το “εφικτό” του διαρκώς προεκλογικού διαγκωνισμού, στην στρούγκα του “τι κι αν είναι Κατοχικός” Αντι-προσωπευτικού Κοινοβουλευτισμού.

Εδώ και εδώ, υπάρχουν προτάσεις (με υπαρκτές σχετικές δράσεις), για απελευθερωτική-αντιστασιακή συνέργεια.  Αυτές οι προτάσεις περιλαμβάνουν ως βάση δικό σου δημόσιο προβληματισμό  (εδώ). Αυτές οι προτάσεις είναι η μόνη δι-έξοδος (ΝΑΤΟ/το δυσκολότερο – ΕΕ-ΕΥΡΩΖΩΝΗ), δεν είναι διέξοδος το να μην θέλουν τα αντιμνημονιακά κόμματα  να στηρίξουν ένα αντιστασιακό-απελευθερωτικό μέτωπο (**) (αλλά και να θελήσουν να διαλυθούν μέσα σ’αυτό, όπως λέει ο φίλος Κώστας Παπουλής). Γνωρίζουμε καλά, πώς ούτε η ΛΑ.Ε. ούτε το Σχέδιο Β (και όχι μόνο) καλοβλέπουν κάθε Στάθη και κάθε Κώστα Παπουλή, όμως επειδή δεν τολμούν να αντιμετωπίσουν την τεκμηρίωση τους και το ήθος τους, τους ανέχονται (μετά δυσκολίας) και επωφελούνται τη σχέση που πολλοί πολίτες νομίζουν ότι πραγματικά υπάρχει. Προτείνουμε και εργαζόμαστε σε αυτή την κατεύθυνση, να επικρατήσει η μόνη ΕΦΙΚΤΗ-ΔΙΚΑΙΗ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ προσπάθεια απελευθέρωσης, με συν-ενεργοποίηση του άρθρου 120Σ.

(*) εδώ (Το νέο πατριωτικό κόμμα που γεννήθηκε από τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία)

(**) με ενεργοποίηση του άρθρου 120Σ.

 

 

 

 

Στάθης”, 8 Φεβ. 2019

 

 

Αν κανείς είναι ελάχιστα φιλοσοφημένος, είτε αριστερός είτε δεξιός, δεν θα μπορεί παρά να απορεί με την κατάσταση στην οποίαν έχει περιέλθει ο πλανήτης. Οι 26 πλουσιότεροι άνθρωποι όπου Γης διαθέτουν περιουσία ίση με το εισόδημα 3,8 δισεκατομμυρίων φτωχών! Το εισόδημα των πλουσίων αυξήθηκε το 2018 κατά 12% ή κατά 2,5 δισ. δολάρια την ημέρα! Αντιθέτως το εισόδημα των φτωχών μειώθηκε κατά 11% ή κατά 500 εκατ. δολάρια την ημέρα.

Στοιχεία, όπως αυτά, δημοσιεύονται ανελλιπώς τα τελευταία τριάντα χρόνια. Κάθε χρονιά όλο και χειρότερα, με το χάσμα πλούτου-φτώχειας να μεγαλώνει όλο και περισσότερο έτος κατ’ έτος, χωρίς σταματημό. Το παράξενο είναι ότι το θέμα αυτό φαίνεται να απασχολεί εφημερίδες, περιοδικά και επιστήμονες, αλλά καθόλου τις κυβερνήσεις.

Ένας φιλοσοφημένος (κατ’ ελάχιστον) άνθρωπος θα ομιλούσε περί οικονομικής τρέλας και πολιτικής παράνοιας, αν θα ήθελε να εκφρασθεί κάπως ασαφώς, σχεδόν ποιητικώς. Διότι αν ήθελε να κυριολεκτήσει, θα άφηνε στην άκρη τα περί την άθλια φύση του ανθρώπου, την απληστία και τα υπόλοιπα θανάσιμα αμαρτήματα και θα αναγκαζόταν να κυριολεκτήσει: ο καπιταλισμός κατατρώει τον πλανήτη, τον άνθρωπο, τα ζώα, τα φυτά, τα νερά και τον αέρα με γεωμετρική πλέον πρόοδο.

(more…)

Σήμερα ανδρείκελο, αύριο ανδράποδο…
Saturday
02/02/2019
03:09 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος "Στάθης"
0

 

 

Στάθης” 31 Ιαν. 2019

 

 

 

Αν τα γλυκά σκυλάκια του καναπέ – κανίς, πεκινουά και τέτοια – είχαν ανθρώπινη λαλιά, θα μιλούσαν και θα έλεγαν όσα λέει ο Τσίπρας κάθε φορά που μιλάει σε ηγέτες της Δύσης, Μέρκελ, Μακρόν, ακόμα και σε αυτόν τον Πωστονλέν της Μάλτας.

Κι αν τα μαντρόσκυλα είχαν κι αυτά ανθρώπινη λαλιά, θα μιλούσαν και θα γαύγιζαν στον Τσίπρα αυτά που συνήθως κανοναρχούν στα ανδρείκελα και στους θεληματάρηδες. (Όπερ και γίνεται, σ’ όποια γλώσσα κι αν μιλούν τα σκυλιά του πολέμου.)

Για μιαν ακόμα φορά, αμετανόητος, ο Τσίπρας υπερέβη εαυτόν λέγοντας στον κ. Μακρόν ότι «Υπήρξαν διαδηλώσεις ακροδεξιών λαϊκιστών κατά της συμφωνίας». Πάλι τα ίδια! Μάλιστα δεν είπε καν (όπως ορισμένοι Συριζαίοι, που προσπαθούν να στρογγυλέψουν το πράγμα) ότι ακροδεξιοί λαϊκιστές συμμετείχαν στις διαδηλώσεις – όχι! επανέλαβε την ίδιαν ύβριν, ότι δηλαδή οι διαδηλωτές ήταν ακροδεξιοί λαϊκιστές.

(more…)

Αποφράς Ημέρα
Sunday
27/01/2019
14:51 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος "Στάθης" ΣΚΟΠΙΑΝΟ
0

 

 

Στάθης” , 26 Ιαν. 2019

 

 

Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι «μια συμφωνία αντιιμπεριαλιστική» είπε η κυρία Σία Αναγνωστοπούλου στη Βουλή κι έκαψε τον εγκέφαλο εκείνων που εξ όσων την άκουγαν διαθέτουν τέτοιο εργαλείο. «Οι Σκοπιανοί χρειάσθηκαν τέσσερις μήνες για να ετοιμάσουν αυτό το έκτρωμα, εμείς το ξεπετάμε σε τρεις μέρες – γιατί τέτοια ταχύτητα;» ρωτήθηκε ο κ. Βίτσας και απάντησε: πού την είδατε την ταχύτητα; Είναι προφανές ότι η επιστράτευση του παραλογισμού είναι προϋπόθεση στις πράξεις αυτής της κυβέρνησης. Όπως και της λαθροχειρίας (ο Τσίπρας για τη στάση Αβέρωφ), της διαστρέβλωσης (ο Τσίπρας για τη στάση των κομμουνιστών στο παρελθόν) κι άλλα τέτοια κουτοπόνηρα. Ως και τον Λένιν (!) επικαλέσθηκε το ανδρείκελο των Αμερικανών (ο Τσίπρας) προκειμένου να χλευάσει όσα σκυλεύει.

Καλά έλεγε ο Χίτλερ στον Γκαίμπελς: «όσο πιο τερατώδες είναι ένα ψέμα, τόσο πιο εύκολα γίνεται πιστευτό». Η Συμφωνία των Πρεσπών βασίζεται σε ένα ιστορικό τίποτα (το Μακεδονικό έθνος) και οτιδήποτε τέτοιο γεννά τέρατα (όπως προσπάθησε και το Σχέδιο Ανάν), τέρατα του «σωλήνα». Που θα τα βρούμε μπροστά μας.

(more…)

Τυφλόμυγες στον Βάλτο
Saturday
26/01/2019
14:03 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος "Στάθης" ΣΚΟΠΙΑΝΟ
0

Σχόλιο G-M-R:   Οι Δοσίλογοι Πρωθυπουργοί, αγαπητέ Στάθη, ΔΕΝ κρίνονται (μιλάμε για Κατοχή και εθελοεκχώρηση οικονομικών-δικαιϊκών/συνταγματικών/εθνικών δικαίων/δικαιωμάτων, εις το διηνεκές), ΜΟΝΟ ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ. Για τέτοιες περιπτώσεις προνοεί το άρθρο 120Σ. Εδώ σχετική Πρόταση-Πρόσκληση-Επιχειρησιακό Σχέδιο. Όσοι πιστεύουν στον ενδοαντιμνημονιακό διάλογο και όχι στην ενδοαντιμνημονιακή αλληλοϋπονόμευση, μπορούν και πρέπει, νομίζουμε, να τοποθετηθούν και αυτό μπορεί να φέρει ακόμα καλύτερες προτάσεις, ίσως και ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΕΝΟΤΗΤΑ . Βέβαια ΚΑΙ η μέχρι ξεφτίλας προσδοκία στον “τι κι αν είναι Κατοχικός Αντιπροσωπευτικό Κοινοβουλευτισμό” ΚΑΙ η Ανατροπή του Δοσίλογου Πρωθυπουργού, μπορεί να συμβαίνουν μόνο στα παραμύθια (της από το 2010 διαρκούς και αλληλοσφαγιαστικής αντιμνημονιακής προεκλογικής εκστρατείας).

 

 

Στάθης”, 24 Ιαν. 2019


 

Σε Σύμφωνο στρατιωτικής συνεργασίας (Συνθήκη του Άαχεν) προχωρούν η Γαλλία και η Γερμανία, αλλάζοντας το σύνολο των δεδομένων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κάτι ανάλογο είχε επιχειρηθεί και παλαιότερα, κατά τις δεκαετίες του 1950 και του 1960, αλλά είχε απορριφθεί «μετά πολλών επαίνων» (οι μνήμες του πολέμου ήταν ακόμα νωπές – και φρικτές). Άλλωστε αυτό το σχέδιο, αν δεν ήταν θνησιγενές από μόνο του, θα συναντούσε τη σφοδρή αντίθεση της ΕΣΣΔ.

Έτσι η Γερμανία (ΟΔΓ τότε) απέμεινε να «εκφράζεται στρατιωτικώς» μέσα από το ΝΑΤΟ. Άλλωστε η αποτυχία της προσπάθειας για πολιτική ενοποίηση της Ευρώπης κατά την ίδια περίοδο δεν άφησε περιθώρια για αμυντικούς σχεδιασμούς παρά μόνον για οικονομικούς – την οικονομική δικτατορία που βιώνουμε σήμερα.

Όπως φαίνεται, αυτή η στρατιωτική συμμαχία Γαλλίας -Γερμανίας υπερβαίνει τη συγκυρία και τις σκέψεις Τραμπ για απίσχναση των στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη (ή την ενίσχυση του ΝΑΤΟ αλλού, φέρ’ ειπείν στα Βαλκάνια). Ο αναδυόμενος άξονας (μπρρρ) Παρισίων – Βερολίνου δημιουργεί σε βάθος χρόνου νέα δεδομένα για τη γεωστρατηγική πολλών κρατών στον πλανήτη.

(more…)

Σαράντος Καργάκος
Thursday
17/01/2019
01:43 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος "Στάθης" Σαράντος Καργάκος
0

Σχόλιο G-M-R:   Αναρτούμε την εναπομείνασα αριστερή ανθρωπιά, με τη σκέψη στο παράδειγμα του Σαράντου Καργάκου.

 

Στάθης, Σαράντος Καργάκος , 16 Ιαν. 2019


 

Ο Σαράντος Καργάκος. Κατ’ αρχάς ένας γλυκός άνθρωπος. Που νοιαζόταν για τους μαθητές του, τους ανθρώπους, την πατρίδα μας. Πολυμαθέστατος και πολυγραφότατος, με τον αέρα της Μάνης στην καρδιά και τους ορίζοντες του κόσμου στο βλέμμα. Μειράκιο είχα την τύχη να με προετοιμάσει στα αρχαία ελληνικά για τις εξετάσεις μου στο Πανεπιστήμιο. Τότε αντιλήφθηκα για πρώτη φορά την αξία του περιεχομένου σε ένα κείμενο, διότι ο δάσκαλος για να μας διδάξει τη μετάφραση ή το συντακτικό, τα πραγματολογικά στοιχεία ή το νόημα ενός «αγνώστου» κειμένου που πιθανόν να «έπεφτε» στις εξετάσεις, το επανατοποθετούσε στο σώμα του έργου στο οποίο ανήκε, ώστε να καταλάβουμε το πνεύμα του κειμένου που θα έπρεπε να επεξεργασθούμε. Δεν διόρθωνε τα λάθη μας μόνο, αλλά τα εξηγούσε. Φιλόλογος περιωπής.

Χρόνια πολλά μετά αντάμωσα πάλι τον παλιό μου δάσκαλο υπό νέο πρίσμα: της πολιτικής του διαδρομής, του συγγραφικού του έργου και της συνεισφοράς του στη διαμόρφωση του ελληνικού πολιτισμού. Με την ευκαιρία να σας συστήσω τα τρία τρίτομα έργα του Σαράντου Καργάκου για την Ιστορία των Αθηνών, την Ιστορία της Σπάρτης και την Ιστορία του 1821. Για αρχή, διότι στα 72 έργα που έχει εκδώσει καταπιάνεται με πλήθος πτυχών της ελληνικής Ιστορίας καθώς και του ελληνικού πολιτισμού, στην οικουμενικότητά τους, έτσι που ο αναγνώστης να μετατρέπεται σε γνώστη και εν τέλει σε μύστη.

(more…)

Ο εκατοστός πεντηκοστός πρώτος
Tuesday
15/01/2019
21:49 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος "Στάθης"
0

 

 

Στάθης” , 15 Ιαν. 2019


Ευτέλεια. Δηλαδή τώρα οι τύχες του λαού και του έθνους εξαρτώνται από τον εκατοστό πεντηκοστό πρώτον; Ήτοι τον κύριο Βασίλη Κόκκαλη; Έναν τύπο που έμεινε από κινητήρα στα ανοικτά των Πατρών και ως εκ τούτου διακτινίσθηκε στο Ντα Κάπο για καφέ; Ή μήπως αν οεκατοστός πεντηκοστός πρώτος είναι ο κ. Δανέλλης υπάρχει κάποια διαφορά; Όχι μόνον εις ό,τι αφορά την ευτέλεια αλλά και εις ό,τι αφορά το «πρόσημο» του όποιου σούργελου; («Πρόσημο» στις ημέρες μας λέγεται η ιδεολογία!). Για παράδειγμα ο κ. Δανέλλης είχε υπερψηφίσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης στην οποία τώρα δίνει ψήφο εμπιστοσύνης! (Σούργελο είναι η διαφορά μεταξύ πολιτικού και πολιτικάντη).

Εν τέλει, και για να μην προβληματιζόμαστε για το «πρόσημο» της ευτέλειας, εκατοστός πεντηκοστός πρώτος είναι ο Τσίπρας.

Ευτέλεια. Και όποιος νομίζει ότι η ευτέλεια είναι ήσσονος σημασίας πρόβλημα για τις τύχες μαςπλανάται πλάνην οικτράν. Δεν γνωρίζω αν το διαζύγιο Τσίπρα – Καμμένου είναι βελούδινο ή πέτσινο, αλλά στο εξής διάφορα σούργελα με διάφορα «πρόσημα» θα ζητούν φόρα παρτίδα ανταλλάγματα για να «κελαηδάει» κάθε φορά η συνείδησή τους έτσι ή αλλιώς! Άλλωστε στην ελληνική πολιτική σκηνή οι καρέκλες έχουν γίνει κάτι σαν θρόνοι. Τίγκα στους γυμνούς βασιλιάδες.

(more…)

Ταρατατζούμ (οι σάλπιγγες), ταρατατά (τα πολυβόλα)
Saturday
12/01/2019
22:52 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος "Στάθης"
1

 

 

 

 

Στάθης”, 12 Ιαν. 2019


 

 

Ήταν η παρέλαση των κλισέ. Με επικεφαλής το αναθεματισμένο εκείνο: «η Ελλάδα ήταν μέρος του προβλήματος κι έγινε μέρος της λύσης». Περίσσεψαν επίσης τα στερεότυπα ότι «δεν ωφελείται μόνον η Ελλάδα αλλά και η Ευρώπη», «δεν ωφελείται μόνον η Ευρώπη αλλά και τα Σκόπια», γενικώς όλοι ωφελούμε ο ένας τον άλλον ακαταπαύστως – μόνον ο Μήτσος έχει χάσει τη δουλειά του και το 25% του ΑΕΠ της χώρας του, μόνον τα παιδιά του Μήτσου θα είναι χρεωμένα έως τας ειδούς του Μαρτίου του 2115 και η χώρα τους υποθηκευμένη έως το Ε’ Ράιχ.

Σε αυτήν την παρέλαση των κλισέ (στα οποία απέδωσαν τιμές ακόμα και τα αγήματα) προεξάρχων φανφάρας ποιος άλλος; ο Τσίπρας. Όστις εν τη ρύμη του λόγου του δήλωσε ότι ως Πρωθυπουργός εκπροσωπεί και «τους Έλληνες και τους Γερμανούς».

Βεβαίως, το τοιούτον τι το είπε με την «καλή έννοια», τη φιλοευρωπαϊκή. Διότι όπως είπαμε στην Ευρώπη ωφελούμε ο ένας τον άλλον κι όλοι μαζί τη Γερμανία. Ε, είναι δυνατόν ύστερα απ’ αυτό να μην εκπροσωπεί και μιαν ολίγην από Γερμανούς ο Τσίπρας;

(more…)

Με σημαίες τις κατουρημένες ποδιές…
Tuesday
08/01/2019
20:44 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος "Στάθης"
0

 

 

Στάθης”, 8 Ιαν. 2019


 

Συνήθως οι άνθρωποι βλέπουν (αν τον δουν) τον «Χριστουγεννιάτικο Εφιάλτη» τους τα Χριστούγεννα, άντε την Πρωτοχρονιά. Οι Καλικάντζαροι πάλι, όχι! Καθ’ ότι ο Πολάκης είδε τον δικό του εφιάλτη την παραμονή των Φώτων, όταν το «βοθροκάναλο» του ΣΚΑΪ έδινε εντολές δια του κ. Αυτιά στον υπουργό κ. Σπίρτζη να σώσει τους ναυαγούς της Τιμισοάρα από τα νύχια της υπερορίας. Έρμε Πολάκη! Θέσιν υπερυπουργείου το «βοθροκάναλο», κλαρίνο ο κυρ Σπίρτζης στις εντολές κ. Αυτιά – που πάει ο κόσμος; (Πάντως, όπου και να πηγαίνει, πηγαίνει με τη… Ryanair)!

Όσο για τους Καλικαντζαραίους, ο μύθος λέει ότι η προσπάθειά τους να πριονίσουν το δένδρο που στηρίζει τη Γη διακόπτεται άδοξα με την έλευση των Θεοφανείων. Δεν είναι τυχαία η οικολογική παράμετρος του μύθου (το δένδρο που στηρίζει τη ζωή στον πλανήτη), αλλά είναι μάλλον ατυχής η βεβαιότης για την αποτυχία των Καλικάντζαρων.

(more…)

Αν αυτό είναι ο αριστερός
Sunday
16/12/2018
21:49 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος "Στάθης"
0

 

Σχόλιο G-M-R: Το Τσογλάνι-Ένοχος Εσχάτης Μνημονιακής Προδοσίας, όπως τον περιγράφει ο Στάθης. Υπ΄ όψιν κου Προέδρου του Αρείου Πάγου, σχετικά με την εδώ προτρεπτική προς Ημάς δήλωσή του.

 

 

Στάθης”, 16 Δεκ. 2018

 


 

Επειδή ο Πρωθυπουργός απολαμβάνει να εμπαίζει τη νοημοσύνη μας κι επειδή συστηματικώς καταστρέφει ό,τι αγγίζει, ας κάνουμε μια σύνοψη. Κάτι σαν «σκονάκι» εν όψει εκλογών (για όποιον ενδιαφέρεται).

Τι είναι αυτός που όταν ξέσπασε η τραγωδία στο Μάτι κρύφθηκε; Δειλός μήπως; Και τι είναι εκείνος που εκ των υστέρων κι ενώ γνώριζε ότι άρχιζε να καταφθάνει

ο αριθμός των νεκρών, οργάνωνε μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες ένα σώου της ελεεινής μορφής; Μήπως είναι απατεών; Ο Τσίπρας πάντως το έπραξε.

Ελαφρόμυαλος: προσέγγισε εθνικά θέματα με μικροκομματικό σχεδιασμό, προκειμένου να βλάψει τους κομματικούς του αντιπάλους. Τζίφος! Όμως ακόμα και σήμερα η Συμφωνία των Πρεσπών αντιμετωπίζεται ως καταλύτης πολιτικών εξελίξεων και όχι ως εθνικό διακύβευμα υψίστης σημασίας.

(more…)

Ζήτημα 1ον: Ζητούμενα
Sunday
02/12/2018
02:48 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος "Στάθης"
0

 

 

Στάθης, 1 Δεκ. 2018

 

«Ζητούμενο: η αποκατάσταση της υπερηφάνειας της εργατικής τάξης. Η αποκάθαρση των εργαζομένων από τα μικροαστικά στερεότυπα και την κρυφή περιφρόνηση για την ίδια τους την τάξη. Ο αυτοσεβασμός των εργαζομένων ως προσώπων και η απελευθέρωση της πολιτικής τους ισχύος από τη χειραγώγηση της ομογενοποιημένης σκέψης. Η εργατική τάξη για να είναι σεβαστή (ώσπου να απελευθερωθεί η ίδια και να απελευθερώσει την κοινωνία) πρέπει να προκαλεί φόβο στα παράσιτα και πρόταγμα λύτρωσης στους εργαζόμενους και τα μικρομεσαία στρώματα.

Ζητούμενο: Η απελευθέρωση του Συντάγματος από την κατοχή των Μνημονίων. Η αποκατάσταση της εθνικής κυριαρχίας και, εννοείται, της λαϊκής κυριαρχίας μέσω του αντιπροσωπευτικού συστήματος της κοινοβουλευτικής αστικής δημοκρατίας. Η κατάλυση του Προτεκτοράτου και η απόδοση πολιτικών ευθυνών σε εκείνους που κατέλυσαν το Σύνταγμα.

(more…)

123..