ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Χώρα άχαρη κι αχάριστη
Saturday
10/02/2018
20:07 GMT+2
Προτάσεις Απελευθερωτικής Συνέργειας "Στάθης"
0

 

Σχόλιο G-M-R: Η GMR το καταλαβαίνει ως έμμεση αλλά σαφή πρόταση να κατέβει η Αριστερά από τον “θρόνο” της και να γίνει ένα με τον Λαό!

Του “Στάθη”, 10-2-2018

 

Οι αγανακτισμένοι μάς μύριζαν, οι συλλαλητήριοι μάς ξίνισαν, ας μείνουμε μόνοι μας εμείς με μας που μας αρέσουμε. Τουτέστιν:

«Για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε». (Εθνικός ύμνος του ατομικισμού και της αυταρέσκειας).

– Μα τι λες; «Εμείς αδερφέ μου τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο» κι όχι για να τον χωρίζουμε, μάλιστα με στημένες πολώσεις καθώς αυτή η κυβέρνηση προσπαθεί και θα προσπαθεί όσον έχει (τη δοτή από τον κάθε Μοσκοβισί) εξουσία.

Έλεγε ο Τσίπρας: «θα τους τελειώσουμε ή θα μας τελειώσουν». Μια τέτοια λογική απαιτεί οπαδούς, συνεπάγεται διχαστικό (εν προκειμένω εμφυλιοπολεμικό) λόγο. Μάλιστα στον βωμό ενός άδειου πουκάμισου – διότι «ποιους θα τελειώσει ο Τσίπρας ή θα τον τελειώσουν»; τους άλλους μνημονιακούς;

Για τους αριστερούς, τους κομμουνιστές, όλους τους αγωνιστές λαϊκής κοπής, οι συγκεντρώσεις, τα συλλαλητήρια ήταν μια οιονεί Εκκλησία του Δήμου μέσα στην οποία θα μπορούσε να γίνει ζύμωση, να διακινηθούν ιδέες, να καλλιεργηθούν σχέσεις, να αποκρυσταλλωθούν αποτελέσματα. Σήμερα,

πολλοί από μας (και ως κόμματα και ως ομάδες και ως πρόσωπα) αντιμετωπίζουμε κάθε λαϊκή σύναξη που δεν ελέγχουμε υπό το κράτος του δόγματος «όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι εναντίον μας». Και έτσι για κάθε δυσπραγία δική μας εξυμνούμε τη δυσανεξία μας για τα χαρακτηριστικά των άλλων.

(more…)

Νίκησον οργήν τω λογίζεσθαι καλώς
Saturday
10/02/2018
10:57 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος "Στάθης"
0

Του “Στάθη”, 8-2-2018

Καθώς γράφονταν αυτές οι γραμμές, ο Μίκης έκανε μια εξωφρενική δήλωση. Που, ούτε ως χιούμορ μπορεί να γίνει αποδεκτή. Είπε ότι «και η Χρυσή Αυγή αγαπά την πατρίδα, αλλά με τρόπο… εριστικό». Όλοι μας, αριστεροί, δεξιοί, δημοκράτες διαφωνούμε. Η πατρίδα της Χρυσής Αυγής είναι ο ναζισμός και ο φόνος. Είναι η διαμελισμένη από τους Ναζί Μακεδονία. Η πατρίδα της Χρυσής Αυγής είναι ο θάνατος. Δεν είναι «παραπλανημένα παιδιά» οι Χρυσαυγίτες, ούτε είναι παραπλανημένοι (πλέον) όσοι τους ακολουθούν, είναι τα τέρατα που έρχονται από το Άουσβιτς και η Γη αηδιάζει…

***

Να πούμε λοιπόν ότι ο Μίκης έκανε λάθος. Να του κάνουμε κριτική. Γιατί όχι; ούτε το αλάθητο έχει ο Μίκης, ούτε ήταν λίγες οι φορές που υπέστη κριτική. Μάλιστα κατά καιρούς, ο γίγαντας αυτός τα έχει ακούσει από όλα τα κόμματα και τα ρεύματα της Αριστεράς, ενίοτε και με γλώσσα σκληρή, καθ’ ότι

συχνά οι αριστεροί μιλούν με ένταση, καθώς υπερασπίζονται την ιδεολογία τους και καθώς προσπαθούν να πείσουν. Βεβαίως ορισμένες φορές το παρακάνουμε και όταν μιλάμε δεν ακούμε κανέναν παρά μόνον ότι έχουμε μέσα στο κεφάλι μας. Κριτική λοιπόν στον Μίκη, ναι, ανθρωποφαγία προς τι; Τι το καλό φέρει αυτό το μένος εναντίον του Μίκη; αντικρούει μήπως την τυχόν εσφαλμένη στάση του ή αντιθέτως μας ανοίγει πάλι παλιές καταραμένες (αλλά και οικείες) ατραπούς προς τα τενάγη του Άδη;

Βρέθηκαν άνθρωποι να πουν ότι «ο Μίκης πέθανε». Βρέθηκαν άλλοι που με μικροπρέπεια έκαμαν την αμετροέπεια παντιέρα ρόσα της ωμοφαγίας. Οι πιο σκοτεινές στιγμές της ιστορίας όλων μας βρικολάκιασαν με ανησυχητική ευκολία. Μάλιστα ορισμένοι σφυρηλάτησαν τα καρφιά για τον σταυρό του Μίκη Θεοδωράκη με λυρικούς λυγμούς, χρησιμοποίησαν ποιήματα και μουσικές, το ίδιο του το έργο, εναντίον του. Εναντίον του Μίκη των αιώνων που έρχονται!Ποιοι; εμείς οι ευεργετηθέντες!

(more…)

…Κι ένα καζίνο στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, παρακαλώ!
Wednesday
17/01/2018
00:46 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος "Στάθης"
0

 

Του Στάθη, 16 Ιαν. 2018

Γίνονται πολλά, σήμερα θα μείνουμε μόνον σε ένα. Έχει περάσει ώς τώρα στα ψιλά, αλλά είναι χοντρό. Πρόκειται για την υποχρεωτική, επαναλαμβάνω, υποχρεωτική διαμεσολάβηση. Για κάθε δηλαδή αστική, εργατική ή άλλη διαφορά ο κάθε πολίτης πριν να καταφύγει στον φυσικό του δικαστή, θα

είναι υποχρεωμένος να κάνει ένα πέρασμα από την αναγκαστική διαμεσολάβηση.

Τουτέστιν από έναν ιδιωτικό μηχανισμό (φυσικό πρόσωπο ή εταιρεία), ο οποίος θα εξετάζει τα επίδικα και περί αυτών θα αποφαίνεται. Μάλιστα ο ιδιώτης αυτός Καδής και Χαμουραμπής (διαβάζεται και χαμούρης) δεν θα χρειάζεται καν να είναι νομομαθής, νομικός ή έτερον τι σχετικόν, αλλά θα αρκεί να έχει οποιοδήποτε πτυχίο ανωτάτης εκπαίδευσης (!)…

Τι είδους συμμορίτες κατά και των τελευταίων δικαιωμάτων του λαού είναι εκείνοι που είναι έτοιμοι να ιδιωτικοποιήσουν και τη Δικαιοσύνη;

Διότι, όπως (ακόμα δεν) ξέρετε οι Κικέρωνες αυτοί της δικαιοσύνης επί χρυσίω δεν θα δουλεύουν για την ψυχή της μάνας τους, αλλά βγάζοντας την ψυχή απ’ όσα φτωχαδάκια υποχρεώνει αυτή η κυβέρνηση των απίθανων να καταφεύγουν στις υπηρεσίες των δικαστών εκ του προχείρου. Κυβέρνηση από

(more…)

Θεός ο σοφός!
Tuesday
16/01/2018
00:49 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος "Στάθης"
0

 

 

Του Στάθη, 15 Ιαν. 2018

Όταν ο Αριστοτέλης άρχισε να παρατηρεί τις συνέπειες από την ανάπτυξη του χρηματοπιστωτικού συστήματος στην Αθήνα, έκανε δύο παρατηρήσεις, η μια… μαρξιστική και η δεύτερη δραματική.

Εν πρώτοις παρατήρησε ότι ο σκοπός της οικονομίας στο εξής δεν θα είναι μόνον η εξυπηρέτηση των αναγκών της πόλης και των πολιτών, αλλά κυρίως το κέρδος – διότι μέσω της συσσώρευσης χρήματος οι ιδιώτες μπορούσαν να αναβαθμίσουν τις ηδονιστικές τους φιλοδοξίες.

Κατά δεύτερον, ο δάσκαλος του Αλέξανδρου διέβλεψε ότι στο μέλλον: ό,τι δεν σχετίζεται με το χρήμα δεν θα έχει καμιά θέση στο αξιακό σύστημα των κοινωνιών (!).

Θεός ο σοφός

Ένας κύκλος έκλεισε. Και μας έκλεισε μέσα. Τα 50 ή 70 ή 110 προαπαιτούμενα πέρασαν αβρόχοις ποσί, η τρίτη αξιολόγηση έκλεισε.

Έρχεται η τέταρτη αξιολόγηση (αυτή «η θητεία» δεν έχει τέλος), αλλά κουρασμένοι πλέον οι Έλληνες αφήνονται να ελπίσουν ότι από Αύγουστο που είναι παχιές οι λέξεις, βγαίνουμε στις αγορές.

Η αλήθεια είναι ότι αυτές οι αγορές εισέρχονται στην καθημερινή μας ζωή ακόμα πιο βίαια, ακόμα πιο κατακτητικά, ακόμα πιο αρπακτικά.

Ευτυχώς που μας κλαίει η κυρία Μπαζιάνα, κλαίει ο Συριζα στο μνήμα, κλαίει και η Παναγιά.

ΠΗΓΗ: Από το «πειρατικό του Στάθη», στο Ποντίκι, 11-1-2018

Ποιος νομοθετεί
Thursday
28/12/2017
20:54 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος "Στάθης"
0

Του Στάθη, 27-12-2017

 

Η συνιστώσα Wall Street Journal, η συνιστώσα Deutsche Bank και η συνιστώσα Ηandelsblatt διαπιστώνουν ότι η ελληνική οικονομία πάει για Αστραχάν (με την καλή έννοια), πάει σφαίρα(που βρίσκει ανάμεσα στα μάτια τους υποαπασχολούμενους) και βολίδα.

Για τη γνώμη της συνιστώσας Ρόζας δεν μπορώ να σας πω, διότι δεν έχω πληροφορίες από πρώτο χέρι (για το πάρτυ που γίνεται με τις Μ ΚΟ, τους διορισμούς και τα ρουσφέτια). Εκείνο όμως για το οποίο μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι ότι εν τέλει θύμα των fake news έπεσε και ο κ. Φίλης.

Ο δυστυχής πιστεύει ότι μέσα στο 2018 θα γίνουν 40.000 πλειστηριασμοί! Αδιανόητο! Και ζητά από τον Τσίπρα να νομοθετήσει για την προστασία της πρώτης κατοικίας, αξίας κάτω των 300.000 ευρώ. Γιατί; αγνοεί ότι το ίδιο ακριβώς ζήτησε και ο Τσίπρας απ’ τους τραπεζίτες; Ή μήπως δεν είναι οι τραπεζίτες εκείνοι που νομοθετούν σ’ αυτόν τον τόπο;

 

 

Ο πιο καλός ο… μπιστικός
Wednesday
20/12/2017
00:42 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος "Στάθης"
0

Του Στάθη Σταυρόπουλου, Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2017

Εκπληκτική δήλωση Βούτση! Σε άλλες εποχές ή ίσως σε ένα παράλληλο σύμπαν όπου η σοβαρότης θα ήταν νοήμων μορφή ζωής, η δήλωση Βούτση θα προκαλούσε πολιτικό σεισμό. Καθ’ ότι ο κ. Νίκος Βούτσης δήλωσε ή διακήρυξε ότι την κυβέρνηση Σαμαρά την έριξαν οι θεσμοί. Ήγουν η Τρόικα, ήτοι ο Σόιμπλε, τουτέστιν η κυρία Λαγκάρντ.

Η δήλωση Βούτση έχει επί λέξει κι αυτολεξεί ως εξής: «Το success story του 2014 αποδομήθηκε και ανατράπηκε από τους διεθνείς και ευρωπαϊκούς μας εταίρους. Οι θεσμοί σήμερα για δικούς τους λόγους υποστηρίζουν τον οδικό χάρτη που εδράζεται στη σταθερότητα της χώρας» (σ.σ.: οι υπογραμμίσεις δικές μου).

Τι λέει με αυτές τις 32 λέξεις (συν έναν αριθμό) ο κ. Πρόεδρος της Βουλής; Πρώτον, ότι την κυβέρνηση Σαμαρά δεν την έριξε η δυναμική του κινήματος που εξέφρασε ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι δεν την έριξαν οι «αγανακτισμένοι», ότι η κυβέρνηση Σαμαρά δεν έπεσε πληρώνοντας τα επίχειρα των έργων της, ότι όλα αυτά δεν πέρασαν έστω μέσα απ’ το στρατήγημα της προεδρικής εκλογής, αλλά ότι οι θεσμοί είχαν προγράψει τον κ. Σαμαρά. [Αυτή η εκδοχή ταιριάζει και με τη μαρτυρία Βαρουφάκη, ο οποίος επικαλείται τον κ. Σόιμπλε – με εισαγωγικά: «Βόλφγκανγκ, πες μου πότε αποφάσισες (εσύ) να ρίξετε (εσείς) τον Σαμαρά;» – «Τον Ιούνιο του 2014»] Είναι να μένει κανείς άφωνος!

(more…)

Το σκίτσο της ημέρας
Monday
23/10/2017
16:39 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος "Στάθης"
0

Το σκίτσο της ημέρας | 23-10-2017

Έχουμε λόγο να γιορτάζουμε
Sunday
26/03/2017
00:08 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος "Στάθης"
0

ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΄21

 

 

Εθνική Επέτειος 25 Μαρτίου 2017
Saturday
25/03/2017
14:29 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος "Στάθης"
0

1821

Στάθης, 23 Μαρ. 2017

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ – ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ  

Με την επισημείωση ότι τα “ιερά και τα όσια” διατηρούνται και τίθενται αδιαπραγμάτευτα σε κάθε καλύτερο βήμα, αναρτούμε και στηρίζουμε το επετειακό άρθρο του “Στάθη”.

Τα τελευταία χρόνια η επέτειος της Επανάστασης του 1821 γιορτάζεται με κάποιες δυσκολίες. Αυτό οφείλεται σε δύο παράγοντες: από τη μία ο κομφορμισμός στο τελετουργικό της εορτής, σχολικό ή άλλο, καθώς επίσης και η ταρίχευση της προσέγγισης στο νόημα της επανάστασης, κι από την άλλη η πολλαπλή αμφισβήτηση της ταυτότητας και της καταγωγής του 1821.
Κι έτσι, ο μεν σχολαστικός λόγος για την εθνεγερσία αποχυμώνει την ουσία της, ο δε υπερασπιστικός λόγος -όπως τώρα και ο δικός μου- χάνει συχνά την πανηγυρική αύρα των γεγονότων, αυτήν που εννοούσε ο ποιητής όταν μας καλούσε να «μεθύσουμε με το αθάνατο κρασί του ’21».
Σήμερα που η Ελλάδα χειμάζεται, η μέθη αυτή θα μπορούσε να είναι εθνεγερτική, και για αυτόν ακριβώς τον λόγο έχει εκ προοιμίου -εδώ και πολλά χρόνια- κατασυκοφαντηθεί.
Πίσω από την πολιτική υποταγή της Ελλάδας βρίσκεται η πολιτισμική αποδόμηση. Προϋπόθεση για την αιχμαλωσία του λαού είναι η αποκοπή του από τη λαϊκή παράδοση, την κληρονομιά και τη μνήμη του, ο απορφανισμός του από τους ήρωες και τους αγίους του, τα φυλαχτά του, το σθένος και την έμπνευσή του.
Ο «εκσυγχρονισμός» στην Ελλάδα, όπως και σε άλλες χώρες, ήταν η επανακατασκευή του ανθρώπου-ραγιά.
Και το κύριο καθήκον των «εκσυγχρονιστών», στο πλαίσιο της ομογενοποιημένης σκέψης που στηρίζει την παγκοσμιοποίηση, ήταν και είναι να τρομοκρατήσουν ιδεολογικώς την κοινωνία διαλύοντας την πολιτική και πολιτιστική ταυτότητα, το αίσθημα του συνανήκειν, το εθνικό πλαίσιο μέσα στο οποίο διεξάγεται η ταξική πάλη, ώστε οι εργαζόμενοι να βρεθούν εν κενώ, οι κατακτήσεις τους να εξαερωθούν και οι όποιες διεκδικήσεις τους για το μέλλον να φαίνονται αδιανόητες.

(more…)

ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΚΛΑΒΙΑ ΚΑΙ (99 ΣΤΗ) ΦΥΛΑΚΗ
Thursday
03/11/2016
21:57 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος "Στάθης"
0
Σημείωση Ιστολογίου:
Η σκυτάλη, που εδώ οδηγεί ο Στάθης, μπορεί να οδηγηθεί από κάθε πατριωτικό χέρι…, από το συλλογικό χέρι… 
(Πεμ. 3/11/16 – 09:30)  
Του ΣΤΑΘΗ*  

Ποιος είναι ο Ντάισελμπλουμ; Παλιά στα καφενεία αρειμάνιοι θαμώνες στερούμενοι πολιτικής ορθότητος θα κάγχαζαν «ποιος τον γαμάει τον Ντάισελμπλουμ;»Δυστυχώς,

αρειμάνιοι πρόγονοι, συμβαίνει το αντίθετο: ο Ντάισελμπλουμ είναι που κακοποιεί την Ελλάδα άνευ διακοπής, ουδέ ελέους. Και τούτο όχι διότι οι απόγονοί σας είναι πολιτικώς ορθοί και υφίστανται τα πάνδεινα χωρίς να λένε κακές κουβέντες, αλλά διότι

εκείνοι που κοκορεύονταν με λεονταρισμούς εναντίον της τυραννίας απεδείχθησαν κότες.

Αφού οδήγησαν τη χώρα στο μαρμαρένιο αλώνι της σύγκρουσης, διαπίστωσαν ότι η σύγκρουση μπορεί να πονέσει και την έκαναν δειλά-δειλά, αφήνοντας την Ελλάδα έρμαιο στα χέρια των τυράννων να τη βιάζουν, να την ξεσχίζουν, να τη φτύνουν, να την ξεφτιλίζουν και να την εκδίδουν. Ποιος είναι ο Ντάισελμπλουμ; ένας φιόγκος που ο Γιωργάκης, ο κ. Σαμαράς και ο Τσίπρας του έδωσαν το δικαίωμα να το παίζει ψευτόμαγκας, που όπλισαν το χέρι να το παίζει μαχαλόμαγκας και να χαρακώνει σαν νταβατζής με τον σουγιά τα μάγουλα της Ελλάδας για να βρίσκουν αυλάκι τα δάκρυα να τρέχουν.

(more…)