ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Στάθης Σταυρόπουλος: «Je Souis Παππάς»
Friday
10/07/2020
00:40 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος "Στάθης"
0

 

Σχόλιο GMR: Ο Στάθης, αφ’ ότου μεταπήδησε στον “τι κι αν είναι κατοχή” βαρουφάκειο αντιπροσωπευτικό κοινοβουλευτισμό, ξέχασε τις εδώ θέσεις του και διαφημίζει “συμφωνία κομμάτων” για την σωτηρία της πατρίδας.

Κάποια απορία;

 

._

Στάθης”, 8 Ιουλίου 2020

 

 

 

 

«Σάπιο πολιτικό εκκρεμές»… από την λίστα Πέτσα, έως τις ηχογραφήσεις της ΕΥΠ και την υπόθεση Καλογρίτσα

Ο αρθογράφος Στάθης , αναφερόμενος στο τοξικό κλίμα σκανδαλολογίας που αμφίπλευρα από τους δύο πόλους του μονοκομματισμού επικρατεί στην Ελλάδα, από την λίστα Πέτσα, έως τις ηχογραφήσεις της ΕΥΠ και την υπόθεση Καλογρίτσα, μίλησε για ένα σάπιο πολιτικό εκκρεμές, που έχει φέρει στην επιφάνεια τον απόπατο του, την  ώρα που η χώρα εσωτερικά αλλά και εξωτερικά στα εθνικά θέματα, ετοιμάζεται να βιώσει δύσκολες καταστάσεις.

Την ώρα που η Ελλάδα, συνεπεία της ύφεσης και της έλλειψης παραγωγικής ανασυγκρότησης , υφίσταται ελέω κορωνοϊού και το πλήγμα στα έσοδα του τουρισμού, με το φάσμα και της διατροφικής κρίσης μπροστά της ή με τον διαρκώς εντεινόμενο κίνδυνο από την Τουρκία, η πολιτική της ελίτ, η θεσμική κρίση σε εκτελεστική, νομοθετική και δικαστική εξουσία αλλά και η διαπλοκή των μεγάλων ΜΜΕ, οδηγεί την Ελλάδα σε νέες περιπέτειες.

Είναι τουλάχιστον , είπε, απρεπές ο Τσίπρας να μιλάει για «βρώμικο 89» , μη αντιλαμβανόμενος ότι αν το 1989  η κάθαρση που έλεγε η Αριστερά, είχε προχωρήσει ουσιαστικά, ίσως να μην φτάναμε εδώ που φτάσαμε σήμερα. Δυστυχώς , επεσήμανε, οδηγούμαστε σε λογικές καλυπτόμενοι από την αμηχανία που προκαλούν οι αποκαλύψεις, να οδηγούμαστε σε αμυντικές στάσεις για την επιβίωση του πολιτικού συστήματος τύπου «Je souis  Παππάς» , αντί η χώρα με πολιτική συμφωνία των κομμάτων να έχει επιδοθεί  στην χάραξη μίας εθνικής στρατηγικής με προτάσεις για παραγωγική ανασυγκρότηση και εθνική ενότητα , για την αποτροπή των απειλών στα εθνικά μας θέματα.

 

 

Πηγή: neakriti.gr

 

 

Προς κατεπείγουσα αναζήτηση Plan B
Saturday
25/04/2020
12:52 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος "Στάθης"
0

Σχόλιο GMR: Δεν βγαίνει ΠΟΙΟΤΗΤΑ αγαπητέ Στάθη, από την “μετά” μνημονιακή μεταπολίτευσή σου.

Προτάσεις και σχέδια υπάρχουν και ξεκινούν από την δική σου εδώ περιλαμβανόμενη πρόταση.

Αν όμως, αντί να υποστηρίζεις την ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΠΡΟΤΑΣΗ, “μεταπολιτεύεσαι” (αλλά και αρθρογραφώντας κάνεις νουθεσία μήπως και σε ακούσουν οι “τι κι’ αν είναι κατοχή” εντός και εκτός Βουλής συμπεριφερόμενοι ως διάγοντας την τέλεια Δημοκρατία και Εθνική Ανεξαρτησία συμμορίες) αλά Γιάνη, η πατρίδα δεν θα γιάνει.

Υ.Γ. για τους μη παρακολουθούντες στενά τις πορείες των αρθρογράφων:

Ο αγαπητός και βαθέων υδάτων αρθρογράφος-καλλιτέχνης-ιστορικός Στάθης (αυτά πριν του ξημερώσει η Μέρα25), μεταπήδησε στην Μέρα25 και από “Μέτωπο με στρατηγική παγκοίνως γνωστή, με τακτικές και ιεράρχηση στόχων, όλα εις γνώσιν και με τη συμμετοχή του λαού” (θα το δείτε στο παραπάνω λινκ που περιέχει ολόκληρη την πρόταση του) , σε “κόμμα με plan-b, ή συνεργασία κομμάτων με plan-b”.

Και για να μην υπάρχει αμφιβολία για την καταφυγή του δεινού/βαθέων υδάτων κολυμβητή στα ρηχά νερά του αντιπροσωπευτικού κοινοβουλευτισμού, κοινωνία και λαός παραμένουν “φιλόπατρις”, αλλά ώ του θαύματος της Νέας γραφίδας, όχι ως ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΙ, αλλά ως πειθήνιος λαός (έτοιμος να υποδεχθεί!), ως ΑΚΟΛΟΥΘΟΣ των plan Β,C,D, κλπ, των σοβαρών κομμάτων και των ΔΥΝΑΜΕΩΝ (βλέπετε πρόσωπα) που υπάρχουν στα κόμματα, στο έθνος, στο κράτος, (όπως πχ υπήρξε ο Γιάνης εντός του ΣΥΡΙΖΑ και το plan του Γιάνη της 20/2/2015 εδώ!).

 

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

._

Στάθης”, 24 Απριλίου 2020

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Κάθε σοβαρό κράτος διαθέτει ρΙαη Β. Για διάφορους τομείς της στρατηγικής του. Η σοβαρότης του δικού μας κράτους, στην καλύτερη εκδοχή, συνιστά ένα ερώτημα. Η κρίση του 2008-2010 απέδειξε ότι το κράτος μας όχι μόνον δεν διαθέτει “υψηλή στρατηγική, αλλά ούτε καν κάποια σχέδια δράσης αναλόγως των καταστάσεων, κάποιες ορsίοπ, κάποιες έστω εναλλακτικές.

Και όχι μόνον αυτό, αλλά αρχομένης, πόσω μάλλον μεσούσης της κρίσεως, το πρώτο που έκανε η διακυβέρνηση του κράτους μας ήταν να δαιμονοποιήσει κάθε είδους ρΙαη Β, μάλιστα κάθε συζήτηση για επιλογές ή εναλλακτικές τακτικές. Κάθε εξέταση των υπαγορεύσεων απαγορεύθηκε, εξοστρακίσθηκε και κάθε αντίλογος ετέθη, τοις πράγμασι, “εκτός νόμου”. Και βεβαίως, όλα αυτά είχαν συμβεί και συνέβαιναν πριν από την Kolotumpa Τσίπρα, ήταν από πριν, όπως και μετά, η δομή μας τέτοια. Και η διατεταγμένη συμπεριφορά μας, η μόνη εφικτή.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

Έθνος με ονομασία προελεύσεως
Thursday
02/04/2020
02:44 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος "Στάθης" Κυρ. Μητσοτάκης Ν.Δ.
0

Σχόλιο GMR: Στάθη, ωραία τα λές, τον Γιάνη, Τι τον θες;

._

 

 

Στάθης”, 25 Μαρτίου 2020

 

 

Εθνική επέτειος και η αμορφωσιά καθώς και η σκοπιμότης συνεχίζουν να ρίχνουν το δηλητήριό τους στο «αθάνατο κρασί του ‘21». Και ο κ. Μητσοτάκης, όπως ο κ. Μπαλτάς ή Λιάκος ή Φίλης ή Τσίπρας, μίλησε για την «επανάσταση που δημιούργησε το έθνος»

κι όχι για το έθνος που έκανε την επανάσταση κι έφτιαξε το κράτος!

……………………………………………………………………

Εκτός κι αν δεχθούμε ότι την επανάσταση την έκαναν οι Πετσενέγκοι, οίτινες υπό την επήρεια του Διαφωτισμού δημιούργησαν το κράτος, το οποίον με τη σειρά του δημιούργησε το ελληνικό έθνος.

ώστε το εμπόρευμα να είναι κάποιας περιωπής, έλκον την προέλευσή τους από ένδοξο προγονικό κι όχι από τίποτε παρακατιανούς, όπως οι Λέλεγες φερ’ ειπείν

ή οι Κάρες, οι οποίοι είχαν την ατυχία να ‘ναι έθνη πριν ο κ. Λιάκος να ορίσει τι εστί έθνος – και ούτω πως να χαθούν, καλά να πάθουν…

(more…)

Το 1821 εάλω – Πανηγύρι με καραμούντζες και μούντζες
Wednesday
22/01/2020
01:38 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος "Στάθης" 1821 200η ΕΠΕΤΕΙΟΣ
0

 

 

Στάθης”, 18 Ιανουαρίου 2020

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Στην Επιτροπή για τους εορτασμούς της Επανάστασης του 1821, η κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου συμπεριέλαβε δύο αναθεωρητές ιστορικούς της νεοφιλελεύθερης Δεξιάς και δύο αναθεωρητές ιστορικούς του Σημιτικού “εκσυγχρονισμού” (το νυν στον ΣΥΡΙΖΑ). Επιτέλους, ήρθε η στιγμή να πάθει το 1821 τη νίλα του, χειρότερη εκείνης του Δράμαλη και να περιέλθει καθ ‘ολοκληρίαν το αθάνατο κρασί του ‘21 στην κάβα του νεοφιλελευθερισμού.

Ήρθε η ώρα η ξεθυμασμένη και από καιρό υποτελής αστική τάξη της χώρας μας να ξεμπερδεύει με την προίκα της ανολοκλήρωτης Επανάστασης. Ήρθε η ώρα η παρακαταθήκη του 1821 να πάψει να μετεωρίζεται πάνω μας ή μέσα στις ψυχές μας κατά τη λαϊκή ,την εθνική και την κοινωνική της τριαδικότητα και να εκπέσει σε έναν εθνικό μύθο που θα πρέπει να αναμορφωθεί για να συμμορφωθεί και έτσι να συμβαδίσει με τα προτάγματα της εποχής. Προς τούτο η “ανασηματοδότηση” και ο “αναστοχασμός” έχουν ήδη εξαγγελθεί.

Συνεχίστε την ανάγνωση εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Ο σημιτισμός κατακτά και την Ηρώδου Αττικού
Tuesday
21/01/2020
23:05 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος "Στάθης" Αικ. Σακελλαροπούλου ΠτΔ
0

 

 

Στάθης”, 19 Ιανουαρίου 2020

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Εν τέλει όλα ταιριάζουν, έχει και η παρακμή τη δική της αρμονία. Ορισμένα αξιώματα όπως το “ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση” (και την “κατάλληλη στιγμή”, θα προσθέταμε εμείς) έχουν μία διαχρονική επιβεβαίωση που τα καθιστά κλασικά. Η επόμενη Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η κα Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, έλκουσα την πολιτική της καταγωγή από το κλίμα της μεταπολιτευτικής ανανεωτικής Αριστεράς, διετέλεσε ως επί το πλείστον της διαδρομής της ( μάλλον στο σύνολό της) θεράπουσα του σημιτικού “εκσυγχρονισμού”. Υπήρξε δηλαδή, αυτό που στην πολιτική αργκό λέμε: σημιτάνθρωπος.

Προσέτι κι επί πλέον, ο βίος και η πολιτεία της κυρίας Σακελλαροπούλου είναι ο ορισμός της πολιτικής ορθότητας και η επιτομή της εξυπηρέτησης από δικαστικής πλευράς των πολιτικών προτεραιοτήτων της εποχής. Μάλιστα της εποχής των Μνημονίων. Για παράδειγμα, ως δικαστικός, η μέλλουσα Πρόεδρος της Δημοκρατίας συμμετείχε στην εκτέλεση και την ταφή του 13ου και 14ου μισθού των δημοσίων υπαλλήλων. Καθώς και εις άλλα τέτοια πολλά, πολύ γνωστά.

Συνεχίστε την ανάγνωση εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Λιγοστεύει η Ελλάδα μέσα μας;
Friday
19/07/2019
17:57 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος "Στάθης"
0

Σχόλιο GMR : Ο λαός αγαπητέ φίλε (και που πολλά σου χρωστάμε από το “ποντίκι” το “ενικός” και παλαιότερα) Στάθη, είναι όντως κουρασμένος. Αλλά πιο πολύ κουρασμένος είναι από τις “εκ των έσω προδοσίες”, αυτές ΟΛΩΝ των επίδοξων σωτήρων ημών, ταυτόχρονα ΣΩΤΗΡΩΝ του “τι κι αν είναι Κατοχικός” Αντιπροσωπευτικού Κοινοβουλευτισμού.

Εδώ” πολλά χρωστάμε στον γεννήτορα αυτής της πρότασης ΗΘΟΥΣ-ΒΑΣΗΣ-ΑΡΧΩΝ (*), κύριο Ηλία Φιλιππίδη, όμως για να περπατήσει αυτή η πρόταση χρειάζεται Παππά και Κουμπάρο (Νονό εκ των καλύτερων του λαού μας, μέσα στο κείμενο υποδεικνύονται κατάλληλα πρόσωπα, όμως και εσύ συγκαταλέγεσαι σε αυτή την ποιότητα). Από πλευράς μας με όλη την εν γνώσει της μικρότητάς μας συστολή, συν-εισφέρουμε το ακόλουθο σχετικό επιχειρησιακό σχέδιο (εδώ, “Για να μην είμαστε κοψοχερεπαναστάτες”), αναμένοντας και μια επίσης σχετική πρόταση του Γιώργου Π.Τριανταφυλλόπουλου (εδώ).

Κρίνουμε επίσης απαραίτητο να επισυνάψουμε την παρακάτω θέση, που διαμορφώσαμε από το κρίσιμης αξίας άρθρο (εδώ) του κυρίου Λουκά Αξελού:  Όχι μόνο δεν είναι παρωχημένος ο Δημοκρατικός Πατριωτισμός του Ρήγα Φεραίου, αλλά είναι και διαχρονικός, επόμενα ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΟΣ.

Αναμένουμε την απάντηση σου αγαπητέ Στάθη την οποία και θα δημοσιεύσουμε, μη αποκλείοντας απαντήσεις από τους λοιπούς αποδέκτες στους οποίους κοινοποιείται ονομαστικά η παρούσα επιστολή.

(*) προσθέτουμε δάδα (Δ.Α.Δ.Α.) αρχών:  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ-ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ.

Επίσης προσθέτουμε Δ.Α.Δ.Α. οικονομικών προτάσεων-τεκμηριώσεων-καταγγελιών

α) Θ. Μαριόλη εδώ ένα πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής για την Έλλάδα.

β) Θ. Μαριόλη εδώ μετωπικό πρόγραμμα διεξόδου από την κρίση.

β) Σ. Λαβδιώτη εδώ

 

 

 

 

Στάθης”, 19 Ιουλίου 2019

 

 

Μήπως κατά βάθος έχουμε συμβιβασθεί με την ιδέα μιας «λιγότερης Ελλάδας»; Μήπως κατά βάθος, εκεί στα σκοτεινά δώματα που δύσκολα κατεβαίνουμε χωρίς κάποιος να μας κρατάει απ΄ το χέρι, έχουμε πάρει την απόφαση ότι μπορούμε να βολευτούμε και με λιγότερο φως, λιγότερη ιστορία, λιγότερο πολιτισμό- κι, εν τέλει, λιγότερο μέλλον;

 

Το ερώτημα αφορά τον λαό. Διότι για την ευάριθμη αστική τάξη (αν μπορούμε να την ονομάσουμε έτσι) αυτής της χώρας, η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι μάλλον «ευέλικτη» και «μερικής απασχόλησης», και πάντα αναλόγως των συμφερόντων της.

Άλλωστε η προοπτική μιας Ελλάδας-Σαντζακίου ή μιας Ελλάδας–Προτεκτοράτου, αν δεν υπήρξε αποτέλεσμα στόχευσης, υπήρξε αποτέλεσμα αστοχασιάς. Καθ΄ότι, η παρ’ ημίν εθνική αστική τάξη δεν φημίζεται για τις εθνικές της μέριμνες τόσον όσον για το παιγνίδι των λέξεων γύρω από τα εθνικά συμφέροντα: ιδίως όταν οι καιροί είναι δύσκολοι και χαλεποί (όπως ήταν κατά την εποχή της εθνικοφροσύνης κάποτε ή του εθνομηδενισμού τώρα).

Στη σύγχρονη εποχή, την εποχή του «εκσυγχρονισμού», για την εθνική μας αστική τάξη τα εθνικά συμφέροντα, μπορεί και να αποπνέουν μιαν αύρα «εθνικισμού», αν δεν είναι συμβατά με τις πρωτεύουσες επιλογές αυτής της τάξης , όσον κι αν αυτές οι επιλογές για να ευοδώνονται , συνεπάγονται εξάρτηση και υποτέλεια.

(more…)

ΜέΡΑ25 και “Στάθης”
Friday
28/06/2019
00:01 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος "Στάθης" Γιάν. Βαρουφάκης ΜέΡΑ25
0

 

 

G-M-R, 25 Ιουν. 2019

 

Ο Στάθης Σταυρόπουλος στην υπηρεσία του Γιάνη Βαρουφάκη (*):

 

Στάθης: Η συνεργασία με το ΜέΡΑ 25, που σίγουρα συν τω χρόνω θα διευρύνεται, γίνεται στη βάση Αρχών και με δημοκρατική ευρυχωρία. Δεν συμφωνούμε όλοι σε όλα, αλλά συμφωνούμε όλοι ότι αναλόγως των εξελίξεων, οι λύσεις που θα προτείνονται, θα βασίζονται στη λογική και την ηθική με κοινό παρονομαστή την ιδεολογία της Αριστεράς, την ιστορία της και τα προτάγματά της.

 

Ας θυμηθούμε που συναντώνται οι Βαρουφάκιες Αρχές της λογικής, της ηθικής, της πολιτικής, με τον κοινό (κατά Γιάνη-Στάθη) παρονομαστή της Αριστεράς.

 

1)   Για την επονείδιστη συμφωνία στο Eurogroup της 20/2/2015

Stavros Mavroudeas

 

2)   Μανιφέστο DiEM25:

“Φρικτή επιλογή: Επιστροφή στην κίβδηλη θαλπωρή των κρατών-Εθνών.”   Ποια η στάση της Ηγεσίας του Αρείου Πάγου που εγκρίνει την νομιμότητα αυτού του ΕΥΘΕΩΣ ΑΝΤΕΘΝΙΚΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, παρ’ ότι έχει λάβει την ΕΔΩ σχετική από 27/7/2016 καταγγελία και τι έχει πράξει ο Πρόεδρος του Α.Π. επ’ αυτής της καταγγελίας;

3)   Υποδοχή μεταναστών-προσφύγων σύμφωνα με τις οδηγίες Sorros, ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ και με το (2) παραπάνω. Σχετικό λινκ το (α) πιο κάτω.

     α)https://mera25.gr/προσφυγικο-μεταναστευτικο/

Δηλαδή, ασχέτως πολιτικάντικων περικοκλάδων, ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ “ΖΟΥΜΙ” : 

…η Ελλάδα έχει υποχρέωση, την ώρα που Έλληνες αυτοκτονούν και μεταναστεύουν χωρίς να πρόκειται να επιστρέψουν, να κάνει τα εξής:

Μια χώρα όπως η Ελλάδα, που έχει ζήσει στο πετσί των πολιτών της την προσφυγιά, την μετανάστευση και την περηφάνια για την Διασπορά μας, έχει υποχρέωση να δημιουργήσει δυνατότητες άμεσης, πραγματικής ένταξης για τους μετανάστες που ζουν εδώ .

Επιπλέον, ο Γιάνης θα σηκώσει ανάστημα σε Αμερική-ΝΑΤΟ. Υπόσχεται δηλαδή στους ανυποψίαστους:

ενώ (σ.σ., το DiEM25) θα εναντιώνεται σε κάθε μιλιταριστική «λύση» (π.χ. βομβαρδισμός της Συρίας) που αναπαράγει το προσφυγικό πρόβλημα. “. 

Όπως δηλαδή εναντιώθηκε με τη συμφωνία του Eurogroup 20/2/2015 (και με επανάληψη του σκηνικού στη Βουλή στις 10/7/2015) και όπως εναντιώθηκε με την καθόλου αντεθνική (να πάνε να τον βρουν οι ψευτοαναρχικοί μπαχαλάκηδες που τού την πέσανε στην ταβέρνα στα Εξάρχεια, να φιληθούν) αλλά μόνο μιλιταριστική συμφωνία των Πρεσπών (θα το γκρεμίσει το ΝΑΤΟ ο Γιάνης).

Βλέπετε εδώ “ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΛΑΘΟΣ ΛΟΓΟ ΟΙ ΠΡΕΣΠΕΣ τις σχετικές θέσεις του Γιάνη για την Συμφωνία των Πρεσπών.

 

(*) Κατά το προηγούμενο της υπαγωγής του Πρύτανη κου Γραμματικάκη στην υπηρεσία του Σταύρου (ΠΟΤΑΜΙ).

 

Σοσιαλδημοκράτες με χρονοκαθυστέρηση!
Wednesday
26/06/2019
03:27 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος "Στάθης"
0

Σχόλιο GMR Τα, από εδώ και μετά άρθρα του Στάθη, μάλλον θα έχουν πρόβλημα.

Πότε πρόβλημα στο να μας συνεπάρουν (όπως ετούτο), πότε πρόβλημα στο να δημοσιευτούν (αφού θα περνούν απο την λογοκρισία του ΚΑΤΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΣΧΕΤΙΣΤΙΚΑ ΛΟΙΠΑ τόοοοοσο άνετου Βαρουφάκη).

Φίλε Στάθη, η ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ σε περιμένει, ΟΧΙ ΩΣ ΑΣΩΤΟΝ, αλλά ως ΑΕΙΣΩΣΤΟΝ.

 

 

Στάθης, 25 Ιουνίου 2019

 

Στην Ευρώπη οι κοινωνίες στρέφονται προς τα δεξιά – προς τη Δεξιά και την Ακροδεξιά. Στην Ελλάδα η κοινωνία στέφεται προς τη Δεξιά, αλλά όχι προς την Ακροδεξιά. Αυτό, προς τιμήν του ελληνικού λαού, πρέπει να το πιστώσουμε στο παλαίμαχο πολιτικό κριτήριο των πολιτών (που με έναν τρόπο εφάπτεται, ορμάται και συνυπάρχει με τον ίδιο μας τον πολιτισμό, καθώς και με τη λαϊκή παράδοση). Μέσα στην κρίση το ημίτονο θυμού – ορθολογισμού των Ελλήνων φαίνεται να στέλνει, εν τέλει, την Ακροδεξιά εκεί που ανήκει, στον ίδιο της τον ζόφο.

Η στροφή των ευρωπαϊκών κοινωνιών προς τα δεξιά οφείλεται εν πολλοίς στην ενσωμάτωση της Σοσιαλδημοκρατίας στις δεξιές–νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Κατά τον ίδιο χρόνο στην Ελλάδα συνέβη και συμβαίνει πάλι ένα οξύμωρο: ο ΣΥΡΙΖΑ, ένα αριστερό (κατ΄ αρχάς) κόμμα άσκησε άγρια νεοφιλελεύθερη πολιτική που υπερέβη ακόμα κι αυτήν την ενσωμάτωση της Σοσιαλδημοκρατίας στην ομογενοποιημένη σκέψη και πολιτική.
Χωρίς ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι ένα σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, αλλά κατά δήλωσιν του αριστερό-ριζοσπαστικό, επιχειρεί τώρα, μετά τη μακρά δεξιά διακυβέρνηση που άσκησε, να μεταλλαχθεί σε σοσιαλδημοκρατικό.

(more…)

Ο Βαρουφάκης διαφωνεί δημοσίως με υποψήφιο βουλευτή του για την υπηκοότητα της Κούνεβα
Wednesday
26/06/2019
01:49 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος "Στάθης" Γιάν. Βαρουφάκης ΜέΡΑ25
0

Σχόλιο GMR :   Παρακολουθούμε βήμα το βήμα την ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΗ συμπόρευση Βαρουφάκη-Στάθη.
Όμως, φίλε Στάθη, ίσως θα είναι κρίμα να σε αποπέμψει ΓΙΑ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑΤΟΣ (επι του οποίου υπολογίζαμε “πάντα φίλοι”) ΔΙΑΦΟΡΕΣ, ο λίαν επικίνδυνης ανευθυνότητας και ποινικά ελεγχομένης επιβολής μνημονιακής πολιτικής(υπογραφές 20/2/15 & 10/7/15, ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ), Γιάνης.

Ακόμα και αν ΕΣΥ αποχωρήσεις, για τέτοιους δευτερεύοντες (και ακόμα χειρότερα, ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΤΙΚΟΥΣ) λόγους, εξ ίσου ΚΡΙΜΑ θα είναι. Αν όμως, αγαπητέ Στάθη, θεωρείς το συγκεκριμένο ως πρωτεύον και ουσιαστικό ζήτημα, τότε, δεν θα έχεις παρά να αναζητήσεις πολιτική στέγαση σε κόμμα που το ενδιαφέρει τόσο πολύ, αυτή η συγκεκριμένη τοποθέτηση σου. Από την πλευρά μας, θεωρούμε πως η συνεργασία με τον Γιάνη θα σε “έκαιγε” έτσι (θέλοντας ο Γιάνης) κι αλλιώς (θέλοντας η επιλογή σου) και αυτό με βάση το καταστατικό του κόμματος σου (εδώ άρθρο της Πορτάλιου). Απλά, τώρα το κάψιμο (που άρχισε) θα προκαλέσει ανεπανόρθωτα εγκαύματα.

 

 

newpost, 25 Ιουνίου 2019

 

Έντονη διαφωνία του Προέδρου με τον υποψήφιο, με αφορμή το ότι η Κούνεβα δεν πήρε ποτέ την ελληνική υπηκοότητα.

 

Έντονη διαφωνία είχαν ο Γιάνης Βαρουφάκης και ο υποψήφιος βουλευτής του ΜέΡΑ25 και γνωστός σκιτσογράφος, Στάθης Σταυρόπουλος. Αιτία το ότι, κατά τον Στάθη, η πρώην ευρωβουλευτής δεν καταδέχτηκε ποτέ να πάρει την ελληνική υπηκοότητα.

Σχολιάζοντας το ότι η κ. Κούνεβα δεν συμπεριλήφθηκε στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ στις ερχόμενες εκλογές καθώς απέκτησε την ελληνική ιθαγένεια και τη δημοτικότητα αργοπορημένα και δεν έχει συμπεριληφθεί στους εκλογικούς καταλόγους, ο Στάθης Σταυρόπουλος έγραψε στο twitter: «Πέντε χρόνια Ευρωβουλευτής των Ελλήνων στις Βρυξέλλες η κα #Κούνεβα, και όμως δεν καταδέχτηκε να πάρει την ελληνική υπηκοότητα. Ούτε καν για το ονόρε». Ενώ σε επόμενη ανάρτησή του, επέμεινε στο θέμα: «Το θέμα με την κυρία #Κουνεβα δεν είναι, κατά τη γνώμη μου, ούτε ταξικό, ούτε εθνικό, ούτε θεσμικό, αλλά θέμα ευγένειας. Θεμα αντιδώρου στο αίσθημα του λαού που την τίμησε, επιδεικνύοντας έτσι ο λαος έναν ωραίο διεθνισμό κι έναν βαθύ σεβασμό στο πρόσωπο της».

Πέντε χρόνια Ευρωβουλευτής των Ελλήνων στις Βρυξέλλες η κα #Κούνεβα, και όμως δεν καταδέχτηκε να πάρει την ελληνική υπηκοότητα. Ούτε καν για το ονόρε.

Στάθης (@st_stavropoulos) June 24, 2019

Ο Γιάνης Βαρουφάκης απαντώντας στον κ. Σταυρόπουλο, όχι μόνο σήκωσε το γάντι, αλλά υπενθύμισε στον υποψήφιο βουλευτή του ότι ο ίδιος ήταν υποψήφιος στην Γερμανία στις πρόσφατες ευρωεκλογές και αν εκλεγόταν, δεν υπήρχε περίπτωση να πάρει την γερμανική υπηκοότητα. Δεν παρέλειψε ωστόσο να υπογραμμίσει ότι στο κόμμα του συνυπάρχουν ο έντονος διάλογος και η συμπόρευση.

Ο κ. Βαρουφάκης, διαφώνησε ριζικά με τον Στάθη, γράφοντας με τη σειρά του: «Δηλώνω ότι, αν είχα εκλεγεί ευρωβουλευτής στην Γερμανία, δεν θα ένιωθα καμία υποχρέωση να ζητήσω γερμανική υπηκοότητα. Μάλιστα, θα στηλίτευα οποιονδήποτε επιχειρηματολογούσε ότι είχα υποχρέωση να το κάνω. Εμείς, το ΜέΡΑ25-DiEM25 πασχίζουμε από την μέρα της ίδρυσής μας να διατρανώσουμε τον ευρωπαϊκό διεθνισμό, να κατεβάσουμε γερμανό υποψήφιο ευρωβουλευτή στην Ελλάδα, έλληνα στην Γερμανία, Ιταλό στην Γαλλία, κ.ο.κ.
Συνεπώς, η Κωνσταντίνα Κούνεβα δεν είχε καμία υποχρέωση να ζητήσει την ελληνική υπηκοότητα, ούτε καν ως ευγενική πράξη. Αρκεί ότι εκπροσώπησε τους μετανάστες εντός της ΕΕ που αντιμετωπίζονται ως αναλώσιμοι, που πέφτουν θύματα της πιο στυγνής εκμετάλλευσης, που εν τέλει είναι οι πρώτοι πάνω στους οποίους οι εργοδοσίες ασκούνται στο πως να ρευστοποιούν τους εργαζόμενους, βιαιοπραγόντας πάνω τους βάναυσα».

 

Πηγή: newpost.gr

 

 

Εκβιαζόμαστε; Υποκύπτουμε;
Saturday
08/06/2019
21:49 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος "Στάθης"
0

Σχόλιο GMR : “Κακιά σκουριά”, “Δεν μας πιάνει”!

Όμως, πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις: (εδώ) το σημερινό της υποψηφιότητας με Βαρουφάκη

 

 

Στάθης”, 7 Ιουν. 2019

 

Και όμως! Υπάρχει χειρότερος απ’ τον κυβερνητικό εαυτό του ΣΥΡΙΖΑ, ο προεκλογικός.

«Τελευταίες μέρες της Πομπηίας» και η κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου φροντίζει την ασφαλή αποκατάσταση της κορούλας της σε καλύτερη θέση στο Δημόσιο, ακριβώς

όπως θα έκανε και ο τελευταίος κομματάρχης του Δεληγιάννη στην Ελλάδα των κοτζαμπάσηδων. Απορώ (σε κατάσταση απορίας βρίσκομαι άλλωστε τα τελευταία τέσσερα χρόνια) γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ κατεβάζει υποψήφια την κυρία Σβίγκου (φερ’ ειπείν) και δεν τη διορίζει κι αυτήν στο Δημόσιο – κάποιες θέσεις θα υπάρχουν ακόμα, «Κόρη της Τασούλας» ας πούμε ή «Κολλητάρι του Πετσίτη».

Το χειρότερο όμως δεν είναι αυτό! Είναι η «λογική» με την οποίαν προσπαθούν να δικαιολογήσουν τέτοιες αθλιότητες: «Και η Ν.Δ. τα ίδια έκανε! Και η Ν.Δ. έφερνε ντροπολογίες της τελευταίας στιγμής»! Εξομοίωση δηλαδή! Η ατράνταχτη απόδειξη του «ηθικού πλεονεκτήματος». Άδικο έχουν ύστερα όσοι λένε (ανάμεσά τους και η ταπεινότης μου) ότι έχουμε να κάνουμε με δυο Δεξιές;

(more…)

123..