ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Το Βερολίνο παγιδεύει την Ελλάδα – Ο άσσος των γερμανικών χρεών
Thursday
20/08/2020
01:04 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Γερμανικές Αποζημιώσεις Μάκης Ανδρονόπουλος ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
0

ΣΧΟΛΙΟ G-M-R: Ο πολιτικός κόσμος έχει χώσει το κεφάλι του στην άμμο, από την κυβέρνηση, από τους δήθεν σκληρούς σαμαρικούς υπερπατριώτες που ποιούν τη νύσσα, τους συριζαίους κάθε απόχρωσης, τους κιναλιστές κ.ο.κ. Συμφέροντα, ολιγωρία και υποταγή!

G-M-R: ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΑΥΞΑΝΟΥΜΕ ΔΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΑΥΤΉΣ ΤΗΣ ΙΔΙΟΤΕΛΟΥΣ ΟΛΙΓΩΡΊΑΣ-ΥΠΟΤΑΓΗΣ.

 

 

 

 

Μάκης Ανδρονόπουλος, 18 Αυγούστου 2020

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Για όσους δεν θέλουν να κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους είναι οφθαλμοφανές πως η Ελλάδα έχει εκτός από την Τουρκία ένα ακόμα σκληρό γεωπολιτικό αντίπαλο εδώ και 150 χρόνια, τη Γερμανία. Οι δήθεν καλές της υπηρεσίες στην διένεξη Τουρκίας-Ελλάδας δεν είναι απλώς ετεροβαρείς υπέρ της Άγκυρας, όπως ξεκάθαρα φάνηκε στο Συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών της Παρασκευής. Αποτελούν και παγίδα.

Ο πολιτικός κόσμος έχει χώσει το κεφάλι του στην άμμο, από την κυβέρνηση, από τους δήθεν σκληρούς σαμαρικούς υπερπατριώτες που ποιούν τη νύσσα, τους συριζαίους κάθε απόχρωσης, τους κιναλιστές κ.ο.κ. Συμφέροντα, ολιγωρία και υποταγή! Είναι προφανές ότι χρησιμοποιούν τον τρόμο του κορονοϊού για να κάνουν τους συμβιβασμούς και τις δουλειές τους. Όμως, σύμφωνα με το web-social listening-analytics tool PaloPro η κοινή γνώμη, όπως εκφράζεται στα κοινωνικά δίκτυα (και όχι στις καθοδηγούμενες δημοσκοπήσεις), άλλα φρονεί για τις γεωπολιτικές απειλές που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ.

Πηγή: slpress.gr

Οι αθέατοι μηχανισμοί της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη
Friday
10/07/2020
00:24 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Γερμανικές Αποζημιώσεις Γερμανική Κατοχή Γεώργ. Ρακκάς
0

Σχόλιο GMR: Εξαιρετικά χρήσιμο το άρθρο αλλά έχουμε μια σοβαρή παρατήρηση. Οι Γερμανοί δεν φέρνουν μόνο  χάντρες στους ιθαγενείς, αλλά δεσμά παγκοσμιοποίησης (αντίθετα με το Σύνταγμα της Ελλάδας, εδώ σχετική καταγγελία σε Άρειο Πάγο)-χρεοκρατίας.

Απέναντι σε αυτές τις χάντρες-δεσμά, δεν αρκεί η επιλεκτική, όσο κι αν είναι καλή, αρθρογραφία.

 

 

 

Γ. Ρακκάς, 8 Ιουλίου 2020

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

Το Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας αφορά ένα πρόγραμμα του γερμανικού κράτους το οποίο “σέρνεται” από το 2014. Οι διαδοχικές κυβερνήσεις που πέρασαν από τότε το έχουν υποστηρίξει, ενώ η συμφωνία για την ίδρυσή του υπεγράφη επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, το 2017, και μονογραφήθηκε το 2018.

Τώρα, είναι η σειρά της κυβέρνησης Μητσοτάκη να προωθήσει στην υλοποίησή του, και σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης –ως διαχρονικός αρωγός του– βρέθηκε η έδρα του ιδρύματος. Είναι το πανέμορφο νεοκλασικό “Βίλα Πετρίδη”, που ανήκει και ανακαινίστηκε την τελευταία δεκαετία από τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Το ίδρυμα ιδρύθηκε με σκοπό την «βελτίωση της αλληλοκατανόησης των νέων μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας». Προωθεί επίσης τις αξίες της ομοσπονδιακής Ευρώπης, και ενθαρρύνει την κινητικότητα των εργαζομένων. Δραστηριοποιείται ακόμα, με κοινά πρότζεκτ και σε ζητήματα ευαίσθητα στις σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών, όπως τα πεπραγμένα της Γερμανίας στην Ελλάδα κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

Ανοιχτή επιστολή Εθνικού Συμβουλίου στον Μητσοτάκη για τις γερμανικές οφειλές
Thursday
25/07/2019
22:06 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος G-M-R Γερμανικές Αποζημιώσεις
0

Σχόλιο GMR : Αδήριτη η ανάγκη διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών.

Αδήριτη ΚΑΙ η ανάγκη διεκδίκησης των Νεογερμανικών οφειλών αγαπητά μελή της Επιτροπής Διεκδίκησης τω Γερμανικών Οφειλών (ΕΔΩ η σχετική έκθεση-υπόδειξη του ΟΗΕ).

Όμως, η δεύτερη διεκδίκηση εμπεριέχει (ΣΥΜΦΩΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΟΗΕ) την επίσης αδήριτη ανάγκη εκδίωξης και ΛΟΓΟΔΟΣΙΑΣ των ενόχων εσχάτης προδοσίας.

Αν οι ελπίδες του πρώτου αιτήματος εναποτίθενται στον εκ των ενόχων εσχάτης προδοσίας, δευτερευόντως ΑΠΟΚΤΗΝΩΜΕΝΟ (εδώ και εδώ), Πρωθυπουργό (ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΛΑΟ), τότε η Επιτροπή Διεκδίκησης Γερμανικών Οφειλών υπονομεύει το ίδιο το αίτημά της.

 

 

 

G-M-R, 20 Ιουλίου 2019

 

 

Το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, ενόψει της έναρξης των εργασιών της Βουλής των Ελλήνων με τη νέα της σύνθεση, όπως αυτή προέκυψε μετά τη λαϊκή ετυμηγορία της 7ης Ιουλίου 2019, απευθύνεται στον Πρωθυπουργό, τον Πρόεδρο της Βουλής, τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών πολιτικών κομμάτων και όλους τους βουλευτές με στόχο να επαναφέρει στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης το μείζον ζήτημα της διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών.

 

Όπως είναι γνωστό, η αρμόδια επιστημονική υπηρεσία του Ομοσπονδιακού Γερμανικού Κοινοβουλίου, κληθείσα από το κόμμα «Die Linke» να λάβει θέση επί του θέματος, μετά την επίδοση της ρηματικής διακοίνωσης από την ελληνική κυβέρνηση (4.6.2019), αποφάνθηκε ότι, παρά τα όσα ανυπόστατα και προκλητικά διακηρύσσει η γερμανική κυβέρνηση, το θέμα των ελληνικών αξιώσεων έναντι της Γερμανίας δεν έχει κλείσει!

Αντίθετα, κατά γενική ομολογία, οι οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα είναι απαράγραπτες και το ζήτημα παραμένει ανοικτό και επίκαιρο. Σύμφωνα, δε, με την προσφυή διατύπωση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Π. Παυλόπουλου, οι ελληνικές αξιώσεις είναι «νομικώς ενεργές και δικαστικώς επιδιώξιμες».

Με βάση τα παραπάνω και με την ευκαιρία της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης καλούμε, ιδίως, τον Πρωθυπουργό κ. Κ. Μητσοτάκη και τους πολιτικούς αρχηγούς, να θέσουν το ζήτημα της διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών κατά τις ομιλίες τους.

(more…)

Γερμανός ιστορικός καλεί τη Γερμανία να πληρώσει στην Ελλάδα τις πολεμικές αποζημιώσεις
Sunday
17/02/2019
21:59 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Γερμανικές Αποζημιώσεις Καρλ Χάιντς Ροθ
0

 

 

Καρλ Χάιντς Ροθ, 15 Φεβ.2019

 

Οι ελληνικές αξιώσεις ανέρχονται στα 190 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τον Καρλ Χάιντς Ροθ

«Η Γερμανία οφείλει να αποδεχτεί να πληρώσει και να ξεκινήσει άμεσα διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα για να διευθετηθεί το ζήτημα των μεγάλων καταστροφών που προξένησε η ναζιστική Γερμανία την περίοδο της Κατοχής». Αυτό ανέφερε σήμερα στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου στην Περιφέρεια Κρήτης, ο συγγραφέας, ιστορικός, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Κοινωνικής Ιστορίας του 20ου αιώνα Καρλ Χάιντς Ροθ (Karl-Heinz Roth).

Ο Γερμανός ιστορικός βρίσκεται στο Ηράκλειο για να συμμετάσχει στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου, που συνέγραψε με τον επίσης Γερμανό ιστορικό Χάρτμουτ Ρούμπνερ (Hartmut Rubner, «Η οφειλή των επανορθώσεων: υποθήκες της γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα και την Ευρώπη» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ο τόπος μου».

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Γερμανός ιστορικός ανέφερε ότι, σύμφωνα με υπολογισμούς, οι ελληνικές αξιώσεις ανέρχονται στο ποσό των 190 δισ. ευρώ που πρέπει να πληρωθούν και κάλεσε τους πολίτες, τα κινήματα, στην Ελλάδα και στη Γερμανία να ασκήσουν πίεση στη Γερμανία προκειμένου να επιτευχθεί αυτό το δίκαιο αίτημα.

(more…)