ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Δίκτυο Αναγνώρισης Γενοκτονιών: Ευχαριστώ σε Παυλόπουλο για τη στάση του έναντι της Τουρκίας
Saturday
15/09/2018
17:02 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος G-M-R
0

 

 

 

G-M-R, 15 Σεπ. 2018

 

Ευχαριστήρια επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, για το γεγονός ότι τόσο στην Παναγία Σουμελά στις 15 Αυγούστου όσο και στη Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης στις 22 του ίδιου μήνα μίλησε για τις γενοκτονίες που διέπραξαν Νεότουρκοι και κεμαλιστές στις αρχές του 20ού αιώνα και κάλεσε την Τουρκία, ως συνέχεια του οθωμανικού κράτους, να ζητήσει μία συγνώμη γι’ αυτές, απέστειλε το Δίκτυο Αναγνώρισης Γενοκτονιών, με υπογράφοντα το συντονιστή του και πρόεδρο του Πανελληνίου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών δρ Αντώνη Παυλίδη.

«Οφείλαμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Είναι η πρώτη φορά που ο ανώτατος άρχων της χώρας κάνει τέτοιες σημαντικές και πολύ δυναμικές δηλώσεις», λέει στο pontos-news.gr ο Αντ. Παυλίδης.

Παράλληλα, με την ενέργειά του αυτή, το Δίκτυο, όπως είπε στο pontos-news.gr ο Αντώνης Παυλίδης, θέλησε να στηρίξει τον ΠτΔ, διότι για τις δηλώσεις του δέχθηκε πυρά και από κύκλους εντός Ελλάδος, και όχι μόνο από τη γειτονική χώρα.

Στην επιστολή του προς τον Προκόπη Παυλόπουλο, το Δίκτυο τονίζει ότι ενώνει τη φωνή του με τη δική του, καλώντας την Τουρκία να πάρει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες, ώστε «η νέα γενιά να μην μολύνεται από το άγος αυτού του εγκλήματος». Με αυτόν τον τρόπο «είμαστε βέβαιοι ότι θα δημιουργηθούν καλύτερες προϋποθέσεις διασφάλισης της ειρήνης και της συνεργασίας ανάμεσα σε όλους τους λαούς της περιοχής».

Στο Δίκτυο Αναγνώρισης Γενοκτονιών συμμετέχουν Πόντιοι και άλλοι Μικρασιάτες Έλληνες, Αρμένιοι και Ασσύριοι, λαοί που υπέστησαν γενοκτονία στις αρχές του 20ού αιώνα από τον ίδιο θύτη.

Στόχος του Δικτύου, σύμφωνα με τον Αντώνη Παυλίδη, είναι να προχωρήσει σε ενέργειες που πραγματικά θα αλλάξουν το τοπίο

Δεν είμαστε κολλημένοι ή εξαρτημένοι από καμία ομάδα συμφερόντων και δεν πρόκειται να μείνουμε μόνο σε αφορισμούς. Θα κάνουμε έργο για την αναγνώριση των γενοκτονιών. Θα επιλέξουμε και θα επισκεφθούμε χώρες-στόχους που μπορεί να τις αναγνωρίσουν και θα κάνουμε ημερίδες στα κοινοβούλιά τους».

Πηγή: pontos-news.gr

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.