ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Τί ακούγεται στο ηχητικό περί εκβιασμού – Για “συκοφαντία” μιλά η Θάνου
Saturday
26/02/2022
09:09 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Ανδ. Βγενόπουλος Βασ. Θάνου ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
0

Σχόλιο GMR: Μήπως η (αρχιτσιπρική) κυρία Θάνου μήνυσε τον κο Βγενόπουλο και τους μάρτυρες κατηγορίας για ψευδή καταμήνυση και δεν το μάθαμε;;;

_.

 

 

 

 

 

Slprees/Σύνταξη, 23 Φεβ. 2022

 

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Αναταράξεις, αλλά και πολιτικές “κόντρες” προκαλεί ένα άγνωστο μέχρι σήμερα ηχητικό ντοκουμέντο, σύμφωνα με το οποίο ο εκβιασμός που κατήγγειλε ο αποβιώσας επιχειρηματίας, Ανδρέας Βγενόπουλος, ότι υπέστη εκβιασμό το 2016 από την τότε πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, φαίνεται να έχει καταγραφεί. Σε ανακοίνωση της, η Βασιλική Θάνου μίλησε για “συκοφαντίες”.

Η υπόθεση αφορά (σύμφωνα με το iefimerida που δημοσιοποίησε το ηχητικό και την απομαγνητοφώνηση του) μεσολάβηση που φέρεται ότι έκανε το 2016 φίλη της πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου και μετέπειτα συμβούλου του κ. Τσίπρα, Βασιλικής Θάνου, στον Ανδρέα Βγενόπουλο, προκειμένου να διευθετηθούν οι φορολογικές και δικαστικές εκκρεμότητες του επιχειρηματία, ο οποίος στο μεταξύ έχει φύγει από τη ζωή.

Ο επιχειρηματίας αποκάλυψε σε συνέντευξη Τύπου, τον Μάιο του 2016, ότι του ζητήθηκαν, μέσω τρίτου προσώπου, χρήματα με τη “μέθοδο του βιβλίου” (να τα τοποθετήσει δηλαδή μέσα σε ένα βιβλίο) και ότι του ζητήθηκε μέγεθος “βιβλιοθήκης”. Εκείνη την περίοδο κρινόταν η έκδοση δύο στενών συνεργατών του, στελεχών της MIG, από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Κόντρα στη Βουλή για τον διορισμό Θάνου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού – Τι απάντησε η ίδια
Thursday
20/12/2018
03:16 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Βασ. Θάνου Κομματικοσυνδικαλιστικός Συντεχνιασμός
0

 

Σχόλιο G-M-R: Δεν πρόκειται για πρώτη φορά ΔΙΑΠΛΟΚΗ. Τελείως ενδεικτικά, να θυμίσουμε την περίπτωση του κου Κυριτσάκη προηγούμενου Προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού; Φυσικά, η ΔΙΑΠΛΟΚΗ δεν γεννιέται τη στιγμή του διορισμού. Έχει προηγηθεί η σχετική προϋπηρεσία (Η G-M-R θυμίζει την ενοχή της κας Θάνου, ως Προέδρου του Αρείου Πάγου και εν συνεχεία ως πρωθυπουργού της υπηρεσιακής κυβέρνησης και ταυτόχρονα Προέδρου του Αρείου Πάγου, στην συγκάλυψη όλων των καταγγελιών και μηνύσεων εσχάτης προδοσίας, για δε τον κο Κυριτσάκη ως Αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου, θυμίζουμε το αμίμητο, δημοσιευθέν στο περιοδικό Αντί τεύχος 907 9-11-2007, όταν αντιπροσωπεία του Ιδρύματος Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου επισκέφθηκε τον αντιπρόεδρο και πρόεδρο της Επιθεώρησης του Αρείου Πάγου κύριο Κυριτσάκη,, σχετικά με δικογραφία που αφορούσε μεταξύ άλλων το ποινικά διωκόμενο εργοδοτικό αδίκημα της υπέρβασης της 12ωρης εργασίας και με θάνατο εργαζομένου υπό τέτοιες συνθήκες: “καλά τώρα…, πέρασε το δωδεκάωρο…”.).

 

 

 

G-M-R , 19 Δεκ. 2018


 

 

Με τις ψήφους των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και της Ένωσης Κεντρώων εγκρίθηκε από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής η τοποθέτηση του Βασιλικής Θάνου στη θέση της προέδρου της Ανεξάρτητης Αρχής Ανταγωνισμού.

Τόσο η ΝΔ όσο και η ΔΗΣΥ επέμειναν στις αντιρρήσεις τους περί ασυμβίβαστου καθώς διατέλεσε επικεφαλής στο νομικό γραφείο του πρωθυπουργού με την ίδια να απαντά πως δεν είναι ούτε κομματικό, ούτε πολιτικό στέλεχος και πως βάσει του νόμου διαθέτει όλα τα απαραίτητα προσόντα για την θέση.

Η ΝΔ δια στόματος Μάκη Βορίδη θύμισε πάντως, επιστολή της -στο παρελθόν- προς το Προεδρείο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων με την οποία προέτρεπε τα μέλη του να μην αναζητήσουν μετά το τέλος της θητείας τους και τη συνταξιοδότησή τους, άλλες θέσεις -καλά αμειβόμενες- όπως εκείνες των προέδρων Ανεξάρτητων Αρχών.

(more…)