ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Δηλώσεις Λεων. Χρυσανθόπουλου στο RT για τις διαδηλώσεις
Wednesday
23/01/2019
23:40 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Λεων. Χρυσανθόπουλου ΣΚΟΠΙΑΝΟ
0

 

 

Λεων. Χρυσανθόπουλος , 21 Ιαν. 2019

 

 

 

Δηλώσεις Λεων. Χρυσανθόπουλου στο RT για τις διαδηλώσεις στην Αθήνα, Μόναχο και Στουτγάρδη και γενικότερα για Σκοπιανό

 

 

ΗΠΑ – Απειλή κατά της ανθρωπότητος και πως αντιμετωπίζεται
Thursday
13/12/2018
22:27 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Λεων. Χρυσανθόπουλου
0

 

Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος, 11 Δεκ. 2018


Από παλιά οι ΗΠΑ,όπως άλλωστε και οι άλλες μεγάλες δυνάμεις είχαν βλέψεις για να αυξήσουν και επεκτείνουν την επιρροή τους στον πλανήτη μας, κάτι που μπορεί να θεωρηθεί απόλυτα φυσικό. Ο τρόπος όμως που χρησιμοποιούσαν οι ΗΠΑ ήταν εν πολλοίς βάρβαρος. Να θυμίσουμε τα πραξικοπήματα που οργάνωσε τις δεκαετίες μεταξύ 50-80 στην Γουατεμάλα, Ελ-Σαλβαντόρ ,Νικαράγκουα, Χιλή και Αργεντινή κυρίως για την υποστήριξη των συμφερόντων των μεγάλων αμερικανικών επιχειρήσεων που είχαν επενδύσει εκεί.  Αναφέρουμε επίσης την εισβολή στον Παναμά και στην Γρενάδα και την αποτυχημένη εισβολή στον Κόλπο των Χοίρων στην Κούβα.

Όταν κατέρρευσε η Σοβιετική Ένωση, η ανθρωπότης έμεινε με την εντύπωση ότι θα άρχιζε μια περίοδος διαρκούς ειρήνης και ευημερίας. Πόσο λάθος έκανε..  Η λεγόμενη Δύση-δηλαδή οι ΗΠΑ και οι δορυφόροι της, ήθελε να ελέγχει πλήρως τον πλανήτη. Παραβίασε ψευδόμενη -την συμφωνία κυρίων μεταξύ Γκορμπατσώφ και Μπους, σύμφωνα με την οποίαν η Ρωσία συμφωνούσε στην επανένωση της Γερμανίας υπό την προϋπόθεση να μη διευρύνετο το ΝΑΤΟ. Και το ΝΑΤΟ διευρύνθηκε τόσο πολύ που ενέταξε σ’αυτό όλα τα κράτη του Συμφώνου Βαρσοβίας, σε μια αδικαιολόγητη προσπάθεια περικύκλωσης της Ρωσίας.
(more…)

Eurogroupe: MIA ΑΔΙΣΤΑΚΤΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ
Thursday
18/10/2018
21:00 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Λεων. Χρυσανθόπουλου
0

 

 

του Λεων. Χρυσανθόπουλου, 16 Οκτ. 2018

 

 

Διαβάζοντας το τελευταίο βιβλιο του Γ.Βαρουφάκη,”Ενήλικοι στην Αιθουσα – Η Μάχη μου με το Βαθύ Κατεστημένο της Ευρώπης” αυτό που προκαλεί το ενδιαφέρον του αναγνώστη ειναι οι αισχρές μεθοδεύσεις που χρησιμοποιήσαν τα μέλη της Ε.Ε. και της Ευρωζώνης κατα της Ελλάδος για να πετύχουν το τρίτο μνημόνιο. Οχι που δεν ηταν γνωστά αλλά εχουμε τωρα την μαρτυρία για τα γεγονότα από πρώτο χέρι, από το πρόσωπο που τα διαπραγματεύτηκε στην αρχική φάση του 2015.

 

Οι μεθοδεύσεις αυτές δείχνουν επίσης τις δυσκολίες που θα έχει να αντιμετωπίσει η πρώτη αντιμνημονιακή κυβέρνηση αλλά ταυτόχρονα η προβολή τους,δίνει την ευκαιρία της έγκαιρης αντιμετώπισης τους.

 

Το Eurogroup είναι μια άτυπη ομάδα των υπουργών οικονομικών που συμμετέχουν στην ευρωζώνη. Η Συνθήκη της Ε.Ε. στο Πρωτόκολλο 14 αρθρα 1 και 2 αναφέρει για τις άτυπες αυτές συναντήσεις των Υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης.

(more…)

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΠΑΝΤΑΧΟΘΕΝ
Sunday
07/10/2018
12:11 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Λεων. Χρυσανθόπουλου
0

 

Λεων. Χρυσανθόπουλου, 28 Μαρ. 2018

 

 

MΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΕΣΒΗ Ε. Τ. Λ. ΧΡΥΣΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ AFRIQUE-ASIE

 

Δημοσιεύτηκε απο τον Tigrane Yegavian στις 28. 3. 18

 

Πρώην Ελληνας διπλωμάτης, ο Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος υπήρξε Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας της Μαύρης Θάλασσας απο το 2006 μέχρι το 2012. Υπήρξε αντιπρόσωπος της Ελλάδος στα Ηνωμένα Εθνη, Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Υπουργού Εξωτερικών και Γενικός Διευθυντής ευρωπαϊκών υποθέσεων . Η εμπειρία του εκτείνεται απο το Τορόντο μέχρι την Βαρσοβία, απο το Ερεβάν μέχρι το Πεκίνο. Μάχεται σήμερα εναντίον της πολιτικής μειώσης της κυριαρχίας της χώρας του από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ.

 

Tigran Yegavian: Τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο πραγματοποιήθηκαν δυο μαζικές διαδηλώσεις στην χώρα σας για να διεκδικήσετε την επιστροφή της εθνικής κυριαρχίας και ακεραιότητος της Ελλάδος. Μετά απο δύο σχεδόν αιώνες από την εξέγερση της Ελλάδος εναντίον της Οθωμανικής κατοχής, μοιάζει να φαίνεται οτι η χώρα σας δεν εχει ακόμα ξεφύγει απο τα χαρακτηριστικά της αποικίας. Πως φθάσαμε μέχρι εδώ?

 

Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος : Το πρόβλημα ειναι οτι απελευθερωθήκαμε απο τον Οθωμανικό ζυγό για να βρεθούμε κάτω απο την επιρροή των μεγάλων δυνάμεων της εποχής. Ο πρώτος Κυβερνήτης της ελεύθερης Ελλάδος ηταν ο Ιωάννης Καποδίστριας ο οποίος ως Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, επαιξε ενα σημαντικό ρόλο στήν δημιουργία του Συντάγματος της Ελβετίας. Εμέις τον δολοφονήσαμε και τον αντικαταστήσαμε με εναν Βαυαρό βασιλιά. Τα πρώτα Ελληνικά κόμματα ονομαζόντουσαν, το αγγλόφιλο, το γαλλόφιλο και το ρωσόφιλο., μια και ήσαν υπό την επιρροή των μεγάλων αυτών δυνάμεων.

(more…)

ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Thursday
27/09/2018
14:30 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Λεων. Χρυσανθόπουλου
0

 Λεων. Χρυσανθόπουλος , Φεβ. 2018

 

 

Δημοσιεύτηκe στην ιστοσελίδα του Campaign for an Independent Britain

Μία κατάσταση που δεν βελτιώθηκε από πέρυσι είναι η κατάσταση της Ελλάδος. Η πολιτική της λιτότητος που επιβλήθηκε από την ΕΕ είναι στην κυριολεξία δολοφονική. Φέτος πληροφορηθήκαμε για την απαράδεκτη συμπεριφορά σεξουαλικής εκμετάλλευσης από ορισμένους υπαλλήλους της OXFAM, η οποία έχει γίνει μια μεγάλη διεθνή οργάνωση και χρηματοδοτείται τόσον από την ΕΕ όσον και από την κυβέρνηση του Η. Βασιλείου. Η οργάνωση αυτή ιδρύθηκε με το όνομα Επιτροπή της Οξφόρδης για την Ανακούφιση από την Πείνα. Συστάθηκε από ιδιώτες στην εκκλησία της Αγίας Μαρίας στην Οξφόρδη το 1942 για την ανακούφιση της πείνας στην Ελλάδα που ήταν τότε κάτω από την ναζιστική κατοχή. Η παρούσα κατάσταση δεν είναι λιγότερο χειρότερη. Αλλά δεν ακούμε τίποτα ούτε από το BBC ούτε από τον εγχώριο τύπο.

Σε ένα πρόσφατο συνέδριο για τον Τύπο, η σύζυγος μου Ελλεν, έγινε έξω φρενών με τον τρόπον με τον οποίον παρουσιαστές του BBC δεν έδιναν σημασία για τις ανησυχίες που εξέφραζε για την Ελλάδα. Ο Πρέσβης Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος, που μίλησε πέρυσι στο Συνέδριο της Πρωτοβουλίας για μια Ανεξάρτητη Βρετανία, μου έστειλε την ακόλουθη αναφορά που μας υπενθυμίζει το κακό στην ευρωπαϊκή πολιτική που καταπολεμούμε και που μας οδηγεί στην φιλανθρωπία.

Edward Spalton

 

ΕΛΛΑΔΑ 2018

Από τον Πρέσβη ε,τ, Λεωνίδα Χρυσανθόπουλο

 

Καθώς ο Ελληνικός λαός εισέρχεται στο όγδοο χρόνο της λιτότητος, τα καταστρεπτικά αποτελέσματα γίνονται πιό φανερά. Ο ρυθμός θανάτων έχει αυξηθεί σε τέτοιο σημείο ώστε οι αρχές σταμάτησαν από τον Ιανουάριο να δημοσιεύουν τα μηνιαία στατιστικά στοιχεία των θανάτων και γεννήσεων. Ο συνολικός αριθμός θανάτων το 2017 ήταν 123,700,το 2016 ήταν 118,623 και το 2013 ήταν 70,830.Ο μέσος αριθμός θανάτων πριν από την κρίση ήταν περίπου 60,000 ετησίως. Οι λόγοι γιά την κατάσταση αυτή ήσαν τα μέτρα λιτότητος που διέλυσαν το Εθνικό Σύστημα Υγείας, η πτώχεια, η πείνα, έλλειψη θέρμανσης, αύξηση αυτοκτονιών κλπ. Η ΕΕ και το ΔΝΤ ασκούν πίεση στο καθεστώς των Αθηνών για να αυξήσει τον ρυθμό των πλειστηριασμών σε περιουσίες που ανήκουν σε άτομα που δεν μπορούν να πληρώσουν τα δάνεια τους επειδή μειώθηκαν οι οι μισθοί,οι συντάξεις και αυξήθηκαν οι άμεσοι και έμμεσοι φόροι. Άρχισαν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί που παρεμποδίζουν τους ακτιβιστές να σταματούν τους φυσικούς πλειστηριασμούς. Περίπου 5 εκατ. φορολογούμενοι δεν μπορούν πλέον να πληρώσουν φόρους και το κράτος μπορεί να εκπλειστηριάσει περιουσίες για χρέη άνω των 500 ευρω.

(more…)

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΝΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ
Thursday
27/09/2018
00:55 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Λεων. Χρυσανθόπουλου
0

 

Λεων. Χρυσανθόπουλος (*), 28 Ιουν. 2018

 

Την περασμένη εβδομάδα οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης έδωσαν στην Ελλάδα 10 χρόνια παράταση στην αποπληρωμή του χρέους με ταυτόχρονη πρόβλεψη μιας περιόδου χάριτος 10 ετών στην διάρκεια της οποίας η χώρα δεν θα πληρώνει τόκους. Το ύψος της τελευταίας δόσης προβλέπεται στα 15 δις που θα βοηθήσει την Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της οταν εξέλθει των μνημονίων τον Αύγουστο.,οκτώ χρόνια μετά την επιβολή μέτρων λιτότητος στην χώρα. Πολλοί Έλληνες πανηγύρισαν με την είδηση αυτή. Ακόμη ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εμφανίσθηκε με γραβάτα. Όμως σύμφωνα με  τα λόγια του Πρέσβη Λεωνίδα Χρυσανθόπουλου, η Ελλάδα δεν έχει κανένα λόγο να πανηγυρίζει.

Η Ελλάδα υποχρεώθηκε να μπει στα ευρωπαϊκά προγράμματα το 2010 ώστε το δημόσιο χρέος της να μειωθεί. Το 2010 ήταν 262 δις ευρώ και το 2018 είχε φθάσει στο ποσό των 323 δις ευρώ και αυξάνεται.. Δηλαδή από 120% σε ποσοστό ΑΕΠ το 2010 αυξήθηκε στο 185% το 2018.Κατά συνέπεια ο αντικειμενικός σκοπός του προγράμματος απέτυχε,το δημόσιο χρέος δεν μειώθηκε και μετά από οκτώ χρόνια μέτρων λιτότητος, η χώρα καταστράφηκε και ο λαός της συνεχίζει να υποφέρει.

(more…)

Ανοικτή Επιστολή στον Ομοσπονδιακό Υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Ηaiko Mass από τον Λεωνίδα Χρυσανθόπουλο.
Monday
03/09/2018
12:49 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Λεων. Χρυσανθόπουλου
0

Λεων. Χρυσανθόπουλου, 1 Σεπ. 2018

 

 

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΗΑIKO MASS ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΕΩΝΙΔΑ ΧΡΥΣΑΝΘΟΠΟΥΛΟΝ ΠΡΕΣΒΗ ΕΠΙ ΤΙΜΗ

 

 

Εξοχώτατε,

Σας γράφω σήμερα για να σας συγχαρώ για την 70 επέτειο από την σύνοδο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης που ολοκλήρωσε την σημαντική  εργασία της με την υιοθέτηση του Βασικού Νόμου στις 8 Μαΐου 1949 που εγγυάται επίσης την ζωή και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. . Ταυτόχρονα θα ήθελα να μοιρασθώ μαζί σας τις ανησυχίες της πλειοψηφίας των συμπατριωτών μου για την κατάσταση στην Ελλάδα.

Ο λόγος για τον οποίον επιβλήθηκε στην Ελλάδα μνημονιακή πολιτική αυστηράς λιτότητος ήταν κυρίως για να μειωθεί το δημόσιο χρέος που το 2010 ηταν περίπου 120% σε ποσοστό ΑΕΠ,ενώ σήμερα εχει φθάσει στο 185%. Οι λόγοι για την μαζική αποτυχία των μέτρων ηταν κυρίως γιατί δεν λήφθηκε υπόψη ο ανθρώπινος παράγων. Η ασφάλεια των τραπεζών και της Ευρωζώνης ήταν το μόνο που απασχολούσε τα κράτη-μέλη. Από την αρχή ηταν φανερό σε πολλούς οτι τα μέτρα δεν θα ησαν αποτελεσματικά αλλά οι υπεύθυνοι για τον προγραμματισμό και την υλοποίηση τους αρνήθηκαν να ακολουθήσουν την κοινή λογική,ακόμα και αφού αναγνώρισαν τα λάθη τους. Το ΔΝΤ αναγνώρισε το λάθος που έκανε στον πολλαπλασιαστή και η Ευρωπαϊκή Επιροπή άλλα λάθη.

(more…)

Τα μέτρα που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα, παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα του λαού της
Sunday
02/09/2018
00:35 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Τράπεζες Λεων. Χρυσανθόπουλου
0

 

ΣΧΟΛΙΟ G-M-R: Τέτοιες παρεμβάσεις πρέπει να γίνονται αντικείμενο αγωνιστικών (κατέβασμα στο πεζοδρόμιο), δικαιϊκών-δικονομικών (πρεσσάρισμα Αρείου Πάγου), πολιτικών (ΣΥΝ-ΕΦΑΡΜΟΓΗ του άρθρου 120Σ), ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΩΝ-ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ.

Η G-M-R είναι διαθέσιμη κάθε στιγμή, για κάθε σχετική συνέργεια (την οποία ΔΙΑΡΚΩΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΗΣ – ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑΣ, όμως δεν είναι δυνατόν να την επιβάλλει,…, “ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ”).

 


 

 

 

 

του Λεωνίδα Χρυσανθόπουλου , 1 Σεπ. 2018

 

 

Μήνυμα – παρέμβαση του πρέσβη Λεωνίδα Χρυσανθόπουλου στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την 1η Σεπτεμβρίου 2018 στην Βόννη για τα 70 χρόνια από την 1η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Δυτικής Γερμανίας που υιοθέτησε το βασικό νόμο, το Σύνταγμα της χώρας.

 

Επιτρέψατε μου να συμμετάσχω στην σημερινή εκδήλωση για τα 70 χρόνια από την σύνοδο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης που υιοθέτησε τον Βασικό Νόμο (Σύνταγμα) στις 8 Μαΐου 1949 και που δημοσιεύθηκε στις 23 Μαΐου του ιδίου έτους. Είναι σημαντικό να υπογραμμισθεί ότι ο Βασικός Νόμος διασφαλίζει την ζωή και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ενώ το Συνταγματικό Δικαστήριο υποτίθεται ότι εγγυάται την εφαρμογή του Βασικού Νόμου. Χαιρετίζω το γεγονός ότι η Sarah Luzia Hassel-Reusing έχει προσφύγει στο Συνταγματικό Δικαστήριο κατά του EFSF, FSM και άρθρου 136 παρ.3 της Συνθήκης της ΕΕ. Εάν το Γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο είχε αποφανθεί επί των εν λόγω προσφυγών και είχε μειώσει τα μέτρα λιτότητος που επηρεάζουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, το δικαίωμα στην τροφή, στην υγεία και στην κοινωνική ασφάλιση, αυτό θα είχε θετικό αποτέλεσμα στην Γερμανία και στην Ε.Ε. Θα είχε επίσης βοηθήσει την Ε.Ε. Να μην επιβάλλει μέτρα στην Ελλάδα που παραβιάζουν το Σύνταγμα της.
(more…)

Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΟ 67-74 ΚΑΙ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΗΜΕΡΑ
Saturday
11/08/2018
22:26 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Λεων. Χρυσανθόπουλου
0

 

Λεων. Χρυσανθόπουλου, 8 Αυγ. 2018

 

Την εποχή της Χούντας μετα το πρώτο τρίμηνο η νεολαία κυρίως αλλά και οργανωμένες ομάδες ανθρώπων και προσωπικοτήτων άρχισαν την αντίσταση κατά της δικτατορίας. Δεν θα γίνει αναφορά εδώ όλων των αντιστασιακών οργανώσεων που υπήρχαν τότε αλλά μόνο στην φοιτητική αντίδραση η αντίσταση όπως την έζησε ο υπογράφων.

Μετά την 21 Απριλίου το βασικό πρόβλημα που επρεπε να αντιμετωπίσουμε ηταν η ελλειψη ενημέρωσης για τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα. Βασικές πηγές πληροφόρησης ηταν οι Ελληνικές εκπομπές του BBC, της Deutsche Welle, των Παρισίων και της Μόσχας. Από τον Ελληνικό τύπο της εποχής μονο η Εστια ειχε ελαστική λογοκρισία και το ελεύθερο να γράφει για τις πολιτικές εξελίξεις στην Κύπρο. Αλλη πηγή ήταν ο Αμερικανικός σταθμός της Βάσης του Ελληνικού που ήταν συνδεδεμένος απ΄ευθείας με ραδιοφωνικούς σταθμούς στις ΗΠΑ. Η Ελληνική τηλεόραση ΥΕΝΕΔ και ΕΡΤ ήταν στην αρχή ακόμα και εξέπεμπαν με περιορισμένο ωράριο. Μάλιστα τα καλοκαίρια της Χουντας όλη η Αθηνα άκουγε το ΒΒC και την DW και η εναρκτήρια μουσική των εκπομπών αυτών ακουγόταν σε κάθε γειτονιά.

(more…)