ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΝΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ
Thursday
27/09/2018
00:55 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Λεων. Χρυσανθόπουλου
0

 

Λεων. Χρυσανθόπουλος (*), 28 Ιουν. 2018

 

Την περασμένη εβδομάδα οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης έδωσαν στην Ελλάδα 10 χρόνια παράταση στην αποπληρωμή του χρέους με ταυτόχρονη πρόβλεψη μιας περιόδου χάριτος 10 ετών στην διάρκεια της οποίας η χώρα δεν θα πληρώνει τόκους. Το ύψος της τελευταίας δόσης προβλέπεται στα 15 δις που θα βοηθήσει την Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της οταν εξέλθει των μνημονίων τον Αύγουστο.,οκτώ χρόνια μετά την επιβολή μέτρων λιτότητος στην χώρα. Πολλοί Έλληνες πανηγύρισαν με την είδηση αυτή. Ακόμη ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εμφανίσθηκε με γραβάτα. Όμως σύμφωνα με  τα λόγια του Πρέσβη Λεωνίδα Χρυσανθόπουλου, η Ελλάδα δεν έχει κανένα λόγο να πανηγυρίζει.

Η Ελλάδα υποχρεώθηκε να μπει στα ευρωπαϊκά προγράμματα το 2010 ώστε το δημόσιο χρέος της να μειωθεί. Το 2010 ήταν 262 δις ευρώ και το 2018 είχε φθάσει στο ποσό των 323 δις ευρώ και αυξάνεται.. Δηλαδή από 120% σε ποσοστό ΑΕΠ το 2010 αυξήθηκε στο 185% το 2018.Κατά συνέπεια ο αντικειμενικός σκοπός του προγράμματος απέτυχε,το δημόσιο χρέος δεν μειώθηκε και μετά από οκτώ χρόνια μέτρων λιτότητος, η χώρα καταστράφηκε και ο λαός της συνεχίζει να υποφέρει.

Παρουσιάζοντας την ολοκλήρωση  της τέταρτης και τελικής αξιολόγησης της πολιτικής ανάπτυξης σαν νίκη και ιστορία επιτυχίας η δήλωση της ευρωομάδος της 22 Ιουνίου 2018 συγχαίρει τις Ελληνικές αρχές και τον Ελληνικό λαό για την επιτυχημένη ολοκλήρωση του προγράμματος ESM.H δήλωση αποτελεί αριστουργηματική παραποίηση της αληθείας,παρουσιάζοντας μια αποτυχία σαν επιτυχία. Θα ήταν ίσως πιο τίμιο να την παρουσίαζαν σαν μια επιτυχημένη αποτυχία.

Η ευρωομαδα δεν έδωσε στην Ελλάδα μια ανάσα στο χρέος ούτε το μείωσε όπως είχε υποσχεθεί στο παρελθόν. Το μη βιώσιμο χρέος ως δια μαγείας εγινε βιώσιμο. Αυτό που δόθηκε στην Ελλάδα ήταν η επιμήκυνση κατά 10 χρόνια του χρόνου αποπληρωμής δανείων και δεκαετή περίοδος χάριτος για την πληρωμή τόκων..

Δεν δόθηκε η δέουσα προσοχή σε ένα κείμενο που έφερε τον τίτλο παράρτημα Α όπου αναφέρονται έξη υποχρεώσεις που θα διασφαλίσουν την συνέχιση και ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων που υιοθετήθηκαν από το πρόγραμμα ESM. Οι υποχρεώσεις αυτές αναφέρονται:

1.      Στην δημοσιονομική πολιτική όπου η Ελλάδα  αναλαμβάνει να σεβασθεί πλήρως την υποχρέωση οτι ο ετήσιος προϋπολογισμός θα πετυχαίνει ένα δημοσιονομικό πλεόνασμα του 3.5% του ΑΕΠ στο μεσοδιάστημα. Τουτο σημαίνει συνεχή υπερφορολόγηση του Ελληνικού λαού χωρίς προοπτικές ανακούφισης του.

2.      Στις κοινωνικές παροχές οπου η Ελλάδα θα συνεχίσει τις προσπάθειες της να να εκσυγχρονίσει το σύστημα κοινωνικών παροχών,υγείας,συντάξεων προτείνοντας επίσης νέα προσέγγιση στο σύστημα παροχών ΑΜΕΑ. Εκσυγχρονισμός στο ευρωλεξιλόγιο σημαίνει κατάρρευση με οικονομικό στραγγαλισμό όπως μας δείχνει η εμπειρία των τελευταίων οκτώ ετών.

3.      Στην οικονομική σταθερότητα που υποχρεώνει την Ελλάδα να συνεχίσει την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων για την αποκατάσταση της υγείας του τραπεζικού συστήματος. Η υγεία του τραπεζικού συστήματος είναι πιο σημαντική από την υγεία του Ελληνικού λαού και υποχρεώνει την Ελλάδα να εφαρμόσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεως για κατασχέσεις οικιών με στόχο την αποσυμφόρηση του συστήματος μέχρι τέλος του 2021.Αυτό σημαίνει ότι περισσότεροι άνθρωποι θα γίνουν άστεγοι προς όφελος της υγείας του τραπεζικού συστήματος.

4.      Η Ελλάδα θα διασφαλίσει την ανταγωνιστικότητα της αγοράς της εργασίας δια μιας  ετησίας επικαιροποιήσης των κατωτάτων μισθών σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 4172/12.Δηλαδή συνέχιση του καθεστώτος ελαχίστων μισθών και πτώχειας του λαού.

5.      Ιδιωτικοποιήσεις. Η Ελλάδα επιβεβαιώνει την πρόθεση της να ολοκληρώσει ενα μεγάλο αριθμό ιδιωτικοποιήσεων που συμπεριλαμβάνουν αεροδρόμια,λιμάνια και μαρίνες. Με τον τρόπο αυτόν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας ιδιωτικοποιείται καθώς το κράτος απογυμνώνεται από τα περιουσιακά του στοιχεία “προκειμένου να προσελκύσει γρήγορα επενδύσεις για την στήριξη της οικονομικής ανάπτυξης.”

6.     H εφαρμογή μεταρρυθμίσεων για τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης  θα συνεχισθεί. Αυτό σημαίνει απόλυση και άλλων δημοσίων υπαλλήλων αυξάνοντας έτσι την ανεργία.

Αυτό που είναι πράγματι σουρεαλιστικό και που δείχνει το πραγματικό πρόσωπο της ΕΕ ειναι η παράγραφος της δήλωσης της ευρωομαδος που επεμβαίνει στην Ελληνική δικαιοσύνη και επιχειρεί να την επηρεάσει. Ειδικότερα η δήλωση αναφέρει: ” Υπενθυμίσαμε ότι οι συνεχιζόμενες νομικές διαδικασίες ενάντια στα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ αποτελούν ζήτημα που προκαλεί μεγάλη ανησυχία και επιβεβαιώσαμε την απόλυτη εμπιστοσύνη μας στο έργο των εμπειρογνωμόνων,το οποίο ενέκρινε και το Ελληνικό Ελεγκτικό Συνέδριο. Προβληματισμός υπάρχει επίσης και για τις διαδικασίες ενάντια στον πρώην πρόεδρο και σε υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ, κυρίως όσον αφορά την εικαζομένη παραποίηση δημοσιονομικών στοιχείων. Η ευρωομαδα συνεχίζει να έχει πλήρη εμπιστοσύνη ότι τα στοιχεία που ενέκρινε η ΕΛΣΤΑΤ μετά το 2010 συμπεριλαμβανομένου και του δημοσιονομικού ελλείμματος του 2009 συμμορφώνονται πλήρως με τους κανονισμούς που εφαρμόζονται σε όλα τα κράτη μέλη. Η ευρωομάδα καλεί τους θεσμούς να συνεχίσουν να εποπτεύουν τις εξελίξεις στις υποθέσεις αυτές και τις υποστηρικτικές δράσεις των ελληνικών αρχών,συμπεριλαμβανομένων και νομοθετικών πράξεων,αν χρειασθεί, για παράδειγμα την ενίσχυση της ανεξαρτησίας της ΕΛΣΤΑΤ, με πλήρη σεβασμό στην ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και να δίνουν αναφορά στην ευρωομάδα, στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής εποπτείας.” Η παράγραφος αυτή αποτελεί υπόδειγμα υποκρισίας που υπονομεύει την ελληνική δικαιοσύνη από οτι έχει απομείνει από ένα κράτος μέλος. Οι φίλοι μας του BREXIT θα πρέπει να ενημερωθούν γι αυτό.

 

Τα τελευταία οκτώ χρόνια η Ελλάδα έχει συστηματικά καταστραφεί. Χάρις στα μέτρα λιτότητας, ανθρωποι έχουν πεθάνει,η ανεργία έχει φθάσει στα ύψη, η πτώχεια έχει αυξηθεί και βασικά ανθρώπινα δικαιώματα έχουν παραβιασθεί. Εν τω μεταξύ στις Βρυξέλλες οι πολιτικοί και οι τεχνοκράτες αλληλοσυγχαίρονται για την πρόοδο που επιτεύχθηκε στην Ελλάδα.

 

Τι μπορεί να γίνει όμως?  Τίποτα εκτός από την ανατροπή. Μόλις πραγματοποιηθεί, τότε καταγγέλλεται το μνημόνιο του 2010 με βάσει τις διαδικασίες του ΟΗΕ, ακολουθεί η αποχώρηση της Ελλάδος από την ευρωζώνη και την ΕΕ. Ποινικές ευθύνες εγείρονται κατά των Ελληνικών κυβερνήσεων που συνεργάσθηκαν με την τρόικα και κατά της τρόικας για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητος. Το άρθρο 41.3 του Χάρτου για τα Θεμελιώδη Δικαιώματα της ΕΕ θα ενεργοποιηθεί. Το άρθρο αυτό αναφέρει ότι ”κάθε άτομο έχει το δικαίωμα να ζητήσει από την Ένωση αποζημίωση για ζημία που έγινε από τα θεσμικά όργανα της Ένωσης η των υπαλλήλων της εν τη εκτελέσει των καθηκόντων τους ,σύμφωνα με τις κοινές γενικές αρχές που ισχύουν στην νομοθεσία των κρατών μελών.” Τέλος η Ελλάδα θα πρέπει να διεκδικήσει αποζημιώσεις από την Γερμανία για το κατοχικό δάνειο που δεν πληρώθηκε ποτέ και που δημιούργησε τον λιμό στην χώρα που σκότωσε χιλιάδες ανθρώπους. Το  οφειλόμενο ποσό με τόκους ξεπερνά το δημόσιο χρέος της Ελλάδος.

Μόνο με αυτά τα μέτρα μπορεί η Ελλάδα να σωθεί.

 

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στα Αγγλικά στην ιστοσελίδα του Campaign for an Independent Britain. στις 28.6.18 Το κείμενο μεταφράσθηκε στα Ελληνικά από τον συγγραφέα

(*) Πρέσβη επί τιμή Λεωνίδα Χρυσανθόπουλο.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.