ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Ανοικτή Επιστολή στον Ομοσπονδιακό Υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Ηaiko Mass από τον Λεωνίδα Χρυσανθόπουλο.
Monday
03/09/2018
12:49 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Λεων. Χρυσανθόπουλου
0

Λεων. Χρυσανθόπουλου, 1 Σεπ. 2018

 

 

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΗΑIKO MASS ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΕΩΝΙΔΑ ΧΡΥΣΑΝΘΟΠΟΥΛΟΝ ΠΡΕΣΒΗ ΕΠΙ ΤΙΜΗ

 

 

Εξοχώτατε,

Σας γράφω σήμερα για να σας συγχαρώ για την 70 επέτειο από την σύνοδο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης που ολοκλήρωσε την σημαντική  εργασία της με την υιοθέτηση του Βασικού Νόμου στις 8 Μαΐου 1949 που εγγυάται επίσης την ζωή και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. . Ταυτόχρονα θα ήθελα να μοιρασθώ μαζί σας τις ανησυχίες της πλειοψηφίας των συμπατριωτών μου για την κατάσταση στην Ελλάδα.

Ο λόγος για τον οποίον επιβλήθηκε στην Ελλάδα μνημονιακή πολιτική αυστηράς λιτότητος ήταν κυρίως για να μειωθεί το δημόσιο χρέος που το 2010 ηταν περίπου 120% σε ποσοστό ΑΕΠ,ενώ σήμερα εχει φθάσει στο 185%. Οι λόγοι για την μαζική αποτυχία των μέτρων ηταν κυρίως γιατί δεν λήφθηκε υπόψη ο ανθρώπινος παράγων. Η ασφάλεια των τραπεζών και της Ευρωζώνης ήταν το μόνο που απασχολούσε τα κράτη-μέλη. Από την αρχή ηταν φανερό σε πολλούς οτι τα μέτρα δεν θα ησαν αποτελεσματικά αλλά οι υπεύθυνοι για τον προγραμματισμό και την υλοποίηση τους αρνήθηκαν να ακολουθήσουν την κοινή λογική,ακόμα και αφού αναγνώρισαν τα λάθη τους. Το ΔΝΤ αναγνώρισε το λάθος που έκανε στον πολλαπλασιαστή και η Ευρωπαϊκή Επιροπή άλλα λάθη.

Τα μέτρα που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα παραβιάζουν τα ανθρώπιινα δικαιώματα του λαού της. Πολλες εκθέσεις εχουν δημοσιευθεί για τις παραβιάσεις αυτές. Η έκθεση του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα του Ο. Η. Ε Cephas Lumina αναφορικά με τις επιπτώσεις του εξωτερικού χρέους και άλλων διεθνών οικονομικών υποχρεώσεων των Κρατών στην πλήρη απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων(Α/HRC/25/50/Add. 1/7. 3. 2014, η έκθεση του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα του ΟΗΕ Pablo Bohoslavski (A/HRC/31/60/Add. 2/29. 2. 2016), η έκθεση της Επιτροπής Αληθείας της Ελληνικής βουλής για το δημόσιο χρέος του Αυγούστου και Οκτωβρίου 2015 κλπ. Αλλά οχι μόνο διεθνείς συμφωνίες για την προστασία ανθρωπίνων δικαιωμάτων εχουν παραβιασθεί οπως το Διεθνές Σύμφωνο για Οικονομικά,Κοινωνικά και Πολιτιστικά Δικαιώματα,αλλά η ίδια η Συνθήκη της Ε. Ε. και ο Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ. που είναι ενσωματωμένος στη Συνθήκη. Το άρθρο 2 της Συνθήκης αναφέρει “Η Ένωση βασίζεται στις αξίες του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας,της ελευθερίας,της δημοκρατίας, της ισότητος και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. ”Πως όμως μπορεί κάποιος να αναφερθεί στον σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας όταν ένας ολοένα και αυξανόμενος αριθμός Ελλήνων ψάχνουν στα σκουπίδια για ανεύρεση τροφής η περιμένουν υπομονετικά στην ουρά στα συσσίτια. Οι Ελληνικές κυβερνήσεις απο το 2010,τα κράτη μέλη της ευρωζώνης, η Ε. Ε. σαν θεσμός και το Δ. Ν. ειναι συνυπεύθυνοι για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων που εχουν οδηγήσει στον θάνατο πολλών Ελλήνων. Θα πρέπει να σημειωθεί οτι ενω το 2009 ο ετήσιος μέσος ορος θανάτων ανερχόταν σε 60,000 ατομα, το 2017 ανήλθε σε 128. 000, ενω 800. 000 άτομα εγκατέλειψαν την χώρα για καλύτερες ευκαιρίες εργασίας.

Το 2017 και 2018 ειχα επισκεφθει τα Υπουργεια Εξωτερικων των Χωρών Μπενελουξ και του Βερολίνου οπου εθεσα το θέμα με τους αρμοδίους για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Τα ανθρώπινα δικαιώματα παραβιάζονται σε ενα Κράτος μέλος της Ε. Ε. από λανθασμένες οικονομικές πολιτικές. Υπέβαλλα και υπόμνημα με αναλυτική περιγραφή της κατάστασης. Εγνώριζαν το θέμα και με ρώτησαν τι μπορούσαν να κάνουν. Τους υπέδειξα να ακολουθήσουν τις συστάσεις των ανεξαρτήτων εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ οι οποίοι ειπαν να μην υιοθετούνται μέτρα λιτότητος που παραβιάζουν ανθρώπινα δικαιώματα. Παρ’ολα αυτά οι παραβιάσεις συνεχίσθηκαν αν και πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στην ομιλία σας στίς 13 Ιουνίου με τίτλο “Κουράγιο για να σταθούμε για την Ευρώπη-Ενωμένη Ευρώπη” αναφερθήκατε στο οτι”στα νότια κράτη μέλη υποφέρουν ακόμα απο τις επιπτώσεις της κρίσεως. Ενώ οι οικονομίες τους έχουν συνέλθει κατα πολλούς τρόπους,υπάρχουν περιοχές οπου το 25%,30 η 40% των νέων αδυνατούν να βρούν εργασία. Εμείς στην Γερμανία δεν μπορούμε να παραμείνουμε αδιάφοροι σε αυτό. ”Σε αλλο σημείο αναφέρετε “Η δημοκρατία,οι κανόνες δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα,που κάποτε ηταν αυτονόητα απο την γενεά μου,τώρα αμφισβητούνται. Και για μια ακόμη φορά πρέπει να μάθουμε πως να αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα αυτα και να μην μένουμε απλοί θεατές. ”Και αυτό είναι που ζητάμε. Μήν παραμένετε αδιάφοροι και να αρχίσετε να σεβόσασθε τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα,αν και έχει ήδη γίνει μεγάλη ζημία και πολλοί άνθρωποι έχουν πεθάνει. Θα σας παρακαλούσα να ενημερώσετε τον συνάδελφο σας Olaf Scholz για την εμπλοκή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην στον τομέα ευθύνης του. Σε μια συνέντευξη που εδωσε στις 25 Αυγούστου στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ είπε ότι “τα συμφωνηθέντα πρέπει να τηρηθούν” αναφερόμενος σε περαιτέρω περικοπή συντάξεων,οι οποίες και αυτές αποτελούν παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Καταλήγοντας θα ήθελα να προσθέσω οτι δεν μπορεί να σεβόμασθε τα ανθρώπινα δικαιώματα κατ’επιλογήν. Η Ε. Ε. οφείλει να σταματήσει τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων μέσα στην Ενωση και μετά να κατηγορεί τρίτες χώρες για αντίστοιχες παραβιάσεις. Και εδώ μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο η Γερμανία εάν ληφθεί υπ’οψη η σημασία που αποδίδει στον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων παγκοσμίως.

Παρακαλώ δεχθείτε Εξοχώτατε την διαβεβαίωση της εκτίμησης μου,

 

Αίγιο,1. 9. 18

Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος

Πρέσβης επί τιμή

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.