ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

ΗΠΑ – Απειλή κατά της ανθρωπότητος και πως αντιμετωπίζεται
Thursday
13/12/2018
22:27 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Λεων. Χρυσανθόπουλου
0

 

Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος, 11 Δεκ. 2018


Από παλιά οι ΗΠΑ,όπως άλλωστε και οι άλλες μεγάλες δυνάμεις είχαν βλέψεις για να αυξήσουν και επεκτείνουν την επιρροή τους στον πλανήτη μας, κάτι που μπορεί να θεωρηθεί απόλυτα φυσικό. Ο τρόπος όμως που χρησιμοποιούσαν οι ΗΠΑ ήταν εν πολλοίς βάρβαρος. Να θυμίσουμε τα πραξικοπήματα που οργάνωσε τις δεκαετίες μεταξύ 50-80 στην Γουατεμάλα, Ελ-Σαλβαντόρ ,Νικαράγκουα, Χιλή και Αργεντινή κυρίως για την υποστήριξη των συμφερόντων των μεγάλων αμερικανικών επιχειρήσεων που είχαν επενδύσει εκεί.  Αναφέρουμε επίσης την εισβολή στον Παναμά και στην Γρενάδα και την αποτυχημένη εισβολή στον Κόλπο των Χοίρων στην Κούβα.

Όταν κατέρρευσε η Σοβιετική Ένωση, η ανθρωπότης έμεινε με την εντύπωση ότι θα άρχιζε μια περίοδος διαρκούς ειρήνης και ευημερίας. Πόσο λάθος έκανε..  Η λεγόμενη Δύση-δηλαδή οι ΗΠΑ και οι δορυφόροι της, ήθελε να ελέγχει πλήρως τον πλανήτη. Παραβίασε ψευδόμενη -την συμφωνία κυρίων μεταξύ Γκορμπατσώφ και Μπους, σύμφωνα με την οποίαν η Ρωσία συμφωνούσε στην επανένωση της Γερμανίας υπό την προϋπόθεση να μη διευρύνετο το ΝΑΤΟ. Και το ΝΑΤΟ διευρύνθηκε τόσο πολύ που ενέταξε σ’αυτό όλα τα κράτη του Συμφώνου Βαρσοβίας, σε μια αδικαιολόγητη προσπάθεια περικύκλωσης της Ρωσίας.

Τον Ιανουάριο του 1991 γίνεται η πρώτη επίθεση κατά του Ιράκ για να υποχρεωθεί να αποχωρήσει από το Κουβέιτ. Οι ΗΠΑ εξαγόρασαν με χρήματα ορισμένα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ , όπως την Αίγυπτο, την Συρία και την Σοβιετική Ένωση για να μην εναντιωθούν στην σχετική απόφαση. Τιμώρησαν την Υεμένη που ψήφισε κατά μαζί με την Κούβα , κόβοντας 70 εκατ. δολάρια σε βοήθεια που χρειαζόταν.

Μετά την 11 Σεπτεμβρίου 2001 αρχίζει ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας που από εδώ και πέρα θα είναι ο νέος εχθρός που θα αντικαταστούσε τον κομμουνισμό. Σχεδόν αμέσως άρχισε ο βομβαρδισμός του Αφγανιστάν για να ακολουθήσει αργότερα και στρατιωτική επιχείρηση εκεί με συμμετοχή του ΝΑΤΟ. Οι ΗΠΑ εξέδωσαν την “Patriot Act” που ουσιαστικά επέτρεπε την παρακολούθηση με όλα τα μέσα όλων των Αμερικανών και μη. Επίσης επετράπη η δολοφονία τρομοκρατών από τις υπηρεσίες ασφαλείας των ΗΠΑ οπουδήποτε και αν βρίσκονται, το άνοιγμα του κολαστηρίου του Γκουαντάναμο στην Κούβα και επετράπη η χρήση βασανιστηρίων.

Στην αρχή προσπάθησαν οι ΗΠΑ να εμπλέξουν τον Σαντάμ Χουσσείν στην επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου αλλά όταν απέτυχαν άρχισαν τότε την εκστρατεία ψεύδους κατά του πρώην συνεργάτου των Αμερικανών ότι δήθεν κατείχε τεράστιες ποσότητες όπλων μαζικής καταστροφής. Το ψεύδος έφθασε στο μεγαλείο του όταν ο Κόλιν Πάουελ ενημέρωσε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, παρουσιάζοντας στοιχεία που δεν είχαν καμία σχέση με την πραγματικότητα για να δικαιολογηθεί η στρατιωτική εισβολή στο Ιράκ..  Και τον Μάρτιο του 2003 γίνεται η εισβολή στο Ιράκ, μια εισβολή που θα οδηγήσει στον θάνατο 600.000 άμαχους μέχρι το 2017 και στην καταστροφή της χώρας. Βεβαίως τα όπλα μαζικής καταστροφής δεν υπήρχαν.

Το 2011 αρχίζει η επίθεση κατά της Λιβύης που κατέστρεψε την χώρα και είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο 14.500 αμάχων. Προκλήθηκε ο εμφύλιος στην Συρία με θύματα μέχρι σήμερα περίπου 560.000 αμάχους.

Οι ΗΠΑ διαθέτουν σήμερα περισσότερες από 1000 στρατιωτικές βάσεις στον πλανήτη,255.000 στρατό εκτός των ΗΠΑ που χρειάζονται 25 δις δολάρια ετησίως για την κάλυψη των εξόδων.

Όλοι αυτοί οι πόλεμοι δημιούργησαν και το μεγάλο προσφυγικό ρεύμα που κατέκλυσε και την Ευρώπη.

Οι εκβιασμοί που οι ΗΠΑ επιχειρούν κατά της Ρωσίας και της Κίνας με εμπορικό πόλεμο, επιβολή δασμών ακόμα και για παραβίαση των Αμερικανικών κυρώσεων κατά του Ιράν(και όχι κυρώσεις του ΟΗΕ) καταγγελία της Συνθήκης INF, οδηγούν την ανθρωπότητα σε επικίνδυνες καταστάσεις,που μπορεί να οδηγήσει και στην εξαφάνιση της.

Τι μπορεί να γίνει; Χρειάζεται μια μακροχρόνια στρατηγική που να αποβλέπει σε δύο στόχους. Ο πρώτος είναι η αποδυνάμωση του ΝΑΤΟ με αποχωρήσεις κρατών. Για να γίνει αυτό χρειάζεται η εκλογή κυβερνήσεων στα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ, που να έχουν τέτοιον στόχο. Η αποδυνάμωση και ίσως η διάλυση του ΝΑΤΟ στερεί τις ΗΠΑ από ένα χρήσιμο στρατιωτικό εργαλείο για την προώθηση των συμφερόντων της.. Ο δεύτερος στόχος θα πρέπει να αποβλέπει στην δημιουργία στενών οικονομικών και πολιτικών σχέσεων με όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ και να περιορισθούν σταδιακά οι σχέσεις με την κεντρική κυβέρνηση στην Ουάσιγκτον. Χρειάζονται πολλά κράτη να το πράξουν αυτό γιατί έτσι μπορεί οι πολιτείες με λίγη ενθάρρυνση να προχωρήσουν μακροχρονίως στον σχηματισμό ανεξαρτήτων Κρατών.. Μπορεί ακόμα βλέποντας να χάνουν την δύναμη τους, να αλλάξουν οι ΗΠΑ τακτική και να εγκαταλείψουν τον στόχο της απόκτησης του απόλυτου ελέγχου του πλανήτη. Η μέθοδος αυτή αποτελεί έναν ειρηνικό τρόπο αποδυνάμωσης της ισχύος των ΗΠΑ.

Η Δύση, όπως την ξέραμε, δεν υπάρχει πια. Έδυσε με την διάλυση του κομμουνισμού και της Σοβιετικής ‘Ενωσης.

Πάντως η ύπαρξη ενός κράτους του οποίου η πολιτική οδηγεί σε χιλιάδες θανάτους καταστροφή κρατών, παραβιάζει κάθε έννοια δικαίου, ανθρώπινα δικαιώματα, αποτελεί ντροπή αλλά και κίνδυνο για την ανθρωπότητα. Τέτοιες πολιτικές πρέπει να σταματήσουν. Και η προσπάθεια να σταματήσουν επιβάλλεται να γίνει..

Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος
Πρέσβης επί τιμή.
11.12.2018

 

Πηγή: metopotouoxi.blogspot

 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.