ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Μήπως ήρθε η ώρα της γαλάζιας κοινοβουλευτικής ομάδας;
Saturday
15/06/2024
17:15 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Eurogroup Κώστας Κόλμερ Λουκάς Παπαδήμος Μνημόνια Ν.Δ.
0

Σχόλιο GMR: Εξ ου και μεταπολιτευτικά είχαμε δεκάδα πρωθυπουργών μεταξύ των ο οποίων και ο… Παπαδήμος που υπέγραψε το πρώτο από τα κατάπτυστα μνημόνια του παράτυπου Eurogroup.

Κατάπτυστα τα μνημόνια, κατάπτυστοι όσοι (ονομαστικώς έκαστος εξ αυτών…) τα υπέγραψαν και όσοι τα εφάρμοσαν. Ατιμώρητοι όμως, επειδή ο για πολλούς λόγους σεβαστός Κ. Κολμερ και πλείστοι όσοι επιστήμονες και διανοούμενοι, κριτική μεν ασκούν, όχι όμως και οργανωμένη (αγωνιστικά & αλληλέγγυα-νομικά ως και διεθνώς-πολιτικά & πολιτισμικά) αποδόμηση των υπαιτίων με σκοπό την πολιτική τους εξουδετέρωση.

_.

 

 

 

 

Κων/νος Κόλμερ, 15 Ιουνίου 2024

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

«Οι βουλευτές Κακλαμάνης και Σαλμάς ζήτησαν τη σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ κατόπιν του αποτελέσματος των Ευρωεκλογών», διαβάσαμε στον Τύπο.

Από την Ομάδα των 158 βουλευτών της “Νέας Δημοκρατίας” (ΚΟ) μπορεί να εμπλουτιστεί η κυβέρνηση (αντί “συμβούλων”) αλλά και να αποκτήσει και νέο επικεφαλής, αφού ο τελευταίος αποδοκιμάστηκε απ’ το 88% του Ελληνικού εκλογικού σώματος. Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Από του 1875 ισχύει, αρχικά εθιμικά και με την εν συνεχεία κυρωθείσα (το 1927) η “αρχή της δεδηλωμένης” της πλειοψηφίας της βουλής, που είναι η μόνη η οποία δικαιούται να κυβερνήσει επί τετραετία δημοκρατικά.

Οι δυνατότητες της κοινοβουλευτικής ομάδας

Κατά το άρθρο 37 του ισχύοντος συντάγματος του 1975 ως τροποποιήθηκε το 1986 και 2001, «Πρωθυπουργός διορίζεται ο αρχηγός του κόμματος που διαθέτει στη Βουλή την απόλυτη πλειοψηφία».

Εάν κανένα κόμμα δε διαθέτει 151 έδρες, τότε ο/η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναθέτει διερευνητική εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης, στον αρχηγό του κόμματος που έχει σχετική πλειοψηφία και που ενδεχομένως μπορεί να εξασφαλίσει την εμπιστοσύνη της Βουλής. Το σύνταγμα δε λέγει πώς εκλέγεται ο αρχηγός ενός κόμματος -όχι πάντως δια βοής ούτε “πέρναγα, είδα φως ανέβηκα κι ανέλαβα το κόμμα” αλλά από την Κοινοβουλευτική Ομάδα (ΚΟ) των βουλευτών που εξελέγησαν στις τελευταίες εκλογές.

Ούτε ο κ. Κυρ.Μητσοτάκης μήτε ο κ. Στέφανος Κασσελάκης επελέγησαν από την ΚΟ του κόμματός των αλλά από “λαϊκά ψηφίσματα” μελών και μη του οικείου κόμματος αμφιβόλου διαπιστεύσεως ή με ένα δίφραγκο.

………………….

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr