ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Ευθύνες στη Marfin για την καταστροφή του κτιρίου στη Σταδίου τον Μάιο του 2010 επιρρίπτει ο Άρειος Πάγος
Thursday
12/12/2024
14:04 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Marfin ΕΡΓΑΣΙΑ
0

Σχόλιο GMR: Σημαντικότατη παρέμβαση (για αξιοποίηση από εργαζομένους, συνδικάτα και αριστερά κόμματα, αλλά, “πέρα βρέχει”) του Αρείου Πάγου, μετά και τις αρχικές καταδίκες https://www.tovima.gr/2013/07/22/society/katadiki-se-tria-stelexi-tis-marfin-gia-tin-tragwdia-toy-2010/ .

Μάλιστα, η σούπερ “αριστερή” ΑΝΤΑΡΣΥΑ διατηρεί αγαστές αλλαξοκολλεγιές με λογικές και πρακτικές σαν κι αυτές που εγκληματούν αλά Marfin με υψηλή επίβλεψη καθόλου σπάνια και προστασία τους, από κρατικοπαρακρατικές υπηρεσίες που επιδιώκουν διαιώνιση αριστεροδεξιάς προβοκάτσιας και τρομοκρατίας κατά της κοινωνίας πρωτευόντως.

_.

 

 

 

 

Newsbeast/newsroom, 12 Δεκεμβρίου 2024

 

 

 

 

Αναγνωρίζοντας ότι υπήρχε ευθύνη της τότε μισθώτριας Τράπεζας Marfin και των κατ’ ιδίαν μελών του Δ.Σ. της, για τη μη λήψη μέτρων ασφαλείας προς αποτροπή της καταστροφής του νεοκλασσικού κτιρίου επί της οδού Σταδίου 23, στο κέντρο της Αθήνας, το Δ’ Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου ανήρεσε την υπ΄ αριθμ. 5541/2020 απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι στις 5 Μαΐου 2010 κατά τη διάρκεια πορείας συλλαλητηρίου πυρπόλησαν το νεοκλασσικό κτίριο, επί της οδού Σταδίου 23 στο ύψος της πλατείας Κλαυθμώνος, το οποίο μίσθωνε τότε η Τράπεζα Marfin.

Την ημέρα εκείνη έχασαν τη ζωή τους τρεις εργαζόμενοι στην Marfin, μεταξύ των οποίων ήταν και μία έγκυος τραπεζοϋπάλληλος.

Ο Άρειος Πάγος, κρίνοντας ότι η απόφαση του Εφετείου του 2020 έχει αντιφατικές και ανεπαρκείς αιτιολογίες, ανέπεμψε την υπόθεση για νέα κρίση στο Μονομελές Εφετείο Αθηνών, το οποίο θα συγκροτηθεί από άλλο δικαστή, εκτός εκείνου που εξέδωσε την αναιρούμενη απόφαση του Εφετείου.

Ειδικότερα, ο Άρειος Πάγος στην υπ΄ αριθμ. 1532/2024 απόφασή του, μεταξύ των άλλων, αναφέρει: «Το Εφετείο υπό τις προεκτεθείσες παραδοχές του, στέρησε την προσβαλλόμενη απόφαση από νόμιμη βάση, καθόσον διέλαβε ανεπαρκείς, ασαφείς και αντιφατικές αιτιολογίες, ως προς το κρίσιμο ζήτημα της αδικοπρακτικής ευθύνης της πρώτης αναιρεσίβλητης μισθώτριας τράπεζας και των μελών του ΔΣ αυτής (δευτέρου, τρίτου, τετάρτου και πέμπτου των αναιρεσίβλητων), ως προς τις αποδιδόμενες σ’ αυτούς παραλείψεις, που καθιστούν ανέφικτο τον αναιρετικό έλεγχο, ως προς τις ουσιαστικού δικαίου διατάξεις των άρθρων 914, 330, 300, 297 και 298 του ΑΚ, τις οποίες εσφαλμένα δεν εφάρμοσε κι έτσι παραβίασε αυτές εκ πλαγίου».

Κατά την απόφαση του Αρείου Πάγου, το Εφετείο, μεταξύ των άλλων, δέχθηκε ότι «για την ολοσχερή καταστροφή του μισθίου δεν φέρει καμία υπαιτιότητα η πρώτη εναγόμενη μισθώτρια, χωρίς να διαλαμβάνει παραδοχές για τη λήψη και την τήρηση των αναγκαίων μέτρων ασφαλείας» και «διέλαβε ανεπαρκείς αιτιολογίες εάν οι αποδιδόμενες παραλείψεις στη μισθώτρια τράπεζα και στα μέλη του ΔΣ αυτής, ως οργάνων του νομικού προσώπου». Τέλος, το Εφετείο κατά την αρεοπαγιτική απόφαση, «διέλαβε ανεπαρκείς αιτιολογίες όσον αφορά την κρίση της περί έλλειψης υποχρέωσης της μισθώτριας τράπεζας προς αποκατάσταση των ζημιών του μισθίου και τη μείωση της εμπορικής του αξίας».

Πηγή: newsbeast.gr

 

 

Δώδεκα χρόνια από το έγκλημα της Marfin: Στο μνημείο των θυμάτων η Σακελλαροπούλου – Τα μηνύματα του πολιτικού κόσμου
Sunday
08/05/2022
03:35 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Marfin Αικ. Σακελλαροπούλου Παρακράτος ΠτΔ
0

Σχόλιο GMR: Σωστότατο πως διαπράχθηκε ΕΓΚΛΗΜΑ. Όμως, για την ακρίβεια, διαπράχθηκαν ΔΥΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ. Το ένα είναι η βαλτή φωτιά (από το γνωστό εδώ και δεκαετίες αριστεροδεξιό παρακράτος που αποτελεί ενεργούμενο του “βαθέως κράτους” εσωτερικού και εξωτερικού). Το άλλο είναι η εργοδοτική ευθύνη μαζί με τις ευθύνες γιατρού εργασίας-τεχνικού ασφαλείας (ίσως και της επιτροπής Υ.Α.Ε. αν έδειξε φιλεργοδοτική στάση), που μέσω της γραπτής εκτίμησης επαγγελματικού κινδύνου και του σχετικού κανονισμού εργασίας όφειλαν να λάβουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα πρόληψης και προστασίας, σύμφωνα με τον Νόμο. Αυτό το δεύτερο έγκλημα θα είχε αποτραπεί, αν η Δικαιοσύνη δεν έκανε ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ τα στραβά μάτια όταν μόνο μια εξωτερική σκάλα μπορούσε να σώσει την κατάσταση (το πιο απλό), ένα σύστημα αυτόματης πυρόσβεσης, ένας κανονισμός Υ.Α.Ε. που να προβλέπει διακοπή εργασιών σε τέτοιες συνθήκες, κλπ.

Αυτά όμως, “μη κακά” για την κα Καtina https://greek-market-research.com/clink/katina-stin-proedria-tis-dimokratias/. Άραγε, πως πήγε η τιμωρία του δευτέρου εγκλήματος, κυρία Καtina;;;

_.

 

 

 

 

 

Newsbeast, 5 Μαίου 2022

 

 

 

 

Δώδεκα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία της Marfin, στην οδό Σταδίου, όπου έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι την ώρα που χιλιάδες διαδήλωναν για τα οικονομικά μέτρα του πρώτου μνημονίου.

Η 32χρονη Αγγελική Παπαθανασοπούλου, η οποία ήταν 4 μηνών έγκυος, ο 36χρονος Επαμεινώνδας Τσάκαλης, και η Παρασκευή Ζούλια, 35 ετών βρήκαν τραγικό θάνατο, στις 5 Μαΐου 2010, όταν εγκλωβίστηκαν μαζί με τους συναδέλφους τους μέσα στο φλεγόμενο υποκατάστημα της τράπεζας.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τίμησε τη μνήμη των θυμάτων της Marfin, αποθέτοντας λίγα λουλούδια στο σημείο όπου έχασαν άδικα τη ζωή τους, θύματα τυφλού φανατισμού και ιδεολογικής βίας, όπως αναφέρει ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

 

«12 χρόνια από την εγκληματική ενέργεια του εμπρησμού της Marfin», αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σε ανάρτησή του στο Twitter. «Δεν ξεχνάμε τις 4 ζωές που χάθηκαν», προσθέτει.

«12 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία της Μαρφίν» αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε ανάρτησή του στο Twitter. «Ένα έγκλημα που δεν πρέπει να αφήσουμε να ξεχαστεί και οι ένοχοι να μείνουν ατιμώρητοι. Το οφείλουμε στη μνήμη των θυμάτων και στους συγγενείς τους που αναζητούν ακόμη δικαίωση» σημειώνει.

Μια συγκινητική ανάρτηση έκανε στον λογαριασμό του στο Facebook ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης: «Το αγέννητο παιδί της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου θα ήταν σήμερα 12 χρονών. Θα πήγαινε Γυμνάσιο, θα διάβαζε, θα έπαιζε. Δεν τους ξεχνάμε. Όπως δεν ξεχνάμε και τον Επαμεινώνδα και την Παρασκευή. Δεν ξεχνάμε κανένα θύμα της Μαρφίν που χάθηκε άδικα εκείνη την καταραμένη ημέρα. Επιτέλους δικαιοσύνη. Επιτέλους κάθαρση».

 

Πηγή: newsbeast.gr