ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Ευρώπη, ο καταποντισμός μιας ηπείρου
Friday
06/05/2022
03:38 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Ευρώπη Ηλίας Φιλιππίδης ΗΠΑ ΠΟΛΕΜΟΣ
0

_.

 

 

 

 

 

Ηλ. Φιλιππίδης, 1 Μαίου 2022

 

 

 

 

Ο ανθρώπινος πολιτισμός έχει περιορισθεί κατά μία ήπειρο και ποια μάλιστα, αυτή που υπήρξε το λίκνο του Δυτικού πολιτισμού.

του Ηλία Φιλιππίδη

 

1.  Οι γεωπολιτικές αλλαγές στον πλανήτη μας.

 Πριν από 335 εκ. χρόνια όλη η ξηρά της Γης είχε ενωθεί σε μία μόνο ήπειρο, την Παγγαία, η οποία από τα 175 εκ. χρόνια και μετά άρχισε να διασπάται, για να δημιουργηθούν τελικά οι σημερινές ήπειροι.

Αυτός είναι ο γεωλογικός κόσμος της Γης. Όμως πάνω σε αυτόν τον τόσο ιδιαίτερο πλανήτη μας έχουν δημιουργηθεί δύο επιπλέον κόσμοι: ο φυσικός κόσμος της ζωής και ένας ακόμη πιο ιδιαίτερος κόσμος, ο ανθρώπινος πολιτισμός.  Το περίεργο είναι, ότι οι ιδιαιτερότητες, που παρατηρούνται σε κάθε ένα από αυτά τα τρία επίπεδα, δεν ακολουθούν μία κλιμακωτή διάταξη. Έτσι το φυσικό περιβάλλον και παρόλες τις καταστροφές, που έχει υποστεί από τον άνθρωπο, είναι πιο συνεκτικό από ότι τα άλλα δύο επίπεδα και αυτό οφείλεται στο ότι ο άνθρωπος κατασκευάζει τον πολιτισμό του όχι με βάση την συνεκτικότητα της Φύσεως αλλά με βάση τον γεωλογικό κατακερματισμό των ηπείρων.

Αν δεχθούμε, ότι οι δύο παγκόσμιοι πόλεμοι ήταν ηπειρωτικοί ευρωπαϊκοί εμφύλιοι πόλεμοι, η περίοδος του Ψυχρού πολέμου αλλάζει το παγκόσμιο γεωπολιτικό πρότυπο και το προσομοιάζει με το σύστημα διαχωρισμού της γήινης λιθόσφαιρας σε τεκτονικές πλάκες.

Τότε ήταν τρείς: Ο Δυτικός κόσμος με κέντρο τις ΗΠΑ, ο Ανατολικός με κέντρο την Σοβιετική Ένωση και ο Τρίτος κόσμος, όπου  το παγκόσμιο ενδιαφέρον ελκυόταν από τον αντιαποικιακό απελευθερωτικό αγώνα των αποικιών και το Κίνημα των Αδεσμεύτων, με επικεφαλής την Γιουγκοσλαβία, την Ινδία και την Αίγυπτο.

(more…)

Ουκρανία ή Finis Europae; Στην Ουκρανία ένας ημιτελικός πόλεμος. Η Ευρώπη, το μεγάλο θύμα.
Sunday
13/03/2022
12:14 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Ηλίας Φιλιππίδης Ουκρανικό
0

_.

 

 

 

 

Ηλ. Φιλιππίδης, 28 Φεβ. 2022

 

 

 

 

Δεν είναι ο πρώτος πόλεμος επί ευρωπαϊκού εδάφους μετά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, είναι ο δεύτερος, μετά από εκείνον για την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, την συρρίκνωση της Σερβίας και την απόσπαση του Κοσόβου. Η στοχοποίηση της Σερβίας έγινε με πρωτοβουλία της Γερμανίας και γι’ αυτό η Αγγλία, η Γαλλία και οι ΗΠΑ ήταν αρχικά διστακτικές. Ο σκοπός ήταν να εξουδετερωθεί στρατιωτικά η Σερβία, για να μην αποτελέσει τον βραχίονα της Ρωσίας στην Μεσόγειο και τα Βαλκάνια αλλά και να κατεδαφισθεί το ανάχωμα κατά της Γερμανίας, που είχαν δημιουργήσει οι Σύμμαχοι μετά τον Α’ Παγκόσμιο πόλεμο.

Γι’ αυτό μπορούμε να αποκαλέσουμε εκείνον  τον πόλεμο ως προημιτελικό. Μην απορείτε, που χρησιμοποιώ όρους αθλητικών ανταγωνιστικών αγωνισμάτων, διότι αυτός είναι ο τρόπος που σκέπτονται οι γεωπολιτικοί παίκτες από την εποχή του Θουκυδίδη μέχρι σήμερα. Όσο διαρκούσε ο Ψυχρός πόλεμος (1946-1990), ο ανταγωνισμός δεν μπορούσε να πάρει μετωπικό χαρακτήρα, διότι ο κίνδυνος ενός πυρηνικού πολέμου είχε δημιουργήσει την λεγόμενη ισορροπία τρόμου. Μετά όμως την κατάρρευση του Συμφώνου της Βαρσοβίας και της Σοβιετικής Ενώσεως και παρά τις Συμφωνίες του 1990 μεταξύ Τζορτζ Μπους, Χέλμουτ Κολ και Μιχαήλ Γκορμπατσόφ για ευρύ αφοπλισμό, την επανένωση της Γερμανίας και την μη ένταξη στο ΝΑΤΟ των πρώην σοσιαλιστικών χωρών, άρχισε να εφαρμόζεται ένα γενικό σχέδιο για την στρατιωτική πολιορκία της Ρωσίας. Η εισβολή  στην Ουκρανία είναι η αντίδραση της Ρωσίας, για να προλάβει το τελευταίο κλείδωμα της πολιορκητικής αλυσίδας με την ένταξη της Ουκρανίας στον ΝΑΤΟ και την επέκταση του χώρου ελέγχου του ΝΑΤΟ μέχρι τα σύνορα μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι αποδείχθηκε ως ο μοιραίος άνθρωπος, δυστυχώς όχι μόνο για την χώρα του αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη. Ένας κωμικός ηθοποιός χωρίς καμμία γνώση και εμπειρία της διεθνούς πολιτικής, συνειδητά διακινδύνευσε ακόμη και ένα παγκόσμιο πόλεμο, επιμένοντας στην είσοδο της χώρας του στον ΝΑΤΟ. Όμως δεν ήξερε να διαβάζει τα σημεία των καιρών. Ο πρόεδρος Μπάιντεν επανειλημμένα είχε δηλώσει, ότι δεν πρόκειται να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία.

Το συμπέρασμα που μπορούμε να βγάλουμε, είναι ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν ήθελε την εισβολή της Ρωσίας, τουλάχιστον όσο και ο πρόεδρος Πούτιν!

(more…)

Ο Θάνος Βερέμης συμφωνεί με τον Φαλμεράγιερ και πλαστογραφεί τον Παπαρρηγόπουλο!
Tuesday
08/06/2021
14:26 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Ηλίας Φιλιππίδης Θάν. Βερέμης
0

 

 

 

 

 

Ηλ. Φιλιππίδης, 7 Ιουνίου 2021

 

 

 

 

Ο ομότιμος καθηγητής Πολιτικής ιστορίας του Τμήματος Πολιτικής επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θάνος Βερέμης (φωτο) συμφωνεί με τον περιβόητο αυστρο-βαυαρό ρατσιστή και εμπαθή προπαγανδιστή του ανθελληνισμού Φαλμεράγιερ. 

Το χειρότερο ακόμη είναι, ότι διαγράφει τα σοβαρά επιστημονικά επιχειρήματα της απαντήσεως του Κων. Παπαρρηγόπουλου και τον παρουσιάζει, ότι συμφωνεί με τον Φαλμεράγιερ!

 

Ο Φαλμεράγιερ στην εργασία του «Ιστορία της Χερσονήσου του Μωρέα κατά τον Μεσαίωνα»(1830) γράφει, ότι «Το γένος των Ελλήνων έχει εξαφανισθεί από την Ευρώπη, γιατί στις φλέβες του χριστιανικού πληθυσμού της Ελλάδας δεν ρέει ούτε μία σταγόνα γνήσιου και καθαρού αίματος Ελλήνων» καταλήγοντας, ότι οι σημερινοί Έλληνες είναι απόγονοι Σλάβων και Αλβανών!… 

Ο Φαλμεράγιερ είναι περισσότερο πολιτικός παρά επιστήμονας. Ο ίδιος ομολογεί, ότι ο εφιάλτης της Ευρώπης είναι η επικράτηση των Σλάβων. Ακολουθώντας λοιπόν την πολιτική του Μέτερνιχ θέλει να προειδοποιήσει τους Γερμανούς και Αυστριακούς αλλά και γενικότερα τους Ευρωπαίους, ότι θα πάθουν και αυτοί, ό,τι έπαθαν οι Έλληνες από τους Σλάβους και ότι ο Φιλελληνισμός είναι ένας Δούρειος ίππος, διότι ενισχύει τον φιλορωσσισμό των Ελλήνων, ο οποίος εξηγείται από το σλαβικό αίμα που ρέει στις φλέβες τους!

Ο Φαλμεράγιερ καταλήγει στο «επιστημονικό» συμπέρασμα, ότι μόνο ο βαυαρός βασιλιάς Όθων είναι αυτός, τον οποίο έστειλε η Θεία Πρόνοια να κάνει τους Έλληνες πάλι Έλληνες αλλά και Ευρωπαίους, χωρίς τον κίνδυνο να πέσουν στα νύχια των Ρώσων! 

(more…)

Ο κορονοϊός και το τέλος της ιστορίας. Οι δύο Παγκόσμιοι πόλεμοι κατά του Ανθρώπου.
Thursday
21/01/2021
08:53 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Ηλίας Φιλιππίδης κορωνοϊός (Covid-19)
0

 

 

 

Ηλίας Φιλιππίδης, 20 Ιανουαρίου 2021

 

 

 

 

 

 

Ο κορονοϊός είναι ο δεύτερος.

1.  Ο απολογισμός του ανθρώπου

1.1.    Ο  άνθρωπος είναι ο αποστάτης της φύσεως. Σπάσαμε το φράγμα του ενστίκτου και γι’ αυτό καταδικασθήκαμε να αγωνιζόμαστε αιώνες τώρα, για να διαμορφώσουμε ένα τρόπο ζωής, που να μας κάνει ευτυχισμένους. Όμως η φύση μας εκδικήθηκε. Στην θέση του ενστίκτου βλάστησε μία διχασμένη βούληση. Έχουμε μέσα μας τόσο το πνεύμα της δημιουργίας και της αλληλεγγύης όσο και την διαστροφή της καταστροφής και της ανθρωποφαγίας. Μία συμπυκνωμένη και διαχρονική μορφή ανθρωποφαγίας είναι η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Όταν η βουλιμία ανθρωποφαγίας κρύβεται πίσω από φυσικά φαινόμενα, τότε μπορεί να «μεταλλαχθεί» σε παράγοντα «αντικειμενικής» διαμορφώσεως της διεθνούς πραγματικότητας. Ο κορονοϊός τελικά προσφέρεται ως δρεπανηφόρο άρμα σε ένα εσχατολογικό πόλεμο κατά του ανθρώπου; 

1.2. Ζούμε σε μία εσχατολογική εποχή. Είναι μία εποχή που μπορεί να ενσωματώνει το τέλος της ιστορίας του ανθρώπου. Μέχρι τώρα η ιστορία της ανθρωπότητας περιελάμβανε τις πράξεις του ανθρώπου, από δω και πέρα θα περιλαμβάνει πρωτίστως την ύπαρξη του ανθρώπου.

(more…)

Η Ελλάδα στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας
Wednesday
06/01/2021
13:19 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Ηλίας Φιλιππίδης
0

 

 

 

Ηλ. Φιλιππίδης(*), 28 Δεκεμβρίου 2020

 

 

 

 

 

Η πρόβλεψη για το 2021

 

     1.     Διαπιστώσεις

0πως η υγεία, έτσι και η ποιότητα διαθέτει μία πολύ αισθητή κλίμακα  διαβαθμίσεων. Άλλο πράγμα είναι να είσαι πολυτραυματίας ή από κορονοϊό στην Εντατική, άλλο πράγμα να έχεις πέσει σε αφασία ή παράλυση, άλλο πράγμα να σέρνεσαι, άλλο να περπατάς, άλλο να τρέχεις και άλλο να πετάς.

Η Ελλάδα ως κράτος, ως κοινωνία και ως πολιτισμός αποτελεί ένα συνολικό πρόβλημα, το οποίο απλώνεται σε τρία επίπεδα κάτω από την στάθμη της ποιότητας:

Α. Ως αποικία χρέους βρίσκεται έγκλειστη για 99 χρόνια σε καθεστώς μνημονιακής επικυριαρχίας, που είναι ένα σύγχρονο Στρατόπεδο Συγκεντρώσεως του νέου ολοκληρωτικού Άξονα Γερμανίας, Τραπεζοκρατίας και ΝΑΤΟ. Αυτό το καθεστώς θεσμοποιημένης, σαρωτικής και μακροπρόθεσμης αφαιμάξεως του παραγωγικού πλούτου της χώρας μας έχει πάρει πιστοποίηση ως οικονομικό θεραπευτήριο για την ανόρθωση της οικονομίας, ως κέντρο αποτοξινώσεως από παραισθησιακές αντιλήψεις (π.χ. πατριωτισμός, έθνος, δημοκρατία) αλλά και ως κέντρο γερμανικού σωφρονισμού, αναμορφώσεως και παραδειγματισμού, από τον πλέον «αντικειμενικό» οίκο αξιολογήσεως, ο οποίος ακούει στο όνομα «Διεθνείς αγορές».

(more…)

Είμαι ο εαυτός μου! Η επιδημία του Εαυτισμού.
Sunday
20/12/2020
19:19 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Ηλίας Φιλιππίδης
0

 

 

 

Ηλ. Φιλιππίδη, 18 Δεκεμβρίου 2020

 

 

 

Στην μνήμη του Χρήστου Σιούλα

 

Ο Χρήστος ήταν ένα υπόδειγμα ανιδιοτέλειας, προσφοράς και σεμνότητας αλλά και βράχος πεποιθήσεων. Ήταν ένα σπάνιο είδος ανθρώπου. Ειδικά στην ελλαδική κοινωνία, όπου οι κοινωνικές μας αξίες διαμορφώθηκαν στην τελική τους μορφή κατά τους τελευταίους αιώνες μέσα σε καταστάσεις ανασφάλειας, ανταγωνισμού, προσωρινότητας και επιβιώσεως χωρίς όρους, έχουμε συνηθίσει να διαχωρίζουμε την κοινωνική και πολιτική μας ζωή από την ιδιωτική μας προσωπικότητα. Εύκολα χωρίζουμε τα λόγια από τα έργα, την ιδεολογία μας από τον χαρακτήρα μας. Ο Χρήστος ήταν ένας μονόλιθος ηθικής συγκροτήσεως. Η συνέπεια λόγων και πράξεων ήταν απόλυτη στην ζωή του. Ο σπόρος αυτού του ανθρώπινου είδους δεν πρέπει να χαθεί. Χρήστο, δεν σε ξεχνάμε!

Αποφάσισα να γράψω αυτό το άρθρο, όταν έμαθα τον θάνατο του Χρήστου Σιούλα.

Σύμφωνα με την ψυχολογία του Freud, η προσωπικότητα του ανθρώπου χωρίζεται σε τρία επίπεδα: το Εκείνο, που είναι η κληρονομούμενη ψυχοσωματική μας υπόσταση. Το Εγώ, που είναι η συναίσθηση της υπάρξεως και της ατομικότητάς μας και το Υπερεγώ, που είναι ο χώρος των υπερκείμενων αξιών, ατομικών και συλλογικών.

Η συνείδηση λειτουργεί ως συντονιστής μεταξύ των τριών επιπέδων της υπάρξεώς μας, είναι το κέντρο της και ο τελικός διαμορφωτής της βουλήσεώς μας. Η συνείδηση λειτουργεί ως φίλτρο τόσο των εξωτερικών ερεθισμάτων όσο και των εσωτερικών παρορμήσεών μας. 

(more…)

Η Τρίαινα του ελληνικού μέλλοντος
Tuesday
09/06/2020
02:29 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Προτάσεις Απελευθερωτικής Συνέργειας Ηλίας Φιλιππίδης
0

 

Ηλ. Φιλιππίδης, 6 Ιουνίου 2020

 

 

 

 

Οι κίνδυνοι για τον Ελληνισμό και οι τρεις στόχοι για μία σφαιρική στρατηγική εξόδου προς το μέλλον

1. Διαπιστώσεις


1.1. Η Ελλάδα είναι ένας πολυτραυματίας. Βρίσκεται σε κατάσταση προχωρημένης παρακμής. Έχει εισέλθει στο τελευταίο στάδιο, το εσχατολογικό. Αυτό σημαίνει, ότι ο Ελλαδικός Ελληνισμός αντιμετωπίζει τον ορατό κίνδυνο οριστικής εξαφανίσεως από το προσκήνιο της ιστορίας, έπειτα από μία ένδοξη πορεία τουλάχιστον 5.000 ετών.

1.2. Αντίθετα ο Ομογενειακός Ελληνισμός «ανθεί και φέρει κι’ άλλο». Όμως, εάν χάσουμε το ιστορικό μας κέντρο, το λίκνο, όπου γεννήθηκε ο πολιτισμός μας, όλος ο Ελληνισμός θα χάσει τον Τόπο της συλλογικής του αναφοράς, την ρίζα του. Θα φυλλορροήσει και θα απορροφηθεί μέσα στις κοινωνίες της αποδημίας του.

1.3. Οι μεγάλοι κίνδυνοι που αντιμετωπίζει ο Ελληνισμός είναι πρωτίστως εσωτερικοί και δευτερευόντως εξωτερικοί. Οι εξωτερικοί κίνδυνοι είναι δύο:

(more…)

Το ’21 της ψυχής μας
Wednesday
13/05/2020
15:18 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος 1821 200η ΕΠΕΤΕΙΟΣ Ηλίας Φιλιππίδης
1

Σχόλιο GMR: Αναρτούμε την ευχή του Καθηγητή κου Ηλία Φιλιππίδη.

Με τις ευχές μας, η πρότασή του για την απελευθερωτική παρακαταθήκη του 1821 να συγκεκριμενοποιηθεί ΑΜΕΣΑ με δράση (δράση που θα υπακούει σε ΑΡΧΕΣ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ) απελευθέρωσης από Χρεοκρατία-Εθελοδουλεία(*).

(*) Εδώ η επί του συγκεκριμένου πρόταση-στάση ζωής της G-M-R, ως συμβολή στο εγχείρημα που εξαγγέλλει ο Καθηγητής κος Ηλίας Φιλιππίδης.

*** — Η GMR απάντησε στην πρόταση του κ. καθηγητή μέσω email. Την απάντηση έχουμε μεταφέρει αυτούσια στα comments στο τέλος της ανάρτησης και μπορείτε να την δείτε εκεί.

._

 

Ηλ. Φιλιππίδης, 9 Μαΐου 2020

 

 

Αγαπητοί φίλοι και συναγωνιστές,

 

Η πατρίδα μας απειλείται και στις τρείς διαστάσεις της υπάρξεώς της:

α. ως κράτος απειλείται η ακεραιότητά μας. Το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν είναι η Τουρκία αλλά το γεγονός, ότι είμαστε μόνοι μας. Τόσο η Γερμανία όσο και οι ΗΠΑ, ( και δεν είναι θέμα Μέρκελ και Τραμπ ) μας βλέπουν μόνο ως οικόπεδο προς χρησικτησίαν και διανομήν. Η αρχή έγινε με την Μακεδονία. Θέλουν να συνεχίσουν με την Θράκη, τα νησιά του Αν. Αιγαίου και την Κρήτη. Οι Μετανάστες είναι οι εν δυνάμει εισβολείς.

β. υποθηκεύεται η εθνική, η οικονομική και η πολιτική μας ανεξαρτησία με νομική μάλιστα δέσμευση για 100 χρόνια ( Τρίτο Μνημόνιο, 2016 ). Τελικά οι « Σύμμαχοι » και οι « Δανειστές » αποβλέπουν μόνο στο οικόπεδο! Ως λαό και ως πολιτισμό μας έχουν ήδη ξεγράψει. Το χρέος που μας έχουν φορτώσει, δεν είναι βιώσιμο. Σε αυτό επιμένει ακόμη και το ΔΝΤ! Δέκα χρόνια μετά το πρώτο Μνημόνιο αντί να μειώνεται, αυξάνει. Από 129% έχει φθάσει 176,6% και λόγω κορονοϊού θα περάσει το 200%!

γ. σε ανύποπτο χρόνο ξεκίνησαν την εφαρμογή του σχεδίου εσωτερικής διαβρώσεως της εθνικής συνειδήσεως των Ελλήνων και παραχαράξεως της ιστορίας μας. Το σχέδιο αυτό μπαίνει στην τελική του φάση με την συγκρότηση της Επιτροπής ΕΛΛΑΔΑ 2021 υπό την « εμπνευσμένη » ηγεσία της εθνικής μας καπελαδούρας κας Γιάννας Αγγελοπούλου. Στην Επιτροπή αυτή κυριαρχούν οι εθνομηδενιστές, δεξιοί ( όπως ο Αριστείδης Χατζής ) και αριστεροί ( όπως ο Αντώνης Λιάκος ). Θέλουν να μας πείσουν, ότι θα προβάλουν την αλήθεια. Όμως αλήθεια γι’ αυτούς είναι μόνο η κατασυκοφάντηση των Ηρώων μας και η ηθική τους εξόντωση. Θέλουν να μας κάνουν, ώστε μετά το πέρας του « εορτασμού » να μην θέλουμε να ξανακούσουμε για 21 και « ήρωες ». Αυτό το είδος Ελλήνων διαγράφεται δια παντός από την ελληνική ιστορία.

Θα μένουμε απαθείς; Θα παραλύουμε, όπως ο λαγός μπροστά στον φακό του κυνηγού;

Η πρότασή μου είναι να δημιουργήσουμε μία πρωτοβουλία για ένα ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ 21. Θα πρέπει να σχηματισθεί μία Συντονιστική Επιτροπή και ένα ευρύτερο Συμβούλιο με εκπροσώπους πατριωτικών και δημοκρατικών Φορέων.

Επειδή πρότεινα ένα τίτλο, αυτό δεν σημαίνει ότι αυτός θα είναι και ο οριστικός ούτε ότι διεκδικώ κάποια θέση. Πρόταση κάνω.

Το κείμενο αυτό θα αποσταλεί σε πρόσωπα που αγωνίζονται για μία ελεύθερη και αξιοπρεπή Πατρίδα.

Αθήνα, 9/5/2020

Ηλίας Φιλιππίδης, καθηγητής Δρ. κοινωνιολογίας, νομικός, ιδρυτής της θεωρίας της Ελληνολογίας. fi*********@yahoo.gr

 

Για όποιον επιθυμεί το email του κ. Καθηγητή παρακαλούμε ας επικοινωνήσει μαζί μας.

 

 

Ιησούς, πρόσφυγες και μετανάστες
Sunday
08/03/2020
18:36 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Ηλίας Φιλιππίδης
0

 

Ηλίας Φιλιππίδης, 8 Μαρτίου 2020

 

 

1. Δηλώσεις θεολόγων για την μετανάστευση

Προηγήθηκαν οι επιπολαίως γενικευμένες δηλώσεις του Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου («Όποιος αρνείται την προσφορά σε πρόσφυγες και μετανάστες, δεν είναι ούτε Έλληνας ούτε Ορθόδοξος», 5/11/19) και το παραλήρημα του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου («Οι αλλοεθνείς που έρχονται, θα μείνουν εδώ, θα πάρουν για νύμφες και γαμπρούς τα παιδιά μας, πρέπει να αποδεχθούμε την πραγματικότητα της παγκοσμιοποιήσεως, η ομοιογένεια της πατρίδας χάνεται, είναι πλέον αργά για να αντιδράσουμε. Οι Βαλκάνιοι λαοί θα βγουν στο Αιγαίο, εκπληρώνοντας έτσι ειρηνικά τον παλαιό τους πόθο, έτσι θα ολοκληρωθεί γρήγορα η παγκοσμιοποίηση στην περιοχή μας», 29/12/19)!!

Ακολούθησε ένα άρθρο στην εφημερίδα «Χριστιανική» (20-2-20) με τίτλο «Να μη χάσουμε την ανθρωπιά μας – Μαζικό ξερίζωμα των ανθρώπων».

Ο κοινός παρονομαστής όλων των θεολογικών τοποθετήσεων υπέρ των προσφύγων-μεταναστών είναι η υποχρέωση των Χριστιανών, να έχουν ως πρότυπο συμπεριφοράς απέναντι στον κάθε κατατρεγμένο άνθρωπο τον ίδιο τον Ιησού Χριστό.

 

Δύο είναι οι βασικές βιβλικές αναφορές στην υποχρέωση του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης:

  • α. η παραβολή του Καλού Σαμαρείτη ως παράδειγμα του «Πλησίον» (Λουκ.10,29-37)
  • β. η παραβολή της Τελικής Κρίσεως (Ματθ. 25,31-46). Οι «δίκαιοι» που θα απολαύσουν την αιώνια ζωή, είναι αυτοί που επισκέπτονται τους ασθενείς και τους φυλακισμένους, που βοηθούν τους πτωχούς και δέχονται τους ξένους. Όσοι έχουν την ανάγκη μας, είναι ο ίδιος ο Χριστός!

(more…)

Η Γη, το ανεύρυσμα του σύμπαντος
Sunday
10/11/2019
23:28 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Ηλίας Φιλιππίδης
0

 

 

Ηλίας Φιλιππίδης, 5 Νοεμβρίου 2019


 

 

      Η διαστημική εποχή της ανθρωπότητας σε συνδυασμό με την εξάντληση των περιβαλλοντικών ορίων του πλανήτη μας, δίνει την εντύπωση, ότι η ιστορία της Γης πλησιάζει προς το τέλος της και με την έννοια, ότι ο άνθρωπος έχει εγκαταλείψει κάθε ελπίδα να μπορέσει να βάλει σε μία τάξη τον πλανήτη μας και ότι έχουμε εισέλθει σε μία νέα μεταβατική μεν αλλά μακροχρόνια δε περίοδο, η οποία μπορεί να διαρκέσει και 200 χρόνια, μέχρι η ζωή να μεταφερθεί σε κάποιους άλλους πλανήτες και να οργανωθεί εκεί κατά ένα απολύτως ρυθμιζόμενο και τεχνολογικό τρόπο, αφού για πρώτη φορά οι ανάγκες επιβιώσεως του ανθρώπου και οργανώσεως της ζωής του θα είναι δεδομένες και όχι αναζητούμενες.

Η ζωή του ανθρώπου στη Γη θα μείνει μία ανάμνηση, όπως τα παιδικά μας χρόνια. Δεν θυμόμαστε τα κλάματα που είχαμε ρίξει αλλά νοσταλγούμε την ποικιλία και τις εντυπώσεις της κάθε νέας εμπειρίας.

Δεν αποκλείεται όμως η σχέση Γης-Νέων Γαιών (πώς λέμε: Νέων χωρών;) να αποκτήσει ταξικό χαρακτήρα, δηλ. να μείνουν σε κάποιες περιοχές της Γης οι μεγιστάνες του πλούτου, με τεράστιες βίλες, κήπους και φυσικά πάρκα και με φυτείες βιολογικών προϊόντων, όπου θα εργάζονται προγραμματισμένα ζόμπι.

(more…)

12