ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Ο Ολάντ θυμήθηκε τον πραξικοπηματία Παυλόπουλο που κράτησε Ελλάδα στο ευρώ
Tuesday
20/11/2018
16:41 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Iskra_gr
0

Σχόλιο G-M-R:    Τα πραξικοπήματα ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΝΤΑΙ στην ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και αν η Δικαιοσύνη δεν πράξει σωστά, τότε της “αλλάζουμε τα φώτα” με ΤΡΙΠΛΟΣΥΝΔΥΑΣΜΕΝΟ (αγωνιστικά-δικονομικά-πολιτικά) ΕΝΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ.

Όμως, οι πολιτευόμενοι αντιμνημονιακοί, προτιμούν να αγνοούν την δύσκολη και ΕΝΩΤΙΚΗ οδό, χάριν της εγωκεντρικής και ιδιοτελούς μαζί επιλογής, στη συμμετοχή στον διαρκή (2010-σήμερα) “δημοκρατικό” (εν καιρώ Κατοχής) προεκλογικό διαγκωνισμό.

 

 

 

iskra, 19 Νοε. 2018

 

 

Είναι ειρωνεία ότι θερμή υποδοχή επεφύλαξε ο άνευ αισχίνης πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, για τον απλό λόγο ότι ο Φρ. Ολάντ έπαιξε βασικό ρόλο για να μεταλλαχθεί το ΟΧΙ” σε ΝΑΙ” στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου του 2015 και να να συνομολογηθεί το 3ο καταστροφικό μνημόνιοσε βάρος της Ελλάδας.

Ο κ. Παυλόπουλος τον χαρακτήρισε «αγαπητό φίλο» και τον καλοσώρισε: «Για μιαν ακόμη φορά σας υποδέχομαι στην Αθήνα και στην Προεδρία της Δημοκρατίας, υπενθυμίζοντας το αυτονόητο για εμάς, τους Έλληνες. Ο François Hollande ήταν, είναι και θα παραμείνει ένας μεγάλος Φίλος (σ.σ. έλεος!) της Ελλάδας αλλά και μια ηγετική πολιτική φυσιογνωμία στον Ευρωπαϊκό χώρο».

(more…)

Ύμνοι Pyatt σε Τσίπρα-Νατοϊκή Συμφωνία Πρεσπών. Παγίδα η «στήριξη» γεώτρησης ExxonMobil
Saturday
17/11/2018
19:32 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Iskra_gr
0

Σχόλιο G-M-R:   Σωστά τα λέτε συναγωνιστές της Iskra.  Όμως, αυτό το ΘΗΡΙΟ που ονομάζεται ΝΑΤΟ, θα το διώξετε ΕΣΕΙΣ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ, με τον εξηνταεφτάχρονο σύντροφο μερικών εξ ημών Παναγιώτη Λαφαζάνη να σκαρφαλώνει σε αστυνομικές κλούβες ως νέος Ζορρό;  Η μήπως με ένα 3% κατοχικο-κοινοβουλευτικό θα διώξετε το θηρίο; 

Γιατί αποφεύγετε να απαντήσετε στην εδώ πρόταση μας ενώ συνεχώς επικαλείστε δημοκρατικό-πατριωτικό μέτωπο;  Σε τι διαφέρετε από το ΚΚΕ;  Στο ότι το ΚΚΕ εξασφαλίζει είσοδο στον κατοχικο-κοινοβουλευτισμό και δεν σας θέλει σε κατοχικο-κοινοβουλευτική συνεργασία (ενώ εσείς ως πιο μικροί την επιθυμείτε διακαώς, αγνοώντας την λαϊκή οργή και την επιθυμία για απελευθέρωση από τον κατοχικο-κοινοβουλευτισμό και τιμωρία ενόχων);

 

 

iskra, 15 Νοε. 2018

 

 

Ωμός, κυνικός και αδίστακτος ο Geoffrey Pyatt, Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα και εξουσιοδοτημένος σταθμάρχης της Ουάσιγκτον στην περιοχή, μιλώντας στο ThessalonikiSummit 2018, έπλεξε πρωτοφανείς ύμνους στον Αλ. Τσίπρα και την Συμφωνία των Πρεσπών, για την οποία δεν έκρυψε ότι το αποκλειστικό ενδιαφέρον των ΗΠΑ για την ολοκλήρωσή της είναι για «να προοδεύσει η ΠΓΔΜ καθ’ οδόν προς τη Συμμαχία, ώστε να ευημερήσει η περιοχή σε μια νέα ιστορική εποχή»!!!

Μόνο ως παγίδα θα πρέπει να εκληφθεί η στήριξη των ΗΠΑ και του Pyatt στην Κύπρο να εκμεταλλευτεί τους φυσικούς πόρους της, αν και η πρεσβευτής της Βρετανίας στην Αθήνα, Kate Smith, μίλησε για αξιοποίηση των πόρων «σε όφελος των δύο κοινοτήτων».

Η στήριξη των ΗΠΑ στην γεώτρηση της ExxonMobil συνυφαίνεται και με την στήριξη των ΗΠΑ σε αμερικανικές εταιρείες για γεωτρήσεις της Τουρκίας, όπως αυτή κάτω από την Μερσίνη που διεξάγεται ταυτόχρονα.

Φαίνεται ότι οι ΗΠΑ έχουν κάνει μια ιδιόμορφη μοιρασιά οικοπέδων ανάμεσα σε Κύπρο και Τουρκία, στην προοπτική συνολικού συμβιβασμού και στο πλαίσιο αναζήτησης διευθέτησης των σχέσεών τους με το καθεστώς Erdogan.

Εκεί αποσκοπεί άλλωστε και το παζάρι για έκδοση του Gulen από τις ΗΠΑ στην Τουρκία (βλ. εδώ).

 

Πηγή: iskra.gr

 

Πληρώσαμε ακριβά τις στατιστικές αλχημείες ΕΛΣΤΑΤ και Eurostat
Saturday
17/11/2018
04:01 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Iskra_gr Νίκ. Χουντής
0

 

Σχόλιο G-M-R: Και ποια η υποστήριξη σας προς κα Γεωργαντά και κο Λογοθέτη και η ΑΠΟΔΟΧΗ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΣΑΣ ΕΠΕΝΕΙΛΗΜΜΕΝΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ (πρόσφατη εδώ) για δημιουργία μετώπου που να περιλαμβάνει αυτούς και όλους τους αντιστασιακούς Έλληνες;

 

 

Ν. Χουντής, 15 Νοε. 2018

 

 

 

Νίκος Χουντής: «Ο ελληνικός λαός πλήρωσε ακριβά την παραποίηση των στατιστικών στοιχείων της ελληνικής οικονομίας από ελληνικές αρχές και Eurostat»

«Τα πολιτικά παιχνίδια που παίχτηκαν με τα στατιστικά στοιχεία, προλείαναν το έδαφος για την επιβολή των Μνημονίων»

Ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ), Νίκος Χουντής, κατά την παρέμβασή του χθες, 14.11.2018, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στη συζήτηση που διεξήχθη, με θέμα την Ανεξαρτησία των στατιστικών αρχών στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την υπόθεση του Ανδρέα Γεωργίου, τόνισε τα εξής:

«Κύριε Πρόεδρε,

«Ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει ακριβά την παραποίηση των στατιστικών στοιχείων της ελληνικής οικονομίας, και από τις ελληνικές αρχές, και από τη Eurostat.

(more…)

Πολάκης – Δούρου: Μακάβρια πλακίτσα με τους νεκρούς της φονικής πυρκαγιάς
Monday
12/11/2018
23:46 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Iskra_gr
0

Σχόλιο G-M-R:   Με τι ΗΘΟΣ θα αντιμετωπίσει η (κάθε συναγωνιστική θα έπρεπε…) ΛΑ.Ε. τον κυβερνητικό ΥΠΟΚΟΣΜΟ;

Με το ενάντια στα πάντα κομματικό μίσος;

Με αυτό το εννιάχρονο κομματικό μίσος το επενδεδυμένο με χιλιοειπωμένες (ξεθωριασμένες από την κατάχρηση) ψευδεπίγραφες ατάκες περί πατριωτικού, δημοκρατικού, αριστερού μετώπου;

Η Δημοκρατία συμπολίτες, κατακτιέται από ΤΑ ΚΑΤΩ, δεν προσφέρεται και μάλιστα από τους φανατικούς υποστηρικτές της ΔΙΑΡΚΟΥΣ “τι κι αν είναι Κατοχική” ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ.

 

iskra_gr, 12 Νοε. 2018

 

Ξεπερνώντας τα όρια του κυνισμού και προσβάλλοντας κατάφωρα την ιδιότητα του γιατρού, ο υφυπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, με τη συναίνεση της Ρένας Δούρου, επιδόθηκε χθες σε άθλια και μακάβρια αστειάκια σε βάρος των νεκρών από τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου στην ανατολική Αττική.

Με αφορμή τις πυρκαγιές στην Καλιφόρνια, ο Πολάκης ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook χυδαίο ευφυολόγημα, ειρωνευόμενος όσους ζήτησαν τη διερεύνηση των πολιτικών ευθυνών για την καταστροφή της περιοχής και τον θάνατο μιας εκατοντάδας ανθρώπων, και πρώτα απ’ όλους τους οικείους των θυμάτων:

(more…)

ΙΟΒΕ:6 στους 10 Έλληνες μόλις και μετά βίας τα βγάζουν πέρα
Tuesday
06/11/2018
11:27 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Iskra_gr
0


 

 

iskra, 4 Νοε. 2018

 

 

 

Μπορεί η κυβέρνηση να πανηγυρίζει για την έξοδο της χώρας από Μνημόνια ωστόσο στην πράξη, στις ζωές και στην τσέπη των πολιτών, δεν φαίνεται να έχουν αλλάξει πολλά πράγματαμε τους περισσότερους από αυτούς να εξακολουθούν να στενάζουν κάτω από τον ζυγό της υπερφορολόγησης και της πιστωτικής ασφυξίας.

Ιδιαιτέρως ζοφερά, λοιπόν, είναι τα στοιχεία που δημοσιεύει έρευνα του ΙΟΒΕ, σχετικά με την οικονομική κατάσταση των Ελλήνων, αφού σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας 6 στους 10 καταναλωτές μετά βίας τα βγάζουν πέρα.

Σύμφωνα με την έρευνα αυτή, το 62% των καταναλωτών δηλώνει ότι «μόλις τα βγάζει πέρα».

Από το 62% που δήλωσε ότι οριακά τα βγάζει πέρα, ένα το 11% έχει αναγκαστεί να καταφύγει στις αποταμιεύσεις ούτως ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις καθημερινές υποχρεώσεις του.

Το 82% των νοικοκυριών στη χώρα μας δεν θα καταφέρει να αποταμιεύσει ούτε ένα ευρώ τους επόμενους 12 μήνες, ενώ το των καταναλωτών δηλώνει ότι «μόλις τα βγάζει πέρα». Για το 12% δεν είναι πιθανή η αποταμίευση και για το 70% είναι απλά αδύνατη.

(more…)

Μήνυση της ΛΑ.Ε με Πετράκο για τις παράνομες κατασχέσεις αγροτικών επιδοτήσεων
Tuesday
06/11/2018
11:20 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Iskra_gr
0

 

Σχόλιο G-M-R: Μηνύσεις για “πλευρές της μνημονιακής πολιτικής”!

Γι’ αυτήν την ίδια την μνημονιακή πολιτική (ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ) καμία κουβέντα…


 

 

iskra, 5 Νοε. 2018

 

 

 

Σήμερα Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018, αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας αποτελούμενη από τους Θανάση Πετράκο, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνο αγροτικής πολιτικής της ΛΑΕ, Γιώργο Κανέλη και Μαρία Μήτση, μέλη της Ν.Ε. Μεσσηνίας της ΛΑΕ κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας ενάντια στον ΟΠΕΚΕΠΕ, την ΑΑΔΕ και στις Τράπεζες για την παράνομη κατάσχεση μέρους της βασικής ενίσχυσης (κοινοτικής επιδότησης) που έπρεπε να εισπράξουν οι αγρότες παραγωγοί του Ν. Μεσσηνίας.

Μιλώντας στα ΜΜΕ της Μεσσηνίας, ο Θανάσης Πετράκος, αμέσως μετά την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς, μεταξύ των άλλων τόνισε:

«Επειδή δεν πρέπει να ανεχόμαστε τις παράνομες και αυθαίρετες κατασχέσεις των κοινοτικών επιδοτήσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, την ΑΑΔΕ και τις Τράπεζες, η ΛΑΕ αποφάσισε να προχωρήσει σε όλους τους νομούς της χώρας μας, αρχής γενομένης σήμερα από την Καλαμάτα και τον Πύργο, σε κατάθεση μηνυτήριων αναφορών και να καλέσει τους Εισαγγελείςνα ασκήσουν ποινικές διώξεις κατά των υπευθύνων που παρανόμως «κουτσούρεψαν» και κατάσχεσαν μέρος των κοινοτικών επιδοτήσεων από τους παραγωγούς που περίμεναν να τις εισπράξουν για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στα έξοδα της καλλιέργειας των χωραφιών τους. Παράλληλα η ΛΑΕ καλεί όλα τα συλλογικά όργανα των αγροτών να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις ενάντια στις παρανομίες κυβέρνησης, τρόικας και τραπεζών».

Η μηνυτήρια αναφορά είναι η ακόλουθη:

«Καλαμάτα, 5 Νοεμβρίου 2018

(more…)

Σοκ από ΔΝΤ: Η κρίση συρρίκνωσε την ελληνική οικογένεια. Μείωση πληθυσμού
Friday
05/10/2018
00:18 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Iskra_gr
0

Σχόλιο G-M-R:    Σοκ ξεσόκ, ο διαρκής προεκλογικός διαγκωνισμός ΚΥΡΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ των αντιμνημονιακών κομμάτων.

 

 

iskra, 23 Οκτ. 2018

 

 

Η κρίση δεν μείωσε μόνο τα ελληνικά εισοδήματα αλλά απειλεί και την ελληνική οικογένεια.

Αυτό επισημαίνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, επισημαίνοντας ότι η οικονομική κρίση, περιόρισε σημαντικά τον δείκτη γονιμότητας. Τα συμπεράσματα που προκαλούν ανησυχία για την εξέλιξη του ελληνικού πληθυσμού, περιλαμβάνονται στην στην έκθεσή του ΔΝΤ για τις Παγκόσμιες Οικονομικές Προοπτικές.

Σημειώνεται ότι το ΔΝΤ έχει συνδέσει την γήρανση του πληθυσμού τις επόμενες 10ετίες (που προκαλείται λόγω των χαμηλών γεννήσεων) με τους χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης που αναμένει στην Ελλάδα (1,5%) αλλά και με την πίεση που συνεχίζει να ασκεί η γήρανση του πληθυσμού για παρεμβάσεις στο συνταξιοδοτικό και τις οποίες επιχειρεί να αντικρούσει η κυβέρνηση.

(more…)

Εξώδικο Λαϊκής Ενότητας για φίμωση της από την “Χούντα” της ΕΡΤ
Saturday
01/09/2018
00:41 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Iskra_gr
0

 

ΣΧΟΛΙΟ G-M-R: Μήπως πρέπει να θυμήσουμε στην ΛΑ.Ε. τις δεκάδες των μηνύσεων εσχάτης μνημονιακής προδοσίας που διαβιβάσθηκαν από τον Άρειο Πάγο στη Βουλή;

Μήπως πρέπει να ρωτήσουμε, δεν είδαν, δεν άκουσαν, ούτε ως βουλευτές της αντιπολίτευσης, ούτε ως υπουργοί επί ένα εξάμηνο;

Αυτά κι αν ήταν ΦΙΜΩΣΗ και ΓΥΨΟΣ.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ “ΤΥΧΑΙΑ” η πλήρης ενσωμάτωση στον “τι κι αν είναι Κατοχικός” Αντιπροσωπευτικό Κοινοβουλευτισμό. Και, έτσι για ξεκάρφωμα, γίνεται κάποιο εξώδικο (άκρως επαναστατική πράξη), και κάποια μήνυση για κάποια πλευρά (sic) της μνημονιακής πολιτικής.

Στο όνομα βέβαια των κομμουνιστικών Παρακαταθηκών, έτσι για να διαιωνίζεται πλέον ως φάρσα ΚΑΙ ΠΑΛΙ σε βάρος του λαού και της χώρας, με την συνδρομή των παρακαταθηκών της εθνικοφροσύνης, η “εμφυλιοπολεμική” (στην πραγματικότητα ομοιοεπαγγελματική) αντιπροσωποκοινοβουλευτική κοροϊδία. Α, ξεχάσαμε, όταν ο λαός σηκώνει κεφάλι, συνδράμουν και οι ρουβικομπαχαλάκηδες στην διατήρηση της αντιπροσωποκοινοβουλευτικής ΤΑΞΗΣ.

 

 

 

iskra_gr, 30 Αυγ. 2018

 

 

 

Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει με εξώδικο την αντιδημοκρατική στάση της Διοίκησης της ΕΡΤ και τον αποκλεισμό της από τα δημόσια μέσα

Η φίμωση μας δεν θα περάσει!

Η Λαϊκή Ενότητα διαμαρτυρόμενη για τον αποκλεισμό της από την ΕΡΤ ΑΕ (δημόσιο Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης) απέστειλε εξώδικη δήλωση διαμαρτυρίας, απαιτώντας την εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας, που επιβάλει την αντικειμενική προβολή των θέσεων, δελτίων τύπου, ανακοινώσεων και γενικά της συνολικής δραστηριότητας του κόμματος και της προβολής του έργου του Ευρωβουλευτή.

Η Λαϊκή Ενότητα έχει διαμαρτυρηθεί για τον αποκλεισμό της καταρχήν στο ΕΣΡ, από 10 Μαρτίου 2017, το οποίον αναγνώρισε το βάσιμο των αιτιάσεων μας. Το ΕΣΡ τόνισε ότι, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, η ΛΑ.Ε. πρέπει να έχει την ίδια μεταχείριση με όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα (η ΛΑ.Ε. διαθέτει ευρωβουλευτή). Το ΕΣΡ ζήτησε δυο φορές εγγράφως εξηγήσεις από τη Διοίκηση της ΕΡΤ για τον αποκλεισμό της «Λαϊκής Ενότητας», στα οποία η Διοίκηση ουδέποτε απάντησε.

(more…)

Κυνισμός, κτηνωδία και έλλειψη ηθικής στιγμάτισαν τα τρία ελληνικά μνημόνια
Monday
27/08/2018
16:09 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Iskra_gr James Galbraith
0

 

ΣΧΟΛΙΟ G-M-R: Η ΘΛΙΨΗ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ (και η ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΘΛΙΨΗΣ) 3ο Μέρος (εδώ 1ο Μέρος, εδώ 2ο Μέρος).    Κυνισμός, Κτηνωδία και έλλειψη ηθικής στιγμάτισαν τα τρία μημόνια ( James K. Galbraith στην παρούσα εδώ ανάρτηση).  

ΘΛΙΨΗ,…, .    Υπάρχουν πολίτες, που ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ για τη ΘΛΙΨΗ τους. Υπάρχει, κάπου,…, ΝΤΡΟΠΗ για την ΘΛΙΨΗ των ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ;

 

 

 

Από James Galbraith, 25 Αυγ. 2018

 

Αυτοί που διασώθηκαν ήταν οι γαλλικοί και γερμανικοί τραπεζικοί όμιλοι και αυτοί που πλήρωσαν ήταν οι Έλληνες πολίτες.

Κάτι παραπάνω από επικριτικό είναι άρθρο της αμερικανικής ιστοσελίδας The Atlantic, αναφορικά με τα τρία ελληνικά μνημόνια, αλλά και την κατάσταση στην οποία περιήλθε η οικονομία της χώρας μας από το 2010 έως και το 2018.

Στο άρθρο – το οποίο υπογράφει ο James K. Galbraith– σημειώνεται ότι η παραπάνω περίοδος ήταν απόλυτα καταστροφική για την Ελλάδα σε όλα τα επίπεδα.

Αναλυτικότερα τονίζεται ότι:

Το διάστημα 2010 έως 2018 θα γραφεί στην ελληνική ιστορία ως μία επική περίοδος που η χώρα μετατράπηκε σε αποικία, όπου τα περιουσιακά της στοιχεία πάρθηκαν ή ιδιωτικοποιήθηκαν, όπου η χρηματοδότηση σε υγεία και εκπαίδευση εκμηδενίστηκε.

Μία περίοδος χρεοκοπιών, κατασχέσεων, ανθρώπων που έμειναν άστεγοι και απελπισμένοι.

Μία περίοδος ανεργίας, μετανάστευσης και αυτοκτονιών.

Αυτά ήταν τα χρόνια των τριών μνημονίων ή «προγραμμάτων χρηματοδοτικής βοήθειας», τα οποία συνοδεύθηκαν από «διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», οι οποίες υποτίθεται ότι θεσπίστηκαν για να στηρίξουν την «ανάκαμψη» της Ελλάδας, μετά την κατάρρευσή της λόγω και της χρηματοπιστωτικής κρίσης το 2010.

Στην πραγματικότητα ήταν μία απάτη που διαπράχθηκε ενάντια στην Ελλάδα και την Ευρώπη, με την εφαρμογή μίας σειράς κάκιστων πολιτικών που βασίστηκαν σε ακραίες θεωρίες «οικονομικής ηθικής», που βοήθησαν δεξιές πολιτικές παρατάξεις να κρύψουν τα απλήρωτα χρέη.

Αυτό ήταν διάσωση (bailout);

Πρόκειται για έναν όρο που υποδεικνύει μία σιωπηρή αποδοκιμασία.

Όπως λέγεται συχνά «οι Έλληνες ζούσαν κάνοντας πάρτι και κάποια στιγμή έφθασε η ώρα να πληρώσουν».

Όντως κάποιοι στην Ελλάδα έκαναν πάρτι, αλλά αυτοί ήταν οι ολιγάρχες, με πλοία και σπίτια στο Λονδίνο και με λογαριασμούς στην Ελβετία, τους οποίους απέκτησαν από μίζες που έλαβαν από αμυντικές εταιρείες, εταιρείες κατασκευών και εξοπλισμών από Γερμανία, Γαλλία και ΗΠΑ.

Και όντως υπήρξε διάσωση.

Αυτή, όμως, την πλήρωσαν οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι και τα χρήματά τους κατευθύνθηκαν ώστε να διασωθούν οι προβληματικές τράπεζες Γαλλίας και Γερμανίας.
Απλά η Ελλάδα ήταν ο «ενδιάμεσος» για να επιτευχθεί αυτό και οι Έλληνες πλήρωσαν ακριβά με τις ζωές τους και ήταν απλά τα πιόνια σε αυτό το παιχνίδι.

Το τρίτο μνημόνιο ολοκληρώθηκε στις 20 Αυγούστου 2018. Η Ελλάδα το εφάρμοσε για τρία χρόνια, έλαβε 61,9 δις. ευρώ και τώρα μπορεί να δανειστεί εκ νέου από τις αγορές.
Η ολοκλήρωση του μνημονίου οδηγεί και στην ακύρωση της άμεσης εποπτείας της οικονομίας από την τρόικα: ΔΝΤ, Κομισιόν και ΕΚΤ. Όμως οι επιπτώσεις, οι μετά-μνημονιακές δεσμεύσεις και οι συνέπειες θα παραμείνουν.

Γυρίζοντας στο 2010 θυμόμαστε ότι μαζί με την Ελλάδα, Πορτογαλία, Ισπανία, Ιρλανδία και Ιταλία είχαν, επίσης, προβλήματα.

Η μεγάλη χρηματοοικονομική κρίση έπληξε όλη την Ευρώπη, αλλά προκάλεσε σοβαρότερα πλήγματα στις πιο αδύναμες χώρες και η Ελλάδας ήταν η πιο αδύναμη.

Η οικονομία της συρρικνώθηκε 25% και η ανεργία των νέων ξεπέρασε το 50%.

Το μνημόνιο ήταν η εύκολη λύση.

Ξεκίνησε ένα παιχνίδι για το ελληνικό χρέος, βασισμένο σε αισιόδοξες εκτιμήσεις και σε πολιτικές μεταρρυθμίσεων που δεν είχαν καμία σχέση με την πραγματικότητα της ελληνικής οικονομίας. Οι πολιτικές αυτές προήλθαν από το ΔΝΤ, το οποίο χρησιμοποίησε το κλασικό του ρεπερτόριο αναφορικά με λιτότητα και «μεταρρυθμίσεις».

Αρκετά κορυφαία στελέχη του ΔΝΤ από Αυστραλία, Ελβετία, Βραζιλία και Κίνα εξέφρασαν αντιρρήσεις. Αλλά αυτές αγνοήθηκαν.

Το Ταμείο δεν είχε δουλειά και είχε ξεμείνει και από χρήματα, λόγω της αποτυχίας των προγραμμάτων του αλλά και των χωρών που αγνόησαν τις συμβουλές του.

Εκείνη την εποχή ο επικεφαλής του ήθελε να γίνει ο επόμενος πρόεδρος της Γαλλίας.

Έτσι η Ελλάδα έλαβε το μεγαλύτερο δάνειο στην ιστορία του ΔΝΤ, ύψους 289 δισ. ευρώ.
Αυτά τα χρήματα προήλθαν, σε μεγάλο βαθμό, από τους Αμερικανούς φορολογούμενους.

Στην Αθήνα ομάδες των ΔΝΤ, ΕΚΤ και Κομισιόν που έφθασαν στην Ελλάδα ζούσαν σε πολυτελή ξενοδοχεία με έξοδα των Ελλήνων και τους συνόδευαν ένστολοι στις επισκέψεις τους στα ελληνικά υπουργεία, όπου και επέβαλαν τις πολιτικές που ήθελαν.

Το 2015 έμειναν σε ένα ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων και τους δόθηκε υψηλή προστασία από ειδικές δυνάμεις, οι άνθρωποι των οποίων, όμως, δεν φορούσαν στολές. Μάλιστα οι Draghi και Lagarde είχαν διαμαρτυρηθεί γι’ αυτήν τη συμπεριφορά.

Τι πολιτικές στήριξαν;

Πώληση σε εξευτελιστικές τιμές της δημόσιας περιουσίας αλλά μόνο αυτής που ήταν, ήδη, επικερδής.

Ολλανδικές και γερμανικές εταιρείες έσπευσαν να αγοράσουν φθηνά.

Στην αγορά εργασίας καταργήθηκαν όλοι οι κανόνες, όπως για παράδειγμα οι συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Κανείς, όμως, δεν λέει ότι καμία κινεζική ή γερμανική βιομηχανία δεν πρόκειται να μετακομίσει στην Ελλάδα ακόμη και εάν οι Έλληνες δεχθούν να δουλέψουν τσάμπα.

Αυξήθηκε ο ΦΠΑ, μειώθηκαν οι συντάξεις και εκατοντάδες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι εκδιώχθηκαν.

Οι Έλληνες επαναστάτησαν, όπως είχαν κάθε δικαίωμα, το 2015.

Όμως η ΕΚΤ έριξε τότε το τελευταίο της χαρτί: μπορούσε να κλείσει τις τράπεζες και να κατασχέσει τις καταθέσεις, αναγκάζοντας την Ελλάδα να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη και πιθανώς και την ΕΕ.

Η κυβέρνηση, έχοντας υπονομευθεί από αυτήν την πολιτική, υποχώρησε.

Το τρίτο μνημόνιο υπογράφηκε και ο ΣΥΡΙΖΑ, η αριστερή σύμπραξη που είχε κατακτήσει την εξουσία τον Ιανουάριο του 2015, έως τον Ιούλιο του 2015 είχε μετατραπεί σε μοντέλο φυλακισμένου από τις ευρωπαϊκές ελίτ.

Η ειρωνεία είναι ότι το 2012 υπήρξε μετάθεση των αποπληρωμών του ελληνικού χρέους.
Τώρα υπάρχει ένα πρωτογενές πλεόνασμα.

Το μνημόνιο τελείωσε αλλά όχι και η λιτότητα.

Το χρέος θα διογκωθεί εκ νέου σε μακροχρόνιο ορίζοντα και οι δεσμεύσεις για πρωτογενή πλεονάσματα διαρκούν 40 χρόνια.

Εξ όλων των απόψεων η αντίσταση των Ελλήνων έσπασε, ως εκ τούτου φάνηκε ότι είναι ασφαλές να τους αφήσουν ήσυχους. Προς το παρόν.

Όμως η καταστροφή δεν αφορά μόνο την Ελλάδα.

Ο κυνισμός και η βιαιότητα που υπέστη η χώρα είναι ορατή σε όποιον θέλει να τη δει.

Το γεγονός ότι η Ευρώπη επέβαλε ιδιωτικοποιήσεις σε ένα από τα πιο αδύναμα μέλη της, όχι γιατί από αυτό θα υπήρχε κάποιο όφελος, αλλά για να «παραδειγματιστούν» Ιταλοί και Γάλλοι –όπως είχε παραδεχθεί ο Wolfgang Schaeuble σε κατ’ ιδίαν συζήτησή του με τον τότε υπουργό Οικονομικών της Ελλάδα, Γ. Βαρουφάκη.

Η ελληνική υπόθεση έστρεψε τη γαλλική αριστερά ενάντια στην Ευρώπη και οδήγησε στην περίεργη συγκυβέρνηση που υπάρχει σήμερα στην Ιταλία.

Οι Γερμανοί και οι Ανατολικοευρωπαίοι σαφώς δεν συμπαθούν τους Έλληνες, το αντίθετο τους απεχθάνονται. Αλλά υπέκυψαν στην «αλληλεγγύη» που πούλησε η Angela Merkel και άλλοι για να δώσουν τα κοινοβούλιά τους έγκριση για τα ελληνικά δάνεια.

Η Ευρώπη έχει καταστραφεί απ’ όλες τις πλευρές.

Μπορεί η οικονομία της να παραμένει ενωμένη αλλά πολιτικά υπάρχουν τεράστιες διαφορές.

Έχει ανάγκη θεσμούς και πολιτικές που στηρίζουν την κοινωνική ισορροπία, τη μεταρρύθμιση στον χρηματοοικονομικό τομέα και την πλήρη απασχόληση, δηλαδή πολιτικές εντελώς αντίθετες με τις εθνικιστικές αντιδράσεις που καταγράφονται.

Αρκετοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι χρειάζεται ένα «New Deal for Europe», προκειμένου το ευρωπαϊκό οικοδόμημα να παραμείνει, μακροπρόθεσμα, ενωμένο.

*Πηγή: theatlantic.com

** Σημείωση Σύνταξης Iskra: Το κείμενο του James Galbraith είναι ενδιαφέρον. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε τον Ιούλιο του 2015 δυνατότητα να εφαρμόσει εναλλακτική προοδευτική πολιτική χωρίς να υπογράψει μνημόνιο. Η ΕΕ, επίσης, εδώ που έχει φτάσει, παρά το «New Deal», που ουτοπικά προτείνει ο Galbraith, δεν διορθώνεται, παρά μόνο ανατρέπεται.

ΠΗΓΗ: iskra.gr

 

Οι ΗΠΑ παραδέχτηκαν ότι βρίσκονται πίσω από τη συμφωνία των Πρεσπών
Monday
27/08/2018
00:33 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Iskra_gr
0

 

iskra_gr, 22 Αυγ. 2018

 

 

 

Για πρώτη φορά αξιωματούχος των ΗΠΑ παραδέχεται ανοικτά ότι η συμφωνία των Πρεσπών έγινε κάτω από δικές τους πιέσεις για να «στριμώξουν» τη Ρωσία στα Βαλκάνια.

Ο αναπληρωτής βοηθός Γραμματέα των ΗΠΑ για την Ευρώπη και την Ευρασία, Γουές Μίτσελ και πρόεδρος της ομάδας για τη ρωσική επιρροή, κατά τη χθεσινή ακρόαση ενώπιον της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας η οποία είχε θέμα την «Αμερικανική στρατηγική ενάντια στη Ρωσία» επιδόθηκε σε ένα αντι-ρωισικό παραλήρημα στο οποίο μεταξύ άλλων έκανε ευθεία αναφορά για χρήση όπλων εναντίων της Ρωσίας ενώ την κατηγόρησε για «ψυχολογικές επιχειρήσεις σε βάρος πολιτών».

Επιπλέον παραδέχθηκε ότι η χώρα του διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην ”επίλυση του Μακεδονικού” και ενέταξε αυτή την προσπάθεια σε ένα γενικότερο πλαίσιο γεωπολιτικού «στριμώγματος» της Ρωσίας.

(more…)

123..