ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Σοκ από ΔΝΤ: Η κρίση συρρίκνωσε την ελληνική οικογένεια. Μείωση πληθυσμού
Friday
05/10/2018
00:18 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Iskra_gr
0

Σχόλιο G-M-R:    Σοκ ξεσόκ, ο διαρκής προεκλογικός διαγκωνισμός ΚΥΡΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ των αντιμνημονιακών κομμάτων.

 

 

iskra, 23 Οκτ. 2018

 

 

Η κρίση δεν μείωσε μόνο τα ελληνικά εισοδήματα αλλά απειλεί και την ελληνική οικογένεια.

Αυτό επισημαίνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, επισημαίνοντας ότι η οικονομική κρίση, περιόρισε σημαντικά τον δείκτη γονιμότητας. Τα συμπεράσματα που προκαλούν ανησυχία για την εξέλιξη του ελληνικού πληθυσμού, περιλαμβάνονται στην στην έκθεσή του ΔΝΤ για τις Παγκόσμιες Οικονομικές Προοπτικές.

Σημειώνεται ότι το ΔΝΤ έχει συνδέσει την γήρανση του πληθυσμού τις επόμενες 10ετίες (που προκαλείται λόγω των χαμηλών γεννήσεων) με τους χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης που αναμένει στην Ελλάδα (1,5%) αλλά και με την πίεση που συνεχίζει να ασκεί η γήρανση του πληθυσμού για παρεμβάσεις στο συνταξιοδοτικό και τις οποίες επιχειρεί να αντικρούσει η κυβέρνηση.

(more…)

Εξώδικο Λαϊκής Ενότητας για φίμωση της από την “Χούντα” της ΕΡΤ
Saturday
01/09/2018
00:41 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Iskra_gr
0

 

ΣΧΟΛΙΟ G-M-R: Μήπως πρέπει να θυμήσουμε στην ΛΑ.Ε. τις δεκάδες των μηνύσεων εσχάτης μνημονιακής προδοσίας που διαβιβάσθηκαν από τον Άρειο Πάγο στη Βουλή;

Μήπως πρέπει να ρωτήσουμε, δεν είδαν, δεν άκουσαν, ούτε ως βουλευτές της αντιπολίτευσης, ούτε ως υπουργοί επί ένα εξάμηνο;

Αυτά κι αν ήταν ΦΙΜΩΣΗ και ΓΥΨΟΣ.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ “ΤΥΧΑΙΑ” η πλήρης ενσωμάτωση στον “τι κι αν είναι Κατοχικός” Αντιπροσωπευτικό Κοινοβουλευτισμό. Και, έτσι για ξεκάρφωμα, γίνεται κάποιο εξώδικο (άκρως επαναστατική πράξη), και κάποια μήνυση για κάποια πλευρά (sic) της μνημονιακής πολιτικής.

Στο όνομα βέβαια των κομμουνιστικών Παρακαταθηκών, έτσι για να διαιωνίζεται πλέον ως φάρσα ΚΑΙ ΠΑΛΙ σε βάρος του λαού και της χώρας, με την συνδρομή των παρακαταθηκών της εθνικοφροσύνης, η “εμφυλιοπολεμική” (στην πραγματικότητα ομοιοεπαγγελματική) αντιπροσωποκοινοβουλευτική κοροϊδία. Α, ξεχάσαμε, όταν ο λαός σηκώνει κεφάλι, συνδράμουν και οι ρουβικομπαχαλάκηδες στην διατήρηση της αντιπροσωποκοινοβουλευτικής ΤΑΞΗΣ.

 

 

 

iskra_gr, 30 Αυγ. 2018

 

 

 

Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει με εξώδικο την αντιδημοκρατική στάση της Διοίκησης της ΕΡΤ και τον αποκλεισμό της από τα δημόσια μέσα

Η φίμωση μας δεν θα περάσει!

Η Λαϊκή Ενότητα διαμαρτυρόμενη για τον αποκλεισμό της από την ΕΡΤ ΑΕ (δημόσιο Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης) απέστειλε εξώδικη δήλωση διαμαρτυρίας, απαιτώντας την εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας, που επιβάλει την αντικειμενική προβολή των θέσεων, δελτίων τύπου, ανακοινώσεων και γενικά της συνολικής δραστηριότητας του κόμματος και της προβολής του έργου του Ευρωβουλευτή.

Η Λαϊκή Ενότητα έχει διαμαρτυρηθεί για τον αποκλεισμό της καταρχήν στο ΕΣΡ, από 10 Μαρτίου 2017, το οποίον αναγνώρισε το βάσιμο των αιτιάσεων μας. Το ΕΣΡ τόνισε ότι, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, η ΛΑ.Ε. πρέπει να έχει την ίδια μεταχείριση με όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα (η ΛΑ.Ε. διαθέτει ευρωβουλευτή). Το ΕΣΡ ζήτησε δυο φορές εγγράφως εξηγήσεις από τη Διοίκηση της ΕΡΤ για τον αποκλεισμό της «Λαϊκής Ενότητας», στα οποία η Διοίκηση ουδέποτε απάντησε.

(more…)

Κυνισμός, κτηνωδία και έλλειψη ηθικής στιγμάτισαν τα τρία ελληνικά μνημόνια
Monday
27/08/2018
16:09 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Iskra_gr James Galbraith
0

 

ΣΧΟΛΙΟ G-M-R: Η ΘΛΙΨΗ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ (και η ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΘΛΙΨΗΣ) 3ο Μέρος (εδώ 1ο Μέρος, εδώ 2ο Μέρος).    Κυνισμός, Κτηνωδία και έλλειψη ηθικής στιγμάτισαν τα τρία μημόνια ( James K. Galbraith στην παρούσα εδώ ανάρτηση).  

ΘΛΙΨΗ,…, .    Υπάρχουν πολίτες, που ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ για τη ΘΛΙΨΗ τους. Υπάρχει, κάπου,…, ΝΤΡΟΠΗ για την ΘΛΙΨΗ των ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ;

 

 

 

Από James Galbraith, 25 Αυγ. 2018

 

Αυτοί που διασώθηκαν ήταν οι γαλλικοί και γερμανικοί τραπεζικοί όμιλοι και αυτοί που πλήρωσαν ήταν οι Έλληνες πολίτες.

Κάτι παραπάνω από επικριτικό είναι άρθρο της αμερικανικής ιστοσελίδας The Atlantic, αναφορικά με τα τρία ελληνικά μνημόνια, αλλά και την κατάσταση στην οποία περιήλθε η οικονομία της χώρας μας από το 2010 έως και το 2018.

Στο άρθρο – το οποίο υπογράφει ο James K. Galbraith– σημειώνεται ότι η παραπάνω περίοδος ήταν απόλυτα καταστροφική για την Ελλάδα σε όλα τα επίπεδα.

Αναλυτικότερα τονίζεται ότι:

Το διάστημα 2010 έως 2018 θα γραφεί στην ελληνική ιστορία ως μία επική περίοδος που η χώρα μετατράπηκε σε αποικία, όπου τα περιουσιακά της στοιχεία πάρθηκαν ή ιδιωτικοποιήθηκαν, όπου η χρηματοδότηση σε υγεία και εκπαίδευση εκμηδενίστηκε.

Μία περίοδος χρεοκοπιών, κατασχέσεων, ανθρώπων που έμειναν άστεγοι και απελπισμένοι.

Μία περίοδος ανεργίας, μετανάστευσης και αυτοκτονιών.

Αυτά ήταν τα χρόνια των τριών μνημονίων ή «προγραμμάτων χρηματοδοτικής βοήθειας», τα οποία συνοδεύθηκαν από «διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», οι οποίες υποτίθεται ότι θεσπίστηκαν για να στηρίξουν την «ανάκαμψη» της Ελλάδας, μετά την κατάρρευσή της λόγω και της χρηματοπιστωτικής κρίσης το 2010.

Στην πραγματικότητα ήταν μία απάτη που διαπράχθηκε ενάντια στην Ελλάδα και την Ευρώπη, με την εφαρμογή μίας σειράς κάκιστων πολιτικών που βασίστηκαν σε ακραίες θεωρίες «οικονομικής ηθικής», που βοήθησαν δεξιές πολιτικές παρατάξεις να κρύψουν τα απλήρωτα χρέη.

Αυτό ήταν διάσωση (bailout);

Πρόκειται για έναν όρο που υποδεικνύει μία σιωπηρή αποδοκιμασία.

Όπως λέγεται συχνά «οι Έλληνες ζούσαν κάνοντας πάρτι και κάποια στιγμή έφθασε η ώρα να πληρώσουν».

Όντως κάποιοι στην Ελλάδα έκαναν πάρτι, αλλά αυτοί ήταν οι ολιγάρχες, με πλοία και σπίτια στο Λονδίνο και με λογαριασμούς στην Ελβετία, τους οποίους απέκτησαν από μίζες που έλαβαν από αμυντικές εταιρείες, εταιρείες κατασκευών και εξοπλισμών από Γερμανία, Γαλλία και ΗΠΑ.

Και όντως υπήρξε διάσωση.

Αυτή, όμως, την πλήρωσαν οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι και τα χρήματά τους κατευθύνθηκαν ώστε να διασωθούν οι προβληματικές τράπεζες Γαλλίας και Γερμανίας.
Απλά η Ελλάδα ήταν ο «ενδιάμεσος» για να επιτευχθεί αυτό και οι Έλληνες πλήρωσαν ακριβά με τις ζωές τους και ήταν απλά τα πιόνια σε αυτό το παιχνίδι.

Το τρίτο μνημόνιο ολοκληρώθηκε στις 20 Αυγούστου 2018. Η Ελλάδα το εφάρμοσε για τρία χρόνια, έλαβε 61,9 δις. ευρώ και τώρα μπορεί να δανειστεί εκ νέου από τις αγορές.
Η ολοκλήρωση του μνημονίου οδηγεί και στην ακύρωση της άμεσης εποπτείας της οικονομίας από την τρόικα: ΔΝΤ, Κομισιόν και ΕΚΤ. Όμως οι επιπτώσεις, οι μετά-μνημονιακές δεσμεύσεις και οι συνέπειες θα παραμείνουν.

Γυρίζοντας στο 2010 θυμόμαστε ότι μαζί με την Ελλάδα, Πορτογαλία, Ισπανία, Ιρλανδία και Ιταλία είχαν, επίσης, προβλήματα.

Η μεγάλη χρηματοοικονομική κρίση έπληξε όλη την Ευρώπη, αλλά προκάλεσε σοβαρότερα πλήγματα στις πιο αδύναμες χώρες και η Ελλάδας ήταν η πιο αδύναμη.

Η οικονομία της συρρικνώθηκε 25% και η ανεργία των νέων ξεπέρασε το 50%.

Το μνημόνιο ήταν η εύκολη λύση.

Ξεκίνησε ένα παιχνίδι για το ελληνικό χρέος, βασισμένο σε αισιόδοξες εκτιμήσεις και σε πολιτικές μεταρρυθμίσεων που δεν είχαν καμία σχέση με την πραγματικότητα της ελληνικής οικονομίας. Οι πολιτικές αυτές προήλθαν από το ΔΝΤ, το οποίο χρησιμοποίησε το κλασικό του ρεπερτόριο αναφορικά με λιτότητα και «μεταρρυθμίσεις».

Αρκετά κορυφαία στελέχη του ΔΝΤ από Αυστραλία, Ελβετία, Βραζιλία και Κίνα εξέφρασαν αντιρρήσεις. Αλλά αυτές αγνοήθηκαν.

Το Ταμείο δεν είχε δουλειά και είχε ξεμείνει και από χρήματα, λόγω της αποτυχίας των προγραμμάτων του αλλά και των χωρών που αγνόησαν τις συμβουλές του.

Εκείνη την εποχή ο επικεφαλής του ήθελε να γίνει ο επόμενος πρόεδρος της Γαλλίας.

Έτσι η Ελλάδα έλαβε το μεγαλύτερο δάνειο στην ιστορία του ΔΝΤ, ύψους 289 δισ. ευρώ.
Αυτά τα χρήματα προήλθαν, σε μεγάλο βαθμό, από τους Αμερικανούς φορολογούμενους.

Στην Αθήνα ομάδες των ΔΝΤ, ΕΚΤ και Κομισιόν που έφθασαν στην Ελλάδα ζούσαν σε πολυτελή ξενοδοχεία με έξοδα των Ελλήνων και τους συνόδευαν ένστολοι στις επισκέψεις τους στα ελληνικά υπουργεία, όπου και επέβαλαν τις πολιτικές που ήθελαν.

Το 2015 έμειναν σε ένα ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων και τους δόθηκε υψηλή προστασία από ειδικές δυνάμεις, οι άνθρωποι των οποίων, όμως, δεν φορούσαν στολές. Μάλιστα οι Draghi και Lagarde είχαν διαμαρτυρηθεί γι’ αυτήν τη συμπεριφορά.

Τι πολιτικές στήριξαν;

Πώληση σε εξευτελιστικές τιμές της δημόσιας περιουσίας αλλά μόνο αυτής που ήταν, ήδη, επικερδής.

Ολλανδικές και γερμανικές εταιρείες έσπευσαν να αγοράσουν φθηνά.

Στην αγορά εργασίας καταργήθηκαν όλοι οι κανόνες, όπως για παράδειγμα οι συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Κανείς, όμως, δεν λέει ότι καμία κινεζική ή γερμανική βιομηχανία δεν πρόκειται να μετακομίσει στην Ελλάδα ακόμη και εάν οι Έλληνες δεχθούν να δουλέψουν τσάμπα.

Αυξήθηκε ο ΦΠΑ, μειώθηκαν οι συντάξεις και εκατοντάδες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι εκδιώχθηκαν.

Οι Έλληνες επαναστάτησαν, όπως είχαν κάθε δικαίωμα, το 2015.

Όμως η ΕΚΤ έριξε τότε το τελευταίο της χαρτί: μπορούσε να κλείσει τις τράπεζες και να κατασχέσει τις καταθέσεις, αναγκάζοντας την Ελλάδα να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη και πιθανώς και την ΕΕ.

Η κυβέρνηση, έχοντας υπονομευθεί από αυτήν την πολιτική, υποχώρησε.

Το τρίτο μνημόνιο υπογράφηκε και ο ΣΥΡΙΖΑ, η αριστερή σύμπραξη που είχε κατακτήσει την εξουσία τον Ιανουάριο του 2015, έως τον Ιούλιο του 2015 είχε μετατραπεί σε μοντέλο φυλακισμένου από τις ευρωπαϊκές ελίτ.

Η ειρωνεία είναι ότι το 2012 υπήρξε μετάθεση των αποπληρωμών του ελληνικού χρέους.
Τώρα υπάρχει ένα πρωτογενές πλεόνασμα.

Το μνημόνιο τελείωσε αλλά όχι και η λιτότητα.

Το χρέος θα διογκωθεί εκ νέου σε μακροχρόνιο ορίζοντα και οι δεσμεύσεις για πρωτογενή πλεονάσματα διαρκούν 40 χρόνια.

Εξ όλων των απόψεων η αντίσταση των Ελλήνων έσπασε, ως εκ τούτου φάνηκε ότι είναι ασφαλές να τους αφήσουν ήσυχους. Προς το παρόν.

Όμως η καταστροφή δεν αφορά μόνο την Ελλάδα.

Ο κυνισμός και η βιαιότητα που υπέστη η χώρα είναι ορατή σε όποιον θέλει να τη δει.

Το γεγονός ότι η Ευρώπη επέβαλε ιδιωτικοποιήσεις σε ένα από τα πιο αδύναμα μέλη της, όχι γιατί από αυτό θα υπήρχε κάποιο όφελος, αλλά για να «παραδειγματιστούν» Ιταλοί και Γάλλοι –όπως είχε παραδεχθεί ο Wolfgang Schaeuble σε κατ’ ιδίαν συζήτησή του με τον τότε υπουργό Οικονομικών της Ελλάδα, Γ. Βαρουφάκη.

Η ελληνική υπόθεση έστρεψε τη γαλλική αριστερά ενάντια στην Ευρώπη και οδήγησε στην περίεργη συγκυβέρνηση που υπάρχει σήμερα στην Ιταλία.

Οι Γερμανοί και οι Ανατολικοευρωπαίοι σαφώς δεν συμπαθούν τους Έλληνες, το αντίθετο τους απεχθάνονται. Αλλά υπέκυψαν στην «αλληλεγγύη» που πούλησε η Angela Merkel και άλλοι για να δώσουν τα κοινοβούλιά τους έγκριση για τα ελληνικά δάνεια.

Η Ευρώπη έχει καταστραφεί απ’ όλες τις πλευρές.

Μπορεί η οικονομία της να παραμένει ενωμένη αλλά πολιτικά υπάρχουν τεράστιες διαφορές.

Έχει ανάγκη θεσμούς και πολιτικές που στηρίζουν την κοινωνική ισορροπία, τη μεταρρύθμιση στον χρηματοοικονομικό τομέα και την πλήρη απασχόληση, δηλαδή πολιτικές εντελώς αντίθετες με τις εθνικιστικές αντιδράσεις που καταγράφονται.

Αρκετοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι χρειάζεται ένα «New Deal for Europe», προκειμένου το ευρωπαϊκό οικοδόμημα να παραμείνει, μακροπρόθεσμα, ενωμένο.

*Πηγή: theatlantic.com

** Σημείωση Σύνταξης Iskra: Το κείμενο του James Galbraith είναι ενδιαφέρον. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε τον Ιούλιο του 2015 δυνατότητα να εφαρμόσει εναλλακτική προοδευτική πολιτική χωρίς να υπογράψει μνημόνιο. Η ΕΕ, επίσης, εδώ που έχει φτάσει, παρά το «New Deal», που ουτοπικά προτείνει ο Galbraith, δεν διορθώνεται, παρά μόνο ανατρέπεται.

ΠΗΓΗ: iskra.gr

 

Οι ΗΠΑ παραδέχτηκαν ότι βρίσκονται πίσω από τη συμφωνία των Πρεσπών
Monday
27/08/2018
00:33 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Iskra_gr
0

 

iskra_gr, 22 Αυγ. 2018

 

 

 

Για πρώτη φορά αξιωματούχος των ΗΠΑ παραδέχεται ανοικτά ότι η συμφωνία των Πρεσπών έγινε κάτω από δικές τους πιέσεις για να «στριμώξουν» τη Ρωσία στα Βαλκάνια.

Ο αναπληρωτής βοηθός Γραμματέα των ΗΠΑ για την Ευρώπη και την Ευρασία, Γουές Μίτσελ και πρόεδρος της ομάδας για τη ρωσική επιρροή, κατά τη χθεσινή ακρόαση ενώπιον της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας η οποία είχε θέμα την «Αμερικανική στρατηγική ενάντια στη Ρωσία» επιδόθηκε σε ένα αντι-ρωισικό παραλήρημα στο οποίο μεταξύ άλλων έκανε ευθεία αναφορά για χρήση όπλων εναντίων της Ρωσίας ενώ την κατηγόρησε για «ψυχολογικές επιχειρήσεις σε βάρος πολιτών».

Επιπλέον παραδέχθηκε ότι η χώρα του διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην ”επίλυση του Μακεδονικού” και ενέταξε αυτή την προσπάθεια σε ένα γενικότερο πλαίσιο γεωπολιτικού «στριμώγματος» της Ρωσίας.

(more…)

ΗΠΑ: Συστηματικά ξεχνούν το “Βόρεια” από την Μακεδονία
Sunday
26/08/2018
02:04 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Κείμενα Γνώμης G-M-R Iskra_gr
0

 

ΣΧΟΛΙΟ G-M-R:    Αγαπητοί σύντροφοι, όταν προτείνατε “ακόμα και” το “Βόρεια Μακεδονία”, καημός σας ήταν αν θα μπεί ή όχι στο ΝΑΤΟ. Μα καλά, δεν είχατε αντιληφθεί πως ο Νίμιτς (ΝΑΤΟ) που ήταν ο νονός, είχε την ίδια πρόταση με την ΛΑ.Ε.;

 

 

 

 

Iskra_gr, 23 Αυγ. 2018

 

 

Ενώ οι ΗΠΑ υπήρξαν οι αρχιτέκτονες της Συμφωνίας των Πρεσπών, είναι οι ίδιες που δίνουν πρώτες το κακό παράδειγμα ξεχνώντας, σχεδόν, πάντα το χαρακτηριστικό “Βόρεια” από το όνομα της γείτονος, αφήνοντας νέτο σκέτο το “Μακεδονία“.

Το κακό παράδειγμα των ΗΠΑ ακολουθούν πολλοί άλλοι.

Ο κίνδυνος να ξεχαστεί οριστικά στην πράξη το “Βόρεια” από το συνθετικό όνομα είναι υπαρκτότατος.

Μπορεί η ελληνική πλευρά να πανηγυρίζει για τον γεωγραφικό προσδιορισμό «Βόρεια» μπροστά από το «Μακεδονία» που πέτυχε με τη Συμφωνία των Πρεσπών σε ό,τι αφορά την ονομασία της γείτονος, ωστόσο μετά από τόσους μήνες και τόση διεθνή αναγνώριση της σημασίας της συμφωνίας, όχι μόνο κανείς, εκτός από κυβερνητικά στελέχη, δεν έχει αποκαλέσει την ΠΓΔΜ με το όνομα «Βόρεια Μακεδονία», αλλά ούτε καν με το «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονία ».

(more…)

Θλιβερό ρεσιτάλ «αντιδεξιάς» κενολογίας από Δραγασάκη – Παππά.
Tuesday
21/08/2018
23:27 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Iskra_gr
0

 

ΣΧΟΛΙΟ G-M-R:    Φυσικό επακόλουθο της προηγούμενης πολιτικής διαδρομής τους, υπό τον “ηγέτη Αλέξη” ( “ηγέτη” ΟΛΩΝ προηγούμενα, για να μην ξεχνιόμαστε, και για να καταλαβαίνουμε γιατί οι κατηγορίες της ΛΑ.Ε. για “προδοσία”, συνοδεύονται από ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ και εντός και εκτός Βουλής, των δικογραφιών εσχάτης μνημονιακής προδοσίας).

iskra_gr, 20 Αυγ. 2018

 

Μια ζωή τα λεγόμενα «κεντρώα» ή ψευδο-«σοσιαλιστικά» ή νεο-«σοσιαλδημοκρατικά» κόμματα, όταν οι κυβερνήσεις που σχημάτιζαν κατέρρεαν και χρεοκοπούσαν οι πολιτικές τους και δεν είχαν τίποτα το θετικό να πουν στον λαό για το παρόν και το μέλλον του, επικαλούνταν για την επιβίωσή τους τα δικαιολογημένα αντιδεξιά αντανακλαστικά των πολιτών και τον «αντιδεξιό μπαμπούλα», ακόμα και αν τα δικά τους έργα ήταν ακόμα πιο καταστροφικά από εκείνα που θα προωθούσε μια κυβέρνηση της δεξιάς.

Μια ζωή, επίσης, στον ριζοσπαστικό προοδευτικό χώρο, καταγγέλλαμε αυτήν την αντιδεξιά κινδυνολογία, η οποία απευθυνόταν στο συναίσθημα των πολιτών αλλά δεν είχε κανένα αντίκρισμα στην εφαρμοζόμενη πολιτική.

Αυτές τις καταγγελίες κατά της ψευδο-αντιδεξιάς ρητορείας έκαναν κάποτε μαζί μας και ο Γιάννης Δραγασάκης και ο Νίκος Παππάς, αν και ο τελευταίος μικρότερος τότε. Και μάλιστα έκαναν αυτές τις καταγγελίες με περισσή θρασύτητα και αλαζονεία.

(more…)

Economist: Απαισιοδοξία για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας
Monday
06/08/2018
04:28 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Iskra_gr
0

 

Σχόλιο G-M-R :   Δεν τρέχει τίποτα. Θα μας σώσει ο (εννιάχρονος ήδη) διαρκής προεκλογικός, διαγκωνισμός-άλληλοσπαραγμός μεταξύ των αντιμνημονιακών πολιτευομένων-κομμάτων.

Έτσι για να διατηρείται το (κ)οπαδικό δυναμικό σε πλήρη φόρμα. Και για την ιδιοτελή υποστήριξη του “τι κι αν είναι Κατοχικός” Αντι-προσωπευτικού (εγγενώς αντι-δημοκρατικού) Κοινοβουλευτισμού (ΚΑΚ). Κι ας ζητάει ο Γεώργιος Κασιμάτης επιστήμονες και πολίτες για την εφαρμογή του άρθρου 120Σ. Κι ας αποστέλλονται ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ προτάσεις προς (*) αντιμνημονιακά κόμματα, σχήματα, γκρουπούσκουλο, για συν-δημιουργία ενός δημοκρατικά οργανωμένου αντιστασιακού-απελευθερωτικού Μετώπου.

Πως τους ενώνει και πως τους δονεί του ΚΑΚ η φωνή…

(*οι προτάσεις απευθύνονται και προς επιστήμονες, όμως φαίνεται πως, ίσως δεν διατυπώνουμε τις προτάσεις μας στο ύψος της επιστημοσύνης τους (η οποία επιστημοσύνη σε αρκετές περιπτώσεις κατεβαίνει από το βάθρο της και πολιτεύεται…),  αφ’ ετέρου, διαπιστώνεται άρνηση γιά δι-επιστημονική επικοινωνία, τόσο θεματολογικά όσο και δια-προσωπικά. ή, να το πούμε πιο καθαρά και σταράτα, ενώ πατρίδα και λαός εξοντώνονται, κυριαρχούν το επιστημονικό ΕΓΩ και ακόμα πιο έντονα, το κομματικό ΕΓΩ. Με ελάχιστες εξαιρέσεις με πιο χαρακτηριστικές, την κα Ζωή Γεωργαντά, που αναμένει/θέλει/της οφείλεται μια επιστημονική συσπείρωση, και τον κο Γεώργιο Κασιμάτη, που κάνει διαρκώς αγωνιώδεις προτάσεις-εκκλήσεις προς τους επιστήμονες, όπως η έκκληση του προς επιστήμονες  (εδώ) για συνεργειακή εφαρμογή του άρθρου 120Σ, χωρίς μέχρι στιγμής να λαμβάνει απάντηση-υποστήριξη.

 

 

ISKRA, 5-82018

 

 

Ενώ στις 20 Αυγούστου η Ελλάδα ολοκληρώνει το τρίτο μνημονιακό πακέτο, τα δημόσια οικονομικά και η οικονομία της έχουν ακόμη μεγάλη απόσταση να διανύσουν προτού επιστρέψουν στην κανονικότητα. Αυτό αναφέρει σε άρθρο το Economist υπό τον τίτλο “Η Ελλάδα έχει ακόμα έναν μαραθώνιο μπροστά”.

Μεταξύ άλλων, στο άρθρο επισημαίνεται πως τα δημόσια οικονομικά και η οικονομία έχουν μίλια μπροστά τους πριν επιστρέψουν στην “κανονικότητα”, ενώ τα προβλήματα του δημόσιου χρέους της Ελλάδας πυροδότησαν μια οικονομική κρίση που κράτησε περισσότερο από τη Μεγάλη Ύφεση στην Αμερική. “Η κυβέρνηση υπέγραψε εξαιρετικά φιλόδοξους στόχους: πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 3,5% μέχρι το 2022 και 2,2% μέχρι το 2060, στόχο που έχουν πετύχει μόνο μερικές πετρελαιοπαραγωγοί χώρες τα τελευταία 30 χρόνια”, τονίζεται χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον Economist, το βάρος του χρέους που φτάνει το 180% του ΑΕΠ σημαίνει ότι η εμπιστοσύνη των επενδυτών στα δημόσια οικονομικά είναι ευάλωτη σε στόχους που χάνονται, στην αργή ανάπτυξη ή στην άνοδο των επιτοκίων.

Όσοι Ελληνες είναι τυχεροί να έχουν δουλειά, λαμβάνουν χαμηλούς μισθούς ενώ η φορολογία αυξάνεται. Εκατοντάδες χιλιάδες κυρίως νέων ατόμων έχουν φύγει από τη χώρα αναζητώντας καλύτερες συνθήκες”, γράφει ο συντάκτης του οικονομικού περιοδικού, ενώ υπογραμμίζει ότι “η ανάπτυξη είναι ακόμα απογοητευτική (…) Το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 1,4% το 2017 και αναμένεται να φτάσει περίπου στο 2% φέτος. Το ΔΝΤ ανησυχεί για τις δυνατότητες της οικονομίας, εν μέρει λόγω της γήρανσης του πληθυσμού”.

Πηγή: iskra.gr

Η φωτιά στο Μάτι «καίει» τις προεκλογικές εξελίξεις και δημιουργεί νέο πολιτικό σκηνικό.
Sunday
05/08/2018
20:09 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Iskra_gr Ανδρ. Ζαφείρης
0

Σχόλιο G-M-R: Βλέπετε στα σχόλια (κάτω από το άρθρο στην iskra): Άρθρο “γραμμμής” και ευκαιρία ανάδειξης πολιτευτών(2o σχόλιο), συνάδουν με την εθνική τραγωδία στο Μάτι; Η συνάδει κάτι άλλο όπως πχ επισημαίνει το 1ο σχόλιο κάτω από το ίδιο άρθρο;

 

Ανδρ. Ζαφείρης, 2-82018

 

Η φωτιά στο Μάτι, ένα έγκλημα με διαχρονικές , ποινικές και πολιτικές, ευθύνες όλου του λούμπεν, παρασιτικού ελληνικού αστισμού από το ΄60 και μετά, αλλά και ιδιαίτερες της σημερινής κυβέρνησης, όχι μόνο έχει ανατρέψει όλο τον πολιτικό σχεδιασμό των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ , αλλά δημιουργεί και προϋποθέσεις για την αναδιάταξη συνολικά του πολιτικού σκηνικού στη χώρα.

Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί το πολιτικό domino που έχει δημιουργηθεί, με την αντίστοιχη καταστροφή του 2007. Και η διαφορά δε βρίσκεται στον αριθμό των νεκρών. Βρίσκεται στο που και στο πως.

Το 2007 οι πυρκαγιές είχαν προξενήσει ανθρώπινες απώλειες σε περιφερειακούς νομούς. Και όσο και αν η σύγκριση σε αριθμούς παρουσιάζει ποσοτικές ομοιότητες (το 2007 υπήρξαν 84 νεκροί : 9 τον Ιούνιο, 5 τον Ιούλιο, 67 τον Αύγουστο και 3 το Σεπτέμβριο) , η ποιοτική διαφορά είναι αυτονόητη.

Η πυρκαγιά στο Μάτι, συνέβη μέσα στον αστικό ιστό της Αττικής, όπου συγκεντρώνεται το 50% του πληθυσμού της χώρας. Η ταύτιση στο συλλογικό υποσυνείδητο με τους νεκρούς είναι άλλης ποιοτικής κλίμακας.

(more…)

Η κυβέρνηση Τσίπρα τελείωσε. Νέο σκηνικό με ανατροπές από Σεπτέμβρη
Sunday
05/08/2018
19:10 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Iskra_gr
0

Σχόλιο G-M-R: Η εθνική τραγωδία στο Μάτι, όχημα για την εξυπηρέτηση των εκλογικών στοχεύσεων της ΛΑ.Ε..

Όλα για τον “τι κι αν είναι κατοχικός” αντιπροσωπευτικό (εγγενώς αντιδημοκρατικό) κοινοβουλευτισμό.

Για την εφαρμογή του άρθρου 120Σ που προτείνει ο Γεώργιος Κασιμάτης (εδώ), για απελευθερωτικό μέτωπο για τη σωτηρία λαού, πατρίδας, Ελληνισμού, άπαπα.

Από κοντά στον κατοχικό προεκλογικό διαγκωνισμό και οι λοιπές αντιμνημονιακές δυνάμεις.

 

 

Iskra, 4-82018

 

Με την εθνική τραγωδία στο Μάτι το «σύστημα» κατασπάραξε οριστικά μια εφεδρεία του: τον Τσίπρα και τον μεταλλαγμένο ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση αυτή και ο ίδιος ο Τσίπρας έχουν πια τελειώσει και καταρρακωθεί στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας, προκαλώντας, μάλιστα, ένα κύμα αηδίας απέναντι τους. Έχουν ταυτιστεί τελεσίδικα στα μάτια των πολιτών με το ψέμα, την καρεκλοθηρία, την ανικανότητα, την υποτέλεια και την εξυπηρέτηση μεγάλων εγχώριων και πολυεθνικών συμφερόντων.

Ό,τι δυστυχώς αλώνει ο «λούμπεν», ξενόδουλος και διαπλεκόμενος ελληνικός μεγαλοαστισμός γίνεται σκουριά. Η άλωση του Τσίπρα και της κυβέρνησης του πάει να γίνει κάτι ακόμα χειρότερο: μια όζουσα πολιτική χωματερή.

(more…)

Μοσκοβισί: πίσω από κλειστές πόρτες αποφασίζαμε για το μέλλον εκατομμυρίων Ελλήνων
Saturday
04/08/2018
09:57 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Iskra_gr
1

 

Σχόλιο G-M-R:    Πολλοστή ομολογία χρήσιμη για τεκμηρίωση διεκδίκησης αποζημίωσης από ΕΕ-ΔΝΤ-ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ και ως απάντηση σε ματ-δικαστές κλπ για το πως έγινε η βρώμικη μνημονιακή δουλειά. Και βέβαια μην ξεχνάμε το ξύλο και το χημικό που έπεφτε μέχρι το 2014 και θα ξαναπέσει όποτε “χρειαστεί”, μην ξεχνάμε την ΚΑΘΕ αντιμνημονιακή πρεμούρα για είσοδο στην “τι κι αν είναι κατοχική” Βουλή, μην ξεχνάμε το 45% της αποχής από τις κατοχικές εκλογές και τέλος μην ξεχνάμε το κάλεσμα του Γεωργίου Κασιμάτη να εφαρμόσουμε το άρθρο 120Σ.

 

 

 

 

Iskra, 3-8-2018

 

Επίθεση προς πάσα κατεύθυνση εξαπέλυσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί, με άρθρο που δημοσιεύτηκε στη σημερινή Welt με τίτλο «Διδάγματα από την Ελλάδα», κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό του ελληνικού ζητήματος.

Ο Γάλλος πολιτικός, μεταξύ άλλων, αποδίδει εύσημα στη χώρα για την ολοκλήρωση του τρέχοντος τρίτου προγράμματος και επισημαίνει λάθους χειρισμούς εκ μέρους τόσο των Βρυξελλών – ΕΕ, όσο και της Ουάσινγκτον – ΔΝΤ.

Ο Πιερ Μοσκοβίσι είναι ιδιαίτερα καυστικός στο σημείο αυτό της κριτικής του, κατηγορώντας ευθαρσώς πως Αθήνα, Βρυξέλλες και Ουάσινγκτον, αδυνατώντας να κατανοήσουν τα πραγματικά αίτια της κρίσης, παρέτειναν χωρίς λόγο την κρίση με τους λάθους χειρισμούς που έκαναν όλα αυτά τα οκτώ χρόνια, υποτιμώντας συνολικά το μέγεθος του προβλήματος, το οποίο αποδίδει στην ελληνική οικονομία.

Μεταξύ άλλων, όμως, ο Γάλλος Επίτροπος προβαίνει σε σωρεία παραδοχών που αφορούν τη χώρα και τα «προγράμματα» διάσωσης.

Πρώτον, παραδέχεται αυτό που, λίγο πολύ, όλοι γνωρίζουν: ότι το τέλος του προγράμματος δεν συνεπάγεται το τέλος του δρόμου, αφού η σκληρή επιτροπεία και όλοι οι εφαρμοστικοί νόμοι των μνημονίων παραμένουν ως κανονικότητα στην Ελλάδα.

Δεύτερον, παραδέχεται πως αυτή η οκταετία ήταν ιδιαίτερα επώδυνη για τον ελληνικό λαό αλλά καιαποσταθεροποιητική για τη ζώνη του ευρώ, το οποίο ήταν και το μείζον ζήτημα.

Τρίτον, ο τρόπος που αποφάσισαν ΕΕ και ΔΝΤ να «σώσουν» τη χώρα ήταν και είναι επιβεβλημένος γιατί διαφορετικά θα υπήρχαν καταστροφικές συνέπειες για τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές οικονομίες,κάτι που ήταν και είναι απευκταίο.

Τέταρτον και τελευταίο, ο Πιερ Μοσκοβισί αναφέρει, χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα, ότι οι αποφάσεις που αφορούσαν την τύχη της Ελλάδας στο σύνολό τους λαμβάνονταν αποκλειστικά από το Eurogroup, χωρίς δημοκρατικό έλεγχο, χωρίς έλεγχο από τον οποιονδήποτε, καθορίζοντας τη ζωή και τη μοίρα της Ελλάδας και εκατομμυρίων Ελλήνων πολιτών.

 

Πηγή: iskra.gr

 

123..