Επιστολή βόμβα 3 μελών του Δ.Σ Συμβολαιογράφων Αθηνών-Πειραιώς για “βρώμικες” μεθοδεύσεις του Προέδρου Γ. Ρούσκα
Thursday
07/09/2017
11:49 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Iskra_gr
0

plistiriasmoi

Αναρτημένο από Iskra.gr,    6 Σεπ. 2017

Με επιστολή βόμβα 3 μέλη του Δ.Σ Συμβολαιογράφων Αθηνών-Πειραιώς αντιδρούν στις βρώμικες” μεθοδεύσεις του Προέδρου Γ. Ρούσκα

Με επιστολή βόμβα τρία μέλη του Δ.Σ του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών, Πειραιά, Αιγαίου και Δωδεκανήσων (Σ.Σ.Ε.Α.Π.Α.Δ), κ.κ Κωνσταντίνου Βλαχάκη, Ευαγγελίας ΧριστοπούλουΣταμέλου και Ελένης Τσερτσιγιάννη, τινάζουν στον αέρα τις βρώμικες και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις του Προέδρου του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών, Πειραιά, Αιγαίου και Δωδεκανήσων (Σ.Σ.Ε.Α.Π.Α.Δ) και της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδας (Σ.Ε.Σ.Σ.Ε) Γιώργου Ρούσκα.

Συμβολαιογραφικοί κύκλοι τονίζουν στην Iskra ότι ο Γ. Ρούσκας κινείται ως να είναι όργανο των δανειστών, των τραπεζών και του Κοντονή, εκθέτει σοβαρότατα τους συμβολαιογράφους στην κοινή γνώμη, ενώ οι αποφάσεις του και οι μεθοδεύσεις του πραγματοποιούνται ερήμην της βάσης των απλών συμβολαιογράφων.

Οι ίδιοι κύκλοι εξέφραζαν την απορία τους, γιατί να αναλαμβάνουν οι Συμβολαιογραφικοί Σύλλογοι την αγορά και διαχείριση της πλατφόρμας των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για να φέρουν σε πέρας ένα σχέδιο πραγματικής λεηλασίας των σπιτιών, της λαϊκής περιουσίας και των περιουσιακών στοιχείων μικρομεσαίων επιχειρηματιών, που θα αφορά, σχεδόν, τη μισή ελληνική κοινωνία και οικονομία.

Ένας τέτοιος ρόλος των συμβολαιογράφων, πέραν του ότι είναι ηθικά απαράδεκτος, θα τους φέρει σε αντίθεση με την ελληνική κοινωνία και θα τους καταστήσει μισητά, σχεδόν, πρόσωπα.

Αυτήν την ώρα έχει αρχίσει ένα κύμα αντιδράσεων των απλών συμβολαιογράφων, οι οποίοι δεν θέλουν να αναλάβουν ευθύνες για αποφάσεις της τρόικας, των μνημονιακών κυβερνήσεων και των τραπεζών με τις γνωστές απαράδεκτες βλέψεις και επιδιώξεις.

Γιώτα Μπερτσά

Ολόκληρη η επιστολή των τριών μελών του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών, Πειραιά, Αιγαίου και Δωδεκανήσων (Σ.Σ.Ε.Α.Π.Α.Δ) έχει ως εξής:

«ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΕΛΩΝ Δ.Σ. Σ.Σ.Ε.Α.Π.Α.Δ.

Αθήνα

Προς τον Πρόεδρο της ΣΕΣΣΕ και ΣΣΕΑΠΑΔ

Αναρτήθηκε χθες το βράδυ (27/8) στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το από 21-8-2017 δελτίο τύπου του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Κέρκυρας σχετικά με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Επειδή από το περιεχόμενο του δελτίου τύπου, πέραν των σοβαρότατων καταγγελιών για την όλη μεθόδευση, προκύπτουν:

η βεβαιότητα περί υπογραφής της οριστικής σύμβασης ανάθεσης του λογισμικού των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών στη εταιρεία Newsphone μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου 2017 με την αποκλειστική χρηματοδότησή του από τον Σύλλογό μας (!!!),με «εξουσιοδότηση», που υποτίθεται ότι σας έχει δοθεί από το ΔΣ του ΣΣΕΑΠΑΔ

και η έντονη διαφωνία της Συντονιστικής Επιτροπής με τις ενέργειές σας .

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ

* Να απέχετε από οποιαδήποτε ενέργεια υπογραφής της σύμβασης αυτής καθώς και από οποιαδήποτε συνάντηση με το καθ’ ύλη αρμόδιο Υπουργό .

* Να προβείτε σε άμεση σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μελών του Συλλόγου μας και αντίστοιχη των μελών των ΔΣ των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων, για τον ορισμό της θέσης της Ελληνικής Συμβολαιογραφίας, στο μείζον αυτό ζήτημα αλλά και τις υπόλοιπες ζωτικές για τον κλάδο εξελίξεις .

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Κωνσταντίνος Δ. Βλαχάκης

Ευαγγελία Χριστοπούλου Σταμέλου

Ελένη Τσερτσιγιάννη

ΠΗΓΗ

 

«Τρέχει» δικαστική διερεύνηση μήνυσης ΛΑ.Ε για μέγα σκάνδαλο τρίτης ανακεφαλαιοποίησης
Saturday
26/08/2017
23:55 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Iskra_gr
0

Άρειος-Πάγος

Βόμβα! Πανικός σε κυβέρνηση και τραπεζίτες: «Τρέχει» η δικαστική διερεύνηση της μήνυσης της ΛΑ.Ε για το μέγα σκάνδαλο της τρίτης ανακεφαλαιοποίησης,                   —-                  26 Αυγ. 2017

ΣΧΟΛΙΟ G-M-R

Σχετικά, ΔΕΝ θα προβούμε σε δικό μας σχόλιο. Αντ’ αυτού θα παρουσιάσουμε χαρακτηρισμούς και σχόλια του Κου Λαπαβίτσα για το μέγα θέμα της 3ης ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Με άρθρο του που δημοσιεύεται σήμερα, Δευτέρα (30/11/2015) στην προσωπική του ιστοσελίδα, ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας Κώστας Λαπαβίτσαςχαρακτηρίζει «οικονομικό έγκλημα» την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που αποφάσισε η κυβέρνηση.

Στο κείμενο που τιτλοφορείται «Η ευθύνη στις τράπεζες» ο Κ. Λαπαβίτσας κάνει λόγο για «έγκλημα, το οποίο συντελέστηκε με τέτοια ανικανότητα και κυνισμό που έχει αφήσει άναυδους ακόμη και αυτούς που περίμεναν τα χειρότερα».

 

Αναλυτικά, το άρθρο του Κ. Λαπαβίτσα έχει ως εξής:

«Η ευθύνη για τις τράπεζες

Η νέα ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών είναι οικονομικό έγκλημα, το οποίο συντελέστηκε με τέτοια ανικανότητα και κυνισμό που έχει αφήσει άναυδους ακόμη και αυτούς που περίμεναν τα χειρότερα. Αν έχει απομείνει ίχνος λογικής στη χώρα, θα πρέπει να υπάρξει απόδοση ευθυνών σε όσους χειρίστηκαν την υπόθεση.

Η ανακεφαλαιοποίηση βασίστηκε σε πρόσφατη μελέτη της ΕΚΤ η οποία εκτίμησε ότι οι τράπεζες χρειάζονται επιπλέον 14,4 δις για να αντιμετωπίσουν το υποθετικό «κακό σενάριο» οικονομικών εξελίξεων για το 2015-17. Συγκεκριμένα, η Πειραιώς χρειάζεται 4,9 δις, η Εθνική 4,6 δις, η Alpha 2,7 δις και η Eurobank 2,1 δις. Στη χειρότερη θέση βρίσκεται η Πειραιώς, με την Εθνική απο κοντά. Ο λόγος είναι η τεράστια συσσώρευση προβληματικών δανείων, τα οποία έχουν ήδη δημιουργήσει μεγάλες «τρύπες» στους ισολογισμούς τους.

Το σχέδιο ήταν να εξασφαλίσουν οι τράπεζες ιδιωτικά κεφάλαια ύψους τουλάχιστον 4,4 δις. Το υπόλοιπο, μέχρι και 10 δις, θα συμπληρωνόταν από το ΤΧΣ με τα νέα δάνεια του τρίτου μνημονίου. Οι τράπεζες δήλωσαν ότι θα έβρισκαν τα ιδιωτικά κεφάλαια κυρίως με ανταλλαγή ομολογιακών τίτλων και έκδοση νέων μετοχών. Η Εθνική ανακοίνωσε επίσης την πώληση της τουρκικής θυγατρικής της, Finansbank, δηλαδή του πιο κερδοφόρου κομματιού της. Με το σχέδιο αυτό θα διασφαλιζόταν ο «ιδιωτικός» χαρακτήρας των τραπεζών και θα περιοριζόταν ο νέος δανεισμός από το κράτος.

Αυτοί ήταν οι υπολογισμοί των εγκεφάλων της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών. Το αποτέλεσμα αποδείχθηκε πέραν κάθε φαντασίας, για δύο λόγους:

Ο πρώτος είναι ότι οι πιθανοί μεγάλοι αγοραστές των νέων μετοχών δεν θα ήταν Έλληνες, δεδομένου ότι οι κεφαλαιακοί έλεγχοι που επιβλήθηκαν το καλοκαίρι το απέκλειαν πρακτικά. Άρα ενδιαφέρον θα υπήρχε μόνο από διάφορα ξένα επενδυτικά ταμεία, όπως Brookfield, Fairfax, Wellington, Highfields, κοκ. Δηλαδή από τους μεγάλους κερδοσκόπους των διεθνών αγορών που στοχεύουν αποκλειστικά στο βραχυπρόθεσμο κέρδος.

Ο δεύτερος είναι ότι η κυβέρνηση βιαζόταν να ολοκληρώσει την ανακεφαλαιοποίηση πριν το τέλος του 2015. Το τρίτο μνημόνιο έχει ως προαπαιτούμενο – που ήδη ψήφισε η προηγούμενη Βουλή – την αποδοχή σχετικής οδηγίας της ΕΕ, η οποία επιτρέπει το «κούρεμα» των καταθέσεων σε περίπτωση ανακεφαλαιοποίησης. Η οδηγία τίθεται σε ισχύ από 1/1/2016. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που φυσικά υπέγραψε το νέο μνημόνιο, ήθελε πάση θυσία να αποφύγει το ενδεχόμενο αυτό λόγω των πολύ αρνητικών πολιτικών του επιπτώσεων.

(more…)