ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Προανακριτική προτείνουν ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για 10 πολιτικούς επί 3 κακουργημάτων
Wednesday
14/02/2018
00:39 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Iskra_gr
0

 

Σχόλιο G-M-R:     Η υπόθεση Novartis θα κρατιέται σε διαδικαστική εκκρεμότητα όσο χρειάζεται και μέχρις εξευρέσεως άλλου θέματος απασχόλησης της κοινής γνώμης, μέχρι την τελική συγκάλυψη (εξυπηρετώντας τις ανάγκες επιβίωσης του Κατοχικού Αντιπροσωπευτικού Κοινοβουλευτισμού).

Εξυπακούεται πως, για το έγκλημα Novartis, θα πρέπει να μπουν φυλακή, είτε οι καταγγελλόμενοι, είτε οι καταγγέλλοντες.

Τίποτα από τα δύο δεν θα επιτρέψει η (στηριζόμενη στην ιδιοτελή ερμηνεία και εφαρμογή του άρθρου 86Σ, “εδώ“) κοινοβουλευτικο-δικαστική διαπλοκή, της οποίας τα κορυφαία στελέχη λειτουργούν ταυτόχρονα και ως αλληλοκαταγγελλόμενοι και ως αλληλοσυγκαλυπτόμενοι.

 

iskra_gr, 13-2-2018

Να σταλεί άμεσα η δικογραφία στις εισαγγελικές Αρχές.

Ο Αλ. Τσίπρας και η ομάδα του αποφάσισαν να προτείνουν την σύσταση ΠροανακριτικήςΕπιτροπής για 10 πολιτικά πρόσωπα, η οποία θα εξετάσει την ύπαρξη σοβαρών ενδείξεων διάπραξης από μέρους τους τριών κακουργημάτων.

Στον βαθμό που το έργο αυτής της εξέτασης αφεθεί να το διεκπεραιώσει η Βουλή, τότε όλη η πολιτική ζωή θα μετατραπεί σε ζούγκλα της χειρότερης δυνατής μορφής, με συνέπεια η χώρα να βυθιστεί σε χειρότερο τέλμα και κρίση.

Η μόνη θετική διέξοδος αυτήν την ώρα για την διερεύνηση του σκανδάλου όσο και για την πιο αντικειμενική αναζήτηση ευθυνών και απόδοση κατηγοριών, είναι η Προανακριτική Επιτροπή να παραπέμψει με την σύστασή της αμελητί την δικογραφία για περαιτέρω έρευνα στις εισαγγελικές Αρχές.

Ταυτόχρονα χρειάζεται να κινηθούν πάραυτα οι διαδικασίες για την αλλαγή Συντάγματος, ώστε να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών και η υπόθεση της εξέτασης των ποινικών ευθυνών των υπουργών να περάσει από την Βουλή σε αδιάβλητο δικαστικόόργανο.

Εβδομάδα αποφάσεων για την υπόθεση της Novartis θα είναι η επόμενη στη Βουλή, καθώς θα συζητηθεί στην Ολομέλεια η πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής.

Ειδικότερα, την Τρίτη αναμένεται να ξεκινήσει η συζήτηση στην Ολομέλεια του κοινοβουλίου, με την απόφαση να βγαίνει την Τετάρτη, όπως συμφωνήθηκε στη σημερινή συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής.

Το χρονικό πλαίσιο της συζήτησης καθορίστηκε ούτως ώστε να υπάρχει περιθώριο να κληθούν και να τοποθετηθούν από το βήμα της Βουλής και τα δέκα πολιτικά πρόσωπα για τα οποία γίνονται αναφορές από τους προστατευόμενους μάρτυρες.

Oι 10 πολιτικοί που αναφέρονται στη δικογραφία θα ελεγχθούν στην Προανακριτική για:

1. Δωροληψία

2. παθητική δωροδοκία

3. νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική ενέργεια. Δηλαδή στην πρόταση της κυβέρνησης για τη σύσταση της προανακριτικής προστέθηκε και η κατηγορία του «ξεπλύματος βρώμικου χρήματος».

Στο σκεπτικό της Προανακριτικής υπάρχει και η κατηγορία «Εγκλήματα απιστίας που ενδεχομένως διαπράχθηκαν κατά την άσκηση των καθηκόντων» των 10 πολιτικών. Ωστόσο, όπως αναφέρεται, το αδίκημα αυτό έχει παραγραφεί. «Εχουν παρέλθει για όλα οι δύο πρώτες σύνοδοι της αμέσως επόμενης βουλευτικής περιόδου και ως εκ τούτου εμπίπτουν στην αποσβεστική προθεσμία του άρθρου 86 παρα. 3 Σ».

Η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την προανακριτική

Οι ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ κατέθεσαν πρόταση σύστασης ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης κατά το άρθρο 86 παρ. 3 του Συντάγματος, τα άρθρα 153 επ. του Κανονισμού της Βουλής και το άρθρο 5 του Ν. 3126/2003 περί της «Ποινικής Ευθύνης Υπουργών» (άρθρο 86 παρ. 3 Συντάγματος, άρθρα 153 κ.ε. Κανονισμού της Βουλής και άρθρο 5 του Ν. 3126/2003 περί «Ευθύνης Υπουργών, όπως ισχύει σήμερα).

Ακολουθεί η πρόταση:

Συνεχίστε την ανάγνωση εδώ, iskra.gr

 

Πρόταση για GornaMakedonija ως ονομασία της ΠΓΔΜ
Friday
02/02/2018
20:10 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Iskra_gr
0

 

Σχόλιο G-M-R: Ο εθνοτικός προσδιορισμός κατασκευάστηκε δια χειρός κου Μ.Νίμιτς (…ΝΑΤΟ και όχι μόνο)! ΑΝΩΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!! Η ISKRA ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ : “Η Ελληνική πλευρά, πέτυχε,…”

Ο αλυτρωτισμός της ανωμακεδονικής “εθνότητας” και ουχί των ανύπαρκτων (άμα τη επισημοποιήσει της ονοματοδοσίας) Αλβανικών, Σλάβικων, κλπ εθνοτήτων των Σκοπίων, βρήκε τον πολιορκητικό του κριό.

 

 

Iskra, 30-1-2018

Republika GornaMakedonija (Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας) είναι η ονομασία της γειτονικής χώρας που προκρίνεται τελικά ως λύση, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Έγκυρες πηγές διαβεβαιώνουν ότι από τα τέσσερα ονόματα που πρότεινε ο Μάθιου Νίμιτς τελικά το Republika GornaMakedonija (Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας) προκρίνεται και από τις δύο πλευρές. Η ελληνική πλευρά πέτυχε, μάλιστα, η ονομασία όχι μόνο να είναι σλαβική αλλά να εκφωνείται σε μια λέξη «GornaMakedonija», ώστε να μην υπάρξει ποτέ η λέξη «Μακεδονία» σκέτη στο όνομα.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η σκοπιανή πλευρά είχε αρχικά ζητήσει την ονομασία Republika Nova Makedonija (Δημοκρατία της Νέας Μακεδονίας), ενώ η ελληνική πλευρά είχε προτείνει η γειτονική χώρα να ονομάζεται Republika Vardarska Makedonija (Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη). Από την δέσμη προτάσεων του Νίμιτς επελέγη μια τρίτη λύση το Republika GornaMakedonija (Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας) στην οποία συμφώνησαν και οι δύο χώρες.

Οι πληροφορίες επιμένουν ότι το σύμφωνο Ελλάδας-πΓΔΜ έχουν ήδη επεξεργαστεί και οι δύο χώρες και έχουν συμφωνήσει σε όλα: στο επόμενο διάστημα θα υπογραφεί συμφωνία που θα αφορά στο όνομα, στην αλλαγή του συντάγματος και στα αλυτρωτικά. Στη συμφωνία θα αναφέρεται ρητά ότι η πΓΔΜ θα αλλάξει το Σύνταγμα και τα αλυτρωτικά άρθρα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Η συμφωνία θα περιγράφει αναλυτικά και τις οικονομικές και αναπτυξιακές σχέσεις των δύο χωρών. Πηγές που έχουν γνώση του φακέλου αναφέρουν, μάλιστα, ότι «η πΓΔΜ θα εξελιχθεί σε ένα είδος καντονίου για την Ελλάδα, με ειδικές αναπτυξιακές ρήτρες, οικονομικών και εμπορικών συναλλαγών».

(more…)

Μήνυση της ΛΑ.Ε κατά Ρούσκα και Κοντονή για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς
Monday
29/01/2018
15:30 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Iskra_gr
0

 

Σχόλιο G-M-R:      Οι συναγωνιστές μας της αριστεράς απαξίωναν συστηματικά δικονομικές κινήσεις α) κατά εργοδοτικών (*), β) κατά μνημονιακών ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ (**).  Τα επιχειρήματα των συναγωνιστών ήταν:

“το θέμα δεν είναι νομικό, το θέμα είναι πολιτικό”, “μα πιστεύετε εις την ελληνική δικαιοσύνη;”, “εμείς ήμαστε τόσα χρόνια στο κουρμπέτι, δεν ξέρουμε εμείς πως γίνεται και ξέρεις εσύ;”.

Κάποιοι από αυτούς έκαναν μήνυση για την τελευταία (ΜΟΝΟ) ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών (εδώ) και τώρα για παραβιάσεις της διαδικασίας που προβλέπει η νομοθεσία για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Μήπως η επιλεκτική και ΠΑΝΤΑ ΜΕΡΙΚΩΣ δικονομική “αξιοποίηση” της διαρκούς εγκληματικής επικαιρότητας πρέπει να μας προβληματίσει, ιδιαίτερα αν συνδυάζεται με απαξιωτική – ειρωνική αντιμετώπιση κάθε μη δικής τους μήνυσης – καταγγελίας;

Γιατί (;)  αυτή η ΠΑΝΤΑ ΜΕΙΩΤΙΚΗ της ποινικής σημασίας του ΟΛΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ της εσχάτης μνημονιακής προδοσίας, δικονομική(στικη) επιλογή καταγγελίας μέρους είτε δευτερευούσης σημασίας συνοδευτικής πράξης, του κάθε κύριου εγκληματικού πυλώνα της εσχάτης προδοσίας; (πυλώνα όπως: Δόλια παραπλάνηση – σφετερισμός λαϊκής κυριαρχίας-εσωτερική υποτίμηση μέσω μείωσης αμοιβών και συντάξεων με ταυτόχρονη αύξηση φορολογίας, ΤΑΙΠΕΔ ως όργανο εκποίησης της περιουσίας και κατάργησης της Εθνικής Κυριαρχίας της Ελλάδας, ανακεφαλαιοποιήσεις τραπεζών, πλειστηριασμοί, ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ, αντίποινα μέσω δυνάμεων τάξης και μέρους του δικαστικού σώματος κλπ).

Μήπως αυτή η συγκεκριμένη υπερκαθυστερημένη τακτική προσφυγής στη Δικαιοσύνη και αντισυναγωνιστικά συγκρουόμενη με κάθε προηγούμενη προσφυγή, αυτή η όψιμη και μερική ανακάλυψη δικαίου και δικονομίας, υποκρύπτει υποταγή στο συναδελφικό “κεκτημένο” του Αντιπροσωπευτικού Κοινοβουλευτισμού;

Τα λέμε αυτά διότι εν προκειμένω, την ώρα που το έγκλημα είναι ο μνημονιακός πλειστηριασμός, καταγγέλλεται η παρατυπία κατά την διενέργεια του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού, καταγγέλλεται το εργαλείο, η διαδικασία του φόνου και όχι ο ίδιος ο φόνος. Και ασφαλώς, διότι η αριστερόθεν εξυμνούμενη ενότητα (αγωνιστική – δικαιϊκή – πολιτική), έχει καταντήσει ανέκδοτο προς τέρψιν των μνημονιακών δυνάμεων.

(*) Δόλια παραπλάνηση, συμμετοχή εργοδοτών σε συνδικαλιστικές διεργασίες, παραβιάσεις Υ.Α.Ε., εκβιασμοί-αντιποινα, άρνηση οφειλόμενης πληροφόρησης-διαβούλευσης, παραβίαση νομοθεσίας προσωπικών & ευαίσθητων δεδομένων,

(**) Μηνύσεις εσχάτης μνημονιακής προδοσίας, δόλια μνημονιακή παραπλάνηση με σφετερισμό λαϊκής κυριαρχίας, μήνυση για την υπαγωγή εγκληματικής παρότρυνσης σε δημοψήφισμα, αυτό του Ιουλίου 2015 υπό τύπο “ερωτήματος” του ΝΑΙ πράγμα που οδηγούσε σε δημοψηφισματική διασφάλιση της καταστροφής της χώρας, πράγμα που τελικά οι ένοχοι εσχάτης προδοσίας πραγματοποίησαν παρά το ΟΧΙ 61,3%, κλπ.

 

Iskra.gr , 25-1-2018

Ο Γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου της Λαϊκής Ενότητας, Παν. Λαφαζάνης και τα στελέχη της ΛΑΕ, Δημ. Στρατούλης, Δεσ. Σπανού και Μ. Μπαρσέφσκι, καθώς και ο Αναστ.Καραγεώργος (εκπρόσωπος της Κίνησης ΑΛ.ΑΝΥ.Α. – Αλληλεγγύη, Ανυπακοή, Ανατροπή) κατέθεσαν σήμερα, Πέμπτη 25 Ιανουαρίου, στις 12.30 μ.μ., στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών (κτίριο 16) μηνυτήρια αναφορά περί τελέσεως κακουργηματικώνπράξεων για τη διενέργεια ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την μηνυτήρια αναφορά, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη (24/1):

  1. χωρίς να έχει προηγηθεί η δημοσίευση εφαρμοστικών υπουργικών αποφάσεων για τις προδιαγραφές (τεχνικές και νομικές) της ηλεκτρονικής πλατφόρμας διενέργειας πλειστηριασμών αλλά και

  2. χωρίς να έχουν υπογραφεί νόμιμα οι απαιτούμενες συμβάσεις μεταξύ των συμβολαιογραφικών συλλόγων και των εταιριών πληροφορικής που έχουν αντικείμενο την οργάνωση και διαχείριση της σχετικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Ως εκ τούτου, η ΛΑΕ θεωρεί ότι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί διενεργούνται παράνομα και καταθέτει μηνυτήρια αναφορά ζητώντας από την Εισαγγελία να εξετάσει άμεσα το θέμα και να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ούτως ώστε να σταματήσει αυτή η παρανομία σε βάρος του ελληνικού λαού.

(more…)

Ντράγκι σε Χουντή: Eπέκταση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών σε όλη την επικράτεια. Προαπαιτούμενο η αυστηροποίηση του νόμου Κατσέλη!
Thursday
25/01/2018
12:53 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Iskra_gr
0

ΣΧΟΛΙΟ G-M-R:    Αφιερώνεται στην ενδοαντιμνημονιακή αντιενωτική ΕΠΙΜΟΝΗ.

iskra , 24-1 2018

 

Την αλλαγή του νόμου Κατσέλη, του τελευταίου καταφυγίου προστασίας που είχαν οι φτωχοί πολίτες από τους πλειστηριασμούς για χρέη στις τράπεζες, υποσχέθηκε η ελληνική κυβέρνηση στον Μάριο Ντράγκι, στην τελευταία συνάντηση που είχε το οικονομικό επιτελείο Δραγασάκη – Τσακαλώτου – Χουλιαράκη με τον κεντρικό τραπεζίτη, όπως προκύπτει από σημερινή απάντηση του Προέδρου της ΕΚΤ, σε ερώτηση του ευρωβουλευτή της Λαϊκής Ενότητας, Νίκο Χουντή.

Πιο συγκεκριμένα, ο Νίκος Χουντής στην ερώτησή του έθετε το θέμα του κύματος πλειστηριασμών κατοικιών στην Ελλάδα σημειώνοντας ότι «Ο ελληνικός λαός συνεχίζει να αγωνίζεται και να ακυρώνει πλειστηριασμούς όταν κινδυνεύουν οι κατοικίες φτωχών πολιτών που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση, την τεράστια μείωση των εισοδημάτων τους και την ανεργία» και ρωτώντας τον Πρόεδρο της ΕΚΤ εάν:

  • «Έχει πληροφορηθεί για την οργή που προκαλούν στον ελληνικό λαό τέτοιες «νουθεσίες» από την ΕΚΤ, όταν η τελευταία προκάλεσε την τεχνητή χρηματοπιστωτική ασφυξία της Ελλάδας το 2015 και την ίδια στιγμή αποκόμισε υπερ-κέρδη από την κατοχή ελληνικών ομολόγων που εξαιρέθηκαν από το κούρεμα του 2012 (PSI)»
  • «Γνωρίζει την κατάσταση που βρίσκονται χιλιάδες ελληνικές οικογένειες που χάνουν την κατοικία τους για χρέη λίγων χιλιάδων ευρώ»
  • «Μετά από τρεις ανακεφαλαιοποιήσεις, θα συνεχίζει να πληρώνει ο ελληνικός λαός για τα προβλήματα των ελληνικών τραπεζών, χωρίς κανένα αντίκρισμα στην ελληνική οικονομία ενώ αυτές παραμένουν κάτω από τον έλεγχο της Τρόικα και των ιδιωτών μετόχων»

Στην απάντησή του ο Μάριο Ντράγκι αφού στήνει το σκηνικό εκβιασμού του ελληνικού λαού, με τη σύνδεση της «ταχείας πρόοδος προς τη διευθέτηση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων» με την κεφαλαιακή επάρκεια του τραπεζικού συστήματος, δίνει τα εύσημα στις ελληνικές αρχές για την εισαγωγή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, ζητώντας παράλληλα «περισσότερες προσπάθειες προκειμένου να διασφαλιστεί η πλήρης γεωγραφική κάλυψη της Ελλάδας».

(more…)

Λαφαζάνης – Τσοβόλας από Θεσσαλονίκη: Τάχθηκαν υπέρ της συμπαράταξης όλων των αριστερών προοδευτικών δημοκρατικών αντιμνημονιακών δυνάμεων
Monday
15/01/2018
02:28 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Iskra_gr
0

ΣΧΟΛΙΟ G-M-R: “…ενωτικές προσπάθειες για μια βαθιά ανατροπή”.
Το ακούμε τόσο συχνά, βλέποντας το αντίθετο (αλληλοϋπονόμευση/ηγεμονικές συμπεριφορές-τρομάρα μας) τα τελευταία μνημονιακά χρόνια, που έχει καταντήσει να έχει την αντίθετη προσδοκία.
Ερώτηση: ΑΝΑΤΡΟΠΗ:  ΤΙΝΟΣ,  ΠΩΣ,  ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ.   Εξηγούμαστε, αφού μιλάμε για ανατροπή, τι θέλουμε να ανατρέψουμε;

Τους κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς;     Την κυβέρνηση;     Την Χρεοκρατία;     Την Κατοχή και την ΕΣΧΑΤΗ προδοσία;

Πως θα γίνει η ανατροπή δηλαδή με ποιο τρόπο; (αναμένουμε την περιγραφή)

Ποιοι θα κάνουν την ανατροπή; (έχει σχέση και με τον τρόπο και με το τι θέλουμε να ανατραπεί)

 

iskra, 14-1-2018

 

Σε σημαντική πολιτική εκδήλωση με άκρως επίκαιρες ανατρεπτικές πολιτικές διαστάσεις εξελίχθηκε η παρουσίαση στην Θεσσαλονίκη και στην αίθουσα ”Αλέξανδρος”, το Σάββατο 13/1) το απόγευμα, του εξαίρετου βιβλίου των Γρηγ. Ζαρωτιάδη και Θέμη Τζήμα, με τον τίτλο ‘Πλευρές ενός εναλλακτικού πολιτικού σχεδίου για την Ελλάδα”.

Την τιμητική παρουσίαση του βιβλίου πραγματοποίησαν ο Παν. Λαφαζάνης, ο Δημ. Τσοβόλας, ο Ν. Δαμιανάκης, μέλος του Ε.Γ της Σοσιαλιστικής Προοπτικής και ο ΣπύροςΡισμάνης, μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΛΑ.Ε Θεσσαλονίκης, ενώ την συζήτηση συντόνιζε η δημοσιογράφος Μαρία Αναγνωστίδου.

Ο Παν. Λαφαζάνης, αφού εξήρε το βιβλίο και την επίκαιρη σημασία του, τόνισε ότι η παρουσίασή του, με την συγκεκριμένη σύνθεση του πάνελ και το γεγονός ότι και οι δυο συγγραφείς του προέρχονται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, αποκτά μια ιδιαίτερη πολιτικήσημασία.

Η επίκαιρη πολιτική σημασία αυτής της παρουσίασης, συνέχισε ο Παν. Λαφαζάνης, έγκειται στο ότι αποτυπώνει, κατά κάποιο τρόπο, μια συνάντηση ριζοσπαστικώνδυνάμεων της ιστορικής Αριστεράς με δυνάμεις του ριζοσπαστικού σοσιαλιστικούχώρου που δεν πρόδωσαν, δεν ξεπούλησαν τις αρχές και τις αξίες τους και δεν υπέκυψαν στις σειρήνες της αφομοίωσης και της εξουσίας.

(more…)

Προτεραιότητα o αλυτρωτισμός της FYROM και όχι μόνο το όνομα
Monday
15/01/2018
02:02 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Iskra_gr
0

ΣΧΟΛΙΟ G-M-R:    Κύριε Λαφαζάνη, να θεωρήσουμε ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ, δευτερεύουσα την υπόθεση του ονόματος περιμένοντας την οπισθοχώρηση του περισσότερο ή λιγότερο βαθιά ριζωμένου, και σίγουρα και μέσω του ονόματος συντηρούμενου, αλυτρωτισμού;

iskra , 14 Ιανουαρίου 2018

Ο Παν. Λαφαζάνης, απαντώντας σε δημοσιογράφους για το ζήτημα της FYROM, από τη Θεσσαλονίκη, που βρέθηκε για την παρουσίαση του βιβλίου του Γρηγόρη Ζαρωτιάδη και Θέμη Τζήμα ”Πλευρές ενός εναλλακτικού πολιτικού σχεδίου για την Ελλάδα”, τόνισε τα εξής:

«Η θεσμική ακύρωση του αλυτρωτισμού της FYROM είναι το κεντρικό ζήτημα και όχι αποκλειστικά και μόνο το όνομα, ως προϋπόθεση για ένα νέο πλαίσιο σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, δήλωσε, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων, ο επικεφαλής της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Το κεντρικό πρόβλημα με τη FYROM, στο οποίο πρέπει να δοθεί προτεραιότητα, είναι ο αλυτρωτισμός της γείτονος, ο οποίος θεσμοποιείται στο νομικό καθεστώς της, στο σύνταγμα της, στις εκπαιδευτικές διαδικασίες και στην επίσημη επικοινωνιακήπολιτική. Αυτά είναι τα πρώτα και κύρια που πρέπει να ακυρωθούν για να διαμορφωθεί ένα νέο πλαίσιο σχέσεων. Και βεβαίως δεν είναι το κεντρικό θέμα, αποκλειστικά και μόνο, το όνομα» είπε ο κ. Λαφαζάνης και συνέχισε:

«Εμείς δίνουμε βάρος σε αυτή την ανάγκη, της θεσμικής ακύρωσης του αλυτρωτισμού, έτσι ώστε να ανοίξει ένας καλύτερος δρόμος, ένας ουσιαστικότερος δρόμος, στις σχέσεις. Χωρίς αυτή την ακύρωση, όποιο όνομα και αν υπάρξει στη FYROM, δεν πρόκειται να αλλάξει η κατάσταση ανάμεσα στις δύο χώρες και κυρίως δεν πρόκειται η Ελλάδα να δει με μια αισιοδοξία και μια νέα προοπτική το μέλλον των διακρατικών σχέσεων Ελλάδας και FYROM».

Ο Παν. Λαφαζάνης τόνισε ταυτόχρονα ότι «η εσπευσμένη προσπάθεια της κυβέρνησης για μια άρον-άρον ”διευθέτηση” που θα επικεντρώνεται στο όνομα και θα αγνοεί το ουσιαστικό ζήτημα του αλυτρωτισμού της γείτονος, όπως αυτός ο αλυτρωτισμός εκφράζεται σε ποικίλα επίπεδα, αντιπροσωπεύει την απόλυτη ευθυγράμμιση της κυβέρνησης Τσίπρα στις στρατηγικές επιδιώξεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή μας, που επιζητούν επειγόντως μια Ατλαντική νεοψυχροπολεμική τάξη και επικυριαρχία στην περιοχή για να εξυπηρετήσουν τις ιμπεριαλιστικές πολιτικές και στρατηγικές τους επιδιώξεις

ΠΗΓΗ : iskra.gr

T. Wieser: Υπό ενισχυμένη εποπτεία η Ελλάδα ως το 2060! ”Ελάφρυνση” χρέους αλλά με επιπλέον φόρους
Sunday
14/01/2018
17:17 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Iskra_gr
0

ΣΧΟΛΙΟ G-M-R: ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΙΘΕΤΑΙ ΥΠ’ ΟΨΙΝ ΤΩΝ ΑΦ’ ΥΨΗΛΟΥ (ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΟΡΑΜΑΤΟΣ) ΑΝΤΙΚΡΥΖΟΝΤΩΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ.

Iskra – 14-1-2018

 

Ελάφρυνση” του χρέους αλλά με επιπλέον υποχρεώσεις της Αθήνας έναντι των δανειστών και όχι καθαρή έξοδο, όπως ελπίζει η ελληνική πλευρά, βλέπει μετά τον Αύγουστο του 2018 ο απερχόμενος επικεφαλής του EuroWorkingGroup Thomas Wieser.

Φυσικά, όταν ο Thomas Wieser μιλάει για ”ελάφρυνσητου χρέους, δεν εννοεί κατά κανένα τρόπο ”κούρεμα” αλλά μια ανώδυνη για τους πιστωτές μορφή επιμήκυνσης του, η οποία προφανώς και δεν προσφέρει οφέλη στην υπερχρεωμένη και ”αποικία χρέους” Ελλάδα.

Σε αποκλειστική συνέντευξή του στην «Κ» ο κ. Wieser σημειώνει πως παρόλο που ακόμα δεν έχει συζητηθεί ποια θα είναι η σχέση μεταξύ Ελλάδας και δανειστών από τον Αύγουστο που το πρόγραμμα τελειώνει, όλα θα εξαρτηθούν από τις συμφωνίες των δύο πλευρών για τη μείωση του χρέους.

(more…)

Γιατί τόση αλαζονεία Λάκη Λαζόπουλε;
Tuesday
26/12/2017
20:12 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Iskra_gr
0

 

Γιατί τόση (σ.σ.μνημονιώδη) αλαζονεία Λάκη Λαζόπουλε;    Διότι ..βλέπετε σχόλιο…

ΣΧΟΛΙΟ G-M-R: Κρατάμε (από την συνέντευξη) το, “…κάποια στιγμή ειδοποιήθηκα να μην καυτηριάζω τον Σόϊμπλε και τη στρατηγική του…”.

Αφορά (λόγω αρμοδιότητας και του σχετικού ΟΡΚΟΥ Δικαστών και Εισαγγελέων) την Ηγεσία της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Αφορά την ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΗ (παρά την μνημονιώδη ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ του παραπάνω ΟΡΚΟΥ) δικαιιϊά και δικονομικά ΗΓΕΣΙΑ της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Αφορά την “ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΗ” (επί το ευγενικόν) ΜΗ ΟΧΛΗΣΗ της ΗΓΕΣΙΑΣ της Ελληνικής Δικαιοσύνης, από πρόσωπα και σχήματα που θέλουν “ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΕΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ” μέσω του ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΟΥ Κοινοβουλευτισμού.

 

Από iskra.gr (Κ.Τ.), 24/12/2017

Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από την αλαζονεία, ιδιαίτερα από έναν καλλιτέχνη και πολύ περισσότερο ταλαντούχο, για να μην πούμε χαρισματικό, της πολιτικοκοινωνικής σάτιρας. Η αλαζονεία, μάλιστα, στις δύσκολες στιγμές, όπου χρειάζεται περίσκεψη, βαθιά αυτογνωσία και καθαρή ματιά για να μπορέσει κάποιος να πιάσει ξανά το αυθεντικό νήμα μέσα στην γενική σύγχυση και να σταθεί όρθιος, συνιστά το τέλειο όχημα για την ανεπίστρεπτη καταστροφή. Γιατί τυφλώνει.

Πολύ φοβόμαστε ότι η συνέντευξη του Λάκη Λαζόπουλου στην Realife και στον Βασ. Μπουζιώτη, την οποία παραθέτουμε, αναδεικνύει μια αλαζονεία απέναντι στην κοινωνία, που μοιάζει ιδιαίτερα προκλητική.

Δεν ενοχλεί ιδιαίτερα στον Λ. Λαζόπουλο ότι συχνά η σάτιρά του επιδιδόταν σε ανεπιφύλακτους ύμνους προς τον Τσίπρα. Όπως δεν ενόχλησε στον Λαζόπουλο η ανελέητη επίθεσή του στην Δεξιά και τους ακολούθους της. Εκείνο που συνιστούσε μια συνεχή απορία απέναντί του είναι ότι υπεράσπιζε την ηγετική ομάδα Τσίπρα ακόμα και έναντι παλαιών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία ασκούσαν κριτική στην αντιπολιτευτική και κυβερνητική πορεία της. Όπως ενοχλούσε και έβλαπτε όταν υπεράσπιζε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και όταν ακόμα η τελευταία έκανε το ΟΧΙ, ΝΑΙ, περνώντας τον Ρουβίκωνα και την υπεράσπιζε «διασύροντας», συχνά, όσους μέσα από την καρδιά του πάλαι-ποτέ ΣΥΡΙΖΑ ασκούσαν έντονη κριτική για τις «Kolotoumbes».

Ας ελπίσουμε ότι η παρακάτω συνέντευξη συνιστά μια ατυχή στιγμή και όχι μια κατασταλαγμένη οπτική του Λ. Λαζόπουλου. Διότι, τότε, αλίμονο, δεν υπάρχει επιστροφή!

Κ.Τ

***

Το «απελπισίτο» γυρίζει την Ελλάδα. Πως νιώθεις τον κόσμο εκεί; Γιατί είπαν, άλλα και έγραψαν πολλοί, πως ο κόσμος σου γύρισε την πλάτη, ότι σε… τιμωρεί που τον έσπρωξες στον ΣΥΡΙΖΑ κλπ. Το ένιωσες να συμβαίνει;

Ο κόσμος δεν μου γύρισε ποτέ την πλάτη, ούτε με… τιμώρησε. Αυτά είναι αθλιότατα ψεύδη, κατασκευασμένα από διαφόρων ειδών… λιοντάρια που επιθυμούν να με… εξαφανίσουν – χωρίς να το καταφέρνουν, όπως βλέπεις. Και στην περιοδεία κι εδώ στην Αθήνα ήρθαν άνθρωποι που μου είπαν τη γνώμη τους, που μου εξέθεσαν τις δικές τους θέσεις, που μπορεί να μη συμπίπτουν με τις δικές μου, αλλά αυτό έγινε χαλαρά κι ευγενικά. Δεν υπήρξε καμία ένταση και καμία επιθετικότητα. Αυτά τα έγραψαν εγκάθετοι δημοσιογράφοι, εντεταλμένες εφημερίδες και κανάλια. Δεν θα σταθώ σε εντεταλμένα κανάλια που είπαν «εξαφανίστε τον Λαζόπουλο»…

(more…)

Δημοψήφισμα στην Ελβετία για νέες ρυθμίσεις των σχέσεών της με ΕΕ
Monday
25/12/2017
20:08 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Iskra_gr
0

 

ΣΧΟΛΙΟ G-M-R: Ενδεικτικό παράδειγμα στοιχειώδους προάσπισης λαού και χώρας.

Από Iskra24/12/2017

Οι τριβές της Ελβετίας με την ΕΕ, της οποίας δεν αποτελεί μέλος, αναδύονται καθώς η Βρετανία διαπραγματεύεται την αποχώρησή της από την Ένωση.

Ένα δημοψήφισμα στην Ελβετία για την αποσαφήνιση της σχέσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση θα ήταν χρήσιμο, δήλωσε σήμερα η πρόεδρος της χώρας Doris Leuthard, αφού οι σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών επιδεινώθηκαν.

Οι τριβές της Ελβετίας με την ΕΕ, της οποίας δεν αποτελεί μέλος, αναδύονται καθώς η Βρετανία διαπραγματεύεται την αποχώρησή της από την Ένωση μετά από το δημοψήφισμα τον Ιούνιο του 2016 και επιδιώκει μια νέα εμπορική σχέση με τους πλησιέστερους γείτονές της.

Οι συζητήσεις για τη σύναψη μιας νέας συνθήκης για τη ρύθμιση της σχέσης Ελβετίας-ΕΕ έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό, με τις Βρυξέλλες να θέλουν να αντικαταστήσουν τις περισσότερες από 100 διμερείς συμφωνίες που ρυθμίζουν τη σχέση τους με τη Βέρνη.

Ωστόσο βαριά σκιά έριξε στις σχέσεις των δύο πλευρών η απόφαση της ΕΕ να περιορίσει την πρόσβαση των ελβετικών επιχειρήσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Βέρνη αντέδρασε έντονα προειδοποιώντας με αντίποινα.

(more…)

“Αποζημιώσεις” στους πληγέντες αλλά τσιμουδιά για πολιτικές και ποινικές ευθύνες
Tuesday
21/11/2017
12:17 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Iskra_gr
0

Iskra, 20/11/2017

ΣΧΟΛΙΟ G-M-R: Η “τσιμουδιά” για τις ποινικές ευθύνες, πολύ περισσότερο για τις μνημονιακές υπαιτιότητες, που σωστά καταγγέλλει η ΛΑ.Ε., παραπέμπει στην ΚΟΙΝΗ υποχρέωση όλων των αντιμνημονιακών δυνάμεων (ΠΡΟΣΩΠΩΝ-ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ-ΚΟΜΜΑΤΩΝ) να “κατεβάσουν στο πεζοδρόμιο” όλες τις συγκαλυπτόμενες από την ηγεσία της Ελληνικής Δικαιοσύνης καταγγελίες και δικογραφίες εσχάτης προδοσίας-σφετερισμού λαϊκής κυριαρχίας και τις συναφείς προς αυτές. Και αυτό γιατί τα εγκλήματα δεν τεκμηριώνονται με πολιτική συζήτηση. Ανάγοντας τα στην πολιτική, ως πολλάκις ακούμε δια στόματος αντιμνημονιακών δυνάμεων (ΠΡΟΣΩΠΩΝ-ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ-ΚΟΜΜΑΤΩΝ), ουσιαστικά ταυτίζονται με το μνημονιακό στρατόπεδο γιατί πολιτική σημαίνει μπορώ να κάνω το ένα αλλά μπορώ να κάνω και το άλλο, οπότε οι ποινικές ευθύνες για τις οποίες (σωστά) μας μιλά/καταγγέλλει (και έως εκεί) η ΛΑ.Ε, το έγκλημα δηλαδή, πάει περίπατο.

 

Αποζημιώσεις” για να χρυσώσει το χάπι έσπευσε να ανακοινώσει ο Δημ. Τζανακόπουλος,αν και για τους πνιγμένους και εκείνους που καταστράφηκε το σπίτι ή η επιχείρηση καμιά αποζημίωση δεν επαρκεί.

Για το μείζον ζήτημα, όμως, των πολιτικών και ποινικών ευθυνών της Δούρου, του Σγουρού, του πρωθυπουργού και των προηγούμενων κυβερνήσεων, τσιμουδιά. Κάνει μεγάλο σφάλμα η κυβέρνηση αν πιστεύει ότι πίσω από τις αποζημιώσεις θα κρύψει τις πολιτικές της ευθύνες και κυρίως την απαίτηση για άμεση παραίτηση και στιγματισμού της Ρ. Δούρου αλλά και του Γ. Σγουρού.

Την άμεση αποζημίωση των πληγέντων από τις φονικές πλημμύρες σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο – πέραν των όσων προβλέπει η σχετική νομοθεσία – ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας η κυβέρνηση.

Όλα τα νοικοκυριά που σύμφωνα με την καταγραφή από τους μηχανικούς του υπουργείου Υποδομών έχουν υποστεί ζημιές θα λάβουν επιπλέον έκτακτη ενίσχυση 5.000 ευρώ, ανακοίνωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ενώ για τις επιχειρήσεις το ποσό αυτό θα είναι της τάξης των 8.000 ευρώ.

(more…)

12