ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Άμεση μείωση του χρόνου εργασίας στις 30 ώρες τη βδομάδα, διότι…
Monday
03/05/2021
13:39 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΕΡΓΑΣΙΑ Παν. Μαυροειδής
0

 

 

 

Παν. Μαυροειδής, 1 Μαίου 2021

 

 

 

 

Το 1933 ο Βρετανός οικονομολόγος Κέυνς προέβλεπε ότι «το 2030 οι άνθρωποι δε θα χρειάζονται να δουλεύουν περισσότερο από 15 ώρες τη βδομάδα», χάρη στην  αδιάκοπη άνοδο της παραγωγικότητας στον καπιταλισμό. Ως προς την παραγωγικότητα επιβεβαιώθηκε πλήρως. Σε σχέση με το χρόνο εργασίας τα πράγματα κινήθηκαν διαφορετικά.

To 1870 ο κόσμος δούλευε σχεδόν διπλάσιες ώρες από ότι σήμερα. Στη συνέχεια υπήρξε προοδευτική μείωση των ωρών εργασίας, αλλά με διακυμάνσεις και διαφορές από χώρα σε χώρα.

Στο διάστημα 1870-1913 η μείωση είναι σχετικά μικρή, ωστόσο τέθηκε ο σπόρος του Σικάγου για το οκτάωρο.

Η μεγαλύτερη  μείωση συνέβη στο διάστημα 1913-1938  εν μέσω εργατικών επαναστάσεων, επιθετικών πρωτοβουλιών του εργατικού κινήματος, της επίδρασης της μεγάλης καπιταλιστικής κρίσης του 1929, αλλά και των τεχνολογικών τομών.

Στη συνέχεια, μετά τον Β’ΠΠ, στον ανεπτυγμένο καπιταλιστικό κόσμο, παρά την αλματώδη άνοδο της παραγωγικότητας, η μείωση του  χρόνου εργασίας επιβραδύνεται.

Η τάση αυτή, ειδικά μετά το 1970, χειροτερεύει μέσω διαρκούς μείωσης της συνδικαλιστικής πυκνότητας αλλά και πολιτικών ηττών του εργατικού κινήματος σε Ανατολή και Δύση.

 

Συνεχίστε την ανάγνωση από την πηγή ή κατεβάζοντας το αρχείο PDF από εδώ με σημαντική ανάλυση και δεκάδες διαγράμματα.

 

Πηγή: pandiera.gr

 

H πανδημία, τα εμβόλια και η θανατηφόρα θρόμβωση της ΕΕ
Thursday
08/04/2021
03:51 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Ε.Ε. ΕΜΒΟΛΙΟ COVID19 Παν. Μαυροειδής
0

Σχόλιο GMR: Εδώ όμως ακριβώς είναι που αρχίζει η σύγκρουση των δύο κόσμων. Από τη μια η λογική του ιδωτικού κέρδους και της ατομικής ιδιοκτησίας. Από την άλλη, η ανάγκη του δημόσιου κοινωνικού οφέλους και η συλλογική κοινωνική ιδιοκτησία.

Σωστά τα λόγια. Σωστότατα!!!

Όμως, “Θεωρία Επισκόπου και καρδία Μυλωνά”.

Και τούτο, διότι ο ΣΕΧΤΑΡΙΣΜΟΣ του αγαπητού Παναγιώτη (και της ανταρσυοπαρέας του), δεν είναι απλά ΑΝΥΔΡΟΣ ΣΕΧΤΑΡΙΣΜΟΣ ( http://greek-market-research.com/clink/alexandros-chrysis-komvikos-stochos-i-exodos-apo-eyro-ee/ ).

Εκτός από ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΑ ΑΝΥΔΡΟΣ (=μετά βδελυγμίας απόρριψη της ΣΥΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ στάσης-πρότασης της G-M-R του προηγουμένου συνδέσμου), ο εν λόγω σεχταρισμός τυγχάνει να αυτοκαθορίζεται ΚΑΙ ως μπαχαλοκουφοντινέϊκορεφορμιστικός σεχταρισμός ( http://greek-market-research.com/clink/aris-chatzistefanoy-atomiki-tromokratia-dritsas-that-s-amore/ )!!!

Βεβαίως, όπως έλεγε κάποτε ο Χαρίλαος για τις μπαχαλοκουφοντινο διαθεσεις, “αριστερότερα της Αριστεράς ευρίσκεται η Δεξιά”.

Τοιούτως πως, και η δικαιολόγηση του Σεχταρισμού λόγω της ύπαρξης του Ρεφορμισμού, καταλήγει αρχικά σε ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟ στον κομμουνιστικό ΕΓΩΙΣΜΟ, κατάσταση ΑΣΥΜΒΑΤΗ με το communis = κοινός (κοινά συμφέροντα εργατικής τάξης-και λοιπού μεγαλύτερου μέρους της κοινωνίας), και τελικά, μέσω της σεχταριστοκοινοβουλευτικής προσήλωσης, σε τσακωμό ρεφορμισμου-σεχταρισμού, για τα όμορφα μάτια(και οφίτσια) της Αντί-Προσώπου Σου, ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ.

_.

 

 

 

Παν. Μαυροειδής, 6 Απριλίου 2021

 

 

 

 

 

 

«Αν φύγουμε από την ΕΕ ούτε ασπιρίνη, ούτε άλλα φάρμακα δε θα μπορούμε να αγοράσουμε…»

Αν, αν, αν….τούτο, εκείνο και το άλλο. Ίσως αν βγαίναμε από την ΕΕ, ακόμη και ο ήλιος να άρχιζε πλέον να βγαίνει ανάποδα, δηλαδή από την δύση….

Ας μιλήσουμε λοιπόν με κάποια νούμερα για τις μαύρες λίστες της πανδημίας

1.  —  Από τους σχεδόν 2,9 εκ θανάτους από Covid19 στον κόσμο (5/4/21), οι 630.000 θάνατοι είναι σε χώρες της ΕΕ. Δηλαδή, αν και συνολικά στην ΕΕ κατοικεί το 6% του παγκόσμιου πληθυσμού, σε αυτήν καταγράφεται το 22% των θανάτων.  

……..

Συνεχίστε την ανάγνωση από την πηγή ή κατεβάζοντας το αρχείο PDF από, πανδημία_εμβόλια_και_η_θανατηφόρα_θρόμβωση_της_ΕΕ

 

Πηγή: pandiera.gr

 

 

Η ανάδειξη των εξορύξεων στις ΑΟΖ σε «κριτήριο πατριωτισμού» και η στάση της αριστεράς
Tuesday
10/12/2019
02:53 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Παν. Μαυροειδής
0

Σχόλιο GMR: Αναρτούμε την αξιοπρόσεκτη τεκμηρίωση του Παναγιώτη Μαυροειδή και αναμένουμε από λοιπούς συγγραφείς και ιστοσελίδες της GMR, να κάνουν μια σχετική εκτίμηση γι αυτό το τόσο σοβαρό θέμα (το γεγονός πως ο Παναγιώτης Μαυροειδής, το ΝΑΡ, η ΠΑΝΤΙΕΡΑ, ουδεμία διάθεση διαλόγου ή συνεργασίας, αυτό κι αν, δείχνουν, δεν μας επηρεάζει).

Για πληρέστερη εκτίμηση επί του Διεθνούς Δικαίου παραθέτουμε την εδώ ανάρτηση μας από τον εξαιρετικό νομικό κο Πέτρο Μηλιαράκη.

 

 

 

 

Παν. Μαυροειδής, 5 Δεκεμβρίου 2019

 


 

 

Αν είναι κάποιος πολίτης της Τουρκίας, λίγο ως πολύ γνωρίζει το χάρτη που διαμόρφωσε το Τουρκικό κράτος σχετικά με τη χάραξη της ΑΟΖ.

Το «Δίκαιο» και το «δίκιο» της Τουρκίας

Σύμφωνα με τον Τουρκικό χάρτη -που υποτίθεται ότι φτιάχτηκε σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο-, πρέπει να θεωρούνται «λογικά» και «σωστά» τα εξής:

α. Κανένα νησί δεν έχει θαλάσσιες ζώνες και ιδιαίτερα δεν έχει ΑΟΖ. Έτσι, όπως δείχνει και ο χάρτης, στη χάραξη της Τουρκικής ΑΟΖ αγνοούνται Ρόδος, Κάσος, Κάρπαθος (και η Ανατολική Κρήτη) και εμφανίζονται απλά εντός της «Γαλάζιας Πατρίδας»(η ονομασία που έχει δώσει ο Ερντογαν στον χάρτη για την Τουρκική ΑΟΖ).

β. Αφού λοιπόν δεν υπάρχουν νησιά που να έχουν θαλάσσιες ζώνες, τότε η χώρα με αντικείμενες ακτές με την Τουρκία δεν είναι η Ελλάδα αλλά η Λιβύη, με την οποία θα συμφωνηθεί η οικοπεδοποίηση της διεθνούς θάλασσας με την αρχή της «μέσης γραμμής» ή της «ίσης απόστασης». Επομένως η Ελλάδα θα πρέπει να αποκλειστεί από τμήμα της Ανατολικής Μεσογείου.

γ. Το καθοριστικό στη χάραξη και των τριών θαλάσσιων ζωνών (Αιγιαλίτιδα Ζώνη κρατικής κυριαρχίας 6-12 μιλίων, Υφαλοκρηπίδα/ζώνη με δικαίωμα εκμετάλλευσης βυθού και υπεδάφους του και σε 200 ναυτικά μίλια απόσταση από τις ακτές, ΑΟΖ/ζώνη με δικαίωμα εκμετάλλευσης βυθού και υπεδάφους του αλλά και υπερκείμενης υδάτινης στήλης σε 200 ναυτικά μίλια απόσταση από τις ακτές), καθορίζεται κυρίως από την υποθαλάσσια προέκταση της στεριάς της Τουρκίας στη θάλασσα. Έτσι, εντελώς «λογικά», τα ελληνικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, αφού «κάθονται» πάνω στην υποθαλάσσια προέκταση της Τουρκίας, δεν έχουν καμιά θαλάσσια ζώνη και ο όποιος «λογαριασμός» πρέπει να γίνει με την αρχή «μέσης γραμμής» ή της «ίσης απόστασης» από τις ηπειρωτικές ακτές στο Αιγαίο. Επίσης, θεωρείται «λογικό» ότι η υποθαλάσσια προέκταση του κατεχόμενου τμήματος της Κύπρου, με ένα μαγικό τρόπο «στρίβει» και κυκλώνει την Κύπρο (δείτε στο χάρτη!), περιορίζοντας έτσι στο ελάχιστο την ΑΟΖ της Κύπρου.

(more…)

Π. Μαυροειδής στο CNN Greece: Αριστερά των νέων “Ιουλιανών”, απέναντι στους Ιούληδες της συναίνεσης και της προδοσίας!
Tuesday
02/07/2019
13:33 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Παν. Μαυροειδής
0

ΣΧΟΛΙΟ G-M-R: Γιατί άραγε (ΓΙΑΤΙ;;;), το CNN ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙ “ανταρσυα”; 

Διότι “η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κάνει χρήσιμο “θόρυβο” και είναι πολιτικά υπαρκτή”, μας λέει ο Παναγιώτης Μαυροειδής, συναγωνιζομενος τον κο Κουτσουμπα (και όλους τους σχετικώς διαγκωνιζόμενους, εκ των οποίων ΕΝΑΣ μόνο εξήγγειλε παλλαϊκό μέτωπο το φθινόπωρο του 2011 και το ΑΝΑΙΡΕΣΕ Ο ΙΔΙΟΣ αρχές 2012), σε παροχή επίφασης δημοκρατικότητας και ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ, υπέρ του (ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ:”τι κι αν είναι Κατοχικος”) Αντιπροσωπευτικού Κοινοβουλευτισμού(που και στα καλύτερα του ήθελε τον πολίτη ψηφοφόρο-οπαδό).

Παν. Μαυροειδής, 2 Ιουλίου 2019

 

Σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξή του στον Κ. Πλιάκο στο CNN Greece, ο Παναγιώτης Μαυροειδής, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του ΝΑΡ και του ΠΣΟ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και υποψήφιος στο ψηφοδέλτιό της στην Ανατολική Αττική, απαντάει εύστοχα και  παραστατικά σε σειρά ερωτήσεων για την πολιτική περίοδο, το δίλημμα ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ για τις προσεχείς εκλογές και κυρίως για τις θέσεις και την πολιτική πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Στην πρώτη ερώτηση που αφορά τον ισχυρισμό ότι το διακύβευμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου αφορά την επιλογή μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ο Π. Μαυροειδής συνδέει τη «βουβαμάρα» της προεκλογικής περιόδου με το «βαρύ πέπλο συναίνεσης» καθώς και  την «αίσθηση σύγκλισης, παρά όξυνσης και πόλωσης» που υπάρχει στα προγράμματα των δύο κομμάτων.

Υπενθυμίζει ότι τον Ιούλιο του 2015, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να μετατρέψει  το ΟΧΙ σε ΝΑΙ και να υπογράψει το Τρίτο Μνημόνιο με την ΕΕ και «παραπατούσε» λόγω διαφοροποιήσεων βουλευτών του,  η ΝΔ έτρεξε να τον στηρίξει στη βουλή ψηφίζοντας μαζί του. Με βάση αυτό. διατυπώνει τη θέση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ότι

«ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είναι δεσμευμένοι να στηρίξουν την  πολιτική των αιματηρών πλεονασμάτων, της πληρωμής χρέους, της ευρωεπιτροπείας κλπ, τόσο από θέσεις κυβέρνησης όσο και από θέσεις αντιπολίτευσης, το πιθανότερο με αλλαγή ρόλων μεταξύ τους»

 

for more clik here

Aπό το όνειρο της εισόδου στην ΕΕ, στη συζήτηση για την έξοδο (Mε αφορμή το BREXIT)
Saturday
16/03/2019
13:39 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Παν. Μαυροειδής
0

 

 

Παναγιώτης Μαυροειδής , 15 Μαρ. 2019

 

Στις δεκαετίες 70/80, οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, έτρεχαν να μπουν στην τότε ΕΟΚ, εν μέσω των υποσχέσεων των ηγεσιών τους για διασφάλιση της δημοκρατίας και οριστική αποτροπή του ενδεχόμενου δικτατοριών.

Στη δεκαετία του 90, ήταν η σειρά χωρών της Ανατολικής Ευρώπης να ζητούν την είσοδό τους στην ΕΕ. Αυτή το φορά οι προσδοκίες αφορούσαν την υπόσχεση οικονομικής ευημερίας.

Το 1999/2000 γινόταν το «μεγάλο βήμα» της Οικονομικής Νομισματικής Ένωσης και της εισαγωγής του ευρώ. Η είσοδος στη ζώνη του ευρώ παρουσιαζόταν ως η απόλυτη θωράκιση απέναντι στις οικονομικές κρίσεις.

Από το 2008 και το ξέσπασμα της καπιταλιστικής κρίσης και ειδικά της κρίσης στην ευρωζώνη, όλα έχουν γυρίσει ανάποδα.

(more…)

Ξεσκεπάζοντας την «ευρωπαϊκής» κοπής δημαγωγία Βαρουφάκη…
Saturday
09/03/2019
11:02 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Γιάν. Βαρουφάκης Παν. Μαυροειδής
0

Σχόλιο G-M-R :   Παρά το γεγονός ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν συνομιλεί με μη οπαδούς της, η G-M-R, πιστή στην υποστήριξη της πανταχόθεν τεκμηρίωσης κατά του μνημονιακού εγκλήματος, αναρτά το άρθρο και αναμένει με ενδιαφέρον την συνέχειά του, σχετικά με την αντεθνική (συγνώμη για τη λέξη αγαπητή ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά επιμένουμε να υπάρχει στο λεξιλόγιό μας…) δράση του Γ. Βαρουφάκη.

 

 

Παν. Μαυροειδής, 6 Μαρ. 2019

 

 

Ο πρώην Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ και βασικός αρχιτέκτονας της διαπραγμάτευσης της πλάκας με την τρόικα, το πρώτο εξάμηνο του 2015, Γιάνης Βαρουφάκης, περιφέρεται από σαλόνι σε σαλόνι στις πρωτεύουσες της Ευρώπης, σε κλασικά celebrity shows, κορδώνοντας τη ράχη του για τη «μεγάλη σύγκρουση» που έκανε με το «κατεστημένο» της Ευρώπης.

Προεισαγωγικά λοιπόν, ας θυμίσουμε ποια ήταν η παρθενική του αντίδραση και τοποθέτηση όταν ξεκίνησε εκείνη η περίφημη «διαπραγμάτευση».

Ήταν περίπου στις 4 Φλεβάρη του 2015, μόλις 10 μέρες από τις βουλευτικές εκλογές που είχε κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο Διοικητής της ΕΚΤ Μ. Ντράγκι δήλωνε εκβιαστικά ότι η ΕΚΤ θα έκοβε τη ρευστότητα στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Ήταν η πρώτη επίσημη απειλή για την περίπτωση που η νέα κυβέρνηση δεν διασφάλιζε ότι η Ελλάδα θα συνέχιζε να αναλαμβάνει τις υποχρεώσεις της έναντι των συμφωνημένων από τις προηγούμενες κυβερνήσεις μέσω των Μνημονίων.

Να πως απάντησε ο Γ. Βαρουφάκης, σύμφωνα και με όσα ο ίδιος αναφέρει ρητά στο γνωστό βιβλίο αυτοδιαφήμισής τους «Adults in the room.

(more…)