ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Π. Μαυροειδής στο CNN Greece: Αριστερά των νέων “Ιουλιανών”, απέναντι στους Ιούληδες της συναίνεσης και της προδοσίας!
Tuesday
02/07/2019
13:33 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Παν. Μαυροειδής
0

ΣΧΟΛΙΟ G-M-R: Γιατί άραγε (ΓΙΑΤΙ;;;), το CNN ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙ “ανταρσυα”; 

Διότι “η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κάνει χρήσιμο “θόρυβο” και είναι πολιτικά υπαρκτή”, μας λέει ο Παναγιώτης Μαυροειδής, συναγωνιζομενος τον κο Κουτσουμπα (και όλους τους σχετικώς διαγκωνιζόμενους, εκ των οποίων ΕΝΑΣ μόνο εξήγγειλε παλλαϊκό μέτωπο το φθινόπωρο του 2011 και το ΑΝΑΙΡΕΣΕ Ο ΙΔΙΟΣ αρχές 2012), σε παροχή επίφασης δημοκρατικότητας και ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ, υπέρ του (ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ:”τι κι αν είναι Κατοχικος”) Αντιπροσωπευτικού Κοινοβουλευτισμού(που και στα καλύτερα του ήθελε τον πολίτη ψηφοφόρο-οπαδό).

Παν. Μαυροειδής, 2 Ιουλίου 2019

 

Σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξή του στον Κ. Πλιάκο στο CNN Greece, ο Παναγιώτης Μαυροειδής, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του ΝΑΡ και του ΠΣΟ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και υποψήφιος στο ψηφοδέλτιό της στην Ανατολική Αττική, απαντάει εύστοχα και  παραστατικά σε σειρά ερωτήσεων για την πολιτική περίοδο, το δίλημμα ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ για τις προσεχείς εκλογές και κυρίως για τις θέσεις και την πολιτική πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Στην πρώτη ερώτηση που αφορά τον ισχυρισμό ότι το διακύβευμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου αφορά την επιλογή μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ο Π. Μαυροειδής συνδέει τη «βουβαμάρα» της προεκλογικής περιόδου με το «βαρύ πέπλο συναίνεσης» καθώς και  την «αίσθηση σύγκλισης, παρά όξυνσης και πόλωσης» που υπάρχει στα προγράμματα των δύο κομμάτων.

Υπενθυμίζει ότι τον Ιούλιο του 2015, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να μετατρέψει  το ΟΧΙ σε ΝΑΙ και να υπογράψει το Τρίτο Μνημόνιο με την ΕΕ και «παραπατούσε» λόγω διαφοροποιήσεων βουλευτών του,  η ΝΔ έτρεξε να τον στηρίξει στη βουλή ψηφίζοντας μαζί του. Με βάση αυτό. διατυπώνει τη θέση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ότι

«ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είναι δεσμευμένοι να στηρίξουν την  πολιτική των αιματηρών πλεονασμάτων, της πληρωμής χρέους, της ευρωεπιτροπείας κλπ, τόσο από θέσεις κυβέρνησης όσο και από θέσεις αντιπολίτευσης, το πιθανότερο με αλλαγή ρόλων μεταξύ τους»

 

for more clik here

Aπό το όνειρο της εισόδου στην ΕΕ, στη συζήτηση για την έξοδο (Mε αφορμή το BREXIT)
Saturday
16/03/2019
13:39 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Παν. Μαυροειδής
0

 

 

Παναγιώτης Μαυροειδής , 15 Μαρ. 2019

 

Στις δεκαετίες 70/80, οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, έτρεχαν να μπουν στην τότε ΕΟΚ, εν μέσω των υποσχέσεων των ηγεσιών τους για διασφάλιση της δημοκρατίας και οριστική αποτροπή του ενδεχόμενου δικτατοριών.

Στη δεκαετία του 90, ήταν η σειρά χωρών της Ανατολικής Ευρώπης να ζητούν την είσοδό τους στην ΕΕ. Αυτή το φορά οι προσδοκίες αφορούσαν την υπόσχεση οικονομικής ευημερίας.

Το 1999/2000 γινόταν το «μεγάλο βήμα» της Οικονομικής Νομισματικής Ένωσης και της εισαγωγής του ευρώ. Η είσοδος στη ζώνη του ευρώ παρουσιαζόταν ως η απόλυτη θωράκιση απέναντι στις οικονομικές κρίσεις.

Από το 2008 και το ξέσπασμα της καπιταλιστικής κρίσης και ειδικά της κρίσης στην ευρωζώνη, όλα έχουν γυρίσει ανάποδα.

(more…)

Ξεσκεπάζοντας την «ευρωπαϊκής» κοπής δημαγωγία Βαρουφάκη…
Saturday
09/03/2019
11:02 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Γιάν. Βαρουφάκης Παν. Μαυροειδής
0

Σχόλιο G-M-R :   Παρά το γεγονός ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν συνομιλεί με μη οπαδούς της, η G-M-R, πιστή στην υποστήριξη της πανταχόθεν τεκμηρίωσης κατά του μνημονιακού εγκλήματος, αναρτά το άρθρο και αναμένει με ενδιαφέρον την συνέχειά του, σχετικά με την αντεθνική (συγνώμη για τη λέξη αγαπητή ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά επιμένουμε να υπάρχει στο λεξιλόγιό μας…) δράση του Γ. Βαρουφάκη.

 

 

Παν. Μαυροειδής, 6 Μαρ. 2019

 

 

Ο πρώην Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ και βασικός αρχιτέκτονας της διαπραγμάτευσης της πλάκας με την τρόικα, το πρώτο εξάμηνο του 2015, Γιάνης Βαρουφάκης, περιφέρεται από σαλόνι σε σαλόνι στις πρωτεύουσες της Ευρώπης, σε κλασικά celebrity shows, κορδώνοντας τη ράχη του για τη «μεγάλη σύγκρουση» που έκανε με το «κατεστημένο» της Ευρώπης.

Προεισαγωγικά λοιπόν, ας θυμίσουμε ποια ήταν η παρθενική του αντίδραση και τοποθέτηση όταν ξεκίνησε εκείνη η περίφημη «διαπραγμάτευση».

Ήταν περίπου στις 4 Φλεβάρη του 2015, μόλις 10 μέρες από τις βουλευτικές εκλογές που είχε κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο Διοικητής της ΕΚΤ Μ. Ντράγκι δήλωνε εκβιαστικά ότι η ΕΚΤ θα έκοβε τη ρευστότητα στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Ήταν η πρώτη επίσημη απειλή για την περίπτωση που η νέα κυβέρνηση δεν διασφάλιζε ότι η Ελλάδα θα συνέχιζε να αναλαμβάνει τις υποχρεώσεις της έναντι των συμφωνημένων από τις προηγούμενες κυβερνήσεις μέσω των Μνημονίων.

Να πως απάντησε ο Γ. Βαρουφάκης, σύμφωνα και με όσα ο ίδιος αναφέρει ρητά στο γνωστό βιβλίο αυτοδιαφήμισής τους «Adults in the room.

(more…)