ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Ξεσκεπάζοντας την «ευρωπαϊκής» κοπής δημαγωγία Βαρουφάκη…
Saturday
09/03/2019
11:02 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Γιάν. Βαρουφάκης Παν. Μαυροειδής
0

Σχόλιο G-M-R :   Παρά το γεγονός ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν συνομιλεί με μη οπαδούς της, η G-M-R, πιστή στην υποστήριξη της πανταχόθεν τεκμηρίωσης κατά του μνημονιακού εγκλήματος, αναρτά το άρθρο και αναμένει με ενδιαφέρον την συνέχειά του, σχετικά με την αντεθνική (συγνώμη για τη λέξη αγαπητή ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά επιμένουμε να υπάρχει στο λεξιλόγιό μας…) δράση του Γ. Βαρουφάκη.

 

 

Παν. Μαυροειδής, 6 Μαρ. 2019

 

 

Ο πρώην Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ και βασικός αρχιτέκτονας της διαπραγμάτευσης της πλάκας με την τρόικα, το πρώτο εξάμηνο του 2015, Γιάνης Βαρουφάκης, περιφέρεται από σαλόνι σε σαλόνι στις πρωτεύουσες της Ευρώπης, σε κλασικά celebrity shows, κορδώνοντας τη ράχη του για τη «μεγάλη σύγκρουση» που έκανε με το «κατεστημένο» της Ευρώπης.

Προεισαγωγικά λοιπόν, ας θυμίσουμε ποια ήταν η παρθενική του αντίδραση και τοποθέτηση όταν ξεκίνησε εκείνη η περίφημη «διαπραγμάτευση».

Ήταν περίπου στις 4 Φλεβάρη του 2015, μόλις 10 μέρες από τις βουλευτικές εκλογές που είχε κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο Διοικητής της ΕΚΤ Μ. Ντράγκι δήλωνε εκβιαστικά ότι η ΕΚΤ θα έκοβε τη ρευστότητα στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Ήταν η πρώτη επίσημη απειλή για την περίπτωση που η νέα κυβέρνηση δεν διασφάλιζε ότι η Ελλάδα θα συνέχιζε να αναλαμβάνει τις υποχρεώσεις της έναντι των συμφωνημένων από τις προηγούμενες κυβερνήσεις μέσω των Μνημονίων.

Να πως απάντησε ο Γ. Βαρουφάκης, σύμφωνα και με όσα ο ίδιος αναφέρει ρητά στο γνωστό βιβλίο αυτοδιαφήμισής τους «Adults in the room.

Ξεκίνησα την απάντησή μου εκφράζοντας τον μεγάλο και γνήσιο σεβασμό μου για τον τρόπο με τον οποίο ο Ντράγκι είχε πασχίσει από την πρώτη ημέρα της προεδρίας του να κάνει ό, τι χρειάστηκε για να σώσει το ευρώ, τηρώντας όσο το δυνατόν περισσότερο τις καταστατικές αρχές και κανόνες της τράπεζάς του. Αυτή η εξειδικευμένη πράξη εξισορρόπησης ήταν που είχε εξασφαλίσει στο να αγοράσουν οι ευρωπαίοι πολιτικοί το χρόνο που χρειάζονταν για να δράσουν ενιαία, να αντιμετωπίσουν την κρίση σωστά και έτσι να αμβλύνουν τις αδύνατες περιστάσεις στις οποίες βρισκόταν η ΕΚΤ. (Ήταν πράξη) υπεύθυνη για την σωτηρία των οικονομιών της Ευρωζώνης που κινδύνευαν, χρησιμοποιώντας τα απαραίτητα μέσα που είναι διαθέσιμα σε οποιαδήποτε κανονική κεντρική τράπεζα . . . Δυστυχώς, οι πολιτικοί δεν χρησιμοποίησαν το χρόνο που αγοράσατε (σσ ο Ντράγκι) για μας με σύνεση, σωστά; Έχετε κάνει μια φανταστική δουλειά για να διατηρήσετε την Ευρωζώνη ενωμένη καθώς και για να κρατήσετε την Ελλάδα στο ευρώ, ειδικά το καλοκαίρι του 2012.

Αυτό θα σας θέσω σήμερα είναι να συνεχίζετε να το κάνετε το ίδιο τους επόμενους μήνες, παρέχοντας στους πολιτικούς μας τον απαραίτητο χρόνο και νομισματικό χώρο για να επιτύχουμε μια εύχρηστη συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και της Ευρωομάδας (…) ». (Οι υπογραμμίσεις είναι δικές μας)

Με λίγα λόγια, εξαρχής, μήνες πριν το «αδιέξοδο» του καλοκαιριού του 2015, ο λαλίστατος Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ:

Πρώτο: έδινε συγχαρητήρια στον Ντράγκι που έσωζε την κυβέρνηση Σαμαρά (ΝΔ/ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ) το 2012 και την ευρωζώνη από πιθανή έξοδο της Ελλάδας.

Δεύτερο: παρακαλούσε δουλικά τον Ντράγκι να συνεχίσει τον ίδιο δρόμο, με στόχο την σωτηρία της Ευρωζώνης (που τόσο αγαπάει άλλωστε) και εκλιπαρώντας απλά για κάποιο «χρόνο» στην πολιτική ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να «κανονίσει» τα ζητήματα.

Την αρχή για αυτό τον «διακανονισμό», την έκανε ο ίδιος μόλις 20 μέρες αργότερα, όταν υπέγραφε τη συμφωνία υποταγής του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου του 2015 και παρέδινε «γη και ύδωρ» στους πιστωτές.

Αυτά, μόνο για αρχή, διότι ασφαλώς και πρέπει να επανέλθουμε, μιας και το θράσος και η υποκρισία στον Γιάνη περισσεύουν…

*Πηγή: pandiera.gr

 

Πηγή: iskra.gr

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.