ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.
ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.
Σχόλιο GMR: !!!: “Αυτές οι εξελίξεις, με την αναχώρηση πολλών επενδυτών ή την ανεύθυνη διαχείριση άλλων (π.χ. της ιταλικής εταιρείας στα τρένα μας), προσδιορίζουν ένα ζοφερό μέλλον για την οικονομία μας, αν συνδυαστούν και με την νέα επιτήρηση που αποφασίστηκε για την ελληνική οικονομία, καθώς μας υποχρεώνουν μέσα σε δύο χρόνια να περικόψουμε κι άλλο τις δημόσιες δαπάνες.“
_.
Ολγα Μαύρου, 12 Μαρτίου 2023
αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής
Στη Βοιωτία κλείνει το τρίτο εργοστάσιο πολυεθνικής μέσα σε μόλις τρία χρόνια -συγκεκριμένα της Tupperware, που σταματάει την παραγωγή στις 13 Απριλίου. Η μονάδα παραγωγής των πλαστικών δοχείων στη Θήβα βάζει αιφνιδιαστικά λουκέτο, ενώ ήταν το λιγότερο προβληματικό εργοστάσιο από όλες τις θυγατρικές της αμερικανικής πολυεθνικής. Ακόμα και το 2022 παρουσίαζε κέρδη σε αντίθεση με τα περισσότερα άλλα εργοστάσια που παρουσίαζαν ζημίες της τάξης του 20%.
Έκλεισε εντούτοις μετά από 56 χρόνια παρουσίας στη χώρα μας και πλέον η μητρική αμερικανική εταιρεία και η ενδιάμεση θυγατρική της Ολλανδίας θα πουλούν τα είδη αυτά στην Ελλάδα ως εισαγόμενα. Οι 165 εργαζόμενοι κλήθηκαν να πάρουν 50% παραπάνω από τη νόμιμη αποζημίωση σε περίπτωση απόλυσης. Τους προτάθηκε στην ουσία “εθελουσία έξοδος” και οι 150 την αποδέχτηκαν. Γιατί όμως η αμερικανική πολυεθνική έκλεισε μόνο το εργοστάσιο της Ελλάδας ενώ συντηρεί της Πορτογαλίας -έστω και με απολύσεις- και του Βελγίου -χωρίς απολύσεις;
Από πρόπερσι η εταιρεία είχε μειώσει κάθετα την παραγωγή στο ένα τρίτο και οι εργαζόμενοι -όπως και κάθε πολίτης που θέλει να επιβιώσει η στοιχειώδης “ελληνική” τρόπος του λέγειν, βιομηχανία- ήλπιζε το πρόβλημα να ήταν προσωρινό. Όμως φαίνεται ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία έδωσε τη χαριστική βολή ως δικαιολογία, διότι η εταιρεία επιβίωνε επειδή εξήγαγε μεγάλη ποσότητα (πάνω από 40 νταλίκες το μήνα) στη Ρωσία. Το εργοστάσιο έκανε εξαγωγές και σε άλλες πέντε χώρες, όμως όχι στα επίπεδα εξαγωγών προς τη ρωσική ομοσπονδία. Εντούτοις, και παρά την απώλεια της ρωσικής αγοράς, το ελληνικό εργοστάσιο παρουσίαζε κέρδη και το 2022!
Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.
Πηγή: slpress.gr
Follow Us on Twitter
Follow Us on FaceBook
Subscribe to mail list