ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.
ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.
Σχόλιο GMR: Εξαιρετικές οι αναλύσεις του Γ.Μ., καταστάσεων, εξελίξεων στην χώρα μας και διεθνώς, οι τεκμηριώσεις του (επί πολιτικών πράξεων ποινικού “ενδιαφέροντος” να το πούμε κομψά, αυτό όμως δεν τον αγγίζει, λόγω ευθυγράμμισης προς την γραμμή του ΚΚΕ, “το θέμα δεν είναι νομικό, το θέμα είναι πολιτικό-ψηφίστε ΚΚΕ αν θέλετε να αλλάξει κάτι“), επί ολιγωριών, μειοδοσιών και ευθέως εγκληματικών πράξεων, του πλαισίου Χρεοκρατία-Εξωθεν Εξάρτηση.
Επομένως, ΚΚΕ και Γεώργιος Μαργαρίτης καταλογίζουν πολιτικές ευθύνες σε ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ να αναδείξουν την ποινική πλευρά των περισσοτέρων από αυτές τις ευθύνες(sic!) και μέμφονται τον λαό(*) .
Θαυμάστε:
“Η ελληνική κοινωνία, πολιτικά και εθνικά ακέφαλη, σαστισμένη μέσα στα καθημερινή της προβλήματα, πτωχευμένη και αμήχανη, ελάχιστα αντιδρά.”
———————————-
(*) από τον οποίο ζητούν ψήφο, αρνούμενοι ταυτόχρονα συνεργασία και εχθρευόμενοι(**) δίχως καμιά συζήτηση μάλιστα όπως επίσης πράττουν Πλεύση Ελευθερίας-ΛΑ.Ε.-ΑΝΤΑΡΣΥΑ-κλπ “προοδευτικά” ή και “πατριωτικά” μορφώματα, τέτοιες αντιστασιακές και αποδομητικές κατά υπαιτίων χρεοκρατίας-έξωθεν εξάρτησης τεκμηριώσεις-ιδέες-πρακτικές-προτάσεις αλληλέγγυας συνέργειας εκ μέρους της G-M-R, όπως τις βλέπετε στους δύο παρακάτω συνδέσμους για όλα τα ζητήματα (προσθέστε και άλλα) που μας επιβάλλει ανηλεώς το δίδυμο Χρεοκρατία-Εξωθεν Εξάρτηση.
https://greek-market-research.com/clink/ta-zitimata-mias-ithikis-amp-politikis-quot-anatropis-kai-anadomisis-ton-pragmaton-quot/ και https://greek-market-research.com/clink/epistoli-pros-ko-s-seferiadi/ .
(**) https://greek-market-research.com/clink/kke/
_.
Γιώργος Μαργαρίτης, 28 Οκτωβρίου 2024
αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής
Τον περασμένο Ιούνιο βρέθηκα στο Δίστομο σε μια συνάντηση ιστορικών και εκπροσώπων μουσείων και μνημείων διατήρησης της μνήμης που οργάνωσε ο εκεί Δήμος με αφορμή τα 80 χρόνια από την εκτέλεση των κατοίκων της μικρής πόλης από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής. Ευθύς εξ αρχής αιφνιδιάστηκα από τον χαρακτηρισμό του γεγονότος ως “τραύμα”.
Τον όρο αυτό δεν τον χρησιμοποίησε κανείς σχεδόν από τους μετέχοντες στη συνάντηση ιστορικούς. Αντίθετα ο όρος αυτός επιστρατευόταν για να αποδοθεί το γεγονός από όλους τους εκπροσώπους των μουσείων, ή των παρεμφερών ιδρυμάτων “διατήρησης της μνήμης”. Υπενθυμίζω ότι στις 10 Ιουνίου 1944 τα γερμανικά στρατεύματα κατέστρεψαν την κωμόπολη και εκτέλεσαν εν ψυχρώ 228 κατοίκους της. Μέσα στους εκτελεσμένους περιλαμβάνονταν 117 γυναίκες και 53 παιδιά ηλικίας μικρότερης των 16 χρόνων. Οι λεπτομέρειες της σφαγής, σε φωτογραφίες ή μαρτυρίες επιζησάντων, προκαλούν αποτροπιασμό.
Η πράξη αυτή έχει περάσει στην ιστορία ως έγκλημα πολέμου και –μέχρι πρόσφατα τουλάχιστον– αποδιδόταν ως “Ολοκαύτωμα”, ως “σφαγή” ή πιο απλά ως “έγκλημα”. Και οι τρεις αυτές έννοιες καθόριζαν το στίγμα του συμβάντος με τον πλέον απόλυτο και ουσιαστικό τρόπο. Αυτούς τους ορισμούς έρχεται να αντικαταστήσει ο όρος “τραύμα”. Πριν από μερικά χρόνια –όχι πολλά– ο ορισμός των γερμανικών εγκλημάτων πολέμου σαν “τραύμα” θα ήταν ακατανόητος και θα προκαλούσε κύματα αντιδράσεων από τους άμεσα ενδιαφερόμενους αρχικά – τους απογόνους των θυμάτων. Θα θεωρούνταν δε πιθανότατα ως ύβρις για τον μαρτυρικό λαό μας.
………………….
Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.
Πηγή: slpress.gr
Follow Us on Twitter
Follow Us on FaceBook
Subscribe to mail list