ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Οι άνεμοι που φούσκωσαν τα πανιά της Χρυσής Αυγής
Sunday
11/10/2020
21:53 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΔΙΚΑΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ Στ. Λυγερός Χ.Α.
0

Σχόλιο GMR: Συγχαρητήρια Κύριε Λυγερέ!

Είσθε από τους έναν-δυο, που, “Αντί, λοιπόν, οι λούμπεν τραμπούκοι να αντιμετωπίσουν εξαρχής και για κάθε βίαιη πράξη τους τον πέλεκυ της Δικαιοσύνης, η Πολιτεία επέδειξε απαράδεκτη ανοχή. Το γιατί είναι μια άλλη ιστορία κι όχι αθώα.

Είμαστε στην διάθεσή σας, να συν-αντιμετωπίσουμε, ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝΙΑ της πολιτείας(*), αυτή την “άλλη ιστορία κι όχι αθώα“, τόσο στην έκφανση της συγκεκριμένης περίπτωσης, όσο και στις λοιπές εκφάνσεις προσβολής εθνικών, συνταγματικών, λαϊκών Δικαίων της περιόδου 2010-2020.

(*) Με την έννοια που αντλήσαμε ετυμολογικά από το βικιλεξικό (Δηλαδή με την δηθενιά του συνόλου των πολιτευομένων και αντιμετωπιζόντων το θέμα με τα αξιώματά τους, “το θέμα είναι πολιτικό“, ή το “θέμα είναι πρωτίστως πολιτικό), παραπέμποντας, είτε ενεργητικά, είτε ΠΑΘΗΤΙΚΑ (η “αριστερά” με το ενεργητικό παραπάνω πρώτο αξίωμα, επικυρωμένο με την άρνησή της να προβεί σε ΜΗΝΥΣΕΙΣ και μέχρις εσχάτων διεκδίκηση απονομής δικαιοσύνης, βλέπετε εδώ σχόλιο της G-M-R ), την ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ισότιμη και αλληλέγγυα συνύπαρξη των, Πολιτικό-Δικαιϊκό-Δημοκρατικό, στις καλένδες.


Ετυμολογία

Ετυμολογικά, η λέξη πολιτεία προκύπτει από τη λέξη πόλις,[2] και από τη ρίζα της λέξεις πολιτεύομαι η οποία αναφέρεται στη συμμετοχή του ατόμου στις δημόσιες υποθέσεις της πόλης-κράτους.[3]

._

 

 

 

Στ. Λυγερός, 11 Οκτωβρίου 2020

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Όπως είναι γνωστό, η Χρυσή Αυγή βγήκε από το πολιτικό περιθώριο, όταν το ψηφοδέλτιό της στον δήμο Αθηναίων στις εκλογές του 2010 απέσπασε 5,3% και εξέλεξε τον αρχηγό της Νίκο Μιχαλολιάκο δημοτικό σύμβουλο. Δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Ήταν το αποτέλεσμα δύο κυρίων παραγόντων: αφενός της έλλειψης συγκροτημένης και αποτελεσματικής μεταναστευτικής πολιτικής, αφετέρου της οικονομικής κρίσης και των Μνημονίων που άρχισαν να πλήττουν τη μικρομεσαία θάλασσα.

Όπως ήταν εξαρχής ορατό διά γυμνού οφθαλμού, οι αντιρατσιστικές κορόνες το μόνο που είχαν καταφέρει ήταν να τροφοδοτήσουν πολιτικά τη νεοναζιστική Ακροδεξιά. Οι κάτοικοι του Αγίου Παντελεήμονα και όμορων περιοχών, που σ’ εκείνες τις εκλογές είχαν δώσει στη Χρυσή Αυγή ποσοστά γύρω στο 20%, δεν είχαν προσβληθεί από κάποιον μυστηριώδη ιό. Δεν είχαν ξαφνικά μετατραπεί σε φασίστες.

Λαϊκά στρώματα είναι, που μέχρι τότε ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και Αριστερά. Αναφέραμε επιγραμματικά τις δύο αιτίες της εκλογικής στροφής τους. Αναφορικά με την παράνομη μετανάστευση, είχαν βαρεθεί να απευθύνουν δραματικές εκκλήσεις στον δήμο, στην κυβέρνηση και στα κόμματα χωρίς να βρίσκουν ανταπόκριση. Όταν η Πολιτεία και οι κατεστημένες πολιτικές δυνάμεις περισσότερο ή λιγότερο αντιμετώπιζαν τις απελπισμένες-αγανακτισμένες διαμαρτυρίες των κατοίκων σαν εκδηλώσεις ρατσισμού, η Χρυσή Αυγή έσπευδε να καλύψει το κενό, βάζοντας τη δική της νεοναζιστική σφραγίδα.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο, εδώ.

 

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.