ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.
ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.
Σχόλιο GMR: Δηλαδή το “απόβλητο του διεθνούς συστήματος” θα δημιουργήσει/παράξει νέο Δίκαιο όπου κυριαρχεί η καταπάτηση του ισχύοντος δικαίου ( https://greek-market-research.com/clink/ta-zitimata-mias-ithikis-amp-politikis-quot-anatropis-kai-anadomisis-ton-pragmaton-quot/ ) το οποίο θα επηρεάσει όλες τις άλλες χώρες που δεν είναι απόβλητα;;;
Άλλωστε το απόβλητο είναι τέτοιο από την ώρα που υπέγραψε ότι παραιτείται από κάθε ασυλία έναντι εθνικής κυριαρχίας. (ΦΕΚ Α262/2014 ΣΕΛ. 8035-36)
Μετά από όλα αυτά εννοείται ότι θα πέσουν όλα τα ΜΗ ΑΠΟΒΛΗΤΑ, και θα πιέσουν την Ελλάδα να πάει στα 12 ΝΜ, μη τύχει και πάθουν αυτές κάνα χουνέρι.
Και μια που στις πιέσεις δεν αντέχουμε, έτοιμα τα 12ΝΜ…
_.
Κ. Γρίβας, 22 Φεβρουαρίου 2023
αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής
Τον τελευταίο καιρό πληθαίνει η φημολογία για μια συμφωνία με την Τουρκία μετεκλογικά, η οποία αναφέρεται ως “Πρέσπες του Αιγαίου”. Η συμφωνία αυτή υποτίθεται πως θα ρυθμίζει τις “διαφορές” μεταξύ των δύο χωρών με κάποιο είδος “συμβιβασμού”, δηλαδή δια της αποδοχής τουλάχιστον κάποιων εκ των αυθαίρετων τουρκικών επεκτατικών αξιώσεων.
Αυτός ο “συμβιβασμός” –σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες, αλλά επίμονες πληροφορίες– θα περιλαμβάνει τη συνεκμετάλλευση των όποιων ενεργειακών αποθεμάτων στο αρχιπέλαγος και την απεμπόληση της επέκτασης των χωρικών υδάτων στα δώδεκα μίλια από πλευράς της Ελλάδας, τουλάχιστον στο Αιγαίο “για να μην μεταβληθεί σε ελληνική λίμνη”, όπως είναι το κωμικοτραγικό επιχείρημα των εν Ελλάδι υποστηρικτών του τουρκικού επεκτατισμού.
Ο γράφων θέλει να πιστεύει ότι τα αυτά τα σενάρια για “Πρέσπες του Αιγαίου” αποτελούν αποκυήματα φαντασίας, τα οποία προωθούνται για μικροπολιτικούς λόγους. Ωστόσο, το γεγονός παραμένει ότι ένα ισχυρό και διακομματικό κομμάτι του ελληνικού πολιτικού συστήματος, αλλά και του ευρύτερου συστήματος εξουσίας, θεωρεί πως η επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα δώδεκα ναυτικά μίλια είναι “μη ρεαλιστική” και θα πρέπει να την ξεχάσουμε.
Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.
Πηγή: slpress.gr
Follow Us on Twitter
Follow Us on FaceBook
Subscribe to mail list