ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Χωρίς ΜΕΤΡΟ σήμερα η Αθήνα – Απεργία και στη Hellenic Train
Friday
03/03/2023
00:59 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Κομματικοσυνδικαλιστικός Συντεχνιασμός ΟΣΕ Σιδηροδρομικό δυστύχημα Τεμπών
0

Σχόλιο GMR: Πιάστηκαν οι, μην τους χαρακτηρίσουμε, συνδικαλιστές από την συγκυρία για να φανεί μεγαλύτερη η μικρότητα τους σε μέρες πένθους.

Υπενθυμίζουμε τις τηλεφωνικές επαφές με τον ανεκδιήγητο συνδικαλιστή τους (της ανταρσυα) Σταματόπουλο, που για τίποτα και με τίποτα, από εργατικά ως μνημόνια, δεν ήθελε συνεργασία.

Αίσχος από “αριστερά”, αλλά το χειρότερο, όχι μονο αίσχος αλλά και πολεμική , αλλά, ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ , σε κάθε τριπλοσυνδυασμένη αγωνιστικά-δικαιϊκά-πολιτικά, ταξική από εργασία ως μνημόνια, δράση-προσπάθεια-άποψη.

Με την ευγενική συνδρομή των συχνά δημοσιολογούντων περί ήθους, λόγου, επιστήμης, τέχνης, κλπ,…, απραγών παρατηρητών!!!

_.

 

 

 

 

slpress.gr- ΣΥΝΤΑΞΗ, 2 Μαρτίου 2023

 

 

 

 

 

 

Ακινητοποιημένοι, από τις 6 το πρωί έως τα μεσάνυχτα, θα μείνουν σήμερα Πέμπτη 2 Μαρτίου οι συρμοί στις γραμμές 2 και 3 του ΜΕΤΡΟ της Αθήνας, λόγω απεργίας που προκήρυξε το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών. Η στάση εργασίας αποφασίστηκε ως αντίδραση στο πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών.

Η Γραμμή 1 του Μετρό Πειραιάς – Κηφισιά και το Τραμ θα λειτουργήσουν κανονικά. Σε ανακοίνωσή της η ΣΤΑΣΥ κάνει λόγο για «αιφνιδιαστική απόφαση του σωματείου» και ζητεί προκαταβολικά συγγνώμη από το επιβατικό κοινό για την ταλαιπωρία.

Η ανακοίνωση της ΣΤΑ.ΣΥ.«Η ΣΤΑ.ΣΥ ενημερώνει το επιβατικό κοινό, πως την Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023 οι Γραμμές 2 & 3 του Μετρό δεν θα λειτουργήσουν από τις 6 το πρωί ως τα μεσάνυχτα, μετά την αιφνιδιαστική απόφαση σωματείου εργαζομένων αργά το βράδυ της Τετάρτης, να κηρύξει απεργιακή κινητοποίηση. Η Γραμμή 1 του Μετρό Πειραιάς – Κηφισιά και το Τραμ θα λειτουργήσουν κανονικά. Ζητούμε προκαταβολικά συγνώμη από το επιβατικό κοινό, για την ταλαιπωρία και τις δυσκολίες που θα συναντήσει στις μετακινήσεις του».

Απεργία και στη Hellenic Train

Επιπλέον, δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο της Hellenic Train σήμερα Πέμπτη 2 Μαρτίου, λόγω της 24ωρης απεργίας που εξήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών. Σήμερα θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη της Π.Ο.Σ. και των Σωματείων – Μελών της στον 9ο όροφο του κτιρίου του ΟΣΕ (Καρόλου 1-3) στις 10.00 για να αποφασίσουν τις περαιτέρω ενέργειες της Ομοσπονδίας.

 

Πηγή: slpress.gr

 

Γαλλία: Διαδηλώσεις για την εργατική Πρωτομαγιά – Συλλήψεις στο Παρίσι
Monday
03/05/2021
16:14 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΓΑΛΛΙΑ Κομματικοσυνδικαλιστικός Συντεχνιασμός Πρωτομαγιά
0

Σχόλιο GMR: «Τα μερίσματα και όχι οι παροχές ανεργίας είναι τα εισοδήματα των τεμπέληδων» -«Θέλουμε να ζήσουμε, όχι να επιβιώσουμε».

«Πακτωλός χρημάτων πηγαίνει σε αυτούς που έχουν πολλά χρήματα, ενώ λιγότερα χρήματα πηγαίνουν σε όσους που δεν έχουν τίποτα, όπως αντανακλάται στο σχέδιο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης των ανέργων, το οποίο θέλουμε να καταργηθεί» δήλωσε ο Φιλίπ Μαρτίνεζ ηγέτης της ένωσης εργαζομένων CGT.

 

Αν ο κάθε Φιλίπ Μαρτίνεζ, θέτει αυτά τα ζητήματα 365 μέρες τον χρόνο και τα παλεύει τριπλοσυνδυασμένα, συνδικαλιστικά-νομικά-πολιτικά (όχι κομματικά), τότε ο κάθε Φιλίπ Μαρτίνεζ, δεν θα έχει χρόνο για κλαψούρες, θα μιλάει για ό,τι τα συνδικάτα πέτυχαν και για όσα ακόμα έχουν βάλει στα σκαριά να πετύχουν.

Ερώτηση: Γιατί, ΟΛΑ τα αριστερά κόμματα θέλουν να οργανώσουν τον υπέρ τού κόμματος συνδικαλισμό τους (κομματική παράταξη με κύριο καθήκον την κατάκτηση συνδικαλιστικών πιστών με μηχανιστικό τροπο) και ΟΧΙ να οργανώσουν το κόμμα τους υπέρ του συνδικαλισμού (υπέρ της ταξικής πάλης);;;

Απάντηση: (διορθώστε μας αν λανθάνουμε, θα ανταποκριθούμε άμεσα): Διότι απλούστατα, ΒΑΣΙΚΗ τους στόχευση είναι, η “πρόοδος” του κόμματος, δηλαδή, η ΕΔΡΑΙΩΣΗ του κόμματος εντός του Αντιπροσωπευτικού (Αντί-Προσώπου Σου) Κοινοβουλευτισμού, δηλαδή, η ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ του κόμματος μέσω των σημαντικών παροχών, προνομίων και προβολής (που δεν ισχύουν για τους κοινούς θνητούς), που δέχεται από την “αστική δημοκρατία” και μέσω της προβολής από την κατεστημένη δημοσιογραφία, σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Αυτή η ΒΑΣΙΚΗ στόχευση, χρησιμοποιεί ΜΗΧΑΝΙΣΤΙΚΑ (=ΜΕΘΟΔΟΙ ΑΜΕΣΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΕΠΙΡΡΟΗΣ/ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΩΝ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ) όλα τα μέσα, δηλαδή, συνδικαλισμό, τοπική αυτοδιοίκηση, επιμελητήρια, σχολεία, κλπ, μέχρι και ΚΑΠΗ, για την διατήρηση της κοινοβουλευτικής δύναμης, στο εκλογικό ποσοστό που η κομματική ηγεσία είναι ικανή να πείθει χωρίς να κινδυνεύει να χάσει τον έλεγχο (του κόμματος και τα συνακόλουθα οφίτσια). Χαρακτηριστική περίπτωση μηχανιστικής “ταξικής πάλης”, στελέχη του κόμματος να λαμβάνουν άδεια από τον εργοδότη τους (τι σχέση κι αυτή), προκειμένου να επιδράμουν “ταξικά” κατά άλλων εργοδοτών, λες και οι εργαζόμενοι στους άλλους εργοδότες ανήκουν στο φυτικό και ζωϊκο βασίλειο το οποίο χρήζει ανθρώπινης παρέμβασης. Φυσικά, περισσεύουν οι συναλλαγές, ενεργητικές και παθητικές με εργοδοτικούς εκπροσώπους (συχνά αυτοί οι εκπρόσωποι ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΚΤΟΙ ως μέλη των σωματείων, πράγμα παράνομο) και με εργοδοτικούς συνδικαλιστές, διότι, “Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα”.

Ακόμα, όποτε ζητήθηκε ΚΟΙΝΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ-ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ, για κομβικής σημασίας εργοδοτικά ποινικά αδικήματα και ιδιαίτερα για το ζήτημα της ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ (=αποσύνδεση σχέσης από σύμβαση εργασίας), η απάντηση του (κάθε) κομματικού συνδικαλισμού, ήταν ΑΡΝΗΤΙΚΗ.

Τα ζητήματα που περιγράφονται στην στήλη της G-M-R “ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ…” στην ετικέτα ΕΡΓΑΣΙΑ-ΔΙΚΑΙΟ, αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα της ΑΠΟΥΣΙΑΣ της οφειλόμενης ΤΑΞΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ εκ μέρους του κομματικού συνδικαλισμού.

Η καθυπόταξη της Ελληνικής Εργατικής Τάξης ΠΑΝΕΘΝΙΚΑ, μέσω ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΑΣ και ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ/ΑΠΟΕΘΝΟΠΟΙΗΣΗΣ, δεν επηρεάζει τα businesses plans των αριστερών κομμάτων (καλά δεν μιλάμε για τα άλλα, τα “πατριωτικά”…), ως εκ τούτου,  συνεχίζουν να αναζητούν ψηφοφόρους , σε έναν διαρκώς προεκλογικό αγώνα, αλληλοσφαζόμενοι στην ποδιά του “τι κι αν είναι Κατοχή” αντιπροσωπευτικού κοινοβουλευτισμού.

Και επειδή η κριτική δεν στέκει διχως ΣΤΑΣΗ: https://greek-market-research.com/article/i-ellada-einai-poly-mikri-gia-na-echei-dika-tis-symferonta/

_.

 

 

 

NewsBomb_Newsroom, 1 Μαίου 2021

 

 

 

 

Χιλιάδες ανθρώπων έλαβαν μέρος στις σημερινές παραδοσιακές διαδηλώσεις για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς σε όλη τη Γαλλία, παρά τους περιορισμούς κατά της εξάπλωσης της COVID-19, απαιτώντας κοινωνική και οικονομική δικαιοσύνη, αλλά και εκφράζοντας την αντίθεσή τους, στα σχέδια της κυβέρνησης για την αλλαγή των παροχών ανεργίας.

 

Περίπου 300 πορείες διοργανώθηκαν στο Παρίσι, αλλά και σε άλλες πόλεις συμπεριλαμβανομένης, της Λιόν, της Νάντης, της Λιλ και της Τουλούζης.

 

 

Στη γαλλική πρωτεύουσα, τα μέλη των εργατικών ενώσεων και συνδικάτων διαδήλωσαν μαζί με τα «Κίτρινα Γιλέκα», το κίνημα διαμαρτυρίας που προκάλεσε μία σειρά αντικυβερνητικών διαδηλώσεων πριν από τρία χρόνια, αλλά και από εργαζόμενους στους τομείς που δέχθηκαν σκληρό πλήγμα από τους περιορισμούς της πανδημίας, όπως, ο τομέας του πολιτισμού.

Οι διαδηλωτές, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους φορούσαν μάσκες συμμορφούμενοι με τα προβλεπόμενα μέτρα κατά της COVID-19, κρατούσαν πανό που έγραφαν: «Τα μερίσματα και όχι οι παροχές ανεργίας είναι τα εισοδήματα των τεμπέληδων» και «Θέλουμε να ζήσουμε, όχι να επιβιώσουμε».

«Πακτωλός χρημάτων πηγαίνει σε αυτούς που έχουν πολλά χρήματα, ενώ λιγότερα χρήματα πηγαίνουν σε όσους που δεν έχουν τίποτα, όπως αντανακλάται στο σχέδιο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης των ανέργων, το οποίο θέλουμε να καταργηθεί» δήλωσε ο Φιλίπ Μαρτίνεζ ηγέτης της ένωσης εργαζομένων CGT.

Οι περισσότερες διαδηλώσεις ήταν ειρηνικές, παρά το γεγονός ότι η αστυνομία στη Λιόν διέλυσε μία ομάδα περίπου 200 διαδηλωτών που πετούσαν πυροτεχνήματα, όπως ανέφερε σε ανάρτησή της στο Twitter, η νομαρχία Οβέρνη-Ρον-Αλπ.

 

Συλλήψεις 17 ανθρώπων έγιναν στο Παρίσι, όπου είχε αναπτυχθεί δύναμη 5.000 αστυνομικών, σύμφωνα με δήλωση των αρμόδιων αρχών στο Reuters.

 

Πηγή: newsbomb.gr

 

 

Απεργία στο μετρό – Ποιοι σκοτώνουν τον συνδικαλισμό
Friday
20/12/2019
15:11 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Κομματικοσυνδικαλιστικός Συντεχνιασμός Φώτης Γιοβανόπουλος
0

Σχόλιο GMR: Εξαιρετικός προβληματισμός, εξαιρετικές προτάσεις, αλλά για προ του 2010, όχι για την “μετά” Μνημονιακή “κανονικότητα”. Σήμερα ο προβληματισμός, νομίζουμε πως αφορά το σχόλιο που δημοσιεύτηκε κάτω από το άρθρο του Ρούντι Ρινάλντι στον Δρόμο της Αριστεράς. Φυσικά, ως προς το βάθος (ως συνοδεία του αντιστασιακού-απελευθερωτικού-αναγεννητικού αγώνα), ο προβληματισμός και οι προτάσεις του Φώτη Γιοβανόπουλου μας βρίσκουν σύμφωνους, και πιο συγκεκριμένα για την παλλαϊκή (δημοκρατική και όχι κομματική) συν-επιβολή της εθνικοαπελευθερωτικής Συντακτικής Συνέλευσης.

 

 

Φώτης Γιαβανόπουλος, 18 Δεκεμβρίου 2019

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Μια ξαφνική στάση εργασίας οδήγησε σε κυκλοφοριακή συμφόρηση. Χιλιάδες κόσμου, απροειδοποίητοι για την κινητοποίηση, βρέθηκαν προ εκπλήξεως όταν πήγαν στις στάσεις του μετρό για να πάρουν το μέσο και να πάνε στις δουλειές τους. Όπως ήταν φυσικό αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν τα οχήματά τους με το γνωστό αποτέλεσμα. Να δημιουργηθεί χάος στους δρόμους της πρωτεύουσας.

Η αιτία αυτής της απόφασης ήταν η μετακίνηση υπαλλήλων της εταιρείας Αττικό Μετρό, συγκεκριμένα 21 τον αριθμό, από διοικητικές θέσεις στα εκδοτήρια εισιτηρίων. Και όπως ήταν αναμενόμενο υπήρξαν και οι παραδοσιακές ανακοινώσεις. «Δεν θα ανεχθούμε νταβατζιλίκια και εκβιασμούς» και «θα απαντήσουμε σκληρά» είπε ο υπουργός Μεταφορών
«
Κι εμείς αιφνιδιαστήκαμε από την πρωτοφανή απόφαση της διοίκησης της ΣΤΑΣΥ χωρίς να κοιτάξει τις ανάγκες τις υπηρεσιακές και τις ανάγκες των εργαζομένων» και «εάν συνεχιστεί το ίδιο πράγμα, να πληρώνουν το μάρμαρο οι εργαζόμενοι τότε είναι πιθανόν να υπάρξει κλιμάκωση» απάντησε ο πρόεδρος του Σωματείου (ΣΕΛΜΑ).

Συνεχίστε την ανάγνωση εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

Ένταση και επεισόδια στο συλλαλητήριο των αναπληρωτών καθηγητών στο κέντρο της Αθήνας
Monday
14/01/2019
20:13 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος G-M-R Κομματικοσυνδικαλιστικός Συντεχνιασμός
0

Σχόλιο G-M-R:   Δάσκαλοι-καθηγητές, με την υψηλή εποπτεία (και τις αντίστοιχες σημαίες στις διαδηλώσεις) ΚΚΕ-ΛΑ.Ε.-ΑΝΤΑΡΣΥΑ, βλέπουν μόνο την συντεχνία τους και όχι Πατρίδα-Κατοχή-“τι κι αν είναι Κατοχικός” Αντιπροσωπευτικό Κοινοβουλευτισμό.

Έπειτα διαμαρτύρονται για την Παιδεία…

 

 

 

G-M-R , 14 Ιαν. 2019


 

Μεγάλη ένταση επικράτησε νωρίτερα τη Δευτέρα (14/01/2019) στο συλλαλητήριο των αναπληρωτών εκπαιδευτικών στο κέντρο της Αθήνας.

Φωτογραφίες και λεπτομέρειες στο link της πηγής.

 

Πηγή: newsbomb.gr

 

Απόφαση Αρείου Πάγου φέρνει ανατροπή στην υπόθεση αποζημίωσης της MARFIN…!
Sunday
13/01/2019
16:39 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Iskra_gr Κομματικοσυνδικαλιστικός Συντεχνιασμός
0

Σχόλιο G-M-R:   Από το 1998 που ξεκίνησε η προσπάθεια (ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ COMMISSION 18-7-2003) δικαιϊκής/δικονομικής ρηγμάτωσης όσον αφορά την υγεία και ασφάλεια της εργασίας, τόσο στην Ελληνική Δικαιοσύνη, όσο και μέσα στο άντρο της Ε.Ε. (Commission) όπου και στέφθηκε με επιτυχία, σύμφωνα με το εδώ συνημμένο ντοκουμέντο, απαξάπαντες οι αριστεροί, κόμματα, συνδικαλιστές, πολιτευόμενοι, ( μέχρι και σήμερα πολιτευόμενοι), αρνήθηκαν να αξιοποιήσουν/αναβαθμίσουν περαιτέρω αυτό το επιτυχές δικαιϊκό ρήγμα.

Τώρα “διαμαρτύρονται”, έτσι για να ‘χουν κάτι να συζητάνε (μαζί με το “κάτι” της μνημονιακής ΚΑΤΟΧΗΣ), στην από το 2010 διαρκή προεκλογική τους εκστρατεία.

 

 

Iskra_gr, 12 Ιαν. 2019

 

 

Ο Άρειος Πάγος αναίρεσε την απόφαση χρηματικής αποζημίωσης των θυμάτων της Marfin

Με απόφασή του ο Άρειος Πάγος, ανατρέπει την απόφαση της αποζημίωσης των εργαζομένων και των συγγενών των θυμάτων της εμπρηστικής επίθεσης σε υποκατάστημα της τράπεζας Marfin το 2010, του Μονομελούς Εφετείου Αθήνας, που το 2015 διέταξε την καταβολή ποσών από 25.000 έως 350.000 ευρώ ως χρηµατική ικανοποίηση λόγω ψυχικής οδύνης στους υπαλλήλους και στους συγγενείς των θυμάτων.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τους Αεροπαγίτες, η τότε απόφαση του Εφετείου επιβαρύνει«υπέρµετρα τον εργοδότη», καθώς «τα ποσά που επιδικάσθηκαν κρίνονται συναισθηµατικώς διογκωµένα». Η υπόθεση θα παραπεμφθεί και πάλι στο Εφετείο.

Συγκεκριμένα, το Εφετείο, είχε αποφασίσει την επιβολή χρηματικής αποζημίωσης για την αποκατάσταση της βλάβης που υπέστησαν τα θύµατα «…από το κίνδυνο ζωής που διέτρεξαν, από την παρεπόμενη σωµατική τους ταλαιπωρία, τα απότοκα προβλήματα υγείας και όλη την ψυχική πίεση µε την οποία επιβαρύνθηκαν από την κρίσιµη µέρα και εφεξής».

(more…)

Τα ρομπότ δε χωρούν στον καπιταλισμό
Wednesday
09/01/2019
16:16 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Κομματικοσυνδικαλιστικός Συντεχνιασμός Λεων. Βατικιώτης
0

Σχόλιο G-M-R:  Ρομπότ είναι και όλοι οι εργαζόμενοι δια της μεθόδου της ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗΣ της σύμβασης εργασίας από την σχέση εργασίας, μέσω της υποκατάστασης του πραγματικού εργοδότη, από ενδιάμεσους εργοδότες οι οποίοι λειτουργούν κυρίως, ως ξεχωριστό τμήμα μισθοδοσίας του πραγματικού εργοδότη, δηλαδή, απαλλάσσουν τον πραγματικό εργοδότη από το βάρος μιας μεγαλύτερης οργανωμένης εργατικής δύναμης. Οι πραγματικοί εργοδότες, επικαλούνται συνήθως γι’ αυτές τις μορφές εργασίας (ενοικιάσεις εργαζομένων, καταχρηστικοί δανεισμοί εργαζομένων, καταχρηστικές εργολαβίες “μπλοκάκια”, ατομικές συμβάσεις), τον πρόσκαιρο χαρακτήρα των συγκεκριμένων αναγκών τους. Όμως η νομοθεσία προβλέπει για τον πρόσκαιρο χαρακτήρα εργασιών τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Η κυριότερη, προσχεδιασμένη βεβαίως με την ανοχή, ενίοτε συνενοχή, συνδικαλιστικών οργανώσεων και ακόμα και αριστερών κομμάτων, επίπτωση της ανεξέλεγκτης εξάπλωσης του “φαινομένου”, είναι η αποδυνάμωση της συνοχής της εργατικής τάξης και ο περιορισμός του αριθμού των εργαζομένων (προσοχή, όχι των εκπροσώπων τους, αυτοί θα υπάρχουν πάντα, ελέω εργοδοτικοπολιτικής διαπλοκής) που ελέγχουν-διαπραγματεύονται-συμμετέχουν-συναποφασίζουν όπου και όπως ο νόμος ορίζει (τουλάχιστον), τόσο μέσα στην επιχείρηση, όσο και στην κοινωνία.

Στη χώρα μας, η μετατροπή των εργαζομένων σε ρομπότ μέσω των παραπάνω μεθόδων αλλά και μέσω του κομματικοεγκλωβισμού ΚΑΘΕ εργατικής κίνησης, έφερε την ταξική υποταγή στον αντι-προσωπευτικό κοινοβουλευτισμό (Α.Κ.), με φυσική συνέπεια την ταξική υποταγή ακόμα και στον σημερινό “τι κι αν είναι Κατοχικός” Α.Κ., αγαπημένο κοινοβουλευτισμό ΟΛΩΝ των από το 2010 έως σήμερα πολιτευομένων.

Απόφαση Ε.Ε.Δ.Α. 4ης Ιουλίου 2002

 

 

 

Λεων. Βατιιώτη, 9 Ιαν. 2019


Η απειλή την οποία επικαλέστηκε ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Αγγλίας, Μαρκ Κάρνυ, ότι η έλευση των ρομπότ μπορεί να οδηγήσει στον κομμουνισμό, μιλώντας στη Σύνοδο του Καναδά για την Μεγέθυνση, τον Απρίλιο του 2018 εκ πρώτης όψεως φάνταζε υπερβολική αν όχι χοντροκομμένη και αυθαίρετη.

Διαβάζοντας όμως τη συλλογιστική του δύσκολα την απορρίπτεις. Το σκεπτικό του κεντρικού τραπεζίτη με προϋπηρεσία στην Goldman Sachs, ως είθισται, ξεκινούσε από την μαζική ανεργία και τη στασιμότητα των μισθών που θα επιφέρει η γενίκευση της αυτοματοποίησης (και την οποία ήδη παρατηρούμε). Και συνέχιζε: «Αν στη θέση της κλωστοϋφαντουργίας τοποθετήσεις τις πλατφόρμες, στη θέση των ατμομηχανών αυτοδιδασκόμενες μηχανές και στη θέση του τηλέγραφου το Twitter έχεις ακριβώς τις ίδιες δυναμικές που υπήρχαν πριν 150 χρόνια όταν ο Καρλ Μαρξ έγραφε το Κομμουνιστικό Μανιφέστο» είπε απευθυνόμενος στην παγκόσμια επιχειρηματική και πολιτική αφρόκρεμα. Και συνέχισε να περιγραφεί τις αλλαγές που έχουν ήδη συντελεστεί στην παραγωγική διαδικασία με την είσοδο της τεχνητής νοημοσύνης: Οι νομικές εταιρείες χρησιμοποιούν ρομπότ και όχι μαθητευόμενους για να «χτενίζουν» έγγραφα όπως και οι τράπεζες στα τμήματα εξυπηρέτησης πελατών. Κι αν κάτι ενώνει όλες τις εργασιακές διαδικασίες που σχεδιάζονται εξ αρχής με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης είναι ότι πλέον δεν απειλούνται μόνο οι χειρωνακτικές θέσεις εργασίας κι όσες χαρακτηρίζονταν από επανάληψη. Πλέον απειλούνται κι οι θέσεις διανοητικής και σύνθετης εργασίας, υψηλής ειδίκευσης.

(more…)

Κόντρα στη Βουλή για τον διορισμό Θάνου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού – Τι απάντησε η ίδια
Thursday
20/12/2018
03:16 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Βασ. Θάνου Κομματικοσυνδικαλιστικός Συντεχνιασμός
0

 

Σχόλιο G-M-R: Δεν πρόκειται για πρώτη φορά ΔΙΑΠΛΟΚΗ. Τελείως ενδεικτικά, να θυμίσουμε την περίπτωση του κου Κυριτσάκη προηγούμενου Προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού; Φυσικά, η ΔΙΑΠΛΟΚΗ δεν γεννιέται τη στιγμή του διορισμού. Έχει προηγηθεί η σχετική προϋπηρεσία (Η G-M-R θυμίζει την ενοχή της κας Θάνου, ως Προέδρου του Αρείου Πάγου και εν συνεχεία ως πρωθυπουργού της υπηρεσιακής κυβέρνησης και ταυτόχρονα Προέδρου του Αρείου Πάγου, στην συγκάλυψη όλων των καταγγελιών και μηνύσεων εσχάτης προδοσίας, για δε τον κο Κυριτσάκη ως Αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου, θυμίζουμε το αμίμητο, δημοσιευθέν στο περιοδικό Αντί τεύχος 907 9-11-2007, όταν αντιπροσωπεία του Ιδρύματος Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου επισκέφθηκε τον αντιπρόεδρο και πρόεδρο της Επιθεώρησης του Αρείου Πάγου κύριο Κυριτσάκη,, σχετικά με δικογραφία που αφορούσε μεταξύ άλλων το ποινικά διωκόμενο εργοδοτικό αδίκημα της υπέρβασης της 12ωρης εργασίας και με θάνατο εργαζομένου υπό τέτοιες συνθήκες: “καλά τώρα…, πέρασε το δωδεκάωρο…”.).

 

 

 

G-M-R , 19 Δεκ. 2018


 

 

Με τις ψήφους των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και της Ένωσης Κεντρώων εγκρίθηκε από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής η τοποθέτηση του Βασιλικής Θάνου στη θέση της προέδρου της Ανεξάρτητης Αρχής Ανταγωνισμού.

Τόσο η ΝΔ όσο και η ΔΗΣΥ επέμειναν στις αντιρρήσεις τους περί ασυμβίβαστου καθώς διατέλεσε επικεφαλής στο νομικό γραφείο του πρωθυπουργού με την ίδια να απαντά πως δεν είναι ούτε κομματικό, ούτε πολιτικό στέλεχος και πως βάσει του νόμου διαθέτει όλα τα απαραίτητα προσόντα για την θέση.

Η ΝΔ δια στόματος Μάκη Βορίδη θύμισε πάντως, επιστολή της -στο παρελθόν- προς το Προεδρείο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων με την οποία προέτρεπε τα μέλη του να μην αναζητήσουν μετά το τέλος της θητείας τους και τη συνταξιοδότησή τους, άλλες θέσεις -καλά αμειβόμενες- όπως εκείνες των προέδρων Ανεξάρτητων Αρχών.

(more…)

Πικρά σταφύλια – Σκλαβιά στους αμπελώνες
Sunday
02/12/2018
03:30 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος G-M-R Κομματικοσυνδικαλιστικός Συντεχνιασμός
0

Σχόλιο G-M-R:   “Πικρά σταφύλια” ως πιστή αντιγραφή του εκπληκτικού ντοκυμαντέρ, υπάρχουν και στην Ελλάδα. Όμως οι Αριστεροί (τουλάχιστον) που οφείλουν να τα αναδεικνύουν, αρνούνται κάθε σχετικό ενδιαφέρον, αν δεν πρόκειται για υπόθεση της κομματικής η ιδεολογικής τους παρέας. Ακόμα και αν αυτά τα “Πικρά σταφύλια” αφορούν ενοικίαση εργαζομένων=προσπάθεια εσωτερικής υποτίμησης της αξίας της εργασίας μαζί και με άλλες “αξιοπρόσεκτες” από ποινική άποψη πολιτικές και εργοδοτικές μεθόδους. Ακόμα κι αν αυτά το προ του 2010 “Πικρά σταφύλια” έχουν συνδεθεί δικονομικά από δυο σεβαστούς Εισαγγελείς σε ενιαία δικογραφία (διαβιβασθείσα προς το “κοινοβουλευτικό νεκροταφείο σκανδάλων και ποινικών δικογραφιών”), ομού με το έγκλημα (εσχάτης προδοσίας) της μνημονιακής εσωτερικής υποτίμησης αξίας εργασίας-ανθρώπινης ζωής-πατρίδας-Ελληνισμού. Πράγματα γνωστά σε δημοσιολογούντες επιστήμονες οικονομολόγους και νομικούς, σε όλους τους πολιτευόμενος αντιμνημονιακούς, σε εξαιρετικά καλούς δημοσιογράφους-δημιουργούς αντιμνημονιακών ντοκιμαντέρ αξίας. Όμως προέχουν, το κομματικό, το ιδεολογικό, το επιστημονικό, το αντι-συνανθρώπινο, ΤΟ ΑΝΤΙ-αντιμνημονιακό ΕΓΩ.

 

 

G-M-R, 1 Δεκ. 2018

 

Μέσα σε δέκα μόλις χρόνια, η εξαγωγή κρασιού της Νότιας Αφρικής στη Δανία αυξήθηκε κατά 78%. Αυτό το τολμηρό ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει πώς οι καταναλωτές ξεγελιούνται από διαφορετικές ετικέτες που κρύβουν πρακτικές σύγχρονης σκλαβιάς και φοβερά εγκλήματα απέναντι στο περιβάλλον. Εντομοκτόνα χρησιμοποιούνται χωρίς μέτρα ασφαλείας. Στα συνδικάτα απαγορεύεται η πρόσβαση στα μέλη τους, ενώ τα σπίτια των εργατών καταρρέουν. Είκοσι δύο χρόνια μετά την πτώση του απαρτχάιντ, κάποιοι Δυτικοί υψώνουν τα ποτήρια τους για να κάνουν πρόποση, ενώ άλλοι βγάζουν κέρδος στην πλάτη αγροτών που τους θεωρούν ιδιοκτησία τους.

Το ντοκιμαντέρ συμμετείχε στο επίσημο πρόγραμμα του 19ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Σκηνοθεσία: Τομ Χάινεμαν.

http://www.ert.gr/ert-protaseis/tileorasi-ert-protaseis/pikra-stafylia-sklavia-stous-abelones-stin-ert1/

https://www.filmfestival.gr/el/movie-tdf/movie/5027

 

 

Τις προτάσεις του για τη Συνταγματική αναθεώρηση κατέθεσε το ΚΚΕ
Sunday
02/12/2018
03:12 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος G-M-R Κομματικοσυνδικαλιστικός Συντεχνιασμός
0

 

Σχόλιο G-M-R:     Το ΚΚΕ καταθέτει προτάσεις στην Κατοχική Βουλή, συζητάει στην Κατοχική Βουλή ως εάν επρόκειτο για σώμα, έστω αντι-προσώπων, του λαού και όχι εκπροσώπων της Χρεοκρατίας, ο δε διάλογος ΚΚΕ-πολιτών περιορίζεται ΑΥΣΤΗΡΑ, στον ανεπίδεκτο περί χρεοκρατικής κατοχής αντιλήψεων κύκλο, μελών-οπαδών.

Η μετάλλαξη των “κληρονόμων” αγώνων και θυσιών του παρελθόντος, ήταν φυσικό επακόλουθο της κομματικής διόγκωσης με τραπεζικά δάνεια και με μηχανιστική κατάληψη πόστων αντιπροσώπευσης σε συνδικαλισμό, Τοπική Αυτοδιοίκηση, επιμελητήρια, κλπ.

Από κοντά, με τις ίδιες αντιλήψεις και πρακτικές, οι λοιποί επίδοξοι πολιτευόμενοι “αντι-μνημονιακοί” σωτήρες μας (ταυτόχρονα σωτήρες ΚΑΝΟΝΙΚΟΙ, άνευ εισαγωγικών, του “τι κι αν είναι Κατοχικός” Αντιπροσωπευτικού Κοινοβουλευτισμού.

Κομβικής σημασίας η προσφορά προς τους Εκπροσώπους της Χρεοκρατίας, επίφασης δημοκρατικής λειτουργίας, με παράλληλο “τάπωμα” κάθε αντιστασιακής ΚΑΙ απελευθερωτικής προσπάθειας.

Τι μένει; Η Ένωση με δημοκρατικό τρόπο αγωνιστών-επιστημόνων-πολιτών που υποφέρουν, παραμερίζοντας το βασικότερο εν Ελλάδι εμπόδιο, παραμερίζοντας το εν Ελλάδι δυστυχώς ισχύον: “Ο Έλληνας δεν είναι συνεργάσιμος”.

 

 

G-M-R, 1 Δεκ. 2018

 

Τις προτάσεις του Κόμματος για τη συνταγματική αναθεώρηση κατέθεσε σήμερα στη Βουλή η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Τις προτάσεις θα παρουσιάσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε εκδήλωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, στη Βουλή (αίθουσα 223).

Όπως αναφέρει στην Εισαγωγή των προτάσεών της η ΚΟ του ΚΚΕ, «το αστικό Σύνταγμα, όπως κάθε Σύνταγμα, κατοχυρώνει την εξουσία της κυρίαρχης τάξης, εν προκειμένω της αστικής τάξης. Διασφαλίζει τα συμφέροντα της και τις διεθνείς της συμμαχίες. Προωθεί νέους στόχους κι επιδιώξεις αυτής της εξουσίας. Οι αναθεωρήσεις του Συντάγματος γίνονται για να διασφαλιστεί η σταθερότητα της αστικής εξουσίας και για να αποτυπωθούν σε νομική-συνταγματική μορφή, οι νέες ανάγκες του συστήματος, όπως αυτές διαμορφώνονται στην πορεία των εξελίξεων». Προσθέτει ότι «αυτό το στόχο υπηρέτησαν οι προηγούμενες αναθεωρήσεις του υπάρχοντος Συντάγματος, αυτό το στόχο υπηρετεί και η τωρινή αναθεώρηση, όπως προκύπτει από τις προτάσεις, κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ».

(more…)

Κρατική αναλγησία και μικρότητα: Έσβησαν ένσημα 20 ετών στη φυλακισμένη καθαρίστρια!
Sunday
25/11/2018
23:41 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Iskra_gr Κομματικοσυνδικαλιστικός Συντεχνιασμός
0

Σχόλιο G-M-R:   …αγνοούν πώς (δηλαδή, με ποιες εγκληματικές και ΟΧΙ πολιτικές ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ) κάποιοι εξοντώνουν την (κάθε) καθαρίστρια, επίσης αγνοούν κάθε: μνημονιακή δόλια παραπλάνηση, εκβιασμό, αντίποινα, καταλήστευση, ψυχική και βιολογική εξόντωση. Αγνοούν την ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ. Αγνοούν την ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.

ΠΟΙΟΙ; Όλοι όσοι ΔΕΝ

 

Iskra , 25 Νοε. 2018

 

 

«Έχασα τη δουλειά μου αλλά και τα 20 χρόνια που δούλεψα. Είναι σα να μη δούλεψα ποτέ. Με έσβησαν από το μητρώο. Δεν έχω ένσημα. 20 χρόνια σα να μη δούλεψα», σημειώνει.

Συγκλονίζει η 53χρονη καθαρίστρια που φυλακίστηκε για πλαστογραφία και, συγκεκριμένα για πλαστογραφημένο απολυτήριο δημοτικού. Μάλιστα, όπως περιγράφει η ίδια, στην εφημερίδα «Ταχυδρόμος», εκτός από την ελευθερία της, της στερήθηκαν και… τα ένσημά της! Μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, την έσβησαν από τα μητρώα ασφαλισμένων! «Έχασα τη δουλειά μου αλλά και τα 20 χρόνια που δούλεψα. Είναι σα να μη δούλεψα ποτέ. Με έσβησαν από το μητρώο. Δεν έχω ένσημα. 20 χρόνια σα να μη δούλεψα».

Μερικά από τα σημεία της συνέντευξή της:

«Σε χαμόσπιτο έμενα. Τρέχαν νερά από πάνω. Ερχόταν η Πρόνοια και έβλεπε τα παιδιά σε τι κατάσταση ήταν. Δεν ήθελα να βρεθώ σε κατάσταση να μου πάρουν τα παιδιά, να βρεθούν στο ορφανοτροφείο όπως ήμουν κι εγώ. Και έτσι, έκανα αυτό το έγκλημα: Το Ε’ το έκανα ΣΤ’ για μία τάξη…»

«Και δούλεψα. Δούλεψα. Δεν τα έκλεψα. Όλα αυτά τα κατέθεσα στο δικαστήριο… Δε μου μιλούσαν, απλώς με κοιτούσαν. Εγώ έκλαιγα, τους ζητούσα συγνώμη. Να πληρώσω για αυτό που έκανα. Όχι αυτή την ποινή όμως… Στο πρώτο δικαστήριο που είχαν “ρίξει” 15 (χρόνια)…».

 

Πηγή: iskra.gr