ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.
ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.
Σχόλιο GMR: Αν τώρα δεν στραφούμε, και σε, Ιωβηλαίο , και σε, Σοσιαλισμό= Δημοκρατία σε Εφαρμογή , πότε περιμένουμε να αποδείξουμε την Πίστη μας (=Η Αγάπη, όταν πλησιάζει το Θείον) και την συναίσθηση του κοινού (εκ του communis= υπομονή και αγάπη για τον Άνθρωπο ) σκοπού, αμφοτέρων για την Σωτηρία του Ανθρώπου;
_.
CEO Moderna, 14 Ιανουαρίου 2021
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Moderna προειδοποίησε την Τετάρτη ότι ο κορονοϊός που έφερε τις παγκόσμιες οικονομίες στα όριά τους θα μας συντροφεύει “για πάντα”.
Αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας και οι ειδικοί μολυσματικών ασθενειών έχουν δηλώσει ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η Covid-19 να γίνει ενδημική ασθένεια, πράγμα που σημαίνει ότι θα εμφανίζεται σε κοινότητες ανά πάσα στιγμή, αν και είναι πιθανό σε χαμηλότερα επίπεδα από ό,τι τώρα.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Moderna Stephane Bancel φάνηκε να συμφωνεί την Τετάρτη ότι η Covid-19 θα γίνει ενδημική, λέγοντας ότι “ο SARS-CoV-2 δεν θα φύγει”.
“Θα ζήσουμε με αυτόν τον ιό, ίσως για πάντα”, είπε κατά τη διάρκεια συζήτησης στο πλαίσιο του Συνεδρίου Υγείας της JPMorgan.
Οι αξιωματούχοι Υγείας θα πρέπει να παρακολουθούν συνεχώς νέες παραλλαγές του ιού, έτσι ώστε οι επιστήμονες να μπορούν να παράγουν εμβόλια για την καταπολέμησή τους, είπε. Ερευνητές στο Οχάιο δήλωσαν την Τετάρτη ότι ανακάλυψαν δύο νέες παραλλαγές που πιθανότατα προέρχονται από τις ΗΠΑ και ότι μία από αυτές έγινε γρήγορα το κυρίαρχο στέλεχος στο Κολόμπους του Οχάιο, για μια περίοδο τριών εβδομάδων στα τέλη Δεκεμβρίου και στις αρχές Ιανουαρίου.
Το εμβόλιο της Moderna έχει εγκριθεί από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων για χρήση σε Αμερικανούς ηλικίας 18 ετών και άνω.
Αμερικανοί αξιωματούχοι αγωνίζονται να διανέμουν δόσεις και αυτού αλλά και του εμβολίου των Pfizer/BioNtech, αλλά πιθανότατα θα χρειαστούν μήνες πριν οι ΗΠΑ να μπορούν να εμβολιάσουν αρκετά άτομα για να επιτύχουν ανοσία της αγέλης, πράγμα που σημαίνει ότι ο ιός δεν θα έχει αρκετούς νέους ξενιστές για να εξαπλωθεί. Ωστόσο, ο Μπάνσελ είπε την Τετάρτη ότι αναμένει ότι οι ΗΠΑ θα είναι μία από τις πρώτες μεγάλες χώρες που θα επιτύχουν “επαρκή προστασία” από τον ιό.
Υπάρχουν ήδη τέσσερις κορονοϊοί που είναι ενδημικοί σε όλο τον κόσμο, αλλά δεν είναι τόσο μεταδοτικοί ή θανατηφόροι όσο η Covid-19, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
Πηγή: capital.gr
Σχόλιο συντάκτη: Η εργασία παρουσιάστηκε αρχικά ως εισήγηση στα αγγλικά στο τριήμερο διεθνές διατμηματικό σεμινάριο των Θεολογικών Σχολών της Χαϊδελβέργης και της Θεσσαλονίκης με θέμα: “Biblical Liberation Theology, Patristic Theology/Spirituality and the Ambivalence of Modernity in Orthodox and Ecumenical Perspective” που διοργανώθηκε στο Βόλο στις 28-30 Μαΐου 2009. Στην εργασία εξετάζονται και σχολιάζονται κριτικά οι θέσεις του καθηγητή U. Duchrow, όπως αυτές διατυπώνονται σε διάφορα έργα του, σχετικά με τις σημαντικότερες θεολογικές ιδέες και νομικές διατάξεις του ιωβηλαίου έτους, όχι μόνο κατά την εποχή της Π.Δ., αλλά και κατά την εποχή του αρχέγονου χριστιανισμού. Σε αυτή τη δεύτερη περίπτωση παρουσιάζονται οι επιδράσεις του συγκεκριμένου κοινωνικού θεσμού στην οργάνωση και τη ζωή των πρώτων χριστιανικών κοινοτήτων. Δεν παραλείφθηκε να γίνει σύντομη αναφορά και στο σαββατικό έτος, το οποίο αποτελεί την απαραίτητη προϋπόθεση για την ορθή κατανόηση του ιωβηλαίου. Το στοιχείο αυτό απουσιάζει από το σύνολο των εργασιών του Duchrow, καθώς αυτός προτιμά να προσφεύγει μόνο στο ιωβηλαίο, διότι αποτελούσε πληρέστερο κοινωνικό θεσμό από το σαββατικό έτος. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη διαχρονική αξία των θεολογικών ιδεών του ιωβηλαίου έτους και κυρίως στον τρόπο με τον οποίο αυτές συνδέονται κατά τον καθ. Duchrow με τη σημερινή οικονομική κατάσταση σε παγκόσμιο επίπεδο. Στο τελευταίο μέρος της εργασίας σχολιάζονται μερικές από τις πλέον ενδιαφέρουσες προτάσεις που κατά καιρούς απασχολούν τις χριστιανικές εκκλησίες του αιώνα μας σχετικά με το ιωβηλαίο έτος και την επίδραση της θεολογίας του σε διάφορες πτυχές της σύγχρονης ζωής.
του Μόσχου Γκουτζιούδη, 30 Μαίου 2009
Στο Λευιτικό 25:9-10 διαβάζουμε «καί τή δέκατη μέρα τοϋ έβδομου μήνα του πεντηκοστού έτους, θά ηχήσετε δυνατά τις σάλπιγγες σ ’ ολη τή χώρα καί θά το άνακηρύξετε άγιο, είναι το ιωβηλαίο έτος. Την ίδια εκείνη ημέρα τοϋ ’Εξιλασμού, θά κηρύξετε άπελευθέρωση γιά όλους τούς κατοίκους τής χώρας. Κάθε ιδιοκτησία πού έχει πουληθεί, θά έπιστραφεϊ στον αρχικό ιδιοκτήτη της καί καθένας πού εχει πουληθεί ώς δούλος, θά γυρίσει στην οικογένεια του». Το ιωβηλαίο άποτελούσε έναν ολοκληρωμένο κοινωνικό μηχανισμό, ο οποίος, θεωρητικά τουλάχιστον, ενεργοποιούμε τήν αποκατάσταση τής κοινωνικής ισορροπίας εντός τοΰ Ισραήλ. Αυτός ο ξεχασμένος κοινωνικός θεσμός τοΰ αρχαίου ’Ισραήλ άποτελεΐ γιά τον καθηγητή τής συστηματικής θεολογίας τής θεολογικής Σχολής τής Χαιδελβέργης Ulrich Duchrow, μία από τις βιβλικό-θεολογικές βάσεις(1) γιά τήν θεμελίωση των σχέσεων των ανθρώπων μεταξύ τους, μέ τον τριαδικό Θεό καί με τή φύση άκόμη καί σήμερα πού οί συνθήκες ζωής είναι εντελώς διαφορετικές. Μέ άφορμή λοιπόν, τις θέσεις τοϋ Duchrow(2), θά παρουσιάσουμε παρακάτω τις διατάξεις καί τό σκοπό τοϋ κοινωνικού θεσμού τού ιωβηλαίου έτους στήν ολότητά του.
Συνεχίστε την ανάγνωση κατεβάζοντας το αεχείο PDF από εδώ, “Ιωβηλαίο Έτος και Κοινωνική Δικαιοσύνη”
Σπ. Λαβδιώτης, 23 Απριλίου 2020
Η ιστορία κινείται αργά, και εν συνεχεία αιφνιδίως. Η σημερινή απρόσμενη κρίση του κορωνοϊού μας έχει ωθήσει σε έναν έντονο ρυθμό και μέσα σε λίγους μήνες η πανδημία έχει μεταβάλει ολότελα τους πολιτικούς ορίζοντες παγκοσμίως. Ο ρυθμός των γεγονότων έχει επιταχυνθεί ραγδαίως, με τα πρόσφατα περιστατικά να είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικά καθώς η πορεία τους είναι σχεδόν αδύνατον να προβλεφθεί.
Ο κορωνοϊός έχει θέσει τις Ηνωμένες Πολιτείες σε οδυνηρή κατάσταση και η κυβέρνηση επιβαρύνεται με τρις δολάρια χρέη για να αντιμετωπίσει την κατάρρευση της οικονομίας, ενώ οι απολύσεις του εργατικού δυναμικού έχουν υπερβεί τα 26 εκατ. άτομα. Ταυτόχρονα, η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμέτωπη με όλες τις αδυναμίες της, παρακμή, εγωπάθεια και δειλία, με υποκρισία και κούφια σλόγκαν προσπαθεί να επιλύσει τα προβλήματα με πολιτικές που δεσμεύουν τα κράτη- μέλη σε νέα δάνεια.
Το πρόβλημα των χρεών που αυξάνονται γρηγορότερα από την οικονομία λόγω του τόκου έχει αναγνωριστεί από κάθε κοινωνία. Η δυναμική των μαθηματικών του ανατοκισμού του τόκου ωθεί σε εκθετική αύξηση των χρεών και η υπερβολική αυτή αύξηση έχει ιστορικώς οδηγήσει σε κοινωνικές εξεγέρσεις και ανισότητες του πλούτου, ολίγων πλουσίων και πολλών φτωχών και καταχρεωμένων. Και συνιστά τη ρίζα της σημερινής οικονομικής κρίσης, ιδίως της Ελλάδος, που εδώ και μια δεκαετία είναι de facto χρεοκοπημένη από την ημέρα της υπογραφής του Α’ Μνημονίου.