ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Scripta Manent – Κάρελ Κόζικ: Η διαλεκτική της κρίσης
Tuesday
28/07/2020
15:14 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Τράπεζες Κάρελ Κόσικ Λουκάς Αξελός
0

Σχόλιο GMR: (1) — (από Βικιλεξικό) — χειραγώγηση θηλυκό

  • η ενέργεια του χειραγωγώ, η συνειδητή ειδική προσπάθεια κάποιου να επηρεάσει ή να διαχειριστεί έξυπνα ή ύπουλα το συνάνθρωπό του με επιδέξιο τρόπο
    • η χειραγώγηση των καταναλωτών μέσω της διαφήμισης
    • είναι σύνηθες φαινόμενο η τάση πολιτικών να εξηγούν τις επιπτώσεις των δικών τους παραλείψεων στη βάση των εξωοικονομικών παραγόντων χειραγώγησης των αγορών

(2) — Από το εν λόγω άρθρο:

Χειραγώγηση: Με βάση τον παραπάνω εννοιολογικό προσδιορισμό, το (ελάχιστο αν δεν συντρεχουν εξαγορά, εκβιασμός, αντίποινα, καταστολή, κλπ) ποινικό παράπτωμα συνίσταται στην ΔΟΛΙΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ/ ΑΠΑΤΗ(*).

 

      α) πολιτική:Στην πολιτική, η χειραγώγηση σημαίνει ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ του ΟΡΚΟΥ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ, με όλες τις συνακόλουθες ποινικές επιπτώσεις για τις σχετικές πολιτικές/κυβερνητικές/κλπ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΣΧΥΟΝΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ (αστικού, ποινικού, συνταγματικού, διεθνούς), ιδιαίτερα αυτές που συνδυάζονται με τα παραπάνω αδικήματα και αυτά του σχολίου της ανάρτησης του κ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ (εδώ), που φανερώνουν “αν φταίει ο λαός” ή οι Ταγοί  (νομοθετούντες-κυβερνώντες και πνευματική ηγεσία).

      β) μαζική: πολιτική-χρηματιστηριακή κλπ (σωτηρία του ανεξέλεγκτου των ελληνικών και ξένων τραπεζών σε βάρος του ελληνικού λαού) χειραγώγηση μεγάλης έκτασης και βάθους που στην Ελληνική “περίπτωση” 2010-σημερα, συνιστά “Γενοκτονία σε εξέλιξη” (βλέπετε και εδώ Σταυριανίδης).

Ψέμα: = ΔΟΛΙΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ

(*)ΑΡΘΡΟ 386 Π.Κ.

1. Όποιος με την εν γνώσει παράσταση ψευδών γεγονότων σαν αληθινών ή την αθέμιτη απόκρυψη ή παρασιώπηση αληθινών γεγονότων βλάπτει ξένη περιουσία πείθοντας κάποιον σε πράξη, παράλειψη ή ανοχή με σκοπό από τη βλάβη αυτής της περιουσίας να αποκομίσει ο ίδιος ή άλλος παράνομο περιουσιακό όφελος τιμωρείται με φυλάκιση και χρηματική ποινή. Αν η ζημία που προκλήθηκε υπερβαίνει συνολικά το ποσό των 120.000 ευρώ επιβάλλεται κάθειρξη έως δέκα έτη και χρηματική ποινή.

2. Αν η απάτη στρέφεται άμεσα κατά του νομικού προσώπου του ελληνικού δημοσίου, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου ή των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης και η ζημιά που προκλήθηκε υπερβαίνει συνολικά το ποσό των 120.000 ευρώ επιβάλλεται κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών και χρηματική ποινή έως χίλιες ημερήσιες μονάδες. Η πράξη αυτή παραγράφεται μετά είκοσι έτη.

 

Σημείωση G-M-R: Συνακόλουθα είναι και τα άρθρα 389-390 εδώ ολόκληρος ο Π.Κ. (Νόμος 4619/2019 – ΦΕΚ 95/Α/11-6-2019 – Κύρωση του Ποινικού Κώδικα.(Ποινικός Κώδικας Κωδικοποιημένος) – ΚΩΔΙΚΕΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ)

 

Τοποθέτηση της G-M-R:

Ευχαριστούμε τον Λουκά Αξελό για την σταθερή παροχή υποστηρικτικού υλικού της, για πολλοστή φορά απελευθερωτική μας (εδώ θα θέλαμε…) προσπάθειας.

._

 

 

 

Λ. Αξελός , 27 Ιουλίου 2020

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Τη σύγχρονη πολιτική τη χαρακτηρίζουν σαν χειραγώγηση των μαζών. Αυτή η χειραγώγηση προωθείται σε ατμόσφαιρα φόβου και υστερίας. Η πολιτική χειραγώγηση, σαν φαινόμενο τεχνικής ορθολογικότητας στις σχέσεις ανάμεσα στους ανθρώπους, είναι βασισμένη στην τεχνητά δημιουργημένη ατμόσφαιρα της ανορθολογικότητας: Η τεχνική της χειραγώγησης προϋποθέτει και απαιτεί μόνιμη υστερία, φόβο και ελπίδα.

Η πολιτική, σαν μαζική χειραγώγηση, είναι δυνατή μόνο στο σύστημα της γενικής χειραγωγημότητας. Για να μπορέσει η πολιτική να γίνει μαζική χειραγώγηση, για να μετατραπούν οι άνθρωποι σε μάζα, την οποία είναι δυνατόν να κυβερνήσεις, είναι αναγκαίο πριν απ’ όλα να προωθηθεί μια ιστορική αντικατάσταση που ανάγει τον κόσμο σε διάλυση, τη φύση σε πηγή πρώτων υλών και ενέργειας, την αλήθεια σε ακρίβεια, τον άνθρωπο σε υποκείμενο συνδεμένο με το αντίστοιχο αντικείμενο.

Μόνο στη βάση αυτής της ιστορικής αντικατάστασης μπορεί να εμφανιστεί το σύστημα της γενικής χειραγώγησης, στο οποίο είναι δυνατό να φέρεται κανείς με τους ανθρώπους και τη φύση, με τους ζωντανούς και νεκρούς, με τις σκέψεις και τις αισθήσεις σαν σε αντικείμενο χειραγώγησης. Στο σύστημα της γενικής χειραγώγησης η αλήθεια είναι διαποτισμένη απ’ το ψέμα, το καλό απ’ το κακό και αυτή η ταύτιση, η μη διάκριση και η αποβλάκωση την κυρίαρχη ατμόσφαιρα της καθημερινής ζωής.

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο, εδώ.

 

 

Πηγή: slpress.gr