ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.
ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.
Σχόλιο GMR: Εις τους αιώνας των αιώνων, ελέω των περιλαμβανομένων στο σχόλιο της ανάρτησης Προστασία για τις απειλές που δέχεται από αντιεξουσιαστές ζητά η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων : “Εξάλλου η ΕΤΑΔ είναι μια Α.Ε. που ελέγχεται από το Υπερταμείο και τους θεσμούς της Ε.Ε. και οφείλει να έχει έσοδα και κέρδη, λογοδοτούμε γι’ αυτά και δεν χρηματοδοτούμαστε από τον κρατικό προϋπολογισμό.“
Βέβαια (από) “Τον Αύγουστο του 2018 τα μνημόνια αποτελούν οριστικά παρελθόν για τον τόπο.“, διαβεβαίωνε Το Τσογλάνι-Ένοχος Εσχάτης Μνημονιακής Προδοσίας, και εδώ από βήματος Βουλής «Η Ελλάδα τελειώνει με τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018 και αυτό είναι οριστικό και αμετάκλητο»
Και μιας και ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΒΟΥΛΗ και βολεμένων κομμάτων και υποψηφίων κομμάτων και πολιτευτάδων να μπούνε και αυτοί για βόλεμα, έμαθαν καλά το μάθημα πως να κόβουν μια λίβρα σάρκα ελληνική ανά τρίμηνο[1], στο δια παντός θα ισχύουν: … Τέλος στην ενισχυμένη εποπτεία – Αλλαγή σελίδας για την ελληνική οικονομία, με τον τρόπο (βέβαια) που κατηγορηματικά και σαφέστατα μας εξηγεί η υπεύθυνη επικοινωνίας-μάρκετινγκ της ΕΤΑΔ, Λ. Δημοπούλου (Βλ. παρούσα ανάρτηση και εδώ στο σχόλιο ποιο πάνω με μελανά γράμματα)
[1] … Βλέπετε στον σύνδεσμο https://greek-market-research.com/clink/o-mpertol-mprecht-simera/ στα comments : Κατά τα …, “λοιπά”(*), Ελλάδα και Έλληνες θα προσφέρουν επ’ άπειρον μια λίβρα εκ της σάρκας τους ετησίως στο τέρας της Χρεοκρατίας, λίβρα σάρκας του δανειολήπτη (Ο Έμπορος της Βενετίας), που η δόλια παραπλάνηση, οι απειλές, οι εκβιασμοί, οι εξαγορές, τα αντίποινα, η καταστολή, ονομάζουν “πλεονάσματα” με την ανοχή και συνενοχή Βουλής και Ευρωβουλής. Αυτά τα “πλεονάσματα”– “μια λίβρα σάρκας, άρα όχι αίμα. Αν ο Σάιλοκ έχυνε αίμα του Αντόνιο, όλη η …”, ΟΦΕΙΛΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΝΑ ΤΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΕΝΔΕΛΕΧΩΣ(**) ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΣ ΓΝΩΣΗ ΟΛΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ (ΑΝΑΛΟΓΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ) ΜΕΣΩ ΤΗΣ (τώρα εξεταζομένης) ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑΣ ΕΓ47-21/15 ΑΡ.ΠΡΩΤ.ΕΙΣΕΡΧ.ΔΙΚΟΓΡ. 3400/2022 (ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ). =======================
(*) «Καθώς η νομισματική πολιτική κινείται για να αντιμετωπίσει τον πληθωρισμό, η δημοσιονομική πολιτική πρέπει να κινηθεί για να διατηρήσει τη βιωσιμότητα του χρέους. Με άλλα λόγια, οι δημοσιονομικοί περιορισμοί έχουν επανέλθει – και είναι δεσμευτικοί», τόνισε ο Γκασπάρ ( Από τον σύνδεσμο: ΔΝΤ για Ελλάδα: Επιστροφή στα πρωτογενή πλεονάσματα από το 2023 – Oι δημοσιονομικοί περιορισμοί επανήλθαν και είναι δεσμευτικοί )
(**) Όπου και η τριπλοσυνδυασμένη αγωνιστικά-δικαιϊκά/επιστημονικά-πολιτικά (όχι κομματικά) κατατεθειμένη στο 6ο προανακριτικό συμβολή με την παραπάνω ανάρτηση, βάσει και της παλαιότερης δημόσιας προτροπής (και κατ’ ιδίαν ληφθείσας) του ιστορικού στελέχους του ΚΚΕ, Ορέστη Κολοζώφ, “να αγωνιζόμαστε από όλα τα μετερίζια, ακόμα και από όσα μπορούμε να αξιοποιήσουμε μέσα από το αστικό κράτος”.
_.
Γιάν. Κιμπουρόπουλος, 16 Ιουνίου 2022
Αύξηση 20% στο εισιτήριο εισόδου στη μοναδική υπό δημόσια διαχείριση οργανωμένη πλαζ της Αττικής και… προνομιακή, σιωπηρή αύξηση 150% για τους άνω των 65 ετών και τους νέους 15-17 ετών που πλέον δεν δικαιούνται μειωμένο εισιτήριο ● «Δημόσιο δεν σημαίνει και δωρεάν», λέει η ΕΤΑΔ που διαχειρίζεται την Ακτή Βουλιαγμένης, επικαλούμενη τη σημαντική ποιοτική αναβάθμιση της πλαζ και ότι παραμένει φθηνότερη από τις μισθωμένες σε ιδιώτες.
Η πλαζ της Βουλιαγμένης είναι μία από τις 15 επιχειρηματικές τουριστικές μονάδες που διαχειρίζεται απευθείας, δηλαδή χωρίς εκμίσθωση σε ιδιώτη, η Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ). Κι επειδή είναι η μόνη οργανωμένη πλαζ στο λεκανοπέδιο των 5 εκατ. κατοίκων που τη διαχειρίζεται δημόσιος φορέας, δηλαδή το κράτος, θα περίμενε κανείς ειδικά αυτή την περίοδο των τρελών ανατιμήσεων, που κάνουν απαγορευτικό το κόστος διακοπών για το μέσο νοικοκυριό, να έχει ανάλογη τιμολογιακή πολιτική. Κι όμως, η δημόσια ΕΤΑΔ αύξησε φέτος 20% το εισιτήριο εισόδου στην πλαζ. Για δύο ηλικιακές ομάδες, μάλιστα, με έναν πονηρό τρόπο η αύξηση γίνεται πάνω από 100%!
Εχουμε και λέμε λοιπόν: Το κανονικό εισιτήριο τις καθημερινές πέρσι ήταν 8 ευρώ, φέτος, από 1η Ιουνίου, πήγε 10 ευρώ (+20%). Το μειωμένο ήταν 4 ευρώ, φέτος πήγε 5 ευρώ. Τα Σαββατοκύριακα το κανονικό πάει στα 15 ευρώ και το μειωμένο στα 8 (περιλαμβάνεται η ομπρέλα και η ξαπλώστρα). Δωρεάν είσοδο δικαιούνται μόνο τα άτομα με αναπηρία. Ομως, υπάρχει και μια δεύτερη, κρυφή αύξηση για τους δικαιούχους μειωμένου εισιτηρίου. Κι αυτό γιατί, ενώ η ιστοσελίδα της ΕΤΑΔ μάς πληροφορεί ότι το μειωμένο εισιτήριο το δικαιούνται οι άνω των 65 ετών, στον τιμοκατάλογο της Ακτής Βουλιαγμένης το «προνόμιο» του μειωμένου περιορίζεται στους άνω των 75 ετών! Επομένως, για τους 65άρηδες και κάτι (αυστηρά με επίδειξη ταυτότητας) η αύξηση είναι 150%! Και το ίδιο ισχύει για τους ανηλίκους μεταξύ 15-17 ετών, που μέχρι πέρσι δικαιούνταν το μειωμένο εισιτήριο.
Για την τελευταία, κρυφή αύξηση, για τους άνω των 65 ετών –που είναι το συμβατικό όριο που αναγνωρίζει έμμεσα την οικονομική ευαλωτότητα των συνταξιούχων και χρησιμοποιείται από πολλές υπηρεσίες δημοσίου και ιδιωτικού τομέα ως στοιχειώδης κοινωνική παροχή–, δεν είχε κάποια συγκεκριμένη εξήγηση η υπεύθυνη επικοινωνίας-μάρκετινγκ της ΕΤΑΔ, Λ. Δημοπούλου, από την οποία ζητήσαμε αιτιολόγηση των ανατιμήσεων. Για το όλον της αύξησης, ωστόσο, ήταν κατηγορηματική: «Στην Ακτή Βουλιαγμένης έγινε μεγάλη αναβάθμιση και ανακαίνιση. Εχουν επίσης αυξηθεί τα λειτουργικά κόστη κι αυτό ήταν αναπόφευκτο να περάσει και στην τιμή εισιτηρίου. Εξάλλου η ΕΤΑΔ είναι μια Α.Ε. που ελέγχεται από το Υπερταμείο και τους θεσμούς της Ε.Ε. και οφείλει να έχει έσοδα και κέρδη, λογοδοτούμε γι’ αυτά και δεν χρηματοδοτούμαστε από τον κρατικό προϋπολογισμό. Παρ’ όλα αυτά, το προϊόν και η υπηρεσία που προσφέρουμε είναι πολύ φθηνότερο από άλλες πλαζ που διαχειρίζονται ιδιώτες», μας είπε η κ. Δημοπούλου, υπογραμμίζοντας αρκετές φορές ότι «δημόσιο δεν σημαίνει δωρεάν, ελεγχόμαστε για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας».
Καμιά αντίρρηση και προφανώς ισχύει ότι η δημόσια Ακτή Βουλιαγμένης παραμένει φθηνότερη από όλη την «πιάτσα» των οργανωμένων πλαζ που έχουν αναπτυχθεί στην ακτογραμμή της Αττικής, στις παραλίες που δεν ανήκουν σε κανέναν, στην πιο προκλητική ιδιωτικοποίηση-καταπάτηση ενός κατεξοχήν δημόσιου αγαθού, όπως η θάλασσα. Ωστόσο, θα περίμενε κανείς από μια δημόσια επιχείρηση που κατανοεί στοιχειωδώς τη συγκυρία της τρομακτικής ακρίβειας, εξαιτίας της οποίας χιλιάδες οικογένειες και πολίτες αδυνατούν φέτος να κάνουν διακοπές, να δείξει κάποια αυτοσυγκράτηση «στα έσοδα και κέρδη που οφείλει να παρουσιάζει» (εδώ ακόμη και ιδιωτικές εταιρείες ενέργειας καλεί η κυβέρνηση να εισφέρουν από τα «υπερκέρδη» τους).
Διότι η αύξηση 20%, διπλάσια από τον μέχρι στιγμής πληθωρισμό –και 150% για τους άνω των 65, για να μην ξεχνιόμαστε–, για την είσοδο στην πλαζ δεν αντισταθμίζεται από κάποια ανάλογη αύξηση σε μισθούς (με την εξαίρεση των κατώτατων) και πολύ περισσότερο στις συντάξεις, σωστά; Επομένως, το να απαιτείς από μια τετραμελή οικογένεια (γονείς και δύο παιδιά) 46 ευρώ (60, αν ακολουθήσει και η 70χρονη γιαγιά) για ένα σαββατιάτικο μπάνιο μόνο για την είσοδο στη δημόσιας ιδιοκτησίας πλαζ, δεν το λες και φιλανθρωπία.
Πηγή: efsyn.gr
Γιάννη Κιμπουρόπουλου, 28-7–2018
Eίναι τόσο μεγάλο το βάρος της τραγωδίας στην Ανατολική Αττική που δεν αφήνει περιθώρια ούτε καν για δημοσιογραφικά λογοπαίγνια ως προς τις παρενέργειες που έχει στο κυβερνητικό αφήγημα της καθαρής εξόδου από τα μνημόνια και της πανηγυρικής ανακήρυξής της. Οι σχεδιασμοί για δημόσια εκδήλωση με συμμετοχή ξένων ηγετών στις 21 Αυγούστου έχουν προς το παρόν παγώσει, παρότι δεν είχε υπάρξει επίσημη προαναγγελία της, αλλά μόνον διαρροές. Είναι προφανές ότι ο Αύγουστος δεν θα κυλήσει ως κατεξοχήν μήνας θερινής ραστώνης – ακόμη κι αν οι εποχικές δασικές πυρκαγιές δεν έχουν την καθιερωμένη έξαρση και επιτρέψουν κάτι τέτοιο. Αντίθετα, ο Αύγουστος θα εξελιχθεί σε μήνα οξείας πολιτικής πόλωσης με άξονα τις τραγικές επιπτώσεις των πυρκαγιών και τις πολιτικές ευθύνες. Η Ν.Δ., αλλά και η υπόλοιπη αντιπολίτευση θα τις αξιοποιήσει στο έπακρο. Οι εναλλακτικές διαφυγής και ανταπάντησης που διαθέτει η κυβέρνηση δεν είναι σαφείς.