ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Αυτά έμαθα στην Πολωνία που σπούδασα … Αξίωμα 1!!!!
Wednesday
23/11/2022
07:38 GMT+2
Κείμενα Γνώμης ΕΝΕΡΓΕΙΑ Νίκ. Στεφανής
0

_.

 

 

 

 

Νικ. Στεφανής, 20 Νοεμβρίου 2022

 

 

 

 

 

 

Για να υπάρξει αέναη ανάπτυξη, απασχόληση και ευημερία, απαιτείται ενεργειακή αυτάρκεια, στο βαθμό που μπορεί αυτό να υλοποιηθεί.

Με άλλα λόγια, αν από τον λιγνίτη μας μπορούν να καλυφθούν οι ηλεκτρικές ενεργειακές μας ανάγκες για τα επόμενα 60 χρόνια κατά 70%, τις μονάδες παραγωγής ενέργειας από λιγνίτη δεν τις κλείνεις, αντιθέτως τις χρησιμοποιείς και τις βελτιώνεις, για να έχεις και επάρκεια ενέργειας και καθαρό περιβάλλον.

Αν υπάρχουν κοιτάσματα αερίου ή πετρελαίου στη χώρα μας, σπεύδει η χώρα, χωρίς καθυστέρηση, να τα εξορύξει και να τα εκμεταλλευτεί και ξεχνά τους ύποπτους ευαίσθητους πράσινους που φοβούνται δήθεν ότι οι θάλασσές μας θα γίνουν κόλπος του Μεξικού, κόλπος που όμως έχει και πετρέλαιο αλλά και υψηλότατο τουρισμό.

Τι άλλο μας λέει η ιστορία. Η ύφεση που δημιουργήσαν με την ενεργειακή πείνα (απολιγνιτοποίηση )και πληθωρισμό , τις μειωμένες κρατικές δαπάνες, τους ελάχιστους μισθούς και γενικά την λιτότητα , οδηγεί σε ύφεση, ανεργία, γενοκτονία και θέτουν σε κίνδυνο και την κουτσή Δημοκρατία που έχουμε και τις αξίες του Πολιτισμού.

Τέλος καμία άλλη πηγή ενέργειας δεν πρέπει να μην μελετηθεί και εξεταστεί, ακόμα και να χτίσουμε με τους Γάλλους πυρηνικούς σταθμούς.

 

 

Πηγή: oataktos.wordpress.com

 

 

Από τη μια πολιτικός “υπόκοσμος” με πτυχίο Χάρβαρντ, από την άλλη ο ιδεοληπτικός ΣΥΡΙΖΑ
Saturday
19/11/2022
19:11 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Πέτρος Πιζάνιας ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
0

Σχόλιο GMR: Ο επίλογος-ερώτημα του σεβαστού αρθρογράφου, δεν μας αφήνει την παραμικρή αμφιβολία, πως ακόμα και άκρως σεβαστοί διανοούμενοι (στους οποίους υπολογίζαμε…), πάλι ΜΕΣΑ στο ίδιο σύστημα χρεοκρατίας-έξωθεν εξάρτησης εναποθέτουν ελπίδες.

_.

 

 

 

 

Πέτ. Πιζάνιας, 12 Νοεμβρίου 2022

 

 

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

 

Πάνε χρόνια τώρα τα ελληνικά πολιτικά κόμματα έχουν χάσει τη ικανότητα να επεξεργάζονται νοήματα ίσως ακόμη και ουσιώδεις λύσεις. Στα χρόνια των μνημονίων, ζωντανά ακόμη σήμερα, όλα με την σειρά τους μας έβαλαν σε μνημόνια και ταυτόχρονα υπόσχονταν ότι θα μας βγάλουν από αυτά. Έτσι, η περίοδος των μνημονίων ισοπέδωσε τα κόμματα εξουσίας, επειδή οι διαφορές μεταξύ τους συρρικνώθηκαν δραστικά. Αλλά να που ο νυν πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με πτυχίο Χάρβαρντ, ήρθε να δημιουργήσει ένα ξεχωριστό πλην χείριστο υπόδειγμα, κάνοντας τους άλλους αρχηγούς κομμάτων να φαντάζουν Αη Γιώργηδες!

Δεν ξέρω αν είναι εκείνη η αντίφαση που τον χαρακτηρίζει μεταξύ του ύφους σαράντα καρδιναλίων (προφανώς λόγω οικογένειας και Χάρβαρντ) και πολιτικού εκτοπίσματος καντηλανάφτη που τον ώθησε να κηρύξει οικογενειακά (μαζί με την αδελφή του) πόλεμο εναντίον της Ρωσίας! Ούτε ποιος νεοφιλελεύθερος μεγαλοϊδεατισμός τον ώθησε να ανασκολοπίσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας εν μέσω πανδημίας, το ίδιο και το εκπαιδευτικό σύστημα.

 

Ακόμη, να αποτελειώσει τα υπολείμματα προστασίας της εργασίας, να αποστεώσει την ήδη ισχνή πολεμική βιομηχανία, να μπλοκάρει έρευνες για υδρογονάνθρακες (τις οποίες ανακάλυψε την ημέρα της γενικής απεργίας), να ψηφίσει νομοσχέδια που είχαν συντάξει οι νομικές υπηρεσίες της Ένωσης Τραπεζών, του ΣΕΒ και παρασιτικών ολιγαρχών, μετατρέποντας το Κοινοβούλιο σε πάγκο εξυπηρέτησης ισχυρών.

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Εφοδος ΕΛ.ΑΣ σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στα Εξάρχεια: Βρέθηκαν τα γνωστά σύνεργα των «μπαχαλάκηδων»
Saturday
19/11/2022
18:59 GMT+2
Κείμενα Γνώμης "ταξική πάλη" μπαχαλάκηδες
0

Σχόλιο GMR:   Αυτά είναι τα σύνεργα της ΕΠΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕΝΗΣ “ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ”.

“Ταξικής πάλης” συντηρούμενης ποικιλοτρόπως, και από φανερά και από κρυφά και από συστημικά και από “αντιεξουσιαστικά” και από κοινοβουλευτικά/πολιτευόμενα ΚΕΝΤΡΑ-ΠΡΟΣΩΠΑ, “ταξικής πάλης”.

1) “Ταξική πάλη”, 2) εγκληματικότητα όλων των ειδών και βαθμών, 3) δικαιωματικότητα συνδυασμένη με ιδιοτελή αξιοποίηση, 4) τηλε-εξαπάτηση και τηλε-τρομοκρατία, 5)  οπαδοκρατία παντός είδους με ιδιοτελείς ως σκοτεινές και εγκληματικές άκρες, είναι μερικά από τα βασικά συστατικά του εκ του ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑΤΟΣ του ισχύοντος κοινωνικοπολιτικού συστήματος ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ επί της κοινωνίας.

Το ίδιο το σύστημα, η οικονομική ολιγαρχία εσωτερική και εξωτερική, μέσω της Βουλή πάντα, με έναν ολόκληρο θεσμικά, εξωθεσμικά (και παραθεσμικά) ελεγχόμενο δικαιϊκό κόσμο, με χρησιμοποίηση θεσμικά (και παραθεσμικά) δυνάμεων τάξης και ασφάλειας, και φυσικά ελέγχοντας/”διορθώνοντας” και την πορεία του εποικοδομήματος, εξαπατά, ελέγχει, διαιρεί, εκβιάζει, εξαγοράζει, επιβάλλει, καταστέλλει, τιμωρεί.

Κατά τα λοιπά, ας είμαστε ευχαριστημένοι όλα τα παραπάνω να γίνονται με στοιχειώδη καπιταλιστική “εκλογίκευση”, με επαρκείς γνώσεις επιστήμης-οργάνωσης, ευπρόσδεκτο κάτι το δυνατόν καλύτερο, για να μην υπάρχει (τουλάχιστον, γιατί για τα πολύ καλύτερα δεν αξιωνόμαστε όλοι οι αντί-καπιταλιστές) πέραν της προαναφερθείσας παντός είδους εκμετάλλευσης, περαν δηλαδή της ταξικής-πατριωτικής-ηθικής εκμετάλλευσης, και “λόγω ασχετοσύνης καταστροφή”.

_.

 

 

 

 

HellasJournal-ειδήσεις, 18 Νοεμβρίου 2022

 

 

 

 

 

 

Επιχείρηση σε εγκαταλελειμμένο κτίριο κοντά στην πλατεία Εξαρχείων πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί, στο πλαίσιο κατάλληλης αξιοποίησης πληροφοριακών δεδομένων, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον συγκεκριμένο χώρο συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 100 φιάλες αλκοολούχων ποτών σε κιβώτια, πέτρες και λοιπά οικοδομικά υλικά.

 

 

 

 

Πηγή: hellasjournal.com

 

 

Βιασμοί και εκβιασμοί σε δομές “για το καλό του παιδιού”;
Saturday
19/11/2022
18:38 GMT+2
Κείμενα Γνώμης κακοποίηση Κιβωτός του Κόσμου Ολγα Μαύρου
0

_.

 

 

 

 

Ολγα Μαύρου, 18 Νοεμβρίου 2022

 

 

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

 

Πολύ δυσάρεστη η εικόνα που σχηματίζεται για την “Κιβωτό του Κόσμου”, αλλά και το Νοσοκομείο Παίδων και εν γένει την πολιτεία εν προκειμένω, μετά από καταγγελίες για βιασμό παιδιών από παιδί στο Παίδων (κάτι που δεν φαίνεται να αμφισβητείται) και για σεξουαλική κακοποίηση και ξυλοδαρμούς από παιδαγωγό στην “Κιβωτό”, περιστατικό που διερευνάται. Πρωταγωνιστεί πάντως και πάλι η γύμνια της πολιτείας, καθώς η αρμόδια υφυπουργός παραδέχεται ότι δεν υπάρχουν κρατικές δομές για να αναλάβουν όλα αυτά τα παιδιά προβληματικών οικογενειών.

Τα παιδιά αυτά – τα οποία συχνά είναι προβληματικά ως προς την συμπεριφορά τους και τα ίδια – μένουν επί μήνες στο “Παίδων”. Όμως, παράλληλα προκύπτουν ζητήματα και με την “λύση” της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, όπως είναι οι ΜΚΟ σαν την “Κιβωτό του Κόσμου”. Όσον αφορά στην τελευταία, καταγγέλθηκαν παιδαγωγοί ή πάντως εργαζόμενοι σε αυτήν, για ασέλγεια εις βάρος φιλοξενουμένων παιδιών και για εκβιασμούς. Ο δημιουργός της, πατήρ Αντώνιος, δήλωσε ότι δεν έχει ενημέρωση από τις αρχές για τα καταγγελλόμενα περί κακοποίησης και ασέλγειας ή περί σκληρών τιμωριών στους τροφίμους.

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

Αλέκα Παπαρήγα: «Ατσάλινη» στην πορεία για το Πολυτεχνείο
Saturday
19/11/2022
13:15 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Αλέκα Παπαρήγα Καπιταλισμός
0

Σχόλιο GMR: Τεράστιος ο σεβασμός από το newpost για  την Παπαρήγα…

Έτσι, ούτως ώστε, όσοι τρελαίνονται με κάτι τέτοια, να πηγαίνουν ζούπητοι σε Κασιδιάρη, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Καζάκη κλπ αντί προσώπου σου καπιταλιστικά στηρίγματα.

_.

 

 

 

NewPost-newsroom, 17 Νοεμβρίου 2022

 

 

 

 

 

Η Αλέκα Παπαρήγα στην κορυφή του αγώνα, παρά τα κινητικά της προβλήματα.

 

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος δήλωσε το παρών στη μεγαλειώδη πορεία για το Πολυτεχνείο, με την Αλέκα Παπαρήγα να «κλέβει» τις εντυπώσεις.

 

«Ατσάλινη» και μαχητική, παρά το κινητικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει και τα 77 της χρόνια, η πρώην Γ.Γ. του ΚΚΕ έφτασε μέχρι την αμερικανική πρεσβεία.

Αξίζει μάλιστα να τονιστεί πως και προ ολίγων ημερών, εμφανίστηκε εκ νέου, στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.

Αλέκα Παπαρήγα: Όταν το Twitter την αποθέωσε

Viral στο twitter έγινε η φωτογραφία της Αλέκας Παπαρήγα από την παρουσία της στην πορεία που έγινε με αφορμή την Πανελλαδική απεργία της 9ης Νοέμβρη.

Η Αλέκα Παπαρήγα στηριζόμενη σε «πι» συμμετέχει στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ παρά το γεγονός ότι έχει κάποια προβλήματα υγείας και γι αυτό η χρήση του βοηθητικού.

Η εικόνα της 77χρονης Αλέκας Παπαρήγα να συμμετέχει στην πορεία ακόμα και με το «πι» προκάλεσε αρκετά σχόλια για την πρώην Γενική Γραμματέα του ΚΚΕ, τα περισσότερα εκ των οποίων θετικά.

Οι περισσότεροι χρησιμοποίησαν λέξεις όπως «σεβασμός» και «αναγνώριση» για να χαρακτηρίσουν την εικόνα της Αλέκας Παπαρήγα στην πορεία.

 

Δείτε ορισμένα από τα tweets:

 

 

Πηγή: newpost.gr

 

 

Η αιτία του Πληθωρισμού
Saturday
19/11/2022
12:39 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Πληθωρισμός Σπ. Στάλιας
0

Σχόλιο GMR:   Ναι αγαπητέ Δάσκαλε και άριστε εκλαϊκευτή επί μακροοικονομικών θεμάτων, καλά τα λες.

Όμως, όπως επισημαίνεις, αποταμίευση/αποθησαυρισμός, κερδοσκοπία, λειτουργούν, και όπως γνωρίζεις λειτουργούν μέσα σε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, συστήματα όπου τα μεγάλα ψάρια, ΗΠΑ κλπ, επιβάλλουν ακόμα χειρότερα πράγματα στα μικρά ψάρια, Ελλάδα κλπ.

Ο Δάσκαλός μας, όχι μόνο δεν βρίσκει διέξοδο ΕΞΩ από αυτά τα συστήματα, αντίθετα ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΑ βλέπει υλοποίηση των εξηγήσεών του, για από τον ίδιο επιθυμητή σύνδεση απασχόλησης-παραγωγικότητας-εθνικού νομίσματος, αρνούμενος έστω και σχετική συζήτηση.

Οπότε, τον αγαπάμε μεν από όταν τον γνωρίσαμε, του λέμε δε πως καλή φασολάδα δεν γίνεται αν μέσα ρίξεις και πέτρες, θα ξεδοντιαστείς, μαζί και ο λαός, στα σίγουρα.

Λέμε ακόμα, μήπως δεν έχει γίνει κατανοητό, πως το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ (όχι μόνο της ευρωζώνης) ΤΗΣ ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΕΞΑΡΤΩΜΕΝΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ, στο οποίο η G-M-R δεν προσβλέπει, κρατιέται επειδή η ΑΠΕΙΛΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ;

_.

 

 

 

 

Σπ. Στάλιας, 18 Νοεμβρίου 2022

 

 

 

 

 

 

Αυτή η φωτογραφία είναι από την εποχή της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης. Τι μας λέει η φωτογραφία. Ότι τυπώθηκε πολύ χρήμα και έτσι δημιουργήθηκε χαοτικός πληθωρισμός, υπερπληθωρισμός, που οδήγησε στην άνοδο τελικά του Χίτλερ.

Λάθος, όλα λάθος!

Μην συγχέουμε την συσχέτιση μεταξύ προσφοράς χρήματος και πληθωρισμού, με την αιτία που προκαλεί τον του πληθωρισμού.

Γερμανάκια φτιάχνουν ένα πύργο με χαρτονομίσματα την εποχή του υπερπληθωρισμού.

Πώς λειτουργεί πραγματικά ο πληθωρισμός.

Ο πληθωρισμός περιγράφεται από την εξίσωση, MV = PΥ (προσφορά χρήματος*ποσοστό δαπανών =  τιμές*παραγωγή).

Η αύξηση της προσφοράς χρήματος (M) θα μπορούσε να αυξήσει τις τιμές (P), μόνο όταν η παραγωγή (Υ) εξαντλήσει την παραγωγικής της ικανότητα (πλήρης απασχόληση).

Αλλά η οικονομία ποτέ δεν φτάνει σε αυτά τα όρια και από την άλλη πολλά χρήματα αποταμιεύονται και μειώνουν το ποσοστό των δαπανών (V).

Εάν τα χρήματα όμως τροφοδοτήσουν τη ζήτηση και δαπανηθούν, οι εταιρείες θα προσπαθήσουν να κυριαρχήσουν σε αυτήν την περίπτωση παράγοντας περισσότερα αγαθά και υπηρεσίες (Υ) και θα αυξήσουν την απασχόληση.

Άρα η εξίσωση MV = PΥ πρέπει να διαβαστεί από δεξιά προς τα αριστερά και όχι το αντίθετο, δηλαδή η αιτία του πληθωρισμού είναι στην πλευρά της παραγωγής/προσφοράς. Παράδειγμα, έχουμε πληθωρισμό όχι γιατί αυξήθηκε η ζήτηση (πήρατε κάποια αύξηση στον μισθό σας;), αλλά από την μειωμένη παραγωγή (μειωμένη προσφορά), από το εξωτερικό χρέος και φυσικά από την κερδοσκοπία. Τα παραδείγματα που αναφέρουν οι περισσότεροι, Βαϊμάρη Γερμανία, Ζιμπάμπουε, Αργεντινή, κτλ, δεν έχουν δόση αληθείας, είναι ιδεολογικές αηδίες.

Συνοψίζοντας: δεν έχουμε πληθωρισμό γιατί αυξήθηκε η ποσότητα του χρήματος, αλλά, επειδή έχουμε πληθωρισμό, αυξάνεται η ποσότητα του χρήματος.

Η αύξηση των επιτοκίων, οι ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί και η μείωση των μισθών για την καταπολέμηση του πληθωρισμού θα οδηγήσει σε λιτότητα και δραματική ύφεση, και μετά έρχεται ο Στάλιν ή ο Χίτλερ. Ιστορικά εξακριβωμένο και θεωρητικά θεμελιωμένο. Το κάθε αυταρχικό καθεστώς είναι προϊόν του νεοφιλελευθερισμού!

Πιό απλά δεν γίνεται!

 

Πηγή: hereticalideas.gr

 

Είναι έτοιμη η Ελλάδα να επεκτείνει τα Χωρικά της Ύδατα; Θα τύγχανε της αναμενόμενης δυτικής υποστήριξης;
Saturday
19/11/2022
10:34 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Εθνική Ανεξαρτησία Λάζ. Καμπουρίδης Χωρικά Υδατα
0

Σχόλιο GMR: Λογικές σκέψεις (κάτι είναι και αυτό βέβαια όχι αμελητέο, δεδομένης της ανικανότητας ημών των κρινόντων τους κρινόμενους/υπαιτίους), ΕΝΤΟΣ της “λογικής” όμως, κράτους μη αυτεξούσιου.

Υπενθυμίζουμε το περιορισμένων οικονομικών δυνατοτήτων-οικονομικής/αναπτυξιακής προοπτικής (άρα και όσον αφορά οικονομικές/παραγωγικές αμυντικές δυνατότητες) καθεστώς της επιβληθείσας από το 2010 χρεοκρατίας (παρά και το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος του 2015).

Βέβαια η απεμπόληση της αυτεξουσιότητας συνοδεύτηκε όπως αναμενόταν και σε απεμπόληση κυριαρχίας, εμμέσως με την Συμφωνία των Πρεσπών, αμέσως με τις συμφωνίες με Ιταλία και Αίγυπτο (που θα μπορούσαν να συμφωνηθούν όχι με εκχώρηση κυριαρχίας αλλά με μεσομακροπρόθεσμες ανανεούμενες συμφωνίες και εφ’ όσον θα υπάρχει συμμαχική σχέση βάσει παράλληλων συμφωνιών).

Συνολικά, υπάρχουν τα παρακάτω ζητήματα http://greek-market-research.com/clink/ta-zitimata-mias-ithikis-amp-politikis-quot-anatropis-kai-anadomisis-ton-pragmaton-quot/ και η παρακάτω λύση http://greek-market-research.com/clink/d-a-d-a-dimosias-antidebtocracy-pragmatognomosynis/ .

_.

 

 

 

 

Λάζαρος Καμπουρίδης(*), 15 Νοεμβρίου 2022

 

 

 

 

 

 

Με απόφαση της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης του Ιουνίου 1995, εκφράσθηκε η αντίθεση της Άγκυρας σε πιθανή πρόθεση της Αθήνας να επεκτείνει τα Χωρικά της Ύδατα (Χ.Υ.) πέραν των 6 μιλίων και δόθηκαν όλες οι αρμοδιότητες στην τουρκική κυβέρνηση για την προστασία και υπεράσπιση των ζωτικών συμφερόντων της χώρας, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που κρίνονται στρατιωτικά απαραίτητες.

Η απειλή αυτή της Άγκυρας, συνεχίζει να αποτελεί τη βασική κόκκινη γραμμή όλων των τουρκικών κυβερνήσεων, κεμαλιστών και νεοοθωμανιστών.

Την τελευταία περίοδο έχουν προστεθεί δύο νέες αξιώσεις της Άγκυρας οι οποίες δεν αποκλείεται να αποτελέσουν αιτίες τουρκικής αντίδρασης και με στρατιωτικά μέσα: ο όρος της αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου τα οποία κατά την Άγκυρα υπόκεινται σε καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης, καθώς και η επέκταση των Χ.Υ. της Ελλάδας νοτίως Κρήτης και ανατολικά Ρόδου.

  • Το τελευταίο, αν και δεν έχει εκφρασθεί ακόμη επίσημα από τουρκικής πλευράς, φαίνεται ότι εντάσσεται σε ένα νέο πλαίσιο αναθεωρητισμού της τουρκικής πλευράς, αφού οι περιοχές νοτίως Κρήτης και ανατολικά Ρόδου κατά την τουρκική θεώρηση αν και δεν ανήκουν στο Αιγαίο, επηρεάζουν κατά ένα μέρος το παράνομο Τουρκολυβικό Μνημόνιο.

Θυμίζουμε ότι κατά την επίσκεψη του τότε Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Α. Νταβούτογλου στην Αθήνα τον Μάρτιο του 2011 αυτός είχε αναφέρει ότι, το Καστελόριζο δεν ανήκει στο Αιγαίο αλλά στη Μεσόγειο.

(more…)

Μοντέλο Λιβάνου-Ισραήλ προωθούν οι ΗΠΑ για Ελλάδα-Κύπρο-Τουρκία
Monday
14/11/2022
15:43 GMT+2
Κείμενα Γνώμης ΑΟΖ Θαλάσσια Σύνορα Ισραήλ ΚΥΠΡΟΣ Κώστ. Βενιζέλος Λίβανος
0

_.

 

 

 

 

Κώσ. Βενιζέλος, 13 Νοεμβρίου. 2022

 

 

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Η συμφωνία Λιβάνου – Ισραήλ για καθορισμό των μεταξύ τους θαλάσσιων συνόρων, που επιτεύχθηκε με αμερικανική μεσολάβηση, προκαλεί έντονη κινητικότητα στην περιοχή, στη σκιά και των ευρύτερων γεωπολιτικών εξελίξεων. Τα δεδομένα που διαμορφώνονται παραπέμπουν στο να δημιουργηθεί ένα μοντέλο επίλυσης δύσκολων διαφορών, που φαίνεται από διάφορες κινήσεις, ασκήσεις επί χάρτου που γίνονται, ότι ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες περιπτώσεις, όπως το τρίγωνο Ελλάδας, Κύπρου και Τουρκίας.

Το σκηνικό φαίνεται να στήνεται με αμερικανικές ευλογίες, και ενόψει των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Ευρώπη με το φυσικό αέριο, προφανώς και θα προωθηθεί γρηγορότερα από ό,τι μπορεί κανείς να προβλέψει. Πρόκειται για ένα μοντέλο, που αφορά την επίλυση δύσκολων διαφορών, μεταξύ εχθρικών κρατών, που δεν αναγνωρίζει το ένα το άλλο. Ένα μοντέλο το οποίο, στην περίπτωση Λιβάνου και Ισραήλ, στηρίζεται σε αμερικανικές εγγυήσεις για την εφαρμογή της συμφωνίας. Ο ειδικός απεσταλμένος του Λευκού οίκου, Έιμος Χόκσταϊν, μετά από πολλές προσπάθειες και πολλά πήγαινε-έλα, έφθασε στον στόχο, την επίτευξη συμφωνίας. Πρέπει να σημειωθεί και η προσωπική εμπλοκή του Προέδρου Μπάιντεν, ο οποίος παρενέβη  στον Γάλλο ομόλογό του, Εμανουέλ Μακρόν, για να αναλάβει η γαλλική εταιρεία ΤΟΤΑL τις έρευνες στην περιοχή, όπου εκτιμάται ότι υπάρχει κοίτασμα.

 

Σημειώνεται συναφώς πως το Ισραήλ παραχώρησε 860 τ.χ. θάλασσας  στον Λίβανο για να γίνει συμφωνία, καθώς προέταξε το θέμα της ασφάλειας. Η λογική πίσω από αυτό είναι η προσέγγιση πως, επειδή θα αναπτυχθεί το κοίτασμα στο τεμάχιο 9 (του Λιβάνου), θα υπάρξει τεράστιο οικονομικό όφελος για την αραβική χώρα, η οποία καταρρέει οικονομικά, και έτσι θα δημιουργηθούν προϋποθέσεις για την επικράτηση συνθηκών σταθερότητα και ειρήνης και άρα ευημερίας. Η ευημερία του Λιβάνου, θα θωρακίσει την ασφάλεια του Ισραήλ,  το οποίο εκτιμά πως έτσι θα μειωθεί η δύναμη και η επιρροή της Χεζμπολάχ.

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

Κυρ. Μητσοτάκης: Αδιανόητα τα ψέματα Βαξεβάνη – Δεν εκβιαζόμαστε από κανέναν
Saturday
12/11/2022
23:17 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Αλ. Τσίπρας Κυρ. Μητσοτάκης Κώσ. Βαξεβάνης Ν.Δ. ΣΥΡΙΖΑ
0

Συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου, στην εκπομπή “Ενώπιος Ενωπίω”, η οποία μεταδίδεται από τον τηλεοπτικό σταθμό ANT1, Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022.
(ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Σχόλιο GMR: Υπενθύμισε ότι ο κ. Βαξεβάνης αναφέρεται ότι σε υπόθεση αμερικανικού δικαστηρίου εμπλέκεται στη ροή 10 εκατ. δολαρίων από ρώσο ολιγάρχη προς τη χώρα μας για την παραγωγή τηλεοπτικών προγραμμάτων.

Στον δρόμο που χάραξε η “Η γάτα των Ιμαλαΐων” https://www.tovima.gr/2016/02/27/politics/o-igetis-o-ekdotis-kai-i-gata-twn-imalaiwn-2/ για λογαριασμό του “πρώτη φορά Αριστερά”.

Πρόκειται για συστηματικό και εναλλασσόμενο αριστεροδεξιό σφετερισμό της λαϊκής κυριαρχίας, στον οποίο σφετερισμό, οι εκάστοτε κυβερνώντες, διαπλέκονται σε καταστάσεις “απλά”, σφετερισμού λαϊκής κυριαρχίας. Το να προσθέταμε χαρακτηρισμούς (από αυτούς που περισσεύουν στην πολιτική αντιπαράθεση), καταστάσεις βρώμικες, σκοτεινές, ύποπτες, δυσώδεις, θα μειώναμε την ποινική σημασία του σφετερισμού της λαϊκής κυριαρχίας.

Όμως, για αριστερούς και διανοουμένους, για τους μεν πρώτους “το θέμα δεν είναι νομικό-το θέμα είναι πολιτικό“, για δε τους δεύτερους, θέλουν να αγνοούν συστηματικά το νομικό, ιδιαίτερα την υποχρέωσή τους να αντιμετωπίζουν αιτίες (και όχι ξέρω οικονομικά-δεν ξέρω νομικά, κλπ υπεκφυγές) και υπαιτιότητες (και όχι λέω τι φταίει αλλά όχι ποιός φταίει) ως ενεργοί πολίτες, οπωσδήποτε ΚΑΙ την Ηγεσία της Τακτικής Δικαιοσύνης (διότι στα ενδιάμεσα κλιμάκια έχουμε δείγματα ΣΥΝΕΠΕΙΑΣ που την αφήνουμε ανυπεράσπιστη).

Αντί δε για την οφειλόμενη εξ αριστερών και εκ της διανόησης αλληλεγγύη προς τον υφιστάμενο τον σφετερισμό της λαϊκής κυριαρχίας Λαό, “για όλα φταίει ο Λαός”!!!

Το καπιταλιστικό σύστημα δεν εκμεταλλεύεται “προσωρινά πια” τις κοινωνίες. Και τούτο διότι το καπιταλιστικό επί του συνόλου της κοινωνίας εποικοδόμημα, έχει καταπλακώσει ήθος και ψυχή, πρώτα πρώτα των πνευματικών ΚΑΙ “ΤΑΞΙΚΩΝ” ταγών.

Και βέβαια, αν τυχόν ο πρωθυπουργός, την ώρα που καταγγέλλει τον κο Βαξεβάνη, εμμέσως ή αμέσως και τον Α.Τσίπρα, ως «Επαγγελματίες εκβιαστές» κατήγγειλε ο Μητσοτάκης: Τι είπε για παρακολουθήσεις, Βαξεβάνη, εκλογές, Ολυμπιακό και υδρογονάνθρακες, ΔΕΝ τους μηνύσει (αλλά “στηρίζεται στην δικαιοσύνη και στον εισαγγελέα του Α.Π να ζητήσει αποδείξεις και διευκρινιστικά στοιχεία”… όπως ανέφερε) για την εκβίαση και μάλιστα συστηματική (“επαγγελματίες“), συνοδευόμενη από δόλια παραπλάνηση του λαού και λοιπά εμφανή ή υποκρυπτόμενα σοβαρότατα αδικήματα, καθίσταται συνένοχος αυτής της ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ, καθίσταται συνένοχος επί των από τον ίδιο καταγγελλομένων μεγεθών.

Για να δούμε (η G-M-R θα βλέπει, όχι απραγώς) αν θα γίνει μήνυση (ή εξεταστική επιτροπή https://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/To-Politevma/Syntagma/article-70/ για να σέρνεται πολιτικάντικα ένα ποινικό θέμα άσχετο με πολιτικές υποχρεώσεις). Εφ’ όσον γίνει μήνυση, αν θα δεχθεί η Τακτική Δικαιοσύνη πως υπάρχει οποιαδήποτε ειδική μεταχείριση (πχ άρθρο 86Σ κλπ) και θα διαβιβάσει στη Βουλή την δικογραφία, ή αν η Τακτική Δικαιοσύνη θα θεωρήσει πως τέτοια αδικήματα ουδεμία σχέση μπορεί να έχουν με κοινοβουλευτικές και κυβερνητικές αρμοδιότητες (αλλά πραγματοποιήθηκαν δι’ ίδιον ή αλλότριον όφελος “επ’ ευκαιρία” αυτών) και επίσης, εφ’ όσον ο εκβιασμός καταγγέλλεται ως “επαγγελματικός”, πρέπει να εξεταστεί αν λειτουργούσε από εποχής “γάτας των Ιμαλαΐων και εντεύθεν”).

 

Επί του θέματος προσθέτουμε σχετικούς συνδέσμους με σχόλιά μας:

https://edolio5.blogspot.com/2022/11/500000-15-predator.html , ένα άρθρο του οποίου ο συντάκτης θα πρέπει να κληθεί από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ΑΜΕΣΩΣ να καταθέσει τα στοιχεία που διαθέτει. Το γιατί βέβαια, ο δημοσιογράφος Αρης Σπίνος https://www.efsyn.gr/ellada/dikaiosyni/i-diki-tis-hrysis-aygis/194274_eide-o-spinos-ton-maiandro-anapoda που διαχειρίζεται αυτή την ιστοσελίδα ΔΕΝ έστειλε “από υπέρμετρη αγάπη προς την πατρίδα” (βλέπετε περί αυτής της αγάπης στον αμέσως πιο πάνω σύνδεσμο), δεν είναι να απορεί κανείς.

Πρόκειται για δημοσιογραφικό υποβιβασμό των εγκλημάτων σε εμπόρευμα, εμπόρευμα (συναλλακτικό-συναλλαγής τύπου συναλλαγών Τάκη Μπαλτάκου(1) – Ηλία Κασιδιάρη) δημοσιογραφικό-πολιτικό, εμπόρευμα τεράστιου ποινικού ενδιαφέροντος, στο οποίο διαπλέκονται (για ποιούς λόγους, … , συναλλακτικούς, εκβιαστικούς, … , εξαγοράς,…, ;;;) σύμφωνα με το άρθρο και δικαστικοί, όπως διαβάζουμε(2).

Βεβαίως το ξε-κουκούλωμα της υπόθεσης, ΑΝ ΤΥΧΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ (αυτό θα σημαίνει πως το άρθρο δικαίως την εμπλέκει και αυτήν είτε αμέσως, είτε εμμέσως αυτό δεδομένο σύμφωνα με το “Πολλές συνομιλίες αφορούν και δικαστικούς λειτουργούς!”), είναι υπόθεση όσων αντι-τίθενται, όχι βερμπαλιστικά στον καπιταλισμό ή στην κυβέρνηση, αλλά “ακόμα και με αδύναμα μέσα” (3) στην ΑΔΙΚΟΠΡΑΞΙΑ.

 

(1) από Τάκης Μπαλτάκος

Ήταν γενικός γραμματέας της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά μέχρι τις 2 Απριλίου 2014, όταν και παραιτήθηκε λόγω της αποκάλυψης υπόγειων συνομιλιών του με τον Ηλία Κασιδιάρη. Σε αυτές τις συνομιλίες ο τότε γενικός γραμματέας της κυβέρνησης μιλούσε για τις δικαστικές διώξεις της Χρυσής Αυγής, τις οποίες μάλιστα αποδόμησε, κάνοντας λόγο για πολιτικές παρεμβάσεις από τον Αντώνη Σαμαρά, τον Χαράλαμπο Αθανασίου και τον Νίκο Δένδια.[2]

 

(2) Ηχογραφημένες συνομιλίες και SMS που υπάρχουν και διακινούνται πλέον από χέρι σε χέρι είναι ικανά να κλείσουν πολλούς στην φυλακή και να δημιουργήσουν απρόβλεπτες πολιτικές εξελίξεις. Πολλές συνομιλίες αφορούν και δικαστικούς λειτουργούς!

 

(3) Ο Μπέρτολτ Μπρέχτ στο άρθρο του “Πρέπει να πολεμάει κανείς την αδικία ακόμα και με αδύναμα μέσα” τοποθετείται πολύ καθαρά στο ζήτημα (συνημμένες 4 φωτογραφίες από το βιβλίο Scripta Manent των Εκδόσεων Στοχαστής/Λουκά Αξελού).

 

Εν συνεχεία προσθέτουμε τον σύνδεσμο:

https://www.kathimerini.gr/opinion/562127395/to-diplo-skandalo-ton-ypoklopon/

Ακόμη και τον σύνδεσμο: Σκάνδαλο τηλεφωνικών παρακολουθήσεων (2022) , από όπου, ενθυμούμενοι την υπόθεση Vodafone/δολοφονία Κώστα Τσαλικίδη/απόπειρα δολοφονίας του Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, http://greek-market-research.com/article/19133/ , που έχουν σχέση και με την στάση του Κώστα Καραμανλή στο Κυπριακό, αντιγράφουμε:

Σε μέσα ενημέρωσης κυκλοφόρησαν διαρροές από την συνεδρίαση σύμφωνα με τις οποίες ο Κοντολέων παραδέχθηκε πως η Ε.Υ.Π. παρακολουθούσε τον Κουκάκη και πως αυτό συνέβη κατόπιν αιτήματος ξένων υπηρεσιών.

 

Τέλος τον σύνδεσμο: Σκάνδαλο υποκλοπών: Καταπέλτης για την Ελλάδα η έκθεση PEGA – Οι αρχές δεν ερεύνησαν την Intellexa

_.

 

 

 

Liberal-Πολιτική, 7 Νοεμβρίου. 2022

 

 

 

 

 

«Ντροπή και αίσχος να κατηγορούμαι με απίστευτα ψεύδη ότι παρακολουθούσα υπουργούς», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην συνέντευξή του στον ΑΝΤ1. Σαφή μηνύματα από τον πρωθυπουργό ότι η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται από κανέναν. Κάποιοι, επειδή έχουν μια ομάδα ή μέσα μαζικής ενημέρωσης, θεωρούν ότι μπορούν να υπαγορεύουν στην κυβέρνηση, να υπονομεύουν τη διαδρομή της χώρας, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για απίστευτα ψέματα, χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο, χωρίς καμία σύνδεση με την κυβέρνηση και το Μέγαρο Μαξίμου, κάλεσε από τον εισαγγελέα να ζητήσει στοιχεία και αποδείξεις, ενώ προειδοποίησε ότι δεν θα συρθεί σε εκλογές από επαγγελματίες εκβιαστές, όπως τους αποκάλεσε, τονίζοντας ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2023, στην ώρα τους.

«Υπάρχει Έλληνας που να πιστεύει ότι τα 3μιση χρόνια κρίσεων στον ελεύθερο χρόνο να παρακολουθώ τους υπουργούς και τις συζύγους τους»; αναρωτήθηκε.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι πίσω από τον κ. Βαξεβάνη κρύβεται ο κ. Τσίπρας. «Μας καλούν εμάς να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες και όχι ο κ. Βαξεβάνης να αποδείξει αυτά που λέει» πρόσθεσε.

Συνέδεσε το δημοσίευμα με τη μόνιμη στοχοποίησή του, με διαρκείς επιθέσεις λάσπης, επειδή έχει αναλάβει μια προσπάθεια να σύρει τη χώρα προς μια κατεύθυνση εκσυχρονισμού, γεγονός που, όπως είπε, έχει ενοχλήσει πολλούς, οι οποίοι χρησιμοποιούν όλα τα μέσα για να τον πολεμήσουν, ενώ χαρακτήρισε «εθνικά επικίνδυνο» τον Κώστα Βαξεβάνη, λέγοντας ότι από πίσω του βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, είναι αδιανόητο να κατηγορείται ο Πρωθυπουργός δίχως απολύτως κανένα αποδεικτικό στοιχείο.

Υπενθύμισε ότι ο κ. Βαξεβάνης αναφέρεται ότι σε υπόθεση αμερικανικού δικαστηρίου εμπλέκεται στη ροή 10 εκατ. δολαρίων από ρώσο ολιγάρχη προς τη χώρα μας για την παραγωγή τηλεοπτικών προγραμμάτων.

«Κάποιοι έχουν μπλέξει τους ρόλους»

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του διευθύνοντος συμβούλου του Ολυμπιακού, που μίλησε για εγκληματική οργάνωση στο ποδόσφαιρο και μάλιστα τη συνέδεσε με την υπόθεση των παρακολουθήσεων και με τον πρώην γ.γραμματέα του Μαξίμου, Γρ. Δημητριάδης, επισήμανε ότι περιμένει το σχόλιο να καταδικαστεί με απόλυτη σαφήνεια από τη διοίκηση της ομάδας, μιλώντας ταυτόχρονα για σύγχυση ρόλων.

«Κάποιοι έχουν μπλέξει τους ρόλους εδώ. Κάποιοι θεωρούν ότι επειδή μπορεί να έχουν μία ομάδα ή να ελέγχουν κάποια μέσα μαζικής ενημέρωσης ή ενδεχομένως και τα δύο, να θεωρούν ότι μπορούν να εκβιάζουν, να υπαγορεύουν στην κυβέρνηση, να υπονομεύουν -αλλάζοντας απόψεις από τη μία μέρα στην άλλη- τη διαδρομή της χώρας», ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι οι ρόλοι του καθενός είναι απόλυτα ξεκαθαρισμένοι.

Για να προσθέσει με νόημα ότι η κυβέρνηση έχει λαϊκή νομιμοποίηση: «Εκλεγόμαστε από τον λαό. Θέλουμε τους επιχειρηματίες συμμέτοχους στην προσπάθεια προόδου της χώρας. Δεν είναι όμως ούτε υποβολείς μας, ούτε είναι φορείς των δικών τους συμφερόντων που πιέζουν την κυβέρνηση για να γίνει το δικό τους χατίρι».

 

Εκλογές στο τέλος της τετραετίας – Να κάνει πρόταση δυσπιστίας ο Τσίπρας

Σχετικά με τις εκλογές σημείωσε ότι θα πραγματοποιηθούν το 2023, στο τέλος της τετραετίας. «Δεν θα συρθώ σε πολιτικές εξελίξεις από επαγγελματίες εκβιαστές» είπε.

Προκάλεσε τον κ. Τσίπρα να πάει στη Βουλή και να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας, για να πάρει, όπως είπε χαρακτηριστικά, εκκωφαντική απάντηση από τους βουλευτές της ΝΔ.

Ερωτηθείς σχετικώς, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως δεν αποδέχεται τις προϋποθέσεις, που έθεσε ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη ομαλή διεξαγωγή των εκλογών, όπως είπε ο ίδιος, κατηγορώντας τον ότι αμφισβητεί ένα από τα σημαντικότερα κεκτημένα της Μεταπολίτευσης, αυτό της ομαλής εναλλαγής στην εξουσία. «Ακολουθεί την ίδια τακτική με τους λαϊκιστές σε άλλα μέρη του κόσμου», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και επέμεινε: «υποχρέωση μου είναι να οδηγήσω την χώρα με ασφάλεια προς τα εμπρός και να μην επιτρέψω να βουλιάξει στο βούρκο».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύθηκε εκ νέου πως «κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να εξιχνιάσουμε αυτήν την ιστορία δεν είναι μία εύκολη υπόθεση, τεχνικά δεν είναι τόσο απλό». Αναφορικά με την υπόθεση Πάτση, ο κ. Μητσοτάκης παραδέχθηκε πως «προφανώς η διαδικασία επιλογής στο συγκεκριμένο πρόσωπο ήταν προβληματική» προαναγγέλλοντας πως στο μέλλον θα διασφαλιστούν αυστηρότερα φίλτρα. Τάχθηκε, μάλιστα, υπέρ της αναμόρφωσης του συστήματος πόθεν έσχες στην κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού του.

Ελληνοτουρκικά

Σχετικά με την επιθετική ρητορική που έχει υιοθετήσει ο Ταγίπ Ερντογάν ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι έχει να κάνει με τις τουρκικές εκλογές, την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η τουρκική οικονομία, την ανάγκη του να αλλάξει την ατζέντα. «Υπάρχει, όμως, και ένας τουρκικός αναθεωρητισμός ο οποίος θα απαντηθεί από την χώρα μας, απαντιέται ήδη, με απόλυτη αυστηρότητα και συνέπεια» πρόσθεσε.

Για την επέκταση των 12 ναυτικών μιλίων ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι όταν και όπου κρίνουμε θα το πράξουμε. «Προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο. Χτίσιμο διεθνών συμμαχιών. Υπογραφή διεθνών συμφωνιών, όπως αυτές που έχουμε υπογράψει. Ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων. Επέκταση των χωρικών μας υδάτων. Το έχουμε ήδη κάνει στο Ιόνιο» είπε.

Τις επόμενες ημέρες ξεκινάμε έρευνες για φυσικό αέριο

Ο πρωθυπουργός αποκάλυψε ότι πολύ σύντομα, σε μία – δύο ημέρες, όπως είπε χαρακτηριστικά, ξεκινούν σεισμικές έρευνες για την εξόρυξη φυσικού αερίου στα δύο οικόπεδα νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου και της Κρήτης από την exxon mobil, κάτι, που θα συμβάλλει στην ενεργειακή ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής. Ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε, δε, ότι ματαιώνεται η διαδικασία πώλησης του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, καθώς εξ αιτίας της μεγάλης στρατηγικής του σημασίας κρίθηκε πως πρέπει να παραμείνει υπό τον έλεγχο του Δημοσίου.

Σε ό,τι αφορά στη θέση της χώρας για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η στάση μας υπέρ του αμυνόμενου στέλνει μήνυμα σε όλους όσοι διατηρούν αυτοκρατορικές φαντασιώσεις.

Ματαιώνεται η πώληση του λιμανιού Αλεξανδρούπολης

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η κυβέρνηση αποφάσισε ότι στην παρούσα συγκυρία η Αλεξανδρούπολη είναι τόσο μεγάλης στρατηγικής, γεωπολιτικής και ενεργειακής σημασίας για τη χώρα μας, ώστε πρέπει να παραμείνει στη κυριότητα του ελληνικού Δημοσίου και συγκεκριμένα του ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο έχει και τη δυνατότητα να αναπτύξει το λιμάνι και να αξιοποιήσει πλήρως όλες του τις δυνατότητες.

«Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να επεκταθώ πολύ περισσότερο γιατί στην παρούσα συγκυρία δεν βλέπαμε το λόγο να πουληθεί το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης σε κάποιον ξένο επενδυτή» τονισε.

 

Δείτε και το σχετικό video στην ΠΗΓΗ

 

Πηγή: liberal.gr

 

Μολότοφ, εμπρηστικοί μηχανισμοί και… βαριοπούλες εντοπίστηκαν σε αποθήκη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου
Saturday
12/11/2022
16:26 GMT+2
Κείμενα Γνώμης μπαχαλάκηδες
0

Σχόλιο GMR: Επί δεκαετίες ανα-θρέφουν την προβοκάτσια (ακροδεξιά και ακροαριστερή, από Χρυσή Αυγή και Τάκη Μπαλτάκο ως Τάγμα Αζόφ και από “Ανταρσύα ο Θεός να την κάνει” ως υποστηρικτές της υποστηρικτές-καθοδηγητές πανεπιστημιακοί, νομικοί, διανοούμενοι, πολλοί δημοσίου-δεκο, πολλά θύματα αυτών. Σχετικοί τεκμηριωτικοί σύνδεσμοι, από δεξιά ΝΑΤΟΪΚΟ/ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ Συγχωρο-συγχαρητηριοχάρτι σε Τάγμα Αζόφ-Χρυσαυγήτικο και λοιπό Ακροδεξιό “Πατριωτισμό”! , Επίθεση με γκαζάκια τα ξημερώματα στο σπίτι του Άρη Πορτοσάλτε τεκμηριώνουν ΠΟΙΚΙΛΟΤΡΟΠΩΣ οργανωμένες καταστάσεις κατά κάθε απόπειρας να λειτουργήσει η εργατική-λαϊκή παρέμβαση απέναντι στα ΜΕΓΑΛΑ εγκλήματα, όπως ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΜΙΑΣ ΗΘΙΚΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ “ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΟΜΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ”.

Ποιοί, λέμε πάλι, ανα-θρέφουν αυτή την προβοκάτσια;

Απάντηση: Οι εντός και εκτός Ελλάδας πολιτικοί-πολιτευόμενοι, που διοικούν άμεσα ή έμμεσα, εμφανώς ή αφανώς, προβοκατόρικες (και λοιπές κατασταλτικές από τις κυβερνήσεις, τιμωρητικές, δολίως παραπλανητικές, κλπ) καταστάσεις που τους εξυπηρετούν, όπως τεκμηριώνει ο “Ριζοσπάστης” Καταστολή και προβοκάτσια πάνε χέρι χέρι (Α’ μέρος) και Κόκκινες Προβιές και … «φαντάσματα»(Β’ μέρος) για την κυβερνώσα προβοκάτσια και το μπαχαλορουβικωνοκουφοντινέϊκο από “αριστερά”.

Ποιοί αναλαμβάνουν την “εξ αριστερών” (η απάντηση*) ιδεολογική, νομική, οργανωτική, κοινοβουλευτική, ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ αυτής της προβοκάτσιας;

Ποιοί, ενώ καταγγέλλουν αυτή την προβοκάτσια, δίνουν ΑΦΕΣΗ ΑΜΑΡΤΙΩΝ στα εγκλήματα ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΜΙΑΣ ΗΘΙΚΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ “ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΟΜΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ”. , με το επιχείρημα “το θέμα δεν είναι νομικό-το θέμα είναι πολιτικό“;

Απλά, τόσο απλά και χυδαία, οι από εδώ ΚΚΕ για τα 30 χρόνια από το Μάαστριχτ: Απαιτήσαμε να γίνει δημοψήφισμα – Δεν πρόκειται για ισότιμη και φιλική συνεργασία ως εδώ kke-lykos-me-provia-provatoy/ Ευρωκοινοβούλιο: Έδωσαν το λόγο στον καταδικασθέντα Λαγό – «Είναι μέρα ντροπής» .

 

(*) —  Προστασία για τις απειλές που δέχεται από αντιεξουσιαστές ζητά η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων , Οι διαδηλωσίες(*) ΚΚΕ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΣΥΡΙΖΑ-ΜέΡΑ25 , Επεισόδια στα Προπύλαια: Αντιεξουσιαστές κατά του μετρό στα Εξάρχεια πέταξαν μολότοφ στα ΜΑΤ, 15 προσαγωγές , Στα χέρια της αστυνομίας αντιεξουσιαστές που έρχονταν στη Θεσσαλονίκη με βαριοπούλες., όλα “καθαρή ταξική πάλη” (…γι’ αυτό και συντηρείται ομού με την ακροδεξιά ΝΑΤΟΪΚΟ/ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ Συγχωρο-συγχαρητηριοχάρτι σε Τάγμα Αζόφ-Χρυσαυγήτικο και λοιπό Ακροδεξιό “Πατριωτισμό”! , μετ’ επιμελείας από τους Επικυρίαρχους.

_.

 

 

 

 

newsbeast-κοινωνία, 2 Νοεμβρίου 2022

 

 

 

 

 

 

Αιφνιδιαστική αστυνομική επιχείρηση το απόγευμα της Τετάρτης στην περιοχή του Ζωγράφου

 

Βόμβες μολότοφ, αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί και άλλα «πολεμοφόδια» εντοπίστηκαν μετά από έρευνα της Κρατικής Ασφάλειας σε αποθήκη εργαστηρίου του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στην περιοχή του Ζωγράφου.

Η αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (2/11) και από την έρευνα στο συγκεκριμένο χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 8 βόμβες μολότοφ, 17 αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί, 8 ξύλινα στειλιάρια, 8 σιδερολοστοί, 3 βαριοπούλες, 2 σφυριά, 2 σκεπάρνια, 4 πριόνια, μπιτόνι, φλόγιστρο και γωνιακός τροχός.

Σχηματίστηκε σχετική δικογραφία, ενώ τα κατασχεμένα πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εξέταση.

 

δείτε ΦΩΤΟ και video της συγκεκριμένης ανάρτησης εδώ.

 

Πηγή: newsbeast.gr

 

 

123..