ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΕΙΟ, ΤΩΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ!
Monday
09/11/2020
09:40 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΔΕΗ Διον. Χοϊδάς Νίκος Στεφανής/ΔΕΗ
1

 

 

 

Διον. Χοϊδάς, 8 Νοεμβρίου 2020

 

 

 

Δεν ξέρω αν είδατε τη διαφήμιση της “Νεας” ΔΕΗ, αλλά για μένα ήταν ένα από τα πιο γελαστερά εικάσματα της χρονιάς.

Βρε παιδιά, ΜΕΣΑ σε λιγνιτωρυχείο τα βάλατε; Στο γούπατο που δεν φυσάει και σε περιβάλλον “μέλανος σώματος”(*);

Καλά, δεν έτυχε να ακούσετε ότι ο βαθμός απόδοσης και η διάρκεια ζωής ενός πάνελ εξαρτάται από τη θερμοκρασία λειτουργίας του;

Βρε παιδιά, στη Βόρεια Ελλάδα (με την περιορισμένη ηλιοφάνεια) πήγατε και βάλατε φωτοβολταϊκά; Όταν η μέγιστη κατανάλωση βρίσκεται στο ηλιόλουστο Λεκανοπέδιο της Αττικής;

Δεν έχω όρεξη για άλλο κράξιμο αλλά θα σας δώσω δυο καλές ιδέες, και θα κάτσω στη γωνία να δω τι θα κάνετε…

1) Απλώστε τα φωτοβολταϊκά, εφεξης, στο πλάτωμα της κορφής του Υμηττού. Από τις κεραίες και νοτιότερα. Θα έχετε απείρως καλύτερη ηλιοφάνεια και πολύ ισχυρότερο ρεύμα αέρα για την ψύξη των πάνελ, θα τα έχετε δίπλα στην κατανάλωση, δεν θα καταλαμβάνουν καλλιεργήσιμη γη και δεν θα αποτελούν, εκεί επάνω, οπτική ρύπανση. Και θα έχετε και από δίπλα το Λαύριο για να αντισταθμίζει τις διακυμάνσεις συχνότητας, λειτουργώντας υπό καθεστώς περιορισμένης κατανάλωσης ορυκτών καυσίμων..

2) Αποσύρετε, όσο ακόμα προλαβαίνετε, την (καταφανώς άδικη) μήνυση σας εναντίον του Νίκου Στεφανή. Αν αθωωθεί θα γίνετε ρεζίλι, με αυτά που θα ακουστούν εκεί μέσα, στο δικαστήριο. Αν καταδικαστεί, θα φάτε χοντρό κράξιμο και θα δώσετε την ευκαιρία στον Στεφανή να αντεπιτεθεί επικαλούμενος ακόμα και τη νομολογία περί “προστατευόμενου μάρτυρα”

Αϊντε! Ξεκουνηθείτε!

 

(*)οι μαύρες επιφάνειες των εκτεθειμένων λιγνιτών ενός παρατημένου ορυχείου ανεβάζουν τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος. Για αυτό και στο Αιγαίο ασβεστώνουνε τα σπίτια για να είναι δροσερά.

 

 

ΕΣΩΣΕ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΚΟΣΜΑΚΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΔΕΗ ΤΟΝ ΤΡΕΧΕΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ!
Monday
19/10/2020
17:23 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Διον. Χοϊδάς Νίκος Στεφανής/ΔΕΗ
0

 

 

Διον. Χοϊδάς, 19 Οκτωβρίου 2020

 

 

Σχετικά με τον Νικο Στεφανή

Ο Νίκος Στεφανής είναι συνταξιούχος επιθεωρητής ορυχείων της ΔΕΗ. Γεννήθηκε, μεγάλωσε και σπούδασε Μηχανολόγος στην Πολωνία, ως παιδί πολιτικού πρόσφυγα, πριν έλθει στην Ελλάδα και προσληφθεί στη ΔΕΗ.

Στο ντοκιμαντέρ «Ο Ασκός του Αιόλου» του Αλατρας, ο Στεφανής κάνει μια σύντομη εμφάνιση όπου καταθέτει μια εξισου ανησυχητικη προβλεψη όπως αυτή που έκανε για το Ορυχείο Αμύνταιου: «Με την απολιγνιτοποίηση που σχεδιάζεται, τα ορυχεία θα παραμείνουν εκτεθειμένα και ασυντήρητα. Αυτό θα οδηγήσει σε αυταναφλέξεις (και μόνιμες εστίες) όπως συμβαίνει τώρα με ορυχεία στις ΗΠΑ.

Σχετικά με το Ορυχείο Αμύνταιου, τώρα:

Αρκετούς μήνες πριν την κατάρρευση του, ο Στεφανης προειδοποιούσε για την αστάθεια των πρανών του και ζητούσε δημόσια την εκκένωση του παρακείμενου οικισμού Αναργύρων. Όπως έλεγε, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η κατάρρευση των πρανών να προκαλέσει εδαφικές διαταράξεις στον οικισμό, με αποτέλεσμα την κατάρρευση των σπιτιών.

(more…)

Οι συζητήσεις για το μέλλον της ΔΕΗ
Friday
06/09/2019
14:12 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΔΕΗ Διον. Χοϊδάς
0

 

 

 

Διον. Χοϊδάς , 6 Σεπτεμβρίου 2019

 

 

Οι συζητήσεις για το μέλλον της ΔΕΗ, μιας εταιρίας (που αν ήμουν «βασιλιάς» θα έδινα τη ζωή μου για να παραμείνει Ελληνική), με έκαναν να θέσω μια σειρά ερωτήσεων στον παλιό μου συνεργάτη (στο RAM) Μηχανικό-Μηχανολόγο Διονύση Χοιϊδά

Ακολουθούν οι απαντήσεις του Δ.Χ στις απορίες μου.

Που ελπίζω να διαβάσει κάποιος από τη νέα ηγεσία και να δώσει απαντήσεις

Ακολουθούν οι απαντήσεις του…

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΚΩΣΤΑ ΚΑΒΒΑΘ(Ε)Α(*)

Στις παρακάτω γραμμές θα εξηγήσω:

Ότι είναι αδιανόητη η αδρανοποίηση λιγνιτωρυχείων της ΔΕΗ με το πρόσχημα της “ασύμφορης εκμετάλλευσης για ηλεκτροπαραγωγή”.

Ότι μέσω της αεριοποίησης, είναι απολύτως βιώσιμη, όχι μόνο η συνέχιση της δραστηριότητας των υφιστάμενων ενεργών λιγνιτωρυχείων, αλλά και η επαναδραστηριοποίηση κοιτασμάτων που έχουν κριθεί ως “ασύμφορα για καύση σε ΑΗΣ”

(more…)

ΛΙΓΝΙΤΗΣ ΚΑΙ ΑΙΟΛΙΚΑ, ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΚΟΠΙΑ
Tuesday
06/03/2018
00:05 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Διον. Χοϊδάς
0

 

Του Διον. Χοϊδά , 5-32018

ΛΙΓΝΙΤΗΣ ΚΑΙ ΑΙΟΛΙΚΑ, ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΚΟΠΙΑ. (βρωμιές εκατέρωθεν, ιμπεριαλιστικοί δάκτυλοι και ο ύποπτος ρόλος των ελληνικών κομμάτων)

1) Ας ξεκινήσουμε από το γεγονός ότι τα αιολικά είναι κάτι που όχι μόνο ΔΕΝ χρειαζόμαστε (στην παρούσα μορφή τους, τουλάχιστον) αλλά, επιπλέον, μας δημιουργούν προβλήματα στο δίκτυο και αυξάνουν κατακόρυφα τα τιμολόγια. Κι αυτό γίνεται όχι μόνο επειδή παράγουν «ακριβό ρεύμα» αλλά και επειδή απαιτούν την παράλληλη κατανάλωση εισαγόμενου φυσικού αερίου, σε θερμικούς σταθμούς, προκειμένου να αποκαθίσταται η ευστάθεια του δικτύου όταν το αιολικό ρεύμα εμφανίζει διακυμάνσεις ανάλογες της έντασης των ανέμων, από σημείο σε σημείο.

2) Ο υποτιθέμενος ρόλος της ηλεκτροδότησης από αιολικά είναι η μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Και αυτό, όντως ισχύει, αν συνδυάσουμε αιολικά με θερμικούς σταθμούς φυσικού αερίου. Όπως θα ίσχυε, επίσης, αν δεν είχαμε ΚΑΘΟΛΟΥ αιολικά και καίγαμε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ φυσικό αέριο. Δεν θα μας κόστιζε πολύ περισσότερο, καθώς ΔΕΝ ισχύει το παραμύθι «δωρεάν ενέργεια από τον αέρα». Τα αιολικά είναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ κατασκευές που αργούν να αποσβεστούν. Για αυτό και οι φορολογούμενοι επιδοτούν (εν άγνοια τους, οι περισσότεροι) τόσο την αγορά τους όσο και την λειτουργία τους. Και μάλιστα με εξωφρενικά ποσά.

3) Το διαχρονικό έγκλημα που έχουμε διαπράξει (τόσο η ΔΕΗ όσο και το πολίτικο σύστημα, συνολικά, που της επέτρεψε να το διαπράξει) είναι η διατήρηση ατμοηλεκτρικών σταθμών με χαμηλό βαθμό απόδοσης. Αν ΕΔΩ ΚΑΙ 30 ΧΡΟΝΙΑ είχαμε περάσει, σταδιακά, σε τεχνολογίες «μεικτής καύσης» (με ΠΟΛΥ μεγαλύτερο βαθμό απόδοσης), θα καίγαμε λίγο πάνω από τον μισό λιγνίτη από όσον έχουμε κάψει ως τώρα, για τις ίδιες Μεγαβατώρες που έχουμε παράγει. Άρα, θα είχαμε τώρα τεράστια αποθέματα «εύκολα εξορύξιμου» λιγνίτη, πολύ λιγότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και ελαχιστοποιημένη μόλυνση των ηλεκτροπαραγωγικών περιοχών. (Η ελαχιστοποιημένη μόλυνση θα προέκυπτε από την αεριοποίηση του λιγνίτη – οπότε θα είχαμε εξίσου καθαρή καύση του λιγνιταερίου με αυτή του φυσικού αερίου, χωρίς αιωρούμενες τέφρες, ανάγκες για φίλτρα κλπ.)

(more…)

ΘΑ ΠΑΩ, ΡΕ! ΚΙ ΕΧΩ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΜΟΥ…
Friday
02/02/2018
20:26 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Διον. Χοϊδάς
0

 

Του Διονύση Χοϊδά, 2-2-2018

 

Δεν πιστεύω ότι ένα συλλαλητήριο θα επηρεάσει ενδο-νατοϊκες αποφάσεις που ΗΔΗ έχουν παρθεί προ πολλού.   Αλλά θα πάω, για τους δικούς μου λόγους.


1)    ΘΑ ΠΑΩ για να φωνάξω, επιτέλους, ότι δεν είμαι τόσο ηλίθιος ώστε να μην καταλαβαίνω ότι με έχουν σύρει σε μια απάτη. Όσες «αντι-εθνικιστικες» κλαπαρχιδιές κι αν μου χουν πει, εγώ τους θεωρώ, διαχρονικά (και ανεξάρτητα από το εκάστοτε «κόμμα στην εξουσία») ως Αλήτες, Ρεμάλια και Συνωμότες. Για τον απλούστατο λόγο ότι συμφώνησαν εξαρχής ότι ο υποτιθέμενος «μεσολαβητής» θα είναι κάποιος επαγγελματικά εξαρτώμενος από τον George Sorros. Τον «επενδυτή», δηλαδή, που εδώ και χρόνια ονειρευόταν (και έχτιζε μεθοδικά) ένα ιδιωτικό «κράτος-μαριονέττα» που να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των αφεντικών του.
Και που ο ίδιος «μεσολαβητής» (μιας εικονικής μεσολαβησης- όταν ηδη έχουν παρθει ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ οι όποιες αποφάσεις) εξακολουθεί να παραμένει στη θέση του, ακόμα και τώρα… Τώρα που ο περιβόητος “Sorros of Hillary” είναι ανεπιθύμητο πρόσωπο από τον Τραμπ (ρε, πώς τα φέρνουν οι καιροί…) ενώ εκκρεμεί διεθνές ένταλμα σύλληψης του από τον Πούτιν. (Τους δυο διεκδικητές, δηλαδή, της «καρδιάς των Βαλκανίων» που λέγονται Φύρομ και Σερβία)

2)    ΘΑ ΠΑΩ επειδή αυτά τα ρεμάλια του πολιτικού και μηντιακου οικοσυστήματος που μου λένε να ΜΗΝ πάω, είναι ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια (άλλα επειδή πληρώθηκαν κι άλλα επειδή πείστηκαν από αυτούς που πληρώθηκαν)  που μου έλεγαν ότι :

Α)   «Είναι καλό το Σχέδιο Αναν για την Κυπρο! Και είναι «κακώς εννοούμενος εθνικισμός» η εναντίωση σε αυτό!» (αφού πρώτα είχαν μοιραστεί μεταξύ τους 250 εκατομμύρια δολάρια, από το State Department). Ποιο; Το Σχέδιο Αναν! Ένα σχέδιο 100% προδοτικό για τα κυπριακά συμφέροντα καθώς εκείνοι που το είχαν συντάξει γνώριζαν επακριβώς την ύπαρξη υδρογονανθράκων αλλά την απέκρυπταν από τους πληθυσμούς που θα διεκδικούσαν οφέλη από την εκμετάλλευση τους. Κι είναι οι ίδιοι, τώρα που μου λένε να «μην πάω στο συλλαλητήριο», αυτοί που προωθούσαν την ονομασία «Νότια Κύπρος» για το ελληνόφωνο τμήμα.

(more…)