ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Χωρίς το ψευδοκράτος δεν υπάρχει “Γαλάζια Πατρίδα”
Saturday
27/03/2021
22:00 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΚΥΠΡΟΣ Κώστ. Βενιζέλος ΤΟΥΡΚΙΑ
0

Σχόλιο GMR: …η παρουσία της Άγκυρας στο νησί θεωρείται αναγκαία όχι για την ασφάλεια των Τουρκοκυπρίων, αλλά για την ασφάλεια της Τουρκίας (Qaliskan, 2019).

_.

 

 

 

 

 

Κώσ. Βενιζέλος 24 Μαρτίου 2021

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

 

Για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τους τουρκικούς σχεδιασμούς, θα πρέπει να υπάρχει αντίληψη των στρατηγικών επιδιώξεων της κατοχικής δύναμης. Διαφορετικά θα καταστούμε αιχμάλωτοι των διαφόρων κοντόφθαλμων αφηγημάτων και των ψευδαισθήσεων, που ενίοτε χαρακτηρίζουν τη διαχείριση του Κυπριακού από την ελληνική πλευρά.

Το θέμα δεν είναι κατά πόσο στην άτυπη Πενταμερή ή καλύτερα στην επίσημη του Ιουνίου, θα συζητηθεί και επιλυθεί το θέμα της (νέας εκδοχής) πολιτικής ισότητας (που υποτίθεται ήταν στα δώρα που δόθηκαν το 1991), αλλά ποιος θα είναι ο ρόλος της Τουρκίας, την επόμενη ημέρα μιας συμφωνίας. Τι επιδιώκει η κατοχική δύναμη και πόσο εξυπηρετούν την Κύπρο αυτοί οι σχεδιασμοί;

Άκρως ενδιαφέρουσα, που δίνει και απαντήσεις, είναι η νέα μελέτη του λέκτορα στο Τμήμα Τουρκικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου Νίκου Μούδουρου, με τίτλο «Η Ανατολική Μεσόγειος ως “Γαλάζια Πατρίδα”: Νέες γεωπολιτικές αντιλήψεις και ο συνασπισμός της “επιβίωσης του κράτους” στην Τουρκία”».

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

«Όχι» Αθήνας – Λευκωσίας στο ευρωπροσχέδιο για Τουρκία – Καμία αναφορά στα ανθρώπινα δικαιώματα!
Wednesday
24/03/2021
11:59 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΚΥΠΡΟΣ
0

Σχόλιο GMR: Για όσους γνωρίζουν να διαβάζουν την ελληνική γλώσσα, πρόκειται για ένα ΜΕΓΑΛΟ ελληνοκυπριακό ΝΑΙ στις μέχρι τώρα συνεχόμενες παραβιάσεις της εθνικής κυριαρχίας από τους Τούρκους (περιλαμβανομένης της Κατοχής της Κυπρου) και ένα ΜΙΚΡΟ όχι, για τα “ανθρώπινα δικαιώματα”, όπως, γυναικών, επαφές μεταξύ ανθρώπων, κινητικότητα,…(*).

Επίσης, η ελληνοκυπριακή πλευρά, αντί να καταγγείλει την Τουρκία ΚΑΙ για τον πόλεμο ενάντια στην ΣΥΡΙΑ (ένεκα της ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΛΑΩΝ προσήλωσής μας στο ΝΑΤΟ), μετατρέπει και μάλιστα γλείφοντας και έρποντας τουρκοαμερικάνους, το πρόβλημα της αμερικανοτζιχαντουρκικού πολέμου ενάντια στην Συρία, σε “μεταναστευτικό”: “Εκτιμούμε τη φιλοξενία περίπου 4 εκατομμυρίων Σύρων προσφύγων από την Τουρκία…” .

Θυμίζουμε την σχετική με το θέμα “διακήρυξη των 22” (που βρίσκονται, τι ποιούν;…) http://greek-market-research.com/clink/diakiryxi-gia-tin-kypro-ypografoyn-22-prosopikotites/, καθώς και την σχετική παρέμβαση του Λαοκράτη Βάσση και της συνακόλουθης μέσω του σχολίου της ανάρτησης της G-M-R http://greek-market-research.com/article/mas-ethizoyn-se-kivdili-kanonikotita/ .

——————–

(*) δηλαδη τα δικαιώματα στην μετανάστευση/προσφυγιά, μην φανταστείτε αυτά που πλήττονται από, πόλεμοι/δικτατορίες και με έξωθεν παρεμβάσεις-φτώχεια-ληστεία εθνικού πλούτου από πολυεθνικές-Χρεοκρατία και εξαναγκάζουν ανθρώπους να εγκαταλείπουν τις πατρίδες τους κακήν-κακώς κι όσοι επιζήσουν.

Πηγή: https://www.skai.gr/news/politics/oxi-athinas-leykosias-sto-eyroprosxedio-gia-tourkia-kamia-anafora-sta-anthropina-dikaiomata

_.

 

 

 

 

Skai-News, 23 Μαρτίου 2021

 

 

 

Η Λευκωσία θεωρεί προβληματικό εν συνόλω το περιεχόμενο του προσχεδίου, ενώ η Αθήνα εκτιμά ότι δεν αντανακλά την ισορροπημένη προσέγγιση που είχε υιοθετήσει η έκθεση Μπορέλ.

 

Απορρίπτουν Αθήνα και Κύπρος το προσχέδιο της κοινής δήλωσης των «27», ενόψει της τηλεδιάσκεψης κορυφής για την Ανατολική Μεσόγειο και ειδικότερα την προσέγγιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στην Άγκυρα.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Λευκωσία θεωρεί προβληματικό εν συνόλω το περιεχόμενο του προσχεδίου, ενώ και η Αθήνα, από την πλευρά της, εκτιμά ότι η διατύπωση δεν αντανακλά την πιο ισορροπημένη προσέγγιση που είχε υιοθετηθεί στην έκθεση του Ύπατου Εκπροσώπου της Ένωσης, Ζοζέπ Μπορέλ.

 

Όπως αναφέρει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στις Βρυξέλλες Γιάννης Παλαιολόγος, αναμένεται νέα εκδοχή του προσχεδίου του κειμένου συμπερασμάτων πριν την τηλεδιάσκεψη Κορυφής.

 

Δείτε το σχετικό video στην ΠΗΓΗ

 

 

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι στο “χλιαρό” προσχέδιο ουδεμία αναφορά γίνεται στο θέμα των ανθρώπινων δικαιωμάτων, δεδομένου του ότι και χθες και σήμερα υπουργοί πολλών ευρωπαϊκών χωρών, περιλαμβανομένων και αυτών που διάκεινται θετικά στην Τουρκία, παρενέβησαν έντονα για την απόφαση της Άγκυρας να αποσυρθεί από τη σύμβαση της Κωνσταντινούπολης για την προστασία των γυναικών.

(more…)

Κυπριακό: Μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου ουδέν λάθος αναγνωρίζεται…
Saturday
20/03/2021
18:14 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΚΥΠΡΟΣ Κώστ. Βενιζέλος
0

 

 

 

 

Κώσ. Βενιζέλος, 20 Μαρτίου 2021

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Επιχειρείται τεχνηέντως να διαμορφωθεί ένα εμφυλιοπολεμικό κλίμα και να υπάρξει διαχωρισμός των πολιτών στην Κύπρο, μεταξύ εκείνων που θέλουν λύση και εκείνων που δεν θέλουν. Τη μεζούρα που καθορίζει την κατηγοριοποίηση, τον διαχωρισμό αυτό, την κρατούν όσοι έχουν σε πρώτη ζήτηση το μοιρολόι και την κινδυνολογία.

Στο αλφαβητάριο του Κυπριακού, τα ζητήματα αυτά είναι πιο απλά και εξουδετερώνονται οι όποιες προσπάθειες διχαστικών παρεμβάσεων. Η κινδυνολογία αποτελεί εργαλείο άσκησης πιέσεων για να αποδεχθούμε ό,τι σερβίρεται, καθώς επανέρχεται ο μύθος της “τελευταίας ευκαιρίας”. Και κάθε φορά που επανέρχεται, η “ευκαιρία” δεν είναι παρά η προηγούμενη αξίωση της κατοχικής δύναμης. Αυτό είναι αποτέλεσμα της αδυναμίας διαμόρφωσης μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής και αδυναμία απαλλαγής από φοβικά σύνδρομα.

Το πιο εύκολο είναι να μπαίνουν ταμπέλες. Όποιος έχει ενστάσεις ή προβληματισμούς, δεν θέλει λύση! Όσοι δέχονται την όποια λύση θέλουν; Τα ερωτήματα, όμως, πρέπει να απαντηθούν από τους οπαδούς της “τελευταίας ευκαιρίας”, που βλέπουν μονίμως το χαλί να χάνεται κάτω από τα πόδια μας. Όταν οι μοιρολογούντες αναφέρονται σε λύση του Κυπριακού, εννοούν πως το κράτος θα λειτουργεί με τουρκικά βέτο, εξίσωση στην πράξη πλειοψηφίας και μειοψηφίας;

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

Και η Διζωνική είναι διχοτόμηση και η συνομοσπονδία δύο κρατών: Η Τουρκία θα είναι επικυρίαρχη σε όλη την Κύπρο
Saturday
20/03/2021
13:04 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΚΥΠΡΟΣ Στέφ. Κωνσταντινίδης
0

_.

 

 

 

 

Στέφ. Κωνσταντινίδης, 18 Μαρτίου 2021

 

 

 

 

Το θέμα της διχοτόμησης δεν είναι νέο. Εμφανίζεται στη δεκαετία του 1950 και πρόκειται για μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια των Εγγλέζων που στοχεύει να πλήξει τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα των Κυπρίων.

Στην πραγματικότητα η αγγλική διχοτομική πολιτική εφαρμόστηκε από την πρώτη στιγμή της αποικιοκρατίας.

Σε μια στιγμή που στην Ευρώπη θριάμβευε ο πολιτικός φιλελευθερισμός με την αρχή ένας άνθρωπος μία ψήφος, οι Εγγλέζοι εισήγαγαν στην Κύπρο την αρχή του οθωμανικού «μιλέτ» τεμαχίζοντας την κυπριακή κοινωνία στη βάση του θρησκεύματος και της εθνοτικής καταγωγής των πολιτών.

  • Οι ρίζες του δικοινοτισμού και κατ’ επέκταση και της διχοτομικής πολιτικής στο Κυπριακό, βρίσκονται στο πρώτο δοτό «σύνταγμα» που οι Βρετανοί παραχώρησαν στην αποικία το 1882.Στο σύνταγμα αυτό οι Βρετανοί διαστρεβλώνουν και παραμορφώνουν την έννοια της φιλελεύθερης δημοκρατίας και υιοθετούν την αρχή του «μιλέτ» της οθωμανικής περιόδου.

Με βάση την αρχή αυτή, αναγνωρίζονται κατά προτεραιότητα οι εθνικοθρησκευτικές κοινότητες ως πολιτικά υποκείμενα, ενώ οι πολίτες περνούν σε δεύτερη κατηγορία.

(more…)

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: ποια «λύση» τεκταίνεται στο κυπριακό; γιατί η Κύπρος και η Ελλάδα συμφωνούν και επισπεύδουν να συμμετάσχουν σε νέα πενταμερή διάσκεψη; Υπογράφουν 22 προσωπικότητες
Tuesday
02/03/2021
13:10 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Προτάσεις Απελευθερωτικής Συνέργειας ΚΥΠΡΟΣ
0

 

 

 

G-M-R, 2 Μαρτίου 2021

 

 

 

 

 

Λάβαμε email απο τον κ. Π. Ηφαιστο με την “ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ 22”. Το πλήρες κείμενο της  διακήρυξης ακολουθεί αυτούσιο στο τέλος του σχολίου μας σε αρχείο word.

 

Συμβάλλουμε υποστηρικτικά με το κάτωθι σχόλιο μας.

 

Υπενθυμίζουμε την συνέντευξη του Βάσου Λυσαρίδη http://greek-market-research.com/clink/vasos-lyssaridis-o-laos-einai-koyrasmenos-alla-den-pernaei-to-nai/ και εκ της συνέντευξης, υπογραμμίζουμε τις ΜΗ ΕΠΙΔΕΧΟΜΕΝΕΣ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΑΡΧΕΣ, για την επίλυση του ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ.

Η ουσία και η διατύπωση

Ερώτηση: Η ΕΔΕΚ με πρόσφατη απόφασή της τοποθετήθηκε κατά της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας. Σωστά πάρθηκε αυτή η απόφαση σε συνάρτηση με τη δική σας θέση η οποία έλεγε «ας μου δώσουν το περιεχόμενο και εγώ θα βρω την ταμπέλα»;

Β. Λ.: Πάντα το λέω! Το ένα δεν αντικρούει το άλλο. Να εξηγήσω γιατί. Ήμασταν πάντοτε εναντίον της διζωνικής δικοινοτικής, ως αδόκιμου όρου. Και είπαμε «Αν μας πείτε τι εννοείτε, γράψετε ότι είμαι Μαρία. Αρκεί να μου δώσετε το σωστό περιεχόμενο».

Στην επιμονή τους να βάλουν τη διζωνική δικοινοτική, τον Σεπτέμβριο του 2009, τους ανάγκασα να πούμε: Ενότητα χώρου, κράτους, οικονομίας, θεσμών, να φύγουν τα ξένα στρατεύματα, οι εγγυήσεις, οι έποικοι και να εφαρμοστούν όλες οι βασικές ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αν αυτό είναι διζωνική δικοινοτική, πες μου ποιος δεν θα τη δεχόταν; Αυτό μάλιστα θα έλεγα ότι είναι και λίγο υπερβολικό από πλευράς απαιτήσεων και όμως το πέτυχα. Είχαν δεύτερες σκέψεις και δεν το επαναλαμβάνουν πλέον.

Αλλά και τώρα λέω, αν μου δώσουν μια σωστή λύση όπως την περίγραψα τώρα και μου βάλουν έναν ορισμό αδόκιμο, θα πω όχι; Δεν είναι ο ορισμός που θα καθορίσει την στάση μου, αλλά η ουσία της πρότασης. Αλλά γιατί τώρα; Διότι επί τη βάσει της διζωνικής δικοινοτικής, η δική μας πλευρά αρχίζει να λέει: «Μα τι θέλετε να κάνουμε; Αφού δεχτήκαμε τη διζωνική δικοινοτική, πρέπει να έχουμε εκ περιτροπής προεδρία, χωριστές πλειοψηφίες»… όλα αυτά τα οποία λένε. Τότε λέμε είναι καιρός να πούμε στον λαό ότι ο όρος είναι μεν αδόκιμος, αλλά κατάντησε και επικίνδυνος τώρα.”

,

Ακόμα και το δικό μας το κόμμα, όταν ξεκίνησε ως σοσιαλιστικό είχε υπόβαθρο τον πατριωτισμό. Ήταν τα παιδιά του Πενταδακτύλου, ήταν οι ασθενείς μου, δηλαδή ήταν μιας άλλης μορφής ξεκίνημα. Ο σοσιαλισμός έγινε κτήμα αυτών των ανθρώπων αργότερα. Όχι όλων, αλλά μιλάω για αρκετές μάζες.

Ο λαός είναι κουρασμένος και αυτό είναι επικίνδυνο, διότι ένας κουρασμένος λαός σου λέει «να τελειώνω», αλλά έχω την εντύπωση ότι και οι ίδιοι του «Ναι» έχουν διαπιστώσει ότι δεν περνάει και γι’ αυτό άρχισαν να κάνουν μερική στροφή στις θέσεις τους: «Ότι η λύση πρέπει να είναι σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο, με το ευρωπαϊκό δίκαιο, τα ανθρώπινα δικαιώματα πρέπει να είναι κατοχυρωμένα», πράγματα που δεν έλεγαν πριν λίγο καιρό.

Με δεδομένα:

1) Η Βρετανική σύμπραξη έχει δηλαδή ως στόχο αυτόν που είχε πάντα: η Κυπριακή ανεξαρτησία και κυριαρχία να μην αποκτήσει ποτέ πραγματικό περιεχόμενο, γιατί στην περίπτωση αυτή, κατά τη Βρετανική εκτίμηση, θα μπορούσε να απειλήσει την ελευθερία δράσεως των Βρετανικών βάσεων, που είναι ένα αποικιοκρατικό κατάλοιπο αν όχι την ίδια την ύπαρξή τους, και εντεύθεν την αυτόνομη Βρετανική στρατηγική παρουσία και πολιτική στην Ανατολική Μεσόγειο.”,

η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ των 22 προτείνει:

Πρώτον, με την προσήλωση στο διεθνές δίκαιο και στην Ευρωπαϊκή νομιμότητα. Ειδικότερα τόσο στις σχετικές αποφάσεις της Γενικής Συνελεύσεως του ΟΗΕ και στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας όσο και στο Ευρωπαϊκό κεκτημένο. Δεύτερον, με την οικοδόμηση μιας όσο το δυνατόν ευρύτερης ενότητας και σύμπνοιας μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων στο εσωτερικό μέτωπο της Κύπρου και μεταξύ Ελλάδος και Κύπρου. Τρίτον, με την απόρριψη της νομιμοποιήσεως των τετελεσμένων, της καταλύσεως της Κυπριακής Δημοκρατίας και της αποδοχής της Τουρκικής επικυριαρχίας σ’ ολόκληρη την Κύπρο ως αποδεκτού πλαισίου για τη «λύση» του Κυπριακού.

Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ όμως περιλαμβάνει και το ΕΡΩΤΗΜΑ: “ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΔΕΝ ΑΞΙΟΠΟΙΕΙ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ, ΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΟΠΛΑ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΩΝ;

Ας δούμε το σημαντικό με βάση το ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΚΤΗΜΕΝΟ (χωρίς να το ταυτίζουμε με την συγκεκριμένη σήμερα ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ που το καταπατά) απόσπασμα της ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ:

Η ένταξη ιδιαίτερα της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αναβάθμισε και ενίσχυσε την κρατική της υπόσταση. Σημειωτέον, στην Πράξη Προσχωρήσεως στην Ευρωπαϊκή Ένωση καθορίζεται σαφώς ότι εντάχθηκε στην ΕΕ ολόκληρη η Κύπρος, περιλαμβανομένου του κατεχομένου τμήματος, εφόσον αυτό αποτελεί μέρος του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας. Για την κατεχόμενη Κύπρο, έγινε αναστολή της εφαρμογής του Ευρωπαϊκού κεκτημένου, με βάση το Πρωτόκολλο 10, για όσο διάστημα δεν μπορεί η Κυπριακή Δημοκρατία να ασκήσει εκεί αποτελεσματικό έλεγχο. Η Πράξη Προσχωρήσεως επίσης προσδιορίζει ότι το εσωτερικό καθεστώς είναι συμβατό αφ’ ενός με το Ευρωπαϊκό νομικό κεκτημένο και αφ’ ετέρου με τη διεθνή νομιμότητα, δηλαδή με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας, που αφορούν τη διεθνή τάξη, τον παράνομο χαρακτήρα των τετελεσμένων και την επιτακτική ανάγκη τερματισμού τους. Η Ελληνική πλευρά οφείλει, συνεπώς, να απαιτεί ο τερματισμός της παράνομης κατοχής στην Κύπρο να έιναι επίσημη θέση της Ευρωπαϊκή Ενώσεως, γιατί η Πράξη Προσχωρήσεως της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι Ευρωπαϊκός νόμος, που αφορά όλες τις χώρες-μέλη και όχι μόνο την Ελλάδα και την Κύπρο.”

 

Με βάση τα παραπάνω, η απάντηση στο ερώτημα,

 

ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΔΕΝ ΑΞΙΟΠΟΙΕΙ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ, ΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΟΠΛΑ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΩΝ;” ,

δίδεται από την ίδια την ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ στα παρακάτω υπογραμμισμένα σημεία του αποσπάσματος που παραθέτουμε ΚΑΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ “τι κι αν είναι ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΕΘΕΛΟΚΑΤΟΧΗ” Αντιπροσωπευτικού κοινοβουλευτισμού από τις άλλες δυνάμεις http://greek-market-research.com/clink/korinthoy-dionysios-i-pagkosmia-elit-apofasizei-gia-tis-zoes-mas/ :

Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι, το οχυρό του Κυπριακού Ελληνισμού, που στηρίζει την ελευθερία του, τα δημοκρατικά του δικαιώματα, την ανεξαρτησία και την κυριαρχία του. Η Τουρκο-Βρετανική συμμαχία, επικουρούμενη κάθε φορά και από άλλες δυνάμεις, προσπάθησε τρεις φορές στο παρελθόν να καταλύσει την Κυπριακή Δημοκρατία. Το 1963-64, με τον ισχυρισμό, ότι, μετά την αυτόβουλη αποχώρηση των Τουρκοκυπρίων από το κράτος, έπαυσε να υφίσταται η Κυπριακή Δημοκρατία. Το ψήφισμα όμως της 4ης Μαρτίου 1964 του Συμβουλίου Ασφαλείας στήριξε την Κυπριακή Δημοκρατία και απέτρεψε την κατάλυσή της. Το 1974, με το πραξικόπημα της χούντας και την Τουρκική εισβολή. Το 2004, με το Σχέδιο Ανάν. Ο Κυπριακός λαός το απέρριψε, με συντριπτική πλειοψηφία, και στήριξε την Κυπριακή Δημοκρατία.

Επιχειρείται σήμερα μια νέα έφοδος κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, με πρωταγωνιστές, στο παρασκήνιο, τις ίδιες δυνάμεις. Αξιοποιήθηκε το διάστημα αυτό για ασύστολη προπαγάνδα και καλλιέργεια συγχύσεως στο λαό, με την προβολή παραπλανητικών και διχαστικών συνθημάτων. Το πρόβλημα όμως δεν είναι κομματικό ή ιδεολογικό. Είναι καθαρά ορθολογιστικό, με κριτήριο την εθνική επιβίωση του Κυπριακού Ελληνισμού.

 

Επομένως, ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ, οφείλει στην βάση των παραπάνω εκτεθειμένη ΑΡΧΩΝ, της συνέντευξης του Βάσου Λυσαρίδη και της ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΤΩΝ 22 , να ΕΧΕΙ ΥΠ’ ΟΨΙΝ το σύμπλεγμα “Τουρκο-Βρετανική συμμαχία, επικουρούμεν η κάθε φορά και από άλλες δυνάμεις” και να υπερασπίζεται με νύχια και με δόντια το, ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ=ΧΩΡΕΣ ΔΙΚΑΙΟΥ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ-ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ.

Με αυτήν την τελευταία επισήμανσή μας,

  • ελπίζουμε αρκετή για την θωράκιση της ηθικής υπεροχής της συνέχισης της προσπάθειας της “ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ των 22”,
  • ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ την “ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ των 22” και υπενθυμίζουμε την εντός του πλαισίου “ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ=ΧΩΡΕΣ ΔΙΚΑΙΟΥ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ-ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ”, παρακάτω ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΜΑΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ, άνευ ψευδαισθήσων (ως προς το απαιτούμενο μέγεθος της ηθικής μας υπεροχής έναντι του χιλιοβασανισμένου και “εκ των έσω” καταπροδομένου Εληνισμού): http://greek-market-research.com/clink/g-kontogiorgis-prepei-na-pane-fylaki/ .

 

 

Διακήρυξη για την Κύπρο   (πλήρες κείμενο σε  αρχείο word)

 

 

Η στημένη Πενταμερής και το συστημένο μήνυμα του Ερντογάν
Sunday
28/02/2021
03:33 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΚΥΠΡΟΣ Κώστ. Βενιζέλος
0

 

 

 

Κώσ. Βενιζέλος, 26 Φεβρουαρίου 2021

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Μετά από αρκετή δυστοκία και τις αλλαγές ημερομηνιών, ως αποτέλεσμα των τουρκικών απαιτήσεων και σχεδιασμών, ανακοινώθηκε η σύγκληση άτυπης Πενταμερούς Διάσκεψης για το Κυπριακό ( 27-29 Απριλίου, στη Γενεύη). Η Τουρκία καθόρισε και τις ημερομηνίες καθώς ως γνωστό αυτές συζητούνται από το Δεκέμβριο. Είναι προφανές πως το θέμα του χρόνου συνδέεται και με τα όσα διαδραματίζονται στην ΕΕ.

Συνδέεται με την ισχυρή τάση, που υπάρχει εντός της Ένωσης, που δεν θέλει η κατοχική Τουρκία να υποστεί κυρώσεις για τις έκνομες ενέργειες της, αλλά να ενισχυθεί, να πάρει δώρα, ώστε να αναθερμανθούν οι ευρωτουρκικές σχέσεις.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα, «ο σκοπός της συνάντησης θα είναι να προσδιοριστεί αν υπάρχει κοινό έδαφος για να διαπραγματευτούν τα μέρη μια διαρκή λύση του κυπριακού προβλήματος, εντός ενός προβλεπτού ορίζοντα». Από αυτή την αναφορά προκύπτουν δυο στοιχεία:

Συνεχίστε την ανάγνωση εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Ξυπνά ο “γίγαντας” εναντίον των διεφθαρμένων: Το σύστημα ξεπουλά την Κυπριακή Δημοκρατία στην Τουρκία…
Wednesday
24/02/2021
02:35 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Διαφθορά ΚΥΠΡΟΣ Μιχ. Ιγνατίου
0

 

 

 

Μιχ. Ιγναντίου, 20 Φεβρουαρίου 2021

 

 

 

Δεν μπορώ να πω ότι ΔΕΝ χαίρομαι για το γεγονός ότι άρχισε να παρατηρείται μία σοβαρή κινητικότητα από την πλευρά των πολιτών ώστε να τιμωρηθεί ο πολιτικός κόσμος για την διαφθορά που συνταράσσει την Κύπρο.

Η υποστήριξη μας είναι απόλυτη, αναδύεται μέσα από την καρδιά μας. Φτάνει να μην ποδηγετήσουν τις κινητοποιήσεις τα διεφθαρμένα κυπριακά κόμματα υπό την «προβιά» των αγανακτισμένων.

Και χαίρομαι ειλικρινά διότι όταν ξεκίνησε αυτή η προσπάθεια για την καταπολέμηση της διαφθοράς, μας μετρούσαν στα δάκτυλα του ενός χεριού. Λαμβάνουμε πολλά μηνύματα από αγανακτισμένους πολίτες, θύματα της πολιτικής και οικονομικής διαφθοράς. Και είναι ελπιδοφόρο το γεγονός ότι όλοι, μα όλοι, αναφέρονται σε ονόματα, σε συγκεκριμένους πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες του νησιού.

  • Προσωπικά δέχθηκα άθλια και βρώμικη επίθεση από βασικό εκπρόσωπο του πολιτικού κόσμου, ο οποίος έκανε το παλικάρι της φακής εναντίον των διεφθαρμένων, μόνο που εστίαζε πάντα στους αντιπάλους του αμαρτωλού κόμματος του.
  • Με αποτέλεσμα ο εν λόγω να πανηγυρίζει ότι οδήγησε δήθεν σε γελοιοποίηση την προσπάθεια μας. Μόνο που λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο. Εμείς δεν σταματήσαμε ποτέ να διατηρούμε στην επιφάνεια τη διαφθορά και τη διαπλοκή. Και στην Κύπρο και στην Ελλάδα.

Εν πάση περιπτώσει, σημασία έχει ότι κάποιοι άνθρωποι ξεκίνησαν να κατεβαίνουν στους δρόμους και να διαμαρτύρονται. Αλλά για να πονέσουν πραγματικά οι Κυπριοι πολιτικοί, απαιτείται ένα ισχυρό κίνημα που θα πάρει και θα σηκώσει το σύστημα, θα το κτυπήσει στη γη και να του λιώσει το κεφάλι. Και δεν ομιλούμε μόνο για τους πολιτικούς. Αλλά και για τους οικονομικούς παράγοντες του τόπου.

(more…)

Αυτοί εισβολή στο Αιγαίο και κατοχή στην Κύπρο και εμείς …διάλογο: Ως γνωστό, το εθνικό είναι το αληθινό και το ορθό…
Sunday
21/02/2021
13:20 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Εθνική Κυριαρχία ΚΥΠΡΟΣ
0

 

 

 

Μιχ. Ιγνατίου, 21 Φεβρουαρίου 2021

 

 

 

 

Η είδηση αναφέρει ότι το «Τσεσμέ», που ανήκει στο πολεμικό ναυτικό της Τουρκίας εισέβαλε στο Αιγαίο την Κυριακή το βράδυ (ΕΔΩ). Αν αναζητήσετε τις αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου, θα δυσκολευθείτε να τις βρείτε.

Τελικά, η …ισχύς της συνήθειας είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της Ελλάδας και της Κύπρου. Οι πολιτικοί μας …”συνήθισαν” τα μπες και βγες των τουρκικών πολεμικών πλοίων, των γεωτρύπανων και των ερευνητικών. Και ενώ συμβαίνει αυτή η εισβολή, που είναι συνεχιζόμενη από το περασμένο καλοκαίρι, η Λευκωσία και η Αθήνα, επιμένουν: Και στο Κυπριακό και στα προβλήματα που δημιουργεί η κατοχική δύναμη στο Αιγαίο. Αυτοί εισβολή (και στην Κύπρο και κατοχή) και εμείς απαντάμε με διάλογο και διερευνητικές επαφές…

Στο μεταξύ: «Κελάηδησε» ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών για τη λεγόμενη Πενταμερή Διάσκεψη, που αποφάσισε να καλέσει για να ξεκινήσει η πορεία διάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας και να νομιμοποιηθούν με την υπογραφή του Νίκου Αναστασιάδη -αν αντέξει και παραμείνει Πρόεδρος μέχρι τότε- τα τετελεσμένα της εισβολής και της κατοχής.

(more…)

Να ξεφύγει ο ελληνισμός από την πεπατημένη στο Κυπριακό
Sunday
14/02/2021
23:39 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΚΥΠΡΟΣ Κώστ. Βενιζέλος
0

Σχόλιο GMR: ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ: «Είναι, πάντως, απορίας άξιον πως οι υπέρμαχοι, δήθεν, της λύσης του Κυπριακού καταφεύγουν σε φόρμουλες που ενισχύουν τις διαχωριστές ρυθμίσεις και θέλουν να σπρώξουν τις συζητήσεις, όπως ισχύει και στη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, σε ένα πολιτειακό μόρφωμα που θα βαθαίνει τον διαχωρισμό, θα δημιουργεί αντιπαραθέσεις και θα αυξάνει τις εθνικιστικές εξάρσεις. Η πολιτική τους απέτυχε γι’ αυτό και αναζητούν απελπισμένα άλλες επιλογές. Το δυστύχημα είναι πως στρέφονται προς χειρότερες επιλογές»

_.

 

 

 

Κώσ. Βενιζέλος, 17 Oκτωβρίου 2018

 

 

 

 

Πυκνές και συνεχείς οι πολιτικές εξελίξεις που αφορούν την Κύπρο το τελευταίο διάστημα. Από το πώς θα προχωρήσουν οι προγραμματισμένες έρευνες για υδρογονάνθρακες από την Κυπριακή Δημοκρατία μέχρι το πώς εξελίσσεται η διαδικασία «επίλυσης» του Κυπριακού. Για όλα αυτά μιλήσαμε με τον Κώστα Βενιζέλο σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη. Ο Κώστας Βενιζέλος είναι δημοσιογράφος στην Κύπρο, αρχισυντάκτης στην κυπριακή εφημερίδα Ο Φιλελεύθερος από το 2003 μέχρι το 2017 και έκτοτε αρθρογράφος της ίδιας εφημερίδας και των ιστοσελίδων Hellas Journal και Απόψεις. Επίσης είναι διδάκτορας Επικοινωνίας και διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Διακυβέρνησης. 

Η Ελλάδα και η Κύπρος ζουν υπό ένα καθεστώς καθημερινών τουρκικών απειλών. Ο πρόεδρος της Τουρκίας αμφισβητεί την ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, απειλεί να πραγματοποιήσει παράνομες γεωτρήσεις και δηλώνει έτοιμος να παρεμποδίσει τις προγραμματισμένες έρευνες των ExxonMobil και Total στο Νησί. Πιστεύετε ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα θερμό επεισόδιο, ή οι τουρκικές απειλές δοκιμάζουν την αποφασιστικότητα της κυπριακής ηγεσίας;

Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ένα θερμό επεισόδιο, όταν μάλιστα πρόκειται για την Τουρκία, η οποία ασκείται ενίοτε σε ακραία σενάρια. Ωστόσο, οι επιλογές που φαίνεται να έχει σε περίπτωση που θα παρέμβει στη διάρκεια γεωτρήσεων είναι οι εξής:

  • Να πραγματοποιήσει στρατιωτικές ασκήσεις στις ίδιες περιοχές των γεωτρήσεων. Αυτή η επιλογή φαντάζει η πλέον επικρατέστερη. Θα συντηρεί κλίμα έντασης και θα προκαλεί αντιδράσεις, θα εκφοβίζει, χωρίς να φθάσει στα άκρα. Αν κοπεί το σχοινί κόπηκε, δεν θα είναι όμως πρώτη επιλογή. Στόχος, η αμφισβήτηση των δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας και η δημιουργία γκρίζων ζωνών. Θα στοχεύει, όμως, πάντα να διαμορφώσει τέτοια δεδομένα που θα οδηγήσουν σε δεύτερες σκέψεις την Λευκωσία, να παγώσει το πρόγραμμα. Αυτό, όμως, δεν εξαρτάται από την κυπριακή κυβέρνηση μόνο, αλλά και από τις εταιρείες, που επενδύουν χρήματα.
  • Το ενδεχόμενο να κάνει δική της γεώτρηση είναι σήμερα σχεδόν αδύνατον εκτός κι εάν επιλέξει περιοχή κοντά στις ακτές, όπως είναι ο κόλπος της Αμμοχώστου, Απόστολος Ανδρέας ή κοντά στον Ακάμα (ακούστηκε και κοντά στην Αττάλεια, αλλά αυτό δεν θα προκαλέσει το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα από αυτούς, δηλαδή να επηρεάσουν τις κυπριακές έρευνες). Το γεωτρύπανο «Πορθητής», όπως και αυτό που συζητούν να αγοράσουν, δεν έχει τη δυνατότητα να τρυπήσει σε βαθιά νερά, όπως είναι αυτά νοτίως της Κύπρου. Σημειώνεται, συναφώς, ότι η αποχώρηση του ξένου προσωπικού (Νορβηγοί) από τον «Πορθητή», αποτελεί επιπρόσθετο εμπόδιο. Είναι σαφές πως τούτο έγινε επειδή είχαν προειδοποιηθεί –από την Λευκωσία– πως εάν συμμετείχαν σε παράνομες έρευνες και γεωτρήσεις, θα είχαν κόστος με νομικές επιπτώσεις για τον καθένα προσωπικά αλλά και την εταιρεία.

Είναι σαφές πως οι Τούρκοι δεν προτίθενται να παρενοχλήσουν την αμερικανική ExxonMobil, καθώς το θαλασσοτεμάχιο 10 δεν είναι στις λεγόμενες γκρίζες ζώνες που έχουν δημιουργήσει. Η πραγματικότητα είναι πως δεν μπορούν, για προφανείς λόγους, να παρενοχλήσουν το γεωτρύπανο της ExxonMobil.

(more…)

Οι δύο κυριαρχίες και η “τρύπια” ομπρέλα
Sunday
14/02/2021
19:22 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΚΥΠΡΟΣ Κώστ. Βενιζέλος
0

 

 

 

Κώσ. Βενιζέλος, 14 Φεβρουαρίου 2021

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Είτε οι συζητήσεις στην άτυπη Πενταμερή Διάσκεψη θα οδηγηθούν σε αδιέξοδο λόγω του χάσματος που υπάρχει στις εκατέρωθεν θέσεις είτε η ελληνοκυπριακή πλευρά θα προσεγγίσει τις τουρκικές επιδιώξεις. Αυτή είναι η θεώρηση της Άγκυρας αλλά και η εκτίμηση τρίτων που εμπλέκονται στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού και κινούνται παρασκηνιακά για να “βοηθήσουν” τις προσπάθειες.

Και στις δύο περιπτώσεις η ελληνική πλευρά θα είναι η χαμένη καθώς ούτε ένα νέο αδιέξοδο την εξυπηρετεί ούτε ασφαλώς και η προσαρμογή στις τουρκικές απαιτήσεις, για συνομοσπονδιακή λύση. Όσο πλησιάζουν οι εξελίξεις, η κατοχική Τουρκία επιβαρύνει το ήδη αρνητικό κλίμα τόσο με τη ρητορική της όσο και με τις κινήσεις εδραίωσης των τετελεσμένων.

Οι δημόσιες τοποθετήσεις του Ερντογάν και των συνεργατών τους, η επιμονή για λύση δύο κρατών, οι απειλές αλλά και οι προσβλητικές αναφορές του Τούρκου Προέδρου, αποτελούν ένα παιχνίδι διαμόρφωσης ακραίου σκηνικού. Οι Τούρκοι στήνουν δικό τους σκηνικό και θέλουν, διά της ισχύος να το επιβάλουν και να σύρουν την ελληνική πλευρά στα δικά τους μέτρα.

Συνεχίστε την ανάγνωση εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

123..