ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

“Για μια Κύπρο Ενωμένη”: Αυτές είναι οι θέσεις του Νίκου Χριστοδουλίδη για την επίλυση του εθνικού θέματος του Κυπριακού [video]
Sunday
18/12/2022
13:58 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Video ΚΥΠΡΟΣ Νίκος Χριστοδουλίδης Προεδρικές Εκλογές
0

Σχόλιο GMR: Ωραίος, πιό αποκρουστικά ωραίος, ή ωραίος για την Τουρκία, δεν γίνεται ο Νίκος Χριστοδουλίδης (ακόμα πιο “ωραίο” το H.J. που παρουσιάζει τις θέσεις του με τρόπο “ουδέτερο”).

Αφού ξεκινάει πατριωτικά, “Ξεκαθαρίζει ότι η κυριαρχική ισότητα δύο οντοτήτων, τα δύο κράτη και η συνομοσπονδία ή άλλη διχοτομική επινόηση απορρίπτονται εκ προοιμίου και δεν αποτελούν επιλογές, ούτε για διαπραγμάτευση, ούτε ως λύση του Κυπριακού.“, καταλήγει ενδίδοντας στην διχοτομική, παγκόσμιας πρωτοτυπίας “κρατική” επινόηση της ΔΔΟ,  “Ξεκάθαρος στόχος για τον Νίκο Χριστοδουλίδη, είναι μια λύση στη βάση ενός  Διζωνικού Δικοινοτικού Ομοσπονδιακού κράτους,…“.

_.

 

 

 

 

hellasjournal-Νίκος Χριστοδουλίδης – επίλυση Κυπριακού – Προεδρικές Εκλογές Κύπρου, 16 Δεκεμβρίου 2022

 

 

 

 

 

 

Τις θέσεις του για την επίλυση του Κυπριακού υπό τον τίτλο «Για μια Κύπρο ενωμένη», δημοσιοποιεί σήμερα ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Στο επτασέλιδο κείμενο των προτάσεών του για το Κυπριακό, ο Νίκος Χριστοδουλίδης αφού τονίζει ότι το στάτους κβο είναι απαράδεκτο και όχι μόνο επιδεινώνει τα τετελεσμένα, αλλά και προκαλεί νέα, θέτει ως υπέρτατη προτεραιότητα και υποχρέωσή του από την πρώτη μέρα ανάληψης της εξουσίας, χωρίς να φεισθεί κόπων, μόχθων και θυσιών την προσπάθεια για άρση του αδιεξόδου, επανέναρξη των διαπραγματεύσεων και επίλυση του Κυπριακού στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου.

Ξεκαθαρίζει ότι η κυριαρχική ισότητα δύο οντοτήτων, τα δύο κράτη και η συνομοσπονδία ή άλλη διχοτομική επινόηση απορρίπτονται εκ προοιμίου και δεν αποτελούν επιλογές, ούτε για διαπραγμάτευση, ούτε ως λύση του Κυπριακού.

Προς αυτή την κατεύθυνση, στις προγραμματικές του θέσεις, ο Νίκος Χριστοδουλίδης προτείνει την ανάληψη ενεργού, πρωταγωνιστικού ρόλου από πλευράς ΕΕ, πάντα εντός του πλαισίου των ΗΕ και την ουσιαστική διασύνδεση των ευρωτουρκικών σχέσεων και επιδιώξεων με την επίλυση του Κυπριακού.

  • Για τον σκοπό αυτό, θα αναληφθεί μεγάλη διπλωματική προσπάθεια ώστε να ληφθεί πολιτική απόφαση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για διορισμό μιας ισχυρής πολιτικής προσωπικότητας με συγκεκριμένους όρους εντολής για να αρθεί το αδιέξοδο, να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις και να εξευρεθεί λύση.

Ξεκάθαρος στόχος για τον Νίκο Χριστοδουλίδη, είναι μια λύση στη βάση ενός  Διζωνικού Δικοινοτικού Ομοσπονδιακού κράτους, ενός κανονικού, δημοκρατικού κράτους εντός της ΕΕ, χωρίς στρατεύματα κατοχής, ξένες εγγυήσεις και επεμβατικά δικαιώματα που θα αποκαθιστά την ενότητα της πατρίδας μας, του εδάφους της, του λαού της και των δεσμών της. Κράτος, το οποίο θα σέβεται και θα κατοχυρώνει τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ασφάλεια των πολιτών του, Ελληνοκυπρίων, Τουρκοκυπρίων, Μαρωνιτών, Αρμενίων και Λατίνων.

Ταυτόχρονα, τονίζεται ότι η λύση θα πρέπει να διασφαλίζει για το σύνολο του Κυπριακού λαού τις τέσσερις βασικές ελευθερίες της ΕΕ σε ένα ενωμένο κράτος, λειτουργικό ως προς τους θεσμούς του και βιώσιμο πολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά και δημογραφικά.

Η κεντρική κυβέρνηση της ενωμένης Κύπρου πρέπει να διασφαλίζει μια ισχυρή παρουσία της Κύπρου στην Ευρώπη και στον κόσμο με μια και μοναδική διεθνή προσωπικότητα, με μια και μοναδική κυριαρχία και μία ιθαγένεια.

Λαμβάνοντας υπόψη τα πιο πάνω, πρωταρχικός στόχος και ύψιστη προτεραιότητα του κ. Χριστοδουλίδη είναι η επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων με στόχο την επίλυση του Κυπριακού.

Τα ψηφίσματα των ΗΕ, οι Συμφωνίες Υψηλού Επιπέδου, το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο, αποτελούν το πλαίσιο διαπραγμάτευσης όταν επαναρχίσουν οι συνομιλίες. Κατανοώντας πως ό,τι έχει τεθεί στο τραπέζι των συνομιλιών από τον γενικό γραμματέα των ΗΕ παραμένει, το πλαίσιο Γκουντέρες, με τα θετικά του και τα αρνητικά του, ως εκ τούτου, θα αποτελεί και αυτό μέρος του πλαισίου διαπραγμάτευσης.

Στην προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού, καθοριστικής σημασίας είναι και τα σχετικά ψηφίσματα των ΗΕ και οι αποφάσεις της ΕΕ σε σχέση με τις παράνομες τουρκικές μεθοδεύσεις στην Αμμόχωστο. Μέσα σε αυτό τα πλαίσιο ο Νίκος Χριστοδουλίδης θα εντατικοποιήσει τις προσπάθειες για αποτροπή των τουρκικών σχεδίων.

Στο πρόγραμμα του Νίκου Χριστοδουλίδη υπάρχει ειδικό κεφάλαιο για το ανθρωπιστικό πρόβλημα των αγνοουμένων, την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εγκλωβισμένοι, καθώς ειδικό κεφάλαιο με προτάσεις για συγκροτημένη, κρατική πολιτική για τους Τουρκοκύπριους και την Τουρκοκυπριακή κοινότητα, ώστε να αναχαιτιστεί η αποξένωση Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.

 

Πηγή: hellasjournal.com

 

 

Δημοψήφισμα για το Kυπριακό για «οποιαδήποτε λύση»;
Thursday
01/12/2022
14:36 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Γιώρ. Ζουμάς Δημοψήφισμα ΚΥΠΡΟΣ Χρ. Κουτσούκος
0

_.

 

 

 

 

Γιώρ. Ζουμάς/ Χρ. Κουτσούκος[*], 20 Νοεμβρίου 2022

 

 

 

 

 

 

Μια μετά σεβασμού επισήμανση-απάντηση προς τον πατριώτη, κύριο Πέτρο Παντελίδη:

 

Στο αδιαμφισβήτητα πατριωτικής πρόθεσης άρθρο του καταλήγει ο κος Π. Παντελίδης, σε πρόταση που περιλαμβάνει την δημοψηφισματική επιλογή για την “αυτοκατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας (Κ.Δ.)” :Από τώρα όμως καλούμε όλους τους υποψηφίους να περιλάβουν μέσα στο πρόγραμμά τους και μίαν θέση, που δεν θα έχουν δικαίωμα να παραβούν. Πρέπει να δεσμευτούν, ότι σε όποια συμφωνία καταλήξουν και αποδεχτούν, είτε ως τελική λύση, είτε ως ενδιάμεση συμφωνία, θα την παρουσιάσουν στο λαό και να ζητήσουν την έγκριση του με ένα ΝΑΙ ή ένα ΟΧΙ σε δημοψήφισμα.

Η δήλωση αυτή πρέπει να είναι νομικά κατοχυρωμένη και να μην έχουν δικαίωμα να την διαφοροποιήσουν. Ο κυπριακός λαός πρέπει να πει το τελευταίο ΝΑΙ ή ΟΧΙ για τη λύση. Μόνο ο λαός έχει δικαίωμα να αποφασίσει αυτοκατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας (Κ.Δ.).

Γιατί αυτή θα είναι η επωδός οποιασδήποτε συμφωνίας, που θα είναι αποτέλεσμα των συγκλίσεων και του πλαισίου Γκουτέρες.

Αναρωτιόμαστε.

Επειδή δηλαδή, υπάρχουν έξωθεν πιέσεις-εκβιασμοί-εξαγορές-οργανωμένα σχέδια και έσωθεν ΕΘΝΙΚΟΙ ΜΕΙΟΔΟΤΕΣ, πρέπει σώνει και καλά, να ωθηθεί μέσω δημοψηφίσματος και (ως δευτερεύουσα, υψίστης όμως ποινικής σημασίας, επισήμανση) εν μέσω οργανωμένης κατάστασης δόλιας παραπλάνησης-εκβιασμών-εξαγορών-αντιποίνων-καταστολής, ο λαός να σκοτώσει την Μητέρα Πατρίδα και Εαυτόν;

Δυστυχώς,η επωδός οποιασδήποτε συμφωνίας, που θα είναι αποτέλεσμα των συγκλίσεων και του πλαισίου Γκουτέρες, δεν είναι μόνον η “άνευ δημοψηφίσματος” εθελοεκχώρηση, της εθνικής αυτεξουσιότητας, της εθνικής κυριαρχίας, της εθνικής ανεξαρτησίας, κάθε έννοιας και αρχής του κατακτημένου νομικού πολιτισμού που αφορά Κράτος και Πολίτη.

Είναι και η, μετά δημοψηφίσματος (*”κλειδί”) και μάλιστα παράνομου δημοψηφίσματος, αφού στις προτεινόμενες επιλογές τοποθετείται επιλογή εκτέλεσης εγκλήματος κατά ανεξάρτητου κράτους, και μάλιστα ΚΑΤΑ αυτής της ιδίας της ΗΜΩΝ πατρίδας, κατά σημερινών και αυριανών Πολιτών της, κατά της ως σήμερα διατηρημένης με αίμα Αυτεξούσιας Κρατικής Οντότητας.

Προπαρασκευαστικές πράξεις (του εν λόγω) εγκλήματος υπήρξαν πολλές, που οδήγησαν και στην ποσοτική και στην “ποιοτική” (μέσω “λογικών” επιχειρημάτων), ανάπτυξη και εξάπλωση των εθνομειοδοτικών προτάσεων-πράξεων και δεν θα κουραστούμε να το επαναλαμβάνουμε ξανά και ξανά, πρώτα με δόλια παραπλάνηση, παράλληλα με εκβιασμό και με εξαγορά (να πιστέψουμε, για όλους, αν όχι μέσω εκβιασμού, ή ιδιοτέλειας, λόγω βλακείας;), με καταστολή και με αντίποινα.

Και ποιά τελικά μπορεί να είναι η λαϊκή-κοινωνική- Δικαιϊκή στο βάθος, απάντηση-φρένο στην ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ κατάργησης ή ΑΥΤΟΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ της Κυπριακής Δημοκρατίας (Κ.Δ.), με “αξιωματικά” δεδομένο πως δεν μπορεί να υπερισχύσει καμιά “νομική κατοχύρωση”, όταν όπως κάθε φορά, σε κάθε εποχή, σε κάθε πολιτικό σύστημα, αμβλύνεται το περί Δικαίου και Αγάπης προς Πατρίδα-Δημοκρατία-Αλληλεγγύη λαϊκό-κοινωνικό αίσθημα;

Μα φυσικά, η απάντηση είναι, “με όλα τα μέσα να κινηθούμε”, όπως συστήνει και ο καθηγητής Γεώργιος Κασιμάτης κατά Χρεοκρατίας-Σφετερισμού Λαϊκής Κυριαρχίας και απάντηση οργανωμένη με οδηγητή/ υψωμένη δ.ά.δ.α. Δικαιοσύνης-Ανιδιοτέλειας-Δημοκρατίας-Αλληλεγγύης.

 

(*”κλειδί”) Όπως και στην περίπτωση του δημοψηφίσματος, Ελληνικό δημοψήφισμα του 2015, που καταδιαφημίστηκε και τελικά “συνέβη” (πού(; ) οι διανοούμενοι για να μην είχε συμβεί;), η δημοψηφισματική επιλογή ΝΑΙ-Πράξη από δικαιϊκή άποψη, ουσιαστικά Εσχάτης Προδοσίας σε βάρος της Πατρίδας, πράξη καταπάτησης κάθε έννοιας Δικαίου σε βάρος Ελλήνων Πολιτών τωρινών και μελλοντικών.

Βέβαια και εδώ προηγήθηκαν και οι προπαρασκευαστικές και συνυπήρξαν και οι συνοδευτικές, πράξεις του πραγματοποιηθέντος εγκλήματος του έμπρακτου σφετερισμού λαϊκής κυριαρχίας (που οργανώθηκε με, δόλια παραπλάνηση, εκβιασμό, εξαγορά λόγω βλακείας-εκβιασμού-ιδιοτέλειας, αντίποινα, καταστολή κυβερνητική/αστυνομική-δικαστική-δημοσιογραφική-ολοκληροκοινοβουλευτική) και ακολούθησαν και άλλα ακόμα εγκλήματα, όπως, και το διαρκές κουκούλωμα της υπόθεσης Vodafone-δολοφονίας Κ.Τσαλικίδη-απόπειρας δολοφονίας του Πρωθυπουργού Κ.Καραμανλή, και η “υπόθεση ΕΛΣΤΑΤ” και το ΤΑΙΠΕΔ και η Συμφωνια των Πρεσπών, και οι εθελοεκχωρήσεις κυριαρχίας (αντί ανανεούμενης  συμφωνίας για θαλάσσια-υποθαλάσσια εκμετάλλευση-συνεκμετάλλευση, υπό όρους και προϋποθέσεις συμμαχίας) στις συμφωνίες με Αίγυπτο-Ιταλία και οι παραμένουσες στα αζήτητα Γερμανικές Οφειλές, για τις οποίες οι εταίροι και σύμμαχοι μας το ξεκόβουν ωμά, “ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟ”  Σολτς: Έχουν κλείσει νομικά και πολιτικά οι γερμανικές αποζημιώσεις – Μην συγκρίνετε Ελλάδα και Τουρκία με τον πόλεμο της Ουκρανίας .

Και τελικά, ποιά η “επωδός” του Ελληνικού Δημοψηφίσματος του 2015;

Η μια υποχώρηση έφερε την άλλη.

Μετά την αποδοχή της ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ, ακολούθησε, όπως συμβαίνει κάθε φορά που αμβλύνεται το περί Δικαίου αίσθημα, η καταπάτηση της θριαμβευτικής επικράτησης του ΟΧΙ.

 

[*]

Γιώργος Ζουμάς Απτχος(Ι) εα Π.Α.

Χρήστος Κουτσούκος Σμχος(ΜΤ) εα Π.Α.

 

 

Πηγή: militaire.gr

 

 

Μοντέλο Λιβάνου-Ισραήλ προωθούν οι ΗΠΑ για Ελλάδα-Κύπρο-Τουρκία
Monday
14/11/2022
15:43 GMT+2
Κείμενα Γνώμης ΑΟΖ Θαλάσσια Σύνορα Ισραήλ ΚΥΠΡΟΣ Κώστ. Βενιζέλος Λίβανος
0

_.

 

 

 

 

Κώσ. Βενιζέλος, 13 Νοεμβρίου. 2022

 

 

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Η συμφωνία Λιβάνου – Ισραήλ για καθορισμό των μεταξύ τους θαλάσσιων συνόρων, που επιτεύχθηκε με αμερικανική μεσολάβηση, προκαλεί έντονη κινητικότητα στην περιοχή, στη σκιά και των ευρύτερων γεωπολιτικών εξελίξεων. Τα δεδομένα που διαμορφώνονται παραπέμπουν στο να δημιουργηθεί ένα μοντέλο επίλυσης δύσκολων διαφορών, που φαίνεται από διάφορες κινήσεις, ασκήσεις επί χάρτου που γίνονται, ότι ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες περιπτώσεις, όπως το τρίγωνο Ελλάδας, Κύπρου και Τουρκίας.

Το σκηνικό φαίνεται να στήνεται με αμερικανικές ευλογίες, και ενόψει των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Ευρώπη με το φυσικό αέριο, προφανώς και θα προωθηθεί γρηγορότερα από ό,τι μπορεί κανείς να προβλέψει. Πρόκειται για ένα μοντέλο, που αφορά την επίλυση δύσκολων διαφορών, μεταξύ εχθρικών κρατών, που δεν αναγνωρίζει το ένα το άλλο. Ένα μοντέλο το οποίο, στην περίπτωση Λιβάνου και Ισραήλ, στηρίζεται σε αμερικανικές εγγυήσεις για την εφαρμογή της συμφωνίας. Ο ειδικός απεσταλμένος του Λευκού οίκου, Έιμος Χόκσταϊν, μετά από πολλές προσπάθειες και πολλά πήγαινε-έλα, έφθασε στον στόχο, την επίτευξη συμφωνίας. Πρέπει να σημειωθεί και η προσωπική εμπλοκή του Προέδρου Μπάιντεν, ο οποίος παρενέβη  στον Γάλλο ομόλογό του, Εμανουέλ Μακρόν, για να αναλάβει η γαλλική εταιρεία ΤΟΤΑL τις έρευνες στην περιοχή, όπου εκτιμάται ότι υπάρχει κοίτασμα.

 

Σημειώνεται συναφώς πως το Ισραήλ παραχώρησε 860 τ.χ. θάλασσας  στον Λίβανο για να γίνει συμφωνία, καθώς προέταξε το θέμα της ασφάλειας. Η λογική πίσω από αυτό είναι η προσέγγιση πως, επειδή θα αναπτυχθεί το κοίτασμα στο τεμάχιο 9 (του Λιβάνου), θα υπάρξει τεράστιο οικονομικό όφελος για την αραβική χώρα, η οποία καταρρέει οικονομικά, και έτσι θα δημιουργηθούν προϋποθέσεις για την επικράτηση συνθηκών σταθερότητα και ειρήνης και άρα ευημερίας. Η ευημερία του Λιβάνου, θα θωρακίσει την ασφάλεια του Ισραήλ,  το οποίο εκτιμά πως έτσι θα μειωθεί η δύναμη και η επιρροή της Χεζμπολάχ.

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

Κύπρος: Πολιτικές δολοφονίες, ιστορίες του σκότους και αιχμάλωτο κράτος
Saturday
05/11/2022
03:30 GMT+2
Κείμενα Γνώμης ΚΥΠΡΟΣ Κώστ. Βενιζέλος
0

 

 

 

Κ. Βενιζέλος, 1 Νοεμβρίου 2022

 

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Τα πολιτικά εγκλήματα, οι πολιτικές δολοφονίες, στην Κύπρο δεν εξιχνιάζονται. Παραμένουν μέρος της σκοτεινής ιστορίας του τόπου. Οι φάκελοι είναι καταχωνιασμένοι σε κλειστές, διπλοκλειδωμένες, αποθήκες του σκότους. Οι ισορροπίες σε μια κοινωνία ανεχτική αλλά κατά βάθος και συνένοχη, οδηγούν ενίοτε στη συγκάλυψη.

Ο «Φιλελεύθερος» δημοσίευσε σε τρεις συνέχειες έρευνα για δολοφονίες, που διαπράχθηκαν στις 16 Αυγούστου 1961. Δυο αγωνιστές της ΕΟΚΑ, ο Νεοκλής Παναγιώτου από την Παραμύθα και ο Ευριπίδης Νούρος από την Απαισιά, δολοφονήθηκαν μέσα στο αυτοκίνητό τους με το οποίο επέστρεφαν από τη Λευκωσία στη Λεμεσό. Ο συνάδελφος Γιώργος Καλλινίκου επανέφερε το θέμα της δολοφονίας των Παναγιώτη και Νούρου, με αφορμή και τις ενέργειες των οικογενειών τους για να αποκατασταθεί από την Κυπριακή Δημοκρατία η μνήμη των δολοφονηθέντων «εν τη εννοία της ηθικής δικαίωσης και αποκατάστασης της μνήμης τους» (επιστολή του δικηγόρου Αχιλλέα Αιμιλιανίδη προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ημερομηνίας 1.12.2021).

 

Κανένα έγκλημα δεν παραγράφεται όσα χρόνια και να περάσουν. Στην προκειμένη περίπτωση -όπως συνάγεται και από την επιστολή του ανώτερου αξιωματικού της Αστυνομίας Γεώργιου Λαγοδόντη, προς τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Αρχιεπίσκοπο Μακάριο- στη δολοφονία εμπλεκόταν το παρακράτος, που είχε έντονη δράση εντός των μηχανισμών του κράτους. Ο Αχιλλέας Αιμιλιανίδης ανέφερε στον «Φ» ότι στην παρούσα φάση αυτό που διεκδικείται είναι η ηθικής φύσης δικαίωση και πολιτικής φύσης αναγνώριση, σημειώνοντας ότι «δεν αποκλείεται προφανώς η λήψη νομικών μέτρων». Με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει.

 

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Πρεσβευτής της Ελλάδας στη Λευκωσία: Αταλάντευτος στόχος μας ο τερματισμός της κατοχής και η επανένωση του νησιού
Sunday
30/10/2022
23:03 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Εξωτερική Πολιτική Ιωάν. Παπαμελετίου ΚΥΠΡΟΣ
0

Σχόλιο GMR: «Δυστυχώς, σήμερα η Κύπρος δεν έχει την ελευθερία που θέλουμε, με τη συνεχιζόμενη κατοχή.

Αταλάντευτος στόχος μας είναι ο τερματισμός της κατοχής, η επανένωση της νήσου με μία λύση, η οποία θα βρίσκεται εντός του πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών».

 

Τα υπογραμμισμένα έντονα, μας δίνουν την “λύση” της διζωνικής-δικοινοτικής ομοσπονδίας(Δ-Δ.Ο.), αφού, αφ’ ενός ο ποιητής αποφεύγει τεχνηέντως ή χοντροκομμένα να πει την ποιά ακριβώς λύση, αφ’ ετέρου η μέχρι στιγμής “λύση” από τους ΠΑΝΤΕΣ ΠΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΝ, είναι η Δ-Δ.Ο. .

Δηλαδή, για όσους προσποιούνται πως διαθέτουν μειωμένο καταλογισμό, είτε περνούν για βλάκες εμάς τους υπολοίπους, η Κυπριακή Δημοκρατία μετατρέπεται σε ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ και μάλιστα, με συνεταιρική κοινότητα τα Κατεχόμενα, παραγεμισμένα με εποίκους και πράκτορες και εντεταλμένους πολιτικούς της Τουρκίας και με τις δύο κοινότητες μαζί να ελέγχονται πλέον από την εκάστοτε Τουρκική Κυβέρνηση (το τελευταίο δεν το εξηγούμε παραπέρα για να μην μας εγκαλέσουν, ίσως και μας μηνύσουν, πως “θεωρούμε πως δεν μπορούν να το καταλάβουν από μόνοι τους διότι είναι ΒΛΑΚΕΣ“).

Αναφορικά με το “Δυστυχώς, σήμερα η Κύπρος δεν έχει την ελευθερία που θέλουμε“, που να αναφέρεται άραγε ο ποιητής; στην Κυπριακή Δημοκρατία ή στα Κατεχόμενα; (διότι αυτά ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ). Οσο δε γι’ αυτό το που θέλουμε, έ, όχι ρε … .

Το ανέκδοτο που ρωτάει το παιδάκι τον μπαμπά, “μπαμπά τι είναι π@$?#ς”, το ξέρετε;

_.

 

 

 

 

Ιωάν. Παπαμελετίου, 28 Οκτωβρίου 2022

 

 

 

 

 

 

«Δυστυχώς, σήμερα η Κύπρος δεν έχει την ελευθερία που θέλουμε, με τη συνεχιζόμενη κατοχή.

Αταλάντευτος στόχος μας είναι ο τερματισμός της κατοχής, η επανένωση της νήσου με μία λύση, η οποία θα βρίσκεται εντός του πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών», τόνισε ο πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο, Ιωάννης Παπαμελετίου.

Μετά την ολοκλήρωση της μαθητικής παρέλασης που πραγματοποιήθηκε στην πρεσβεία της Ελλάδας στη Λευκωσία, ο κ. Παπαμελετίου αναφέρθηκε στη σημερινή ημέρα λέγοντας ότι σήμερα τιμούμε τους ήρωες του 1940, που με σθένος και αυταπάρνηση υπερασπίστηκαν την ελευθερία.

«Τιμούμε επίσης τους Κύπριους και τις Κύπριες που συμμετείχαν στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Με αυτοθυσία και αυταπάρνηση και οι Κύπριοι υπερασπίστηκαν την ελευθερία. Με σθένος και με αυταπάρνηση νικήσαμε το 1940. Με τις ίδιες αξίες θα δικαιωθούμε και σήμερα αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής μας. Χρόνια πολλά σε όλους για τη σημερινή ημέρα. Συγχαρητήρια στη νεολαία μας για την υποδειγματική παρέλαση», υπογράμμισε ο κ. Παπαμελετίου.

 

Πηγή: hellasjournal.com

 

Βρετανός πρώην διπλωμάτης αποκαλύπτει τον ύπουλο ρόλο του Χένρι Κίσινγκερ εναντίον της Κύπρου
Saturday
19/02/2022
12:57 GMT+2
Κείμενα Γνώμης ΚΥΠΡΟΣ Ξένια Τούρκη Χένρι Κίσιγκερ
0

_.

 

 

 

Ξένια Τούρκη, 14 Φεβ. 2022

 

 

 

Αν και έχει αποσυρθεί από θέσεις εξουσίας εδώ και δεκαετίες ο Χένρι Κίσινγκερ δεν έπαψε ποτέ να είναι επίκαιρος και να απασχολεί τον δημόσιο διάλογο.

Ο Αμερικανός, πρώην υπουργός των Εξωτερικών είναι μια πολιτική φιγούρα που έχει άμεση σχέση με την Κύπρο, καθώς οι αποφάσεις του και η στάση του καθόρισε σε πολύ μεγάλο βαθμό τις εξελίξεις στο νησί, από τα πρώτα κιόλας βήματα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Φως στον ρόλο που έχει διαδραματίσει επιχειρεί να ρίξει ο Γουίλιαμ Μάλινσον, Βρετανός, πρώην διπλωμάτης καθηγητής Πολιτικών Ιδεών και Θεσμών στο Πανεπιστήμιο Γουλιέλο Μαρκόνι.

 

Ο Βρετανός ειδικός έχει γράψει αρκετά βιβλία που αφορούν την Κύπρο, με το τελευταίο του «Ο Κίσινγκερ και η εισβολή στην Κύπρο» μάλιστα να εστιάζει στο ρόλο του Αμερικανού πρώην υπουργού των Εξωτερικών στα γεγονότα του 1974 αλλά και σε αυτά που προηγήθηκαν.

(more…)

Η Κ.Δ. ένα δικέφαλο πολιτικό τέρας: “Αν κάποιος ήθελε να δημιουργήσει ένα παράλυτο κράτος, δεν θα ενεργούσε διαφορετικά”…
Sunday
03/10/2021
19:33 GMT+2
Κείμενα Γνώμης ΚΥΠΡΟΣ Κώστ. Βενιζέλος
0

_.

 

 

 

 

 

Κώσ. Βενιζέλος, 01 Οκτ. 2021

 

 

 

 

 

Σημαντικό δίτομο έργο του Νέαρχου Νεάρχου για την ιστορία της Κύπρου μέσα από τη δραματική πορεία του Μακάριου

Εξήντα ένα χρόνια Κυπριακής Δημοκρατίας. Το κράτος, που δημιουργήθηκε με δοτή κολοβωμένη ανεξαρτησία βίωσε θυελλώδεις εξελίξεις, δύσκολα πέτρινα χρόνια. Υπονομεύθηκε πριν καν να συσταθεί και πέρασε μέσα από συγκρούσεις, έντονες αντιπαραθέσεις. Είχε εξαρχής απέναντι του την Τουρκία, που ήθελε την κατάργησή της.

Οι Βρετανοί μπορεί να έχουν φύγει, αλλά έμειναν. Όχι μόνο με τη στρατιωτική παρουσία, τις βάσεις. Έκτισαν την μεταποικιακή περίοδο επιρροής και ελέγχου. Και η Ελλάδα; Ήθελε να «ξεφορτωθεί» το Κυπριακό; Το «ξεφορτώθηκε» με τις Συμφωνίες;

Ο απολογισμός μακρύς καθώς οι περιπέτειες αυτού του κράτους ήταν μεγάλες. Δοκιμάσθηκε πολλές φορές με αποκορύφωμα το πραξικόπημα της χούντας και της ΕΟΚΑ Β΄, στις 15 Ιουλίου 1974 και την τουρκική εισβολή, πέντε ημέρες αργότερα. Ένα δίδυμο έγκλημα κατά της Κύπρου και του λαού της.

Αναφορές για τα όσα διαδραματίσθηκαν την περίοδο πριν αμέσως μετά τις Συμφωνίες περιγράφονται στο δίτομο βιβλίο του Νέαρχου Νεάρχου «Μακάριος- Δραματική πορεία»( Εκδόσεις Ιερά Μητρόπολις Πάφου, 2021).

(more…)

Θέλουν συνιδιοκτησία λες και η Κύπρος είναι οικόπεδο!
Saturday
11/09/2021
16:23 GMT+2
Κείμενα Γνώμης ΚΥΠΡΟΣ Κώστ. Βενιζέλος Χρήστος Στυλιανίδης
0

Σχόλιο GMR: Η Ελλάδα θα καταντήσει σαν πολυκατοικία της Κυψέλης όπου κατοικούν καλοί άνθρωποι, Ρουμάνοι, Πακιστανοί, Νιγηριανοί, Αλβανοί, Βούλγαροι, όλο και λιγότεροι Έλληνες, κλπ και ένας εξ αυτών θα είναι ο διαχειριστής και εκπρόσωπός τους, ακριβώς στην “ιδεολογία”,  όπως την λέει και ο Κώστας Βενιζέλος, του οικοπέδου, της πολυκατοικίας αλλά και του σχολίου στην παρακάτω ανάρτηση, http://greek-market-research.com/article/christos-stylianidis-pos-enas-kyprios-ginetai-ellinas-ypoyrgos/ , καθώς και των υπηρεσιών του (Χρ. Στυλιανίδη) προς τον Ελληνισμό δηλαδή, σχέδιο Ανάν και δεν συμμαζεύεται.

Υστερόγραφο :

(1) — Με Αναν-ικές προεκτάσεις ο διορισμός του Στυλιανίδη: Πολιτικός-ιδεολογικός γυρολόγος, σκληρός αντιδεξιός υπηρετεί τη Δεξιά

(2) — Ο υπουργός κ. Χρήστος Στυλιανίδης: Από το ΚΚΕ εσ., στην ΕΔΕΚ και το ΠΑΣΟΚ, στον δεξιό ΔΗΣΥ και στη Ν.Δ. του κ. Μητσοτάκη…

 

_.

 

 

 

 

 

Κώσ. Βενιζέλος 7 Σεπ. 2021

 

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Όλες οι “ιδεοθύελλες” έχουν σημείο αναφοράς τις βρετανικές φόρμουλες. Επειδή προφανώς κάποιους τους βολεύει (κατοχική Τουρκία), ενώ άλλοι (Λευκωσία) “πάσχουν” από έλλειψη ιδεών. Γι’ αυτό και το χαλί το στρώνουν οι του Φόρεϊν Όφις και όσοι πιστοί, που δεν και λίγοι, ακολουθούν. Είναι δε ιδιαίτερα ενδιαφέρον το γεγονός ότι βρίσκονται αρκετοί καλοθελητές να εξηγήσουν και να προωθήσουν τις ιδέες του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών. Λες και η Κύπρος είναι οικόπεδο.

Τι είναι το ζητούμενο; Η επανέναρξη διαπραγματεύσεων. Σε ποια βάση; Αυτό είναι το ερώτημα, που καλούνται να απαντήσουν οι εμπλεκόμενοι καθώς είναι σαφές πλέον ότι η «συμφωνημένη βάση» έχει μετακινηθεί προς την κατεύθυνση του νέου τουρκικού αφηγήματος. Δηλαδή, ενός μοντέλου συγκαλυμμένης ή μη συνομοσπονδίας δύο κρατών. Ένα μοντέλο, που θα διευκολύνει την Άγκυρα στη στρατηγική επιδίωξή της για πλήρη έλεγχο της Κύπρου.

Είναι προφανές πως καταβάλλεται παρασκηνιακά μια προσπάθεια να βρεθεί μια «αποδεκτή φόρμουλα», κοντά σε αυτά που επιδιώκει η Άγκυρα. Γι’ αυτό και η ανακάλυψη διαφόρων ορολογιών, που παραπέμπουν σε εκείνο που διαχρονικά επιδίωκε η κατοχική δύναμη. Υπενθυμίζεται συναφώς ότι ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών στην έκθεση του αναφέρθηκε σε «έμφυτα δικαιώματα» (inherent rights).

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Αποχωρεί από την ενεργό πολιτική δράση ο Γιώργος Λιλλήκας: Αρχίζει διαδικασία ενοποίησης Συμμαχίας Πολιτών – ΕΔΕΚ
Friday
25/06/2021
09:10 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Γιώρ. Λιλλήκας ΚΥΠΡΟΣ
0

Σχόλιο GMR: Ένας έντιμος και ευγενής πολιτικός εγκαταλείπει την πολιτική.

Ίσως, γιατί πλέον η ευγένεια στην πολιτική, εκλαμβάνεται ως μειονέκτημα.

_.

 

 

 

 

hellasjournal.com, 24 Ιουνίου 2021

 

 

 

 

Την οριστική αποχώρηση του από την πολιτική σκηνή, μετά από την μακροχρόνια προσφορά του στον τόπο από καίρια πόστα, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας.

Παράλληλα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Συμμαχίας Πολιτών, αρχίζει και επίσημα ο διάλογος για την ενοποίηση της Συμμαχίας Πολιτών με την ΕΔΕΚ, μετά και από τη σχετική απόφαση της Ανώτατης Πολιτικής Συγκλήτου της Συμμαχίας που συνεδρίασε χθες βράδυ.

Με μόνο τρεις αρνητικές ψήφους, η Ανώτατη Πολιτική Σύγκλητος της Συμμαχίας Πολιτών αποφάσισε την ενοποίηση με την ΕΔΕΚ, με κυρίαρχο στόχο την ένωση αντιδιζωνικών δυνάμεων για αντιμετώπιση των προκλήσεων που προκύπτουν στο Κυπριακό, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

 

Πηγή: hellasjournal.com

 

 

Όταν η κυπριακή κυβέρνηση προτιμά τη ζωή στην… γυάλα: Το διεθνές ρεζίλεμα, ο πάτος και η αδυναμία της αντιπολίτευσης
Thursday
24/06/2021
08:47 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ Εθνική Ανεξαρτησία ΚΥΠΡΟΣ
0

Σχόλιο GMR: Σύμφωνα με πληροφορίες μας, στην Κύπρο είναι κομματικοποιημένες ως και οι ποδοσφαιρικές ομάδες. Καλή η δημοσιογραφία του κάθε Κώστα Βενιζέλου. Καλύτερη όμως, (ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ) θα ήταν η ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΗΘΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ όλων των ΚΑΛΩΝ της Κύπρου.  Από που το “αξίωμα”, δημοσιογράφος=ΜΗ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΣ (στο “πεδίο της μάχης”);  Άλλο πράγμα η δημοσιογραφική εργασία (η δεοντολογία της, η μεθοδολογία της πχ η δια των ερωταποκρίσεων/μαιευτική μέθοδος αναζήτησης της αλήθειας ή αποκάλυψης του ψεύδους, η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ) και ΑΛΛΟ πράγμα η πολιτική ΑΥΤΟΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΗ ενός ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ, που εν προκειμένω, θα το λέγαμε ως νεολογισμό και εξουδετερότητα, ως την αρνητική (δλδ ως έμμεση/δεν πράττω τι πολιτικά εναντίον των “κακών”) από πολιτική άποψη, εξουδετέρωση ακόμα και της ουδετερότητας.

_.

 

 

 

 

Κώσ. Βενιζέλος, 19 Ιουνίου 2021

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Οι πολιτικοί, πρωτίστως οι ηγέτες, χάνουν το παιχνίδι όταν είτε δεν αντιλαμβάνονται τι γίνεται γύρω τους, στην κοινωνία, είτε φτιάχνουν έναν δικό τους κόσμο «αγγελικά πλασμένο».

Μπαίνουν στη δική τους «γυάλα» και δεν αφουγκράζονται την κοινωνική πραγματικότητα. Η Κύπρος, σύμφωνα με το βαρόμετρο διαφθοράς της Διεθνούς Διαφάνειας, βρίσκεται στην πρώτη θέση ανάμεσα στα 27 κράτη-μελη της Ε.Ε. σε ό,τι αφορά τη διαφθορά.

Όπως έγινε γνωστό, ποσοστό 65% των Κυπρίων που συμμετείχαν στην έρευνα, πιστεύει ότι η διαφθορά αυξήθηκε τους τελευταίους δώδεκα μήνες (θα έχει ενδιαφέρον να μάθουμε τι πιστεύει το υπόλοιπο 35%, αλλά δεν είναι της παρούσης). Οι αριθμοί δεν μπορούν να διαψευστούν. Μπορούν να μην λαμβάνονται υπόψη, αλλά αυτό δεν αλλάζει τα δεδομένα.

 

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: hellasjournal.com

 

123..