ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Παπαζάχος-Χουλιάρας-Τσελέντης προειδοποιούν για το φράγμα αποβλήτων της Eldorado στο σεισμικό ρήγμα
Wednesday
06/02/2019
19:26 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Eldorado Γερ. Χουλιάρας Νίκ. Στεφανής
0

 

 

 

 

 

Γερ. Χουλιάρας/ Eldorado, 6 Φεβ. 2019

 

 

Mε ανάρτησή του στο Facebook ο διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, καθηγητής σεισμολογίας κ. Γεράσιμος Χουλιάρας, εκφράζει τον έντονο προβληματισμό του για τη χωροθέτηση του φράγματος επικινδύνων αποβλήτων της Ελληνικός Χρυσός επάνω στο ρήγμα του σεισμού των 7,2 Ρίχτερ (1932). «Με ποιο ρίσκο αυτές οι αναπτυξιακές επενδύσεις; Τι έγινε στη Βραζιλία την περασμένη εβδομάδα;», διερωτάται ο γνωστός σεισμολόγος.

 

 

Την ανάρτηση του κ. Χουλιάρα αναδημοσίευσε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο κ. Άκης Τσελέντης, προσθέτοντας το σχόλιο: «Αυτά είναι περιβαλλοντικά εγκλήματα, να δομούμε δεξαμενές με κυανιούχα σύμπλοκα επάνω σε ένα γνωστό ενεργό ρήγμα».

(more…)

Καίει ΔΕΗ και ελεγκτικές υπηρεσίες το Πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη για την κατολίσθηση στο Ορυχείο Αμυνταίου
Wednesday
06/02/2019
18:36 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΔΕΗ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ Νίκ. Στεφανής
0

 

 

 

 

Ν. Στεφανής/ ΔΕΗ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, 6 Φεβ. 2019

 

 

Καίει ΔΕΗ και ελεγκτικές υπηρεσίες το Πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη για την κατολίσθηση στο Ορυχείο Αμυνταίου – Καταλογίζει στη ΔΕΗ υποτίμηση των συνθηκών και αδράνεια των ελεγκτικών μηχανισμών

 

«Ενάμισι χρόνο μετά το συμβάν της κατολίσθησης οι εργασίες του Ορυχείου Αμυνταίου υλοποιούνται χωρίς εγκεκριμένες μελέτες, αποδεικνύοντας τη συνέχιση της κακής πρακτικής της επιχείρησης όσο και των διοικητικών μηχανισμών της χώρας και αδιαφορώντας για τις ενδεχόμενες συνέπειες.»

Τα παραπάνω αποτελούν μέρος των διαπιστώσεων του Πορίσματος του Συνηγόρου του Πολίτη για την κατολίσθηση στο Λιγνιτωρυχείο Αμυνταίου – Περιβαλλοντικές επιπτώσεις, που φέρνει αποκλειστικά στη δημοσιότητα το «e-ptolemeos.gr». Πρόκειται για το Πόρισμα που συντάχθηκε από την ανεξάρτητη αυτή αρχή μετά τη διερεύνηση του συμβάντος που πραγματοποίησε μετά από αναφορά του Πανελληνίου Δικτύου Οικολογικών Οργανώσεων, η οποία έθετε ερωτήματα για τα μέτρα πρόληψης που όφειλαν να έχουν ληφθεί από τους αρμοδίους φορείς, καθώς και την ενδεχόμενη ζημία που προκλήθηκε στο φυσικό πόρο του λιγνίτη αλλά και στο περιβάλλον από την κατολίσθηση που έλαβε χώρα στις 10 Ιουνίου 2017 στο λιγνιτωρυχείο Αμυνταίου.

(more…)

Αυτό που παρατηρώ και είναι έντονα ανησυχητικό στην πατρίδα μας …
Saturday
13/10/2018
00:27 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Νίκ. Στεφανής
0

 

Νικ. Στεφανής, 12 Οκτ. 2018

 

και τώρα που η “άρχουσα τάξη” η αρχη-συμμορία της χώρας μας υλοποιώντας τον οικολογικό καπιταλισμό και στην τελευταία του πράξη την δημιουργία καρτέλ τον τραπεζών (Βλ. Σχετικό άρθρο από 22-8-2018, πιο κάτω) τους ευχόμαστε με τον καταπιεσμένο μας λαό αλλά πάντα περήφανο και μοναδικό στον κόσμο.. καλό ταξίδι στον… Αδη …

//////////////////////////////////////////////////////////////////////

 

Αυτό που παρατηρώ και είναι έντονα ανησυχητικό στην πατρίδα μας …

είναι ότι αυτά τα 12 χρόνια της οικονομικής και πολιτισμικής κρίσης όλες και ανεξαίρετο οι ελληνικές κυβέρνησης προώθησαν παντού τα λεγόμενα ΚΑΡΤΕΛ. Και όταν λέμε παντού το εννοούμε δέστε και προσθέστε και εσείς ….

το μεγαλύτερο καρτέλ της χώρας που δεν είναι άλλο από αυτό των τραπεζών..Οπου μέσα σε 3 χρόνια 30 τράπεζες γίνανε 4

διόδια , γάλα, ΕΝΕΡΓΕΊΑ, ελαία, λιμάνι, υγεία, τηλεπικοινωνίες, και ότι άλλο σκεφτούμε .

Καρτέλ ονομάζεται την ρητή σύμπραξη (συμφωνία) μεγάλων κυρίως επιχειρήσεων εταιρικής μορφής δραστηριοποιούμενων στον ίδιο κλάδο, δηλαδή ανταγωνιστικών, με σκοπό την αποφυγή του μεταξύ τους ανταγωνισμού δια κοινής διαμόρφωσης ενιαίας τιμής των προσφερομένων υπηρεσιών ή των προϊόντων τους, ή και με πολύ ελάχιστες μεταξύ τους διαφορές τιμών. Ο σχηματισμός καρτέλ είναι παράνομος, καθώς το Δίκαιο ανταγωνισμού τον απαγορεύει. Ομως η δημιουργία «καρτέλ» πολλές φορές προκαλεί την αθέμιτη χειραγώγηση της λεγόμενης «ελεύθερης αγοράς«, με επακόλουθο αφενός τη δυσφήμιση του ίδιου του καρτέλ, αφετέρου και τον κίνδυνο, για την προστασία των ασθενέστερων οικονομικών τάξεων, του κρατικού παρεμβατισμού, σε βάρος του καρτέλ, ειδικότερα όταν διαπιστωθεί ευτελής συναγωνισμός ή ανταγωνισμός.
Δεν θα πρέπει όμως να προκαλεί εντύπωση το γεγονός να συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Δηλαδή ο κρατικός παρεμβατισμός να υποχρεώσει μεγάλες ομοειδείς επιχειρήσεις να συμπράξουν σε δημιουργία καρτέλ. Τούτο βεβαίως συμβαίνει συνηθέστερα σε αγορές χωρίς ανταγωνισμό π.χ. σε αγορές ολοκληρωτικών καθεστώτων ή σε αγορές που βρίσκονται υπό εξαιρετικές καταστάσεις ανάγκης (π.χ. επιστράτευση, καταστάσεις συμφορών κ.λπ.).

Τα Καρτέλ γενικά διακρίνονται με τρία βασικά κριτήρια: α) κατά την έκταση δράσης, β) κατά το αίτιο της σύμπραξης και γ) κατά το περιεχόμενο της δράσης τους.

  1. Κατά την έκταση δράσης: αυτά διακρίνονται σε «εθνικά καρτέλ» και «πολυεθνικά» ή «διεθνή καρτέλ».
  2. Κατά το αίτιο σύμπραξης: διακρίνονται σε «ελεύθερα καρτέλ» ή σε «αναγκαστικά καρτέλ», όπου τα μεν πρώτα συγκροτούνται με ελεύθερη συμφωνία, τα δε δεύτερα κατόπιν κρατικού παρεμβατισμού ή κατόπιν έκτακτης κρατικής επιταγής.
  3. Τέλος κατά το περιεχόμενο τη δράσης τα Καρτέλ διακρίνονται σε «καρτέλ προσφοράς» και σε «καρτέλ ζήτησης». Τα μεν πρώτα αποβλέπουν σε ρύθμιση των σχέσεων που αφορούν τη προσφορά ειδών των συνασπιζομένων επχειρήσεων, τα δε δεύτερα αποσκοπούν στη κατάπαυση του μεταξύ τους αναπτυσσόμενου ανταγωνισμού. προκειμένου έτσι απρόσκοπτα να προχωρήσουν σε βάθος χρόνου σε νέες επενδύσεις.

Κατόπιν των παραπάνω, η θεωρία παιγνίου κατά τα σύγχρονα οικονομικά που λένε και ισχυρίζονται κάποιοι ότι η διατήρηση της συνεργασίας σε ένα καρτέλ δεν είναι εύκολη, καθώς κάθε μέλος έχει συμφέρον να αποκλίνει από την συμφωνημένη συμπεριφορά (να ρίξει τις τιμές π.χ. και να λάβει μεγαλύτερο μέρος της πελατείας) δεν ισχύει για τα Καρτέλ που συμπράττουν σε βάθος χρόνου με υψηλές ρήτρες για μακροπρόθεσμο ασφαλές κέρδος.

Λέτε να έχω άδικο;

Περί αιολικών και περί ενέργειας
Thursday
11/10/2018
23:58 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Νίκ. Στεφανής
0

 

Νίκ. Στεφανή, 6 Δεκ. 2017

 

«Ως φυσικός, νιώθω ότι προσβάλλεται η εκ­παίδευση, η εμπειρία και η νοημοσύνη μου από την απόπειρα παραγωγής αιολικής ενέργειας σε μεγάλη κλίμακα.» ―

Dr Phillip Bratby προς τη Βρετανική Βουλή

Η ιδέα ότι υπάρχουν «δεξιοί» και «αριστεροί» στο θέμα των αιολικών είναι επιεικώς ανόητη – βλακώδης θα έλεγα….Ο ακτιβισμός έχει πολιτικάντικες χροιές, αλλά η αριθμητική και η στοιχειώδης επιστήμη δεν έχουν. Η άποψη ότι το κλίμα αλλάζει από ανθρωπογενείς λόγους, είναι άποψη. Αλλά το ότι με αιολικά θα διορθώσουμε το κλίμα ή την Πτολεμαΐδα, είναι πίστη και παραλογισμός. Ή επιστήμη μαϊμού και σχήμα οξύμωρον.

Το 1+1=2 δεν έχει «πολιτική» και σε αντίθεση με διλήμματα χωροθέτησης λιγνιτικών ή, …θου Κύριε, πυρηνικών μονάδων, δεν πρέπει να υπάρχει δίλημμα περί χωροθέτησης βιομηχανικών ΑΠΕ, όπου η απάντηση είναι: ΠΟΥΘΕΝΑ! Ή, εάν «πρέπει» να βάλεις κάπου βιομηχανικά αιολικά, μπορεί μόνο κοντά σε Υδροηλεκτρικές μονάδες και κοντά σε γραμμές υψηλής τάσης, ώστε να είσαι κοντά σε δυνητική αντλησιοταμίευση.

(more…)

Ψάξτε…
Wednesday
10/10/2018
22:14 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Νίκ. Στεφανής
0

Ν. Σταφανής, 10 Οκτ. 2018

Μετά τα όσα έχω αναρτήσει στο προσωπικό μου blog μου oataktos.blogspot.com παρακαλώ ψάξτε στο αρμόδιο όργανο της ΔΕΗ και βρείτε τα πιστοποιητικά που εξέδωσε επίσημα ο Τομεάρχης Γ. Τσανανας και οι Δ/ντες για την διάρκεια ζωής τον σταθμών άρα μιλάμε για εγγύησης κλπ

http://www.kdep.gr/

Ν.Δ.ΣΤΕΦΑΝΗΣ(oataktos)

 

Ανοιχτή επιστολή στον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου κ. Τουσκ
Thursday
04/10/2018
11:35 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Νίκ. Στεφανής
0

 

Νίκ. Στεφανής, 4 Οκτ. 2018

 

Ανοιχτή επιστολή στον Πρόεδρο του Ευροκοινοβουλειου κ. Τουσκ (η επιστολή στάλθηκε και στα πολωνικά)

Αξιότιμε κύριε
Με την αναφορά μου αρ.1085 /2017 η επιτροπή αναφορών την μεταβίβασε για εξέταση σε άλλες 3 επιτροπές .μεταξύ και στην επιτροπή Βιομηχανίας και ενεργείς .Μέχρι σήμερα δεν έλαβα παραδόξως καμοια απάντηση .Επειδει τα χρόνια που ζούμε επικράτησε και επικράτησε δυστυχώς στη Ευρώπη ο λεγόμενος Οικολογικός Καπιταλισμός .Παρακαλώ για παρέμβαση σας
Κοινοποίηση ΜΜΕ

Tuesday
02/10/2018
23:14 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Νίκ. Στεφανής
0

 

Νίκ. Στεφανής 2-10-2018

 

Με απίστευτους γοργούς ρυθμούς και με γεωμετρική πρόοδο μετά την καταστροφή του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας Ισχυς 750 MW, Την περσινή κατολίσθηση Ορ. Αμυνταιου με ακινιτοποιηση του ΑΗΣ Αμύνταιου ισχύς 600 MW και αχρήστευση λόγο λείψεις λιγνίτη του ΑΗΣ Μελιτης ακολουθεί με μαθηματική ακρίβεια η ακινιτοποιηση λόγο ελλιψεις λιγνίτη του ΑΗΣ Καρδιάς Ισχύς 1200MW. Η κυβέρνηση Αλ6 ανέθεσε σε εταίρα ΤΕΡΝΑ (που πρόσφατα πέρασε σε φαντ ολανδιας ) την μεγαλύτερη επένδυση στην χώρα και Βαλκάνια την Μονάδα 5 Πτολεμαιδας κόστους 1,6 δις. δίχως να έχει μελέτες ουτε στοιχειά για τα κοιτάσματα λιγνίτη .Πρι ένα μηνα ο Ε.Παναγιωτακης με το έτσι θελω μετέθεσε την ολοκλήρωση την μονάδας για δυο χρόνια αποδεικνιοντας πως όπως ανέφερα και στο μλπλογκ επανειλημμένα ..λιγνίτης γιοκ. Προφανώς με εντολή του τα κοράκια του Αδαμιδη και ο Σπαρτακος εξαπολύθηκαν στην Πτολεμαιδα και παραπλανοντας διαδίδουν οτι η μονάδα θα καύση Φ.Α. πράγμα τεχνικά αδυνατο. Επειδή με τα ενεργειακά που ειναι θεμα νρ. ενα στη χώρα δυστυχώς ελαχιστοι ασχολούνται σοβαρά η συμμορία τον Ορυχείων που εκβιαζόταν κυβέρνηση συνδικάτα πέτυχε τον στόχο και το ακατόρθωτο για μια χώρα Ευρωπαϊκή .Και ο φυσικός μου διώκτης Χρ.Παπαγεωργιου συνταξιούχος μέλος Δ.Σ. με το ελάχιστο μυαλό και τεράστια ανήθικη φιλοδοξία πέτυχε απολύτως τον στόχο του και ..γκρέμισε τον ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ !!!

ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ  ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΡΑΦΑΗΛ ΜΕΒΟΡΑΧ
Friday
28/09/2018
23:29 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Προτάσεις Απελευθερωτικής Συνέργειας Νίκ. Στεφανής
0

 

 

Νίκ. Στεφανής, 28 Σεπ. 2018

 

 

ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ
ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΡΑΦΑΗΛ ΜΕΒΟΡΑΧ
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ 23 ΕΤΩΝ ( 1995-2018),

με συνοδοιπόρους και συναγωνιστές στον μακροχρόνιο αυτό αγώνα τον συνάδελφο Νίκο Αμάξη και τον κατέχοντα την πρωτοκαθεδρία σε νομικά ζητήματα αφορώντα το εργασιακό δίκαιο, συγχωρεμένο και αξέχαστο, Τάσο Λέκκα.

Και όμως υπάρχει δικαιοσύνη…

1. Με την υπ΄αριθμ. 1143/2018 απόφαση Μονομελούς Εφετείου Αθηνών κατέστη τελεσίδικη η υπ΄αριθμ. 2399/2014 απόφαση Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία εκρίθη ότι η ΔΕΗ, δια των προἲσταμένων του συναδέλφου Μεβοράχ, προέβη επί 15 χρόνια περίπου σε εκδικητικές πράξεις εις βάρος του, οι οποίες είχαν ως συνέπεια τόσο την εργασιακή και επαγγελματική του αχρήστευση, όσο και τη δημιουργία σοβαρών βλαβών στην υγεία του, χαρακτηρίζοντάς τον ως θύμα “ mobbing “ ή “ θύμα εργασιακής παρενόχλησης στον χώρο εργασίας του” ( όροι που για πρώτη φορά χρησιμοποιούνται σε απόφαση ελληνικού Δικαστηρίου ). Για τους εμπεριστατωμένους λόγους που αναφέρονται στο σκεπτικό της δικαστικής απόφασης, το δικαστήριο επιδίκασε στον συνάδελφο για την ηθική του βλάβη λόγω της εργασιακής κακομεταχείρισης του και τις εξ αυτής προκληθείσες βλάβες στην υγεία του, καθώς και για διάφορα διαφυγόντα μισθολογικά έσοδα, αποζημίωση πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρώ νομιμοτόκως, τα οποία ήδη η ΔΕΗ κατέβαλε στον συνάδελφο στο ακέραιο.

(more…)

Υπάρχουν και 300.000 βλάχοι ελληνικής συνείδησης αξίζει
Wednesday
26/09/2018
10:07 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Νίκ. Στεφανής
0

Ανοιχτή επιστολή Κάλεσμα σε όλους τους Έλληνες τον Σκοπίων

Η μέρες είναι γκαστρωμένες και την Κυριακή καλείστε σε δημοψήφισμα για την συμφωνία τον Πρεσπων. Η απόφαση σας θα κρήνη την τύχη τον Βαλκανίων Ολοκαύτωμα η ειρήνη. Η προσωπική μου γνώμη είναι να διατρανώσετε το μεγάλο ΟΧΙ !! διαβάστε και διαδωστε 

 https://oataktos.wordpress.com/2018/09/14/%CF%86%CF%81%CE%AF%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%B9%CF%87-%CE%AD%CE%BD%CE%B3%CE%BA%CE%B5%CE%BB%CF%82-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CF%83%CE%BB/

Το παράδοξο φαινόμενο με τον Όμιλο Κοπελούζου
Tuesday
25/09/2018
15:41 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Νίκ. Στεφανής
0

παράκληση αναδημοσίευσης από τον κ. Νίκ. Στεφανή

του κατωτέρω link

Το παράδοξο φαινόμενο με τον Όμιλο Κοπελούζου και τα σοβαρά ερωτήματα που προκύπτουν

12