ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Η Ελλάδα διεθνές κέντρο ανθρωπιστικών σπουδών – Μια πρόταση
Tuesday
08/06/2021
14:31 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Βασ. Ασημακόπουλος
0

Σχόλιο GMR: Ο επίλογος του άρθρου:

Την επόμενη χρονιά, το 2022, με τη συμπλήρωση 200 χρόνων από τη σφαγή της Χίου και 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, μπορούμε να έχουμε ένα Πανεπιστημιακό Τμήμα που θα μελετά τα γενοκτονικά εγκλήματα. Αυτό είναι ένα πεδίο δημιουργίας και παραγωγής για το Υπουργείο Παιδείας, την πολιτική κοινωνία ευρύτερα, αλλά και την κοινωνία πολιτών. Η πολιτική είναι (και) συμβολισμοί. Την περίοδο 2021-2030 να σκεφτούμε και να οικοδομήσουμε μια Ελλάδα, διεθνές κέντρο ανθρωπιστικών σπουδών.

 

Να ένα ακόμα δείγμα άρθρου, που μπορείς,

α) να το προσπεράσεις [“Αυτό είναι ένα πεδίο δημιουργίας και παραγωγής για το Υπουργείο Παιδείας, την πολιτική κοινωνία ευρύτερα, αλλά και την κοινωνία πολιτών.” = ΚΟΙΝΟ πεδίο “δημιουργίας”, κυβερνώντων και λοιπών συνενόχων/συνοδοιπόρων ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΑΣ-ΕΞΩΘΕΝ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ-πολιτικής κοινωνίας (κομμάτων του “τι κι αν είναι Κατοχή αντιπροσωπευτικού κοινοβουλευτισμού;)-κοινωνίας των πολιτών (πχ τελείως ενδεικτικά αλλά αποκαλυπτικά, των “22” http://greek-market-research.com/clink/diakiryxi-gia-tin-kypro-ypografoyn-22-prosopikotites/ που δεν θέλουν να γίνουν 23, 1013, ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ, παρά τις προς τούτο επανειλημμένες εκκλήσεις της G-M-R και όχι μόνον].

β) να το αναρτήσεις (ως GMR) με σχόλιο : αυτό επέλεξε η G-M-R  και επί του συγκεκριμένου και βάσει της μεθοδολογίας μας (όπως βλέπετε στις στήλες “Συγγραφείς” και “Σχετικές Ιστοσελίδες”: “Εδώ ο λόγος των σχολίων της G-M-R” http://greek-market-research.com/article/ki-omos-quot-archisyntaktes-quot-stoys-istotopoys-einai-oi-algorithmoi-tis-google/ ),

γ) να το επικροτήσεις;;;  Είναι ΑΥΤΟ που χρειάζεται η Ελλάδα σήμερα”;  Αν είναι, ας ζητηθεί να θεσμοθετηθεί από τους κυβερνώντες ελέω Χρεοκρατίας και να ενταχθεί και στις σχετικές ετήσιες πανηγυρικές εκδηλώσεις όπως εδώ,  Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη στο 4ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών όπου και αυτή τη χρονιά αναμένουν να δοξαστεί η “μετά”μνημονιακή ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ   Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: Στο Ζάππειο Μέγαρο 10-15 Μαΐου ), και ακόμα όπως και εδώ, Athens Democracy Forum: Το φεστιβάλ για την δημοκρατία επιστρέφει από την ανάρτηση μας εδώ Ο “Ηρακλής” στηρίζει τις τράπεζες, οι δανειολήπτες ας προσευχηθούν…

δ) Όσο για το “μπορούμε να έχουμε ένα Πανεπιστημιακό Τμήμα που θα μελετά τα γενοκτονικά εγκλήματα“, ΜΠΟΡΟΥΜΕ να μελετήσουμε ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ (ή ΟΧΙ;), όσοι… πατριώτες…, την από την Χρεοκρατία ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ Γενοκτονία σε Εξέλιξη Η “Νομότυπη αντισυνταγματική συμπεριφορά” και η γενοκτονία μας , Σακελλαροπούλου: Δήλωση-ντροπή για το Δημογραφικό! , http://greek-market-research.com/wp-content/uploads/2021/05/Free-Greece-Resist-Genocide.doc ,..

 

 

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: http://greek-market-research.com/clink/gnomateysi-toy-kathigiti-georgioy-kasimati-i-askisi-toy-dikaiomatos-kai-tis-ypochreosis-antistasis-kata-to-arthro-120-4-toy-syntagmatos/

_.

 

 

 

 

 

 

Βασ. Ασημακόπουλος, 31 Μαίου 2021

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Τον Μάιο του 1992, το Πανεπιστήμιο Αθηνών διοργάνωσε ημερίδα με θέμα “Η θέση της Ελλάδας απέναντι στις νέες εξελίξεις”, όπου μετείχε και ο Ανδρέας Παπανδρέου. Η ομότιτλη εισήγησή του αποτελεί το 1ο κείμενο μιας συλλογής κειμένων του που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις “Αιχμή” το 1992. Μετείχε επίσης και ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης, μέλος τότε της Κεντρικής Επιτροπής, με μια πρόταση. Η εισήγησή του “Νέο Εθνικό Σχέδιο” δημοσιεύθηκε τότε στην ελληνική έκδοση του Monthly Review (56/1992).

Οι αρχές της δεκαετίας του ’90, το 1992,  ήταν μια περίοδος που έπρεπε να διατυπωθούν προτάσεις, σχέδια, στρατηγικές για τη θέση του “συστήματος χώρα”, τη γεωπολιτική-γεωοικονομική, παραγωγική-αναπτυξιακή, κοινωνική, θεσμική και την παρουσία του στο δυναμικά μεταβαλλόμενο κόσμο, που οριζόταν από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, την παγκοσμιοποίηση, την εκρηκτική ανάπτυξη των παραγωγικών δυνάμεων.

Στο επίκεντρο των μεγάλων αλλαγών βρίσκονταν οι ευρύτερες περιοχές, στις οποίες η Ελλάδα αποτελεί τμήμα τους: Ευρώπη-ΕΕ, Βαλκάνια-Εύξεινος Πόντος και Ανατολική Μεσόγειος. Τα μηνύματα εκπέπονταν ήδη από τα μέσα της δεκαετίας του ’80, «η βοή των πλησιαζόντων γεγονότων» σύμφωνα με τον ποιητή. Το εθνικό θα συναντιόταν για μια ακόμα φορά με τις διεθνικές τάσεις σε έντονη κινητικότητα.

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Βαλυράκης και Κολλάς: Δύο θάνατοι, δυο διαδρομές και η παρακμή του ΠΑΣΟΚ
Sunday
07/03/2021
15:41 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Βασ. Ασημακόπουλος ΠΑΣΟΚ
0

Σχόλιο GMR: Αντί νέου σχολίου παραθέτουμε, ως και πάλι χρήσιμο, το σχόλιο της συνημμένης ανάρτησης, σχετικό με την εργατική νομοθεσία που έφερε το ΠΑΣΟΚ και το συνδικαλιστικό κίνημα και την οποία νομοθεσία προσπαθήσαμε να αξιοποιήσουμε μαζί με τον αγαπητό συνάδελφο, επικεφαλής στην Επιτροπή ΥΑΕ ΓΣΕΕ, Ανδρέα Κολλά.   Ο Μανώλης Γλέζος ανήκει πλέον στην Ιστορία

Και επειδή οφείλουμε να συμβάλλουμε και στην σύνδεση ταξικού-εθνικού/πατριωτικού, προσθέτουμε την εδώ http://greek-market-research.com/clink/g-kontogiorgis-prepei-na-pane-fylaki/ ανάρτηση/θέση/δράση/πρόταση της G-M-R προς Υμάς και (μέσω Υμών) προς την πατριωτική σας ομάδα http://greek-market-research.com/clink/tetradia-ena-monadiko-afieroma-me-25-meletes-stin-epanastasi-toy-1821/, κύριε Ασημακόπουλε και αναμένουμε την απάντησή σας.

_.

 

 

 

Βασ. Ασημακόπουλος, 1 Μαρτίου 2021

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έφυγαν από τη ζωή δύο πολιτικά πρόσωπα, που αποτέλεσαν παραδειγματικές στιγμές του πολιτικού και κοινωνικού αγώνα σε διαφορετικές περιόδους. Αμφότεροι υπήρξαν χαρακτηριστικές περιπτώσεις της ιδεολογικής αλλά και πολιτικο-οργανωτικής ταυτότητας του ΠΑΣΟΚ, της διαμόρφωσης, εξέλιξης αλλά και των ορίων της, δραστηριοποιούμενοι ενεργά σε διαφορετικά τμήματα της κομματικής του δομής.

Ο Σήφης Βαλυράκης, από τα Χανιά της Κρήτης, βενιζελικής πολιτικής καταγωγής, υιός αξιωματικού στρατού ξηράς, διακριθέντος στον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο και μετέπειτα βουλευτή της Ένωσης Κέντρου, αποτελεί χαρακτηριστική εκδοχή του αγωνιστικού τμήματος της προδικτατορικής κεντροαριστεράς, ιδίως της ΕΔΗΝ. Ενός μαχόμενα δημοκρατικού χώρου που ριζοσπαστικοποιήθηκε ακόμα περισσότερο στα χρόνια της δικτατορίας, σε αντιιμπεριαλιστική-εθνικοαπελευθερωτική-σοσιαλιστική κατεύθυνση. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι πλέον συγκρουσιακές αντιδικτατορικές ενέργειες  –μέχρι την αγωνιστική αφύπνιση του φοιτητικού κινήματος από το 1971 και μετά– έλαβαν χώρα από αντιστασιακές οργανώσεις με πολιτική καταγωγή από το προδικτατορικό κέντρο (Ελληνική Αντίσταση / Παναγούλης, ΠΑΚ, Δημοκρατική Άμυνα).

Ο Βαλυράκης, μέλος της ΕΔΗΝ και του ΠΑΚ στη συνέχεια, καταζητούμενος επί τρία χρόνια για βομβιστικές επιθέσεις, συνελήφθη, βασανίστηκε στο ΕΑΤ-ΕΣΑ, απέδρασε με κινηματογραφικό τρόπο δύο φορές από τις φυλακές του δικτατορικού καθεστώτος. Στη συνέχεια υπήρξε κρατούμενος για πολλούς μήνες σε στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Αλβανία σε απάνθρωπες συνθήκες, απ’ όπου αφέθηκε ελεύθερος ύστερα από ενεργοποίηση –και αφού κατόρθωσε ο ίδιος να γνωστοποιήσει την κατάσταση εγκλεισμού του– των διεθνών διασυνδέσεων του αρχηγού του ΠΑΚ με τον μαοϊκό κόσμο. Παράδειγμα δημοκράτη, γενναιόψυχου αγωνιστή της αντιδικτατορικής πάλης σε πολύ δύσκολες συνθήκες.

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Ο α-εθνικός δικαιωματισμός της κυρίας Προέδρου
Saturday
09/01/2021
15:40 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Αικ. Σακελλαροπούλου Βασ. Ασημακόπουλος ΠτΔ
0

Σχόλιο GMR:

Σημείωση της G-M-R: Ο σύνδεσμος που ανοίγει εντός του κειμένου στο “τυραννία της πλειοψηφίας” ετέθη από την G-M-R.

 

 

 

Βασ. Ασημακόπουλος, 6 Ιανουαρίου 2021

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Με τη νέα χρονιά, που έχει έναν έντονο συμβολισμό για εμάς τους Έλληνες λόγω της συμπλήρωσης των 200 χρόνων από την έναρξη της Επανάστασης του 1821, η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αρθρογράφησε στην Εφημερίδα των Συντακτών. Δεν θα μείνουμε σε ένα ζήτημα που ήδη έχει θιγεί στον δημόσιο λόγο, για το αν εν ενεργεία Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πρέπει να αρθρογραφεί σε μια εφημερίδα, ή αν η γραπτή παρέμβαση πρέπει να στέλνεται σε όλες τις εφημερίδες, αν και φρονούμε ότι είναι ορθότερο το δεύτερο.

Το άρθρο, όμως, έχει ενδιαφέροντα σημεία που αποτυπώνουν ταυτοτικά χαρακτηριστικά των προσεγγίσεων της κας Σακελλαροπούλου, αλλά και κατευθύνσεων που συμπυκνώνονται στον κορυφαίο πολιτειακό θεσμό της Ελληνικής Δημοκρατίας. Πριν από έναν περίπου χρόνο και εν όψει της εκλογής της, κατόπιν της σχετικής πρότασης του Πρωθυπουργού, είχαμε επιχειρήσει να αποτυπώσουμε στο SLpress ορισμένα χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης πρότασης-υποψηφιότητας και της λογικής που αυτή εμπεριέχει.

…………………………………….

Σημ. GMR: Παραλείπουμε την 3η (στην σειρά του άρθρου) maximum επιτρεπόμενη αναδημοσίευση σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής, για να προχωρήσουμε λίγο πιο κάτω στο κείμενο, και να αναδημοσιεύσουμε άλλη παράγραφο για λόγους απαραίτητης και χρήσιμης υπερσύνδεσης την οποία ως GMR κρίνουμε πως πρέπει να προσθέτουμε.

 

Η απουσία του 1821 και η “τυραννία της πλειοψηφίας”

………………

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεκινά την παρέμβασή της με μία ιστορική αναφορά-αναδρομή στη σχέση δημοκρατίας-δικαιωμάτων, ανάγοντας την μεταπολεμική περιεκτική αντίληψη για τη δημοκρατία, το κράτος δικαίου, στην εμπειρία των δύο παγκοσμίων πολέμων και τη ναζιστική θηριωδία. Με αυτόν τον τρόπο, ορθά, θωρακίζει τις μειοψηφίες απέναντι στην “τυραννία της πλειοψηφίας“. Με το σχήμα “τυραννία της πλειοψηφίας“, όμως, προβαίνει σ’ έναν άρρητο ιστορικό ετεροχρονισμό, ο οποίος δεν είναι αθώος, αλλά απορρέει από συγκεκριμένη θεωρία, που αποτυπώνει πολιτικό σχέδιο.

……………………….

Συνεχίστε την ανάγνωση εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

“Το Νέο Ανατολικό Ζήτημα – Το Τουρκικό Πρόβλημα” του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
Saturday
02/01/2021
14:36 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Βασ. Ασημακόπουλος
0

Σχόλιο GMR: Για να να ισχύσει «το αύριο να μην είναι το παρηκμασμένο χθες», απαιτείται δ.ά.δ.α. (*) ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΑΝΤΙdebtocracy ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ .

Επί του σχολίου μας αναμένουμε κάποια απάντηση για συνεργειακή εμπλοκή απέναντι στο πλαίσιο Χρεοκρατία-Εξωθεν Εξάρτηση (εκ της διαθέσεώς μας και εκ της φύσης της G-M-R), από τον κύριο Μιχάλη Χαραλαμπίδη.

 

Για το πιο πάνω σχόλιο μας εστάλη email προς τον κ. Μιχ. Χαραλαμπίδη, όπως ακολουθεί

Αγαπητοί κύριοι της Διεθνούς Ένωσης για τα Δικαιώματα και την Απελευθέρωση των Λαών,

σας ευχόμαστε ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ  για το 2021, κάθε καλό, υγεία και ανθρωπιά.

Παρακαλούμε θέσετε το παρόν   Υπ’ όψιν κου Μιχάλη Χαραλαμπίδη, μέλους της Επιτροπής σας, συνοδευόμενο με την παράκληση επικοινωνιακής απάντησης:

Για να να ισχύσει «το αύριο να μην είναι το παρηκμασμένο χθες», απαιτείται  http://greek-market-research.com/article/d-a-d-a-dimosias-antidebtocracy-pragmatognomosynis/ .

Επί του σχολίου μας αναμένουμε κάποια απάντηση για συνεργειακή εμπλοκή απέναντι στο πλαίσιο Χρεοκρατία-Εξωθεν Εξάρτηση (εκ της διαθέσεώς μας και εκ της φύσης της G-M-R), από τον κύριο Μιχάλη Χαραλαμπίδη.

https://slpress.gr/politismos/quot-to-neo-anatoliko-zitima-to-toyrkiko-provlima-quot-toy-michali-charalampidi/

_.

 

 

 

Βασ. Ασημακόπουλος, 27 Δεκεμβρίου 2020

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης είναι ένας γνωστός δημόσιος διανοούμενος, μάχιμος στοχαστής του πολιτικού λόγου και πράξης, με την κλασική και ορθόδοξη έννοια του ελληνικού τόπου και χρόνου. Με συνεχή, συνεπή και δημιουργική παρουσία από τα χρόνια του αγώνα ενάντια στη δικτατορία μέσα από τις γραμμές του ΠΑΚ και στη συνέχεια ιδρυτικό-ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

Κοινωνιολόγος και Πολιτικός Επιστήμονας ο Χαραλαμπίδης κινείται στην Ελλάδα, την Ιταλία, την Ανατολική Μεσόγειο, ενεργητικά παρών στο πλευρό των λαών-εθνών της παγκόσμιας περιφέρειας απέναντι στις δυνάμεις και τις δομές της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης. Το ιδιαίτερο πολιτικό ρεύμα ιδεών που διαμόρφωσε εντός ΠΑΣΟΚ, από το 1977 και μετά, αποτέλεσε έναν κριτικό αντίλογο-πρόταση για την πορεία της χώρας, απέναντι στην κρατικοποιημένη γραφειοκρατική εκδοχή του κόμματος και στην τριτοδιεθνιστική της περίοδο του δημοκρατικού συγκεντρωτισμού (1979-1989) και στο μεταμορφισμό της μέσω της τηλεκρατίας κατά την εκσυγχρονιστική-νεοσοσιαλδημοκρατική φάση της.

Αυτή την πολιτική ταυτότητα ο Χαραλαμπίδης τη χαρακτηρίζει, ήδη από το προσυνεδριακό διάλογο του 2ου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ το 1990, όταν πρωτο-εμφανιζόταν, ως ψεύτικη και μη ανταποκρινόμενη στα ιστορικά σημαινόμενα των συγκεκριμένων πολιτικών κατηγοριών και όρων. Ο ίδιος αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ το 1999 και παραμένει ενεργός και δραστήριος πολιτικο-διανοητικά.

Συνεχίστε την ανάγνωση εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Ο θάνατος του Έλληνα μικροϊδιοκτήτη και η αυγή των τραπεζοϋπηκόων
Wednesday
28/10/2020
12:52 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Βασ. Ασημακόπουλος
0

Σχόλιο GMR: Το ΚΕΝΟ και η ΚΕΝΟΤΗΤΑ; Ή κάτι άλλο, λόγου χάριν η εδώ http://greek-market-research.com/article/trilogia-antimnimoniakoy-dimokratikoy-dialogoy-peri-paideias-pepaideymenon-o-epilogos/ Τριλογία Δημοκρατικού Αντιμνημονιακού Διαλόγου.

Θεωρούμε το παρόν άρθρο/ανάρτηση μας του Βασίλη Ασημακόπουλου, συνέχεια του εδώ https://slpress.gr/idees/giati-mikroidioktisia-kai-dimokratia-pane-cheri-cheri-stin-ellada/ άρθρου του.

Ο Βασίλης Ασημακόπουλος “βλέπει” (προσβλέπει προς) έναν χώρο…(οι υπογραμμίσεις δικές μας) :

Ένας χώρος που θα υπερασπίζεται τα δικαιώματα της μισθωτής εργασίας, την ατομική-οικογενειακή ιδιοκτησία, την ελεύθερη-ανεξάρτητη παραγωγή, το δημοκρατικό πατριωτισμό, την πολιτισμική ατμόσφαιρα του λαού-έθνους. Λείπει ο πολιτικός χώρος που θα κινείται στην ενότητα του εθνικού με το κοινωνικό και όχι στη διάσπασή του, θα εορτάζει την 28η Οκτωβρίου 80 χρόνια μετά, χωρίς ανιστόρητα φληναφήματα μιας μικροευρωπαϊκής επαρχιώτικης συνείδησης.

…,

Ένας χώρος που δεν θα θεωρεί το Κυπριακό ως ζήτημα ενδοκοινοτικών διαφορών, αλλά ως ζήτημα εισβολής-κατοχής-εποικισμού και άρνησης του δικαιώματος της αυτοδιάθεσης“.

Σε μιαν ΑΛΛΗ ίσως εποχή, αναφέρεται η καλή βλέψη του Β.Α..

Και εξηγούμαστε:

Η δημιουργία ενός τέτοιου χώρου, δηλαδή οι “πολιτικές ομάδες με εσωτερική συνοχή και δικτύωση στην κατεύθυνση αυτή”, προετοιμάζεται(*) με αρκετά διακριτή “εσωτερική συνοχή και δικτύωση στην κατεύθυνση αυτή. Τι άλλο πέραν της κάλυψης αυτού του περιγραφέντος του κενού(**) χώρου αντιπροσωπεύει άλλωστε η δημοσιογραφική, επιστημονική, πνευματική (της ιντελιγκέντσιας) ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ κριτική επί των τεκταινομένων;

Κριτική, είπαμε; Το συμπληρώνουμε επί το ακριβέστερον: κριτική ΣΤΗΡΙΞΗ της ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑΣ._

———————–

(*) για είσοδο εντός του αντιπροσωποκοινοβουλευτικού καθεστώτος σφετερισμού της λαϊκής κυριαρχίας, όπως εξηγούν στις ιστοσελίδες τους οι καθηγητές κκ Γεώργιος Κασιμάτης http://www.kassimatisdimokratia.gr/ και Ανδρέας Δημητρόπουλος https://andreasdimitropoulos.blogspot.com/ .

(**) με την έννοια του ανοιχτού πεδίου δράσης, αλλά ταυτόχρονα, με την έννοια της κενότητας ως προς το βασικό ζήτημα εισβολής-κατοχής-εποικισμού (Τρόϊκα-Μετανάστες) και άρνησης του δικαιώματος της αυτοδιάθεσης (https://andreasdimitropoulos.blogspot.com/2018/02/blog-post.html και https://andreasdimitropoulos.blogspot.com/2014/07/blog-post_16.html)

._

 

 

 

 

Βασ. Ασημακόπουλος, 27 Οκτωβρίου 2020

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος και η εμπειρία της Κατοχής στην Ελλάδα με τις ιδιαίτερα σκληρές μορφές της, θα αποτελέσει μια δεύτερη οιονεί μορφή πρωταρχικής συσσώρευσης. Το μετεμφυλιακό κράτος θα αναδιοργανώσει τις μικροϊδιοκτητικές μορφές παραγωγής, διεκδικώντας μια μορφή κοινωνικής συναίνεσης, παράλληλα με τη βίαιη διαδικασία απο-εαμοποίησης του πληθυσμού.

Η εσωτερική μετανάστευση, με την πολεοδομική γιγάντωση της Αθήνας, σε συνδυασμό με την εξωτερική μετανάστευση, θα αποτελέσουν βασικές εκδηλώσεις ανασύστασης και διευρυμένης αναπαραγωγής της μικροϊδιοκτητικής κοινωνικής δομής και της εκ νέου ανάσχεσης της διαδικασίας μαζικού αποχωρισμού των παραγωγών από τα μέσα παραγωγής. Η συσσώρευση μέσω της οικοδομής δια του θεσμού της αντιπαροχής και τα μεταναστευτικά εμβάσματα θα περιορίσουν τις τάσεις προλεταριοποίησης.

Θα διαμορφωθεί παράλληλα μια σχετικά συγκεντροποιημένη βιομηχανική-εργατική τάξη για πρώτη φορά σε σημαντική κλίμακα στην Ελλάδα, λόγω της ενίσχυσης του δευτερογενούς-μεταποιητικού τομέα της οικονομίας τις δεκαετίες ‘60-’70. Μια δυναμική σχέση ισορροπίας μεταξύ εργατικής τάξης, αυτοαπασχόλησης (ελεύθερων επαγγελματιών και αγροτών) και υπαλληλικών στρωμάτων νέας μικροαστικής τάξης, θα αποτελέσουν την κοινωνική βάση του ανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ, που θα εξελιχθεί στο υλοποιημένο-θεσμισμένο κοινωνικό συμβόλαιο από το 1981 και μετά.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Ροσάνα Ροσάντα: Έφυγε μία εμβληματική μορφή της ιταλικής Αριστεράς
Tuesday
22/09/2020
17:56 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Βασ. Ασημακόπουλος Ιντελιγκέντσια
0

Σχόλιο GMR: Καλή και Άγια η Ροσάνα Ροσάντα Κύριε Ασημακόπουλε και λοιποί σεβαστοί διανοούμενοι, εσείς οι 84 και όλοι οι άλλοι.

Μόνο δέκα από εσάς ζητάει ο καθηγητής Γεώργιος Κασιμάτης στην εδώ συνέντευξη του προς τον μουσικοσυνθέτη Αλέξανδρο Χάχαλη, συνέντευξη που υπάρχει και στην εδώ προς κο Γ.Μαργαρίτη και προς υμάς επιστολή, προκειμένου να στηθεί αντίσταση κατά της Μνημονιακής Επιβολής.

Ανταποκριθείτε κι αν (αν τυχόν, που δεν θα ήταν λογικό) δεν συμφωνήσετε με τον κο Κασιμάτη, βρείτε τα και μόνοι σας. Τόσο απλό, αυτό περιμένει από εσάς ο ανοργάνωτος (όχι με δική του ευθύνη, σε εσάς αντιστοιχεί αυτή η δουλειά) λαός.

._

 

 

 

Βασ. Ασημακόπουλος, 21 Σεπτεμβρίου 2020

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Έφυγε σε ηλικία 96 ετών μια σημαντική διανοητική και αγωνιστική φιγούρα του αριστερού κινήματος του 20ου αιώνα. Η ζωή της Ροσάνα Ροσάντα, καταγράφει σημαντικές στιγμές της πορείας του κινήματος στην Ιταλία και στην Ευρώπη. Με τις νίκες και τις ήττες. Τις ελπίδες και τις απογοητεύσεις. Η Ροσάνα Ροσάντα εντάσσεται στο κίνημα, το 1943, μέσα από το μεγάλο ρεύμα της Αντίστασης. Στα μέσα της δεκαετίας του ‘50 θα γίνει υπεύθυνη της πολιτισμικής πολιτικής του PCI (Ιταλικό Κομμουνιστικό Κόμμα).

Στη θεώρηση του Παλμίρο Τολιάτι, η πολιτισμική πολιτική ήταν κεντρικό ζήτημα και έλαβε τα χαρακτηριστικά της προσπάθειας συνάρθρωσης του ιταλικού δρόμου για το σοσιαλισμό με την εγχώρια παράδοση, επιχειρώντας μέσα από τον “ιστορικισμό” να απαντήσει στις δύο κυρίαρχες εκδοχές της νεωτερικότητας εκείνης της εποχής. Τον σταλινισμό και το αμερικάνικο πολιτισμικό πρότυπο. Το 1963 θα εκλεγεί βουλευτής.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

Κόμματα και πανδημία – Σοσιαλπατριωτισμό η ΝΔ, “γραμμή Άττλη” ο ΣΥΡΙΖΑ
Friday
27/03/2020
02:18 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Βασ. Ασημακόπουλος
0

Σχόλιο GMR: …φιλεργατικές ρυθμίσεις της προηγούμενης κυβέρνησης…“, κύριε Ασημακόπουλε;
Είναι αδιαμφισβήτητο νομίζουμε (αν και δεν έχουμε μελέτη να επικαλεστούμε), πώς αν εξετάσουμε τα πεπραγμένα και την προσωπικότητα των μεγαλύτερων εγκληματιών, μπορεί να βρούμε κάποιες στιγμές, κάποιες πλευρές, που αν τις απομονώσουμε, αν τις δείξουμε ως απομονωμένες από την εγκληματική πλευρά, ας πούμε σαν στιγμιαία φωτογραφία, μπορεί να προκαλέσουν εξαιρετική συγκίνηση και συμπάθεια.
Κάπως έτσι λοιπόν ακούγεται και η παραπάνω αναφορά των πεπραγμένων του τσογλανιού (
εδώ, για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους) και η προσδοκία “γραμμής ‘Αττλη” από μεριάς Τσίπρα.
Κατά τα λοιπά, ο κος Ασημακόπουλος ομιλεί, αν και μέσα από αλλότριες ή πολύ στιγμιαίες (“παρεπιπτόντως”-όχι επί τούτου) αναφορές, σχεδόν ξεκάθαρα υπέρ ενός GREXIT (όχι όμως αγωνιστικά και όχι με νομικό περίβλημα αιτιών-υπαιτιοτήτων, όσον αφορά το μέσα ή έξω από ευρωζώνη-εε). Στην Ελλάδα της “μετα” Μνημονιακής κανονικότητας, ή θα συνδέσουμε το εθνικό-κοινωνικό, όπως ο ‘Αττλη, ή θα κοροϊδευόμαστε. Και προσέξτε, μιλάμε για την καλύτερη αντιμνημονιακή περίπτωση μερικών αρθρογράφων του slpress (βλέπετε στον
συνημμένο αστερίσκο ένα μνημειώδες πολιτικό/νομικό, ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΙΚΗ/ΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ, άρθρο του Β. ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ), με χρησιμότατες παρότι πλάγιες αναφορές, αλλά και με συγκάλυψη της κακοποιού μνημονιακής δεκαετούς διακυβέρνησης (με αποκορύφωμα τον “μικρό” αλλά μεγάλο εγκληματία με επιφανειακά χαρακτηριστικά συμπεριφοράς τσογλανιού). Τέλος, ΜΑΣ ΠΡΟΞΕΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ η διατύπωση του έγκριτου νομικού,  του οριακού από συνταγματική άποψη μέτρου περιορισμού της κυκλοφορίας“.  Δεν έχει γίνει κατανοητός ο συνδυασμός των άρθρων 5 & 25 του Συντάγματος σε συνδυασμό με την σοβαρότητα του προβλήματος;

 

(*) Γιατί η Σακελλαροπούλου θα εκλεγεί πανηγυρικά

._

 

 

Βασ. Ασημακόπουλος, 26 Μαρτίου 2020

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Η πανδημία επεκτείνεται και δημιουργεί ειδικά καθεστώτα, πρωτόγνωρους περιορισμούς σε βασικά συνταγματικά δικαιώματα, συνθήκες ραγδαίας οικονομικής κρίσης, με σημαντικότατες επιπτώσεις στις κοινωνίες, στις οικονομίες και στις ζωές των ανθρώπων διεθνώς. Αποτελεί κοινό τόπο ότι η ΕΕ πιάστηκε στον ύπνο. Το γεγονός ότι ο κλάδος της υγείας δεν ανήκει στην αρμοδιότητά της, αλλά στις αρμοδιότητες συντονισμού των εθνικών πολιτικών (αρ. 6 και 168 Συνθ. Λ.Ε.Ε.), ουδόλως αθωώνει το ευρωιερατείο, τα όργανα και τις λειτουργίες του.

Με δεδομένο τον σχετικά ευάλωτο χαρακτήρα των ευρωπαϊκών κοινωνιών λόγω δημογραφικής γήρανσης, η ΕΕ επέδειξε εντυπωσιακή ολιγωρία, καθώς είχε το χρόνο να οργανώσει την άμυνα, έχοντας τη σχετική εμπειρία από τον τρόπο που είχαν διαχειριστεί την κρίση τα κράτη της Νοτιοανατολικής Ασίας. Η πρωτοφανής ανεπάρκεια παχυλά αμειβομένων πολιτικών και τεχνοκρατών του υπερεθνικού-υπερτροφικού γραφειοκρατικού στρώματος έχει φανεί προ πολλού, αλλά μέχρι χθες κάθε αναφορά στιγματιζόταν σαν “εθνολαϊκισμός”. Σήμερα όμως;

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

Πηγή: slpress.gr

 

Η μετάλλαξη της Αριστεράς και η απειλή στα σύνορα
Wednesday
18/03/2020
13:41 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Βασ. Ασημακόπουλος
0

Σκέψεις GMR: Κρίσιμα σημεία στο άρθρο, όπου αντιφάσκουν οι διαπιστώσεις σε σχέση με τα ερωτήματα, τις προτάσεις, ενδεχόμενα και με τις προθέσεις:

1) “Μετά την ήττα του αντιμνημονιακού κινήματος, το αίτημα εθνικής ανεξαρτησίας ουσιαστικά δεν εκπροσωπείται στον κομματικό ανταγωνισμό.”

Επισημαίνουμε,

α) πως όσο την ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΤΑ του αντιμνημονιακού κινήματος από την πολιτική τάξη(=”στον κομματικό ανταγωνισμό”) – – όπου στην πολιτική τάξη συμπεριλαμβάνουμε ΚΑΙ τους αντιμνημονιακούς αλληλοσφαζόμενους στην ποδιά του “τι κι αν είναι Κατοχή” ΑΝΤΙ-Προσώπου Σου Κοινοβουλευτισμού (και Ευρώ-τοιούτου) – – την ονομάζουμε Ήττα, αδυνατούμε (οι δημοσιολογούντες), σκοπίμως είτε από έλλειψη ακριβοδίκαιας διάγνωσης, να στραφούμε (εμείς οι δημοσιολογούντες) προς τον λαό (που είναι αγαπητός μόνο ως οπαδός-ψηφοφόρος).

β) Αν είναι δυνατόν, για την “Μετά την ήττα” εκπροσώπηση της εθνικής ανεξαρτησίας, να αναρωτιόμαστε (από το 2010 ως σήμερα;), παρά την προηγούμενη διαπίστωση(;)/ καταγγελία(;) “τρόπο του λέγειν”(;)/ “άνοιγμα πρός (ποιούς;)” , αν πρέπει να κρεμαστούμε απ’ τα βαρίδια της έξωθεν εξαρτημένης πολιτικής τάξης: “Είναι η στιγμή για μια ιστορική, όσο και αναγκαία πολιτική και διανοητική στροφή. Η ελληνική κοινωνία δείχνει έτοιμη. Η πολιτική τάξη μπορεί;”

Μήπως αγαπητοί πνευματικοί άνθρωποι, ρίχνουμε νερό στον μύλο της ΗΤΤΟΠΑΘΟΥΣ (“ας είμαστε ρεαλιστές”!) και της ΕΙΣ ΤΟ ΔΙΗΝΕΚΕΣ, ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑΣ;

Πως εξηγείται(;) αυτή η εναπόθεση ελπίδων στον Κατοχικό Αντιπροσωπευτικό Κοινοβουλευτισμό, όταν αυτή η ίδια η ιντελιγκέντσια (εδώ αλλά και αλλού) διαπιστώνει:

Στην ελληνική κοινωνία το αίτημα της εθνικής ανεξαρτησίας είναι ανολοκλήρωτο και γι’ αυτό διαχρονικό, λαμβάνοντας διάφορες μορφές, ενοποιητικές, απελευθερωτικές, αντιστασιακές, αμυντικές. Το αίτημα αυτό συνδέεται άρρηκτα με τη δημοκρατία, το κοινωνικό ζήτημα και τη γεωπολιτική κίνηση.

Πως εξηγείται ότι το αμέσως παραπάνω αίτημα ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΤ’ ΑΡΧΗΝ/ΚΑΤ’ ΕΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΙΝΤΕΛΙΓΚΕΝΤΣΙΑ;

2)– “Λανθάνει, όμως, ένας δυισμός μεταξύ της πολιτικής τάξης και τμημάτων της κοινωνίας, όπως κατέδειξε η κινητοποίηση ενάντια στις “Πρέσπες”.”

Πρόκειται για light-δυισμό.

Η κινητοποίηση ενάντια στις”Πρέσπες” εγκλωβίστηκε στην δεξιά ως ακροδεξιά ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ/ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ/ΟΡΓΑΝΩΣΗ (ΕΔΩ δυο σχόλιά μας), ανεκτική ως καθαρά υποστηρικτική των μνημονίων και της παντοειδους εκχώρησης Εθνικής κυριαρχίας.

Ο lightĺ-δυισμός θα μπορούσε να μετατραπεί σε δυισμό, ΑΝ η αντιμνημονιακή ιντελιγκέντσια ΗΘΕΛΕ να ασχοληθεί με την συνολική, κατά της παντοειδους εκχώρησης Εθνικής κυριαρχίας, αντιστασιακή-απελευθερωτική-αναγγεννητική ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ(εδώ η σχετική πρόταση-στάση ζωής της G-M-R).

Όμως δεν το κάνει, και στην ουσία εξυμνεί την “πατριωτική” διγλωσσία, τον “Ναι στα μνημόνια – Όχι στις “Πρέσπες” πατριωτισμό, αλλά και το “πάντα Ναι στους ΠΟΛΙΤΕΥΟΜΕΝΟΥΣ, υποστηρικτές της κανονικότητας”.

3)– “Η ελληνική πλευρά να θέσει θέμα στην ΕΕ για επανέναρξη των διπλωματικών σχέσεων με τη Συρία.” Με το καλό να εφαρμόζονται τέτοιες προτάσεις από τους ίδιους τους προτείνοντες, μελλοντικούς αξιωματούχους… (όσο βεβαια είμαστε εγκλωβισμένοι στην ΕΕ).

4)– “Η Ελλάδα ήταν και θα παραμείνει κοινωνικό κράτος δικαίου.”

Αυτό αφορά τις κατ’ εντολήν ΕΕ σχέσεις Ελλάδας-μεταναστών. Με τις σχέσεις Ελλάδας (κρατούντων)-Ελληνικής Αυτεξουσιότητας και Ελλήνων πολιτών συμβαίνουν τα ΑΝΤΙΘΕΤΑ.

._

 

 

Βασ. Ασημακόπουλος, 8 Μαρτίου 2020

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Η μεγάλη, πλανητικής κλίμακας, μετακίνηση πληθυσμών αποτελεί μια σταθερά στο πέρασμα των αιώνων, λαμβάνοντας και συγκρουσιακές μορφές. Η διαμόρφωση των σημερινών εθνών της Ευρώπης είναι το ιστορικό προϊόν και αυτής της διαδικασίας, με τις μεγάλες μεταξύ τους διαφοροποιήσεις στις συνθήκες εθνογένεσης. Η νεωτερικότητα, (συμβατικά ορίζεται από το 1789 μέχρι και το 1989) παγίωσε την ιστορικά εξελισσόμενη μορφή της σύζευξης έθνους-κράτους και το αντίστοιχο διεθνοπολιτικό σύστημα.

Ο Ψυχρός Πόλεμος διαμόρφωσε συνθήκες παγώματος στις μετακινήσεις πληθυσμών, εθνοκρατικά μοντέλα ανάπτυξης-συναίνεσης, δυναμικές εμφανίσεις πολυεθνικών κεφαλαιοκρατικών μορφών ως κυρίαρχη έκφραση της καπιταλιστικής διεθνοποίησης και ανάδυση περιφερειακών-υπερεθνικών ολοκλήρωσεων μέσα στις αντιφατικές κινήσεις τους.

Στον μεταδιπολικό κόσμο, η δυναμική επέκταση των διαδικασιών συσσώρευσης κεφαλαίου παγκοσμίως πυροδότησε εκ νέου μετακινήσεις πληθυσμών και τάσεις ρευστοποίησης συνόρων. Έτσι διαμορφώθηκαν μεταξύ άλλων οι συνθήκες του σύγχρονου μεταναστευτικού ζητήματος. Η εξέλιξη του ελληνικού έθνους-κράτους κινήθηκε στη διελκυστίνδα των σχέσεων του ευρωατλαντικού-οθωμανικού-τουρκικού χώρου. Η Ρωσία, ανεξαρτήτως του κοινωνικού της συστήματος, διατηρεί διαχρονικά σημαντική επιρροή στις λαϊκές τάξεις, αλλά μειωμένη στις κρατικές ελίτ από την εποχή του Κριμαϊκού Πολέμο.

Συνεχίστε την ανάγνωση εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Αντίλογος στις διακηρύξεις των εγχώριων και Ευρωπαίων “ανοίξτε τα σύνορα”
Tuesday
17/03/2020
21:48 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Βασ. Ασημακόπουλος
0

Σχόλιο GMR:   Σκέψεις GMR: Συνεισφορά μας στο άρθρο:

1) Όση αξία έχει το άρθρο αυτό καθ’ αυτό, άλλη τόση (απ-)αξία (επιπέδου βραβείου Γκίνες) έχει η συνύπαρξη των υπογραφών Κ. Λαπαβίτσα/* κατά Σ. Μαυρουδέα Μαρξίζων Μαρξιστής”[2] – Σ. Μαυρουδέα (κατ’ εμάς Κλασσικός-κατά το οικονομολογικό/ ΟΧΙ κοινωνικό μέρος – Μαρξιστής) – Γ. Μηλιού[3].

2)  Παρατήρηση, πικρή (;), ενοχλητική (;) [μπά η ΕΙΔΗΜΟΣΥΝΗ εδώ, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ], εποικοδομητική (;) [μα δεν θέλω βρε αδελφέ!]: Εδώ Λαπαβίτσας, Μαυρουδέας, Μηλιός, τα βρήκανε, δεν μπορούν να τα βρουν Λ. Βάσσης, Λ. Αξελός, Π. Ήφαιστος, Θ. Μαριόλης, Β. Ασημακόπουλος, Σ. Λαβδιώτης, Γ.Π. Τριανταφυλλόπουλος, Λ. Παπουλής, Δ.Χαλυβόπουλος, Ι. Ιωαννίδης (εδώ), Ζωή Γεωργαντά;

3)   Να μην ξεχνάμε πως οι ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΣΤΟΧΕΥΣΗ ΤΟΥΣ μας ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ.

Από ΚΟΝΤΑ(*) ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΖΟΝΤΑΙ ταυτόχρονα ΑΛΛΗΛΟΜΗΧΑΝΕΥΟΝΤΑΙ, οι εν καιρώ Κατοχής-παντοειδούς εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας, ΠΟΛΙΤΕΥΟΜΕΝΟΙ.

         α)   είτε με ετερόκλητες αριστερές συμμαχίες όπως οι Κ. Λαπαβιτσας- Σ. Μαυρουδέας- Γ. Μηλιός,

         β)   είτε με αριστερο-τυχοδιωκτικές συμμαχίες (Λαφαζάνης-Καζάκης εδώ),

         γ)   είτε με τυχοδιωκτο-ακροδεξιές συμμαχίες (Καζάκης-Ακροδεξιοί εδώ).

4)   Και οι “Δεν θέλω βρε αδελφέ” επιστήμονες-άνθρωποι του πνεύματος;

Ρωτήστε τους περί του άρθρου 120Σ.

 

——————————————

(*) Ως μελλοντικοί συνδαιτυμόνες στα πόστα Βουλής-Ευρωβουλής-Τοπική Αυτοδιοίκηση και λοιπά οχυρά του αντιπροσωπευτικού κοινοβουλευτισμού.

(2) Η «χρηματιστικοποίηση», η μετατροπή της εργασίας σε κεφάλαιο και η ελληνική περίπτωση

(3) el.wikipedia.org/Γιάννης Μηλιός : Στις εκλογές του 2019 στήριξε το ΚΚΕ.[5] ” , δηλαδή “Θα είναι καταστροφή να βγούμε από το ευρώ” : http://greek-market-research.com/article/23384/

Ερίκ Τουσέν: “Πριν από την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, είχα δύο σημαντικές κατ’ιδίαν συναντήσεις με τον Αλέξη Τσίπρα. Η πρώτη ήταν όπως προανέφερα τον Οκτώβριο του 2012.17 Ο Αλέξης Τσίπρας συνοδευόταν από τον Γιάννη Μηλιό18, ο οποίος την εποχή εκείνη ήταν ο ειδικός σύμβουλός του για οικονομικά θέματα. Ο Γιάννης Μηλιός δεν ήταν υπέρ του λογιστικού ελέγχου του χρέους και της αναστολής πληρωμών. Απομακρύνθηκε από τον Τσίπρα στα τέλη του 2014 για πολιτικούς λόγους και μάλιστα παρά το γεγονός ότι ήταν ιδιαίτερα μετριοπαθής…” από τον εδώ σύνδεσμο:   https://rproject.gr/article/pos-o-al-tsipras-ethapse-tin-ypothesi-tis-diagrafis-toy-hreoys-prin-akomi-kerdisei-tis

 

 

 

 

 

Βασ. Ασημακόπουλος, 17 Μαρτίου 2020

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Ήδη από την αρχαία ελληνική γραμματεία σε αναλυτικά ή και πολιτειακά σχήματα οι φιλόσοφοι-διανοούμενοι συγκροτούν μια διακριτή κατηγορία. Στη νεωτερικότητα και ως αποτέλεσμα ευρύτερων μετασχηματισμών, από την εποχή της υπόθεσης Ντρέιφους, η κοινωνική κατηγορία των διανοουμένων εμφανίζεται στη δημόσια σφαίρα. Μορφές όπως ο Ζολά ή ο Ζωρές διακρίνονται. Στη θεώρηση του Λένιν, η επαναστατημένη διανόηση, μέσα από τη μορφή του κόμματος-επαγγελματιών επαναστατών αποτελεί βασικό τμήμα του επαναστατικού μπλοκ.

Είναι μια μετεξέλιξη με στοιχεία τομής αλλά και συνέχειας με την παράδοση της ριζοσπαστικής ιντελιγκέντσιας του ναροντνικού κινήματος. Ο Γκράμσι θα κάνει λόγο για τους οργανικούς διανοουμένους. Στα κινήματα του 1968, η ριζοσπαστική διανόηση θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στα ρεπερτόρια και στην ανανέωση της κοινωνικής θεωρίας. Στη μετεμφυλιακή Ελλάδα η εγχώρια αριστερή-προοδευτική διανόηση θα δώσει μεγάλες μάχες στον αγώνα για δημοκρατία, εθνική ανεξαρτησία και κοινωνική προκοπή.

Ένας κοινός τόπος στις παρεμβάσεις των αριστερών διανοουμένων διεθνώς –ειδικότερα στις συλλογικές μορφές παρέμβασης– ήταν η εναντίωσή τους στην εξουσία, η εθνική-διεθνιστική,αλλά και κοινωνική-λαϊκή γείωση. Η παγκόσμια τομή του 1989 άλλαξε βασικά δεδομένα. Στην Ελλάδα, εκείνη την περίοδο, εμφανίζονται συλλογικές παρεμβάσεις διανοουμένων από το χώρο της Δεξιάς αλλά και του ενιαίου τότε Συνασπισμού ενάντια στο ΠΑΣΟΚ και τον Ανδρέα Παπανδρέου, διαμορφώνοντας το κλίμα για την αριστεροδεξιά συγκυβέρνηση Τζαννετάκη και το “βρώμικο ’89”.

Συνεχίστε την ανάγνωση εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

Γιατί η Σακελλαροπούλου θα εκλεγεί πανηγυρικά – Κάτι μας είχε πει γι’ αυτό ο Πουλαντζάς
Tuesday
21/01/2020
23:49 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Αικ. Σακελλαροπούλου Βασ. Ασημακόπουλος ΠτΔ
0

Σχόλιο GMR: Ο κύριος Βασίλης Ασημακόπουλος εντοπίζει το κορυφαίο δίδυμο του σφετερισμού της λαϊκής κυριαρχίας. Αντιπροσωπευτικός Κοινοβουλευτισμός-Διεφθαρμένη και Διαφθοροποιός Δικαιοσύνη.

Πώς πολεμάμε αυτό το δίδυμο; Με όρους μαγκιάς του δικού μας θέλω; Ή το πολεμάμε με το κυριότερο (κατά Κλαούσεβιτς) όπλο των αδυνατότερων, την ΗΘΙΚΗ ΥΠΕΡΟΧΗ;

Εδώ(*) μια πολύ απλή, για επί μέρους μάχη, πρόταση με βάση την Ηθική Υπεροχή και εδώ η ολιστική αντιμετώπιση του Συστήματος Εξουσίας (όπως ονομάζει την Χρεοκρατική Κατοχή ο κος Βασίλης Ασημακόπουλος).

——-

(*) — Το χαρακτηριστικότερο και απλούστερο δείγμα τρόπου δράσης τύπου “δ.ά.δ.α.”, δηλαδή δημοκρατικής (δημοκρατικά οργανωμένης)-αλληλέγγυας-δικαιϊκής-ανιδιοτελούς ΔΡΑΣΗΣ, είναι το εδώ link. ΟΜΩΣ, στο δικαιϊκό της σκέλος/περιεχόμενο, χρειάζεται τονισμός του άρθρου 120Σ (http://greek-market-research.com/clink/arthro-120s/) με αναφορά, από έκθεση υπόδειξη ΟΗΕ (http://greek-market-research.com/clink/oie-apaitisi-gia-l-e-ch-amp-logodosia-ypaition/ ) έως μηνύσεις/καταγγελίες εσχάτης προδοσίας/σφετερισμού λαϊκής κυριαρχίας/καταπάτηση όρκου πίστης προς την πατρίδα (https://justiceforgreece.wordpress.com), με ονοματισμό υπαίτιων-συνυπαιτίων, και όχι ΜΟΝΟ αμυντική τακτική όπως ο κ. Λαφαζάνης (δεν κάναμε αυτό, εκείνο κλπ). Όλα αυτά θα γίνονται Ενώπιος Ενωπίω (όπως στο παράδειγμα/ link ανωτέρω, μέσα-έξω από Άρειο Πάγο), από το πεζοδρόμιο μέχρι και διεθνοποίηση ΚΑΙ θα παίρνουν ποικίλες μορφές (από σκωπτικές ως καταγγελτικές και εξευτελιστικές) και μέγεθος/δύναμη αναλόγως αριθμητικής και οργανωτικής προόδου.


Μην ξεχνάμε την σύμφωνα με τον Κλαούζεβιτς αξία της “δ.ά.δ.α” μας.

//  ***   Σχετική αρθρογραφία θα προστίθεται στο τέλος της ανάρτησης  *** //

 

 

 

Βασίλης Ασημακόπουλος, 17 Ιανουαρίου 2020

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Ως γνωστόν, το κύκνειο συγγραφικό άσμα του Νίκου Πουλαντζά ήταν το Κράτος, η Εξουσία, ο Σοσιαλισμός το 1978 (στα ελληνικά από τις εκδόσεις Θεμέλιο). Το τέταρτο και τελευταίο μέρος του βιβλίου τιτλοφορείται “Η παρακμή της δημοκρατίας: ο αυταρχικός κρατισμός”. Ο Πουλαντζάς, ένας οξυδερκής και συστηματικός μαρξιστής μελετητής, ιδίως στα ζητήματα του κράτους, ζώντας σ’ ένα από τα κέντρα του μητροπολιτικού καπιταλισμού, παρατηρεί τις διαμορφούμενες τάσεις και προχωρά σε ορισμένες πολύ γόνιμες διαπιστώσεις, αλλά και προβλέψεις.

Θεωρεί ο Πουλαντζάς, ότι η δυναμική της διεθνοποίησης του καπιταλισμού και οι αντίστοιχες θεσμικές-υλικές αποτυπώσεις της τροποποιούν και μετασχηματίζουν τη δημοκρατική λειτουργία του έθνους-κράτους σε μια κατεύθυνση διαρκούς απίσχανσης των κυριαρχούμενων τάξεων. Επίσης το μετασχηματίζουν στην κατεύθυνση της στεγανοποίησης από την παρουσία του λαϊκού παράγοντα, ως φορέα εναλλακτικής πολιτικής κατάστασης ακόμα και μετριοπαθούς στις κυρίαρχες δομές. Στο πλαίσιο αυτό διαμορφώνει το αναλυτικό σχήμα της εστίας ενιαίου κόμματος. Γράφει, λοιπόν, μεταξύ άλλων, ο Νίκος Πουλαντζάς για το συγκεκριμένο ζήτημα (σελ. 339-340):

Συνεχίστε την ανάγνωση εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

Σχετική αρθρογραφία

Ο α-εθνικός δικαιωματισμός της κυρίας Προέδρου