ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.
ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.
Σχόλιο GMR: Ο επίλογος του άρθρου:
“Την επόμενη χρονιά, το 2022, με τη συμπλήρωση 200 χρόνων από τη σφαγή της Χίου και 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, μπορούμε να έχουμε ένα Πανεπιστημιακό Τμήμα που θα μελετά τα γενοκτονικά εγκλήματα. Αυτό είναι ένα πεδίο δημιουργίας και παραγωγής για το Υπουργείο Παιδείας, την πολιτική κοινωνία ευρύτερα, αλλά και την κοινωνία πολιτών. Η πολιτική είναι (και) συμβολισμοί. Την περίοδο 2021-2030 να σκεφτούμε και να οικοδομήσουμε μια Ελλάδα, διεθνές κέντρο ανθρωπιστικών σπουδών.“
Να ένα ακόμα δείγμα άρθρου, που μπορείς,
α) να το προσπεράσεις [“Αυτό είναι ένα πεδίο δημιουργίας και παραγωγής για το Υπουργείο Παιδείας, την πολιτική κοινωνία ευρύτερα, αλλά και την κοινωνία πολιτών.” = ΚΟΙΝΟ πεδίο “δημιουργίας”, κυβερνώντων και λοιπών συνενόχων/συνοδοιπόρων ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΑΣ-ΕΞΩΘΕΝ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ-πολιτικής κοινωνίας (κομμάτων του “τι κι αν είναι Κατοχή αντιπροσωπευτικού κοινοβουλευτισμού;)-κοινωνίας των πολιτών (πχ τελείως ενδεικτικά αλλά αποκαλυπτικά, των “22” https://greek-market-research.com/clink/diakiryxi-gia-tin-kypro-ypografoyn-22-prosopikotites/ που δεν θέλουν να γίνουν 23, 1013, ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ, παρά τις προς τούτο επανειλημμένες εκκλήσεις της G-M-R και όχι μόνον].
β) να το αναρτήσεις (ως GMR) με σχόλιο : αυτό επέλεξε η G-M-R και επί του συγκεκριμένου και βάσει της μεθοδολογίας μας (όπως βλέπετε στις στήλες “Συγγραφείς” και “Σχετικές Ιστοσελίδες”: “Εδώ ο λόγος των σχολίων της G-M-R” https://greek-market-research.com/article/ki-omos-quot-archisyntaktes-quot-stoys-istotopoys-einai-oi-algorithmoi-tis-google/ ),
γ) να το επικροτήσεις;;; Είναι ΑΥΤΟ που χρειάζεται η Ελλάδα σήμερα”; Αν είναι, ας ζητηθεί να θεσμοθετηθεί από τους κυβερνώντες ελέω Χρεοκρατίας και να ενταχθεί και στις σχετικές ετήσιες πανηγυρικές εκδηλώσεις όπως εδώ, Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη στο 4ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών όπου και αυτή τη χρονιά αναμένουν να δοξαστεί η “μετά”μνημονιακή ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: Στο Ζάππειο Μέγαρο 10-15 Μαΐου ), και ακόμα όπως και εδώ, Athens Democracy Forum: Το φεστιβάλ για την δημοκρατία επιστρέφει από την ανάρτηση μας εδώ Ο “Ηρακλής” στηρίζει τις τράπεζες, οι δανειολήπτες ας προσευχηθούν…
δ) Όσο για το “μπορούμε να έχουμε ένα Πανεπιστημιακό Τμήμα που θα μελετά τα γενοκτονικά εγκλήματα“, ΜΠΟΡΟΥΜΕ να μελετήσουμε ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ (ή ΟΧΙ;), όσοι… πατριώτες…, την από την Χρεοκρατία ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ Γενοκτονία σε Εξέλιξη Η “Νομότυπη αντισυνταγματική συμπεριφορά” και η γενοκτονία μας , Σακελλαροπούλου: Δήλωση-ντροπή για το Δημογραφικό! , https://greek-market-research.com/wp-content/uploads/2021/05/Free-Greece-Resist-Genocide.doc ,..
_.
Βασ. Ασημακόπουλος, 31 Μαίου 2021
αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής
Τον Μάιο του 1992, το Πανεπιστήμιο Αθηνών διοργάνωσε ημερίδα με θέμα “Η θέση της Ελλάδας απέναντι στις νέες εξελίξεις”, όπου μετείχε και ο Ανδρέας Παπανδρέου. Η ομότιτλη εισήγησή του αποτελεί το 1ο κείμενο μιας συλλογής κειμένων του που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις “Αιχμή” το 1992. Μετείχε επίσης και ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης, μέλος τότε της Κεντρικής Επιτροπής, με μια πρόταση. Η εισήγησή του “Νέο Εθνικό Σχέδιο” δημοσιεύθηκε τότε στην ελληνική έκδοση του Monthly Review (56/1992).
Οι αρχές της δεκαετίας του ’90, το 1992, ήταν μια περίοδος που έπρεπε να διατυπωθούν προτάσεις, σχέδια, στρατηγικές για τη θέση του “συστήματος χώρα”, τη γεωπολιτική-γεωοικονομική, παραγωγική-αναπτυξιακή, κοινωνική, θεσμική και την παρουσία του στο δυναμικά μεταβαλλόμενο κόσμο, που οριζόταν από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, την παγκοσμιοποίηση, την εκρηκτική ανάπτυξη των παραγωγικών δυνάμεων.
Στο επίκεντρο των μεγάλων αλλαγών βρίσκονταν οι ευρύτερες περιοχές, στις οποίες η Ελλάδα αποτελεί τμήμα τους: Ευρώπη-ΕΕ, Βαλκάνια-Εύξεινος Πόντος και Ανατολική Μεσόγειος. Τα μηνύματα εκπέπονταν ήδη από τα μέσα της δεκαετίας του ’80, «η βοή των πλησιαζόντων γεγονότων» σύμφωνα με τον ποιητή. Το εθνικό θα συναντιόταν για μια ακόμα φορά με τις διεθνικές τάσεις σε έντονη κινητικότητα.
Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.
Πηγή: slpress.gr
Follow Us on Twitter
Follow Us on FaceBook
Subscribe to mail list