ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.
ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.
Σχόλιο GMR: Κυρία Καρυστιανού, ενθαρρυνόμενοι από το “Σας καλώ να συσπειρωθούμε και να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας” και παρ’ ότι ουδεμία απάντηση έχουμε λάβει απο τις πολλές προσπάθειές μας αλληλεγγύης και επικοινωνίας με τον σύλλογό σας, πράγμα εξηγήσιμο κατ’ εμάς λόγω του τεράστιου βάρους που ο σύλλογος φέρει, κάνουμε άλλη μία προσπάθεια στέλνοντάς σας και πάλι, την αλληλέγγυα αγωνιστικά-νομικά-πολιτικά (πολιτικά=”δ.ά.δ.α. δικαιοσύνης-ανιδιοτέλειας-δημοκρατίας-αλληλεγγύης) προς τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών προσπάθειά μας: https://greek-market-research.com/clink/i-trilogia-ton-tempon-dyo-chronia-meta/.
Στο τέλος του γ‘ μέρους της “Τριλογίας των Τεμπών” βλέπετε και θα βλέπετε διαρκώς, τις συνέχειες και συμπληρώσεις μας, για το ζήτημα.
Με εκτίμηση,
Οι δύο αναφερόμενοι στις συνέχειες και συμπληρώσεις της “Τριλογίας των Τεμπών”, ως καταγγέλλοντες προς Πρόεδρο Αρείου Πάγου-Commission-Τμήμα Πολιτικού Σχεδιασμού Ε.Ε.-Ινστιτούτο V-dem.
Χ.Κ.- Γ.Γ.
Υστερόγραφο:
Επειδή περιορίζεται η συμμετοχή των πολιτών [Συγκεντρώσεις για τα Τέμπη σε όλη την Ελλάδα αλλά με περιορισμένη την συμμετοχή πολιτών – Επεισόδια στο Σύνταγμα], έχοντάς το προβλέψει, προτείναμε δύο τρόπους ενίσχυσης του τριπλοσυνδυασμένου αγωνιστικά-νομικά-πολιτικά επιχειρησιακού σχεδίου για την πλήρη απόδοση δικαιοσύνης.
Πρώτον, να συμμετέχουν με παράλληλες των συγγενών των θυμάτων καταγγελίες-μηνύσεις, δεκάδες-εκατοντάδες-χιλιάδες πολίτες, είτε με παράσταση πολιτικής αγωγής (κόστος περίπου 130€), είτε δίχως (κόστος μεγαρόσημο 3 ευρώ), οι οποίοι και με τον τρόπο αυτό να μεγαλώνουν σε αριθμό και να δυναμώνουν οργανωτικά με μοναδικό στόχο την ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ.
Δεύτερον, να συνδεθεί το ατύχημα των Τεμπών με τις υποθέσεις Marfin (χαρακτηριστικές και εκεί οι παραβιάσεις του θεσμικού πλαισίου υγείας & ασφάλειας εργασίας), Μάτι, Νόβι Σαντ, ως μελέτη υποθέσεων εργασίας και ως αλληλέγγυες αγωνιστικά-νομικά-πολιτικά εκδηλώσεις των αναφερομένων στο πρώτον παραπάνω, χιλιάδων μηνυτών και εκατομμυρίων αλληλέγγυων πολιτών και με συνεχή διεθνοποίηση σε όλα τα διεθνή δικαιϊκά φόρουμ και πολιτικά επίπεδα και σε διεθνείς εκδηλώσεις επιστημονικές, καλλιτεχνικές, κλπ.
Από την πλευρά μας προσθέσαμε ήδη τις καταγγελίες μας με 1 ευρώ στην Δικαιοσύνη, στην ΕΕ, στο Ινστιτούτο V-dem, και τις προσπάθειες να δεχθούν την αλληλέγγυα δράση μας οι συγγενείς των θυμάτων, βάσει επιπλέον και του [«Το έγκλημα στα Τέμπη αφορά όλη την κοινωνία»: H ομιλία της Μ.Καρυστιανού στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα – Pronews.gr]
_.
Μαρία Καρυστιανού, 6 Σεπτεμβρίου 2025
Η Μαρία Καρυστιανού ξεκίνησε την ομιλία της για τα Τέμπη στο Σύνταγμα το Σάββατο λέγοντας: «Θέλουμε επειγόντως οξυγόνο. Σας καλώ να συσπειρωθούμε και να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας».
Ευχαριστώντας τους πολίτες που συγκεντρώθηκαν σε κάθε γωνιά του κόσμου, τους κάλεσε «να γίνουμε ξανά μια αγκαλιά, μια φωνή για να διεκδικήσουμε τη δικαιοσύνη και για να μιλήσουμε για την Ελλάδα που μας αξίζει».
«Να σας ευχαριστήσω που καταλαβαίνετε ότι το έγκλημα στα Τέμπη δεν αφορά μόνο 56 οικογένειες. Αφορά όλη την κοινωνία, γιατί ο καθένας από εμάς που είμαστε στις πλατείες και τους δρόμους σήμερα, θα μπορούσε να είναι επιβάτης σε εκείνο το μοιραίο δρομολόγιο. Το δικαίωμα για ασφαλή μετακίνηση με κάθε δημόσιο μέσο είναι υποχρέωση του κράτους μας που έχει πληρωθεί με τους φόρους μας» είπε η Μαρία Καρυστιανού.
«Το ίδιο ισχύει και για το αναφαίρετο δικαίωμα κάθε πολίτη που ζει σε δημοκρατική χώρα να βιώνει αληθινή δικαιοσύνη. Να είναι σίγουρος ότι όλοι είναι ίσοι απέναντι στον νόμο, χωρίς ξεπλύματα ευθυνών για πολιτικούς που μέσα από την ασυλία θα ξεφεύγουν και θα συνεχίσουν τα εγκλήματα εναντίον όλων μας. Βγήκαμε λοιπόν στους δρόμους για να πούμε ότι η ασυλία και το ακαδίωκτο είναι αντίθετα με την πραγματική δημοκρατία και μη συμβατά με τα συμφέροντα της κοινωνίας μας» πρόσθεσε.
«Οραματιζόμαστε μία δίκαιη, όμορφη και ανεξάρτητη χώρα για τα όνειρα που δεν έζησαν τα παιδιά μας» ανέφερε αναφερόμενη στους νέους της Ελλάδας.
Η Μαρία Καρυστιανού μίλησε και για την Ευρωπαία Εισαγγελέα, Λάουρα Κοβέσι, κάνοντας λόγο για «φωτεινή αχτίδα» επειδή τιμά τον όρκο της και γι’ αυτό την πολεμάνε. Επιπλέον, έκανε ένα αιχμηρό σχόλιο λέγοντας πως η κυβέρνηση δεν αίρει την ασυλία ούτε για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, διότι δεν θέλει κανένας να ελεγχθεί.
Δείτε σχετικά video στην ΠΗΓΗ
Πηγή: newsbreak.gr
Follow Us on Twitter
Follow Us on FaceBook
Subscribe to mail list