ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Μην πυροβολείτε τη Γεωπολιτική
Saturday
16/03/2019
17:46 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Ιωάν. Μάζης
0

Σχόλιο G-M-R :   Άκρως χρήσιμες επισημάνσεις, για τη χρήση του αντιστασιακού-απελευθερωτικού “οπλοστάσιου” (εδώ το οπλοστάσιο, εδώ το σχέδιο χρήσης).


 

 

Ιωάν. Μάζης, 12 Μαρ. 2019

 

Υπάρχει μια παρεξήγηση ως προς το τί είναι τελικώς η Γεωπολιτική, όπως επίσης και μια εξίσου μεγάλη σύγχυση μεταξύ της εννοίας της Γεωπολιτικής και της Γεωστρατηγικής. Όποιος χρεώνει ιδεοληψία και ιμπεριαλιστικές προθέσεις στη γεωπολιτική ανάλυση, λόγω των προθέσεων του εκάστοτε γεωγράφου θεράποντός της, αλλά και των γεωστρατηγικών προτάσεων, τις οποίες αυτός ο γεωγράφος προτείνει στους πολιτικούς ηγέτες του κράτους του, είναι σαν να χρεώνουμε τον βιολογικό και χημικό πόλεμο στις επιστήμες της Βιολογίας και της Χημείας! Ή να χρεώνουμε στην Ιατρική τα απάνθρωπα ναζιστικά πειράματα των στρατοπέδων συγκεντρώσεως του Γ’ Ράιχ.

Οι στοχαστές αναλύουν τον διεθνή χώρο και τις διάφορες παραμέτρους του για να κατασκευάσουν έναν καμβά αποτύπωσης της τετραδιάστατης πραγματικότητας (γεωπολιτική ανάλυση). Διαχωρίζεται η φάση της γεωπολιτικής αναλύσεως από τη φάση της χρήσεως των συμπερασμάτων της αναλύσεως αυτής από τα κράτη, που αποτελεί πλέον γεωστρατηγική.

Η γεωστρατηγική είναι εθνικο-κεντρική σε μια και μόνον πτυχή της. Αυτή που μεριμνά την συμπεριφορά του διεθνούς περιβάλλοντος επί του εθνικού δρώντος, ο οποίος την ασκεί και την αντίδραση του ασκούντος την γεωστρατηγική δρώντος επί του περιβάλλοντος αυτού. Και γράφω για μία και μόνον πτυχή της, διότι η γεωστρατηγική δεν αναφέρεται κατ’ ανάγκην μόνον σε συστήματα εθνικο-κεντρικών χωρικών ιστών, όπου δηλαδή οι συνιστώντες κόμβοι είναι υποχρεωτικά εθνο-κρατικά μορφώματα. Μπορούν κάλλιστα να είναι αμυντικοί, οικονομικοί, πολιτικοί και πολιτισμικοί πόλοι ισχύος.

(more…)

Ι. Μάζης σε Θ. Παπαχριστόπουλο: Μιλάς για Συνθήκη Βουκουρεστίου χωρίς να την έχεις διαβάσει 12-2-2019
Saturday
16/02/2019
18:43 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Αλέξ. Μητρόπουλος Ιωάν. Μάζης ΣΚΟΠΙΑΝΟ
0

 

Ι. Μάζης σε Θ Παπαχριστόπουλο: Μιλάς για Συνθήκη Βουκουρεστίου χωρίς να την έχεις διαβάσει 12-2-2019,

και η θέση του καθ. Αλέξη Μητρόπουλου.

 

Σχόλιο G-M-R : Ο κύριος Ι. Μάζης καυτηρίασε το “άλλα διακηρύσσω (προκειμένου να εκλεγώ) και άλλα κάνω (αφού εκλεγώ)” των πολιτικών και πρόσθεσε πως τέτοιες μεταβολές πολιτικής στάσης πρέπει να τιμωρούνται ποινικά.

Ο κύριος Α. Μητρόπουλος (καλός και συναγωνιστής στην τεκμηρίωση των μνημονιακών εγκλημάτων) καθηγητής Νομικής, ΠΑΝΤΑ συμβιβαστικός όταν πρόκειται για προσωποποιημένες εργοδοτικές και πολιτικές ποινικές ευθύνες, ομίλησε περί σωστής ηθικής τοποθέτησης του κυρίου Μάζη. Όμως, Κύριε Μητρόπουλε, ο νόμος ΟΡΙΖΕΙ, δεν κάνει διάλεξη περί ΗΘΙΚΗΣ. Και στην περίπτωση των μεταβολών πολιτικής γραμμής, αυτό που κρίνεται από τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ (και όχι από την όποια σε άλλα θέματα ηθική του πολιτικού), όπως υπονοεί ευθέως ο κύριος Μάζης, είναι το αν υπάρχει ΔΟΛΙΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ (ποινικό αδίκημα) ΣΥΝΔΕΟΜΕΝΗ με άλλη πολιτική πράξη-ποινικό αδίκημα, πχ όπως η εσχάτη προδοσία των Μνημονίων, επίσης της Συμφωνίας των Πρεσπών και της Επικύρωσή της κλπ.

Η επωδός σας κύριε Μητρόπουλε, για το τι αποφασίζουν τα Ελληνικά και Διεθνή Δικαστήρια, δεν μετράει, διότι τα Δικαστήρια δεν έχουν δικαιοδοσία να αποτρέπουν καταγγελίες (μηνύσεις) κατά εγκλημάτων-εγκληματιών, με το σκεπτικό πως τέτοιες μηνύσεις μπορεί σε άλλες περιπτώσεις να έχουν απορριφθεί.

Η δουλειά σας (ως καθηγητής Νομικής αλλά και ως Πολιτικός) κύριε Μητρόπουλε, δεν είναι το στρογγύλεμα των ποινικών ευθυνών για Μνημόνια-Σκοπιανό, ούτως ώστε να ΕΞΑΛΕΙΦΟΝΤΑΙ όλες οι ποινικά κολάσιμες ΠΡΟΕΞΟΧΕΣ.

Η δουλειά σας κύριε Μητρόπουλε (ενώπιον Λαού και Πατρίδας) αυτή τη στιγμή, είναι να μιλήσετε ως Καθηγητής Νομικής ξεκάθαρα, για το ποιες/ποιών οι ποινικές ευθύνες για τα Μνημόνια και την Συμφωνία των ΠΡΕΣΠΩΝ και πως πρέπει αυτές τις ποινικές ευθύνες να τις αντιμετωπίσει η Ηγεσία της Ελληνικής Δικαιοσύνης (γιατί όχι και ο ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ της, εδώ η ΑΝΕΚΤΕΛΕΣΤΗ συνδικαλιστικοδικαστική απόφαση για πανδικαστικό συνέδριο για την συνταγματικότητα των μνημονίων!).

 

 

12 Φεβ.2019

 

 

 

 

 

Γιατί οι ξένοι θέλουν τώρα λύση στο σκοπιανό
Monday
01/10/2018
02:57 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Ιωάν. Μάζης
0

 

 

Γιάννης Μάζης, 30 Σεπ. 2018

 

 

Ανάλυση καθηγητή Γιάννη Μάζη: «Το Βερολίνο, επιθυμεί πάση θυσία την επέκταση της οικονομικής και πολιτικής της κυριαρχίας του, στην ζώνη: Σερβίας (μελλοντικού μέλους της ΕΕ), σκοπιανής «Μακεδονίας» (επίσης πιθανού μελλοντικού μέλους της ΕΕ) και ελληνικής Μακεδονίας, εκβιαζομένης από τον υποκινούμενο σκοπιανό «μακεδονισμό»

Σε παλαιότερα κείμενά μου του Φεβρουαρίου 2018 είχα αναφέρει ότι μία σειρά γεωπολιτικών Δεικτών (στους Πυλώνες της Άμυνας/Ασφάλειας και Οικονομίας) κατά την γεωπολιτική ανάλυση ανακατανομής ισχύος στο ad hoc Σύμπλοκο το εμπεριέχον τα Υποσυστήματα:

i) — των Κεντροδυτικών Βαλκανίων (Σκόπια, Κόσοβο και Μετόχια, Βοσνία και Αλβανία)

ii) — στο Δίπολο Θράκης-Αιγαίου και

iii) — στο Δίπολο Δωδεκάνησσα-Κύπρος με Γεωπολιτικό Παράγοντα το Κουρδικό Ζήτημα, μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η Τουρκία, τελματωθείσα στην βορειοδυτική Συρία (Αφρίν) εξακτινώνει τις προσπάθειες προβολής ισχύος της σε όλα τα προαναφερθέντα υποσυστήματα, εκβιάζοντας το ΝΑΤΟ και την Ουάσιγκτον, με κίνδυνο θερμές εκρήξεις στη Νοτιοανατολική Πτέρυγα.

Πρώτον: Το δρών Υπερσύστημα επί του Γεωπολιτικού αυτού Παράγοντος εμπεριέχει τους ανταγωνιζομένους Διεθνείς Πόλους Ισχύος, αφενός της Ουάσιγκτον και της ΕΕ (Παρίσι-Βερολίνο) και αφετέρου της Μόσχας. Μεταξύ, όμως, των Δυτικών Πόλων Ισχύος υπάρχει επίσης εσωτερικός ανταγωνισμός: Στo Υποσύστημα των Κεντροδυτικών Βαλκανίων είναι σαφής ο ανταγωνισμός μεταξύ ΗΠΑ-Βερολίνου, αλλά και Παρισίων-Βερολίνου.

Οι ΗΠΑ επιθυμούν τη ΝΑΤΟϊκή ολοκλήρωση στην βαλκανική περίμετρο σε συνεργασία με την Γαλλία του Μακρόν, πράγμα που επισημοποιεί σήμερα η γαλλική στρατιωτική/ναυτική παρουσία στην Λάρνακα, ώστε να ελέγξουν την ρωσική επιρροή προς την Μεσόγειο. Οι ΗΠΑ, αδιαφορούν επί του τύπου επιλύσεως του «ονοματολογικού» των Σκοπίων. Απλώς, στηρίζουν μια ανέλπιστη αποδοχή από πλευράς Ελλάδος η οποία επιλύει το γεωστρατηγικό πρόβλημα για την αμερικανική προβολή ισχύος, και παραλλήλως εγγράφουν μετοχές στην επίλυση του σκοπιανού ζητήματος, ώστε να ανατρέψουν πλήρως το γερμανικό «μονοπώλιο».

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου εδώ

https://www.gataros.net/2018/09/blog-post_587.html

 

Μια συνολική προσέγγιση του ζητήματος του ονόματος των Σκοπίων
Sunday
04/02/2018
00:47 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Ιωάν. Μάζης
0

 

 

Του Ιωάν. Μάζη, 30-1-2018

 

Ο καθηγητής Ιωάννης Μάζης αναλύει όλες τις πτυχές του θέματος

Ας εξετάσομε πρωτίστως κάποιες επιχειρηματολογικές αφηγήσεις του δημοσίου διαλόγου σχετικά με το «συνετόν» του συμβιβασμού των Αθηνών εις μίαν ονομασία σύνθετη εμπεριέχουσα τον όρον «Μακεδονία». Η υπόθεση της ονομασίας των Σκοπίων είναι πρωτίστως και ουσιαστικώς κρίσιμη, για τους εξής λόγους:

1) Ο όρος «Μακεδονία» per se αποτελεί τον κατ’ εξοχήν φορέα του σκοπιανού δήθεν αλυτρωτισμού. Εξ αυτού και μόνον θα χαλκευθεί η νομιμοποίησις της ανυπάρκτου εθνικώς «μακεδονικής ταυτότητος», ανυπάρκτου γλωσσολογικώς «μακεδονικής γλώσσης» και φυσικά της ανυπάρκτου νομοκανονολογικώς «ορθοδόξου μακεδονικής εκκλησίας».

2) Τα ζητήματα της απαλοιφής από το Σύνταγμα των Σκοπίων των δήθεν «αλυτρωτικών» επιταγών του, δια της απαλοιφής των αντιστοίχων άρθρων, δεν αποτελούν, κατά κανένα τρόπο, εξασφάλιση για την ελληνική πλευρά. Ασφαλώς ένα κράτος έχει το απόλυτον δικαίωμα να δημιουργεί, αλλά και να αναθεωρεί τον συνταγματικό του χάρτη κατά: i) τα εθνικά του συμφέροντα, ii) τα ιδεολογικά του ζητούμενα και iii) τα πολιτικά και iv) τα γεωστρατηγικά του προτάγματα, όπως αυτό τα αξιολογεί. Εάν, συνεπώς, το σκοπιανό πολυεθνοτικό (αλβανο-σλαβο-ρομανικό) μόρφωμα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ με σύνθετη ονομασία εμπεριέχουσα τον όρο «Μακεδονία» δεν θα έχει κανένα λόγο να μην τροποποιήσει εκ νέου το Σύνταγμά του προς την προϋπάρξασα δήθεν «αλυτρωτική» κατεύθυνση. Είναι λοιπόν φενάκη η διατυμπανιζομένη, από τους υποστηρικτές της υπάρξεως του όρου «μακεδονία» στην «λύση» του ονοματολογικού, «διασφάλιση του αποκλεισμού των αλυτρωτικών διατάξεων από το νέο Σύνταγμα των Σκοπίων».

(more…)