ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Πολιτικό παιχνίδι με την υπερδόμηση στην Αττική
Monday
20/05/2024
11:58 GMT+2
Κείμενα Γνώμης ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ Κώστας Κόλμερ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΣτΕ
0

_.

 

 

 

 

Κων. Κόλμερ , 19 Μαίου 2024

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Το Συμβούλιο Επικρατείας (ΣτΕ), που προ εκατό ετών ιδρύθηκε από τον Ελευθέριο Βενιζέλο για να προστατεύει τον Έλληνα πολίτη από της αυθαιρεσίες της διοικήσεως, δηλαδή της εκάστοτε κομματικής πίεσης των συντεχνιακών συμφερόντων με αντάλλαγμα την ψήφο κι εξουσία, ακύρωσε την απόφαση της “Αποκεντρωμένης Διοικήσεως Αττικής”.

Δηλαδή είχαμε την ακύρωση του δευτέρου βαθμού γραφειοκρατίας, οποία υπήκουσα σε οργανωμένα συμφέρονται αδίστακτων κατασκευαστών και άπληστων ιδιοκτητών της αττικής γης, που από την εποχή του Αριστοφάνη (*) κερδοσκοπούσαν εις βάρος του αθηναϊκό λαού, είχε ακυρώσει την εντολή του Δήμου Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης προς τις αντίστοιχες Πολεοδομίες να παύσουν να εκδίδουν οικοδομικές άδειες, προ οριστικής απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, που όμως το υπουργείο… “υπερδόμησης”, απειλεί να επαναφέρει με διάφορα νομοθετικά τερτίπια.

Η καλή μας κυβέρνηση έδωσε “δώρον” σε ιδιοκτήτες και οικοδόμους έναν επιπλέον όροφο πάνω από τον υπάρχοντα συντελεστή δομήσεως, συνεπής στην… καραμανλική παράδοση, που στην δεκαετία του 1950 επινόησε την αντιπαροχή σε οικοπεδούχους κι εργολάβους, προκειμένου να στεγάσει τους συρρέοντες από την επαρχία στο “κλεινόν άστυ” (Αθήναι), λόγω της τότε ανασφάλειας και ανεργίας που είχε συνεπιφέρει ο ανταρτοπόλεμος (1945-49).

Ως αποτέλεσμα της φθοράς της υπαίθρου, μετεφέρθη η καταστροφή εις Αθήνας και στα προάστεια της πρωτευούσης. Εν ονόματι της ελλείψεως στέγης, κατεδαφίσθηκαν υπάρχουσες προπολεμικές κατοικίες και στην θέση τους ανεγέρθησαν πολυκατοικίες πολλών ορόφων, αξιοποιήθησαν ακόμη και τα ανθυγιεινά υπόγεια, χωρίς καν να ληφθεί πρόνοια για γκαράζ αυτοκινήτων των οποίων, από τις δεκαετίας του 1960-70 ήδη διαφαίνονταν η διάδοση τους. Σήμερα η πόλις έχει γίνει ένα απέραντο πάρκινγκ, χωρίς πεζοδρόμια και με αποψιλωμένο “πράσινο”.

………………….

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Το ΣτΕ ανέτρεψε την απόφασή του για αναδρομικά σε όλους τους συνταξιούχους
Tuesday
21/04/2020
10:04 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΣτΕ
0

Σχόλιο GMR: ΣτΕ (Συμβούλιο της Επικράτησης)

Όσο για τον “κο” Βρούτση βλέπε Μητσοτάκη, ποζάρουν στο ίδιο κάδρο με όλους ανεξαιρέτως τους διατελέσαντες Μνημονιακούς Πρωθυπουργούς και Υπουργούς. Γιρλάντα στο κάδρο, η ΕΝΤΟΣ των Μνημονιακών Κανόνων ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΗ (δεν υπάρχουν εξαιρέσεις) αντιπολίτευση.

Από κοντά με την Υποταγμένη Αντιπολίτευση και η ΕΝΥΠΕΚΚ η οποία χρησιμεύει ως προς πολλές τεκμηριώσεις της (πνίγοντας εσχάτη προδοσία αλά Κουτσούμπα) , στην δε “τελική” κόπττεται με τυχοδιωκτικό τρόπο υπέρ του Κατοχικού Αντιπροσωπευτικού Κοινοβουλευτισμού (εδώ ΣΥΓΚΛΗΣΗ…) και εδώ ο Υπουργός Εξωτερικών Προστατών απονέμει ΕΥΣΗΜΑ (Dendias_i_Elada_Vionei_apo_1974_tin _pio_omali_koinovouleftiki_periodo_istorias_tis) σε όλους τους πολιτευόμενους και ειδικότερα στους αντιμνημονιακούς αλληλοσφαζόμενους στην ποδιά του Κατοχικού Αντιπροσωπευτικού Κοινοβουλευτισμού.

Έπειτα, αγαπητοί συναγωνιστές και επιστήμονες και άνθρωποι του πνεύματος, φταίει ο λαός;

._

 

efsyn_gr, 20 Απριλίου 2020

 

 

 

Το ΣτΕ ανέτρεψε την απόφασή του για αναδρομικά σε όλους τους συνταξιούχους

 

Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκανε δεκτή την αίτηση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, και ανέτρεψε την προηγούμενη απόφασή του με την οποία είχε επιδικάσεις αναδρομικά πολλών ετών στους συνταξιούχους. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους (ΕΝΥΠΕΚΚ), το ΣτΕ επιδίκασε αναδρομικά 11 μηνών μόνο στους συνταξιούχους που έχουν ασκήσει αγωγή.

Στην ανακοίνωσή της η ΕΝΥΠΕΚΚ, που επικαλείται δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα», το ΣτΕ στη διάσκεψή του στην Ολομέλεια και με συντριπτική πλειοψηφία, έκανε δεκτή την αίτηση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Ο υπουργός Εργασίας ζητούσε την ανατροπή της ευνοϊκής για τους συνταξιούχους απόφασης με αριθμό 2287/2015 της Ολομέλειας του ΣτΕ, η οποία είχε δικαιώσει αμετάκλητα όλους τους συνταξιούχους και είχε επιδικάσει αναδρομικά όλων των ετών από το 2015 μέχρι σήμερα.

Όπως έγινε γνωστό, η νέα απόφαση του ΣτΕ:

  • Ανέτρεψε την προηγούμενη απόφασή του (2287/2015 ΟλΣτΕ) που είχε επιδικάσει αναδρομικά πολλών ετών στους συνταξιούχους
  • Έκανε δεκτή την αίτηση του υπουργού Εργασίας κ.Ιωάννη Βρούτση
  • Επιδίκασε αναδρομικά 11 μηνών (Ιούνιος 2015-Μάιος 2016) μόνο στους συνταξιούχους που έχουν ασκήσει αγωγή.

Η ΕΝΥΠΕΚΚ στην ανακοίνωσή της τονίζει ότι πριν από την υποβολή της αίτησης του υπουργού Εργασίας, είχε καλέσει την κυβέρνηση να δώσει πολιτική λύση στο θέμα και να συμψηφίσει τις απαιτήσεις των συνταξιούχων και των οικογενειών τους με αυτές του κράτους έναντι αυτών.

Σημειώνει ότι ότι η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ θα απογοητεύσει όλους σχεδόν τους συνταξιούχους και τις οικογένειές τους και καλεί την κυβέρνηση, «έστω την υστάτη στιγμή, να διευθετήσει το ζήτημα δίκαια και να αποκαταστήσει τμήμα των μεγάλων απωλειών που είχαν οι συνταξιούχοι καθ’ όλη τη μνημονιακή περίοδο, αλλά κυρίως με τις μεγάλες περικοπές των συντάξεων του 2012 και την οριστική κατάργηση των τριών Δώρων-Επιδομάτων με τους νόμους 4051/2012 (“νόμος Κουτρουμάνη”) και 4093/2012 (“νόμος Βρούτση”)».

 

Πηγή: efsyn.gr

Απόφαση-«βόμβα» του ΣτΕ! Τέλος τα Δώρα για τους δημοσίους υπαλλήλους!
Wednesday
17/07/2019
11:37 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣτΕ
0

Σχόλιο GMR : “…προτάσσοντας αυστηρώς δημοσιονομικά κριτήρια,…”, μας λένε!

Που είναι το Παλλαϊκό (άρα και δημοκρατικά οργανωμένο) Απελευθερωτικό (τριπλοσυνδυασμένα: αγωνιστικά-δικαιιϊά-πολιτικά) Μέτωπο να αντιμετωπίσει και τις δύο λεξούλες δημόσιο-νομικά, Ενώπιος-Ενωπίω (κάτω από την χωροταξική τους μύτη), μέσα στο θεματικό γήπεδο της μνημονιακής εσχάτης προδοσίας αλλά και Διεθνώς;

Που είναι όλες οι ιστοσελίδες και όλοι οι δημοσιολογούντες κατά των μνημονιακών κυβερνήσεων, χωρίς πρόταση για το Τώρα (χωρίς τέτοια πρόταση, το Μετά ανήκει στον Μνημονιακό αντιπροσωπευτικό κοινοβουλευτισμό) και οι περισσότεροι χωρίς πρόταση και για το Μετά;

Καταθέτουμε εδώ μια σχετική (για Τώρα και για Μετά) πρόταση -βάση -δράση και εδώ ένα σχετικό επιχειρησιακό σχέδιο-δράση, και για υπερ-πολλοστή φορά αναμένουμε μια στοιχειώδη αντίδραση επ’ αυτών (ευχαριστούμε τον φίλο ΘΑΝΟ ΚΟΥΚ που αναρτά αυτές τις προτάσεις-δράσεις).

 

 

Iskra_gr, 16 Ιουλίου 2019

 

Η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου δέχτηκε αμετάκλητα ότι οι μνημονιακές διατάξεις που τα κατήργησαν, είναι νόμιμες και συνταγματικές!!!

Κακός οιωνός και για τα Δώρα των συνταξιούχων μας!

Με δέκα (10) αποφάσεις που δημοσιεύθηκαν σήμερα (υπ’αριθ. 1307-1316/2019), η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας αποφάνθηκε αμετάκλητα ότι οι εν ενεργεία μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι ΔΕΝ δικαιούνται να λαμβάνουν Δώρο Χριστουγέννων, Δώρο Πάσχα και Επίδομα Αδείας!!

Στην ουσία, οι αποφάσεις αυτές της Ολομέλειας του ΣτΕ ανέτρεψαν ισάριθμες (υπ’αριθ. 2626-2635/2018) αποφάσεις που είχε εκδώσει το ΣΤ’ Τμήμα του, οι οποίες είχαν κρίνει ότι οι περικοπές των Δώρων-επιδομάτων των δημοσίων υπαλλήλων αντίκεινται στα άρθρα 25 και 4 του Συντάγματος και στις απορρέουσες από αυτά αρχές τής ισότητας και της αναλογικότητας.

(more…)

Παραίτηση του προέδρου του ΣτΕ, Ν. Σακελλαρίου
Wednesday
16/05/2018
22:06 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Τράπεζες ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΗΧΗΤΙΚΑ ΣτΕ
3

 

Σχόλιο G-M-R της 5 Φεβ. 2019 :    Για τον λόγο ότι μετά την παραίτηση του κ. Ν. Σακελλαρίου επικρατεί η άποψη και μάλιστα ακόμα χειρότερα η πεποίθησις ότι ο τέως Πρόεδρος του ΣτΕ ήταν μνημονιακός επειδή υπερψήφισε το 1ο μνημόνιο, παρακαλούμε τους αναγνώστες να διαβάσουν εδώ (το κείμενο του “εδώ” έχει τοποθετηθεί και ως συνέχεια της ανάρτησης με θέμα “Δολοφονία χαρακτήρα” στον Σακελλαρίου που παραιτήθηκε από πρόεδρος του ΣτΕ – Τι είχε πει ο Συνταγματολόγος Γιώργος Κασσιμάτης ), όπου αναφέρεται σαφώς ότι τα ανωτέρω είναι διαστρέβλωση της αλήθειας καθόσον ο τέως Πρόεδρος του ΣτΕ ως Αντιπρόεδρος του ΣτΕ την εποχή εκείνη είχε αντιδράσει μαζί με τους κ.κ. Σ. Ρίζο ως αντιπρόεδρο και Ευδ. Γαλανού, Γ. Παπαμεντζελοπούλου, Γ. Παπαγεωργίου, Γ. Ποταμιά και Β. Καλαντζή και Μ. Καραμανώφ και Ι. Γράβαρη μειοψήφισαν στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. 

 

 

 

 

Την αποχώρησή του από την προεδρία του ΣτΕ ανακοίνωσε σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο κ. Νίκος Σακελλαρίου.

Ο κ. Σακελλαρίου ανέφερε πως παραιτείται λόγω των διαρροών των διασκέψεων για τον ασφαλιστικό νόμο Κατρούγκαλου και εξαπέλυσε επίθεση εναντίον όσων δεν τηρούν το δικαστικό απόρρητο κάτι που, όπως είπε, έχει επιφέρει πλήγμα στο ΣτΕ.

Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά «στην απόφαση μου αυτή κατέληξα μετά την πρόσφατη παραβίαση του απορρήτου της διασκέψεως του δικαστηρίου σχετικά με το νέο ασφαλιστικό σύστημα και την εύλογη αναταραχή που προκάλεσε σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Η αδιανόητη όσο και απαράδεκτη αυτή παραβίαση του δικαστικού απορρήτου την οποία αδυνατώ να ελέγξω επέφερε καίριο πλήγμα στο κύρος του ΣτΕ και δεν μου επιτρέπει πλέον να ασκώ τα δικαστικά μου καθήκοντα με την δέουσα ηρεμία και νηφαλιότητα. Η σημερινή μου απόφαση έστω κι αν απέχει λίγες μόνο ημέρες από την υποχρεωτική αποχώρησή μου δεν παύει όσο επιβεβλημένη και αν είναι να αποτελεί μια επώδυνη απόφαση για μένα που διανύω το 42ο έτος της δικαστικής μου σταδιοδρομίας». 

(more…)