ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Δρομολογείται βήμα προς βήμα ελληνοτουρκική διαπραγμάτευση
Sunday
22/01/2023
23:40 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Αλ. Τάρκας ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ Κυρ. Μητσοτάκης
0

Σχόλιο GMR: Προσθέτουμε από την εδώ   Μητσοτάκης: «Δεν πάμε σε πόλεμο με την Τουρκία παρά τις εντάσεις» – Η αναφορά του πρωθυπουργού στις εκλογές   συνέντευξη του κου Μητσοτάκη, το απόσπασμα Αλλά κοιτάξτε, θα πρέπει να είμαστε σε θέση να καθίσουμε στο τραπέζι με την Τουρκία ως λογικοί ενήλικες και να επιλύσουμε την κύρια διαφορά μας, που είναι η οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Είναι ένα περίπλοκο ζήτημα λόγω της γεωγραφίας του Αιγαίου, αλλά έχουμε καταφέρει να επιλύσουμε παρόμοια προβλήματα με τους γείτονές μας.

Επ’ αυτού του ζητήματος, το οποίο κατά τον κο Μητσοτάκη

Είναι ένα περίπλοκο ζήτημα λόγω της γεωγραφίας του Αιγαίου,…”, τοποθετείται πολύ πιο συγκεκριμένα, ως προς το “περίπλοκο”, ο Θ. Καρυώτης στο άρθρο του Ανάλυση: Η οριοθέτηση της ΑΟΖ και η δειλία της Αθήνας

_.

 

 

 

Αλέξ. Τάρκας, 19 Ιανουαρίου 2023

 

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, εμμένοντας στην πρακτική της προσωπικής διπλωματίας που κανείς από τους προκατόχους του δεν είχε ακολουθήσει, διαπραγματεύεται νέες ισορροπίες στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, βήμα προς βήμα και στη βάση “σταδίων προσέγγισης”, στα οποία κατέληξαν η επικεφαλής του Διπλωματικού Γραφείου του Άννα Μαρία Μπούρα και ο εκπρόσωπος της Τουρκικής Προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν.

Η συνάντηση Μπούρα-Καλίν, που πραγματοποιήθηκε στις 16 Δεκεμβρίου 2022 στις Βρυξέλλες υπό την εποπτεία του Γερμανού συμβούλου εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας της Καγκελαρίας, πρέσβη Γενς Πλέτνερ, αξιοποιείται ήδη στο έπακρο από την Τουρκία, αφενός επικοινωνιακά, αφετέρου για τη διαμόρφωση νέου διαπραγματευτικού πλαισίου. Τα ίδια, άλλωστε, είχαν συμβεί και στο πρόσφατο παρελθόν. Αρχικά, τον Ιούλιο του 2020, όταν η μυστική συνάντηση της πρέσβεως Ελένης Σουρανή (προκατόχου της Μπούρα) με τον Καλίν είχε αποκαλυφθεί από τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

 

Είχε παρουσιαστεί, αναγκαστικά, σαν επιτυχία από την ελληνική κυβέρνηση, αλλά γρήγορα οδήγησε στη μεγάλη κρίση της περιόδου Αυγούστου-Οκτωβρίου της ίδιας χρονιάς. Ακολούθησε τον Μάρτιο 2022, το ναυάγιο του Βοσπόρου, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνάντησε, χωρίς καν Eλληνα πρακτικογράφο, τον Ταγίπ Ερντογάν. Ο πρωθυπουργός προέβλεψε δημόσια ήρεμο καλοκαίρι και σύγκληση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας το φθινόπωρο, αλλά οι εκτιμήσεις του εξευτελίστηκαν από το έκτοτε ιστορικό ρεκόρ των χιλιάδων παραβιάσεων του εναερίου χώρου και των δεκάδων υπερπτήσεων σε ελληνικά νησιά.

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.