ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Τσίπρας: Επιβεβλημένη η επίταξη όλων των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων
Wednesday
25/03/2020
04:20 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Αλ. Τσίπρας κορωνοϊός (Covid-19) ΣΥΡΙΖΑ
0

Σχόλιο GMR: Ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως δεν αρκεί από την πλευρά της κυβέρνηση η «ρητορική ευγνωμοσύνη» και τα χειροκροτήματα, αλλά απαιτείται η Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κοροναϊού.”

Άντε από ‘ κει ρε τσογλάνι (εδώ)

._

 

 

Αλέξης Τσίπρας, 23 Μαρτίου 2020

 

 

Ανεπάρκειες και ελλείψεις στο σύστημα δημόσιας υγείας διαπίστωσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την συνομιλία που είχε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών.

 

Ο πρωθυπουργός να κλείσει την κερκόπορτα της προέλασης του ιού

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως δεν αρκεί από την πλευρά της κυβέρνηση η «ρητορική ευγνωμοσύνη» και τα χειροκροτήματα, αλλά απαιτείται η Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κοροναϊού.

Σε αυτό το πλαίσιο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων, χαρακτήρισε επιβεβλημένη την επίταξη όλων των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων.

Τόνισε δε, πως «η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός οφείλουν έστω τώρα να ενισχύσουν όλα τα μέτωπα. Να κλείσουν κάθε πόρτα και Κερκόπορτα στην προέλαση του ιού».

 

Η δήλωση του κ. Τσίπρα:

 

«Συνομίλησα σήμερα με τηλεδιάσκεψη με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών.

Εκπροσώπους εκείνων που δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή, συχνά με ανεπάρκεια σε μέσα, αλλά με υπερεπάρκεια σε ανιδιοτέλεια, αλληλεγγύη και αφοσίωση.

(more…)

Τσίπρας για προσφυγικό: Η Ευρωπαϊκή Ένωση σφυράει κλέφτικα στη μονομερή ακύρωση διεθνούς συμφωνίας
Wednesday
04/03/2020
01:24 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Αλ. Τσίπρας ΣΥΡΙΖΑ
0

Σχόλιο GMR: Τι παιδί με αρχές, με ήθος, με λέγειν, τι μορφωμένος, με νομικές γνώσεις, τι Ευρωπαίος, τι ηγέτης, τι παράδειγμα!

._

 

Αλέξης Τσίπρας, 3 Μαρτίου 2020

 

 

 

Στο ζήτημα της μονομερούς κατάργησης από πλευράς Τουρκίας της συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το προσφυγικό ζήτημα αναφέρθηκε μέσω της τηλεοπτικής του συνέντευξης στο Mega ο Αλέξης Τσίπρας. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «εμείς βρήκαμε λύση», κάτι που δεν ισχύει σε αυτήν την περίοδο, με την υπάρχουσα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

«Σήμερα έχουμε μονομερή ακύρωση μιας διεθνούς συμφωνίας από την πλευρά της Τουρκίας και η Ευρωπαϊκή Ένωση σφυράει κλέφτικα. Όσο ήμουν πρωθυπουργός, δεν είχε ακυρωθεί μονομερώς η συμφωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Ενώ στη συνέχεια επισήμανε: «Η Τουρκία χρησιμοποιεί τους πρόσφυγες ως εργαλεία και έχει γεωπολιτικές βλέψεις». Παράλληλα, τόνισε πως «σωστά κλείσαμε (ως Ελλάδα) τα σύνορα, αλλά δεν βοηθούν οι επικοινωνιακές φιέστες της κυβέρνησης».

«Τι νόημα έχει η αναστολή της διαδικασίας του ασύλου για ένα μήνα, ενώ πριν νομοθετούσες για να το επιταχύνεις;», διερωτήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και επισήμανε για ακόμη μια φορά ότι «αυτοί οι άνθρωποι δεν έρχονται για να μείνουν εδώ. Έρχονται για να περάσουν στην Ευρώπη».

«Εδώ και επτά μήνες η κυβέρνηση κινείται χωρίς στρατηγική. Βρισκόμαστε μπροστά σε εκβιασμό της Τουρκίας, τον οποίο η κυβέρνηση θα έπρεπε να είχε προβλέψει, γιατί απειλούσε καιρό πριν. Θα έπρεπε να είχε προχωρήσει σε αποσυμφόρηση των νησιών», επισήμανε ο κ. Τσίπρας και εγκάλεσε την κυβέρνηση που δεν συγκάλεσε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για το θέμα. Όπως υπογράμμισε: «Διαχειρίστηκα το θέμα 4,5 χρόνια, δεν θέλει την άποψή μου; Αυτό δείχνει αλαζονεία. Εγώ συγκάλεσα τρεις φορές συμβούλιο πολιτικών αρχηγών».

Μάλιστα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «αφήνει να βουλιάζουν τα νησιά από πρόσφυγες για να μην στεναχωρήσει τους “γαλάζιους” δημάρχους».

Στην πηγή θα δείτε video με τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα

Πηγή: newsbeast.gr

 

Gurria (ΟΟΣΑ): “Μεγάλος μεταρρυθμιστής” ο Τσίπρας. Πειθαρχικός στους “θεσμούς”
Wednesday
29/05/2019
02:42 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Jose Angel Gurria Αλ. Τσίπρας
0

Σχόλιο GMR : ΠΡΟΔΟΜΕΝΟΣ ΛΑΟΣ:

Και αυτά τα συγχαρητήρια, μέσα στην κανονικότητα και στην δημοκρατικότητα του αντιπροσωπευτικού κοινοβουλευτισμού ΤΩΝ ΠΑΤΡΙΚΙΩΝ, παίζουν.

 

 

Jose Angel Gurria , 25 Μαΐου 2019

 

Εύσημα από τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΕ Jose Angel Gurria εξασφάλισε ο Αλέξης Τσίπρας, με την αναγνώριση ότι αποδείχθηκε “μεγάλο μεταρρυθμιστής”, έχοντας ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του διεθνούς κεφαλαίου, όπως εκφράζονται από τους θεσμούς.

Μιλώντας για τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο γενικός γραμματέας του διεθνούς οργανισμού αναφέρθηκε σε άρθρο των Financial Times στο οποίο ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτηρίστηκε μεγάλος μεταρρυθμιστής”.

Πράγματι αυτή είναι η αντίληψη”, είπε σε συνέντευξή του στα Νέα.
“Η Ελλάδα έχει σταθεροποιήσει τα δημόσια οικονομικά της και έχει ανταποκριθεί στα ζητούμενα των θεσμών, οπότε η χώρα γίνεται αντιληπτή ως κινούμενη προς τη σωστή κατεύθυνση.
Αλλά, υπάρχουν προκλήσεις, οι οποίες μπορεί να είναι οι ίδιες σε πολλά κράτη, αφορούν όμως την Ελλάδα σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό, διότι η χώρα θα πρέπει να καλύψει μεγαλύτερη απόσταση, προερχόμενη από χαμηλότερο σημείο”.

Μιλώντας για το χρέος, ο Gurria έκανε σαφές ότι πρόκειται για ζήτημα που δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπιστεί παρά μόνο σε αμφίβολης διάρκειας βάθος χρόνου.

Συγκεκριμένα, τόνισε ότι “ακόμη και αν το ονομαστικό χρέος δεν μειώθηκε, έχετε συνθήκες που θα σας επιτρέψουν να ανακτήσετε διατηρήσιμη ανάπτυξη μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα και τότε να συζητήσετε τελικό το ζήτημα αν θα μειώσετε το ονομαστικό χρέος. Οι συνθήκες τώρα δεν είναι αρκετά ώριμες, αλλά έχετε περιθώρια, μακριές περιόδους χάρητος, ευέλικτο τρόπο πληρωμής τόκων”.

Σχετικά με το εάν υπάρχει περιθώριο για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων που ήδη έχουν συμφωνηθεί, ο Gurria εκτιμά ότι “αποτελούν προϋπόθεση για να δείτε το χρέος, γιατί η ιδέα είναι το χρέος να σταματήσει να αυξάνεται και μετά να αρχίσει να μειώνεται.
Υπάρχουν εκκρεμότητες που είναι σημαντικές {…}. Αλλά το πλαίσιο είναι θετικό”.

 

Πηγή: iskra.gr

 

Πρόταση-σοκ από Α.Τσίπρα σε Ρ.Τ.Ερντογάν: «Μισά-μισά ΑΟΖ, Αιγαίο & κοιτάσματα με αντάλλαγμα την Ομοσπονδία σε Κύπρο»!
Friday
17/05/2019
23:08 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΑΙΓΑΙΟ Αλ. Τσίπρας Ρ.Τ.Ερντογάν
0

 

 

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ , 7 Μαίου 2019

 

Ο Ελληνας πρωθυπουργός αποδέχθηκε την συμφωνία «καζάν-καζάν» («μισά-μισά») που απαιτεί η Τουρκία από την πρώτη στιγμή που αποκαλύφθηκαν κοιτάσματα υδρογονανθράκων σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, με την προϋπόθεση να… δεχθεί να μην καταλάβει άλλο κομμάτι της Κύπρου και να αποδεχθεί την διζωνική ομοσπονδία με αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων και την αντικατάστασή τους από το… ΝΑΤΟ!

Επίσης να δεχθεί την κατάργηση των εγγυητριών δυνάμεων.

Αυτό αποκαλύπτει η εφημερίδα «ΕΣΤΙΑ» σε δημοσίευμά της στο οποίο τονίζει «Ο Ελληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας φαίνεται να έχει προτείνει στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τα εξής:

 

(more…)

Τσίπρας: Μοιραίο λάθος η παράδοση των κλειδιών της χώρας στο ΔΝΤ
Tuesday
05/03/2019
21:40 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Αλ. Τσίπρας
0

Σχόλιο G-M-R : Ομολογία Ενοχής.

 

 


Αλ. Τσίπρας , 4/3/2019

 

 

Η Ελλάδα έγινε το πειραματόζωο του δόγματος του σοκ, υποστηρίζει ο πρωθυπουργός

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα της Αριστεράς, δεν επιθυμεί να γίνει κόμμα της Κεντροαριστεράς», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην εκδήλωση, με τίτλο «Ευημερία για όλους σε μια βιώσιμη Ευρώπη», που συνδιοργανώνουν η Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το Ελληνικό γραφείο του Friedrich-Ebert-Stiftung και το Ινστιτούτο Ερευνών και Πολιτικής Στρατηγικής (ΙΝΕΡΠΟΣΤ).

Απευθυνόμενος στο Κίνημα Αλλαγής, τόνισε πως όταν η στρατηγική του είναι η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, που σημαίνει στρατηγική νίκη της Δεξιάς, τότε αυτοακυρώνεται και αυτοπαγιδεύεται κινδυνεύοντας να γίνει συμπληρωματική δύναμη της Δεξιάς. Κι εδώ έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ και προσπαθεί να πείσει το ΚΙΝΑΛ να αλλάξει στρατηγική και να ανοίξει ένας διάλογος για τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής.

Χαρακτήρισε «μοιραίο λάθος», για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη, «να παραδοθούν τα κλειδιά της διαχείρισης στο ΔΝΤ. Και έτσι η Ελλάδα έγινε το πειραματόζωο μιας αποτυχημένης πειραματικής εφαρμογής του δόγματος του σοκ».

Ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναφέρθηκε στα τέσσερα χρόνια της σημερινής κυβέρνησης και είπε πως κατάφερε να αλλάξει την κατάσταση στην Ελλάδα.

(more…)

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟ ΕΥΡΟΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
Saturday
02/02/2019
23:44 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Αλ. Τσίπρας
1

Σχόλιο G-M-R:  ΠΩΣ Η ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΡΕΦΕΙ “ΝΕΟ” ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ :

Συνειδητός εγκληματίας ο Α. Τσίπρας, που ομολογεί ψυχρά στο συνημμένο ηχητικό, ενώπιον των εντολέων του, τον σφετερισμό της λαϊκής κυριαρχίας. Με αυτόν θα συν-προσπορισθούν τα εκ του “τι κι αν είναι Κατοχικός” Αντιπροσωπευτικού Κοινοβουλευτισμού Κέρδη και Οφίτσια, ΟΛΟΙ οι αντιμνημονιακά ομιλούντες πολιτευόμενοι. Με τους εντολείς του ενόχου εσχάτης προδοσίας (μνημονίων-συμφωνίας των Πρεσπών και λοιπών Εθνικών θεμάτων), θα συν-προσπορισθούν τα Οφέλη και τα Οφίτσια της Ευρωβουλής. Τις εγχώριες αυτοδιοικητικές, συνδικαλιστικές, επιμελητηριακές συντεχνίες θα στελεχώσουν με τα κομματικά τους φερέφωνα, όσοι βρήκαν αντιμνημονιακό σκαλοπάτι για να ΣΕ ΑΝΤΙ-ΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ. Οι αντιμνημονιακά ομιλούντες πολιτευόμενοι, δίνουν στο ΑΣΤΥΝΟΜΟΦΡΟΥΡΟΥΜΕΝΟ (εδώ φώτο βουλής) ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ επίφαση διαρκούς προεκλογικής δημοκρατικότητας, απαξιώνουν πολιτικά και δικαιϊκά το άρθρο 120Σ και λοιδορούν όσους καταγγέλλουν τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες ως ΚΑΤΟΧΙΚΕΣ.

Οι εδώ και εδώ πρόσφατες προτάσεις-αντιστάσεις, αναμένουν συνέργειες για την ενεργοποίηση του άρθρου 120Σ.

 

 

Αλ. Τσίπρας , 23 Νοε. 2016

 

 

 

 

Μακρόν: Παράδειγμα θάρρους (σε βάρος της Ελλάδας!) η κύρωση των Πρεσπών
Sunday
27/01/2019
20:13 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Em. Macron Αλ. Τσίπρας ΣΚΟΠΙΑΝΟ
0

Σχόλιο G-M-R:  Πως ένα και μόνο tweet (κατά την ΛΑ.Ε.) θα μπορούσε να στείλει ισόβια τον Αρχιτέκτονα της εγκληματικότερης προδοσίας. [Αν αυτοί που δήθεν τον καταγγέλλουν (της ΛΑ.Ε. συμπεριλαμβανομένης), ΔΕΝ τον στήριζαν παρέχοντας επίφαση διαρκούς προεκλογικής ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ].

 

 

 

 

Αλ. Τσίπρας-Macron , 26 Ιαν. 2019

 

 

 

 

Η δήλωση του προέδρου της Γαλλίας μετά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή

Την υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών από το ελληνικό κοινοβούλιο, χαιρετίζει ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, χαρακτηρίζοντας την παράδειγμα θάρρους και ενότητας.

«Χαιρετίζω την υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ένα παράδειγμα θάρρους και ενότητας για την Ευρώπη», έγραψε ο Μακρόν σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, παραθέτοντας Tweet του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

 

Πηγή: iskra.gr