ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Τσίπρας σε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου: «Παραιτούμαι της βουλευτικής μου ασυλίας, σας περιμένω να με συλλάβετε»
Wednesday
11/01/2023
16:11 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Αλ. Τσίπρας ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
0

Σχόλιο GMR: Για το χειροπόδαρο δέσιμο Ελλήνων και Ελλάδας με τα μνημόνια ήταν καλή και χρήσιμη η ασυλία του, πάντα με την σχετική βοήθεια (“το θέμα δεν είναι νομικό-το θέμα είναι πολιτικό“) και της κοινοβουλευτικής και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

Όσο για τον κύριο Ντογιάκο, εκλεκτό αυτών που τον διόρισαν, ας απαντήσει στην πρόκληση (εκτός αν θεωρεί πως αυτό το θέμα δεν είναι, πια, νομικό, είναι, πλέον αφού το τακτοποίησε κατά πως καταγγέλλει ο Τσίπρας, πολιτικό!!!).

Στο ζήτημα πήρε θέση και ο κος Ράμμος, σιωπήσας βεβαίως-βεβαίως, ως προς την από το 2010 και εις το διηνεκές εκτεινόμενη Χρεοκρατία (Ράμμος: Η γνωμοδότηση Ντογιάκου, νομικά δεν παράγει καμία απολύτως δέσμευση και παραβιάζει την ανεξαρτησία της ΑΔΑΕ ).

_.

 

 

 

 

Newspost-ΠΟΛΙΤΙΚΗ, 10 Ιανουαρίου 2023

 

 

 

 

 

«Άστραψε και βρόντησε» κατά του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, στον απόηχο της γνωμοδότησης για την ΑΔΑΕ.

 

Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στα social media, ενημερώνει πως παραιτείται της βουλευτικής του ασυλίας και αναμένει τη σύλληψή του!

Η ανάρτηση Τσίπρα

Στις 5 Δεκέμβρη του 2022 επισκέφτηκα τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, με αφορμή τα δημοσιεύματα για τη παρακολούθηση των Αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και σειράς πολιτικών προσώπων από την ΕΥΠ.

Του εξέθεσα τη βαθιά μου ανησυχία για την επιχειρούμενη δημοκρατική εκτροπή και του επισήμανα ότι τα αποδεικτικά στοιχεία υπάρχουν στους παρόχους.

 

Του ζήτησα δε, να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί και να αναζητήσει την αλήθεια απευθυνόμενος ο ίδιος στους παρόχους, ώστε να μη μείνει καμία βαριά σκιά στη δημοκρατική λειτουργία του πολιτεύματος.

Έναν μήνα μετά, όχι μόνο δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημά μου, αλλά με έκπληξη παρακολουθώ ότι σήμερα επιχειρεί με τρόπο πρωτόγνωρο να εμποδίσει την κατά το Σύνταγμα αρμόδια Ανεξάρτητη Αρχή να ασκήσει τα καθήκοντά της και να αναζητήσει την αλήθεια.

 

Η γνωμοδότηση του κ. Ντογιάκου αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος.

Κανένας νόμος και καμία γνωμοδότηση δε μπορεί να ακυρώσει το Σύνταγμα και την εκεί οριζόμενη αποστολή της ΑΔΑΕ να ελέγχει και να διασφαλίζει το απόρρητο των επικοινωνιών.

Το χειρότερο, όμως, όλων είναι ότι ο κ. Εισαγγελέας δε στέκεται μόνο στη γνωμοδότηση, αλλά επιχειρεί και να εκφοβίσει τους λειτουργούς της Ανεξάρτητης Αρχής, διατυπώνοντας απειλές περί κάθειρξης όσων τολμήσουν να πράξουν το καθήκον τους και αντισταθούν στην εκτροπή αναζητώντας την αλήθεια.

 

Οι απειλές αυτές είναι γνωστές και διατυπωμένες από τους ενόχους και όσους τρέμουν την αποκάλυψη των παρανομιών που διέπραξαν, εδώ και μήνες.

Ωστόσο μιας και τις επαναλαμβάνει ο κ. Εισαγγελέας, επισημαίνοντας μάλιστα ότι ουδείς άλλος πέραν του θιγόμενου έχει δικαίωμα να αναζητήσει στοιχεία, είναι προφανές ότι οι απειλές αυτές δεν αφορούν μόνο τα στελέχη της ΑΔΑΕ αλλά και εμένα προσωπικά.

Αφού ως γνωστόν, έχω καταθέσει από τις 7 Δεκεμβρίου 2022, αίτημα ενώπιον της ΑΔΑΕ προκειμένου να αναζητηθούν στοιχεία σχετικά με την άρση του απορρήτου συγκεκριμένων προσώπων με κρίσιμο ρόλο στο δημόσιο βίο.

Αν αυτή η ενέργεια, σύμφωνα με τη γνωμοδότηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, διώκεται ποινικά, του δηλώνω ότι παραιτούμαι της βουλευτικής μου ασυλίας και τον καλώ να προβεί στα νόμιμα σε βάρος μου.

Κύριε Εισαγγελέα,
Πλατεία Ελευθερίας 1, είναι το γραφείο μου.
Σας περιμένω να με συλλάβετε.
Ας γνωρίζετε, όμως, τόσο εσείς όσο και όσοι απεργάζονται αυτές τις πρωτοφανείς και κατάφωρα αντισυνταγματικές ενέργειες πως ό,τι και να κάνετε, δεν θα εμποδίσετε την αλήθεια να λάμψει, ούτε θα καταφέρετε να φιμώσετε τη δημοκρατία.
Έχει βαθιές ρίζες σε αυτόν το τόπο.

 

Πηγή: newpost.gr

 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.