ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Εκτεταμένη νοθεία στις εθνικές εκλογές υπέρ του Σύριζα;
Thursday
01/08/2019
01:07 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΕΚΛΟΓΕΣ
1

 

Μανώλης Αυγερινός, 29 Ιουλίου 2019

 

 

Ένα ανατριχιαστικό όσο και αποκαλυπτικό κείμενο υπογράφει ο Μανώλης Αυγερινός παραθέτοντας τους αριθμούς που μπορεί να είναι βαρετοί στην ανάγνωση αλλά αποκαλυπτικοί για το πως ο Σύριζα εξασφάλισε το 31%!

Ερωτηματικά προκαλεί η άνοδος ειδικά στη Μακεδονία, όπου είναι εξόχως θεαματική, λες και δεν υπήρξε η Συμφωνία των Πρεσπών.

 

Η πρώτη αιτία που γράφονται αυτές οι γραμμές, είναι ο αριθμός των Ελλήνων (μόνο;;;)πολιτών, που υπερψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019.

Η δεύτερη αιτία είναι ότι στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019, ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε 437.579 ψήφους, παραπάνω από τις ευρωεκλογές (1.343.595 ψήφους στις ευρωεκλογές και 1.781.174 ψήφους στις εθνικές εκλογές).

(more…)

Πολιτική παρακμή
Wednesday
17/07/2019
14:24 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΕΚΛΟΓΕΣ Νικ. Ιγγλέσης
0

Σχόλιο GMR :   Πολύ καλή η ανάλυση για τον δημοκρατικό η όχι χαρακτήρα (και αυτών) των εκλογών.

Θα μπορούσε να είναι ακόμα καλύτερα, αν γινόταν και μια αναφορά (γιατί όχι και καταγγελία) για το ποιες απόψεις (δόλιες φιλομνημονιακές παραπλανήσεις) κατακλύζουν κυριολεκτικά και σχεδιασμένα τα ΜΜΕ.

Θυμάσαι αγαπητέ Νίκο, την συζήτηση για τον “Ελληνα” δημοσιογράφο που διοργάνωνε με όλες τις προφυλάξεις “σεμινάρια” ευθυγράμμισης του δημοσιογραφικού κόσμου στις κατευθυντήριες γραμμές του ΔΝΤ, με σκοπό τη δόλια παραπλάνηση των Ελλήνων πολιτών, σε ξενοδοχείο της Αθήνας;

Μήπως θυμάσαι πως ουδέποτε προχώρησε η συζήτηση μας, προκειμένου αυτό το ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ να διαδοθεί επίσημα και επ’ αυτού να αναγκαστεί να ενεργήσει ΑΡΜΟΔΙΩΣ ο Άρειος Πάγος;

Όσο ο κάθε Έλληνας πολίτης και δη εκ των δημοσιολογούντων τακτικά, θεωρεί πως κατέχει ως απόλυτη αυθεντία, την απόλυτη και μοναδική λύση σωτηρίας της χώρας, αποκλειόμενης κάθε συνέργειας ερευνητικής της αλήθειας και προσεγγιστικής του σκοπού, τόσο οι πάντες θα καταφέρονται ενάντια στα πάντα (συνήθως ιδιοτελώς, όπως βλέπετε από πολιτικές καί πρακτικές μεταστροφές πολιτευομένων, πράγμα που [σε ότι αφορά το “ιδιοτελώς”] αγαπητέ φίλε Νίκο, δεν αφορά ούτε ως υπόνοια την δική σου στάση).

 

 

Νίκ. Ιγγλέσης, 15 Ιουλίου 2019

 

 

Οι εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 οδήγησαν στην αλλαγή του «εγχώριου επιστάτη» της ελληνικής αποικίας χρέους. Η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, ελλείψει αξιόπιστης εναλλακτικής πρότασης, έγινε το κύριο «πολιτικό όχημα» για να εκφραστεί η απογοήτευση, η αγανάκτηση, ο θυμός και η οργή σημαντικής μερίδας των πολιτών για τα συμβαίνοντα διαχρονικά. Το διακύβευμα των εκλογών, με τον τρόπο που τέθηκε από το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα και τα μέσα ενημέρωσης που το υπηρετούν, ήταν αν θα φύγει ή θα παραμείνει η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Στη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ χρεώθηκαν η αύξηση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών, η φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης, η ασφυξία στην αγορά, οι πλειστηριασμοί κατοικιών και επιχειρήσεων, τα μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα του 3,5% ετησίως, η Συμφωνία των Πρεσπών και πολλά άλλα. Κανείς όμως δεν είπε ότι όλα αυτά, που ξεκίνησαν από το 2010, έγιναν κατ’ απαίτηση των δανειστών που αποτελούν, μέσω του Eurogroup, την ουσιαστική κυβέρνηση της Ελλάδας. Οι δανειστές πρέπει να μείνουν στο απυρόβλητο για να μην αντιλαμβάνονται οι πολίτες την πραγματική αιτία των δεινών τους. Η ξένη εξάρτηση δεν πρέπει να αμφισβητείται και να εμπεδωθεί ως κανονικότητα.

(more…)

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Καμία συνεργασία με αυτούς που έχουν καταστρέψει τη χώρα
Saturday
06/07/2019
12:01 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΕΚΛΟΓΕΣ Ζωή Κωνσταντοπούλου
0

ΣΧΟΛΙΟ G-M-R:   Όλα αυτά η Ζωή λέει πως ΘΑ τα κάνει, ΣΗΜΕΡΑ όμως, ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ, αρνείται να τα παλέψει ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΕΝΟΥΣ πολιτες-σχηματα-επιστήμονες (βλέπετε εδώ στήλη απελευθερωτικών προτάσεων).

 

 

Ζωή Κωνσταντοπουλου, 4 Ιουλίου 2019

 

 

Τι είπε για Αλέξη Τσίπρα Γιάννη Βαρουφάκη και Συμφωνία Πρεσπών

 

Τη θέση της ότι «το πολιτικό συνδυάζεται με το νομικό, που συνδυάζεται με το κινηματικό» και ότι «αυτό το τρίπτυχο έχει τεράστια σημασία για να είμαστε αποτελεσματικοί» εξέφρασε η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας», Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε συνέντευξη τύπου, στο δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης. «Τα πάντα ανατρέπονται. Αυτό ιστορικά έχει αποδειχτεί», πρόσθεσε και με βάση την ιδιότητά της ως νομικού τόνισε: «Οφείλουμε να υπηρετήσουμε τη χώρα μας με τις γνώσεις και τα εργαλεία μας». Παράλληλα, έκανε αναφορά στον Αλέξη Τσίπρα αλλά και στον Γιάννη Βαρουφάκη.

(more…)

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Στις κάλπες ο λαός έχει την επιλογή να παλέψει για την αξιοπρέπειά του
Saturday
06/07/2019
10:42 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΕΚΛΟΓΕΣ Ζωή Κωνσταντοπούλου
0

ΣΧΟΛΙΟ G-M-R: Να εμπιστευτούμε εσάς, κυρία Κωνσταντοπούλου, που ούτε καταδέχεστε να μας μιλήσετε (επί επανειλημμένων προτάσεων μας, συνοδευόμενη από δράσεις μας, προς εσάς), πολλώ δε μάλλον δεν καταδέχεστε να μας εμπιστευτείτε; Το ΙΔΙΟ ερώτημα βέβαια, αφορά ΟΛΑ τα αντιμνημονιακά κόμματα. Οι πολίτες ειναι καλοί για να παρέχουν εμπιστοσύνη, οπαδιλίκι, ψήφο, κάκιστοι όμως για συν-αγωνιστές.

Αυτό είναι ο Κατοχικός, Αντιμνημονιακός (ο Θεός να τον κάνει), Αντιπροσωπευτικός Κοινοβουλευτισμός.

 

 

 

Ζωή Κωνσταντοπούλου, 3 Ιουλίου 2019

 

Τι είπε στη διακαναλική συνέντευξή της η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας

«Στις κάλπες της 7ης Ιουλίου ο ελληνικός λαός έχει την επιλογή να παλέψει για την αξιοπρέπειά του. Τον καλούμε να εμπιστευτεί την Πλεύση Ελευθερίας και να τη στηρίξει με την ψήφο του ώστε να μπορέσουμε όλοι μαζί να διεκδικήσουμε αυτά που αξίζουμε. Η ψήφος εμπιστοσύνης στην Πλεύση Ελευθερίας την ερχόμενη Κυριακή θα είναι η αρχή μιας συλλογικής μάχης για να έχουν οι νέοι προοπτική στο μέλλον και οι μεγάλοι μια ζωή με αξιοπρέπεια. Πάμε, λοιπόν, τη Δευτέρα, με Ζωή στη Βουλή».

Αυτό τόνισε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, στη Διακαναλική Συνέντευξη Τύπου που έδωσε στους δημοσιογράφους, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Παράλληλα, η κ. Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο «για ένα ολόκληρο σύστημα που λυσσομανάει για να πείσει τους πολίτες ότι δεν μπορούν να παλέψουν, ότι το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να συμβιβαστούν και ότι τα μνημόνια δεν ανατρέπονται, το δημόσιο χρέος δεν διαγράφεται, η Συμφωνία των Πρεσπών δεν ακυρώνεται».

«Εμείς απαντάμε σε όλα αυτά με ντοκουμέντα και λέμε ότι το δικό μας “όχι” έχει νομική και πολιτική εγκυρότητα. Ότι τα μνημόνια ανατρέπονται, το δημόσιο χρέος διαγράφεται και η Συμφωνία των Πρεσπών ακυρώνεται», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Κωνσταντοπούλου και πρόσθεσε: «Είναι αυτονόητο όταν παραβιάζονται τα δικαιώματα σου να αντιδράς και να διεκδικείς. Αυτό πρέπει να κάνουμε στη χώρα μας. Αμύνεσαι όταν προσπαθούν να αφαιρέσουν τη ζωή σου, αντιστέκεσαι με κάθε μέσο όταν καταλύεται η Δημοκρατία».

(more…)

Δείτε το βίντεο “Η Ψήφος σου είναι Πολύτιμη όπως και η Ζωή σου – ΕΠΑΜ – ΑΚΚΕΛ” στο YouTube
Saturday
06/07/2019
10:27 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος G-M-R ΕΚΛΟΓΕΣ
0

ΣΧΟΛΙΟ G-M-R:  ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ:

“Η Ψήφος σου είναι Πολύτιμη όπως και η Ζωή σου”.

ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ ΟΜΩΣ:

Οι Προτάσεις σου (εδώ, ολόκληρη η στήλη “Προτάσεων Απελευθερωτικής Συνέργειας”), αμφισβητούν την Αυθεντία μας και γι’αυτό ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΝΤΑΙ.

https://youtu.be/kqXtCh54OBI

 

Open mind | Λίγα 24ωρα πριν την ώρα της κάλπης
Friday
05/07/2019
20:54 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος G-M-R ΕΚΛΟΓΕΣ
0

ΣΧΟΛΙΟ G-M-R: Εκτός από τα τρανταχτά γέλια, ο κος Παφίλης εγκάλεσε (αυστηρά!) τους καπιταλιστές πως δεν κάνουν ελέγχους τήρησης της Εργατικής Νομοθεσίας σε ξενοδοχεία κλπ.

Για εκχώρηση Εθνικής κυριαρχίας, ποινικά εγκλήματα κατά λαού-πατρίδας…, α πα πα, συνδυάζονται με τέτοια χασκόγελα;

Τέτοια ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΑ ξεκαρδίσματα από τα γέλια ο Θ. Παφίλης (ΚΚΕ-να-σου-πετύχει) παρέα με ΠΑΠΠΑ (ο κολλητός του Πετσίτη)-ΒΟΡΙΔΗ-ΛΟΒΕΡΔΟ, ούτε σε σχολική εκδρομή.

Να μην παραλείψουμε μεθαύριο 7/7/19, να τρέξουμε να στηρίξουμε την “τι κι αν είναι Κατοχή” αντιπροσωποκοινοβουλευτική κομπανία.

 

OpenMind Λίγο πριν την κάλπη Jun2019

 

 

Ποιο είναι το διακύβευμα αυτής της εκλογικής μάχης;
Sunday
30/06/2019
11:11 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Δημ. Καζάκης ΕΚΛΟΓΕΣ
0

Σχόλιο GMR : Επειδή που και που πρέπει να υπενθυμίζονται μερικές πραγματικότητες, επισημαίνουμε τούτα, σχετικά με το αντιφατικότερο, επόμενα και αναλόγως επικίνδυνο, αντιμνημονιακό πολιτευόμενο φαινόμενο:

Από το συνημμένο άρθρο (εδώ) του ίδιου συγγραφέα, προκύπτει η ομολογία ενοχής για την επιδίωξη εκλογικής συμμετοχής μέσω μιας μεγαλύτερης συμμαχίας-χουντοσύναξης (ξενοδοχείο Stanley, SigklisiPatriotikwnKommatwn εδώ για λεπτομέρειες), υπό την υψηλή εποπτεία γνωστής από πλείστες αποκαλυπτικές (καθόλου κολακευτικές, το λιγότερο) δημοσιεύσεις και επίδοξης “νέας Μπουμπουλίνας” (εδώ), κατά τον αρθρογράφο υπόδειγμα πατριωτισμού σε σχέση με τον (λαθιάρη [από το κάνω λάθη] ή …αντιπατριώτη όπως θέλετε πάρτε το) Μίκη Θεοδωράκη, (βλέπετε εδώ ).

Φυσικά, αυτή η εξέλιξη του φαινομένου, από το “Τι είναι και τι θέλει το ΕΠΑΜ” σε  μανιώδη και με κάθε αθέμιτο μέσο υποστήριξη του “τι κι α είναι Κατοχή” αντιπροσωπευτικού κοινοβουλευτισμού, μας κάνει να επιλέγουμε τις σωστές τοποθετήσεις και να πετάμε στο καλάθι των αχρήστων τις επιζήμιες.

 

Δημ. Καζάκης , 29 Ιουλίου 2016

 

H συνεργασία του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου με το Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας αποτελεί την αφετηρία για την δημιουργία ενός ισχυρού πόλου πατριωτικών, δημοκρατικών και αντιμνημονιακών δυνάμεων με στόχο την ανατροπή της μνημονιακής κατοχής της Ελλάδας, την αποκατάσταση του δημοκρατικού πολιτεύματος, αλλά και την ευημερία του εργαζόμενου λαού σ’ αυτή τη χώρα.

Η συνεργασία δεν στηρίζεται σε διαχωρισμούς αριστεράς και δεξιάς, αλλά θεμελιώνεται στο κοινό πατριωτικό και δημοκρατικό καθήκον όλων μας μπροστά στο καθεστώς δουλοπαροικίας του χρέους που για πρώτη φορά με τόσο ξεδιάντροπο και προκλητικό τρόπο εγκαθιδρύθηκε σε μια χώρα της υφηλίου. Οι δυνάμεις που συμμετέχουν ήδη, αλλά κι όσοι θα συμμετάσχουν στο μέλλον διατηρούν πλήρως την οργανωτική και πολιτική τους αυτοτέλεια, αλλά συνεργάζονται από κοινού για τον κοινό σκοπό.

(more…)

Η απάτη των ευρωεκλογών
Sunday
10/03/2019
01:00 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Γιάν. Αθανασιάδης ΕΚΛΟΓΕΣ
0

Σχόλιο G-M-R : Η συμμετοχή του πολίτη “όπου υπάρχει η δυνατότητα”, κρινεται απο τον συναγωνιστή αρθρογράφο (αν καταλαβαινουμε καλά) αρνητικά για την Ευρωβουλή και θετικά για την Ελληνική Βουλή.

Κατά την G-M-R, οι σχετικές κρίσεις θα είχαν αξία σε περίπτωση στοιχειωδώς δημοκρατικής Ελληνικής Κοινοβουλευτικής λειτουργίας.

Τότε θα μπορούσαμε να πούμε, “συμπολίτες, το Ευρωκοινοβούλιο είναι εγγενώς, θεσμός Επιβολής πάνω στα εθνικά κρατη, άρα δυναμώνουμε την δύναμη μας αποκλειστικά στο Εθνικό Κοινοβούλιο, με σκοπό να αποχωρήσουμε από ΕΕ-ΕΥΡΩΖΩΝΗ”.

Συμβαίνει ΟΜΩΣ στην Ελλάδα, όχι μόνον να μη υπάρχουν οι στοιχειώδεις δημοκρατικές προϋποθέσεις στην κοινοβουλευτική λειτουργία, αλλά αυτή η ΑΡΝΗΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ να συνοδεύεται, με συστηματική δόλια παραπλάνηση, με εξαγορές και αντίποινα, με εσχάτη προδοσία σε βάρος του λαού και της χώρας, με άγρια καταστολή της λαϊκής αντίδρασης.

Επιπροσθέτως, παρακολουθούμε ένα αντιμνημονιακό στρατόπεδο αλληλοσφαζομένων κομμάτων, όχι τόσο λόγω των υπαρχουσών διαφορών (αυτές θα μπορούσε να τις λύσει η λαϊκή δημοκρατική συμμετοχή), αλλά λόγω της επιλογής όλων των αντιμνημονιακων κομμάτων να ωφεληθούν εκλογικά και όχι να συμβάλλουν κατά προτεραιότητα για ένα δημοκρατικά οργανωμένο αντιστασιακό-απελευθερωτικό μέτωπο (εδώ σχετική πρόταση/διαρκής προσπάθεια που αναμένει υιοθετήσεις/βελτιώσεις).

 

 

 

Γιάννη Αθανασιάδη, 9 Μαρ. 2019

 

 

Ο διαρκής αγώνας των λαών, για θεσμούς και διαδικασίες που προάγουν την δημοκρατία και την λαϊκή κυριαρχία, με επαναστάσεις και λαϊκά κινήματα τους τελευταίους τρείς αιώνες, μπορεί να μην έχει επιτύχει το μοντέλο μιας ιδανικής δημοκρατίας, αλλά τουλάχιστον κατάφερε στα πλαίσια των δυτικών αστικών δημοκρατιών, να δώσει βήμα και λόγο σε οργανωμένους φορείς (κόμματα) του λαού, ώστε να καθορίζουν την πολιτική και κοινωνική πορεία της χώρας τους, με τις όποιες παθογένειες, που δεν είναι της παρούσης να το αναλύσουμε.

Υπό αυτήν την έννοια ο λαός συμμετέχει ή στηρίζει δια της ψήφου του, τον πολιτικό φορέα που το πρόγραμμα του εκφράζει τις πεποιθήσεις και τις προσδοκίες του, για βελτίωση και πρόοδο της χώρας του και της ζωής του.

(more…)