ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Απογοητευτικός ο Μητσοτάκης – Ρατσιστικές λύσεις για Κυπριακό, τσιμουδιά για παραβιάσεις
Saturday
28/09/2019
18:36 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ Μιχ. Ιγναντίου
0

Σχόλιο GMR:   Τι ρατσιστικές; Τι παραβιάσεις; Εδώ μιλάμε για ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ. Και μάλιστα δια στόματος (έχοντος ισχύν δέσμευσης) Πτ”Δ” (εδώ).

Περίεργο να “ξεφεύγουν” κάτι τέτοια από την έγκριτη δημοσιογραφία και των αναρτήσεων και του συντάκτου του άρθρου.

Όσο για τους λοιπούς δημοσιολογούντες, υλικό για ανώδυνες παρατηρήσεις (και αν).

 

 

Μιχ. Ιγναντίου, 28 Σεπτεμβρίου 2019

 

Άστραψαν και βρόντηξαν από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Το μήνυμά τους ήταν ότι δεν θα γίνει ανεκτή «η διπλωματία των κανονιοφόρων». Το υπογράμμισαν το μήνυμα τους με θυμωμένο ύφος και ισχυρό τρόπο, υποθέτω επειδή εννοούν κάθε λέξη. Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για ένα καλό σύνθημα, που ακούγεται όμορφα στα αυτιά των πολιτών της Ελλάδας και της Κύπρου. Φτάνει η υπόσχεση να γίνει πράξη.

Τι να σημαίνει άραγε το σύνθημα-μήνυμα αυτό; Φαντάζομαι ότι εάν δεν αποχωρήσουν από τα χωρικά ύδατα της Κύπρου και από την κυπριακή ΑΟΖ οι τουρκικές κανονιοφόροι, η Αθήνα και η Λευκωσία δεν θα προσέλθουν σε διαπραγματεύσεις. Διότι, όταν κάποιος εκβιάζεται με τη δύναμη των όπλων, λογικά σκεπτόμενος δεν διαπραγματεύεται. Θα είναι μοιραίο το λάθος.

Δεν θα στοιχηματίσω διότι είναι σαν να κλέβω …εκκλησία. Και ο κ. Αναστασιάδης θα προσέλθει σε τριμερή συνάντηση με τον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, αν το ζητήσει ο γενικός γραμματέας, Αντόνιο Γκουτέρες. Και ο κ. Μητσοτάκης θα στείλει τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, εάν προκύψει πενταμερής διάσκεψη. Πόσες φορές το έχουμε το δει το ίδιο έργο; Ιδιαίτερα από τον πρόεδρο της Κύπρου, οι αντιστάσεις του οποίου, άπειρες φορές, αποδείχθηκαν ανύπαρκτες και οι υποσχέσεις του κούφια λόγια. Δεν είπε όχι ποτέ…

(more…)

Η σιωπή της ενοχής και της ντροπής
Tuesday
27/08/2019
21:21 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΚΟΥΡΔΙΚΟ Σάββας Καλεντερίδης
0

Σχόλιο GMR : Κρίσιμοι συσχετισμοί:

Διαβάζουμε με προσοχή (ως αεί διδασκόμενοι) το άρθρο και συστήνουμε κάθε αλληλοενημέρωση επί των αναφερόμενων γεγονότων.

Όμως, δεν είναι αρκούντως περίεργο το τόσο μεγάλο ενδιαφέρον, δηλαδή το “Γιατί κύριοι δεν δηλώνεται τη συμπαράστασή σας στον διωκόμενο κουρδικό λαό ” για τους Κούρδους, απόντος ΚΑΘΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΥ/ΜΑΧΙΜΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ για την δεκάχρονη γερμανοχρεοκρατική κατοχή και την σε βάρος λαού και πατρίδας γενοκτονία σε εξέλιξη;

Εκτός αν θεωρήσουμε άνευ σημασίας, πως οι δημοσιολογούντες καλά κάνουν και προβάλλουν εαυτούς, την ώρα που η Πατρίδα και ο Ελληνισμός οδηγούνται σε φυσική και ιδιοσυστασιακή εξόντωση.

 

 

 

Σάββας Καλεντερίδης, 24 Αυγούστου 2019

 

 

Στην Τουρκία τις 31 Μαρτίου 2019 διεξήχθησαν αυτοδιοικητικές εκλογές για την εκλογή δημάρχων, νομαρχιακών και δημοτικών συμβούλων και προέδρων κοινοτήτων.

Το πιο μεγάλο ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στους λεγόμενους μητροπολιτικούς δήμους, οι οποίοι ιδρύθηκαν μετά την ψήφιση του νόμου 5216, τις 10.7.2004. Για να αντιληφθούμε το γιατί έχει μεγάλο πολιτικό ενδιαφέρον η εκλογή δημάρχων σε μητροπολιτικούς δήμους, να σημειώσουμε ότι επειδή ο δήμαρχος ενός τέτοιου δήμου συγκεντρώνει αρμοδιότητες των δήμων που υπάγονται στον μητροπολιτικό, είναι στην ουσία ένας μικρός κυβερνήτης που ασκεί διευρυμένη εξουσία εξουσία σε δήμους που έχουν πληθυσμό τουλάχιστον 750 χιλιάδες και φθάνουν μέχρι τα 18 εκατομμύρια, όπως είναι η Κωνσταντινούπολη.

Το ενδιαφέρον της διεθνούς κοινότητας αλλά και της ελληνικής κοινής γνώμης στις εκλογές της 31 Μαρτίου 2019 επικεντρώθηκε στην περίπτωση του Ιμάμογλου, στην Κωνσταντινούπολη, την εκλογή του οποίου ακύρωσε η Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή, για να ακολουθήσει η επανάληψη των εκλογών και η θριαμβευτική νίκη του.

(more…)

Περί θερμού επεισοδίου
Sunday
23/06/2019
17:47 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ Παντελής Σαββίδης
0

Σχόλιο GMR : Γεωπολιτικοί κίνδυνοι:Με δημοσιογραφικά άρθρα τύπου (*), μπορεί ετούτο- μπορεί εκείνο- μπορεί οι Αμερικάνοι να αποπροσανατολίσουν τα Τουρκικά αεροπλάνα, να ετοιμάζεται η νέα κυβέρνηση, Λαός και Πατρίδα για πάντα υπόδουλοι.

(*) — το σύνθημα των αναρχικών για τους δημοσιογράφους δεν ήταν αβάσιμο. Ακόμα και οι καλύτεροι εξ αυτών όπως εδώ ο Π.Σ., “παίζουν” όπως συμφέρει το διεφθαρμένο πολιτικό προσωπικό.

 

 

Παντελής Σαββίδης, 22 Ιουν. 2019

 

Οσοι τρέμουν στην ιδέα ενός θερμού επεισοδίου με την Τουρκία, θα πρέπει να ησυχάσουν. Όχι επειδή το είπε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ενόψει εκλογών έγινε λαλίστατος περί τα ελληνοτουρκικά, εκεί που δεν έλεγε κουβέντα. Αλλά διότι το θερμό επεισόδιο, αν γίνει, δεν θα το προκαλέσει η Τουρκία.

Η Τουρκία κάνει ό,τι μπορεί εκ μέρους της. Αλλά για ένα θερμό επεισόδιο χρειάζονται δύο. Και ο έτερος, ό,τι και να συμβεί, δεν θα προχωρήσει. Άρα, κίνδυνος θερμού επεισοδίου δεν υπάρχει.
Τι υπάρχει; Απίσχναση ελληνικών δικαιωμάτων στις ελληνικές θαλάσσιες ζώνες από τη μη άσκηση όσων προβλέπει το Διεθνές Δίκαιο, και έμπρακτη αμφισβήτησή τους από την Τουρκία. Ελληνική υποχώρηση, αν γίνουν αποδεκτά τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που προτείνει η Άγκυρα. Και, βεβαίως, έμπρακτη αμφισβήτηση της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο αν τουρκικό γεωτρύπανο εγκατασταθεί στα όριά της (περιοχή Καστελόριζου) και επιχειρήσει να κάνει γεώτρηση.

(more…)