ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Τι προβλέπει η νέα “μυστική συμφωνία” του Πρωθυπουργού με τον Ερντογάν; Η αποκρυπτογράφηση μίας δήλωσης…
Friday
25/06/2021
14:13 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Εθνική Κυριαρχία Εξωτερική Πολιτική Κυρ. Μητσοτάκης Ν.Δ. ΤΟΥΡΚΙΑ
0

 

 

 

 

 

Κων. Αποστόλου, 23 Ιουνίου 2021

 

 

 

 

-Το Βατερλώ κατάλυσης της εθνικής στρατηγικής που ενδέχεται να πυροδοτήσει πολιτικές εξελίξεις στο εσωτερικό της χώρας

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρ.Τ. Ερντογάν χαρακτήρισε τη συνάντησή του με τον Κ. Μητσοτάκη στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ (14/06/2021), ως «γλυκό» και ως «εορταστικό δώρο» για την Ελλάδα. Συγκεκριμένα είπε:

«Μιλήσαμε με τον Μητσοτάκη. Του είπα κάτι: Όπως και στη σημερινή μας συνάντηση, δεν ενεπλάκησαν τρίτα μέρη, θεσμικά όργανα ή κράτη, έτσι να μην εμπλέκονται και στο μέλλον. Αν είναι να κάνουμε κάτι, ας κάνουμε τις δουλειές αυτές μεταξύ μας.

Ας μιλούν ο δικός μου εκπρόσωπος και η δική σου εκπρόσωπος και έπειτα να μας ενημερώνουν. Και μετά εμείς να συναντιόμαστε. Τα βήματα ας τα κάνουμε με αυτόν τον τρόπο.

Αυτό ήταν το πιο σημαντικό ζήτημα στο οποίο συμφωνήσαμε.

Ας ελπίσουμε ότι, από τώρα και στο εξής, δεν θα παρεμβαίνουν ανάμεσά μας με την Ελλάδα κράτη, θεσμικά όργανα και οργανισμοί, αλλά θα επικοινωνούν ο ειδικός εκπρόσωπός μου ο κ. Ιμπραχίμ και η δική του ειδική εκπρόσωπος, η κα. Ελένη, οι οποίοι αφού μας ενημερώνουν, θα προβαίνουμε εμείς στα ανάλογα βήματα.

Η συνάντησή μας με τον Μητσοτάκη ήταν σαν «γλυκό» (εορταστικό δώρο) για αυτούς. Ήταν πολύ σημαντική. Ήταν καλή, πήγε καλά. Ελπίζω να πάει καλά και μετά.»

  • Αποκρυπτογραφώντας τη δήλωση Ερντογάν, κατά πρώτον είναι σημαντικό να αποσαφηνιστεί γιατί επέλεξε να δώσει τόση έμφαση στο να παρουσιάσει τα συμπεφωνημένα ως «γλυκό» και ως «εορταστικό δώρο» για την Ελλάδα.

  • Γνωρίζοντας εκ προοιμίου την «τουρκική διπλωματία», είναι σαφές ότι μια τέτοια δήλωση έγινε στα πλαίσια της «αντίστροφης ψυχολογίας» (revese psychology) για να πειστεί το ελληνικό κοινό ότι πρόκειται για μια επωφελή συμφωνία. Πράγμα που εκ προοιμίου σημαίνει ότι τα συμπεφωνημένα θα είναι εις βάρος μας… Αλλά είναι μόνο αυτός ο λόγος;

(more…)

“Η Ελλάδα είναι πολύ μικρή για να έχει δικά της συμφέροντα”!
Tuesday
27/04/2021
03:42 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Προτάσεις Απελευθερωτικής Συνέργειας Εθνική Ανεξαρτησία Εξωτερική Πολιτική Κων. Γρίβας
0

Σχόλιο GMR:

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ-ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ-ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

βέλτιστη πολιτική για τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα“;;;

Ναι!

ΟΜΩΣ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΜΕ/ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ/ΑΠΕΥΘΥΝΟΥΜΕ ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΩΝ,

ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ είναι, η ΟΠΟΙΑ “ΒΕΛΤΙΣΤΗ πολιτική”, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΕΛΤΙΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ και για τον πλανήτη ΟΛΟΚΛΗΡΟ:

” Δ) Αναζητείται , ιδιαίτερα και από πλευράς σας κύριε Αλέξανδρε Χρύση, συνέργεια υπέρ της αντι-Debtocracy, όπως παραπάνω τριπλοσυνδυασμένα τεκμηριωμένης, Ηθικής Υπεροχής (και κατά Κλαούζεβιτς κατοχυρωμένης ηθικής υπεροχής), ταυτόχρονα και της κατά Γκράμσι Ηγεμονίας/ηθικής υπεροχής στο πεδίο του Εποικοδομήματος ( https://tetradia-marxismou.gr/η-ηγεμονία-στον-γκράμσι/ ), σε εθνικό και διεθνικό κοινωνικοπολιτικό επίπεδο, με Υπομονή και Αγάπη προς τον Άνθρωπο, με αναμμένη την “δ.ά.δ.α.” Δικαιοσύνης-Ανιδιοτέλειας-Δημοκρατίας-Αλληλεγγύης και με δεδηλωμένο ΕΥΓΕΝΙΚΟ ΣΚΟΠΟ, παγκόσμια ΕΙΡΗΝΗ Ειρήνη αγάπη μου ! , ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ=Δημοκρατία ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ Σοσιαλισμός = Δημοκρατία σε Εφαρμογή.”, στα πλαίσια της δημιουργικής ανα-δημιουργίας της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ μας ΨΥΧΗΣ: http://greek-market-research.com/clink/ethniki-taytotita-i-ethniki-syneidisi/

Από : http://greek-market-research.com/clink/mas-ethizoyn-se-kivdili-kanonikotita/

_.

 

 

 

Κώσ. Γρίβας, 26 Απριλίου 2021

 

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Στην Ελλάδα τείνει να κυριαρχήσει μια αντίληψη, σύμφωνα με την οποία η ολοκληρωτική ταύτιση με τις ΗΠΑ, εν όψει μάλιστα της “αναπόφευκτης” σύγκρουσης Ουάσιγκτον-Άγκυρας είναι το καταλυτικό στοιχείο που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να αναβαθμιστεί γεωπολιτικά. Σ’ αυτές τις ράγες κινείται ήδη η ελληνική εξωτερική και επί κυβέρνησης Τσίπρα και επί κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Στο πλαίσιο αυτής της λογικής, η Ελλάδα όφειλε να φέρει εις πέρας ορισμένες αποστολές για λογαριασμό των ΗΠΑ. Μία εξ αυτών ήταν να κλείσει, όπως-όπως, το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, όπως και έγινε. Κι αυτό γιατί η Ουάσιγκτον ήθελε να εντάξει όσο το δυνατόν πιο σύντομα τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ. Έτσι εγκλωβίζει έτι περαιτέρω τη Σερβία μέσα σε ένα ΝΑΤΟϊκό κλοιό, ωθώντας την να κινηθεί κι αυτή προς μια φιλοδυτική κατεύθυνση. Γενικώς επιδιώκει να εντάξει όλα τα Βαλκάνια στην αρχιτεκτονική ασφαλείας της Δύσης, εξαλείφοντας τη ρωσική επιρροή στην περιοχή.

Όμως, ακόμη και στο πλαίσιο μιας άνευ όρων ταύτισης με τις ΗΠΑ, αυτή η πολιτική είναι απλά λάθος για τη χώρα μας. Συγκεκριμένα, αν πράγματι η Ελλάδα θα ήθελε να αποτελέσει το κομβικό στοιχείο της αμερικανικής στρατηγικής στην περιοχή, το συμφέρον της θα ήταν οι άλλες χώρες των Βαλκανίων να βρίσκονται εκτός του ελέγχου των ΗΠΑ. Ή ακόμη καλύτερα να είναι εχθρικές έναντι αυτών. Αυτό, άλλωστε, ίσχυε στα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου, όπου η Ελλάδα αποτελούσε ένα είδος “νησιού” μέσα στα κομμουνιστικά Βαλκάνια, με αποτέλεσμα να έχει έναν σαφώς αυξημένο ρόλο μέσα στη γεωπολιτική αρχιτεκτονική της Δύσης. Μέρος του ρόλου αυτού ήταν να λειτουργεί και ως φάρος ευημερίας στην περιοχή.

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Σε ολισθηρό έδαφος η Αθήνα με την επίσκεψη Δένδια στην Τουρκία
Friday
09/04/2021
13:49 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Εξωτερική Πολιτική
0

 

 

 

Αλέξ. Τάρκας, 7 Απριλίου 2021

 

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Η προγραμματιζόμενη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στην Άγκυρα «υπό προϋποθέσεις» και «αν το επιτρέψουν οι συνθήκες», είναι χρήσιμη θεωρητικά, υπό το πρίσμα της διατήρησης διαύλων επικοινωνίας με έναν δύστροπο και επικίνδυνο γείτονα. Ο διάλογος είναι καλύτερος από τη στρατιωτική ένταση, ή ένα αεροναυτικό δυστύχημα ή, πιθανώς, και από τη λανθασμένη εικόνα στη διεθνή κοινότητα περί ελληνικής αδιαλλαξίας.

Όμως, πρακτικά, τα διπλωματικά ρίσκα είναι πολλά και μεγάλα, είτε η επίσκεψη αναβληθεί, είτε πραγματοποιηθεί τελικά. Σε περίπτωση αναβολής, η τουρκική προπαγάνδα θα καταλογίσει στην Ελλάδα άρνηση διαλόγου, σε αντίθεση με υποτιθέμενες κινήσεις της Άγκυρας για αποκλιμάκωση. Ασφαλώς, δεν θα είναι η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που η τουρκική πλευρά θα αντιστρέφει την πραγματικότητα.

Το πρόβλημα, ωστόσο, στην παρούσα συγκυρία είναι ότι οι επαφές σε υψηλό πολιτικό επίπεδο αποτελούσαν μέρος των άτυπων συνεννοήσεων των διπλωματικών συμβούλων Ελένης Σουρανή και Ιμπραχήμ Καλίν, πριν και μετά τη μυστική συνάντηση του Βερολίνου, τον Ιούλιο του 2020. Οι δύο στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Τούρκου προέδρου Ερντογάν είχαν αξιολογήσει –μετά την κρίση των τουρκολιβυκών μνημονίων του Νοεμβρίου 2019– πως η ένταση θα μπορούσε να εκτονωθεί με τέσσερα βήματα:

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

Ο Ερντογάν “καίει” τη Μεσόγειο και την Ε.Ε. και η Ελλάδα ασχολείται με αυτόν τον άθλιο Φουρθιώτη: Μπράβο μας…
Friday
09/04/2021
04:02 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Εξωτερική Πολιτική Μιχ. Ιγνατίου
0

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ με την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, στην Άγκυρα. Copyright: European Union

Σχόλιο GMR: Υπογραμμίζουμε την “πατριωτική” δήλωση του Μ.Ιγνατίου: “ Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, πραγματοποίησε μία σημαντική επίσκεψη στη Λιβύη, για ένα θέμα ύψιστης εθνικής σημασίας: το θέμα της ΑΟΖ και της προσπάθειας της Αθήνας για ακύρωση του παράνομου «Τουρκολιβυκού Μνημονίου».

Τέτοιες “επισκέψεις” δεν λέγονται επισκέψεις κύριε Ιγνατίου, λέγονται επικύψεις ( http://greek-market-research.com/article/o-mitsotakis-nomimopoiei-to-toyrkolivyko-mnimonio-3-57/  ) .

Βεβαίως, από βαθιές προσηλώσεις στις οδηγίες του αμερικανικού παράγοντα, τέτοιου είδους πατριωτισμός προκύπτει…

_.

 

 

 

Μιχ. Ιγνατίου, 7 Απριλίου 2021

 

 

 

 

 

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, πραγματοποίησε μία σημαντική επίσκεψη στη Λιβύη, για ένα θέμα ύψιστης εθνικής σημασίας: το θέμα της ΑΟΖ και της προσπάθειας της Αθήνας για ακύρωση του παράνομου «Τουρκολιβυκού Μνημονίου».

Την ίδια στιγμή, στην Άγκυρα ο Ταγίπ Ερντογάν πρόσβαλε σύσσωμη την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πρόσωπο της Προέδρου της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ενώ παρακολουθούσε σαν χάννος ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ. Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας δεν έδειξε μόνο τον μισογυνισμό του. «Γλέντησε» κυριολεκτικά τους Ευρωπαίους.

Και όμως… Όλη η Ελλάδα ασχολείται και παρακολουθεί το σίριαλ αυτού του ανόητου του Μενιου Φουρθιώτη, ο οποίος -αν είναι δυνατόν- έφερε τα πάνω-κάτω στο πολιτικό σύστημα, απειλώντας …θεούς και δαίμονες. Ως να το ελέγχει το σύστημα.

Για να μην παρεξηγηθώ από αγαπητούς συναδέλφους που ασχολήθηκαν με το θέμα:

  • Ναι, πιστεύω ότι είναι απαράδεκτη η απόφαση να του παραχωρηθεί αστυνομική ασφάλεια.
  • Ναι, απαράδεκτο είναι ότι πολλοί γνώριζαν πως απείλησε ένα Έλληνα υπουργό, και αντί να τον συλλάβουν και να τον στείλουν στη Δικαιοσύνη, ξόδεψαν χρήματα του κράτους για να τον …προστατεύσουν.
  • Ναι, ορθά ανέδειξαν το θέμα. Αλλά διαφωνώ με το γεγονός ότι ισοπεδώνονται σοβαρά θέματα στο όνομα του κομματικού κέρδους.

Είχε λοιπόν φρουρούς μία δωδεκάδα και βάλε αστυνομικούς. Αλλά από ποιους να τον προστατεύσουν; Γιατί κινδυνεύει αυτός ο απίστευτος βλάκας, που ανάγκασε το σύμπαν να ασχολείται μαζί του. Διότι αρκετοί που δεν παρακολουθούμε εκ του σύνεγγυς το …καλλιτεχνικό ρεπορτάζ, γνωρίζαμε τον εν λόγω κύριο μόνο από την άθλια ιστορία εκμετάλλευσης της κ. Αλεξανδράτου. Και την γνωρίζαμε επειδή όλα τα μέσα ενημέρωσης, με πρώτα και καλύτερα τα τηλεοπτικά κανάλια, είχαν αναδείξει σε πρώτο θέμα εκείνη την πορνο-ιστορία.

(more…)

Απίστευτη καταγγελία Δοξιάδη: Κατάσκοπος της Τουρκίας η σύντροφος του διπλωματικού συμβούλου του Τσίπρα
Saturday
20/03/2021
13:31 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Απόσ. Δοξιάδης Εξωτερική Πολιτική
0

Σχόλιο GMR:   Μην φανταστείτε πως ο Καθηγητής Νομικής Ανδρέας Λοβέρδος σταμάτησε (Καθηγητής Νομικής ων) τις ενέργειές του κατά της ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΒΑΣΕΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ σχέσης του Συμβούλου του Πρωθυπουργού με την ΕΠΙΣΗΜΩΣ γνωστή υπάλληλο του τουρκικού κράτους. Η παύση προϋποθέτει εκκίνηση πλην όμως το δεύτερο ενέταξαν μετά του Αδώνιδος  στον χαρτοπόλεμο αντιπολιτευτικών πυροτεχνημάτων με το πρώτο να ακολουθεί ως “φυσική” κατάληξη.

Μια και τέτοια τερτίπια είναι και γνωστά και γνώριμα σε όλη την ομάδα, δεν θα κόστιζε και κάτι να μετατραπεί η σοβαρότητα του θέματος σε ζήτημα σεξισμού που “αβρόχοις ποσίν” κατάπιε ο Καθηγητής Νομικής.

Ο Δικαιωματισμός (η επί των δικαιωμάτων του ανθρώπου δόλια παραπλάνηση-τεχνητά δημιουργημένη σύγκρουση δικαιωματισμού-δικαιωμάτων, προς δόξα του “διαίρει και βασίλευε”), αφορά πέραν της πολιτικής και προδοτικής αλητείας του ΣΥΡΙΖΑ(*), ολόκληρο το φάσμα του “Τι κι αν είναι κατοχή” αντιπροσωποκοινοβουλευτισμού, από δεξιά http://greek-market-research.com/article/diethnis-typos-gia-ton-nikola-giatromanolaki-istoriki-stigmi-me-ton-proto-anoichta-omofylofilo-ypoyrgo-stin-ellada/ , ως “αριστερά” http://greek-market-research.com/clink/oi-diadilosies-kke-antarsya-syriza-mera25/ .

—————

(*) http://greek-market-research.com/clink/to-tsoglani-vasika-enochos-eschatis-prodosias/ ,

http://greek-market-research.com/clink/dritsas-syriza-mia-fora-sto-examino-viasmoi-mikron-paidion/ ,

http://greek-market-research.com/clink/katroygkalos-chrysogonos-tekmirionoyn-tin-eschati-prodosia-toys/ ,

http://greek-market-research.com/clink/papadimoyleios-dexio-aischyni/ .

_.

 

 

 

Απόσ. Δοξιάδης, 13 Μαρτίου 2021

 

 

 

 

Μια συγκλονιστική καταγγελία κάνει ο γνωστός συγγραφέας και σκηνοθέτης Απόστολος Δοξιάδης.

 

Μέσω ανάρτησής του στο Facebook, παραθέτοντας μια σειρά από στοιχεία, υποστηρίζει πως ο Αλέξης Τσίπρας όσο καιρό ήταν πρωθυπουργός είχε ως διευθυντή του διπλωματικού του γραφείου στο Μαξίμου έναν διπλωμάτη που συζούσε με μια Τουρκάλα κατάσκοπο!

Ο Βαγγέλης Καλπαδάκης, που παραμένει και σήμερα στενός συνεργάτης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν γνωστό ότι είχε δεσμό και συζούσε με τη Φεϊζά Μπαρουτσού, νο3 στην τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό που έρχεται τώρα να καταγγείλει ο Απόστολος Δοξιάδης είναι ότι η συγκεκριμένη διπλωμάτης λειτουργούσε ως κατάσκοπος της Τουρκίας.

Αναλυτικά η καταγγελία του Δοξιάδη:

Όταν άρχισε η υπόθεση των Οκτώ, πληροφορήθηκα κατάπληκτος ότι ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του τότε πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ονόματι Βαγγέλης Καλπαδάκης, συζούσε με ανώτατο στέλεχος της τουρκικής πρεσβείας, την σύντροφό του Feyza Barutçu.

(more…)

Αποστάσεις παίρνει η Αθήνα από την Κίνα – Δεν θα φιλοξενήσει τη Σύνοδο Κορυφής των “17+1”
Saturday
13/03/2021
20:16 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Ε.Ε. Εξωτερική Πολιτική ΚΙΝΑ
0

Σχόλιο GMR: Ερώτημα της G-M-R: Ποια ήταν η μεθοδική προσπάθεια της (ομολογουμενως μεθοδικής σε θέματα όμως, που δεν αγγίζουν Χρεοκρατια-Εξωθεν εξαρτηση) κυβέρνησης προς την Κίνα για κάποια έστω συμφωνία στο πλαίσιο ανάπτυξης οικονομικών, πολιτικών, πολιτιστικών, σχεσεων; Ποια ήταν η απάντηση της Κίνας;

Την απάντηση την δίνει ο Αλέξανδρος Τάρκας ευκρινέστατα (παρακάτω 1,2,3), και βλέποντας και παλαιότερο άρθρο του(*) εκτιμούμε πως μπορεί και να μήν “του ξεφυγε”, αλλά πως πρόκειται για μια εμμέσως, αρκετά κριτική στάση, στάση που ο κύκλος (αν υπάρχει συναίσθηση τέτοιου κυκλου) των αντιμνημονιακών-πατριωτών διανοουμένων, θα μπορούσε αν ήθελε να αξιοποιήσει, μαζι με πληθώρα άλλων τέτοιων στασεων-ρηγματων “μεσα σε-εξω από-γυρω από”(**), το μνημονιακο στρατόπεδο…

1) “Η κυβέρνηση θα έπρεπε να διακινδυνεύσει ή την υιοθέτηση των κινεζικών απαιτήσεων, δυσαρεστώντας τους Ευρωπαίους συνεταίρους της Πρωτοβουλίας,…

2) “Από την πλευρά τους, οι ΗΠΑ, που και δημοσίως είχαν επισημάνει στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι πίσω από τις ελκυστικές κινεζικές προτάσεις κρύβονται στρατηγικά ως και στρατιωτικά σχέδια, ενημέρωσαν την κυβέρνηση για τις απόψεις τους μετά την ανάληψη καθηκόντων της διοίκησης Μπάιντεν.

3) “Κεντρικό σημείο των αμερικανικών θέσεων είναι η συγκρότηση κοινού ευρωατλαντικού μετώπου, ώστε να απαιτηθούν από την Κίνα σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αμοιβαιότητα στη λειτουργία των δυτικών εταιρειών (χωρίς πρακτικές “ντάμπινγκ” και παράνομων κρατικών ενισχύσεων), καθώς και διαφάνεια σε ό,τι σχετίζεται με την πανδημία.

————
(*) https://slpress.gr/ethnika/se-olisthiro-dromo-i-ellada-sto-nato-to-luns-ruling-zei-kai-vasileyei/

(**) “Τζαζ είναι, μέσα σε-έξω από-γύρω από “(Χρήστος Μιχαηλίδης/Τρίτο Πρόγραμμα πρωϊνη μουσική εκπομπή κυρίως κλασσικής, αλλά και τζάζ και κάθε καλής μουσικής, η “ατάκα” δική του, από την εκεί προ ετών ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ παρουσία του), αλλά, που να καταλάβουν την ψυχοσωματική μουσική κινητικότητα, ΟΙ ΔΕ-ΔΟ(Σ)ΜΕΝΟΙ κυβερνώντες.

_.

 

 

 

 

Αλέξ. Τάρκας, 12 Μαρτίου 2021

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Ο πρωθυπουργός και τα (πολλά) μέλη της κυβέρνησης, που πλειοδοτούσαν επί της σχεδόν ανεξέλεγκτης αποδοχής ποικίλων προτάσεων της Κίνας, αλλάζουν τακτική, διαπιστώνοντας αφενός την ασυνέπεια του Πεκίνου, αφετέρου τις παρενέργειες έναντι συμμάχων και εταίρων. Κορυφαίο σημείο της -προσεκτικής- μεταβολής της κυβερνητικής πολιτικής αποτελεί η απόρριψη κινεζικής πρότασης για τη διοργάνωση στην Αθήνα, στα μέσα του 2022, της Συνόδου Κορυφής της “Πρωτοβουλίας 17+1”.

Η πρωτοβουλία, στην οποία η Ελλάδα εντάχθηκε τον Απρίλιο 2019, συγκροτείται από την Κίνα και 17 χώρες των Βαλκανίων και της Κεντρικής Ευρώπης υπό το δέλεαρ της –όντως χρήσιμης– συνεργασίας σε θέματα υποδομών, εμπορίου και επενδύσεων. Το μείζον πρόβλημα ωστόσο είναι ότι, ταυτόχρονα, η Πρωτοβουλία εξυπηρετεί και το σχέδιο “One Belt One Road” (“Ζώνη του Δρόμου του Μεταξιού”). Πρόκειται για το επίσημο στρατηγικό σχέδιο της Κίνας για μια παγκόσμια στρατηγική ανάπτυξης με προφανή πολιτικά και οικονομικά κέρδη για την ίδια, χωρίς αξιόλογα ανταλλάγματα στις συμμετέχουσες χώρες.

Το Μέγαρο Μαξίμου και το υπουργείο Εξωτερικών, τερματίζοντας την πρακτική άκριτης συναίνεσης σε όλες τις κινεζικές προτάσεις (μαζί με σχετικές πανηγυρικές δηλώσεις του πρωθυπουργού), εκτίμησαν ότι η διοργάνωση της Συνόδου Κορυφής του 2022 δεν θα εξυπηρετούσε τα ελληνικά συμφέροντα. Αν και ο πειρασμός της επικοινωνιακής προβολής ήταν μεγάλος, η κινεζική πρόταση απορρίφθηκε, κυρίως επειδή διαπιστώθηκε ότι η ελληνική πλευρά θα είχε ελάχιστες δυνατότητες παρέμβασης στην ατζέντα και στην τελική διακήρυξη της συνόδου του 2022.

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Η Ελλάδα έχασε το “τρένο Μακρόν” – Το πήρε ο Ερντογάν!
Monday
18/01/2021
15:58 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Εξωτερική Πολιτική Θέμης Τζήμας
0

Σχόλιο GMR: ο ελληνικός δημόσιος διάλογος, η έρευνα η ακαδημαϊκή, η κοινή μας γνώμη και η άσκηση πολιτικής θα φτάσουν σε ένα πολύ καλύτερο επίπεδο όταν η μεγάλη πλειονότητα των διεθνολογούντων πάψουν να λειτουργούν σαν προπαγανδιστές, όπως σήμερα.” 

_.

 

 

 

Θέμης Τζίμας(*), 18 Ιανουαρίου 2021

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Ας ξεκινήσουμε με μια απλή αλλά απολύτως καίρια υπενθύμιση: ο ελληνικός δημόσιος διάλογος, η έρευνα η ακαδημαϊκή, η κοινή μας γνώμη και η άσκηση πολιτικής θα φτάσουν σε ένα πολύ καλύτερο επίπεδο όταν η μεγάλη πλειονότητα των διεθνολογούντων πάψουν να λειτουργούν σαν προπαγανδιστές, όπως σήμερα. Μας το υπενθυμίζει η επιστολή Μακρόν.

Θυμόμαστε τη Γερμανία που ήταν μαζί μας; Τον φιλέλληνα Τραμπ; Το ευρώ που μας προστατεύει από την τουρκική επιθετικότητα; Τον ευρωπαϊκό Νότο που στέκεται στο πλευρό μας; Όλα τα παραπάνω αποδείχτηκαν αυτό που ήταν, στην καλύτερη περίπτωση επιλεκτικές και παραπλανητικές αναγνώσεις της πραγματικότητας και συνήθως προπαγανδιστικές ανοησίες. Σ’ αυτά ήλθε να προστεθεί και η επιστολή του Μακρόν στον Τούρκο ομόλογό του, τις προηγούμενες ημέρες, μετά τη δήθεν ασυμφιλίωτη σύγκρουσή τους, η οποία –το λιγότερο– προς το παρόν μπαίνει σε φάση ύφεσης.

Για να είμαστε πολύ σαφείς, λαμπρά έπραξε από πλευράς του ο Γάλλος πρόεδρος. Καμία χώρα δεν αποφασίζει την διεθνή της πολιτική με βάση ό,τι εμείς θεωρούμε ανά πάσα στιγμή ωφέλιμο για εμάς και ό,τι σε κάθε περίπτωση θεωρούμε δίκαιο. Εν προκειμένω ήταν η ελληνική κυβέρνηση εκείνη η οποία απέρριψε το καλοκαίρι του 2019 την προοπτική αμυντικής συμμαχίας με τη Γαλλία. Κι αυτό, επειδή στην πατρίδα μας “κουμάντο” κάνουν ο Τζέφρι Πάιατ –στο όνομα του προέδρου των ΗΠΑ– και η καγκελάριος Μέρκελ. Ο Μητσοτάκης μάλλον θεωρεί υπηρετεί τα ελληνικά συμφέροντα ακολουθώντας τις συστάσεις των ανωτέρω.

Συνεχίστε την ανάγνωση εδώ.

(*) Δικηγόρος, Μεταδιδακτορικός ερευνητής

 

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Ποιος “σκότωσε” τη στρατιωτική συμμαχία με τη Γαλλία [3:44”]
Tuesday
24/11/2020
01:38 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΓΑΛΛΙΑ Εξωτερική Πολιτική Στ. Λυγερός
0

Σχόλιο GMR: Να υπονοεί και αλλαγή, σε επίπεδο αρχών και αυτεξουσιότητας, ο Σταύρος Λυγερός; Επίσης, ο Σταύρος Λυγερός, παρουσιάζει ως, “αυτή είναι η πραγματικότητα“, μια Γαλλική διάθεση αμυντικής συνεργασίας (αν η Ελλάδα αγοράσει τις Γαλλικές φρεγάτες), που επ’ αυτης της διάθεσης, ούτε αποδείξεις έχουμε (“βοούσε η Αθήνα”-“πληροφορίες που διέρρεαν και από Γαλλικής πλευράς“), ούτε ποια η δυναμική που μπορεί αυτή, η ενδεχόμενη συμμαχία, να αναπτύξει.

Η πραγματικότητα όμως είναι, να ΜΗΝ το ΞΕΧΝΑΜΕ, πως η “κανονικότητα” συνεχίζεται ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ.

Επομένως, οι όποιες αποφάσεις λαμβάνονται στο εξωτερικό, εξωτερικό έδαφος-εξωτερικό πεδίο συμφερόντων.

Όσο για το εσωτερικό πεδίο συμφερόντων, αυτό θα το σώσουν οι διαδηλωσίες (εδώ).

._

 

 

 

 

 

Στ. Λυγερός, 21 Νοεμβρίου 2020

 

 

 

 

Η Γαλλία ήταν διατεθειμένη να υπογράψει σύμφωνο αμυντικής συνδρομής με την Ελλάδα, εάν αγοράζαμε φρεγάτες Belharra, σύμφωνα με γαλλικές πηγές, που η Αθήνα ποτέ δεν διέψευσε. Τί συνέβη και αυτό το σχέδιο έφυγε από το τραπέζι; Γιατί στραφήκαμε σε αμερικανικές φρεγάτες χωρίς αεράμυνα περιοχής;

Ακούστε το ηχητικό σχόλιο του Σταύρου Λυγερού

 

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Στρατηγικό χαρακτήρα αποκτούν οι σχέσεις Ελλάδας-ΗΑΕ: Άμυνα σε πρώτο πλάνο
Sunday
22/11/2020
18:37 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Εξωτερική Πολιτική ΗΑΕ
0

Σχόλιο GMR: Στρατηγικό χαρακτήρα αποκτούν οι σχέσεις Ελλάδας-ΗΑΕ!

Ενδιαφέρον.

Πιο πολύ ενδιαφέρον, για το ποιά Ελλάδα πρόκειται.

Η Τριλογία αντιμνημονιακού-δημοκρατικού διαλόγου(*), ΔΕΝ βρίσκει, όχι απλά αντιμνημονιακή ικανότητα, ούτε καν αντιμνημονιακή διάθεση και μιλάμε βέβαια για την πατριωτική ιντελιγκέντσια, αυτή που κανονικά θα έπρεπε να βγει μπροστά για να ακολουθήσει και ο ανοργάνωτος εξ αιτίας της επελθούσης ταξικής(**) και ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ/πολιτευόμενοι-μη πολιτευόμενοι διαστρωμάτωσης, λαός.

Το καπιταλιστικό εποικοδόμημα έχει καταπιεί ψυχές.

Η πιο μαύρη εποχή του Ελληνισμού.

(*) http://greek-market-research.com/clink/trilogia-antimnimoniakoy-dimokratikoy-dialogoy/

(**) λόγω αριθμητικής μείωσης επί του παραδοσιακού FORDτικου/εν σειρά μοντέλου παραγωγής, της αστικοποίησης, της ποικιλομορφίας εξατομίκευσης της εργασίας, της νομοθετημένης αποσύνδεσης σχέσης από σύμβαση εργασίας, της δια πλαγίων μέσων αποσύνδεσης σχέσης από σύμβαση εργασίας, της εσωτερικής προδοσίας επί των επιστημονικών προβληματισμών και κοινωνικών αγώνων των Μαρξ-Ενγκελς, της σύμπλευσης της θρησκευτικής “εκπροσώπησης” με τους ισχυρούς.

._

 

 

 

Slpress_Ειδήσεις, 18 Νοεμβρίου 2020

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Στρατηγικό χαρακτήρα προσδίδει στους ούτως ή άλλως στενούς δεσμούς της Ελλάδος και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων η υπογραφή αργότερα σήμερα της Διακήρυξης Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης, καθώς και της συμφωνίας Συνεργασίας στους τομείς της Εξωτερικής Πολιτικής και της Άμυνας στο πλαίσιο της ολιγόωρης επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Άμπου Ντάμπι, την δεύτερη από τον περασμένο Φεβρουάριο.

Ο πρωθυπουργός, που έφθασε αργά χθες το απόγευμα στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και έγινε δεκτός από τον υπουργό Βιομηχανίας, Sultan Al Jaber, αναμένεται να έχει το πρωί ώρα Ελλάδος συνάντηση με τον Διάδοχο του Θρόνου, Σείχη, Mohammed Bin Zayed Al Nahyan, της οποίας θα ακολουθήσουν διευρυμένες επαφές με τη συμμετοχή μεταξύ άλλων των υπουργών Εξωτερικών, Νίκου Δένδια και Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, καθώς και του υφυπουργού Εξωτερικών, αρμοδίου για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια, Κώστα Φραγκογιάννη.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές « η Ελλάδα οικοδομεί συστηματικά και ενισχύει διεθνείς και περιφερειακές συμμαχίες, ενώ αυξάνει το διπλωματικό της κεφάλαιο συμμετέχοντας στη νέα αρχιτεκτονική ασφαλείας στην περιοχή», εξ ου και τον πρωθυπουργό συνοδεύουν μεταξύ άλλων στην χώρα του Περσικού Κόλπου τόσο η επικεφαλής του διπλωματικού του γραφείου, Ελένη Σουρανή, όσο και ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Θάνος Ντόκος, ο οποίος και θα συναντηθεί με τον Εμιρατινό ομόλογό του. Κατά τη συνάντηση των δύο ηγετών, όπως σημειώνουν τα ίδια πρόσωπα, αναμένεται να επισφραγιστεί η εμβάθυνση των σχέσεων τόσο στο οικονομικό και επενδυτικό επίπεδο, όσο και στο γεωπολιτικό, επίπεδο.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

«Φίλη χώρα» η Τουρκία κατά τον Δένδια – Θα ήταν κωμικό αν δεν ήταν τραγικό
Monday
01/06/2020
23:45 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ Εξωτερική Πολιτική Μιχάλης Βιδάλης
0

 

 

 

Μιχ. Βιδάλης, 1 Ιουνίου 2020

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Πρόσφατα, αναφερόμενος στην υποτιθέμενη κατάληψη μερικών δεκάδων μέτρων στον Έβρο από την Τουρκία, ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας την χαρακτήρισε «φίλη χώρα». Αυτός ο χαρακτηρισμός προφανώς εντάσσεται στο πλαίσιο της παράδοσης Έλληνες πρωθυπουργοί και υπουργοί Εξωτερικών να αποκαλούν την Τουρκία “σύμμαχο”, “φίλη” και άλλα συναφή.

Όμως, τα τελευταία χρόνια η κατάσταση με την Τουρκία δυστυχώς έχει ανέβει πολλά επίπεδα, καθώς η διαρκής υποχωρητικότητά μας, την έχει αποθρασύνει παντελώς. Μία λακωνική ιστορική αναδρομή θα αναδείξει την έκταση του τραγελαφικού προβλήματος. Κατ’ αρχήν, όλοι γνωρίζουμε τα 400 χρόνια της τουρκοκρατίας και τα πολυποίκιλα δεινά που υπέστησαν λαός και κλήρος, αν και οι μεταμοντέρνοι “θεωριοκρατούμενοι” και εθνομηδενιστές ιστορικοί, επιθυμούν να εξωραΐσουν τη συγκεκριμένη περίοδο.

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

12