ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Ποιος “σκότωσε” τη στρατιωτική συμμαχία με τη Γαλλία [3:44”]
Tuesday
24/11/2020
01:38 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΓΑΛΛΙΑ Εξωτερική Πολιτική Στ. Λυγερός
0

Σχόλιο GMR: Να υπονοεί και αλλαγή, σε επίπεδο αρχών και αυτεξουσιότητας, ο Σταύρος Λυγερός; Επίσης, ο Σταύρος Λυγερός, παρουσιάζει ως, “αυτή είναι η πραγματικότητα“, μια Γαλλική διάθεση αμυντικής συνεργασίας (αν η Ελλάδα αγοράσει τις Γαλλικές φρεγάτες), που επ’ αυτης της διάθεσης, ούτε αποδείξεις έχουμε (“βοούσε η Αθήνα”-“πληροφορίες που διέρρεαν και από Γαλλικής πλευράς“), ούτε ποια η δυναμική που μπορεί αυτή, η ενδεχόμενη συμμαχία, να αναπτύξει.

Η πραγματικότητα όμως είναι, να ΜΗΝ το ΞΕΧΝΑΜΕ, πως η “κανονικότητα” συνεχίζεται ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ.

Επομένως, οι όποιες αποφάσεις λαμβάνονται στο εξωτερικό, εξωτερικό έδαφος-εξωτερικό πεδίο συμφερόντων.

Όσο για το εσωτερικό πεδίο συμφερόντων, αυτό θα το σώσουν οι διαδηλωσίες (εδώ).

._

 

 

 

 

 

Στ. Λυγερός, 21 Νοεμβρίου 2020

 

 

 

 

Η Γαλλία ήταν διατεθειμένη να υπογράψει σύμφωνο αμυντικής συνδρομής με την Ελλάδα, εάν αγοράζαμε φρεγάτες Belharra, σύμφωνα με γαλλικές πηγές, που η Αθήνα ποτέ δεν διέψευσε. Τί συνέβη και αυτό το σχέδιο έφυγε από το τραπέζι; Γιατί στραφήκαμε σε αμερικανικές φρεγάτες χωρίς αεράμυνα περιοχής;

Ακούστε το ηχητικό σχόλιο του Σταύρου Λυγερού

 

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Στρατηγικό χαρακτήρα αποκτούν οι σχέσεις Ελλάδας-ΗΑΕ: Άμυνα σε πρώτο πλάνο
Sunday
22/11/2020
18:37 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Εξωτερική Πολιτική ΗΑΕ
0

Σχόλιο GMR: Στρατηγικό χαρακτήρα αποκτούν οι σχέσεις Ελλάδας-ΗΑΕ!

Ενδιαφέρον.

Πιο πολύ ενδιαφέρον, για το ποιά Ελλάδα πρόκειται.

Η Τριλογία αντιμνημονιακού-δημοκρατικού διαλόγου(*), ΔΕΝ βρίσκει, όχι απλά αντιμνημονιακή ικανότητα, ούτε καν αντιμνημονιακή διάθεση και μιλάμε βέβαια για την πατριωτική ιντελιγκέντσια, αυτή που κανονικά θα έπρεπε να βγει μπροστά για να ακολουθήσει και ο ανοργάνωτος εξ αιτίας της επελθούσης ταξικής(**) και ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ/πολιτευόμενοι-μη πολιτευόμενοι διαστρωμάτωσης, λαός.

Το καπιταλιστικό εποικοδόμημα έχει καταπιεί ψυχές.

Η πιο μαύρη εποχή του Ελληνισμού.

(*) http://greek-market-research.com/clink/trilogia-antimnimoniakoy-dimokratikoy-dialogoy/

(**) λόγω αριθμητικής μείωσης επί του παραδοσιακού FORDτικου/εν σειρά μοντέλου παραγωγής, της αστικοποίησης, της ποικιλομορφίας εξατομίκευσης της εργασίας, της νομοθετημένης αποσύνδεσης σχέσης από σύμβαση εργασίας, της δια πλαγίων μέσων αποσύνδεσης σχέσης από σύμβαση εργασίας, της εσωτερικής προδοσίας επί των επιστημονικών προβληματισμών και κοινωνικών αγώνων των Μαρξ-Ενγκελς, της σύμπλευσης της θρησκευτικής “εκπροσώπησης” με τους ισχυρούς.

._

 

 

 

Slpress_Ειδήσεις, 18 Νοεμβρίου 2020

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Στρατηγικό χαρακτήρα προσδίδει στους ούτως ή άλλως στενούς δεσμούς της Ελλάδος και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων η υπογραφή αργότερα σήμερα της Διακήρυξης Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης, καθώς και της συμφωνίας Συνεργασίας στους τομείς της Εξωτερικής Πολιτικής και της Άμυνας στο πλαίσιο της ολιγόωρης επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Άμπου Ντάμπι, την δεύτερη από τον περασμένο Φεβρουάριο.

Ο πρωθυπουργός, που έφθασε αργά χθες το απόγευμα στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και έγινε δεκτός από τον υπουργό Βιομηχανίας, Sultan Al Jaber, αναμένεται να έχει το πρωί ώρα Ελλάδος συνάντηση με τον Διάδοχο του Θρόνου, Σείχη, Mohammed Bin Zayed Al Nahyan, της οποίας θα ακολουθήσουν διευρυμένες επαφές με τη συμμετοχή μεταξύ άλλων των υπουργών Εξωτερικών, Νίκου Δένδια και Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, καθώς και του υφυπουργού Εξωτερικών, αρμοδίου για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια, Κώστα Φραγκογιάννη.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές « η Ελλάδα οικοδομεί συστηματικά και ενισχύει διεθνείς και περιφερειακές συμμαχίες, ενώ αυξάνει το διπλωματικό της κεφάλαιο συμμετέχοντας στη νέα αρχιτεκτονική ασφαλείας στην περιοχή», εξ ου και τον πρωθυπουργό συνοδεύουν μεταξύ άλλων στην χώρα του Περσικού Κόλπου τόσο η επικεφαλής του διπλωματικού του γραφείου, Ελένη Σουρανή, όσο και ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Θάνος Ντόκος, ο οποίος και θα συναντηθεί με τον Εμιρατινό ομόλογό του. Κατά τη συνάντηση των δύο ηγετών, όπως σημειώνουν τα ίδια πρόσωπα, αναμένεται να επισφραγιστεί η εμβάθυνση των σχέσεων τόσο στο οικονομικό και επενδυτικό επίπεδο, όσο και στο γεωπολιτικό, επίπεδο.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

«Φίλη χώρα» η Τουρκία κατά τον Δένδια – Θα ήταν κωμικό αν δεν ήταν τραγικό
Monday
01/06/2020
23:45 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ Εξωτερική Πολιτική Μιχάλης Βιδάλης
0

 

 

 

Μιχ. Βιδάλης, 1 Ιουνίου 2020

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Πρόσφατα, αναφερόμενος στην υποτιθέμενη κατάληψη μερικών δεκάδων μέτρων στον Έβρο από την Τουρκία, ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας την χαρακτήρισε «φίλη χώρα». Αυτός ο χαρακτηρισμός προφανώς εντάσσεται στο πλαίσιο της παράδοσης Έλληνες πρωθυπουργοί και υπουργοί Εξωτερικών να αποκαλούν την Τουρκία “σύμμαχο”, “φίλη” και άλλα συναφή.

Όμως, τα τελευταία χρόνια η κατάσταση με την Τουρκία δυστυχώς έχει ανέβει πολλά επίπεδα, καθώς η διαρκής υποχωρητικότητά μας, την έχει αποθρασύνει παντελώς. Μία λακωνική ιστορική αναδρομή θα αναδείξει την έκταση του τραγελαφικού προβλήματος. Κατ’ αρχήν, όλοι γνωρίζουμε τα 400 χρόνια της τουρκοκρατίας και τα πολυποίκιλα δεινά που υπέστησαν λαός και κλήρος, αν και οι μεταμοντέρνοι “θεωριοκρατούμενοι” και εθνομηδενιστές ιστορικοί, επιθυμούν να εξωραΐσουν τη συγκεκριμένη περίοδο.

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Ανοίγει δρόμο σε Τίρανα και Σκόπια ο Δένδιας
Tuesday
10/12/2019
02:41 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Εξωτερική Πολιτική
0

Σχόλιο GMR: Ευρωσώσαμε την Ελλάδα, οφείλουμε να ευρωσώσουμε Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία.

Μια χαρά Ευρωσωσσίβιο αποεθνοποίησης.

 

 

 

Νίκ. Δένδιας, 9 Δεκεμβρίου 2019

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Πρωτοβουλίες προκειμένου να κρατηθούν τα Σκόπια και τα Τίρανα σε ευρωπαϊκή τροχιά και ανοιχτός ο διάλογος για την διεύρυνση της ΕΕ στα Δυτικά Βαλκάνια αναλαμβάνει η ελληνική διπλωματία. Πρόκειται για μια σειρά ενεργειών που γίνονται στον απόηχο της απόφασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, όπου ο Μακρόν μπλόκαρε τις διαδικασίες τον Οκτώβριο, αλλά και των προτάσεων που διατύπωσε στη συνέχεια το Παρίσι σχετικά με την διεύρυνση.

Όπως είχε ανακοινώσει κατά την επίσκεψή του στα Σκόπια, πριν δύο εβδομάδες, ο Νίκος Δένδιας διοργανώνει συνάντηση  εργασίας των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, με προσκεκλημένους τον Υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Νίκολα Ντιμιτρόφ και τον ασκούντα χρέη υπουργού Εξωτερικών της Αλβανίας, Γκεντ Τσεκάϊ.

Συνεχίστε την ανάγνωση εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr