ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Το σύγχρονο διαίρει και βασίλευε
Saturday
16/01/2021
17:21 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος G-M-R
0

 

 

 

G-M-R, 16 Ιανουαρίου 2021

 

 

 

 

 

Οι οργανωμένες θεσμικά Ε.Ε., G8, NATO κλπ και παραθεσμικά (βλέπε παρα-κρατικά) λέσχες Μπίλντερμπεργκ, Τριλάτεραλ κλπ δυνάμεις ελέγχου του χρήματος, επομένως και της εξουσίας, έναν στόχο συντηρούν.

Τον εγκλωβισμό των πολιτών σε δύο ιδιότητες, του εργαζόμενου (και μάλιστα με αποσύνδεση Σχέσης Εργασίας, είτε πλαγίως/καταχρηστικοί δανεισμού κλπ, είτε επίσημα: βλέπετε το σχετικό Απόφαση Ε.Ε.Δ.Α. 4ης Ιουλίου 2002) και του καταναλωτή και αυτό ως πολυπολιτισμική ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ (άρα και ανεπίδεκτη αντίρρησης).

Αυτές οι δυνάμεις, καθορίζουν το ποιοι θα αναδεικνύονται στο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ του πολιτικού και το ποιοι θα μπορούν να αξιοποιούνται ως χρήσιμες υποομάδες (αστυνομικοί, δημοσιογράφοι, και λοιπές λιγότερο ή περισσότεροι συμπαγείς ομάδες γιά υποστήριξη των ισχυρών, όπως πχ συμβολαιογράφοι, δικηγόροι, μηχανικοί, γιατροί, ακαδημαϊκοί, κλπ).

Οι λοιπές ιδιότητες του Πολίτη περιορίζονται σε εκδηλώσεις, επιστημονικές, πολιτιστικές, αθλητικές, ψυχαγωγικές, τυχοδιωκτικές, σεξουαλικές, κλπ (κυρίως, ο του Διαίρει και Βασίλευε Δικαιωματισμός κατά των δικαιωμάτων: http://greek-market-research.com/clink/diethnis-typos-istoriki-stigmi-me-ton-proto-anoichta-omofylofilo-ypoyrgo-stin-ellada/  ), ενταγμένες στην πολυπολιτισμική ΕΠΙΒΟΛΗ και στην μη πολιτική αμφισβήτησή της.

Αυστηρή προϋπόθεση-όρο ΒΙΩΣΙΜΗΣ επιτυχίας του διαίρει και βασίλευε, αποτελεί η αντικατάσταση κάθε “επικίνδυνου”-μη συμβατού με την πολυπολιτισμικότητα και την εθελοεκχώρηση της Εθνικής Κυριαρχίας, συγκολλητικού συστατικού της λαϊκής ομοψυχίας.

Προς τούτο, ο Κατοχικός αντιπροσωπευτικός κοινοβουλευτισμός προχωρεί σε παραποίηση της Ελληνικής Ιστορίας, αρχής γενομένης από την λοιδορία του απελευθερωτικού/ανεξαρτησιακού πνεύματος και δράσης του 1821 (θάψιμο του 1821 με επετειακές τιμές) και από την ποικιλότροπη θεωρητική και πρακτική ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ της σύμφωνης με τις πρωτοχριστιανικές κοινότητες, ΟΡΘΟΠΡΑΞΙΑΣ (συνοδοιπορία με το ΑΔΙΚΟ-υποταγή στον θρησκευτικό ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ).

Ενίοτε, σοβαρά ζητήματα (συμφωνία των Πρεσπών-μεταναστευτικό-ακόμα και Κατοχικό Δάνειο) εμφανίζονται μεγαλόστομα, ακόμα και με επαρκή νομική τεκμηρίωση, προπαντός όμως σε μια χωρίς τέλος (και χωρίς ΠΡΑΞΕΙΣ) προγραμματισμένη αντιπαράθεση, ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΝΙΕΤΑΙ Ο ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ ΜΑΣ, ΩΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ-ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ, ΣΕ “ΚΡΑΤΟΣ” ΕΘΕΛΟΫΠΟΤΑΓΜΕΝΟ.

 

 

Απάντηση επί σχετικής ανάρτησης της κ. Μαρ. Νεγρεπόντη-Δελιβάνη
Saturday
16/01/2021
16:44 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Προτάσεις Απελευθερωτικής Συνέργειας G-M-R
0

_.

 

 

 

G-M-R, 16 Ιανουαρίου 2021

 

 

 

 

 

Η σχετική ανάρτηση της κας Μαρίας Νεγρεπόντη-Δελιβάνη στο FB έχει ως ακολούθως.

 

Εγινε τελευταία πολύ του συρμού η δημοσίευση απομνημονευμάτων και βιβλίων από πρ. Προέδρους. Μετά τον κ. Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος στο κεφ. 22 των απομνημονευμάτων του προβαίνει σε ανατριχιαστικές πληροφορίες σχετικά με το έγκλημα της ενσυνείδητης καταστροφής της Ελλάδας, προκειμένου να σωθούν οι ευρωπαικές τράπεζες, παίρνει σειρά τώρα και το βιβλίο αποκαλύψεων του πρ. ΠτΔ κ. Παυλόπουλου.

Δεν χάνω από τη σκέψη μου τους λόγους για τους οποίους, και ο κ. Ομπάμα, αλλά κυρίως ο κ. Παυλόπουλος, ανασκαλεύουν τραυματικές ιστορίες, που οπωσδήποτε ήταν ήδη γνωστές. Πράγματι, για τα απλήρωτα γερμανικά χρέη έχουν γραφεί βιβλία και σωρεία άρθρων, και έχουν γίνει ατέρμονες συζητήσεις για το πως θα πειστούν να πληρώσουν τα χρέη τους οι Γερμανοί. Αλλά, είναι αλήθεια, ότι για πρώτη φορά το πρόβλημα αυτών των χρεών, αναλύεται από τέως προεδρικά χείλη. Και ενώ για την περίπτωση του κ. Ομπάμα οι λόγοι της διάνοιξης των τέως προεδρικών χειλέων, υπέρ της Ελλάδας, δεν είναι ίσως αρκετά ξεκάθαροι, νομίζω πως αντιθέτως για την περίπτωση του κ. Παυλόπουλου είναι διαυγέστατοι. Να παρατηρήσω, καταρχήν, ότι η ύπαρξη καλών προθέσεων εκ μέρους του δημιουργεί εύλογες αμφιβολίες, για τον πολύ αυταπόδεικτο λόγο, ότι στα 4 χρόνια της προεδρικής του θητείας είχε, όχι απλώς επάρκεια χρόνου, αλλά και κυρίως πολύ μεγαλύτερη επιδρασιμότητα, για την απαίτηση των χρεών από την Γερμανία. Και να συνεχίσω, αναγνωρίζοντας ότι, πράγματι υπήρξε άδικη μεταχείρισή του, εκ μέρους της ΝΔ, που δεν ανανέωσε τη θητεία του, αν δεχθούμε ότι οι υπηρεσίες που πρόσφερε στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούνται εξίσου πολύτιμες και για τη ΝΔ. Εννοώ, φυσικά, τις Πρέσπες, που η παραίτησή του θα μπορούσε να μεταβάλλει ίσως τις δραματικές εκείνες καταστάσεις. Αλλά εννοώ, επίσης και τη συμπαράστασή του, για την ευόδωση του πραξικοπήματος στο δημοψήφισμα του 2015

(more…)

Ευχές Δεκ. 2020, Εορτασμός Γεννήσεως Θεανθρώπου.
Thursday
24/12/2020
22:38 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος G-M-R Ευχές
0

 

Η G-M-R εύχεται σε όλους τους αναγνώστες της, σε όλο το κόσμο

Καλά Χριστούγεννα

.

δ.ά.δ.α. (*) ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΑΝΤΙdebtocracy ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ
Tuesday
08/12/2020
14:21 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Προτάσεις Απελευθερωτικής Συνέργειας G-M-R Γιώργ. Τριανταφυλλόπουλος
0

 

G-M-R, 8 Δεκεμβρίου 2020

 

 

 

 

δ.ά.δ.α.(*) ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΑΝΤΙdebtocracy ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ

 

 

(*)“δ.ά.δ.α.” δικαιοσύνης-αλληλεγγύης-δημοκρατιας-ανιδιοτέλειας ΠΟΥ ΑΝΑΜΕΝΕΙ ΣΥΝΕΡΓΕΙΕΣ 

 

 

ΚΟΜΒΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ Π. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ:

 

1)  “Το σύνολο επομένως των δημόσιων περιουσιακών στοιχείων γίνονται στοιχεία ενεργητικού και περιουσιακά στοιχεία του κεφαλαίου. Και δεν είναι μόνο αυτό. Ακόμη και στοιχεία δομικά του κράτους γίνονται στοιχεία του κεφαλαίου. Ιδιωτικοί στρατοί, ιδιωτικές αστυνομίες, ιδιωτικές φυλακές. Ο καπιταλισμός έχει ήδη προχωρήσει πολύ στο δρόμο προς την ολοκλήρωση του. Στο δρόμο που η φύση του τον ωθεί. Τα πάντα ιδιωτικά. Φυσικά αυτό είναι το ιδανικό γι αυτόν αλλά πάντα αυτά είναι ένα όριο προς το οποίο τείνει. Οι διαδικασίες στις κοινωνίες ποτέ δεν παίρνουν μια πλήρως καθαρή μορφή. Ποτέ δεν φτάνει ένα κοινωνικοοικονομικό σύστημα στην καθαρή μορφή που ίσως έχουν στο μυαλό τους οι άρχουσες τάξεις ή επιβάλλει η εσωτερική λογική του συστήματος. Υπάρχουν δυνάμεις αντίρροπες που υπονομεύουν και ανακόπτουν την πορεία των συστημάτων προς την ιδεατή μορφή τους. Η σημαντικότερη από αυτές τις αντίρροπες δυνάμεις είναι η ταξική πάλη. Είναι λογικό μάλλον επομένως κάπου εδώ να τελειώνει η ολοκλήρωσή του παρόντος κοινωνικοοικονομικού συστήματος.”   

2)Από τη δεκαετία του 1980 ήδη σημαντικότατες αποφάσεις, που αφορούσαν τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων και την τύχη ολόκληρων χωρών, παίρνονταν στα γραφεία διεθνών οργανισμών (ΒΠΕΠΕΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΧΕΤΙΚΑ ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ ΤΗΣ G-M-R) και επιβάλλονταν στους λαούς, με τη συμπαιγνία των κυβερνήσεών τους, οι οποίες είχαν μετατραπεί σε απλά εκτελεστικά όργανα των διεθνών αυτών οργανισμών. Επικεφαλής αυτών των οργανισμών ήταν και είναι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο δρα φανερά και απροκάλυπτα σαν εκπρόσωπος του διεθνούς κεφαλαίου.

3)Οι διαδικασίες μέσω των οποίων δημιουργούνται ψευδείς συνειδήσεις είναι αποτέλεσμα τόσο των αντικειμενικών συνθηκών που υπάρχουν στη βάση όσο και των συνειδητών προσπαθειών του προπαγανδιστικού μηχανισμού της κυρίαρχης τάξης και των εκπροσώπων της. Οι μεταβολές στην οικονομία των αναπτυγμένων καπιταλιστικών χωρών είχαν σαν αποτέλεσμα να μειωθεί τόσο ο αριθμός όσο και το ειδικό βάρος των χειρωνακτών εργατών. Ενώ δηλαδή το ποσοστό των μισθωτών χωρίς μέσα παραγωγής στη διάθεσή τους και χωρίς διευθυντική θέση στην οικονομία αυξάνεται, αυξάνεται δηλαδή η εργατική τάξη, οι νέες συνθήκες εργασίας συντελούν στη δημιουργία ψευδούς συνείδησης καθώς η μεγάλη αυτών πλειονότητα πιστεύει πως είναι μέρος μιας απροσδιόριστης και χωρίς αυστηρά κριτήρια ορισμένης «μεσαίας τάξης». Την ιδεοληψία αυτή ενισχύουν φυσικά τόσο τα ΜΜΕ όσο και οι οργανικοί διανοούμενοι ενισχύοντας τις ψευδαισθήσεις της αποκαλούμενης «μεσαίας τάξης» για άνοδο στην αστική τάξη. Στο πεδίο δηλαδή της συνείδησης μεγάλο μέρος της εργατικής τάξης απέκτησε την ψευδή συνείδηση μικροαστικών στρωμάτων. Παράλληλα με τα παραπάνω βρίσκονται σε εξέλιξη και άλλες διαδικασίες. Εντείνεται η διάδοση μεταφυσικών, αντεπιστημονικών και ανορθολογικών θεωριών σε ένα κοινωνικό σώμα ημιμαθές το οποίο έχει ενστερνιστεί τον αστικό ατομοκεντρισμό και την εγωπάθεια. Φτάνει δηλαδή στα όριά του ο ανθρωποτύπος που βρίσκεται σε αντιστοιχία με το κοινωνικοοικονομικό σύστημα και είναι δημιούργημά του. Κακοχωνεμένες και ψευδείς, δήθεν επιστημονικές, θεωρίες και αναλύσεις κυκλοφορούν και διαδίδονται ευρέως με τη χρήση κυρίως του ιντερνετ και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης εντείνοντας τον ατομισμό και την εγωπάθεια που υποβοηθούν στην εξάρθρωση των παλιών κοινοτικών και συλλογικών δεσμών αφήνοντα το άτομο γυμνό κι ανασφαλές. Η κοινωνία απογυμνωμένη από συλλογικές αξίες και δράσεις μετατρέπεται σε αγέλη ατόμων που επιζητούν επιβεβαίωση κι ασφάλεια.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ ΤΗΣ G-M-R :

 

Global Research: Ένα τρομακτικό μέλλον, το όραμα για την μετά covid εποχή – Το πείραμα Great Reset και τα σενάρια συνωμοσίας

WEF_Future_of_Jobs_2020.pdf

Πλαίσιο αρχών για την δ.α.δ.α., : Η μετουσίωση κειμένων σε πράξη, αναγκαία όσο ποτέ. – Πρόταση υλοποίησης

ΤΑ ΡΟΜΠΟΤ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ (Α’ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ) (αρχείο ΕΡΤ3 έως 2/1/2021)

 

ΕΡΤ3 – Στα δίχτυα της βρετανικής αράχνης – Α’ Τηλεοπτική Μετάδοση – Ντοκιμαντέρ (trailer)

Το Ντοκιμαντέρ αναρτάται στη διεύθυνση :  https://www.ertflix.gr/category/ksena-docs/, την ημέρα προβολής του, όπου και παραμένει για 14 ημέρες (έως 5/1/2021)

Χρήμα από αέρα κοπανιστό – Money creation in the modern economy

ΔΝΤ: Η (μακρά) λίστα των ομολογιών αποτυχίας

Ομπάμα για την ελληνική κρίση: ΄Ηθελαν να διασώσουν τις γερμανικές και γαλλικές τράπεζες

ΤΑΙΠΕΔ: ΟΡΓΑΝΟ ΕΚΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Σπύρος Λαβδιώτης

Μετωπικό πρόγραμμα διεξόδου από την κρίση

ΟΗΕ: Συνένοχο το ΔΝΤ και οι «οικονομικοί θεσμοί» σε παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Κατρούγκαλος-Χρυσόγονος Τεκμηριώνουν την Εσχάτη Προδοσία τους

Η “Νομότυπη αντισυνταγματική συμπεριφορά” και η γενοκτονία μας

Αρθρο 86Σ, η προπαρασκευαστική ενέργεια εγκλήματος, το γνωστό αλλά “άφαντο” κλειδί

ΟΗΕ, διεθνή απαίτηση για Λογ.Ελεγχο.Χρέους και λογοδοσία υπαιτίων

Γ.Κασιμάτης: Προπαρασκευή και Σύναψη των Συμφωνιών Δανεισμού

Ανδρ. Δημητρόπουλος- Η Αντικειμενική Νομική Σκέψη

Τζαν.Γκούσκος-Ιδού ο Λογαριασμός κ. Μέρκελ: 300 Δις Ευρώ απ’ τα Κατοχικά Δάνεια

Γιάννης Μσσέλος-Παρακαταθήκη

 

Και τέλος, ως συνδετική σύνοψη με όλα τα παραπάνω ΚΑΙ ως καταγγελτική ΑΝΑΦΟΡΑ, προς Πρόεδρο-Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ΑΛΛΑ και πρός κάθε υπεύθυνο Έλληνα Πολίτη, συνεισφέρουμε για την τεκμηρίωση της υπόθεση της προτεινόμενης (και από τον ΟΗΕ) “ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΑΝΤΙdebtocracy ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ”, για την οποία φέρει ακέραια την υποχρέωση πραγματοποίησης η Ελληνική Δικαιοσύνη, το παρακάτω:

Τριλογία αντιμνημονιακού δημοκρατικού διαλόγου

 

Εξυπακούεται, πως λόγω της αντικειμενικά/δεκάχρονης αντιμνημονιακής μικρότητας απέναντι στην κυβερνώσα εκπροσώπηση χρεοκρατίας- έξωθεν εξάρτησης, η κάθε Πατριωτική, υπέρ Δικαίου και Δημοκρατίας, προσπάθεια, οφείλει να είναι άκρως “μετρημένη-ζυγισμένη”.

 

 

Για Πανδημία-Χρεοκρατία ορίζει η Δικαιοσύνη, άλλως η συνενεργοποίηση του άρθρου 120Σ
Monday
16/11/2020
15:21 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος G-M-R Α.Π.
0

 

Κυρία Πρόεδρε του Αρείου Πάγου και σεβαστοί επιστήμονες,

με αφορμή το  δημοσίευμα,

 

 

ΘΕΜΑ:     “Για Πανδημία-Χρεοκρατία ορίζει η Δικαιοσύνη, άλλως η συνενεργοποίηση του άρθρου 120Σ

 

 

Όλοι οι καλοί χωράνε, σε ένα αντιστασιακό μέτωπο!

Μάλιστα, ο Δ. Κουτσούμπας, παρακαλεί καταγγελτικά την Φ. Γεννηματά και το ΚΙΝΑΛ, να συμμετέχουν σε ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, που υποψιαζόμαστε πως αν δεν την δημιουργούσε το ΚΚΕ(*), ποτέ δεν θα σερνόταν σε (όπως και σε καμμία) ΣΥΝ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ.

Να δούμε λίγο και την ουσία της αντίστασης;

Μήπως πρόκειται για αντίσταση κατά της Χρεοκρατίας σύμφωνα και με την έκθεση υπόδειξη του ΟΗΕ (http://greek-market-research.com/clink/oie-apaitisi-gia-l-e-ch-amp-logodosia-ypaition/ );

Όχι, Όχι.

Πρόκειται για αντίσταση στην “καπιταλιστική” και “ιμπεριαλιστική” και “κυβερνητική” πανδημία του covid-19, η οποία πανδημία βεβαίως, ανεξαρτήτως πιθανού τρόπου δημιουργίας, στέρησε ζωές, απειλεί ζωές όταν δεν λαμβάνονται μέτρα και ΑΝ ΔΕΝ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΑ μέτρα.

Εν προκειμένω (όμως), ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΧΩΡΑΝΕ σε αντίσταση ΚΑΤΑ,…, της λήψης και τήρησης ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΝ περιοριστικών μέτρων.

Επισημαίνουμε, πως κύριος τρόπος παρεμπόδισης της εξάπλωσης της πανδημίας, είναι, μαζί με την οφειλόμενη διασφάλιση (“μη φίσκα” λεωφορείων κλπ), η ΑΥΤΟΔΕΣΜΕΥΣΗ (χρήση μάσκας-τήρηση αποστάσεων-απολύμανση), είτε, αν ΔΕΝ ΤΗΡΕΙΤΑΙ η ΑΥΤΟΔΕΣΜΕΥΣΗ, ο ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ.

Την αρχική επιτυχή λήψη περιοριστικών μέτρων από τον φόβο των θανάτων στην γειτονική Ιταλία, ακολούθησε η “μα δεν μπορώ να πάω μια βόλτα όπου ΘΕΛΩ;” και “μας στερούνται οι ατομικές και ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ελευθερίες“, “ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΗ” ΜΗ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ.

Διαπιστώνουμε λοιπόν, πως το πολιτικό προσωπικό της χώρας, ρέπει προς ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ!

Μετά λοιπόν την πρόσφατη “αντίσταση της αριστερής απελπισίας” και την προηγούμενη αντίσταση της “σύγκλησης πατριωτικών δυνάμεων…” αλλά και την διαρκή “μα δεν θέλω βρε αδελφέ” άρνηση εμπλοκής σε αντίσταση της ιντελιγκέντσιας (όλα αυτά περιέχονται στην εδώ ανάρτηση ), να ‘ναι καλά ο ιθύνων νους της νέας εθνοσωτήριας συμμαχίας Δ. Κουτσούμπα-ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΥΠΑΙΤΙΩΝ+Γιάνη (Ο μαϊντανός που κολλάει παντού, από παγκοσμιοποίηση/αποεθνοποίηση, σε αναγνώριση Χρεοκρατίας και σε αντιστασιακές αγκαλιές με Δ. Κουτσούμπα, εδώ το βιογραφικό που συγκίνησε το ΚΚΕ).

ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ ΟΜΩΣ:

Τα της πανδημίας αντιμετωπίζονται, σύμφωνα με τα προς την δημόσια υγεία ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΑ, όπως αναφέρει η παρακάτω ΕΓΚΑΙΡΗ ανάρτηση της G-M-R, http://greek-market-research.com/clink/koronoios-epanastasi-antistasi-anypakoi-kata-perioristikon-logo-koronoioy-metron/ .

ΕΠΕΙΔΗ εδώ https://www.cnn.gr/politiki/story/242864/enosi-dikaston-kai-eisaggeleon-antisyntagmatiki-i-apagoreysi-ton-synathroiseon , διαβάσαμε τα περί του αντιθέτου σχετικά με την έγκαιρη ανάρτηση μας, από την ΕΔΕ, επισημαίνουμε, πως οι ατομικές και ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ελευθερίες, καθώς και τα ανθρώπινα δικαιώματα, πλήττονται βάναυσα ήδη από το 2010 ως σήμερα και σε αυτό συνομολογεί και η από το 2013 παρακάτω απόφαση της ΕΔΕ που αναφέρει το τότε μέλος της Χριστόφορος Σεβαστίδης,

http://dikastis.blogspot.com/2013/12/14-12-2013_16.html?m=1 .

Από την στιγμή όμως που ο κύριος Χριστόφορος Σεβαστίδης ανήλθε την θέση του Προέδρου της ΕΔΕ, που προηγούμενα κατείχε η κα Β. Θάνου και την οποία τότε κατήγγειλε ως μη εφαρμόζουσα την απόφαση της ΕΔΕ για σύγκληση παν δικαστικού συνεδρίου για την νομιμότητα των Μνημονίων, ο ίδιος ο κος Χρ. Σεβαστίδης “ποιεί την νήσσα” για το θέμα.

Προς ρητό συσχετισμό του τύπου με την ουσία, επισημαίνουμε την οφειλόμενη άμεση κυβερνητική-αστυνομική, συμμόρφωση με την παράγραφο 5 της παρακάτω καλής απόφασης https://tinyurl.com/y5dl3jwr .

Για να μπορούμε να έχουμε και να διεκδικούμε (όπως εδώ http://greek-market-research.com/clink/trilogia-antimnimoniakoy-dimokratikoy-dialogoy/ (και όχι με τις πολιτικάντικες “Τι κι αν είναι Κατοχή” αντιπροσωποκοινοβουλευτικές δηθενιές) ατομικές και ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ελευθερίες και ανθρώπινα δικαιώματα, τα οποία πλήττονται ποικιλοτρόπως ( http://greek-market-research.com/clink/zero-sum-game-kai-katastreptika-ta-anthropina-dikaiomata/ ) πρέπει να είμαστε ΖΩΝΤΑΝΟΙ και αυτό δεν επιτρέπουμε, στο μέτρο μικρών αλλά πιστεύουμε ηθικών δυνάμεών μας, σε ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΟΫΠΟΝΟΜΕΥΤΗ(**) ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΣ, να μας το στερήσει.

(*)— Ναι, αυτό το “κομμουνιστικό” κόμμα, που έβλεπε το 2010 τις δεκάδες μηνύσεις εσχάτης προδοσίας να διαβιβάζονται από τον Εισαγγελέα Αρείου Πάγου στη Βουλή και “ποιούσε την νύσσα”.

(**)— Που αν ήθελε να είναι αντικειμενικά-επιστημονικά σωστός θα πρότεινε ό,τι η παραπάνω ολομέλεια των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων.

————————————–

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020, εστάλει η πιο κάτω συμπληρωματική καταγγελία.

Σας διαβιβάζουμε συμπληρωματική καταγγελία επί της προηγουμένης, αλλά απαραίτητη, λόγω και της πρόσθετης υποχρέωσης μας προς τους νεκρούς του Πολυτεχνείου.

Θέμα: Συμπληρωματική καταγγελία

Με αφορμή,

Ένα καλό άρθρο, https://slpress.gr/politiki/i-quot-troika-quot-kai-i-poreia-dimokratiko-dikaioma-i-antikoinoniki-energeia/ ,

ποτισμένο όμως με το δηλητήριο της “κανονικότητας”: “Από την πλευρά της αντιπολίτευσης ευχάριστη εξαίρεση, σε κάποιο βαθμό, αποτέλεσε η στάση της Φώφης Γεννηματά.

Αναρωτιόμαστε, πόση διαφορά στην Μνημονιακή Κατοχή, που συνιστά ως ΕΘΕΛΟΚΑΤΟΧΗ, ΕΓΚΛΗΜΑ ΔΙΑΡΚΩΣ ΑΥΤΟΦΩΡΟ, μπορεί να κάνει η φυσιολογική συμπεριφορά σε λοιπά θέματα, της κυρίας Φ. Γεννηματά;

Δηλαδή, να ‘μαστε ευχαριστημένοι που η κάθε μνημονιακή Φ.Γεννηματά (ιδίως οι κυβερνώντες), δεν εγκληματεί σε όλα τα ζητήματα ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ;

Τα παραπάνω αφιερώνονται ως “ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΤΑΜΗΝΥΣΗ” ενώπιον του Αρείου Πάγου (Πρόεδρο-Εισαγγελέα του Α.Π.), επί του μνημονιακού εγκλήματος των υπαιτίων κυβερνήσεων, όλων από 2010- ως σήμερα.

Ελπίζουμε, στην συνδρομή της αντιμνημονιακής ιντελιγκέντσιας, αν αυτή αποφασίσει (ακολουθώντας τα παραδείγματα των Γεωργίου Κασιμάτη και Ανδρέα Δημητρόπουλο των οποίων οι επιστημονικές τεκμηριώσεις και δημοσιες καταγγελίες επί των μνημονιακών υπαιτιοτητων ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΒΙΒΑΣΘΕΙ επανειλημμένα από εμας προς ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ), στα πλαίσια κάποιων πραγματικά πατριωτικών εορτασμών του 1821 που συμπεριλαμβάνουν (συμμορφωτικά προς τους εν συνεχεία τρεις συνδέσμους) ,

http://greek-market-research.com/article/ta-megala-epidika-toy-eortasmoy-tis-diakosiostis-epeteioy-toy-21/#more-21642 ,

http://greek-market-research.com/article/scripta-manent-rigas-velestinlis-ta-dikaia-toy-anthropoy/ ,

http://greek-market-research.com/article/scripta-manent-antonio-gkramsi-adiaforoi/ ,

να ασχοληθεί και με το ΔΙΚΑΙΟ=Ο ΝΟΜΟΣ ΟΡΙΖΕΙ παρά τω πλευρών των εντίμων εισαγγελικοδικαστικών λειτουργών, επί του συγκεκριμένου εγκλήματος της ΕΘΕΛΟΚΑΤΟΧΗΣ (Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος, “αυτές οι κατοχές δεν είναι κατοχές είναι εθελοκατοχές“: http://greek-market-research.com/clink/korinthoy-dionysios-i-pagkosmia-elit-apofasizei-gia-tis-zoes-mas/ ) .

Τα παραπάνω αφιερώνονται ως “ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΤΑΜΗΝΥΣΗ” ενώπιον του Αρείου Πάγου (Πρόεδρο-Εισαγγελέα του Α.Π.), επί του μνημονιακού εγκλήματος των υπαιτίων κυβερνήσεων, όλων από 2010- ως σήμερα με την πρόταση η σχετική διερεύνηση να αρχίσει μόλις λήξη η πανδημία.

Μετά σεβασμού προς όλους,

οι καταγγέλλοντες ….

ZERO SUM GAME και καταστρεπτικά τα Ανθρώπινα Δικαιώματα;
Sunday
15/11/2020
00:02 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος G-M-R ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
0

 

 

G-M-R, 14 Νοεμβρίου 2020

 

 

 

 

Αναρτούμε(*) μια τεκμηριωμένη, πιστεύουμε και απολύτως αναγκαία τούτη την εποχή που σταθερά σημεία αναφοράς κλυδωνίζονται, κριτική τοποθέτηση επάνω στο άρθρο που κυρίου Κώστα Μελά https://slpress.gr/idees/ta-anthropina-dikaiomata-os-ideologiko-oplo/ .

(*) — διότι θεωρούμε άξιο προσοχής, ένας σοβαρός καθηγητής να πετάει το μπαλάκι του (όπως του γκολφ ας πούμε) στον ωκεανό των επιχειρημάτων του και “άντε βγάλε άκρη μαζί του”,  γι αυτό και επισημαίνουμε: Αν ψάχνεις το μπαλάκι του και όχι την στραβοριξιά του, ΑΚΡΗ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ.

 

Λόγω του μεγάλου μεγέθους του κειμένου και των αρκετών επεξηγήσεων το αναρτούμε ως αρχείο pdf για να το κατεβάσετε στον υπολογιστή σας.

ZERO SUM GAME και καταστρεπτικά τα Ανθρώπινα Δικαιώματα;

Υπενθυμίζουμε ακόμα και το προγενέστερο ταυτόσημο άρθρο/ανάρτηση μας, του Καθηγητή κου Κώστα Μελά:

Τα ανθρώπινα δικαιώματα ως ιδεολογικό όπλο

 

 

 

ZERO SUME GAME και καταστρεπτικά τα Ανθρώπινα Δικαιώματα;
Thursday
05/11/2020
01:36 GMT+2
G-M-R
0

ZERO SUME GAME και καταστρεπτικά τα Ανθρώπινα Δικαιώματα;

Το άρθρο ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ: ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΟΠΛΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΠΑΓΙΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ξεκινάει με την παραδοχή μιας μετατροπής «τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν μετατραπεί σε…»:

«Είναι παραδεκτό πλέον ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν μετατραπεί σε lingua franca της σημερινής παγκοσμιοποιημένης κοινωνίας. Αποτελούν τον μεγάλο ιδεολογικό κοινό παρονομαστής της. Μάλιστα, με το πέρασμα του χρόνου, όλο και περισσότερο βρίσκονται στο στόμα πολιτικών, δημοσιογράφων και διαμορφωτών της διεθνούς κοινής γνώμης.»

Κατ’ αρχήν σημειώνουμε ( [1] οι σημειώσεις είναι δικές μας), τι ορίζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, εφεξής ΑΔ (ο Νόμος ΟΡΙΖΕΙ-δεν «λέει»).

Επομένως, εκ του άρθρου προκύπτει μία μετατροπή των ΑΔ, από «όσα ο Νόμος ορίζει», σε lingua franca[2] και αν δεν κάνουμε και λάθος ως προς τον ελαφρώς περιπαικτικό (ενδεχόμενα και καταγγελτικό, ίσως κάποιος μπορεί να πει «αυτή είναι η πραγματικότητα ΠΛΕΟΝ καταπιείτε την») επ’ αυτής της μετατροπής διατυπωτικό χαρακτήρα, μπορούμε να μεταφράσουμε επί το λαϊκότερον την εισαγωγή του άρθρου ως, τα Α.Δ. έγιναν πιπίλα (lingua franca-φράγκικη γλώσσα-κοινή παγκόσμια γλώσσα) της παγκοσμιοποίησης, της οποίας τα παπαγαλάκια, μας έχουνε πιπιλιάσει τ’ αυτιά και ζαλίσει τα ούμπαλα με τα ΑΔ.

——————————————————–

(1) ΑΠΟ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Στον απόηχο των θηριωδιών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, υπήρχε όλο και μεγαλύτερη ανησυχία για την κοινωνική και νομική προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ως θεμελιώδεις ελευθερίες. Η ίδρυση των Ηνωμένων Εθνών και οι διατάξεις του Καταστατικού Χάρτη τους παρείχαν μια βάση για ένα ολοκληρωμένο σύστημα διεθνούς δικαίου και πρακτικής για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Από τότε, το διεθνές δίκαιο για τα ανθρώπινα δικαιώματα χαρακτηρίζεται από ένα συνδεδεμένο σύστημα συμβάσεων, συνθηκών, οργανώσεων και πολιτικών φορέων, και όχι από οποιαδήποτε ενιαία οντότητα ή σύνολο νόμων[63].

Περισσότερα για τις δυνατότητες ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ των ΙΣΧΥΟΝΤΩΝ ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εδώ:

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%BD%CE%B8%CF%81%CF%8E%CF%80%CE%B9%CE%BD%CE%B1_%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%8E%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1#%CE%91%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B2%CE%AF%CE%B1%CF%83% CF%84%CE%B1_%CE%B1%CE%BD%CE%B8%CF%81%CF%8E%CF%80%CE%B9%CE%BD%CE%B1_%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9% CF%8E%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1

ΕΠΙΣΗΣ: ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Μια ενδεικτική αλλά όχι κοινώς αποδεκτή ή πλήρης κατηγοριοποίηση των βασικών δικαιωμάτων είναι η εξής: θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα (όπως το δικαίωμα στη ζωή και την προσωπική ασφάλεια), ατομικά ή αστικού χαρακτήρα δικαιώματα (όπως το δικαίωμα στην ιδιοκτησία), πολιτικά δικαιώματα (όπως το δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι) και κοινωνικά δικαιώματα (όπως το δικαίωμα στην εργασία, το δικαίωμα στην εκπαίδευση και το δικαίωμα πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας).

Από: https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%94%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%AF%CF%89%CE%BC%CE%B1

(2)

1. (κυριολεκτικά) φράγκικη γλώσσα

2. κοινή ή Κοινή: γλώσσα που χρησιμοποιείται σε μεγάλη γεωγραφική έκταση ως σύνδεσμος μεταξύ κοινοτήτων με διαφορετικές μητρικές γλώσσες

3. γλώσσα που χρησιμοποιούνταν κατά τον 13ο και 14ο αιώνα για τις εμπορικές συνδιαλλαγές στα λιμάνια της Μεσογείου

——————————————————–

Ακολούθως διαβάζουμε: «Η επιχειρούμενη ηθική θεμελίωση μιας παγκόσμιας κοινωνίας στον οικουμενισμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων πάσχει σε πολλά σημεία.».

Εδώ, παρατηρούμε να μετατοπίζεται το κέντρο επίδρασης των ΑΔ, από την «παγκοσμιοποιημένη κοινωνία» (δηλαδή παγκοσμιοποίηση/διεθνοποίηση όπου Παγκοσμιοποίηση ή διεθνοποίηση είναι η αυτονόμηση όλων εκείνων των παραμέτρων [οικονομία, επικοινωνία κλπ] οι οποίες μέχρι πρόσφατα – [μερικές δεκαετίες] – επεδίωκαν να έχουν σύνορα μέσα σε ένα κράτος – προστάτη), σε μία «παγκόσμια κοινωνία», όχι οποιαδήποτε, αλλά, παγκόσμια κοινωνία ΘΕΜΕΛΙΩΜΕΝΗ στον ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ των ΑΔ.

Επομένως, εξ αιτίας της παραπάνω μετατόπισης, διερωτώμεθα, το άρθρο αναρωτιέται,

α) πως «πάσχει σε πολλά σημεία» η παγκοσμιοποίηση (δεδομένη κατάσταση με επιβολή, Χρεοκρατίας 2010-σήμερα αλλά και εις το διηνεκές στην Ελλάδα και εκχώρησης Κυριαρχίας και Εθνικών Δικαίων και ατομικών και κοινωνικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων) και η από αυτήν και τα παπαγαλάκια της εργαλειοποίηση των ΑΔ, ή

β) πως (θα) πάσχει μια ΑΛΛΗ παγκόσμια κοινωνία ηθικά (και Νομικά/Ο Νόμος ορίζει) θεμελιωμένη στα ΑΔ;

Για να δούμε την συνέχεια.

«Ως οικουμενική έννοια χρειάζεται να ερμηνευθεί πριν να αρχίσει να εφαρμόζεται. Η ερμηνεία δεν μπορεί να γίνει παρά μόνο από τις κυρίαρχες θεσμικές μορφές της σημερινής παγκόσμιας κοινωνίας. Αυτές δεν είναι άλλες από τα υπάρχοντα κυρίαρχα εθνικά κράτη

Ως εδώ, ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΜΕ τα ΙΣΧΥΟΝΤΑ, σχετικά με την «ερμηνεία» ΟΧΙ ΑΠΛΑ της «ηθικής θεμελίωσης μιας παγκόσμιας κοινωνίας στον οικουμενισμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», αλλά της ΘΕΣΜΙΚΗΣ-ΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗΣ από «τα υπάρχοντα κυρίαρχα κράτη» (η πιο κάτω υπογράμμιση στο «κατοχυρωμένα», δική μας).

Στην Ελλάδα τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι κατοχυρωμένα σύμφωνα με το Σύνταγμα (άρθρα 4 έως 25),[32][33] αλλά και στο Αστικό Δίκαιο (άρθρα 281-286). Από: https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%BD%CE%B8%CF%81%CF%8E%CF%80%CE%B9%CE%BD%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%8E%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1 .

Στα υπόλοιπα κράτη, ΙΣΧΥΕΙ, (βλέπετε[1],σημείωση 1ης σελίδας), «…το διεθνές δίκαιο για τα ανθρώπινα δικαιώματα χαρακτηρίζεται από ένα συνδεδεμένο σύστημα συμβάσεων, συνθηκών, οργανώσεων και πολιτικών φορέων, και όχι από οποιαδήποτε ενιαία οντότητα ή σύνολο νόμων…».

Αυτή είναι η επιστημονική, εν προκειμένω δικαιϊκή «ΕΡΜΗΝΕΙΑ», είτε αρέσει, είτε δεν αρέσει.

Όμως, ο Καθηγητής κύριος Κώστας Μελάς, θεωρεί πως ως προς τα ΙΣΧΥΟΝΤΑ στα κυρίαρχα εθνικά κράτη, η παγκοσμιοποίηση «δεν επιτρέπει να γίνεται αναφορά στα ανθρώπινα δικαιώματα με τη στενή έννοια», προσδιορίζοντας μάλιστα ένεκα της παγκοσμιοποίησης ως πεδίον ισχύος των ΑΔ, την «γυμνή και ανθρώπινη ιδιότητα»:

«Η σημερινή συγκρότηση της παγκόσμιας κοινωνίας δεν επιτρέπει να γίνεται αναφορά στα ανθρώπινα δικαιώματα με τη στενή έννοια. Θα πρέπει εδώ να σημειώσουμε εμφατικά ότι δεν αναφερόμαστε στις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως συμβαίνει σε πάρα πολλές χώρες. Αναφερόμαστε στην ίδια την ουσία του πράγματος. Δηλαδή, στα ανθρώπινα δικαιώματα που απορρέουν απλά και μόνο από την γυμνή και ανθρώπινη ιδιότητα

Το περί στενότητας ή ευρύτητας της έννοιας των ΑΔ (των πολιτικών και των εν τω συνόλω κοινωνικών), είτε τα περί ενδεδυμένης με όποιο ιδιαιτερότερο συνδεόμενο με τα δικαιώματα χαρακτηριστικό, είναι θέμα των δικαστηρίων να το αξιολογήσουν, κάθε φορά, για κάθε εκδικαζόμενη περίπτωση, με βάση τα πραγματικά περιστατικά και φυσικά, η δικαιοδοτική κρίση εξαρτάται από το ισχύον δημοκρατικό και Δικαιϊκό επίπεδο. Ουδείς ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ να φορέσει ασφυκτικό κορσέ, ή να αφήσει να ξελασκάρουν έως διαλύσεως(«δικαιωματισμός»), τα ΑΔ της ανθρώπινης ύπαρξης, όπως και να την θέλει, ενδεδυμένη (ή μη, πχ δίχως τον προστατευτικό εθνικό/κοινοτικό μανδύα/μη λοβοτομημένο μανδύα) η παγκοσμιοποίηση .

Στο αμέσως παρακάτω κεφάλαιο, «Εθνικό κράτος και ανθρώπινα δικαιώματα», παρατηρήσαμε:

“…αν δεν θέλουμε να διαστρεβλώνουμε την έννοια των λέξεων, πρέπει να μιλάμε για πολιτικά δικαιώματα, όχι για ανθρώπινα. Επίσης, κανένα κράτος δεν μπορεί να δεχτεί εντός των ορίων της κυριαρχίας του όλους τους ανθρώπους που επιθυμούν να εγκατασταθούν σε αυτό και να τους παραχωρήσει πολιτικά δικαιώματα.

Το πως νομίζει κάποιος πως πρέπει να μιλάει για τα ΑΔ, και το πως αντιλαμβάνεται την χρήση τη λέξης «διαστρέβλωση»/«αν δεν θέλουμε να διαστρεβλώνουμε την έννοια των λέξεων», είναι δικό του θέμα, όμως για αυτόν τον τρόπο ομιλίας (ή πρακτικής συμπεριφοράς σε σχέση με τα ΑΔ), μόνον ο Νόμος ΟΡΙΖΕΙ. Ο Νόμος ΟΡΙΖΕΙ, τα ΑΔ ως πολιτικά και κοινωνικά (βλέπετε[3], Κατηγορίες Δικαιωμάτων), «και συνήθως προστατεύονται ως νόμιμα δικαιώματα κατά το εθνικό και διεθνές δίκαιο» ( [1] πρώτο, πρώτη φράση).

Το να εμφανίζουμε όμως ΚΑΤ’ ΑΡΧΗΝ και ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ, ως δικαίωμα το θέλω του κάθε κατατρεγμένου, πχ «θέλω να εγκατασταθώ στο Αμβούργο», και όχι το θέλω να μην μου παραβιάζεται πχ, θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα στη ζωή και την προσωπική ασφάλεια, είτε ως το αρνητικό δικαίωμα στη ζωή, που αναφέρεται σε απαγόρευση αφαίρεσης της ζωής οποιουδήποτε προσώπου (πχ ως προς το κράτος απαγορεύει την θανατική ποινή), είτε ως το θετικό δικαίωμα στη ζωή που αναφέρεται σε ενέργειες παροχής προστασίας της ζωής κάποιου προσώπου, τότε πέφτουμε στον «δικαιωματισμό» και στην σπέκουλα σε βάρος των δικαιωμάτων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα προβολής ΚΑΤ’ ΑΡΧΗΝ και ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ (άνευ αξιολόγησης των πραγματικών κινήτρων του μετανάστη), του θέλω, αποτελεί η παρακάτω επιχειρηματολογία περί

«Επίσης, κανένα κράτος δεν μπορεί να δεχτεί εντός των ορίων της κυριαρχίας του όλους τους ανθρώπους που επιθυμούν να εγκατασταθούν σε αυτό και να τους παραχωρήσει πολιτικά δικαιώματα. Εάν συνέβαινε αυτό το κράτος απλούστατα θα οδηγείτο στην αυτοκαταστροφή. Ακόμη όμως και αν το έκανε, δεν θα μπορούσε να εξασφαλίσει ότι οι πολίτες του θα είχαν τα δικαιώματα αυτά σε οποιοδήποτε άλλο κράτος. Συνεπώς, απλά θα οδηγούνταν στην αυτοκαταστροφή. Μόνο στην περίπτωση που θα μπορούσε να υπάρξει Παγκόσμιο Κράτος θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για πραγματικά ανθρώπινα δικαιώματα.»

——————————————————–

(3) https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%94%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%AF%CF%89%CE%BC%CE%B1

——————————————————–

Το ως εδώ συμπέρασμα, το ΖΟΥΜΙ, του άρθρου του κου Κώστα Μελά, είναι, πως στα κυρίαρχα εθνικά κράτη, ή σε πολλά από αυτά ΔΕΝ μπορούμε να μιλάμε για ανθρώπινα δικαιώματα. Με ποιο επιχείρημα καταλήγει σε αυτό το συμπέρασμα ο κος Κώστας Μελάς; Με το ότι, απ’ όταν εμφανίστηκαν τα Α.Δ. και άνοιξε η όρεξη του κάθε όπου γης πικραμένου και αφού όπως προείπαμε, τα Α.Δ. έγιναν πιπίλα και εργαλείο δια πάσαν νόσον παγκοσμίως και μας έχουνε πιπιλιάσει τ’ αυτιά, έρχεται συνδυαστικά και ο αντιδραστικός στους νεωτερισμούς συντηρητισμός (πολύχρονη κακο-συνήθεια γαρ) των εθνικών κρατών, οπότε, εθνικά κράτη και Α.Δ., θα καταστρέψουν την ανθρωπότητα.

Και καταλήγει το κεφάλαιο «Εθνικό κράτος και ανθρώπινα δικαιώματα»: «Μόνο στην περίπτωση που θα μπορούσε να υπάρξει Παγκόσμιο Κράτος θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για πραγματικά ανθρώπινα δικαιώματα.» Ήτοι, μόνο ένα παγκόσμιο κράτος (ΚΡΑΤΟΣ και μάλιστα ως ΚΡΑΤΟΣ (ΙΣΧΥΣ) του Κράτους, θα σώσει τα ΑΔ, όχι δηλαδή καμμιά απονέκρωση του κράτους (ισχύος/όχι Δικαίου) γιατί καραδοκεί και το ΚΚΕ (Αχ βρε Χαρίλαε με την παρακαταθήκη «μακριά από τα σχήματα κοντά στη ζωή»), μας λένε οι – νομίζουμε και αριστερής (δεν είναι κακό) οπτικής – καθηγητές κκ Κ.Μελάς- Κ.Δουζίνας[4]).

Με την εμφάνιση των Α.Δ., και κυρίως με το συνεχόμενο πιπίλισμα τους, καθίσταται εμμέσως αλλά πεντακάθαρα σαφές, πως εξαφανίστηκαν(;), μάλλον λοβοτομήθηκαν, τα όπου γης ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ και ΠΡΟΝΟΜΙΑ (οικονομικά, ταξικά, ιμπεριαλιστικά, σφουγγοκωλαριακά μετά συγχωρήσεως, κλπ) που αιματοκυλούν τον πλανήτη.

——————————————————–

(4)

(α) — Το σημείο που συμφωνούμε, εμείς εμπράκτως, εσείς ως,… θα…αν…, κύριε Δουζίνα: Τα ανθρώπινα δικαιώματα θα μπορούσαν να συνδεθούν με την κλασική τους παράδοση μόνα αν σταματούσαν να προστατεύουν την επιθυμία του Εγώ και γίνονταν τα δικαιώματα του Άλλου.Από douzinas.gr/monographs/το-τέλος-των-ανθρωπίνων-δικαιωμάτων Επίσης:

(β) https://www.efsyn.gr/themata/politika-kai-filosofika-epikaira/127086_fylo-fysi-kai-anthropini-idiotita : «Να προσθέσω ότι σε μια κοινωνία που περηφανεύεται για την προστασία της ισονομίας και της τυπικής, όχι βέβαια ουσιαστικής, ισότητας, ένα μικρό αποκλεισμένο και αόρατο τμήμα της, εν προκειμένω οι trans και οι intersex, εκπροσωπούν την αρχή της οικουμενικότητας, επομένως αγωνίζονται για όλους μας.»

Η G-M-R παρατηρεί, πως θα ήταν άξιο λόγου να διερευνηθεί, μήπως αυτή η κοινωνία, της «όχι βέβαια ουσιαστικής ισότητας», είναι αυτή που οδηγεί ως εκ-βιάζει σε intersex, trans (που σε πολλές περιπτώσεις με ΕΓΚΑΙΡΗ, δηλαδή πριν η ιδιομορφία αποτελέσει αντικείμενο εκμετάλλευσης, κατάλληλη ιατρική διάγνωση και θεραπεία, αποκαθίσταται η φυσιολογική ψυχολογική και σωματική

σεξουαλικότητα) και άλλα παραλλακτικά πρότυπα, για τους σκοπούς του διαίρει και βασίλευε, σκοπούς που ίσως ασυνείδητα εξυπηρετούν αρκετά γνήσια trans και intersex ή πέραν των συνήθων προτύπων άτομα, βλέποντας το «τυράκι» του από το σύστημα παρεχόμενου προνομίου να μεγαλώσουν την παρουσία τους, ως αντάλλαγμα (η φάκα) των ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΩΝ (στα πλαίσια ανθρωπίνων δικαιωμάτων/κατακτημένου νομικού πολιτισμού) συνολικότερων κοινωνικών και πολιτικών τους δικαιωμάτων.

(γ) https://www.doctv.gr/page.aspx?itemID=SPG5886 :

Ο «άνθρωπος» των «δικαιωμάτων του ανθρώπου» δεν είχε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, εκτός από την ελεύθερη βούληση, τη λογική και την ψυχή. Αυτά τα καθολικά χαρακτηριστικά εκκοσμίκευσαν τη χριστιανική πίστη στην ιερότητα της ζωής και προίκισαν την ανθρωπότητα με αξιοπρέπεια και σεβασμό. Ο «άνθρωπος» ή το «υποκείμενο» των δικαιωμάτων είναι μια αφαίρεση. Δεν έχει σώμα, χρώμα, φύλο ή ιστορία, όπως έχουν υποστηρίξει ο Χέγκελ, ο Μπέρκ και ο Μάρξ. Ωστόσο, ο πραγματικός άνθρωπος που απολάμβανε τα δικαιώματα ήταν ο ευκατάστατος, λευκός, χριστιανός, αστός, ετεροφυλόφιλος άνδρας. Συγκέντρωνε στο πρόσωπό του την αφηρημένη αξιοπρέπεια του ανθρώπου και τα συγκεκριμένα προνόμια του ισχυρού. Από τότε, η πλήρης «ανθρώπινη ιδιότητα» κατασκευάζεται με φόντο τη «μη ανθρωπότητα», αυτούς που ανήκουν σε λάθος τάξη, φύλο, φυλετική καταγωγή, θρησκεία ή σεξουαλικότητα. Αν τα δικαιώματα είναι οικουμενικά, τότε οι πρόσφυγες, οι «παράνομοι» μετανάστες, οι άνεργοι ή οι κρατούμενοι του Γκουαντάναμο, οι οποίοι είναι απλώς «άνθρωποι» και δεν έχουν χώρα ή δίκαιο για να τους προστατεύει, θα έπρεπε να έχουν τα δικαιώματα των ανθρώπων. Ωστόσο δεν έχουν κανένα – αποτελούν μόνο γυμνή, απροστάτευτη ζωή. [Πηγή: www.doctv.gr]

Η G-M-R παρατηρεί, πως απλά ο «άνθρωπος» των δικαιωμάτων, έχει να αντιμετωπίσει τα προνόμια των ισχυρών, επίσης έχει να αντιμετωπίσει και την Πέμπτη Φάλαγγα αρκετών παρά τω πλευρώ των Ισχυροπολιτευομένων-επιστημόνων-διανοουμένων. Έχουν μαζί τους όμως, τους, Αλίκες Γιωτοπούλου-Μαραγκοπούλου και Αριστόβουλους Μάνεση με όλον τον θεσμικά, αλλά και ψυχικά (σε ψυχή, αναφέρεστε κύριε Δουζίνα), κατοχυρωμένο εξοπλισμό τους http://greek-market-research.com/article/imda-aristovoylos-manesis / και Νίκους, Στεφανίες και Μαρίες του επιλόγου μας.

——————————————————–

Αυτά τα ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, βλέποντας πόσο πιο αδίστακτα καταστροφικός επέρχεται ο συνδυασμός εθνικών κρατών – Α.Δ., αποφάσισαν να μετανοήσουν που υπήρξαν κακά, να ζητήσουν συγχώρεση για τα μέχρι τώρα εγκλήματα τους και να ζητήσουν να εισέλθουν στο παγκόσμιο κράτος, κράτος ανθρωπίνων δικαιωμάτων, το οποίο εν μέσω προσευχών και μετανοιών και λοιπών «συν Αθηνά και χείρα κίνει» ενεργειών, το προετοιμάζουν προς σωτηρίαν πρώτα-πρώτα των όπου γης κατατρεγμένων, για τους οποίους από δω και στο εξής θα αφιερώσουν σώμα, διάνοια, περιουσία.

Στο επόμενο κεφάλαιο του άρθρου, «Ιδεολογικό όπλο», εκτίθεται, μια κριτική της συμπεριφοράς των ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ, πραγματικά απολογητική, ως εκ τούτου άξια της προσοχής μας, ως δείγμα συμπεριφορών που πρέπει να αποφεύγονται (ενίοτε και να τιμωρούνται, αλλά δεν είναι θέμα του παρόντος άρθρου, «Θα πρέπει εδώ να σημειώσουμε εμφατικά ότι δεν αναφερόμαστε στις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως συμβαίνει σε πάρα πολλές χώρες.»).

Στο παρακάτω κεφάλαιο, «Ανταγωνισμός με τους γηγενείς», πέραν της καλής κριτικής τοποθέτησης, παρατηρούμε μια υπερπήδηση της αρχικής αιτίας (εγκλήματος θα λέγαμε αν δεν κινδυνεύαμε να βρεθούμε εκτός του ορισθέντος πλαισίου του άρθρου), δηλαδή, της ενασχόλησης με την μεταναστευτική τύχη, όσων επέζησαν των κακουχιών, στην χώρα τους, στην διαδικασία περιπλάνησης, και ΕΝ ΤΕΛΕΙ, στο σημείο καταφυγής. Αυτή η υπερπήδηση, λογικό είναι να συμπεραίνει (υπερπηδητικά), πως «θα γεννηθεί σίγουρα μια αντιπαράθεση, κατά την οποία θα έρθουν αντιμέτωπα τα ανθρώπινα δικαιώματα των μεν με τα ανθρώπινα δικαιώματα των δε», οπότε, υποκλινόμαστε στα ανθρώπινα δικαιώματα ΑΜΦΟΤΕΡΩΝ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΑΣ, που ΑΝΑΚΥΠΤΟΥΝ στις χώρες ΔΙΟΧΕΤΕΥΣΗΣ των μεταναστών και όχι στις χώρες γέννησης τους, μιας και μας ομολογούν, «οι μεταναστευτικές ροές αυξάνονται υπέρμετρα, όπως συμβαίνει σήμερα και λόγω των πολέμων στη Μέση Ανατολή». Οι σχετικές αιτίες και οι υπαιτιότητες για αυτούς τους πολέμους, δεν αφορούν εδώ την «γυμνή και ανθρώπινη ιδιότητα».

Ως προς το συμπέρασμα σε αυτό το κεφάλαιο, «Από φιλοσοφική και λογική άποψη, η κανονιστικότητά τους[4] δεν είναι καθόλου πειστική», αυτό το αφήνουμε στην κρίση όσων έχουν διεκδικήσει εφαρμογή των ΑΔ, ή έχουν αντιταχθεί και μάλιστα τριπλοσυνδυασμένα, αγωνιστικά- δικαιϊκά-πολιτικά, στην παραβίασή τους. Από δική μας εμπειρία, «αδιαφορία=μη πειστική κανονιστικότητα (ως «κανονικότητα»)+συνενοχή, εμπλοκή = «θα ‘ρθει ανάποδα ο ντουνιάς».

——————————————————–

(4) κανονιστικός

1. είναι αυτός που βγάζει συμπεράσματα αξιακά, θεσπίζει κανόνες, αρχές κρίσης και νοοτροπίας

η κανονιστική θεώρηση των φιλελεύθερων πως τα δημοκρατικά καθεστώτα δεν πολεμούν μεταξύ τους, βρίσκει απέναντι τους ρεαλιστές σχετικά με τα κόστη και οφέλη του πολέμου

2. είναι αυτός ή αυτό που έχει να κάνει με τους κανόνες, τις αξίες συμπεριφοράς των ανθρώπων που υιοθετούνται, τις προτεραιότητες που θέτουν και έχει σκοπό να ρυθμίσει τις επιλογές που κάνουν

είναι κανονιστική η απαίτηση για ελεύθερο εμπόριο παντού και πάντα και αντιβαίνει με την εργαλειακή αξιοποίησή του ανάλογα με τις εκάστοτε περιστάσεις

πολλάκις οι μανάδες προτρέπουν κανονιστικά τα τέκνα τους να τρώνε όλο τους το φαγητό, λέγοντάς τους ότι όλα τα παιδιά της ηλικίας τους πράττουν ως έχει

3. που έχει έναν ηθικό χαρακτήρα, έναν ιδεολογικό ή δεοντολογικό, ρυθμίζει τα πράγματα ώστε να γίνονται έτσι όπως πρέπει, με βάση τα δεδομένα της κοινωνίας

4. (νομικός όρος) νομική πράξη ρυθμιστικού χαρακτήρα

με τις διοικητικές πράξεις ασκείται δημόσια εξουσία παραγωγής κανόνων δικαίου και χωρίζονται σε ατομικές και κανονιστικές. Οι πρώτες απευθύνονται σε ορισμένο πρόσωπο, ενώ οι δεύτερες έχουν απρόσωπο χαρακτήρα, δηλαδή απευθύνονται σε κάθε πρόσωπο που συγκεντρώσει ορισμένες προϋποθέσεις και χαρακτηρίζεται από ορισμένη κατηγορία.

——————————————————–

Μ’ αυτά και μ αυτά, φθάσαμε το ΖΟΥΜΙ στο ΡΑΦΙΝΑΡΙΣΜΑ. ZERO SUM GAME σε πλανητικό επίπεδο!

«Παρά τον φορμαλισμό ([5] φορμαλισμός vs «ο Νόμος ΟΡΙΖΕΙ»!) τους, τα ανθρώπινα δικαιώματα αποτελούσαν τρόπον τινά εργαλειακά λειτουργικό και χρήσιμο για τους καταφρονεμένους μύθευμα (μύθευμα, ΑΡΑ, ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ και το 1). Σήμερα, με την οικουμενική τους αξίωση δεσμευτικότητας, δεν επιτελούν καν αυτό τον ρόλο. Τουναντίον, μετατράπηκαν σε όχημα της κυριαρχίας της Δύσης, επειδή η υπεράσπισή τους αποτελεί την ιδεολογική οχύρωση των ηγεμονικών της βλέψεων

Απλά υπενθυμίζουμε, πως στην δόλια παραπλάνηση των κάθε λογής «δικαιωματιστών» και στις παραβιάσεις των ΑΔ, ισχύει, «αδιαφορία=μη πειστική κανονιστικότητα (ως «κανονικότητα»)+συνενοχή, εμπλοκή= «θα ‘ρθει ανάποδα ο ντουνιάς» και ΟΧΙ: «Τουναντίον, μετατράπηκαν σε όχημα της κυριαρχίας της Δύσης, επειδή η υπεράσπισή τους αποτελεί την ιδεολογική οχύρωση των ηγεμονικών της βλέψεων»

«Το σημαντικότερο είναι, όμως, άλλο. Απαράβατος όρος για να απολαμβάνουν τα ανθρώπινα δικαιώματα –στη νομική τους διάσταση– ολιγάριθμες μειονότητες των προηγμένων χωρών είναι να τα στερείται σε κάθε διάσταση η συντριπτική πλειονότητα της ανθρωπότητας. Αν η τελευταία αποκτούσε μέρος των υποτιθέμενων οικουμενικών ανθρώπινων δικαιωμάτων, αυτομάτως θα τα στερούνταν οι τωρινοί προνομιούχοι καταναλωτές τους. Πρόκειται, στην κυριολεξία, περί μηδενικού αθροίσματος, στην πλανητική σφαίρα

Εμείς υπενθυμίζουμε την ισχύ του ZERO SUM GAME στην οικονομία[6], κάτι που ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ (η οικονομική ισχύς στοιχειώδης προϋπόθεση για ανάπτυξη δικαιωμάτων) και το μηδενικό άθροισμα και στα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά και ως ορολογία επηρεάζει στο ίδιο όμως ακριβώς πλαίσιο, εισαγωγών-εξαγωγών κανονιστικών παραμέτρων επί των ΑΔ. Αν τα εισαγόμενα εκ της παγκοσμιοποίησης ΜΥΘΕΥΜΑΤΑ (η παγκοσμιοποιητική αντιμετώπιση των ΑΔ), ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΝ την εθνοκεντρική υπεράσπιση του ΙΣΧΥΟΝΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ, τότε ως γνήσιοι «Beggar myNeighbour» (Ζητιάνος του Γείτονά μου), θα φλομώσουμε από ΜΥΘΕΥΜΑΤΑ (εισαγωγές παγκοσμιοποιητικών δικαιϊκών αντιλήψεων) και θα ξεχάσουμε ΝΑ ΤΗΡΟΥΜΕ, να παράγουμε (και φυσικά, να εξάγουμε) ΔΙΚΑΙΟ.

«Ας υποθέσουμε ότι όλοι οι άνθρωποι, ως άνθρωποι, μπορούσαν να κινηθούν ως πολίτες του κόσμου με ίσα δικαιώματα, πέρα από τα εθνικά κράτη και χωρίς συνοριακούς περιορισμούς. Ας υποθέσουμε ότι μπορούσαν να ψηφίσουν και να καταναλώσουν οπουδήποτε (σε ενέργεια και αγαθά ένδυσης ή διατροφής) ό,τι μια μικρομεσαία δυτική οικογένεια. Τι θα συνέβαινε; το παγκόσμιο σύστημα θα κατέρρεε εν ριπή οφθαλμού και η ανθρωπότητα θα αλληλοσφαζόταν με την ειδεχθέστερη βαρβαρότητα. Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι ανεκτίμητα για όσους τα απολαμβάνουν, υπό τον απαράβατο όρο ότι δεν θα τα αποκτήσουν και οι υπόλοιποι άνθρωποι, γιατί τότε θα τα απωλέσουν όλοι μαζί!»

——————————————————–

(5) φορμαλισμός αρσενικό

1. η υπερεκτίμηση της αξίας του τύπου σε βάρος της ουσίας

2. η προσκόλληση στις φόρμες, η τυπολατρία, η εμμονή στο ήδη μορφοποιημένο και τυπικό και γενικά αποδεκτό κατά το παρελθόν ή που το καθορίζει μια ανώτερη εξουσία στο παρόν, στηριζόμενη όμως σε σχήματα του παρελθόντος

3. συμπεριφορά επιτρεπτή εντός συστήματος ή μεθοδολογία που το περιγράφει

(6) ΣΠΥΡΟΣ ΛΑΒΔΙΩΤΗΣ ΓΙΑ ZERO SUM GAME ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

4η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΠΕΡΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΣΤΟ ΓΚΡΟΥΠ ΤΟΥ FACEBOOK: «ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ»

——————————————————–

Μα, κύριε Καθηγητά, το «Ας υποθέσουμε ότι όλοι οι άνθρωποι, ως άνθρωποι, μπορούσαν…” είναι μια υπόθεση δική σας, που προϋποθέτει ΠΡΩΤΑ-ΠΡΩΤΑ, κάποιοι άνθρωποι να σταματήσουν ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ να σουλατσάρουν όπου γης και να καταπατούν ιερά, όσια, ανθρώπινα δικαιώματα. Τέλος, το “θέλω να γίνω μια μικρομεσαία δυτική οικογένεια“, αφορά, και ως οικονομολόγος το γνωρίζετε, τον αγώνα των πολιτών μιας χώρας, να λάβουν υπ’ όψιν το zero sum game και να καταστήσουν ΕΑΥΤΟΥΣ ” μια μικρομεσαία δυτική οικογένεια“. Έπειτα, αν “μπορούσαν” σε πλανητικό, ή σε διαπλανητικό επίπεδο, σημαίνει να υπήρχαν και οι ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ και φυσικά και το εξελιγμένο δικαιϊκό πλαίσιο, οπότε μην ανησυχείτε, κανένα πρόβλημα.

Όσο για το πρόβλημα με τις ελάχιστες οικογένειες που κατέχουν (με ποια μέσα;) τον μισό παγκόσμιο πλούτο (ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΣΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΤΗΣ ΓΗΣ) και μάλιστα με τάση αύξησής του https://www.huffingtonpost.gr/2017/06/14/oikonomia-pagosmios- ploutos_n_17090090.html, υπάρχουν λύσεις, όμως αυτές οι λύσεις ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ στα ΜΕΓΑΛΟΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, στα ΜΕΓΑΛΟΘΕΛΩ, στα ΕΠΙΒΑΛΛΩ (πχ ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΑ) και στις οποίες λύσεις, λειτουργούμε, είτε ως σφουγγοκωλάριοι (των ΜΕΓΑΛΟ…), είτε ως Έλληνες και αδιαπραγμάτευτοι υποστηρικτές της ειρήνης και του Δικαίου, ποτέ δε Beggar myNeighbour. Διαλέξτε: Οι παρακάτω λύσεις, μπορεί να αναζητηθούν, ενδεικτικότατα αλλά όχι περιοριστικά, εξειδικευμένα αλλά ΚΑΙ συνδυαστικά, στον Αριστοτέλη και στον Πλάτωνα, στον Χριστό («Αγάπα τον πλησίον σου ως εαυτόν, εντολή ομοία τη πρώτη»-ΙΩΒΗΛΑΙΟ http://greek-market-research.com/article/iovilaio/), στον Μάρξ («Οι φιλόσοφοι έχουν απλά ερμηνεύσει το κόσμο με διάφορους τρόπους. Το θέμα είναι να τον αλλάξουμε», ως η 11η θέση για τον Feurbach που αναγράφεται στον τάφο του) και η παγκόσμια κοινωνία (ως[7]), στον Κατακτημένο Νομικό Πολιτισμό[1] και φυσικά, στην Ελληνική Συνείδηση http://greek-market-research.com/article/ethniki-taytotita-i-ethniki-syneidisi_/. Σε ότι διαλέξετε, θα είμαστε μαζί σας.

Διαφορετικά,

Τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Τι Καημός!

Τα ανθρώπινα δικαιώματα, είναι η λογική ΣΥΝΕΠΕΙΑ και συνέχεια, του αγώνα του Σπάρτακου κατά της Δουλείας και της καταπίεσης, της εμφάνισης του Χριστού, της Κομμούνας του Παρισιού, της επανάστασης του Οκτώβρη του 1917, της Κουβανικής Επανάστασης, του Νίκου (esose-kosmo-kai- kosmaki-kai-tora-i-dei-ton-trechei-sta-dikastiria) και της Στεφανίας με την Μάρω (ektakto- epeisodio-me-papoylia-ierony/) , του Ρήγα Φεραίου (scripta-manent-rigas-velestinlis-ta-dikaia- toy-anthropoy/), της ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ (ethniki-taytotita-i-ethniki-syneidisi ).

Το ότι αυτή η ΣΥΝΕΧΕΙΑ, οδηγεί (θα τείνει βασανιστικά προς …) στην κατάλυση της εξουσίας του Κράτους, προς όφελος της Εξουσίας (του Κράτους) του Δήμου, της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης, της Ανιδιοτέλειας, της Αλληλεγγύης, της Αγάπης, ενοχλεί την μειοψηφία των Κρατούντων, ίσως (βλέπετε αμέσως πιο κάτω) και την μειοψηφία των Διανοουμένων ή μέρος αυτών που, «ναι μεν, αλλά» (αμφιταλαντεύεται[4], θεωρίες του Καθηγητή κυρίου Κώστα Δουζίνα).

Φαντασθείτε καημό, οι κρατούντες και κάποιοι διανοούμενοι, αν όλος ο κόσμος γίνει, και κρατούντες και διανοούμενοι (βάσει του, «ανθρώπινα δικαιώματα που απορρέουν απλά και μόνο από την γυμνή και ανθρώπινη ιδιότητα.») !

——————————————————–

(7) Κομμουνισμός από https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%B1%CF%81%CE%BE%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82

Τελικά η δικτατορία του προλεταριάτου «μαραίνεται» σταδιακά, το “εργατικό μισοκράτος” απονεκρώνεται, και κάθε ταξική διάκριση εξαφανίζεται. Οι κοινωνικές τάξεις (εργατική/αστική), προϊόν της καπιταλιστικής κοινωνίας, δεν υφίστανται πλέον. Έτσι, η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο καταργείται. Η οικονομική παραγωγή υποτάσσεται στις ανθρώπινες ανάγκες και ο άνθρωπος μαθαίνει να ζει αρμονικά με τη φύση και όχι ως κατακτητής όπως συμβαίνει σήμερα. Αυτή είναι η αταξική και χωρίς κράτος κομμουνιστική κοινωνία. Είναι η κοινωνία των “ελεύθερα συνεταιρισμένων παραγωγών».

——————————————————–

Παράρτημα:

«Τα δικαιώματα των ανθρώπων και τα δικαιώματα της ανθρωπότητας για την επιβίωσή της (βλέπετε, ειρήνη, περιβάλλον-βιοποικιλότητα , πυρηνικές δοκιμές/εφαρμογές, γενετικοί κώδικες κλπ), ευρίσκονται στο κρισιμότερο σημείο αλληλεξάρτησης από κάθε άλλη στιγμή της ιστορίας, με τους χώρους εργασίας και παραγωγής να κατέχουν αποφασιστικής σημασίας θέση στο κρίσιμο σταυροδρόμι αυτής της αλληλεξάρτησης.»

«O Τζορτζ Ρόμπερτ Γκαμάζ, ο πρώτος σοβαρός ιστορικός του εργατικού κινήματος- αγωνιστής κι ο ίδιος – στη Βρετανία του 19ου αιώνα, έγραφε στα 1845: “Για μια επιτυχημένη επανάσταση δεν είναι ποτέ αρκετή η δυσαρέσκεια. Αυτό που απαιτείται είναι μια βαθιά και εμπεριστατωμένη πεποίθηση για το δίκαιο, την αναγκαιότητα και τη σπουδαιότητα των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.”» (Αναδημοσιευμένο από άρθρο του Δ. Καζάκη.)

«Ο εντοπισμός του κρίσιμου σημείου αποκοπής του Κράτους Δικαίου από την εφαρμογή του Εργατικού Δικαίου, είναι το κρισιμότερο κάθε φορά, σε κάθε εποχή, σε κάθε πολιτικό σύστημα, εργατικόσυνδικαλιστικό καθήκον.» (Παράδειγμα: “Οι ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι , είναι τόσο ελεύθεροι να διαπραγματεύονται (και μάλιστα αυτοπροσώπως) την εργατική τους δύναμη, όσο ελεύθεροι ήταν οι δούλοι κάθε φορά που η δουλεία ήταν θεσμοθετημένη, αυτή ακριβώς η διατύπωση έγινε ως επιγραμματική σύνοψη στη σύντομη παρέμβαση η οποία ζητήθηκε από την Πρόεδρο της Ε.Ε.Δ.Α. κα Αλίκη Γιωτοπούλου Μαραγκοπούλου, κατά την συνεδρίαση της 4ης Ιουλίου 2002 όπου και ελήφθη η σχετική καταδικαστική για το νόμο 2956/2001 απόφαση της Ε.Ε.Δ.Α.).).

«Το ΑΚΑΤΑΔΙΩΚΤΟ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ (αναφερόμαστε σε εγκλήματα σε βάρος της εργατικής τάξης, που στο εθνικό μας επίπεδο τα επισημαίνει ο ΟΗΕ: http://greek-market-research.com/article/martios-2014-oie-diethni-apaitisi-gia-l-e-ch/) επιβιώνει και αναπαράγεται, με την καθοριστική συνεισφορά του υπό τύπον ευλόγου ερωτήματος «αξιώματος», «Μα, πιστεύετε στην Ελληνική Δικαιοσύνη;» και του «αξιώματος» των ΚΚΕ-ΛΑ.Ε.- ΑΝΤΑΡΣΥΑ, «το θέμα δεν είναι νομικό, το θέμα είναι πολιτικό».

 

                                                                                 Οι συντελεστές της G-M-R

 

“Καλημέρα Ελλάδα” Δευτέρα 26/10/2020, υποναύαρχος εα Στ.Φενέκος
Monday
26/10/2020
22:47 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος G-M-R
0

 

G-M-R, 26 Οκτωβρίου 2020

 

 

 

ΑΝΤ1 “Καλημέρα Ελλάδα” Δευτέρα 26/10/2020 ώρα 8:30:

(Αν κάποιος αναγνώστης βρει το video παρακαλούμε να μας το στείλει)

Ο υποναύαρχος εα Στ.Φενέκος είπε πως ο Ερντογάν δεν θέλει ούτε πόλεμο ούτε θερμό επεισόδιο και πως αν δεν αποκτήσουμε ΣΤΗΡΙΞΗ από ΕΕ-ΗΠΑ η συμμαχία με Γαλλία είναι μονόδρομος.

Ωραία ανάλυση. Προ καιρού Τουρκικό πολεμικό πλοίο επιχείρησε να εμβολίσει Ελληνικό και ο έμπειρος Έλληνας Κυβερνήτης γύρισε τούμπα την κατάσταση και εμβόλισε αυτός το Τουρκικό. Πως δεν τα βλέπει αυτά και άλλα πολλά και ξεχνά και τα Ίμια και την Κύπρο και όλες τις παραβιάσεις κυριαρχίας (εναέριας κλπ) ο Υποναύαρχος εα;

Πώς προσδοκά αντιμετώπιση της Τουρκικής επιθετικότητας με παρακαλετά σε ξένες δυνάμεις, αγνοώντας, πως Ελληνική Οικονομία και Βουλή είναι υποταγμένες στην Χρεοκρατία;

Αλλά,…, μήπως είναι ο μόνος,…;

 

Στη μνήμη Γιώργου Δελαστίκ και μιας μελλοντικής διάθεσης συνεργασίας
Saturday
17/10/2020
11:00 GMT+2
Κείμενα Γνώμης G-M-R Σταύρ. Μαυρουδέας
0

 

G-M-R-, 17 Οκτωβρίου 2020

 

Μεταφέρουμε εδώ σχόλια (“που δεν χώρεσαν”) επί αναρτήσεων του κ. Σταύρου Μαυρουδέα στην ιστοσελίδα του. Οι σχολιαζόμενες αναρτήσεις αφορούν τα θέματα, “Πρωτοβουλία στήριξης της κοινής έκκλησης για την ειρήνη σε Ελλάδα και Τουρκία” και “Η Δίκη της Χρυσής Αυγής & η πάλη κατά του φασισμού” – Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020, 6μμ, Ανοιχτό Θέατρο Σάρας Μαρκόπουλου”

 

——————————————————

 

———- Forwarded message ———
Από:
Γεώργιος Γρυμπογιάννης <g.g—–is@——-.com>
Date: Σάβ, 3 Οκτ 2020, 10:51
Subject: Πρόβλημα σε ανάρτηση σχολιων
To: Stravros Mavroudeas <
s——@.gr>

 

Stavros Mavroudeas σε 02/10/2020 στις 9:19 πμ

Δεν το συλλαμβάνω το σχόλιο σου Νίκο.

Μου αρέσει!

• Απάντηση

g.g—–is@——-.com σε 03/10/2020 στις 9:35 πμ

Το σχόλιό σας περιμένει έγκριση

Αγαπητέ Σταύρο Μαυρουδέα, στην ανάρτηση για την δίκη της Χρυσής Αυγής έβαλα δύο φορές σχόλιο με το ερώτημα, συνοπτικά το περιγράφω εδώ, τι θα κάνουμε μόλις το δικαστήριο καταλογίσει ευθύνες «σε κάνα δυο» αρνούμενοι να δεχθεί την ύπαρξη συμμορίας (διότι «κοινοβουλευτικές συμμορίες δεν υπάρχουν, ούτε μνημονιακές ούτε άλλες»). Το σχόλιο δεν αναρτήθηκε. Επίσης δεν αναρτήθηκε το παρακάτω σχόλιο επί του ανωτέρω αρθρου:

g.g—–is@——-.com σε 02/10/2020 στις 10:15 πμ

• Το σχόλιό σας περιμένει έγκριση

• ΕΙΡΗΝΗ!ΕΙΡΗΝΗ!

Με 329 υποστηρικτές πολλά θα μπορούσαν να γίνουν(*) για να βάλουμε στην πάντα τα κυβερνοεμπόδια (+μμε-πολιτικοδικαστική διαπλοκή-κεδε-γσεε, τον «Τι κι αν είναι κατοχή» αντιπροσωπευτικό κοινοβουλευτισμό δηλαδή).

Επιλέγετε, και συ αγαπητέ Σταύρο, 329 Ή, 329+;;;

• (*)http://greek-market-research.com/article/ypotagi-i-antistasi-to-stratigiko-diakyveyma-sta-ellinotoyrkika-3-26/

Ροζέ Γκαρωντύ
Tuesday
15/09/2020
13:30 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος G-M-R Ροζέ Γκαρωντύ
0

 

– Από το ΒΙΠΕΡ614/ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΥΡΟΣ 1976 «Ανθρώπινος λόγος»  (του ΡΟΖΕ ΓΚΑΡΩΝΤΥ 31 Δεκεμβρίου 1974):

Αλλά η αυτοδιαχείριση, δηλαδή η διαχείριση από τη βάση δεν περιορίζεται μόνο σ΄ ένα σύστημα συνεταιρισμών: είναι μιά έννοια για την κοινωνία γενικά, στην οποία κάθε άτομο γίνεται κέντρο πρωτοβουλίας, δημιουργίας και ευθύνης σε όλους τους τομείς: της οικονομίας, της πολιτικής, της κουλτούρας. Η έννοια αυτή δεν είναι ούτε ατομικιστική, ούτε ολοκληρωτική, αλλά βασίζεται, για όλες τις κοινωνικές δραστηριότητες, στις κοινότητες της βάσης.

Στον πολιτικό τομέα η Κομμούνα του Παρισιού έδωσε ένα τέτοιο παράδειγμα δημιουργώντας μιά κυβέρνηση « γ ι ά  τον λαό και από τον  λ α ό », χωρίς τη μεσολάβηση, την αντιπροσώπευση της εξουσίας, την αλλοτρίωση, από ένα κοινοβούλιο ή ένα κόμμα. Όλα τα μέτρα της εμπνέονται από τρείς βασικές αρχές:

 

1.- Άμεση δημοκρατία, δηλαδή όχι μεταφορά της εξουσίας στο όνομα μιάς δήθεν αντιπροσωπευτικής εξουσίας ή παροχής πληρεξουσιότητας «εν λευκώ» από τη βάση, αλλά πραγματικής κατανομής της εξουσίας στη βάση.

 

2.- Οικονομική αυτοδιαχείριση, δηλαδή ίδρυση οργανισμών που να μην είναι ούτε ιδιωτικοί ούτε κρατικοί, αλλά να τους διαχειρίζονται ακριβώς εκείνοι που τους χρησιμοποιούν συγκεντρωμένοι σε κοινότητες βάσης.

 

3.- Πολιτική ομοσπονδία που τείνει να υποκαταστήσει τον γιγαντισμό των συγκεντρωτικών εθνικών κρατών με ενότητες σε ανθρώπινη κλίμακα.

 

Αυτή την Κομμούνα του Παρισιού ο Μάρξ και αργότερα ο Λένιν τη θεωρούσαν σαν την πρώτη «σοσιαλιστική δημοκρατία», ενώ η «δικτατορία του προλεταριάτου» είναι η μορφή που παίρνει αναγκαστικά η σοσιαλιστική δημοκρατία, όταν αντιμετωπίζει αντεπαναστατική επίθεση τόσο από το εξωτερικό όσο και από το εσωτερικό. …

 

Η αυτοδιαχείριση δεν πρέπει να συγχέεται με τον συνεργατισμό του Προυντόν, πρώτα – πρώτα γιατί δεν είναι μόνο μιά καινούργια μορφή οργάνωσης και διεύθυνσης της επιχείρησης. Γιατί η δ ι α χ ε ί ρ ι σ η , είτε είναι α υ τ ο διαχείριση από τους ίδιους τους εργαζόμενους, είτε ε τ ε ρ ο διαχείριση (από έναν εργοδότη, ή από μια γενική καπιταλιστική διεύθυνση, ή από μιά συγκεντρωτική κρατική διεύθυνση, όπως γίνεται στο σοβιετικό πρότυπο) δεν αφορά παρά μόνο τα μ έ σ α.

 

Η   α υ τ ο δ ι α χ ε ί ρ ι σ η    τ ω ν    μ έ σ ω ν    όμως δεν έχει πλήρες νόημα παρά μόνο σε μιά κοινωνία βασιζόμενη στον   α υ τ ο κ α θ ο ρ ι σ μ ό    τ ω ν    σ κ ο π ώ ν .

 

Το βασικό πρόβλημα είναι να γίνεται η εκλογή των σκοπών από την κοινωνία συνολικά ξ ε κ ι ν ώ ν τ α ς    α π ό τ η   β ά σ η, και όχι να γίνεται «από πάνω», στο όνομα μιας απόλυτης γνώσης που ισχυρίζεται ότι έχει για βάση της είτε μιά θρησκευτική αποκάλυψη, είτε έναν αιώνιο ορθό λόγο, είτε μιάν «επιστήμη» προσκομιζόμενη στη βάση «από έξω».

 

 

Η G-M-R επισημαίνει: Το ζήτημα της δημοκρατίας στα επαναστατικά κόμματα περιλαμβάνει την αντανάκλαση της κοινωνικής κάθε φορά δημοκρατίας εντός των επαναστατικών κομμάτων, δηλαδή, κατά πόσον οι δημοκρατικά αναπτυσσόμενες και πραγματοποιούμενες κοινωνικές θεματολογίες και πρώτα πρώτα οι θεματολογίες των χώρων εργασίας, βρίσκουν ισόρροπη και προωθητική βέβαια δημοκρατική μεταχείριση εντός των κομμάτων.

Επίσης:

Αξίζουν οι απόψεις του Γκράμσι στο βιβλίο του «τα εργοστασιακά συμβούλια και το κράτος της εργατικής τάξης» εκδόσεις ΣΤΟΧΑΣΤΗΣ Αντονιο Γκράμσι Τόμος Δ, για τα εργοστασιακά συμβούλια (ουσιαστική-σε βάθος ανάληψη αυτοδιαχειριζόμενων εργατικών πρωτοβουλιών στον οικονομικό τομέα): σελ. 91-92 «Ξεκινώντας τώρα από αυτό το κύτταρο, δηλαδή από το εργοστάσιο που το βλέπει σαν ενότητα, σαν πράξη δημιουργίας ενός ορισμένου προϊόντος, φτάνει ο εργάτης στην κατανόηση μιας ολοένα και πιο πλατειάς ενότητας, μέχρι το έθνος, που είναι στο σύνολό του ένας γιγαντιαίος μηχανισμός παραγωγής που χαρακτηρίζεται από τις εξαγωγές και τις εισαγωγές του, δηλαδή από το σύνολο του πλούτου που ανταλλάσσει με ένα ισοδύναμο σύνολο πλούτου που προέρχεται από όλα τα μέρη του κόσμου, από τους πολυάριθμους άλλους γιγαντιαίους μηχανισμούς παραγωγής στους οποίους είναι διαιρεμένος ο κόσμος.Άρα ο εργάτης είναι παραγωγός, επειδή απόχτησε συνείδηση της λειτουργίας του μέσα στην παραγωγική διαδικασία και σε όλους τους αναβαθμούς της: από το εργοστάσιο ως το έθνος και ως τον κόσμο.».

 

 

123..