ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

send email με θέμα: Ο Τσίπρας είχε το κουράγιο να πάρει αποφάσεις προς όφελος της Ελλάδας
Friday
24/11/2017
10:45 GMT+2
Πρόταση Απελευθερωτικής Συνέργειας G-M-R
3

G-M-R,    21-11-2017

Σεβαστοί Αποδέκτες, καλή σας ημέρα,

Για το δημοσίευμα που ακολουθεί η G-M-R κάνει έκκληση για άμεση κοινή απάντηση επωνύμων  και μη, με ταυτόχρονη δημιουργία Απελευθερωτικού Μετώπου Δημοκρατικής Λειτουργίας.
Προτείνουμε η πρώτη υπογραφή να είναι του Σεβαστού Μίκη Θεοδωράκη.

http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/3020250/o-tsipras-iche-to-kouragio-na-pari-apofasis-pros-ofelos-tis-elladas

Στο Παρίσι φτάνει απόψε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανταποκρινόμενος σε μια διπλή γαλλική πρόσκληση και μια διπλή βράβευση. Ο δικηγορικός Σύλλογος Παρισίων (Barreau de Paris) θα τον τιμήσει με το Βραβείο Δέσμευσης στο Ευρωπαϊκό Ιδεώδες (Prix d’engagement européen), το δε πολιτικό περιοδικό Politique Internationale θα του απονείμει το Βραβείο «Πολιτικού Σθένους» (Prix du courage politique).
«Είχε το κουράγιο να πάρει αποφάσεις προς όφελος της Ελλάδας και της Ευρώπης, είναι άνδρας με πεποιθήσεις και θάρρος». Με τα λόγια αυτά ο Πατρίκ Βαζμάν (Wajsman), γενικός διευθυντής και ιδρυτής του περιοδικού Politique Internationale, εξήγησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων την απόφαση της κριτικής επιτροπής του έντυπου, να απονείμει φέτος στον Έλληνα πρωθυπουργό το Βραβείο «Πολιτικού Σθένους».
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τo περιοδικό Politique Internationale είναι μια ιδιαιτέρου κύρους πολιτική επιθεώρηση που ίδρυσε ο Π. Βαζμάν το 1978, με σημαντικές προσωπικότητες στο Δ.Σ. και όπου σημαντικά πολιτικά πρόσωπα επιλέγουν να εκφράσουν απόψεις και ιδέες για τον κόσμο και την ιστορία.
Καταλυτικό στοιχείο για την απόφαση της κριτικής επιτροπής να τιμήσει φέτος τον Έλληνα πρωθυπουργό ήταν, σύμφωνα με τον Π. Βαζμάν, το γεγονός ότι «παρά την τη διαφορετική κατεύθυνση που είχε αρχικά η πολιτική οικογένεια του Α. Τσίπρα, αυτός βρήκε το κουράγιο να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ και την Ευρώπη αποφεύγοντας καταστροφικές συνέπειες για όλους».
«Ένας πραγματικός ηγέτης» πρόσθεσε ο κ. Βαζμάν, θα πρέπει να συγκεντρώνει τρία βασικά στοιχεία: ευφυΐα, καρδιά και θάρρος. Ο Αλέξης Τσίπρας διαθέτει και τα τρία» τόνισε.
Στο ερώτημα τι θα είχε να πει σε αυτούς που ασκούν κριτική στον πρωθυπουργό για πολιτική στροφή, ο Π. Βαζμάν απάντησε: «Πρόκειται για κάτι το πολύ δύσκολο, αλλά πολλοί μεγάλοι άνδρες κάνουν συχνά κάτι τέτοιο: Ο Φρεντερίκ ντε Κλερκ, Πρόεδρος της Ν. Αφρικής, στον οποίο είχαμε επίσης απονείμει το Βραβείο Πολιτικού Σθένους, ήταν προϊόν του ρατσιστικού συστήματος, ήταν όμως αυτός που τελικά διέλυσε το απαρτχάιντ και που άνοιξε την πόρτα της φυλακής στον Μαντέλα.
O Ρίτσαρντ Νίξον, παρ’ ότι μεγάλος αντικομουνιστής, ήταν αυτός που καθιέρωσε τις σχέσεις με την κομμουνιστική Κίνα. Και ο Ισραηλινός Μεναχέμ Μπέγκιν που θεωρείτο σκληρός και “γεράκι”, αυτός έκανε ειρήνη με την Αίγυπτο και παραχώρησε το Σινά», σημείωσε ο Π. Βαζμάν και τόνισε καταλήγοντας: «Οι πραγματικοί ηγέτες είναι άτομα ικανά να κατανοούν το νόημα της ιστορίας και να βάζουν όταν χρειάζεται σε δεύτερη μοίρα τις προσωπικές τους κλίσεις, όπως έκανε και ο Αλέξης Τσίπρας».
Η απονομή του βραβείου από το περιοδικό, θα γίνει αύριο το πρωί σε κεντρικό ξενοδοχείο των Παρισίων.
Θα προηγηθεί πρωινό με τα στελέχη του περιοδικού αλλά και προσκεκλημένους, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν ερωτήσεις στον πρωθυπουργό.
Κατά τη διάρκεια της ημέρας ο πρωθυπουργός αναμένεται να έχει επαφές με επιχειρηματίες και επενδυτές.

****************************************************

Άρθρα, προτάσεις, διαβιβάζονται σε όλους τους αρθρογράφους που περιλαμβάνονται στην ιστοσελίδα καθώς και στους κατόχους των αναρτημένων ιστοσελίδων με σκοπό την αλληλέγγυα συλλογική ενημέρωση και την προώθηση στον Δημοκρατικό Διάλογο(*).
(*) στον Δημοκρατικό Διάλογο, στην Δημοκρατική Δημοσιότητα, δηλαδή στην «σφαίρα όπου ο διάλογος μπορεί να συνεχιστεί και πέραν της στιγμής της απόφασης, και μάλιστα με τρόπο ώστε η επικοινωνιακή εξουσία της κοινής γνώμης να μπορεί να επιβάλλει την αναθεώρηση αποφάσεων» (Albrecht Welmer : «Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΟ ΝΕΩΤΕΡΙΚΟ ΚΟΣΜΟ – Για μια ερμηνευτική του δημοκρατικού πολιτισμού», σελίδα 148, εκδόσεις ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ) .

Με εκτίμηση
G-M-R.

Αισιόδοξος για την τρίτη αξιολόγηση ο Γερούν Ντάισελμπλουμ
Thursday
16/11/2017
01:53 GMT+2
Τράπεζες G-M-R
0

ή …….χρησιμοποιήσαμε πολλά από τα χρήματα του φορολογούμενου, με λάθος τρόπο κατά την γνώμη μου, για να σώσουμε τις τράπεζες……….

CNN Greece, 9/11/2017

ΣΧΟΛΙΟ G-M-R: ακολουθεί σχετική με το δημοσίευμα ανάρτηση του Κώστα Μαντατοφορου (http://greek-market-research.com/article/15321/) για τις δηλώσεις Νταϊσελμπλουμ που ομολογεί πως οι πολίτες πληρώνουν τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών, ενώ σχετικά (και αποδεικτικά) είναι και τα links με αναφορές και αποδεικτικό υλικό του κ. Σπ. Λαβδιώτη.

http://greek-market-research.com/article/οι-ζημιές-των-τραπεζών-βαπτίστηκαν-δη/

http://greek-market-research.com/article/πως-βαπτίστηκαν-οι-ζημιές-των-τραπεζώ/

 

Την αισιοδοξία του για την έκβαση της τρίτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος εξέφρασε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ μιλώντας στις Βρυξέλλες σε ευρωβουλευτές μέλη της Επιτροπής Απασχόλησης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Απαντώντας σε ερωτήσεις ευρωβουλευτών ο κ. Ντάισελμπλουμ σημείωσε ότι η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα έχει βελτιωθεί σημαντικά χάρη στις μεταρρυθμίσεις που έχουν εφαρμοστεί αλλά και στην αλληλεγγύη των εταίρων της και ότι το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί τον Αύγουστο του 2018.

(more…)

Αυτεπάγγελτη δίωξη για επιθέσεις σε συμβολαιογράφους
Wednesday
08/11/2017
22:46 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος G-M-R
0

Τετάρτη, 8/11/2017

ΣΧΟΛΙΟ G-M-R: Όσο η όποια αντιμνημονιακή αντεπίθεση παραμένει “light” και ξέχωρη από ένα μεγάλο μη κομματικό μέτωπο (κοινώς όποια παραμένει και διστακτική και “κομματική”) από δικαιική-δικονομική-αγωνιστική άποψη, τόσο Ένοχοι και Συνένοχοι ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΟΝΤΑΙ .

 

Όπως μεταδίδει η Καθημερινή, σε σύσκεψη στο υπουργείο Δικαιοσύνης, παρουσία του υπουργού Σταύρου Κοντονή, του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, και του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, Δημήτρη Λιάκου, τα μέτρα που θα ληφθούν άμεσα θα είναι:

Σειρά ρυθμίσεων ώστε να προστατευτούν οι συμβολαιογράφοι που δέχονται επιθέσεις κατά τη διενέργεια πλειστηριασμών προωθεί η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να σταματήσει η αποχή τους αφενός, και αφετέρου να εκκινήσει η ηλεκτρονική διαδικασία.

Όπως μεταδίδει η Καθημερινή, σε σύσκεψη στο υπουργείο Δικαιοσύνης, παρουσία του υπουργού Σταύρου Κοντονή, του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, και του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, Δημήτρη Λιάκου, τα μέτρα που θα ληφθούν άμεσα θα είναι:

  • Αυστηροποίηση της νομοθεσίας για την προστασία των συμβολαιογράφων που δέχονται επιθέσεις κατά την άσκηση του λειτουργήματος τους.
  • Αυτεπάγγελτη δίωξη για τα σε βάρος τους εγκλήματα και όχι κατόπιν μηνύσεώς τους, όπως ισχύει ως σήμερα.
  • Αυξημένα μέτρα ασφάλειας σε Ειρηνοδικεία Αθήνας Θεσσαλονίκης και σε άλλες πόλεις όπου θα διενεργούνται πλειστηριασμοί
  • Και βελτιώσεις στη διαδικασία πλειστηριασμών το αμέσως προσεχές διάστημα.

Μετά τη σύσκεψη, τα μέτρα αυτά θα αποτιμηθούν από το διοικητικό συμβούλιο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών και εξ αυτού θα κριθεί η τύχη της αποχής των συμβολαιογράφων που αποφασίστηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις επιθέσεις που δέχονται τελευταία.

(more…)

Έκπληκτοι όλοι με τα “λάθος” στοιχεία του προϋπολογισμού
Tuesday
07/11/2017
15:28 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος G-M-R
0

 

ΣΧΟΛΙΟ G-M-R:    ΠτΒ, Κυβερνητικοί Εγκληματίες και συνένοχοι “επιστήμονες” τσακώνονται ενώ σκοτώνουν Πατρίδα και Λαό. ΕΜΕΙΣ;

 

Έκπληκτος δηλώνει ο Νίκος Βούτσης για τα λάθος στοιχεία από το Γραφείου Προϋπολογισμού

«Δεν είναι δυνατόν να γίνεται κινδυνολογία περί χρεοκοπίας»

Για λάθος του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής κάνει λόγο και ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης για το τελικό συμπέρασμά του ότι χωρίς ελάφρυνση χρέους η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει.

Ειδικότερα αναφορικά με το στοιχείο που αναφέρεται στην τριμηνιαία Έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού στη Βουλή, με συντονιστή τον κ. Παναγιώτη Λιαργκόβα, για επιβάρυνση με τόκους 84,3 δισ. ευρώ στο χρονικό διάστημα 2020-2026, ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης δήλωσε ότι: «Η συνηγορία και η συνδρομή για την αναγκαία αναδιάρθρωση του χρέους, στην κρίσιμη μάλιστα περίοδο που η ελληνική κυβέρνηση έχει προχωρήσει στις σχετικές διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς και αναμένονται θετικές εξελίξεις το προσεχές διάστημα, δεν είναι δυνατόν να γίνονται με διογκωμένα στοιχεία από πίνακες της χρήσης του έτους 2013 και με την κινδυνολογία περί χρεοκοπίας. Εκφράζω την έκπληξή μου για τη χρήση μη έγκυρων στοιχείων και τη συνακόλουθη δημιουργία επικοινωνιακών εντυπώσεων».

«Πρόκειται για λάθος», ανέφερε στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σχολιάζοντας τις εκτιμήσεις του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, για το ύψος των τόκων που καλείται να πληρώσει η Ελλάδα τα επόμενα χρόνια.

(more…)

Αποκάλυψη Πολ Τόμσεν: Η κυβέρνηση του Αλ. Τσίπρα ήταν η πρώτη που συμφώνησε σε περικοπές συντάξεων!
Tuesday
24/10/2017
20:23 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος G-M-R
0

ΣΧΟΛΙΟ G-M-R: Αναρτούμε ως ντοκουμέντο αλληλοεπίρριψης ευθυνών για το έγκλημα.

Αποκάλυψη Πολ Τόμσεν: Η κυβέρνηση του Αλ. Τσίπρα ήταν η πρώτη που συμφώνησε σε περικοπές συντάξεων!

Το ΔΝΤ αποδέχθηκε την αύξηση φόρων που ζήτησαν οι Ευρωπαίοι

Μια ιδιαίτερα αποκαλυπτική συνέντευξη δίνει στην αυστριακή εφημερίδα Der Standard o επικεφαλής του Ευρωπαϊκού γραφείου του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν, στην οποία τονίζει ότι το ΔΝΤ επιχειρηματολογούσε κατά της στρατηγικής της αύξησης των φορολογικών βαρών, ενώ αποκαλύπτει ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα ήταν από η πρώτη, από τις δύο προηγούμενες επί μνημονίων, η οποία συμφώνησε για «μεταρρυθμίσεις», δηλαδή περικοπές στις συντάξεις.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η επέκταση των ωριμάνσεων, το οποίο συζητείται, αρκεί αλλά θα πρέπει να είναι σημαντική «όχι όμως και 100 χρόνια» όπως σημειώνει, ενώ υπογραμμίζει ότι πλέον οι Έλληνες θέλουν να πάρουν μια ανάσα, προκειμένου να ολοκληρώσουν τις μεταρρυθμίσεις:

«Αυτό που ζητάμε είναι χώρος για τους Ελληνες να αναπνεύσουν, ώστε να ολοκληρώσουν τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται και να ανακάμψουν», σημειώνει ο κ. Τόμσεν απαντώντας στην ερώτηση για το πώς μπορεί να εξηγηθεί στον αυστριακό φορολογούμενο ότι πρέπει να γίνει ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Τόμσεν εκτιμά, μιλώντας στην εφημερίδα, ότι οι Αυστριακοί πολίτες θα πάρουν όλα τα δανεικά πίσω. «Η Ελλάδα έχει κάνει πολλά, κατάφερε εντυπωσιακή δημοσιονομική προσαρμογή. Τώρα η χώρα χρειάζεται μεγαλύτερες προθεσμίες για να αποπληρώσει τα χρέη της και μία περίοδο στην οποία θα επωφεληθεί από μορατόριουμ πληρωμών».

Ο αξιωματούχος δεν παρέλειψε να αφήσει και τις αιχμές τους για τους Ευρωπαίους, υποστηρίζοντας ότι ”συμφώνησαν σε στόχους που ήταν ”άσκοπα φιλόδοξοι”. «Εμείς, ως ΔΝΤ, το αποδεχθήκαμε. Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, όταν οι αριθμοί άρχισαν να αποκλίνουν όλο και περισσότερο από τους στόχους, επισημάναμε ότι κάτι πηγαίνει λάθος. Είπαμε: Χωρίς αυτά τα πρόσθετα μέτρα, αυτά που συμφωνήσατε δεν μπορούν να επιτευχθούν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο προέκυψε η εντύπωση ότι αυτές ήταν οι κατευθυντήριες γραμμές μας – αλλά δεν ήταν».

O επικεφαλής του ΔΝΤ στην Ευρώπη υπογραμμίζει, εξάλλου, ότι το Ταμείο πάντα ήταν κατά της αύξησης της φορολογίας. «Πάντα επιχειρηματολογούσαμε ότι η στρατηγική της αύξησης των φορολογικών βαρών δεν πρόκειται να έχει αποτέλεσμα εάν δεν διευρυνθεί η φορολογική βάση. Οι φορολογικές διοικήσεις στην Ελλάδα έχουν αποτύχει δραματικά γιατί δεν έχουν κάνει κάτι προς αυτή την κατεύθυνση. Άλλη μία ανησυχία αφορά τις συντάξεις: προκειμένου να μην τις μειώσουν οι ελληνικές κυβερνήσεις αποδέχθηκαν σχεδόν κάθε άλλη περικοπή δαπάνης. Στο σημείο όμως που δημιουργήθηκαν μεγάλα προβλήματα στα νοσοκομεία και η αστυνομία να λέει ότι δεν έχει χρήματα για να αλλάξει λάστιχα στα περιπολικά! Γενικά οι δαπάνες συγκρατήθηκαν με έναν μη διατηρήσιμο τρόπο. Γι αυτό και εμείς, ως ΔΝΤ, απαιτούμε εδώ και χρόνια μεταρρυθμίσεις τόσο στη φορολογία όσο και στο συνταξιοδοτικό σύστημα. Και τελικά η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Τσίπρα επιτέλους συμφώνησε».

ΠΗΓΗ:

 

Μποναμάς πρόκληση: Αναδρομικά στους πρώην βουλευτές ενώ ο λαός στενάζει
Monday
23/10/2017
00:40 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος G-M-R
0

G-M-R,       22/10/2017

Να δοθούν, να δοθούν, και στους νυν (βουλευτές) και στους επόμενους,…, για τη σωτηρία αντιπροσωπευτικού κοινοβουλευτισμού-τραπεζοκρατίας-χρεοκρατίας.

Σχετικό ερώτημα:

Μήπως φάνηκε υποψήφιος βουλευτής-αγωνιστής αρνούμενος οποιαδήποτε αμοιβή-αποζημίωση πριν απελευθερωθεί η πατρίδα;

http://newpost.gr/oikonomia/635259/mponamas-proklhsh-anadromika-stoys-prwhn-boyleytes-enw-o-laos-stenazei

Κοζάνη: H Μεταλιγνιτική εποχή είναι εδώ!!!
Sunday
22/10/2017
22:05 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος G-M-R
1

ΣΧΟΛΙΟ G-M-R : H Μεταλιγνιτική εποχή είναι εδώ; ή μήπως είναι εδώ η αδιαφορία των υπευθύνων που δεν είδαν (όπως ο καλός συνεργάτης και αγωνιστής Νίκ. Στεφανής προ εικοσαετίας) και δεν εξέτασαν άλλες μορφές επεξεργασίας και εκμετάλλευσης του Λιγνίτη όπως π.χ. Αεριοποίηση;

Κοζάνη: H Μεταλιγνιτική εποχή είναι εδώ!!!

Η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής προσκεκλημένη του περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας, Θ. Καρυπίδη, συνεδρίασε το Σάββατο [21/10] στην Κοζάνη. Μια εξαιρετική συζήτηση, με σκληρές διαπιστώσεις και γόνιμες προτάσεις με την παρουσία φορέων και εκπροσώπων της περιοχής. Στο επίκεντρο της συζήτησης η αγωνία για την προστασία του περιβάλλοντος στην ιδιαίτερα επιβαρυμένη περιοχή μας, το ζήτημα των μετεγκαταστάσεων και βέβαια το αναπτυξιακό μοντέλο που θα ακολουθήσει η περιοχή, στην μεταλιγνιτική εποχή που ήδη διανύει. Η στήριξη της προσπάθειας της ΔΕΗ, αλλά και η συνύπαρξη της επιχείρησης με την περιοχή όπου δραστηριοποιείται τα τελευταία 60 χρόνια. Το αναπάντητο ακόμη ζήτημα της αξιοποίησης της βιομηχανικής κληρονομιάς. Μια βραδιά που απέδειξε πλέον ηχηρά πως η Μεταλιγνιτική εποχή για τις Π.Ε. Κοζάνης και Φλώρινας, είναι εδώ.

Πηγή

 

Οι συμβολαιογράφοι καταδικάζουν τις επιθέσεις σε βάρος τους
Thursday
19/10/2017
22:59 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος G-M-R
1

19 – Οκτ. – 2017

ΣΧΟΛΙΟ G-M-R: “Οι συμβολαιογράφοι διενεργούν πλειστηριασμούς στα πλαίσια των καθηκόντων τους”

Μήπως οι συμβολαιογράφοι θα ήθελαν να μας ενημερώσουν για τα προ και μετά του 2009, αριθμητικά (ποσοτικά) στοιχεία αριθμών πλειστηριασμών, τιμων εκπλειστηριαζομένων ακινήτων ανά τις ειδικότερες κατηγορίες, μεγέθους-αξιας ακινήτων σε συνδυασμό και με τις κατηγορίες (κατάσταση τους προ και μετά 2009) των οφειλετών των οποίων τα ακίνητα εκπλειστηριάζονται;

Γιατί επ’ αυτών θα λογοδοτήσουν για παράβαση του όρκου καθήκοντος, αν ποτέ, βεβαίως, τα αντιμνημονιακά σχήματα πάψουν να πολιτεύονται και αποφασίσουν να ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ. (εδώ η σχετική ανάρτηση)

——————————————————————————-

Την καταδίκη τους για την «επίθεση ομάδας κουκουλοφόρων» (σσ συλλογικότητα Ρουβικώνα) στα γραφεία του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου και Δωδεκανήσου, εκφράζουν κατηγορηματικά, με ομόφωνη απόφαση τους τα μέλη του Συλλόγου, καθώς και για «την άσκηση οποιασδήποτε μορφής βίας (σωματικής ή λεκτικής) στρεφόμενης είτε κατά των συμβολαιογράφων που διενεργούν πλειστηριασμούς στα πλαίσια άσκησης των καθηκόντων τους είτε κατά του προέδρου τους Γεώργιου Ρούσκα».

Παράλληλα, οι συμβολαιογράφοι σε σχετική ανακοίνωσή τους απαιτούν, για μια ακόμη φορά από την Πολιτεία, να μεριμνήσει για την εφαρμογή των νόμων και την προστασία του συμβολαιογράφου, «τον οποίο αυτή ορίζει άμισθο δημόσιο λειτουργό, του εκχωρεί μέρος της άσκησης κρατικής εξουσίας και τον υποχρεώνει στην εκτέλεση των καθηκόντων του».

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Sunday
15/10/2017
11:26 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος G-M-R
0

ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Απλά ερωτήματα προς τον κ. Ζαφειράτο
Sunday
15/10/2017
11:21 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος G-M-R
3

15 Οκτωβρίου 2017

ΣΧΟΛΙΟ G-M-R: Μετά από παράκληση του καλού φίλου και αγωνιστή Νίκου Στεφανή, ο οποίος παρακολουθεί με σοβαρότητα και επιμέλεια τα ενεργειακά θέματα, σημαντικού τομέα (όπως και το νόμισμα) συσχετιζόμενου με την Εθνική Ανεξαρτησία, αναρτούμε την ανοιχτή επιστολή του Αρχιμανδρίτη ΧριστόδουλουΑγγελόγλου προς τον κλαδάρχη επιθεώρησης περιβάλλοντος και πρώην Γ.Γ. Υπ. Ανάπτυξης κ.Ζαφειράτο.

 

Κύριε Ζαφειράτο, επί αρκετά χρόνια οι εγκρίσεις, άδειες, γνωμοδοτήσεις που εγκρίθηκαν για την «Ελληνικός Χρυσός», ανέφεραν: «Πληροφορίες: Ιωάννης Ζαφειράτος». Ως εκ τούτου, εν όψει ενός γόνιμου δημοσίου διαλόγου, καθότι συνεχίζετε όχι μόνο γνώσεις να προσφέρετε προς «πολέμιους» και «υπέρμαχους» της επένδυσης, αλλά εσχάτως και συμβουλές, σπεύδουμε λοιπόν και εμείς καλοπροαίρετα πριν ξεκινήσουμε τον διάλογο ή έστω και «μονόλογο», να σας ρωτήσουμε για απλά θέματα, που δεν αφορούν τις τεχνικές μεθόδων μεταλλουργίας κ.λ.π. και πιστεύουμε ότι θα μας απαντήσετε χωρίς υπεκφυγές, αφού απαντάτε πρόθυμα στους πολέμιους συνεργάτες σας, αλλά και στους φίλους σας υπέρμαχους, και φυσικά το πράττουμε, υπακούοντας στη συμβουλή σας: «Μάθετε πρώτα την αλήθεια».

Ερώτημα 1ο :

Μετά την κύρωση του Ν.3220/2004, άρχισαν να ισχύουν οι συμβατικές υποχρεώσεις των δύο συμβαλλομένων μερών, δηλ. του ελληνικού δημοσίου και της εταιρείας. Βάσει του άρθρ. 3.2, η εταιρεία υποχρεούτο μέχρι τις 28-1-2006 να καταθέσει πλήρες και ολοκληρωμένο επενδυτικό σχέδιο, με όλες τις τεχνικές μελέτες και για τη μεταλλουργία χρυσού. Βάσει δε του άρθρ. 3.3 ο έτερος συμβαλλόμενος, το ελληνικό δημόσιο, υποχρεούτο να εξετάσει το υποβληθέν επενδυτικό σχέδιο και «το αργότερο έως 28-1-2007 να εγκρίνει το επενδυτικό σχέδιο και να εκδώσει όλες τις απαιτούμενες άδειες και εγκρίσεις». Εδώ, λοιπόν, βάσει του Ν.3220/2004 έχουμε έναν συμβαλλόμενο που υποχρεούται να υποβάλει το επενδυτικό σχέδιο, και τον έτερο συμβαλλόμενο που υποχρεούται να το ελέγξει και να το εγκρίνει ή να το απορρίψει. Είναι λογικό, λοιπόν, ο ελέγχων να είναι ανώτερος ή έστω ίσος στην τεχνογνωσία με τον υποβάλλοντα το σχέδιο, σε διαφορετική περίπτωση γίνεται κατανοητό ότι θα υπάρξει πρόβλημα. Πείτε μας λοιπόν:

α) Ποια είναι η υπηρεσία η οποία ορίσθηκε ως υπεύθυνη για την πραγματοποίηση του ελέγχου στο επενδυτικό σχέδιο και λοιπές μελέτες μεταλλουργίας της εταιρείας; β) Σ’αυτή την υπηρεσία, ποιος ήταν ο υπεύθυνος και αρμόδιος υπάλληλος ο οποίος διέθετε την τεχνογνωσία επί των εφαρμόσιμων μεθόδων μεταλλουργίας, που ορίσθηκε να πραγματοποιήσει τον έλεγχο του επενδυτικού σχεδίου και των τεχνικών μελετών της μεταλλουργίας;

Ερώτημα 2ο :

α) Η «αποικιακού» χαρακτήρα σύμβαση μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» και η συμβολαιογραφική της πράξη, έγινε ενώπιόν σας; β) Έγινε σε γραφείο δικού σας συγγενή; γ) Είχατε συμβολή στην σύνταξη αυτής της συμβάσεως; Και υπό ποια ιδιότητα;

Ερώτημα 3ο :

Ως πρώην τεχνικός σύμβουλος και μελετητής της ΤVX, γνωρίζατε το 2006 ότι για τα δυσκατέργαστα συμπυκνώματα της Ολυμπιάδος, δεν μπορεί να εφαρμοσθεί η μέθοδος flash smelting;

Ερώτημα 4ο :

Καθόλη την διαδρομή της αδειοδότησης, αντιληφθήκατε να επιχειρείται εξαπάτηση από κάποιο συμβαλλόμενο μέρος; Εκτός από το να πείτε μία γνώμη, το καταγγείλατε σύμφωνα με το άρθρο 36 Κ.Π.Δ. εκεί όπου ο νόμος ορίζει;

Ερώτημα 5ο :

Σήμερα έχετε την γνώση να βεβαιώσετε για το εάν μπορεί να εφαρμοσθεί με ασφάλεια η μέθοδος του “flash smelting” σε συμπυκνώματα αρσενικού (As) 8%, όπως είναι αυτά της Ολυμπιάδος;

Αυτά προς το παρόν και αναμένουμε τις δημόσιες απαντήσεις σας.

 

123..