ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Αφιέρωμα στο Βορειοηπειρωτικό και στον Κωνσταντίνο Κατσίφα, Τιμής Ενεκεν.
Sunday
09/12/2018
16:35 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος G-M-R Ηχητικά Κων. Κατσίφας
0

G-M-R , 3 Δεκ. 2018

Αφιέρωμα στο Βορειοηπειρωτικό και στον Κωνσταντίνο Κατσίφα, Τιμής Ενεκεν.

Από την εκπομπή 03-12-2018,  “Eμείς οι Έλληνες” του Λ. Καλαρρύτη στο 90.1 Παραπολιτικά FM.

Στην εκπομπή ακούγονται συνεντεύξεις της κας Ερμιόνης Κατσίφα (αδερφής του Κων. Κατσίφα), κου Πέτρου Γαλάτουλα (πρόεδρος Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης ), κου  Αχιλέα Σύρμου (νέος ιστορικός, υποψήφιος διδάκτωρ φιλολογίας στο Παν/μιο Ιωαννίνων, Βορειοηπειρώτης, συγγραφεύς βιβλίου νεοελληνική γλώσσα και νεοελληνικά κείμενα της γ’ γυμνασίου για τα σχολεία ελληνικής εθνικής μειονότητας  στη Βόρειο Ήπειρο) και κου Χαράλαμπου Μηνάογλου (διδάκτωρ νεώτερης ιστορίας του Tμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας του Ε.Κ.Π.Α.).

 

ΙΝΚΑ Κεφαλονιας & Ιθάκης: Συμμετοχή στο διάλογο για τους υπερχρεωμένους
Thursday
06/12/2018
20:22 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος G-M-R ΙΝΚΑ Κεφαλ.-Ιθακη
0

 

 

1970

Μέλος του ΙΝΚΑ/ΓΟΚΕ ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Αργοστόλι Τηλ. 26710 81602 email: inka.kefalonias_ithakis@yahoo.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 3/12/2018

Η Ένωση καταναλωτών Κεφαλονιάς & Iθάκης χαιρετίζει την πρόσκληση του Επιμελητηρίου να ανοίξει το θέμα των υπερχρεωμένων και της άγριας φορολογίας.

Η Ένωση μας ασχολήθηκε με νομικούς τρόπους επίλυσης ατομικών προβλημάτων στα δικαστήρια, για δανειολήπτες, οφειλέτες προς ΟΑΕΕ και άλλους υπερχρεωμένους από το 2013. Κατ’ επανάληψη, έχουμε γράψει ότι η λύση ή θα είναι πολιτική ή θα χαθούμε και θα μετατραπούμε σε δούλους μέσα στην ίδια μας την πατρίδα. Και πολιτική είναι η λύση, όταν ο μέγιστος αριθμός πολιτών, που υποφέρει, αποφασίζει να σμίξει για να αντιμετωπίσουν μαζί τα κοινά προβλήματα. Η άγρια φορολογία και η υπερχρέωση αφορά τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού. Σμίγουμε με βάση τα κοινά μας προβλήματα και τα κοινά μας συμφέροντα. Σμίγουμε για να αποφασίσουμε μαζί, σεβόμενοι ο καθένας τον άλλον και τις απόψεις του.

Η πρωτοβουλία του Επιμελητήριου είναι ο άριστος τρόπος ενός δυνατού ξεκινήματος.

Καλούμε τα μέλη μας και όλους όσους μαζί προσπαθούμε αυτά τα χρόνια, να δηλώσουν συμμετοχή στη συζήτηση, που ξεκινά το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς. Αν όσοι πλήττονται από την άγρια τοκογλυφία και την άγρια φορολογία, δεν αποφασίσουμε να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας, δεν υπάρχει μέλλον. Θα συνεχίσουμε να χάνουμε ό,τι έχουμε και δεν έχουμε.

Η αλλαγή της ζωής μας, χρειάζεται μόνο την αποστολή ενός email ή ένα τηλεφώνημα στα

chamberk@otenet.gr και 2671022253

Όσο περισσότεροι δηλώσουμε συμμετοχή στο διάλογο, τόσο πιο κοντά μας θα έρχεται η λύση.

Η Πρόεδρος

Πέρσα Μαρκαντωνάτου.

Οι Κλούνεϊ ιδρύουν παρατηρητήριο δικαστικών συστημάτων
Thursday
06/12/2018
14:21 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος G-M-R
0

 

 

G-M-R, 6 Δεκ. 2018

 

To Ίδρυμα για τη δικαιοσύνη των Τζορτζ και Αμάλ Κλούνεϊ ανακοίνωσε σήμερα την παγκόσμια πρωτοβουλία TrialWatch, η οποία θα εστιάζει στην παρακολούθηση δικών στις οποίες υπάρχει κίνδυνος κατάχρησης και θα αξιολογεί εθνικά δικαστικά συστήματα.

Σε συνεργασία με τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Κολούμπια και τον Αμερικανικό Δικηγορικό Σύλλογο, η TrailWatch θα εκπαιδεύει ένα διεθνές δίκτυο παρατηρητών δικαστηρίων, συμπεριλαμβανομένων μη δικηγόρων, των οποίων οι αναφορές θα χρησιμοποιούνται από νομικούς εμπειρογνώμονες για την βαθμολόγηση των δικών, σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές. Αρκετοί δικηγόροι και ακαδημαϊκοί μετέχουν στην TrialWatch.

(more…)

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2018, …διαφορετικά
Thursday
06/12/2018
00:31 GMT+2
Κείμενα Γνώμης G-M-R
0

 

Αγαπητοί συμπολίτες, συναγωνιστές, επιστήμονες, μέλη και φίλοι σχημάτων,

Σας ευχόμαστε ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ (1ο συνημμένο).

Σας ενημερώνουμε (2ο συνημμένο) πως ο σεβαστός Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, μας θέτει προ των πατριωτικών ευθυνών μας, οπότε έχουμε έναν σοβαρό και θεσμικά κατοχυρωμένο λόγο να ανταποκριθούμε, σπάζοντας και το μέχρι στιγμής, “Ο καθένας χώρια” και τον διαρκώς προεκλογικό μεταξύ μας διαγκωνισμό.

Σας ενημερώνουμε (3ο συνημμένο) για την από αριστερά προς την αριστερά πρόταση των Κ. Λαπαβίτσα – Σ. Κουβελάκη, που την βρίσκουμε τόσο καλή για εφαρμογή αντιστασιακής-απελευθερωτική συνέργειας μεταξύ αριστερών, όσο ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ καλή την βρίσκουμε, ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ με την περισσότερο αναλυτική (αλλά στηριζόμενη στην ίδια Δημοκρατική Βάση), πρόταση του 4ου συνημμένου, πρόταση που αφορά και ΕΝΩΝΕΙ, Αριστερούς, κομμουνιστές (εκ του communis=κοινός), Πιστούς της Ορθοδοξίας, Πατριώτες, Επιστήμονες Πιστούς στην Επιστήμη, Ανέργους και Εργάτες.

Αγαπητοί Πατριώτες, το μόνο που μπορεί να μας χωρίσει είναι υπερεκτίμηση τυχόν διαφορών εντός του αντιμνημονιακού χώρου, έναντι του μεγαλείου της απελευθερωτικής ευθύνης.

Το πλαίσιο των δυο συνημμένων προτάσεων δεν δίνει χώρο για καμιά τέτοια υπερεκτίμηση, ούτε για λειψό συναγωνιστικό ήθος. Τυχόν διαφορές θα επιλύονται, στη βάση της δικαιϊκής παράθεσης δικονομικών και οικονομικών (και λοιπών επιστημονικών) τεκμηριώσεων (πραγματογνωμοσύνη της κατάστασης σε εύρος και βάθος) και της δημοκρατικής αντιμνημονιακής συμμετοχής=τελικός κριτής.

Προτεινόμενη μορφή δημοκρατικής συμμετοχής: Εκκλησίες του Δήμου ΠΑΝΤΟΥ, Εκκλησίες του Δήμου ΠΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, Πιστών και Αριστερών, Πλουσίων και Πτωχών, Επιστημόνων και κάθε Εργαζόμενου, ΟΛΩΝ ΑΝΤΙ-ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ.

Υ.Γ. άξιο λόγου το εις το 5ο συνημμένο δημοσίευμα του καθηγητή κου Μπιτζιλέκη για την αποκαταστατική έναντι του άδικου ΑΜΥΝΑ. 

Κωνσταντοπούλου στο «Ακραίως»: Η «Πλεύση Ελευθερίας» θα κατέβει ανεξάρτητη στις εκλογές
Sunday
02/12/2018
20:06 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος G-M-R Ζωή Κωνσταντοπούλου
0

 

Σχόλιο G-M-R:   Το μεγάλο ολίσθημα δεν είναι (από μόνο του) το ότι η Πλεύση Ελευθερίας απασχολείται τόσο πολύ για την είσοδό της στην (“τι κι αν είναι Κατοχική”) βουλή και μάλιστα ΜΟΝΗ της, χωρίς να αισθάνεται την ανάγκη να μας πει απλά, ήρεμα, με ειλικρίνεια, τι εμπόδισε μια ΕΣΤΩ ΑΝΤΙ-ΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΝΩΣΗ κομμάτων και σχημάτων.

Όμως, τα βαθύτερα αίτια του εκ μέρους όλων των αντιμνημονιακών πολιτευομένων διαρκούς προεκλογικού ΔΙΑΓΚΩΝΙΣΜΟΥ (στην ποδιά του “τι κι αν είναι Κατοχικός” Αντι-προσωπευτικού Κοινοβουλευτισμού), συμπυκνούνται στην ιδεολογική-οργανωτική-ωφελιμιστική, εξάρτηση, από αυτό το προπύργιο του καπιταλισμού. Συμπυκνούνται δηλαδή, στην καθολική εξάρτηση από τον Αντι-προσωπευτικό Κοινοβουλευτισμό, με την Αντι-προσώπευση να αλωνίζει συνδικαλισμό, τοπική “αυτοδιοίκηση”, επιμελητήρια, σχολεία και πανεπιστήμια, μέχρι και Εκκλησία.

 

 

G-M-R, 2 Δεκ. 2018

 

«Η Πλεύση Ελευθερίας θα κατέβει ανεξάρτητα και αυτόνομα στις εκλογές. Είμαστε κάτι διαφορετικό. Δεν επιδιώκουμε να γίνουμε ένα κόμμα σαν τα άλλα. Οι παλιές συνταγές δεν μας αφορούν. Θέλουμε να ενεργοποιήσουμε πολίτες και άτομα που θέλουν να αλλάξουν τη ζωή τους και να αλλάξουν τη χώρα».

Αυτά τόνισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου μιλώντας στο «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Πράγματα που δεν πιστεύω δεν θα τα κάνω και δεν θα τα υποστηρίξω», ξεκαθάρισε η κ. Κωνσταντοπούλου.

«Ο κ. Βαρουφάκης θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις για πάρα πολλά πράγματα. Στη διαπραγμάτευση δε χρησιμοποίησε τα πορίσματα της επιτροπής αλήθειας του δημοσίου χρέους. Γιατί παραιτήθηκε την επομένη του όχι;», πρόσθεσε.
Ξεκαθάρισε ακόμα πως «δεν αντιλαμβάνομαι ως δικό μου συμφέρον την πάση θυσία είσοδο της “Πλεύσης Ελευθερίας” στη Βουλή».

(more…)

«Κίτρινα Γιλέκα»: Στην «σημαδεμένη» Αψίδα του Θριάμβου ο Μακρόν
Sunday
02/12/2018
19:32 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος G-M-R
0

 

Σχόλιο G-M-R:   Εδώ έχουμε μεγάλη εξέγερση, που πολιτικάντες, υποτιθέμενοι αριστεροί, σαν τον Μελανσόν, δεν θέλουν και δεν μπορούν να βοηθήσουν.

Ζητούν περισσότερη Δημοκρατία!


Ζητούν:

1)  Το άνοιγμα μιας γενικής συζήτησης για τη φορολογία και τα κοινωνικά θέματα.
2)  Τη μελέτη των δυνατοτήτων μετακίνησης στην περιφερειακή Γαλλία με τη διοργάνωση συζητήσεων σε κάθε περιοχή.
3)  Τη διοργάνωση τακτικών δημοψηφισμάτων για τους μεγάλους κοινωνικούς προσανατολισμούς της χώρας.
4)  Την υιοθέτηση του αναλογικού εκλογικού συστήματος ώστε να εκπροσωπείται σωστότερα ο λαός στο Κοινοβούλιο. Επιπλέον, άμεσα και χωρίς προϋποθέσεις ζητούν:
5)  Το πάγωμα των φόρων στα καύσιμα και την ακύρωση της επιπλέον επιβάρυνσης στους τεχνικούς ελέγχους των αυτοκινήτων.
6)  Προσθέτουν ότι καταδικάζουν κάθε μορφή βίας και εκτιμούν ότι «η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να απαντήσει στον θυμό με μια εγωιστική πολιτική αδιεξόδου».
7)  Κάνουν τέλος ένα νέο άνοιγμα διάλογου με την κυβέρνηση καταλήγοντας ότι επιθυμούν «μια γρήγορη συμφωνία για να ανακτήσει η οικονομία τη δύναμή της πριν από τις γιορτές».
Και σημειώνουν ότι

8)  «είναι στη διάθεση του πρωθυπουργού για μια πρώτη συνάντηση».

 

 

 

 

G-M-R, 2 Δεκ. 2018

 

Επιθεώρησε το «βομβαρδισμένο τοπίο» μετά τα χθεσινά επεισόδια, που προκάλεσαν 133 τραυματισμούς και σχεδόν 400 συλλήψεις – Ακολούθησε έκτακτη σύσκεψη στο Ελιζέ – Τι ζητούν τα «κίτρινα γιλέκα» που υποστηρίζονται από το 80% των Γάλλων

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αμέσως μετά την επιστροφή του σήμερα, από την Αργεντινή επισκέφτηκε την Αψίδα του Θριάμβου, προκειμένου να εκτιμήσει τις ζημιές που προκάλεσαν οι διαδηλωτές στο διάσημο διεθνώς μνημείο, κατά την χθεσινή ημέρα των ταραχών στην γαλλική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με τηλεοπτικά πλάνα, έγιναν λεηλασίες στο εσωτερικό του μνημείου, ενώ στο εξωτερικό του τμήμα γράφτηκαν συνθήματα με σπρέι κατά του καπιταλισμού, αλλά και σλόγκαν με κοινωνικά αιτήματα.

 
133 τραυματίες – Σχεδόν 400 συλλήψεις

Με χαρακωμένη όψη ξύπνησε σήμερα το Παρίσι, από τις πράξεις πρωτοφανούς βίας στις οποίες κατέληξε η «δράση Νο ΙΙΙ» των κίτρινων γιλέκων, που για τρίτη φορά κατέβηκαν να διαμαρτυρηθούν στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας.

Τα βίαια επεισόδια, που σημειώθηκαν χθες, Σάββατο, προκάλεσαν τον τραυματισμό 133 ανθρώπων ενώ 378 τέθηκαν υπό προσωρινή κράτηση, σύμφωνα με έναν απολογισμό που ανακοινώθηκε σήμερα από την αστυνομία. Συνολικά η αστυνομία προέβη σε 412 προσαγωγές.

Από τους 133 τραυματίες, 23 ανήκουν στις δυνάμεις της τάξης.

Ολόκληρη τη χθεσινή ημέρα, το Παρίσι έγινε το θέατρο σοβαρών βίαιων επεισοδίων, τα οποία σημειώθηκαν κυρίως στις δυτικές συνοικίες και στο κέντρο της πρωτεύουσας. Για ακόμα μια φορά, τα Ηλύσια Πεδία μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης. Αρχικά το επίκεντρο ήταν η Αψίδα του Θριάμβου, γρήγορα όμως, το απόγευμα, οι ταραχές εξαπλώθηκαν σε άλλα σημεία της πρωτεύουσας, ιδιαίτερα στις λεωφόρους γύρω από την πλατεία. Την έχουν ονομάσει «Etoile» (Ετουάλ), την πλατεία γύρω από την Αψίδα του Θριάμβου. Σημαίνει «αστέρι» γιατί ακτινωτά καταλήγουν στην Αψίδα 12 παρισινές λεωφόροι, ανάμεσα στις οποίες η Λεωφόρος των Ηλύσιων, διαμετρικά απέναντι η αριστοκρατική Λεωφόρος Φος και παράπλευρα οι εξίσου αριστοκρατικές Μακ-Μαόν, Φρίντλαντ, Ος, Κλεμπέρ κ.α.

Χάρις στην ακτινωτή διάταξή τους, οι λεωφόροι προσέφεραν χθες ένα εξαιρετικό πεδίο δράσης στα «κίτρινα γιλέκα» για κλεφτοπόλεμο με τα ΜΑΤ, που με δακρυγόνα και αντλίες νερού προσπαθούσαν να τους απομακρύνουν από την Αψίδα.

Με ιδιαίτερη κινητικότητα, όταν υποχρεώνονταν να υποχωρήσουν σε μία Λεωφόρο, περίμεναν να καθαρίσει η ατμόσφαιρα από τα δακρυγόνα και τα καπνογόνα και επέστρεφαν στην Αψίδα από τις παράπλευρες λεωφόρους.

«Μακρόν, τα κίτρινα γιλέκα θα θριαμβεύσουν» είναι το μήνυμα για τον πρόεδρο που με μαύρο μελάνι έγραψαν πάνω στον δεξιό πυλώνα της Αψίδας.

«Επαγγελματίες ταραχοποιοί»

Η ένταση των συγκρούσεων κορυφώθηκε αργά το απόγευμα, όταν έφθασαν στην περιοχή, πολύ καλά προετοιμασμένα για την περίσταση άτομα — με αντιασφυξιογόνες μάσκες, κιάλια, κουκούλες και, βέβαια, κίτρινα γιλέκα. ‘Αρχισαν να φτιάχνουν οδοφράγματα, σπάζοντας ό,τι έβρισκαν μπροστά τους, αναποδογυρίζοντας παρκαρισμένα αυτοκίνητα, βάζοντας φωτιές, ξηλώνοντας τα πράσινα παγκάκια ή ακόμα κουβαλώντας κορμούς δένδρων στη λεωφόρο Φος.

(more…)

Πικρά σταφύλια – Σκλαβιά στους αμπελώνες
Sunday
02/12/2018
03:30 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος G-M-R
0

Σχόλιο G-M-R:   “Πικρά σταφύλια” ως πιστή αντιγραφή του εκπληκτικού ντοκυμαντέρ, υπάρχουν και στην Ελλάδα. Όμως οι Αριστεροί (τουλάχιστον) που οφείλουν να τα αναδεικνύουν, αρνούνται κάθε σχετικό ενδιαφέρον, αν δεν πρόκειται για υπόθεση της κομματικής η ιδεολογικής τους παρέας. Ακόμα και αν αυτά τα “Πικρά σταφύλια” αφορούν ενοικίαση εργαζομένων=προσπάθεια εσωτερικής υποτίμησης της αξίας της εργασίας μαζί και με άλλες “αξιοπρόσεκτες” από ποινική άποψη πολιτικές και εργοδοτικές μεθόδους. Ακόμα κι αν αυτά το προ του 2010 “Πικρά σταφύλια” έχουν συνδεθεί δικονομικά από δυο σεβαστούς Εισαγγελείς σε ενιαία δικογραφία (διαβιβασθείσα προς το “κοινοβουλευτικό νεκροταφείο σκανδάλων και ποινικών δικογραφιών”), ομού με το έγκλημα (εσχάτης προδοσίας) της μνημονιακής εσωτερικής υποτίμησης αξίας εργασίας-ανθρώπινης ζωής-πατρίδας-Ελληνισμού. Πράγματα γνωστά σε δημοσιολογούντες επιστήμονες οικονομολόγους και νομικούς, σε όλους τους πολιτευόμενος αντιμνημονιακούς, σε εξαιρετικά καλούς δημοσιογράφους-δημιουργούς αντιμνημονιακών ντοκιμαντέρ αξίας. Όμως προέχουν, το κομματικό, το ιδεολογικό, το επιστημονικό, το αντι-συνανθρώπινο, ΤΟ ΑΝΤΙ-αντιμνημονιακό ΕΓΩ.

 

 

G-M-R, 1 Δεκ. 2018

 

Μέσα σε δέκα μόλις χρόνια, η εξαγωγή κρασιού της Νότιας Αφρικής στη Δανία αυξήθηκε κατά 78%. Αυτό το τολμηρό ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει πώς οι καταναλωτές ξεγελιούνται από διαφορετικές ετικέτες που κρύβουν πρακτικές σύγχρονης σκλαβιάς και φοβερά εγκλήματα απέναντι στο περιβάλλον. Εντομοκτόνα χρησιμοποιούνται χωρίς μέτρα ασφαλείας. Στα συνδικάτα απαγορεύεται η πρόσβαση στα μέλη τους, ενώ τα σπίτια των εργατών καταρρέουν. Είκοσι δύο χρόνια μετά την πτώση του απαρτχάιντ, κάποιοι Δυτικοί υψώνουν τα ποτήρια τους για να κάνουν πρόποση, ενώ άλλοι βγάζουν κέρδος στην πλάτη αγροτών που τους θεωρούν ιδιοκτησία τους.

Το ντοκιμαντέρ συμμετείχε στο επίσημο πρόγραμμα του 19ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Σκηνοθεσία: Τομ Χάινεμαν.

http://www.ert.gr/ert-protaseis/tileorasi-ert-protaseis/pikra-stafylia-sklavia-stous-abelones-stin-ert1/

https://www.filmfestival.gr/el/movie-tdf/movie/5027

 

 

Τις προτάσεις του για τη Συνταγματική αναθεώρηση κατέθεσε το ΚΚΕ
Sunday
02/12/2018
03:12 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος G-M-R
0

 

Σχόλιο G-M-R:     Το ΚΚΕ καταθέτει προτάσεις στην Κατοχική Βουλή, συζητάει στην Κατοχική Βουλή ως εάν επρόκειτο για σώμα, έστω αντι-προσώπων, του λαού και όχι εκπροσώπων της Χρεοκρατίας, ο δε διάλογος ΚΚΕ-πολιτών περιορίζεται ΑΥΣΤΗΡΑ, στον ανεπίδεκτο περί χρεοκρατικής κατοχής αντιλήψεων κύκλο, μελών-οπαδών.

Η μετάλλαξη των “κληρονόμων” αγώνων και θυσιών του παρελθόντος, ήταν φυσικό επακόλουθο της κομματικής διόγκωσης με τραπεζικά δάνεια και με μηχανιστική κατάληψη πόστων αντιπροσώπευσης σε συνδικαλισμό, Τοπική Αυτοδιοίκηση, επιμελητήρια, κλπ.

Από κοντά, με τις ίδιες αντιλήψεις και πρακτικές, οι λοιποί επίδοξοι πολιτευόμενοι “αντι-μνημονιακοί” σωτήρες μας (ταυτόχρονα σωτήρες ΚΑΝΟΝΙΚΟΙ, άνευ εισαγωγικών, του “τι κι αν είναι Κατοχικός” Αντιπροσωπευτικού Κοινοβουλευτισμού.

Κομβικής σημασίας η προσφορά προς τους Εκπροσώπους της Χρεοκρατίας, επίφασης δημοκρατικής λειτουργίας, με παράλληλο “τάπωμα” κάθε αντιστασιακής ΚΑΙ απελευθερωτικής προσπάθειας.

Τι μένει; Η Ένωση με δημοκρατικό τρόπο αγωνιστών-επιστημόνων-πολιτών που υποφέρουν, παραμερίζοντας το βασικότερο εν Ελλάδι εμπόδιο, παραμερίζοντας το εν Ελλάδι δυστυχώς ισχύον: “Ο Έλληνας δεν είναι συνεργάσιμος”.

 

 

G-M-R, 1 Δεκ. 2018

 

Τις προτάσεις του Κόμματος για τη συνταγματική αναθεώρηση κατέθεσε σήμερα στη Βουλή η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Τις προτάσεις θα παρουσιάσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε εκδήλωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, στη Βουλή (αίθουσα 223).

Όπως αναφέρει στην Εισαγωγή των προτάσεών της η ΚΟ του ΚΚΕ, «το αστικό Σύνταγμα, όπως κάθε Σύνταγμα, κατοχυρώνει την εξουσία της κυρίαρχης τάξης, εν προκειμένω της αστικής τάξης. Διασφαλίζει τα συμφέροντα της και τις διεθνείς της συμμαχίες. Προωθεί νέους στόχους κι επιδιώξεις αυτής της εξουσίας. Οι αναθεωρήσεις του Συντάγματος γίνονται για να διασφαλιστεί η σταθερότητα της αστικής εξουσίας και για να αποτυπωθούν σε νομική-συνταγματική μορφή, οι νέες ανάγκες του συστήματος, όπως αυτές διαμορφώνονται στην πορεία των εξελίξεων». Προσθέτει ότι «αυτό το στόχο υπηρέτησαν οι προηγούμενες αναθεωρήσεις του υπάρχοντος Συντάγματος, αυτό το στόχο υπηρετεί και η τωρινή αναθεώρηση, όπως προκύπτει από τις προτάσεις, κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ».

(more…)

Ντάισελμπλουμ: Αν είχαμε αφήσει την Ελλάδα να φύγει από το ευρώ, η Ευρωζώνη θα βυθιζόταν στο χάος
Sunday
02/12/2018
02:54 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος G-M-R
0

 

Σχόλιο G-M-R: Άλλη μια ομολογία ΕΝΟΧΗΣ για την μνημονιακή “διευθέτηση”.

 

 

G-M-R, 1 Δεκ. 2018

 

 

Το πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας ήταν απαραίτητο προκειμένου να διαφυλαχθεί η αξιοπιστία της Ευρωζώνης, δηλώνει ο τέως Πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και τονίζει ότι αν είχε επιτραπεί μία ή περισσότερες χώρες να εγκαταλείψουν το ευρώ, «η Ευρωζώνη θα βυθιζόταν σε ένα χάος πέρα από κάθε φαντασία». Ο κ. Ντάισελμπλουμ υποστηρίζει ακόμη ότι το ευρώ δεν σώθηκε με τη δήλωση του Προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι ότι θα στηρίξει το νόμισμα ανεξαρτήτως κόστους, αλλά με την απόφαση της Καγκελαρίου Μέρκελ να συμπορευτεί σε αυτή την γραμμή.

«Μπορεί κανείς να επιχειρηματολογήσει ότι η Ευρωζώνη θα βυθιζόταν σε ένα χάος πέρα από κάθε φαντασία, αν είχαμε επιτρέψει να φύγει μια χώρα ή περισσότερες», δηλώνει ο κ. Ντάισελμπλουμ σε συνέντευξή του στο περιοδικό Der Spiegel που κυκλοφορεί σήμερα (Σάββατο) και επισημαίνει ότι από τις συζητήσεις του με διεθνείς επενδυτές έχει αντιληφθεί ότι για αυτούς, το ζήτημα της «διάσωσης» της οικονομίας της Ελλάδας δεν ήταν «τίποτα λιγότερο από το μέλλον του κοινού νομίσματος», με την έννοια: «Αν δεν μπορείτε να διευθετήσετε τα προβλήματα με μια τόσο μικρή χώρα όπως η Ελλάδα, πώς θέλετε τότε να διατηρήσετε την νομισματική σας ένωση;», όπως τόνιζαν οι επενδυτές.

Ο τέως επικεφαλής του Eurogroup τονίζει ακόμη ότι ακριβώς επειδή τότε αντιμετωπίστηκε το πρόβλημα με την Ελλάδα, υπάρχει σήμερα η δυνατότητα να απομονωθεί το πρόβλημα της Ιταλίας. «Αν είχαμε αφήσει την Ελλάδα να φύγει, θα ρωτούσαν όλοι, ποιος είναι ο επόμενος. Ίσως η Πορτογαλία, ίσως η Ολλανδία. Ολόκληρη η Ευρωζώνη θα ήταν πιο εύθραυστη», εκτιμά και επισημαίνει ότι στο τέλος είναι πάντα ζήτημα αξιοπιστίας. «Ο Μάριο Ντράγκι, επικεφαλής της ΕΚΤ, είπε μεν ότι θα κάνει τα πάντα προκειμένου να σώσει το ευρώ, όσο και αν κοστίσει, δεν ήταν όμως αυτό το αποφασιστικό σημείο», αλλά η στάση της Άγγελα Μέρκελ: «Μόνο όταν η γερμανίδα Καγκελάριος, λίγες μέρες μετά την δήλωση του Ντράγκι, κατέστησε σαφές ότι θα στηρίξει την γραμμή του Προέδρου της ΕΚΤ, οι αγορές πίστεψαν την αποφασιστικότητα των Ευρωπαίων», τονίζει.

 

Σε ό,τι αφορά την Ιταλία, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ καλεί τους Ευρωπαίους να μην επιτρέψουν στην ιταλική κυβέρνηση να τους εκβιάσει. «Το μήνυμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να είναι σαφές. Δεν επιτρέπουμε να μας εκβιάσει η ιταλική κυβέρνηση», δηλώνει και προσθέτει ότι αν η Ιταλία χάσει την πρόσβασή της στις αγορές, η Ευρώπη δεν θα μπορέσει να αναλάβει την επίλυση του προβλήματος της εξυπηρέτησης του κρατικού της χρέους. «Η Ευρωζώνη πρέπει να στείλει το σαφές μήνυμα, ότι οι αγοραστές ιταλικών ομολόγων δεν θα πάρουν πίσω όλα τα χρήματά τους. Θα πρέπει να περιμένουν μια παραίτηση από τα δικαιώματά τους, διότι θα υπάρξει αναπόφευκτα κούρεμα χρέους. Το μήνυμα προς τις αγορές για όλες τις μελλοντικές περιπτώσεις κρίσης πρέπει να είναι σαφές: αντίθετα από ό,τι συνέβη στο παρελθόν, δεν θα αγοράζουμε πλέον (σ.σ.: κρατικά χρέη). Για αυτό χρειάζεται η νομισματική ένωση επειγόντως μια διαδικασία χρεοκοπίας για τα κράτη», υποστηρίζει.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ κληθείς να σχολιάσει τις προτάσεις του Προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν για την εξέλιξη της Ευρωζώνης, ο ολλανδός πρώην υπουργός Οικονομικών λέει χαρακτηριστικά: «Κάποιες από τις προτάσεις του είναι σημαντικές, κάποιες άλλες τυπικές γαλλικές, ενώ κάποιες άλλες δεν τις καταλαβαίνω».

«Καμία κατανόηση» δεν πρέπει να υπάρχει για την στάση της Ιταλίας, δήλωσε από την πλευρά της η Γενική Γραμματέας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) και υποψήφια για την ηγεσία του Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ και τάχθηκε εναντίον κάθε ενδεχομένου εξαιρέσεων από τους κανόνες της ΕΕ για τους εθνικούς προϋπολογισμούς. «Είμαστε μια κοινότητα που βασίζεται στο δίκαιο και στους κανόνες και αυτοί οι κανόνες πρέπει να τηρούνται», δήλωσε κατά την διάρκεια εκδήλωσης στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου.

Πηγή: newpost.gr

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ – ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2018
Sunday
02/12/2018
02:26 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος G-M-R
1

Για εδώ μόνο (στην φωτογραφία), ο “νυν υπέρ πάντων αγών” των συναγωνιστών αντιμνημονιακών πολιτευομένων;

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2018 στην ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ.

123..