ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Ζάεφ: Τα 10 σημεία της συμφωνίας υπέρ της «Βόρειας Μακεδονίας»
Saturday
18/08/2018
08:42 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος G-M-R
0

 

ΣΧΟΛΙΟ G-M-R:   Οι “καταλληλότεροι” εκ των μνημονιακών προδοτών είναι οι “αριστεροί” κυβερνώντες.
Οι οποίοι, ως προς το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών, συνάντησαν την ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ των αριστερών “αντιμνημονιακών” πολιτευομένων (εδώ, ενδεικτικά, άρθρο του Γιάννη Τόλιου όπου γίνεται ανεκτή η ονοματοδοσία Νοβομακεδόνια και δηλώσεις αρχικά Δ. Κουτσούμπα, εδώ, πως το όνομα έχει σημασία χωρίς όμως να αντιμετωπίζεται και ως το επικαιροποιημένο επίδικο και μετά ήρθε καθυστερημένα και χωρίς αγωνιστική αντίδραση-κινητοποίηση η αναλυτική θέση του ΚΚΕ πως δεν μπορεί να αναγνωρισθεί μακεδονική
εθνότητα, εδώ).
Τελικά, η πολιτική σύνοψη του δήθεν, το ιδεολογικό προπύργιο του δήθεν κατά της ουσίας (εδώ:”ουσία και δήθεν” της G-M-R), είναι ο αντιπροσωπευτικός ΜΑΣ (αριστερών και δεξιών) κοινοβουλευτισμός (…”τι κι αν είναι Κατοχικός…).
Αύγουστος 2018. Δέκατος χρόνος Μνημονιακής Κατοχής.

G-M-R, 11Αυγ. 2018

 

Πανηγυρίζει ο πρωθυπουργός των Σκοπίων ενόψει του δημοψηφίσματος

 

Το δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ για τη συμφωνία με την Ελλάδα επί του ονοματολογικού πλησιάζει και η κυβέρνηση Ζάεφ προσπαθεί με κάθε τρόπο να προβάλει τα οφέλη της.

Σε αυτό το πλαίσιο, ενόψει το δημοψηφίσματος της 30ης Σεπτεμβρίου, η κυβέρνηση των Σκοπίων εστιάζει σε 10 σημεία της Συμφωνίας των Πρεσπών, που εκτιμά ότι αποτελούν διπλωματική νίκη της χώρας, ενώ διαδοχικές σχετικές αναρτήσεις έχει κάνει τα τελευταία 24ωρα στα social media ο Ζόραν Ζάεφ.

Συγκεκριμένα, στο κείμενο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ αναφέρεται για τη Συμφωνία των Πρεσπών:

1. Συμφωνία για το μέλλον
Η Συμφωνία είναι ιστορικά η καλύτερη και πιο δίκαιη ευκαιρία για τους πολίτες της «Μακεδονίας». Αποτελεί ένα στοίχημα για το «μακεδονικό» μέλλον, που ανοίγει τον δρόμο για την ένταξη της χώρας μας στο ΝΑΤΟ και την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ. Γινόμαστε μέλη των οικογενειών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ που απολαμβάνουν ισχυρότερη οικονομική ανάπτυξη. Με τη συμφωνία φέρνουμε καλύτερο επίπεδο ζωής για όλους τους πολίτες και προστατεύουμε την πλούσια ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά για την οποία έγινε διάσημο το «μακεδονικό» έθνος.

2. Προστατεύεται η «μακεδονική» ταυτότητα
Η συμφωνία εγγυάται το δικαίωμα να επιλέγουμε ως «Μακεδόνες». Οχι άλλες διαμάχες. Σύμφωνα με το άρθρο 7, η «μακεδονική» ταυτότητα περιγράφει τα εδάφη μας, τη γλώσσα, τους ανθρώπους, όλα τα χαρακτηριστικά, με τη δική τους ιστορία, πολιτισμό και κληρονομιά.

3. Προστατεύεται η «μακεδονική» γλώσσα
Σύμφωνα με το άρθρο 1 η επίσημη γλώσσα της χώρας μας είναι η «μακεδονική», που μεταφράζεται σε όλες τις γλώσσες, χωρίς υποσημειώσεις για περαιτέρω εξηγήσεις. Η «μακεδονική» γλώσσα επιβεβαιώνεται, η ταυτότητα προστατεύεται.

4. Η υπηκοότητα είναι «μακεδονική», τώρα και στο μέλλον
Σύμφωνα με το άρθρο 1, η υπηκοότητά μας είναι: Μακεδονική/ Πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας.

5. Δεν αλλάζουν ύμνος, σημαία και εθνόσημο
Τα σύμβολα δεν ήταν μέρος της διαπραγματευτικής διαδικασίας.

6. Το ΜΚ και MKD παραμένουν οι διεθνώς αναγνωρισμένοι κωδικοί
Οι κωδικοί της χώρας παραμένουν ΜΚ και MKD, όπως έχουν επίσημα καθοριστεί από τον Διεθνή Οργανισμό Τυποποίησης.

7. Λάβαμε πρόσκληση ένταξης στο ΝΑΤΟ, θα γίνουμε το 30ο μέλος
Η πρόσκληση καθυστερούσε από το 2008. Με τη Συμφωνία απομακρύνθηκε το τελευταίο εμπόδιο για να ενταχθούμε στο ΝΑΤΟ, κάτι που εγγυάται την ασφάλεια και την οικονομική ανάπτυξη.

8. Ξεκινούν οι ενταξιακές συζητήσεις με την ΕΕ
Είμαστε υποψήφιοι από το 2005 και από το 2009 έχουμε λάβει συστάσεις από την Κομισιόν. Για πρώτη φορά πήραμε ημερομηνία για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, ως αποτέλεσμα της συμφωνίας με την Ελλάδα.

9. Η συμφωνία εγγυάται τη φιλία και συνεργασία «Μακεδονίας»- Ελλάδας
Ενισχύει την πολιτιστική συνεργασία μεταξύ «Μακεδονίας» και Ελλάδας στις τέχνες, τον χορό, τον κινηματογράφο, τη μουσική, το θέατρο και τον αθλητισμό.

Διευκολύνει τις μετακινήσεις με τον εκσυγχρονισμό και τη δημιουργία νέων συνοριακών περασμάτων. Ενισχύει τη συνεργασία των δύο χωρών στη μάχη ενάντια στο οργανωμένο έγκλημα, την τρομοκρατία και το οικονομικό έγκλημα.

10. Οχι πλέον FYROM
Με την εφαρμογή της Συμφωνίας θα πάψει η αναφορά σε FYROM για τη χώρα μας, που θα καταχωρηθεί στα Ηνωμένα Εθνη με την ονομασία Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, μεταφρασμένη σε όλες τις γλώσσες.

 

ΠΗΓΗ: e-radio.gr

Ιταλική βόμβα απειλεί να προκαλέσει ζημιά 2 τρισ. ευρώ στη Γερμανία – Η Ευρωζώνη έχει δύο, τρεις μήνες καιρό
Saturday
18/08/2018
08:22 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος G-M-R
0

G-M-R, 16 Αυγ. 2018

 

Η αναταραχή στα ιταλικά ομόλογα συνιστούν μεγαλύτερη παγκόσμια απειλή σε σύγκριση με την Τουρκία.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της επιτροπής προϋπολογισμού της Ιταλίας η αγορά ομολόγων της θα φύγει εκτός ελέγχου καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα σταματήσει να αγοράζει το χρέος της και τα spreads θα αυξηθούν δραματικά γράφει ο δημοσιογράφος Αμπροζ Εβανς Πρίτσαρντ σε άρθρο του στην βρετανική Telegraph

Οι περιπτώσεις της Ιταλίας και της Ελλάδας, σημειώνεται στο δημοσίευμα, δείχνουν πώς ο μηχανισμός της Ε.Ε. λειτουργεί μέσω ισχυρών ελίτ σε κάθε κράτος-μέλος προκειμένου να επιβάλλει τη βούλησή του, όταν υπάρχει αντίσταση σε αυτήν καθώς και τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιεί το φόβο.

Ο οικονομικός εξαναγκασμός είναι ένα εργαλείο για την αλλαγή του συστήματος, αναφέρει η εφημερίδα και προσθέτει ότι στην περίπτωση του Brexit χρησιμοποιείται για τον αντίστροφο σκοπό, για να υποστηρίξει, δηλαδή, το συμμορφούμενο σχεδόν συμβιβαζόμενο καθεστώς της Τερέζα Μέι.

(more…)

Οικονομολόγος Commerzbank: Η Ελλάδα θα ήταν καλύτερα εκτός ευρώ
Saturday
18/08/2018
01:24 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος G-M-R
0

ΣΧΟΛΙΟ G-M-R:   Η είδηση μαζί με όλες τις οικονομικοδικαιϊκές της διαστρεβλώσεις, συνυπογράφεται από Έλληνα.

Η μνημονιακή πλευρά ενωμένη, απέναντι στην αντιμνημονιακή-“Ο καθένας για το ΕΓΩ του”.

G-M-R, 17 Αυγ., 2018

 

Με αφορμή την εκπνοή του τρίτου προγράμματος προσαρμογής στις 20 Αυγούστου ο επικεφαλής οικονομολόγος της γερμανικής τράπεζας Commerzbank Γεργκ Κρέμερ μιλά στην τηλεόραση της DW και καθιστά σαφές ότι το μνημόνιο κάθε άλλα παρά ιστορία επιτυχίας είναι:

«Όχι δεν είναι μια ιστορία επιτυχίας. Οι Ευρωπαίοι χορήγησαν στην Ελλάδα δάνεια ύψους 200 δις ευρώ θέτοντας, όπως λέγεται, σκληρούς όρους. Εν τέλει η Ελλάδα είχε να παρουσιάσει κάτι, όπως για παράδειγμα τις περικοπές συντάξεων. Δεν προώθησε όμως ριζικές μεταρρυθμίσεις. Το βασικό πρόβλημα της χώρας είναι η εντελώς αναποτελεσματική δημόσια διοίκηση που αποτελεί τροχοπέδη για ιδιωτικές επενδύσεις. Σε συμβολικό επίπεδο μια από τις σημαντικότερες ενδείξεις ότι δεν υπάρχει βούληση για μεταρρυθμίσεις είναι ότι ο πρώτος μη διεφθαρμένος επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ καταδικάστηκε επειδή παρέδωσε στις Βρυξέλλες τα πραγματικά στοιχεία για το έλλειμμα. Φανταστείτε!»

(more…)

Reuters: Για τους ηλικιωμένους στην Ελλάδα, το μνημόνιο «δεν θα τελειώσει ποτέ»
Saturday
18/08/2018
01:13 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος G-M-R
0

 

G-M-R, 17 Αυγ., 2018

 

Ο Γιώργος Βαλάκος συνταξιούχος εργάτης εργοστασίου 81 ετών, είχε δύο ευρώ στην τσέπη του όταν βγήκε να ψωνίσει στη λαϊκή μαζί με τη ρεπόρτερ του Reuters.

Όπως όλοι οι συνταξιούχοι, χτυπήθηκε σκληρά από την οικονομική κρίση. Σε διάστημα οκτώ ετών, πάνω από 12 γύροι περικοπών έστειλαν σχεδόν τους μισούς συνταξιούχους κάτω από το όριο της φτώχιας.

Ο Βαλάκος δεν έχει λόγο να πανηγυρίσει για το τέλος του τρίτου μνημονίου την επόμενη εβδομάδα.

Η σύνταξή του έχει περικοπεί από τα 1.250 στα 685 ευρώ και πλέον φροντίζει μετά βίας τον εαυτό του και τη γυναίκα του στο μικρό τους σπίτι.

«Για τα πορτοκάλια θα σε πληρώσω την άλλη εβδομάδα» λέει σε έναν πωλητή. Δύο ευρώ την επόμενη εβδομάδα. Θα είσαι εδώ; Αν είσαι δεν θα έρθω για να μην χρειαστεί να σε πληρώσω» αστειεύεται.

Οι πολυάριθμες διαδηλώσεις των συνταξιούχων δεν είχαν αποτέλεσμα, και το 2019 αναμένεται νέος γύρος περικοπών.

«Το μνημόνιο δεν θα τελειώσει ποτέ» λέει ο Βαλάκος. «Ακόμα κι αν τελειώσει τον Αύγουστο, θα έχουμε τη μόνιμη επιτήρηση, η οποία δεν είναι μνημόνιο αλλά μια συνεχής κηδεία για εμάς».

 

ΠΗΓΗ: newpost.gr

SOS από επιστήμονες: Πλησιάζουμε στο τέλος της ανθρωπότητας – Δραματική προειδοποίηση για την Ελλάδα
Saturday
18/08/2018
00:57 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος G-M-R
0

 

ΣΧΟΛΙΟ G-M-R:   Όσο η επιστήμη, η πολιτική, η εργασία, η τέχνη, η θρησκεία, τροφοδοτούν το ΕΓΩ, τόσο, θρησκεία – τέχνη – εργασία – πολιτική – επιστήμη, αποξενώνονται από το ΘΕΙΟΝ, από το ΟΛΟΝ, από το κομμουνιστικό (εκ του communis=κοινός) ιδεώδες, για εσάς κληρονόμοι του κομμουνιστικού επωνύμου.

G-M-R, 17 Αυγ., 2018

 

Μία ακόμη δραματική προειδοποίηση σχετικά με το μέλλον του πλανήτη απηύθυναν οι επιστήμονες, σε μια προσπάθεια για παγκόσμια αφύπνιση των πολιτών του… μάταιου τούτου κόσμου – «Η πραγματικότητα της υπερθέρμανσης του πλανήτη πλησιάζει πολύ γρήγορα και δεν αποτελεί πλέον ζήτημα για τις μελλοντικές γενιές»

«Όλοι έχουμε συνηθίσει όλο και περισσότερο να αναφέρονται ακραίες καιρικές συνθήκες τα τελευταία χρόνια. Αλλά αυτή η καλοκαιρινή σειρά δραματικών καιρικών φαινομένων είναι σημαντική: όχι μόνο δείχνει τι μπορεί να κάνει η υπερθέρμανση, αλλά και το πιθανό πρόβλημα μεγάλης κλίμακας που κρύβει η διαταραχή των ανέμων του πλανήτη και των ωκεάνιων ρευμάτων», προειδοποιεί χαρακτηριστικά ο Γερμανός καθηγητής Στεφάν Ράμστορφ (Stefan Rahmstorf), ειδικός σε θέματα Φυσικής των Ωκεανών και επικεφαλής για τα θέματα του Κλίματος στο Ινστιτούτου Πότσνταμ σε άρθρο του στην ιστοσελίδα Politico.

Ειδικότερα, στο άρθρο του ο Γερμανός καθηγητής αναφέρει: «Μόνο τους τελευταίους μήνες, παρατηρήσαμε υπερβολική ζέστη στη Δυτική Ευρώπη, τον Καναδά, την Αλάσκα, τις δυτικές Ηνωμένες Πολιτείες, το Τέξας, την Ιαπωνία και την Αλγερία, οι οποίες έθεσαν ένα νέο ρεκόρ θερμοκρασίας για την Αφρική. Η Ελλάδα, η Σκανδιναβία, η Καλιφόρνια και η Σιβηρία υπέφεραν από ξηρασία και πυρκαγιές, ενώ η Ιαπωνία, οι ΗΠΑ, η Ευρώπη και η Ινδία χτυπήθηκαν με καταστροφικές πλημμύρες. Ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη οδηγεί σε περισσότερες ακραίες θερμοκρασίες και αυτό έχει επιβεβαιωθεί πλέον από την παγκόσμια ανάλυση δεδομένων. Βλέπουμε πέντε φορές περισσότερες μηνιαίες αναφορές για υψηλές θερμοκρασίες – όπως ο “πιο ζεστός Ιούλιος στην ιστορία στην Καλιφόρνια”.

(more…)

Κύρτσος: Ενδεχόμενο συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΝΔ διερευνούν οι Βρυξέλλες
Saturday
18/08/2018
00:39 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος G-M-R
0

 

ΣΧΟΛΙΟ G-M-R:    …και αντιπολίτευση όλους τους ΦΑΝΑΤΙΚΟΥΣ υποστηρικτές του “τι κι αν είναι Κατοχικός” αντι-προσωπευτικού κοινοβουλευτισμού…

G-M-R, 17 Αυγ., 2018

 

Σε μία αποκάλυψη που θα προκαλέσει συζητήσεις προχώρησε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος λέγοντας πως ένα από τα σενάρια που εξετάζουν οι ευρωπαίοι εταίροι είναι και ένας κυβερνητικός συνασπισμός κομμάτων υπό τους ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7 ο κ. Κύρτσος υποστήριξε ότι πρόσωπα από την Ευρώπη, με δικαίωμα υπογραφής στα ελληνικά ζητήματα διερευνούν το ενδεχόμενο κυβέρνησης συνεργασίας μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, μετά την έξοδο από το μνημόνιο.

Όπως σημείωσε ο ευρωβουλευτής, μια από τις ερωτήσεις που του θέτουν στις Βρυξέλλες, είναι «πώς μπορεί να υπάρξει συνεργασία μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ».

«Ένα από τα σενάρια που εξετάζουν οι ευρωπαίοι εταίροι μας ως λύση σε πολλά προβλήματα, σχετικά με το ελληνικό πρόγραμμα, είναι κι ένας κυβερνητικός συνασπισμός κομμάτων» σημείωσε για να προσθέσει: «Αν γινόταν κάτι τέτοιο (συνεργασία ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ) ξαφνικά, πιστεύω ότι θα οδηγούσε στην απαξίωση των κομμάτων. Δε νομίζω ότι ένα τέτοιο σενάριο λύνει το πρόβλημα», σχολίασε χαρακτηριστικά.

 

ΠΗΓΗ: tanea.gr

Παυλόπουλος: Το δικαστήριο της ιστορίας δε θα μας συγχωρήσει διχασμούς
Sunday
12/08/2018
13:13 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος G-M-R
0

 

ΣΧΟΛΙΟ G-M-R: Μη φοβάσαι διχασμούς κε Παυλόπουλε.

Να είναι καλά η διακομματική (μνημονιακή ΚΑΙ αντιμνημονιακή ΚΑΙ μεσα-αριστερή ΚΑΙ εξω-αριστερή ΚΑΙ πατριωτικο-αριστερή ΚΑΙ πατριωτικο-δεξιά ΚΑΙ ορθοδοξο-κομματική ΚΑΙ, ΚΑΙ, … ) ΦΑΝΑΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ του “τι κι αν είναι κατοχικός” αντι-προσωπευτικού κοινοβουλευτισμού.

G-M-R, 12-8-2018

 

 

Ιδιαίτερη αναφορά στην πρόσφατη τραγωδία στην ανατολική Αττική έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη διάρκεια της αντιφώνησής του στο Καρπενήσι, στην εκδήλωση προς τιμήν του Μάρκου Μπότσαρη που έχασε τη ζωή του στη μάχη του Κεφαλοβρύσου Καρπενησίου και για την ανακήρυξή του ως επίτιμου δημότη του δήμου Καρπενησίου.

«Η σκέψη μας είναι πάντα προσηλωμένη στη μνήμη των συνανθρώπων μας, που χάθηκαν τόσο άδικα, και στον αγώνα ζωής που δίνουν οι τραυματίες στο κρεβάτι του πόνου» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος ξεκινώντας την ομιλία του. Σημείωσε ωστόσο, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο ειδήσεων, πως «για μιαν ακόμη φορά το στοιχειώδες χρέος όλων ημών που επωμιζόμαστε καθένας στο πλαίσιο του δικού του θεσμικού ρόλου τις τύχες του τόπου μας και του λαού μας είναι αφενός να αναλογιζόμαστε και να αναλαμβάνουμε στο ακέραιο τις ευθύνες οι οποίες μας αναλογούν και αφετέρου να πράττουμε παν το δυνατόν, τόσο για να απαλύνουμε τον ανείπωτο ανθρώπινο πόνο όσο και να μην επιτρέψουμε να συμβεί ποτέ ξανά μια τέτοια τραγωδία».

(more…)

Κουβέλης: Αντιλαμβάνομαι τον πόνο για το Μάτι, αλλά 21 Αυγούστου βγαίνουμε από τα μνημόνια
Wednesday
08/08/2018
23:37 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος G-M-R
0

 

Σχόλιο G-M-R: Ο καημός του ανδρός αυτού δεν είναι ο συγκλονιστικός και τραγικός θάνατος 92 συν-ανθρώπων μας, αλλά που δεν είναι εν ζωή να γιορτάσουν την 21η Αυγούστου 2018.

Ολόκληρη η ΝΤΡΟΠΗ και ΟΛΟΚΛΗΡΗ η ΕΥΘΥΝΗ για τη δυνατότητα εκτόξευσης τέτοιων προκλήσεων, ανήκουν πλέον ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ, στην αντιμνημονιακή πλευρά.

 

 

 

 

G-M-R, 8-82018

 

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας υποστήριξε ότι η τραγωδία δεν μπορεί να ακυρώσει την επιτυχία της κυβέρνησης

Αντιδράσεις προκαλούν οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας αναφορικά με την τραγωδία στο Μάτι και την έξοδο από τα μνημόνια.

Ο κ. Κουβέλης μιλώντας στην ΕΡΤ είπε πως αντιλαμβάνεται τον πόνο που έχει προκληθεί από τις πυρκαγιές και το θάνατο 92 ανθρώπων έως τώρα, αλλά αυτό δεν μπορεί να ακυρώνει την επιτυχία εξόδου της χώρας από τα μνημόνια στις 21 Αυγούστου.

«Η ΝΔ θα εισπράξει αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιδιώκει με τον αντιπολιτευτικό της λόγο. Ο τρόπος που αντιπολιτεύονται δεν είναι θεσμικός. Δεν αισθάνεται η Νέα Δημοκρατία την ανάγκη να μας πει τόσα χρόνια γιατί κυριάρχησε η αναρχία και οι λογικές του πελατειακού κράτους;»

Σε ερώτηση αναφορικά με τις ευθύνες της κυβέρνησης ο κ. Κουβέλης υπογράμμισε: «Οι δικές μας ευθύνες τώρα κρίνονται, στο εάν θα προωθήσουμε ή όχι τα μέτρα. Αντιλαμβάνομαι απόλυτα πως έχει μαυρίσει η ζωή των ανθρώπων, αλλά στις 21 Αυγούστου η χώρα βγαίνει από 8 έτη μνημόνια και αυτό δεν μπορεί να συνδέεται, χωρίς να θέλω να συμψηφίσω την κατάσταση».

Ο κ. Κουβέλης επανέλαβε πως εκλογές θα υπάρξουν τον Σεπτέμβριο 2019 και πως μέχρι τότε η κυβέρνηση έχει πολύ δρόμο ακόμη να διανύσει.

 

 

 

Πηγή: newsbomb.gr

Τσίπρας: Ο πόνος για τις ζωές που χάθηκαν, γεννά την ευθύνη να αναλάβουμε δράση
Wednesday
08/08/2018
01:34 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος G-M-R
0

Σχόλιο G-M-R: Δεν υπάρχει το ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ αντιμνημονιακό ΗΘΟΣ για την αντιμετώπιση αυτού του ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ.

 

 

 

G-M-R, 7-82018

 

Ο πρωθυπουργός τουίταρε για τη σύσκεψη στο Λαύριο

 

«Ο πόνος για τις ζωές που χάθηκαν, γεννά την ευθύνη να αναλάβουμε δράση ώστε να μη ζήσουμε, ποτέ ξανά, μια τέτοια τραγωδία», έγραψε στο twitter ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για στη σύσκεψη που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Λαύριο.

«Ο πόνος για τις ζωές που χάθηκαν, γεννά την ευθύνη να αναλάβουμε δράση ώστε να μη ζήσουμε, ποτέ ξανά, μια τέτοια τραγωδία. Σύσκεψη στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου με τη συμμετοχή υπουργών, της περιφερειάρχου Αττικής, δασαρχών, τους Γ/Δ της ΚΕΔ, τους γγ & την Αποκεντρωμένη Διοίκηση», αναφέρει στην ανάρτηση του ο πρωθυπουργός.

Πηγή: newsbeast.gr

 

Τσίπρας: Τίποτε δεν πρόκειται να κουκουλωθεί
Tuesday
07/08/2018
23:56 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος G-M-R
0

 

Σχόλιο G-M-R:    Όταν αυτά τα λέει ο υπ’ άριθμόν ΕΝΑ υπεύθυνος για Πρόληψη-Προστασία από πυρκαϊές, είναι σαφές πως σύγκρουση αρμοδιοτήτων (υπευθυνότητας πρόληψης-προστασίας-υπευθυνότητας ΕΔΕ κλπ) ΑΦΟΡΑ ΠΛΕΟΝ ΕΜΑΣ.

 

 

G-M-R, 7-82018

 

«Η Ελλάδα βίωσε μια ανείπωτη τραγωδία. Το πένθος είναι εδώ και 15 ημέρες παρόν σε όλες τις λέξεις και τις κινήσεις μας» ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας μετά από σύσκεψη στο Λαύριο.

«Είμαστε υποχρεωμένοι να σκύψουμε το κεφάλι και να δούμε τα πως και τα γιατί της τραγωδίας. Από την πρώτη ημέρα υποσχέθηκα ότι θα διερευνηθούν σε βάθος και σε όλες τις διαστάσεις με αδιάβλητες διαδικασίες και από τους πλέον αδιάβλητους εμπειρογνώμονες. Τίποτα δεν θα κουκουλωθεί στο όνομα οποιασδήποτέ σκοπιμότητας» επεσήμανε.

«Το χάος της ανεξέλεγκτης δόμησης δεν μπορεί να γίνει ανεκτό» είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «H πρόθεσή μας είναι σαφής; οι περιοχές που έχουν πληγεί θα αναμορφωθούν τάχιστα, αλλά σε νέα βάση με σεβασμό στο περιβάλλον και στους κατοίκους τους».

«Απόφασή μας τίποτε και κανένας να μην ξεχασθεί», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Και η δική μου υπόσχεση από την πρώτη μέρα ήταν ότι αυτό το “πώς και το γιατί”, θα διερευνηθεί σε βάθος, και σε όλες του τις διαστάσεις, με αδιάβλητες διαδικασίες, και από αδιάβλητους ειδικούς. Τίποτε δεν πρόκειται να κουκουλωθεί, εν ονόματι οποιασδήποτε σκοπιμότητας», δήλωσε ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε: «Ο πόνος για τις ζωές που χάθηκαν, γεννά την ευθύνη να μη μείνουμε στα λόγια αλλά να αναλάβουμε δράση, ο καθένας στο μέρος που του αναλογεί, ώστε να μη ζήσουμε ποτέ ξανά μια τέτοια τραγωδία. Ποτέ ξανά! Αυτή πρέπει να είναι η απόφαση και η επιδίωξη όλων μας. Και πρώτη από όλους οφείλει να αναλάβει ευθύνες και δράση η πολιτική ηγεσία του τόπου».

Πηγή: newsbeast.gr

 

123..