ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Εξιτήριο από το νοσοκομείο με αυξημένα ποσοστά πολυοργανικής δυσλειτουργίας για ασθενείς με Covid-19
Sunday
04/04/2021
22:50 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος κορωνοϊός (Covid-19)
0

Σχόλιο GMR: Εξαιρετικά αφιερωμένο στους διαδηλωσίες-αρνητές του κορωνοϊού ( http://greek-market-research.com/clink/oi-diadilosies-kke-antarsya-syriza-mera25/ )

_.

 

 

 

newsbeast.gr (newsroom), 1 Απριλίου 2021

 

 

 

 

Αυξημένα ποσοστά βλαβών σε διάφορα όργανα του σώματός τους («πολυοργανική δυσλειτουργία») σε σχέση με τον γενικό πληθυσμό εμφανίζουν άνθρωποι που παίρνουν εξιτήριο από το νοσοκομείο μετά από νοσηλεία λόγω Covid-19 σύμφωνα με νέα βρετανική επιστημονική μελέτη. Ο αυξημένος κίνδυνος δεν αφορά μόνο τους ηλικιωμένους.

Μολονότι η νόσος Covid-19 είναι πιο γνωστή για τα σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει, μπορεί, επίσης, να επηρεάσει άλλα όργανα, όπως την καρδιά, τους νεφρούς και το ήπαρΑρκετά ανεξήγητα συμπτώματα που συνεχίζονται για αρκετούς μήνες μετά την αρχική λοίμωξη θεωρούνται μέρος του λεγόμενου «συνδρόμου μετά-Covid-19» ή «μακράς Covid», όπως επισημαίνει το ΑΜΠΕ.

Οι ερευνητές της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Βρετανίας, του Πανεπιστημιακού Κολλεγίου του Λονδίνου (UCL) και του Πανεπιστημίου του Λέστερ, με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή Αμιτάβα Μπάνερτζι του UCL, οι οποίοι έκαναν τη δημοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό British Medical Journal (BMJ), ανέλυσαν στοιχεία για σχεδόν 47.800 άτομα με μέση ηλικία 65 ετών, που νοσηλεύτηκαν λόγω κορονοϊού στα βρετανικά νοσοκομεία και πήραν εξιτήριο μετά τη βελτίωση της κατάστασής τους.

Διαπιστώθηκε ότι μέσα στους επόμενους πέντε μήνες από το εξιτήριο σχεδόν ο ένας στους τρεις ασθενείς είχε εισαχθεί ξανά στο νοσοκομείο, ενώ ο ένας στους δέκα είχε πεθάνει. Η πιθανότητα επανεισαγωγής στο νοσοκομείο και θανάτου μετά το εξιτήριο ήταν τετραπλάσια και οκταπλάσια, αντίστοιχα, για τους ασθενείς με Covid-19 σε σχέση με τον γενικό πληθυσμό.

Η «ψαλίδα» στις πιθανότητες πολυοργανικής δυσλειτουργίας ανάμεσα στους ασθενείς με Covid-19 και στον υπόλοιπο πληθυσμό ήταν μεγαλύτερη στους ανθρώπους κάτω των 70 ετών, σε σχέση με τους άνω των 70 ετών. Οι διαφορές μεταξύ ανδρών και γυναικών ήταν μικρές.

 

 

Πηγή: newsbeast.gr

 

Παραίτηση από την επιτροπή του ΕΟΦ: «Δεν έχει το θάρρος να αναδείξει πιθανά προβλήματα των εμβολίων»
Sunday
04/04/2021
22:38 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΕΟΦ κορωνοϊός (Covid-19)
0

 

 

 

 

newsbeast.gr (newsroom), 1 Απριλίου 2021

 

 

 

 

 

Τι αναφέρει στην επιστολή του προς τον Βασίλη Κικίλια

 

Την παραίτησή του από την Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης του ΕΟΦ, η οποία μελετά τα περιστατικά τα οποία συμπίπτουν χρονικά με εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού, ζήτησε καθηγητής ανοσολογίας, αφήνοντας σε επιστολή του αιχμές για τη λειτουργία της.

Σε επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, ο καθηγητής Παναγιώτης Γ. Βλαχογιαννόπουλος, αναφέρει συγκεκριμένα ότι «η Επιτροπή δεν έχει το θάρρος να αναδείξει πιθανά προβλήματα των εμβολίων (ειδικά δε του εμβολίου της Astra-Zeneca) και είχε γνωματεύσει πάντοτε αρνητικά για την συσχέτιση ποικίλλων φαινομένων θρομβώσεων με το εν λόγω εμβόλιο».

Παράλληλα περιγράφει την περίπτωση θανάτου μιας γυναίκας, χαρακτηρίζοντας εξοργιστική την απροθυμία της επιτροπής να γνωματεύσει.

Ο ίδιος δηλώνει ένθερμος θιασώτης των εμβολίων, αναφέροντας ακόμα ότι πρέπει «να βγαίνουμε στην κοινωνία με θετικά και όχι αντιφατικά μηνύματα». Επισημαίνει ακόμα ότι «στα περισσότερα περιστατικά εγκεφαλικών θρομβώσεων προϋπάρχει πονοκέφαλος που αν δεχτούμε ότι μπορεί να σχετίζεται με το εμβόλιο είναι ένα σημάδι που μας πυροδοτεί να λάβουμε κάποια προληπτικά μέτρα και να αυξήσουμε την επιτήρηση».

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: newsbeast.gr

 

Στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου η Ομοσπονδία νοσοκομειακών γιατρών
Thursday
01/04/2021
14:26 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος κορωνοϊός (Covid-19)
0

Σχόλιο GMR: Οι 632 διαδηλώσεις http://greek-market-research.com/clink/oi-diadilosies-kke-antarsya-syriza-mera25/, έχουν ή δεν έχουν σχέση με το πρόβλημα;;;

_.

 

 

 

 

Newsbeast.gr, 23 Μαρτίου 2021

 

 

 

 

Ο Μιχάλης Γιαννακός καταγγέλλει λίστες αναμονής διασωληνωμένων ασθενών με covid και non covid εκτός ΜΕΘ

Αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου καταθέτει, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), σχετικά με παραμονή, όπως αναφέρει, «βαρέως πασχόντων διασωληνωμένων ασθενών εκτός ΜΕΘ σε κοινούς θαλάμους και σε πρόχειρους αναπνευστήρες».

Στο έγγραφο, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, αναφέρεται επίσης το πρόβλημα «στελέχωσης πτερύγων νοσηλείας ασθενών πασχόντων από COVID με γιατρούς άσχετων ειδικοτήτων».

Λίστες αναμονής διασωληνωμένων ασθενών με covid και non covid εκτός ΜΕΘ καταγγέλλει και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία Μιχάλης

 

 

Πηγή: newsbeast.gr

 

Τι θα μας κληροδοτήσει η πανδημία – Οι προβλέψεις του Μπιλ Γκέιτς
Saturday
27/03/2021
18:54 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Bill Gates κορωνοϊός (Covid-19) ΠΑΝΔΗΜΙΕΣ
0

Σχόλιο GMR: Όσοι βγάζουν σπυράκια ακούγοντας το όνομα του Μπιλ Γκέϊτς, καλό θα ήταν να σκεφτούν, σε ποια τάξη ανήκουν και τι προβλέπουν και τι (αναλόγως των δυνάμεών τους έκαστος, ΑΛΛΑ και ΜΑΖΙ πράγμα προς το παρόν ανύπαρκτο) κάνουν οι ίδιοι για την τάξη τους.

Διαφορετικά, κρέμες για τα σπυράκια πωλούνται στα φαρμακεία.

_.

 

 

 

 

Νεφέλη Λυγερού, 22 Μαρτίου 2021

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Ο ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς, ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, αναδείχθηκε και σ’ ένα από τα πλέον προβεβλημένα πρόσωπα της πανδημίας. Ήταν από τους ελάχιστους, ίσως ο μοναδικός, που είχε προβλέψει την έλευση κάποιου ιού, σχεδόν πέντε χρόνια νωρίτερα. Το 2015, στη σκηνή του TED-Χ, είχε αναφερθεί σε μία επικείμενη πρωτοφανή υγειονομική κρίση που θα ταλανίσει τον πλανήτη.

Χάρη σε εκείνη την ομιλία, αναδύθηκε σε μια από τις προφητικές φωνές της παγκόσμιας αυτής κρίσης. Επέκρινε τις κυβερνήσεις για κωλυσιεργία σε σχέση με την παραγωγή του εμβολίου. Το ίδρυμά του χρηματοδότησε αρκετές έρευνες για την ανάπτυξή του. Συνέδραμε στον αγώνα κατά του Covid-19 συνολικά με 1,75 δισεκατομμύρια δολάρια. Με διαφορά, χρίστηκε ο σημαντικότερος χορηγός του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Το όνομά του, όμως, ενεπλάκη με τον έναν ή τον άλλον τρόπο σε κάθε θεωρία συνωμοσίας που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μεταξύ αυτών, κυριάρχησαν οι ισχυρισμοί ότι ο Γκέιτς δημιούργησε την πανδημία, προκειμένου να ελέγξει τον παγκόσμιο πληθυσμό. Να βγάλει κέρδος από την εξάπλωση του ιού και να χρησιμοποιήσει τα εμβόλια για να εισάγει τσιπάκια ανίχνευσης στο ανθρώπινο σώμα.

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

Κινέζοι: Ξεχάστε την ανοσία της αγέλης
Sunday
21/03/2021
03:55 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος κορωνοϊός (Covid-19)
0

 

 

 

 

SLpress-Ειδήσεις, 20 Μαρτίου 2021

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Κινέζοι ερευνητές που δημοσιεύθηκε η εργασία τους στην έγκριτη ιατρική επιθεώρηση Lancet αναφέρουν ότι η ανάλυση των αντισωμάτων των κατοίκων της Γουχάν όπου πρωτοεκδηλώθηκε η νόσος, δείχνει ότι δυστυχώς μόνον το 40% των προσβληθέντων ανέπτυξαν για πολλούς μήνες αντισώματα (συγκεκριμένα για 9 μήνες).

Συνάγουν το συμπέρασμα ότι αυτό αποκλείει να αναπτυχθεί στους τοπικούς πληθυσμούς ανοσία της αγέλης με φυσικό τρόπο (δηλαδή με νόσηση)  και ότι μοναδικός τρόπος αντιμετώπισης της πανδημίας είναι οι εμβολιασμοί σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Σύμφωνα με τους συγγραφείς της μελέτης (μέλη της Κινεζικής Ακαδημίας Ιατρικών Επιστημών), τα ευρήματά τους μαρτυρούν ότι απαιτείται ο μαζικότερος δυνατόν εμβολιασμός του πληθυσμού προκειμένου να προστατευθούν οι κοινότητες από μελλοντικές εξάρσεις του ιού. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κύριος συγγραφέας της μελέτης δρ Τσεν Γουάνκ «ο εκτιμώμενος οροεπιπολασμός στη Γουχάν παραμένει χαμηλός, με μόλις το 40% των ατόμων που προσεβλήθησαν να έχει αναπτύξει εξουδετερωτικά αντισώματα, γεγονός που μαρτυρεί ότι συνεχίζει να υπάρχει έλλειψη ανοσίας στον πληθυσμό».

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

Δεν είναι για όλους το λοκτάουν: 632 πορείες από τον Φεβρουάριο, οι μισές για Κουφοντίνα
Saturday
20/03/2021
16:52 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος κορωνοϊός (Covid-19) Πατριωτισμός
0

Σχόλιο GMR: 632 πορείες!

Για την Χρεοκρατία http://greek-market-research.com/clink/d-a-d-a-dimosias-antidebtocracy-pragmatognomosynis/ ;

Για την Συμφωνία των Πρεσπών Κασιμάτης (συντα/λόγος): Γιατί είναι απαράδεκτη και άκυρη η Συμφωνία των Πρεσπών ;

Για τις συμφωνίες με Ιταλία-Αιγυπτο Η Ελλάδα παραχώρησε 17,66% της ΑΟΖ που θα της έδινε η μέση γραμμή! – Αναλυτικά στοιχεία και χάρτες , Πως ο Δένδιας έκανε σημαία το διεθνές δίκαιο και το κακοποίησε ;

Για τις εκτελέσεις εντολών για το μεταναστευτικό (απάντηση Μηταράκη σε άρθρο Σ.Λυγερου που ανοίγει μέσα στον συνδεσμο) Επιστολή-απάντηση του υπουργού Νότη Μηταράκη στο SLpress ;

Για την μετατροπή της Κυπριακής Δημοκρατίας σε Κοινότητα Και η Διζωνική είναι διχοτόμηση και η συνομοσπονδία δύο κρατών: Η Τουρκία θα είναι επικυρίαρχη σε όλη την Κύπρο ;

Για την υπόθεση Vodafone/δολοφονία Κώστα Τσαλικίδη/απόπειρα δολοφονίας του Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή http://greek-market-research.com/article/19133/ ;

Φυσικά (!!!) και ΟΧΙ!!!

_.

 

 

 

 

HellasJournal, 19 Μαρτίου 2021

 

 

 

 

Εν μέσω της κορύφωσης της πανδημίας και με την πίεση στο σύστημα υγείας να αυξάνεται, είχαμε 14 πορείες την ημέρα στην επικράτεια και 4 πορείες την ημέρα στην Αθήνα, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας η οποία βασίζεται στα στοιχεία που προσκόμισε σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

  • 632 πορείες έγιναν σε ολόκληρη τη χώρα από τις αρχές Φεβρουαρίου, με τις μισές εξ αυτών για τον καταδικασμένο τρομοκράτη της 17 Νοέμβρη, Δημήτρη Κουφοντίνα.

Τις μέρες που οι πολίτες έδιναν σκληρή μάχη κατά της πανδημίας ο κ. Τσίπρας αναλάμβανε το ρίσκο για την εξάπλωση της. Και δυστυχώς συνεχίζει σε αυτό το δρόμο αφού ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να καλεί σε διαδηλώσεις.

 

Πηγή: hellasjournal.com

 

 

Νέα έρευνα: Ο κορονοϊός «κρύβεται» στην καρδιά ασθενών, ακόμη και μετά τον θάνατό τους
Thursday
18/03/2021
11:10 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος κορωνοϊός (Covid-19)
0

 

 

 

newsbeast, 17 Μαρτίου 2021

 

 

 

 

Στην καρδιά των ασθενών που χάνουν τη ζωή τους από επιπλοκές του COVID-19 «κρύβεται» ο κορονοϊός, σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Modern Pathology.

Η έρευνα ρίχνει φως στο πως η COVID-19 καταστρέφει την ανθρώπινη καρδιά και αναζητά θεραπείες που μπορούν να αναχαιτίσουν την κατάσταση.

Οι ερευνητές από το Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης διαπίστωσαν ότι, στα τρία τέταρτα των ατόμων που χάνουν της ζωής από επιπλοκές λόγω Covid, ο κορονοϊός «φωλιάζει» μέσα στον καρδιακό μυ.

Επίσης, από την ανάλυση προκύπτει ότι τα άτομα αυτά είναι πιο πιθανό, συγκριτικά με τους ασθενείς που η καρδιά τους έχει μείνει ανέπαφη από τον SARS-CoV-2, να έχουν καρδιακές αρρυθμίες προτού πεθάνουν.

Οι ερευνητές είχαν παρατηρήσει από την αρχή της πανδημίας ότι οι ασθενείς με COVID-19 είχαν καρδιακές βλάβες, όπως αυξημένα επίπεδα τροπονίνης ή φλεγμονές στον «σάκο» που περιβάλλει την καρδιά, χωρίς ωστόσο να μπορούν να εντοπίσουν το κατά πόσο η βλάβη οφειλόταν σε αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος στην αρρώστια.

Ο Δρ. Τζέιμς Στόουν και οι συνεργάτες του ανέλυσαν περίπου 100 τμήματα καρδιακού ιστού, περισσότερα από 20 δείγματα από κάθε έναν από τους 41 ασθενείς που είχαν εστιάσει. Ο κορονοϊός «κρυβόταν» στις καρδιές 30 ασθενών, όσων είχαν υποστεί κολπική μαρμαρυγή.

Παραμένει ασαφές αν ο ιός επιτίθεται απευθείας στην καρδιά, με τους επιστήμονες να εικάζουν ότι ο SARS-CoV-2 έχει πιθανόν εισβάλλει αρχικά σε άλλο σημείο του σώματος και εν συνεχεία έχει «ταξιδέψει» ως την καρδιά.

 

Πηγή: newsbeast.gr

 

 

Αποσύρεται προβληματική παρτίδα εμβολίων της AstraZeneca – Κυκλοφορούσε και στην Ελλάδα;
Thursday
11/03/2021
21:08 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΕΜΒΟΛΙΟ COVID19 κορωνοϊός (Covid-19)
0

Σχόλιο GMR: Ενημερώνουμε επί της σχετικής ανάρτησης μας http://greek-market-research.com/article/aposyrei-partida-emvolioy-tis-astrazeneca-i-aystria-meta-apo-thanato-gynaikas/ .

_.

 

 

 

nwesIt.gr, 10 Μαρτίου 2021

 

 

 

Συναγερμός έχει σημάνει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες ανάμεσα στις οποίες σύμφωνα με ξένα ΜΜΕ και η Ελλάδα μετά από μια «προβληματική» πατρίδα εμβολίων της AstraZeneca. Πρόκειται για την παρτίδα ABV5300.

Αιτία του συναγερμού ήταν το γεγονός ότι έχει καταγραφεί ο θάνατος μιας 49χρονης γυναίκας μετά τον εμβολιασμό της. Η γυναίκα παρουσίασε διαταραχές της πήξης του αίματος. Επίσης μια 35χρονη έπαθε πνευμονική εμβολή αλλά είναι καλά στην υγεία της. Και οι δυο είχαν κάνει το εμβόλιο από την ίδια παρτίδα των εμβολίων της AstraZeneca.

Και τα δυο περιστατικά συνέβησαν στην Αυστρία και διερευνάται αν έχουν σχέση με τον εμβολιασμό τους με το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Την περασμένη Κυριακή η Αυστρία σταμάτησε τους εμβολιασμούς με την συγκεκριμένη παρτίδα στην χώρα προκειμένου να διερευνήσει αυτά τα δυο περιστατικά.

 

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο της χώρας για την ασφάλεια και την υγεία ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία ακόμα που να συνδέουν τις επιπλοκές αυτές με τον εμβολιασμό.

Τα εμβόλια από την παρτίδα ABV5300 έχουν διανεμηθεί σε 17 χώρες μέλη της ΕΕ. Μέχρι στιγμής το Λουξεμβούργο, η Εσθονία, η Ελλάδα, η Αυστρία και η Λιθουανία πάγωσαν την χρήση της συγκεκριμένης παρτίδας σύμφωνα με ξένα ΜΜΕ.

 

 

Πηγή: newsit.gr

 

 

ΠΑΝΔΗΜΙΑ-ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Sunday
14/02/2021
18:40 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Video ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ κορωνοϊός (Covid-19) ΠΑΝΔΗΜΙΕΣ
0

 

Επίκαιρη διαδικτυακή εκπομπή , 13 Φεβρουαρίου 2021

 

 

 

 

 

 

Ανοικτή Επιστολή Προς τήν Αγία και Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, π. Στυλιανού Εμμ. Καρπαθίου Θεολόγου Ψυχιάτρου, Δρ Βιοηθικής Πανεπιστημίου Αθηνών.
Saturday
23/01/2021
20:12 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος κορωνοϊός (Covid-19)
1

 

 

 

π. Στυλιανού Εμμ. Καρπαθίου, 15 Ιανουαρίου 2021

 

 

 

 

 

Αγιοι Αρχιερείς˙

Το πολυθρύλητο εμβόλιο, κατά του ιού sars-cov-2, άρχισε ήδη να εφαρμόζεται στον ελληνικό πληθυσμό και, γενικώτερα, στην Ευρωπαϊκή Ενωση, από την 27-12-2020, με ‘’επικές’’ διακηρύξεις των πολιτικών ηγετών.

Η επιχείρηση εμβολιασμού με την ψευδώνυμη επωνυμία ‘’Ελευθερία’’, προσβλητική για το ίδιο το νόημα της λέξης ελευθερία, ξεκίνησε και φιλοδοξεί να κτίσει σινικό τείχος ‘’ανοσίας αγέλης’’, κατά του κορωνοιού.

Την παράδοση της σκυτάλης, από την παραφιλολογία περί του κορωνοϊού, παρέλαβε ήδη νέα προπαγάνδα, για την αποδοχή του νεόδμητου εμβολίου, το οποίο παρασκευάσθηκε με τεχνολογία, που εγείρει τεράστια ηθικά διλήμματα.

Η ιστορία του εμβολιασμού υπερβαίνει τις δύο εκατονταετίες. Ξεκίνησε με τον Edward Jenner, τέκνο ιερέως, ο οποίος είχε βαθειά χριστιανική συνείδηση, και έφθασε με την παρατηρητικότητά του στο πρώτο επιτυχές πείραμα κατά της δαμαλίτιδος, στις 14 Μαρτίου 1796. Από εκεί προήλθε και η ξενόγλωσση ονομασία
των εμβολίων ως vaccination (αγγλ.), vaccine (γαλλ.) вакцина (ρωσσ.), καθ’όσον στην λατινική γλώσσα η λέξη vacca σημαίνει την θήλεια βού, δηλαδή την δάμαλι, από το νόσημα της οποίας προέκυψαν τα εμβόλια.
Ακολούθησε ο Louis Jean Pasteur, πιστός Χριστιανός και αυτός καθ’όλη τη διάρκεια της ζωής του, ο οποίος αποκλήθηκε πατέρας της μικροβιολογίας και της ανοσολογίας, δημιούργησε δε το πρώτο εμβόλιο κατά τη λύσσας, στην δεκαετία του 1880.

Ο σκοπός των εμβολίων είναι η ευαισθητοποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος, με την είσοδο στον οργανισμό, ενός αδρανοποιημένου ή νεκρού νοσογόνου παράγοντα. Με την διαδικασία αυτή, το ανοσοποιητικό σύστημα παράγει, αφ’ένός μεν αντισώματα για να καταστρέψει τον παράγοντα αυτόν, αφ’ετέρου δε αποκτά μνήμη, ώστε αν τον συναντήσει αργότερα, με μια ενδεχόμενη επαναμόλυνση, να τον αναγνωρίσει και να να δράσει και πάλι καταστρεπτικά εναντίον του.

(more…)

123..