ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Περί χρεών
Friday
24/12/2021
17:00 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Dept-Χρέος Αιμίλιος Αυγουλέας κορωνοϊός (Covid-19)
0

 

 

Αιμ. Αυγουλέας, 30 Μαρ. 2021

 

Hχητικό όπου ο Αιμίλιος Αυγουλέας προτείνει το εξής (με αφορμή ερώτηση περί των συσσωρευμένων χρεών από covid) ότι μερικά από αυτά (οκ, να έχουμε και το νού μας…μια και γνωστές γενικότερα οι απόψεις του κυρίου Α.Α.) δεν θα πρέπει να εξυπηρετηθούν,  διότι είναι χρέη τα οποία δημιουργήθηκαν, .. , θα ήταν άδικο να εξυπηρετηθούν, όλα τα χρέη πρέπει να πληρώνονται αλλά εδώ μιλάμε για χρέη  τα οποία δημιουργήθηκαν όταν τους έκλεισαν οι κυβερνήσεις διότι ήταν απροετοίμαστες για την αντιμετώπιση της πανδημίας και δεν είχαν κανένα άλλο αποτελεσματικό τρόπο για να αντιμετωπίσουν την πανδημία.

Το σωστό θα ήταν κ. Καλαρρύτη ……………

(εν τω μεταξύ λίγο πιο κάτω αναφέρει πως “δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα” κάτι που έχει βεβαίως αποδεχθεί επισήμως η τράπεζα της Αγγλίας (εκεί όπου εργάζεται ο κύριος), ότι δηλαδή το χρήμα είναι “αέρας κοπανιστός“)

 

Είναι κάποιοι που ευνοήθηκαν (πχ super market) και άλλοι που θίχτηκαν, οπότε οι πρώτοι θα πρέπει να συμμετάσχουν σε κάποια αναδιανομή

Δεν μπορείς να πετάξεις τους ανθρώπους στο ρέμα λέγοντας ότι χρωστάς. Ναι χρωστάω αλλά εσύ με ανάγκασες να χρωστάω. 

Το ερώτημα που αβίαστα τίθεται σύμφωνα με το πιο πάνω σκεπτικό είναι αν θα μπορούσε αυτό να έχει εφαρμογή, και αν όχι γιατί(;)  για τα δάνεια και προς τις τράπεζες.

Ναι χρωστάω αλλά εσύ με ανάγκασες να χρωστάω γιατί εσύ μου έκοψες την σύνταξη, εσύ παράλληλα μου αύξησες την φορολογία, κλπ, κλπ.

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.