ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Ο δημοκρατικός πατριωτισμός και οι αντίπαλοί του – Μια απάντηση στον Δ. Κωνσταντακόπουλο
Tuesday
22/09/2020
10:39 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Γ. Καραμπελιάς Πατριωτισμός
0

Σχόλιο GMR: Χρήσιμη πληροφόρηση σπο τον Γ.Καραμπελιά, για πολιτικοεπιστημονικά προϊόντα τύπου Βαθιώτη (αν είναι δυνατόν), ο οποίος λέει ΩΜΑ (ναζιστικά) αυτά που δεν θέλουν να πουν οι λίγοι ιατροί και αρκετοί πολιτευόμενοι που πουλούν εγωαντίσταση κατά συγκεκριμένων μέτρων προστασίας (μάσκα-αποστάσεις-μένουμε σπίτι για πρόληψη κορύφωσης) από τον κορονοϊό.

Όμως, ο Γ. Καραμπελιάς του “Δημοκρατικού Πατριωτισμού”, διατρανώνει ΩΜΑ την λόγω “tina” προσκόλληση αυτού, Ναι αυτού του Δημοκρατικού Πατριωτισμού, σε ΝΑΤΟ-ΕΕ-ΕΥΡΩ και οπωσδήποτε σε Ισραήλ (καλά να είναι ο φίλος Ισραηλινός λαός), στο ΓΝΩΣΤΟ ΩΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΑΡΑ/ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΗΠΑ/ΝΑΤΟ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ, Ισραήλ.

ΕΠΕΙΔΗ όμως, ο κατά Γ. Καραμπελιά Δημοκρατικός Πατριωτισμός ουδέποτε κατέθεσε ΑΡΧΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ (ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ Η ΜΕΤΟΥΣΙΩΣΗ…), εκφράζει όμως και θεωρητικά και πρακτικά τις προαναφερθείσες ΕΠΙΛΟΓΕΣ, και επειδή μπορεί να μπερδέψουμε την κίνηση των 84 (και αυτή κίνηση άνευ δεδηλωμένων αρχών) με την (ειλικρινέστατη ως προς τις συνολικότερες, πέραν των προβλημάτων με τη Τουρκία, επιλογές της) κίνηση Γ.Καραμπελιά, αναμένουμε από τους 84 να μας εκφράσουν και αυτοί τις συνολικότερες επιλογές τους (πχ περί ΕΕ-ΕΥΡΩ-ΝΑΤΟ) και ει δυνατόν και αρχές τους.

._

 

 

 

 

Γ. Καραμπελιάς, 20 Σεπτεμβρίου 2020

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Οι πολλαπλές προκλήσεις και κρίσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα με κυριότερες, σήμερα, την κρίση του κορωνοϊού, την οικονομική συρρίκνωση που τη συνοδεύει, την έξαρση του μεταναστευτικού με αποκορύφωμα τον εμπρησμό της Μόριας και κατεξοχήν την πρόσφατη ελληνοτουρκική κρίση, που μας οδήγησε στα πρόθυρα της στρατιωτικής σύγκρουσης, αποκάλυψε για μια ακόμα φορά την πραγματική φύση των πολιτικών και ιδεολογικών ρευμάτων.

Ο αποκαλούμενος πατριωτικός χώρος περιλαμβάνει τρεις πτέρυγες, μία αριστερά, μία δεξιά και μια κεντρική πτέρυγα υπέρβασης της Αριστεράς και της Δεξιάς, την οποία αποκαλούμε πτέρυγα του δημοκρατικού πατριωτισμού. Εξάλλου τόσο η “πατριωτική Δεξιά” όσο και η “πατριωτική Αριστερά” είναι κατά βάθος βαθύτατα αντιδημοκρατικές.

Μόνο η ενίσχυση του δημοκρατικού πατριωτισμού μπορεί να απαντήσει και στο πολιτικό πρόβλημα της χώρας με τη συγκρότηση ενός αληθινά αντιπολιτευτικού πόλου απέναντι στο σημερινό μονοπολικό –ιδεολογικά και πολιτικά– σύστημα. Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ αντιπροσωπεύουν παραπληρωματικές εκφράσεις του πόλου που συγκροτεί η συμμαχία Δεξιάς και σημιτικής Κεντροαριστεράς, την οποία εκφράζει ο Μητσοτάκης.

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

“Πως οι Βιετκόνγκ νίκησαν τους Αμερικανούς”! Ο Έλληνας που πολέμησε μαζί τους εξηγεί
Saturday
16/05/2020
13:42 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Κώστας Σαραντίδης Πατριωτισμός
0

Σχόλιο GMR:

Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΣ. Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ υπερασπίζεται όλα όσα θα υπερασπιζόταν για την πατρίδα του. Και αυτά δεν είναι τα “Θέλω εις βάρος του άλλου” αλλά τα “θέλω για να συνυπάρχω ειρηνικά μαζί με τον άλλον” σύμφωνα με τον ΚΑΤΑΚΤΗΜΕΝΟ πολιτισμό, κοινωνικό, δικαιϊκό, οικονομικό, θρησκευτικό.

Ο Τσε Γκεβάρα έτρεξε να υπερασπιστεί (με τα μέσα της εποχής του) τους καταπιεζόμενους λαούς γι αυτό και εχθροί και φίλοι υποκλίνονται.

Το ίδιο έκανε και ο συμπατριώτης μας. Γιατί δηλαδή υμνούμε εμείς τους φιλέλληνες που έδωσαν την ζωή τους στην επανάσταση του 21;;;

._

 

Militaire_gr, 30 Απριλίου 2020

 

 

Η επέτειος της λήξης του πολέμου στο Βιετνάμ,σαν σήμερα το 1975, φέρνει στον νου την ιστορία του «Έλληνα Βιετκόνγκ», Κώστα Σαραντίδη!

Ο Κώστας Σαραντίδης ή Nguyen Van Lap, όπως ονομάζεται στο Βιετνάμ, ή αλλιώς ο Έλληνας Βιετκόνγκ” είχε τιμηθεί τον Ιούνιο του 2017 στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Αμπελοκήπων, στη Θεσσαλονίκη.

Ήταν ντυμένος με τη στολή του αξιωματικού των Λαϊκού Στρατού του Βιετνάμ, με τα πολλά μετάλλια, που έχει κερδίσει, καρφιτσωμένα πάνω της.

 

Γεννημένος στην Κάτω Τούμπα, από γονείς πρόσφυγες, το 1927, ο Κώστας Σαραντίδης εγκατέλειψε το σχολείο στην τετάρτη δημοτικού, γιατί δεν ήθελε να πάει στη νεολαία του Μεταξά.

(more…)

Ο “νέος πατριωτισμός” αποδομεί την ιστορικότητα του Ελληνισμού
Saturday
18/04/2020
16:49 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Γιώργ. Κοντογιώργης Πατριωτισμός
0

 

 

Γιώργος Κοντογιώργης, 13 Απριλίου 2020

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Πολύ σωστά η κυβέρνηση ζήτησε από τους πολίτες τη συλλογική μας ευθύνη και συστράτευση για να αντιμετωπιστεί η πανδημία. Αυτή η έκκληση, ωστόσο, αντιφάσκει με τα μηνύματα που η ίδια εξέπεμψε με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Μηνύματα επί της ουσίας διχαστικά, που μάλιστα εστιάζονται σε αυτό που θα έπρεπε να ενώνει τους Έλληνες, δηλαδή στην πολιτισμική του συνοχή και στην ιστορικότητά της.

Το δραματικό είναι ότι δεν ήταν μόνο η κυβέρνηση που εξέπεμψε τέτοιο μήνυμα. Πρόκειται για μία ομοβροντία διχαστικών λόγων που περιλαμβάνει και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την αντιπολίτευση. Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, στον πρώτο της δημόσιο λόγο, μας μίλησε για ένα «νέο πατριωτισμό». Πώς τον αντιλαμβάνεται; Τι ενοχλεί άραγε από τον “παλαιό πατριωτισμό” και τι περιέχει άραγε ο νέος;

Να υποθέσω ότι στο “νέο πατριωτισμό” περιλαμβάνεται και η ψήφος της που απάλλαξε τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου για μία καίριας σημασίας υπόθεση που αφορούσε το δημόσιο συμφέρον; Και ποιον ρώτησε αλήθεια για να εξαγγείλει την αναθεώρηση του πατριωτικού προτάγματος της κοινωνίας; Είναι υπεράνω του νόμου κατά το Σύνταγμα. Να υποθέσω ότι είναι και υπεράνω του λαού;

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

Από τον original στον trendy πατριωτισμό
Saturday
04/04/2020
15:20 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Γιάγκος Ανδρεάδης Πατριωτισμός
0

 

Ανδρεάδης Γιάγκος , 3 Απριλίου 2020

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Κάποιες προσωπικές και συλλογικές μου μνήμες κινητοποιήθηκαν από την πρόσφατη συζήτηση για το νέο ή/και σύγχρονο πατριωτισμό, κατ’ αντιπαράθεση προς τον άλλο, τον οποίο ίσως πρέπει πια να αποκαλούμε παλαιό. Επίσης, από τον διάλογο με άλλες απόψεις που θεωρούν ότι κάθε πατριωτισμός είναι ένα βδέλυγμα και όχι σπάνια στηρίζουν αντίστοιχες πράξεις.

Ζητώ συγγνώμη διότι θα αντλήσω στοιχεία από την ιστορία της οικογενείας μου, όχι πολύ διαφορετικής από αυτήν πολλών άλλων ελληνικών οικογενειών. Συν τοις άλλοις ο εθελούσιος εγκλεισμός λόγω κορωναϊού και ηλικίας που με κατατάσσει στις ευπαθείς ομάδες, μαζί με μια κάποια ανησυχία για τις εξελίξεις, συμβάλλουν στην ανάδυση αυτή της μνήμης.

Ξαναβλέποντας την οικογενειακή μου ιστορία είμαι αναγκασμένος να παραδεχθώ ότι σφραγίζεται από αυτό τον παλιού τύπου πατριωτισμό. Το ίδιο το όνομά μου, Ανδρεάδης, είναι ψευδώνυμο, που έλαβαν οι πρόγονοί μου από το Δυρράχιο όταν το 1821 κατέβηκαν στην Πελοπόννησο, Καλαμάτα, για να λάβουν μέρος στην Επανάσταση. Περιμένω, εννοείται, τα πορίσματα της επιτροπής σοφών που θα αναδείξουν την αλήθεια για την Επανάσταση του ’21, αναμφίβολα εμφορούμενοι από το πνεύμα του νέου πατριωτισμού, για να αποφασίσω, αν οι πρόγονοι έπραξαν καλώς ή κακώς.

……..

Ό,τι αγάπησα σε κάθε γωνιά του κόσμου από την Ευρώπη τις ΗΠΑ, το Βελιγράδι, την Κούβα, την Ινδία και την Κίνα και ό,τι αγάπησα στην Ελλάδα είναι ένα. Προφανώς, για κάποιους το επίθετο αυτού του πατριωτισμού, που είναι αυτονόητα και διεθνισμός, είναι “παλαιός ή ντεμοντέ πατριωτισμός” κατ’ αντίθεση προς τον νέο, τρέντυ, πατριωτισμό που έγινε πρόσφατα θέμα συζήτησης.

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr